Új privát üzeneted érkezett!

HalihóKép

Csajok, pont ma reggel volt a mokkában szó naptejekről. Érdekes dolgot mondtak. A magas faktorszámú (30 és fölötte) naptejek nemcsak kémiai fényvédő anyagokat, hanem fizikaiakat is tartalmaznak. Cinkoxidot és még vmilyen oxidot (elfeledtem). Aki tehát ezekre a fémekre érzékeny, allergiás lehet ráKép
Egyébként a babák irtó viccesen tudnak kinézni, amikor lesülnek...arcuk, karjuk, lábuk csoki, de a könyök- és térdhajlat, meg a többi, ruhával fedett rész világítKép

Orsi, ha már leírod, hogy köll aláírásnak biggyeszteni a centit, nem küldenéd el nekem is? rpa1@axelero.hu KösziKép

Reditke: örülök, hogy a bátyád babája jól vanKép

Az én (bocs, mi) Béluskánk 3 cm "magas" és nagyon fickándozott Uh alattKépKépKép Annyira jóóóóó volt látni. Legutóbb még nem mocorgott, csak a kicsi szíve ugrándozott. Most már tényleg olyan valóságosnak tűnt...biztos, mert az, bár hihetetlenKépKépKép

Jovi, a nagyonboldogságos kismamaKép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi!Kép

Jaj, de klassz, hogy láthattad!!KépKép el is hiszem, hogy boldog vagy!!Kép
Én is úgy várom már a következő Uh-t, de még majdnem 3 hét...
A libazsíros kenyéren jót derültem, ugyanis én hétvégén csináltam meg az itt nem régen leírt Alena féle pecsenyezsírt!Kép Szóval zsíroskenyér nekem is jöhet!Kép

Reditke!Kép

Úgy örülök, hogy ilyen szépen javul a Kiskrapek!KépKép

Orsi!Kép

Engem is nagyon érdekelne, hogy hogyan lehet a centit állandó aláírásba tenni!
Nekem is elküldenéd, lécci??Kép
zituska28@freemail.hu KöszkeKép

Na, én meg ma megjártam a védőnénit!
Kaptam én is egy csomó kismami irodalmat!Kép
Képzeljétek, jövőhéten kedden már jön hozzánk beszélgetni!!! Ez így szokás??? Miért?

PusziKép
Zitus

Kép

Kép
Kép
zituska28

Jovi Kép
Én ugyanigy voltam. Miután elmultak a hányingeres idöszakok vagy 3 hétig majdnem minden nap ettem kacsa vagy libazsiros kenyeret. Gondolom, a szervezetemnek kellett az utánpotlás a sok fogyás után. Vagy ez csak jo szöveg, és egyszerüen jolesett Kép

Zitus Kép
Nálunk csak a 35. hét környékén akart jönni a védönéni, de akkor meg korházban voltam, igy lemaradt a dologrol és csak miután hazajöttünk, akkor jött látogatoba.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Orsoly:annyira édes a kisfiad!KépGratula!

Jovika:irigyellek az Uh miatt!!

Zituska, többiek: mi ez a védőnéniktől való averzió? Egyáltalán minek a védőnéni? Vagy hozzátok járnak továbbképzésre? Kötelező???

Virág
6+3

KépKép
virág33

csajok, a ruhák repültek a kiságy mögül, Levi már az ágyában is sikeresen feláll. A fejvédőt is le kellett szednem, mert arra is ráállt, és így félő, hogy kiesik.

amint lesz időm leírom, hogy kell csinálni az aláírást.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Koszi csajok a dicsereteket BotirolKép

JOvi most azert irigyellek, tok jo dolog gyereket varniKép meg az uh-k...Kép

Edit: nagyon orulok hogy jobban van tesodek babaja, igy tovabbKép

vedoneni: nekem egesz normalis van, bar most regen nem lattam, de gondolom ugy van vele, 2. gyerekes, viszonylag tapasztalt anyuka, elvanKép amugy o abszolute koveti a mai trendeket, olyan szoptatos kazettat adott nekem meg Lacko elott, amiben a szoptanit is benne volt, meg ilyenek. szal neha azert jol jonnekKép

nahh drukk minden kismamanknakKép

orsoly
orsoly

JoviKép
Gratulálok a picurhoz!Kép Mentek a Praxisba a 12. héten ? Apa is hagy sírdogáljon egy picit.Kép

HóvirágKép
Már nagyon izgulok, hogy mikor érkezik a kiscsaj. Amilyen problémás volt a terhesség, most annyira megszokta odabent.Kép

VirágKép
KEZEM-LÁBAM X-BEN HOLNAPRA!!!!!!!KépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Ma voltam uh-n. Gyermekem ülve 5.1 centis, és úgy hisztizett, hogy öröm volt nézni, csapkodott, rúgkapált, aztán felcsapta a kezeit a füle mellé, mintha azt mondta volna: megadom magam, csak tedd le azt a piszolyt. És mi letettük. Kár hogy még nem érzem....

Viszont már jövő héten terheléses cukira megyek, a nagyim miatt, aki inzulinos cukros volt, szegény, abba is halt bele..Kép

Jovika, 6 nappal vagy nálam fiatalabbKép
Virág, nagyon klassz lesz, majd meglátod! Én az elsőn majdnem sírtam, mert előtte hasin azt mondta a doki, hogy ne éljem bele magam, hogy életben van....

Pussssz mindenkinek!

PS: Inkognítóm lassan feslik...Kép
shaloya

Sziasztok Lányok!

Sajnos itthon vagyunk, mert út közben történt egy kis gikszer. A 8-as úton egy útépítő autóról nagy bazaltdarabok hullottak az út közepére. Az elsőt még sikerült kikerülnünk, de a második az út közepén volt, így rámentünk. Tönkretette a váltókart és még egyéb más dolgokat. 3 órát töltöttünk az út szélén a déli napsütésben. Szerencsére hamar megjött az autómentő, így abban a légkondis buszban tudtam ülni Zétivel, és szopizni is tudott. Azért kellett még egy csomót várni, mert persze rendőrt hívtunk, mivel az útépítő cég nem akarta magától elismerni a felelősséget. A kocsit zalaegerszegi renault szervízbe vontatták, úgyhogy az éjszakát Zalaegerszegen töltöttük. Nem akarok senkit untatni a részletekkel, a lényeg az, hogy a kocsit annyira megcsinálták, hogy haza tudtunk vele jönni. Még lesz azért rajta javítani való. Úgyhogy az ausztriai nyaralásnak lőttek, de fő hogy nekünk nem lett semmi bajunk. Zéti elképesztő jól viselte az egészet, nagyon édes volt.
Nagyon édesek a képek a babákról!

Bocs, most csak ennyi, még nem olvastam vissza.

Virág Kép
Nagyon izgulok.

Puszi, Alena
alena

AlenaKép
Nagyon sajnálom, hogy meghiúsult a pihenésetek!KépKépKép Zéti igazán bátor legény, hogy így állta a sarat (bazaltdarabokatKép). Remélem azért sikerül valami kártérítést a cégből kiszedni ezért.

ShaloyaKép
Gratulálok a kis csapkodóshoz!Kép Jó kis raplis kicsaj vagy kispasi lesz belőle. 1 év múlva már nem lesz öröm így nézni a hisztit.KépKép Biztos nem akar UH-kat, hanem meglepit Neked.Kép
Mikorra vagy kiírva ? Melyik kórházba jársz ?

Cat

Cat
Kép
cateye

JóregKép

Cat, te kis koránkelőKép Mondjuk én már fél6 óta kukorékolok...ilyenkor próbálok még visszaaludni, de a madarak úúúgy üvöltöznek az ablakunk alatt, hogy lehetetlenKép
A praxisba érdemes menni? A dokim a Schöpfi genetikájára adott beutalót, azt mondta a 3D (bocs, nekem ez ennyi, nem 4) egyenlőre még csak mozi. Ha jó szakember csinálja a genetikai UH-t, akkor az többet ér. De ettől függetlenül biztos, hogy elmegyünk egyszer "mozizni". Csak az a kérdés, hogy mikor menjünk?

Shaloya: akkor már csak 3-4 nap, és megtudjuk végre, ki vagy????Kép Egyébként szerintem baromira utálhatják a pöttömök az UH-t, azért kapálóznak...azt olvastam, hogy olyasmi hullámokat kelt a magzatvíz miatt az ultrahang, mint egy betonkalapács. Én is befogom a fülem, ha egy ilyen mellett kell elmennem...

Virág: a védőnénik 80%-ban tragikusak...nem is a szemléletmódjukkal van baj, mert sokan modern gondolkodásúak, de én azt tapasztaltam, hogy nem hajlandók kompromisszumra, csak és kizárólag az ő meglátásuk a helyes. És innentől jön a vita, vagy a hazudozás. utóbbi kényelmes, csak nagyjából meg kell jegyezni, milyen tanácsokat osztott az előző alkalommal és azt el kell ismételni, dícsérve, milyen jó is ez így.Kép

Orsoly: most már irigykedhetsz Te is egy kicsit rámKép

Alena: nagyon sajnálomKép Iszonyú bosszantó tud lenni az ilyen. Főleg én olyan "beleélős" típus vagyok. Ha valamit eltervezek és nem úgy történik a végén, akkor kész vagyok. (Képzelheted, milyen voltam a sikertelen beavatkozások utánKép)

Puszi:
Jovi+BélusKép
10+5

Ui.: Asszem el van számolódva a napom a centin...MA vagyok 10+5, péntek a fordulónap.

Ui2.: Még mielőtt csöndben szívszélhűdést kaptok, elárulom, Béla nem lesz Béla, még akkor sem, ha fiúKép Anno, 3,5 éve, amikor a csajokat megkérdeztük, mit szólnának, ha lenne majd kistesójuk, rögtön azt kérdezték: és hogy fogják hívni? Mi meg az emberrel kórusban vágtuk rá: Béla. És, ha lány lesz?-kérdezték a csajok. Mire mi szintén egyszerre: akkor isKép Úgyhogy azóta per Béla van emlegetveKépKép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JoviKép
gratula a kis ficánkoló 3 centishez. Most nagyon irigyellek az UH miatt én már 5 hete nem láttam az enyémet és még két hét mire láthatom.

ShaloyaKép
Neked is gratula a kis hisztizőshöz. Ilyenkor annyira kis helyesek

OrsiKép
Levi most minden nap mutat valami újat. Máté nem utánozza?

AlenaKép
sajnálom, hogy nem sikerült a kirándulásotok. Még jó, hogy nektek nem történt semmi bajotok.

Anita

Anita és Kyra
Kép
anita24

AlenaKép
Nagyon sajnálom...ez nagyon bosszató lehetett és csalódottak is vagytok joggal...Kép Szerencse, hogy semmi bajotok nem esettKép Tudjátok mikor mentek legközelebb? Megkérdezhetem hová utaztatok volna, esetleg valami családos üdülőbe vagy ilyesmi? Csak mert keresgélek ilyenek után...Kép
JoviKép
Én is gratulálok az UH-hozKép
ShaloyaKép
Neked is gratula a kis ülő emberkéhezKép
VirágKép
Már csak egyet kell aludnod...persze ha tudsz egyáltalán aludniKépKép Gondolok RátokKép
MinyuKép
Ha megtudod mire való a Liberos figura leirnád? Nekem rengeteg Liberó pelusom van, igaz eddig nem vagdaltam de megnézem mit lehet kivágniKép

Puszi:Doris
doris

Virág üzeni, hogy :

EGY 0,5MM-ES PICI BABÁJUK VAN!!!!Kép

Kép

Cat
Kép
cateye

sziasztok Kép
Megjöttem a dokitól. 19 mm-s élő babám van és a babának egy nagyon boldog anyukája.
15.-én megyek vissza hozzá, akkor adja ki a kiskönyvhöz a dolgokat és néznek már nyaki redőt.

Ági
8+6

Kép

Kép
pkagi

Virág Kép Ági Kép Shaloya Kép
jó gömbölyödést nektek Kép éljen-éljen Kép

Kép

Kriszta
soraya

ÁgiKép
Gratulálok a picurhoz, és sok boldogságot.KépKép

Most kicsit irigy vagyok minden kismamira, mert olyan szép időszak volt. Élvezzétek!KépKép

SorayaKép
Hogy vagytok ? Ritkán jösz ! Martin ?

Cat

Cat
Kép
cateye

hurra-hurra minden klassz hirhez, uh-hozKép megint jo sok kismamink vanKép

cat: mert soraya inkabb az indexen irogat, a galad (na jo, en isKép

Orsi: errol jut eszembe, gondolkoztam ezen az ulesen amit hozatszKép beszeltel olyannal (vagyis inkabb soraya) akinek a nagyobb gyereke ebben ul? mert elkepzeltem Lackot benne, hogy hattal ul, es szerintem nagyon serelmezneKép persze ettol fuggetlenul nekem nagyon szimpi az ules, csak olyan ketelkedo vagyok, hogy tenyleg egy 4eves is megul benne hattal?

Alena: jajjjKép de meg jo hogy nem lett bajotok. sajnalom a nyaralastKép bepotoljatok azert?Kép

o.
orsoly

Orsoly Kép
erre tudod diktatórikusan mondhatnám, hogy nem lesz más választása Kép
de úgy gondolom, ha ezt szokja meg, akkor meg fog ülni benne. Meg ha északon ez kötelező, akkor gondolom sok gyerek bírja Kép Lesz tálcájuk játszani, meg mindenféle, és szerintem ki is látnak majd.
Ez lesz! Kép
De a miénk ugyan olyan lesz, mint Sorayaéké, tehát idővel meg lehet majd fordítani... ha mégis úgy lenne jobb. De azért 3 éves koruk előtt ezt nem szívesen tenném meg.

Alena Kép
ti szegények!!! remélem tényleg rendes kártérítést fognak fizetni!

MINDEN POCAKOS MAMINAK GRATULA!!!

Rohanok, mert áll a bál.

Ja még ide is bemásolom:
Eddig semmi gondunk nem volt az elalvással, napközben néha zűrösebb volt, de azért akkor is ment.
Minden nap 8kor reggeli, 9.30 körül délelőtti szieszte... csakhogy, amióta Levi felállt (pont 1 hete pénteken) azóta nem hajlandó elaludni, áll vagy térdel az ágyában és üvölt, ha lefektetem, már látom azonnal kapaszkodik fel, nem számít mennyire álmos, fáradt.
Most délelőtt is végigüvöltött 2 órát, kisebb-nagyobb megszakításokkal, majd most 11kor bealudt a cicin.
Mit tegyek?
Álmosnak álmos, mert a játszószőnyegen már csukogatta a szemét, ezért bevittem, de akkor megint kezdődött az ordítás, és a felállás.
Ötlet?

sötét van, nyugi, az ágyba csak aludni járnak...

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Vidd el sétálni őket, ott tuti bealszik majd. Olyan szép idő van, mi fél napokat lent vagyunk, és istenieket horpasztanak a fiúk. Utánna a lakásban is jobb kedvűek lesznek.KépKépKép

Szerintem csak túl van pörögve Levi. Annyira új neki ez a mozgásforma, és lehet, hogy egy kis izomláza is van ettől.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Gratula minden pocaklakóhoz! Már kell az utánpótlás a topikba!!!

Alena,
én is sajnálom, hogy meghiúsult a pihitek!!

Én még egyben! Kedden hajnalban azt hiszem elment a nyákdugó. Holnap CTG, meg vizsgálat úgyhogy többet fogok tudni!

pusza mindenkinek
Hóvirág

Hóvirág
milianya

Sziasztok!

Én is gratulálok sok jó UH eredményhez, és csatlakozom Hóvirághoz, éppen idöszerü az utánpótlásról gondoskodni...KépKép

Én is a végét járo már, kb 2,5 hét, és talán babázok is...Ennek arányában érzem magam, de tudom,hogy utána még nehezebb lesz Kép

Orsi,nagyon édesek a kiskrapekok,és mennyire eltéröek!!! Megkérdezhetem,hogy LEvinek miért olyan eres a kis fejecskéje??VAn ennek valami külön oka, vagy egész egyszerüen vékony a böröcskéje? MErt ha jól látom (bár lehet vaksi vagyok) Máténak nem olyan, csak ezért kérdeztem meg. Bocsi, remélem nem veszed tolakodásnak...

Orsoly, Boti tündéri ezen a képen, olyan nagy és szép szemei vannak!!

Na,én ennyit birtam irni, már hallom ÁDám nagyban pakolászik odafönnt...Tegnap egy egész serpenyö olajat rántott le (fogalmam sincs,hogyan érte el, annyira be volt tolva a konyhaszekrényen, és szerencsére hideg olaj volt...) Elötte a felmosót boritotta fel, szóval nem hagy unatkozni.

Nekem is van centim, kár,hogy itt nem lehet automaitkusan csatolni...

Sziasztok
Barbi
Sziasztok!

Én is gratulálok sok jó UH eredményhez, és csatlakozom Hóvirághoz, éppen idöszerü az utánpótlásról gondoskodni...KépKép

Én is a végét járo már, kb 2,5 hét, és talán babázok is...Ennek arányában érzem magam, de tudom,hogy utána még nehezebb lesz Kép

Orsi,nagyon édesek a kiskrapekok,és mennyire eltéröek!!! Megkérdezhetem,hogy LEvinek miért olyan eres a kis fejecskéje??VAn ennek valami külön oka, vagy egész egyszerüen vékony a böröcskéje? MErt ha jól látom (bár lehet vaksi vagyok) Máténak nem olyan, csak ezért kérdeztem meg. Bocsi, remélem nem veszed tolakodásnak...

Orsoly, Boti tündéri ezen a képen, olyan nagy és szép szemei vannak!!

Na,én ennyit birtam irni, már hallom ÁDám nagyban pakolászik odafönnt...Tegnap egy egész serpenyö olajat rántott le (fogalmam sincs,hogyan érte el, annyira be volt tolva a konyhaszekrényen, és szerencsére hideg olaj volt...) Elötte a felmosót boritotta fel, szóval nem hagy unatkozni.

Nekem is van centim, kár,hogy itt nem lehet automaitkusan csatolni...

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Na, a centimet meg lehagytam...Ez igen kismamás voltKépKép
Barbi
Kép

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat, nagyon jólesett! Komolyan, olyan jó végre ide tartozni, nemcsak külsősként olvasgatni és sóvárogni. Aminek külön örülök, hogy a régi megint megjöttösökből már csak egy páran nem babások, és remélem, ők sem váratnak sokat magukra.
Szóval beindult a bolt, pedig anno emlékszem, h milyen reménytelennek tűnt egyáltalán teherbeesni, nemhogy egészséges babákat világra hozni (mondjuk, ez még konkrétan előttem áll, de hiszek abban, h a Mikulás kisbabát tesz a csizmámbaKép )

PS: vérkép után lehet találgatniKépKépKép
shaloya

Sziasztok anyatársak!
Nemrég jöttem haza a melóból, pedig csak beugrottam reggel az irodába elhozni pár dolgot...
Köszönöm mindenkinek a drukkokat és a ránkgondolást. Annyira ideges voltam ma uh előtt, mint még soha életemben. Ráadásul volt egy félórás csúszás, ami a Kaáliban amúgy nem jellemző. A férjecském már légzőgyakorlatokat csináltatott velem, mert attól féélt elájulok az idegtől. Ti tudjátok hogy számomra eddig mit jelentett minden babás ultrahang... De ma végre megtört az átok! Jó helyen van és szép nagy a petezsákja és látszik a szikhólyag és a baba HELYESBÍTVE 0.5 cm! Olyan izgatott voltam, hogy elírtam az sms-ben!Kép
A doki azt mondta, hogyha két hét múlva lesz szívhang és másfél centi körüli lesz a babó, akkor a jelenlegi 20%-ról 2-3%-ra csökken a vetélés esélye. Remélem minden oké lesz. Mi már annyit rontottuk eddig a statisztikát, hogy tovább már nem kéne.

Alena:nagyon sajnálom, ami veletek történt - ijesztő lehetett! Ilyenkor jobb azt hinni, hogy talán egy nagyobb balesetet úsztatok meg azáltal, hogy végül itthon maradtatok.

Shaloya:ne izélj már, mondd meg ki vagy!Kép

Barbi:mindjárt szülsz!Kisfiú vagy kislány?

Virág és a félcentis manócska

KépKép
virág33

Cat Kép
nálunk a séta annyira nem válik be, nem mindig bírják.

Barbi Kép
Levi feje pont annyira eres, mint Mátéé, csak Máténak barna a bőre, és az takarja egy kicsit ill. a haja is takar KépKép egyébként tök egyforma a fejük ebből a szempontból Kép
Nem tudom, mitől ilyen, állítőlag vékony a bőr rajta.

Virág!!!
Éljen, éljen, éljen!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Akkor sajna több ötletem nincs.Kép Nem akarod megint megmutatni orvosnak ? Szegény ha ennyit sír, biztos valami baja van.

VirágKép
Na jól becsaptál, én meg félrevezettem a kismamatársakat!Kép Jó pocakosodást Anyuka!

BarbiKép
Jujj de hamar eltelt ez a kilenc hónap. Mindjárt megint babázhatsz! Azért értesítést feltétlen várunk ha megszületett a kisöcsi.

Helyzetjelentés: Nekünk klassz napunk volt, Oli megtette négykézláb első lépéseit. Bár nagyon bizonytalan, és ki is hasalt rögtön 2 lépés után, de nagyon örült magának.KépKép Samu viszont növesztett alul egy fogacskát, már érzem a csúcsát, így 3-3-ra egyenlített Olival szemben.KépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
lesétáltunk a dokihoz, de nem lettünk okosabbak. Minden negatív.
Valamije fáj, mert a fájdalomcsillapító után sokkal-sokkal jobb a kedve, csak nem tudjuk, mije fáj szegénykének.
Torka, mellkasa, füle OK. A fogára annyit mondott, "még nem látom, hogy kibújt volna" - no, ha nem mondja, hülyén halok meg!

Szóval egyelőre kapja a nurofen fájdalomcsillapítót, aztán meglátjuk mi lesz. Az orra is folyik, lehet összeszedett valami megfázást és a feje fájdogálhat.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Szerintme a fogacskája lehet a ludas mivel az kibújás elött, már az áttörés elött is okozhat gondot...Remélem hamar túllesztek rajtaKép
VirágKép
Nagy gratula a szuper UH-hozKép Nem lezs semmi gond legközelebb sem, próbál megnyugodni, nagyon megérdemlitek márKép
BarbiKépHóvirágKép
Nagyon izgi, hogy ennyire a végén vagytokKépDrukkolok NektekKép

Puszi:Doris
doris

Hali Kép

Virág Kép éljen a kis félcentis KépKépKép

Cat Kép köszi, jól vagyunk Kép Martin már 9 hónapos nagyfiú, lassan gondolkodunk hugigyártáson
neki Kép
Egyébként 1 hónapja felállt, 1 hétre rá elkezdett a bútorok mellett közlekedni, borzalom Kép Semmi más nem köti le, csak az ácsorgás, ha kiteszem az eloszobába, bemászik a szobába és áll fel,
váááá Kép
Ritkán mutatsz képet Samuról és Oliról!!! ejnye-ejnye Kép

Orsoly, teeeee Kép
Babaulés: írtam Orsinak is, bnomék kisfia ugyanilyenben ul, most fordították meg 2 és fél évesen elore nézonek. Nem volt gondjuk, ezt szokta meg a gyerek, honnan tudta volna, milyen elore nézni, ha sosem ult úgy? Kép

Orsi Kép
jobbulást Levinek!!
Nem volt ma idom felhívni a boltot, állatkerteztunk, rohantunk, majd holnap, bocsi. Kép

Finiseloknek drukk!!!!

Mutatok két mai képet golyófejrol Kép

Kép
Kép

Pussz
Kriszta
soraya

Sziasztok!

sorayaKép
Nagyon édi a kisfiad!!!

CatKép
mászásKép. na itt kezdődik... most anyuka happy, aztán később várja, hogy csak egy fél percre le tudjon ülni egy kicsitKép
A pocakosság tényleg jó, de mikor már mindenedet nyom, fáj a hátad, zsibbad a lábad, akkor én már inkább élvezem a kibújás utáni időszakotKép

OrsiKép
Egyik barátnőm kislánya plul csak ülve volt hajlandó aludni, ha lefektették rögtön kajabálni kezdett. Én sem tudnék másra gondolni, mint a fogacskáira. Vagy már az anyukák mindent erre fognak?!Kép Nurofent minden nap adsz neki? Nem sok az, vagy a doki mondta, hogy próbáljátok meg?

BarbiKép
Húúú nemsokára. Önző módon magamra gondolva, majd kiváncsi vagyok a 2gyermekes tapasztalatokra. Persze gondolom nem ide fogsz irogatni az első időkbenKép

JoviKép VirágKép
Nagyon örülök nektek és a pocilakótoknak! Éljen, éljen

AlenaKép
ÉnKép, de gondolom Te még jobbanKép

Egész nap kint voltunk a 2 órás alvást kivéve, de annyira zsibbadt a talpam, hogy felpócolva a lábakat ültem a nyugágyban, így inkább a kertben töltöttük az időt. Szegénykém most kihagyta a motorozást.
Este olyan édik voltak a csajok. Eszter tejciivás közben rátette a kezét Zsófira. Zsófi meg belülről válaszolgatott nekiKép

pusza
Bogár
30+6

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok!

Olvasó üzemmódban vagyok, gyerekeim betegek, rémes napjaink vannak, még rémesebb éjszakákkal, nincs erőm semmire.
Egyébként is tombol nálunk a hiszti, néha úgy érzem ép ésszel nem fogom kibírni a dackorszakukat. Beszti, Orsoly, Hóvirág, Barbi segítsetek, nálatok mennyire súlyos ez e hiszti korszak? Én Somával egyszerűen nem bírok. Olyan szinten behergeli magát, hogy nem lehet vele mit kezdeni. Próbáltam, hogy figyelmen kívül hagyom, de ez nem jött be, nem hagyja abba, csak hergeli magát egyre jobban. A végén már alig lehet megnyugtatni, mint aki nincs is magánál. Próbáltam elterelni a figyelmét, de ez se jön be, ilyenkor mindent eldob, ellök. De az a legszörnyűbb, hogy sokszor azt se tudom mi a hiszti oka. Egyik pillanatban még jókedvűen dumál az etetőszékben, nyújtom felé a tányért és elkezd tombolni. Bébiszityóm azt mondta az ő lánya összvissz kb. 3 nagyobb hisztit produkált, hát Soma ezt naponta túlszárnyalja. Nagyon anyás lett, apa ne etesse, ne pelenkázza, ne fektesse. És iszonyúan féltékenyek egymásra Sárával. Teljesen kétségbe vagyok esve, valamit nagyon rosszul csinálok.
Na, kipanaszkodtam magam.Kép

Hóvirág!Kép
Nagyon sokat gondolok rád, megy a drukk ezerrel, már nagyon izgulok. Szép szülést kívánok neked.KépKépKép

Barbi!Kép
Neked is megy a drukk, még ráérsz egy picit, de ne feledkezz el rólunk! Tessék időben értesíteni, rólad nem kapunk mástól híreket!Kép

Virág!Kép
Gratula a kis félcentishez!Kép Nagyon örülök neked, mit szólnál egy rendkívüli talihoz a tiszteletedre? CsajokKép benne vagytok?

Orsi!Kép
Ezt a balhét Soma is előadta nekem, mikor megtanult felállni. Hulla fáradt volt, de annyira élvezte, hogy ő már ilyet tud, hogy mint a keljfeljancsi. Esténként több tucatszor lefektettem felállt, lefektettem felállt... Tarts ki, előbb-utóbb abbahagyja ezt is. Valaki írta, lehet tényleg izomláza van, azért jön be a fájdolomcsillapító, bár fogalmam sincs van-e egy ekkora gyereknek izomláza.

Alena!Kép
Sajnálom az elmaradt pihenéseteket.Kép

Cat!Kép
Doki néninknél mindig eszembe jutsz, következetesen Samunak hívja Somát.Kép

Na eldugulok, nem jövök, aztán meg nem bírom abbahagyni.

Puszi mindenkinek,
Edi
edi

Bogár Kép
Nurofent most kap, de csak 2.0 ml-t, a paracetamolra érzékeny, ezért a panadol baby kiesett, és így csak a nurofen maradt ill. a germicid. A nurofent jobban viseli, mint a végbélkúpot, így most azt kapja.

Persze a fogra fogunk mindent, meg az időjárásra Kép

Edi Kép
izmai vannak, akkor izomláza is lehet. Tutira van olyan izomcsoport, amit most álláskor használ először, így azoknak gondolom úja terhelés. Mert persze a gyerek, amióta először sikerrel felállt, azóta folyamatosan állni akar, ha nem, akkor ücsörög ill. most még üvölt Kép
Bízom benne, hogy pár napon belül túl leszünk ezen a visítós elalvós időszakon. Este nem volt balhé, de szerintem csak azért, mert elég hulla lett a mai nap után... meg persz én is.

Nagyon bízom benne, hogy tényleg "csak" egy megfázás, meg ez az állás-dolog a baja, és semmi komolyabb nincs.
Holnap megyünk Anyuákhoz, pénteken azért megmutatom az ottani dokinknak is.

De azért megdöbbentem, hogy a doki sem tudott semmit mondani a fogára, hogy egyáltalán jön-e.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Ha a fogacska jön, akkor azért az ínyének be kellene lenni dagadva, vagy megvastagodva. Igaz én sem vettem észre, hogy jön Olinak az első, de a dokinő kapásból mondta. Egy orvosnak tudnia kéne ezt.
Én írtam az izomlázat. Szerintem könnyen elképzelhető, hogy az van neki. Azért csökken a fájdalomcsillapítóra a fájás neki. Akkor ez pár nap és elmúlik.

Soraya/KrisztaKép
Nagyon helyes fiatalember lett Martinból, és amint látom nem a pehelysúlyt gazdagítjaKépKépKép Hát akkor beindul neked is a verkli, szaladgálhatsz utánna ezerrel.Kép Nem mertem a hugira rákérdezni, de akkor jó volt a megérzésemKép

Képet majd teszek fel, mert van dögivel, csak át kellene méreteznem.

EdiKép
Nem is mertünk gondolni ilyen nagylelkűségre, hogy megint felajánlod a kecót partyra.KépKép Legyen akkor Virág Party.Kép
Részvétem a dackorszak miatt, sajnos nem tudok segíteni, de érdeklődve figyelem a megoldást, mert biztos itt is sorra kerül majd.
Egyébként nem véletlen, hogy Somát Samunak mondják.Kép Samu olyan akarnok lett, hogy mindent kihisztiz magának, olyan néha mint egy kis méregzsák. Ökölbe szorítja a kezeit, megfeszíti magát és morog ezerrel, közben lilul a feje, ha nem az van amit akar.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Jó reggeltKép

Edi, én is benne vagyok a hallelujázásbanKép Most már vihetünk fürdőrucit isKép
Hiszti: nálunk Bogi volt ilyen (hiába, no, ha külsőre nem is, de egyébként anyja fajtaKép) Mi is mindent előadtunk vele, volt, hogy a birkatürelmű apja a hidegzuhany (jó, langyos...) alá is beállította. Mondjuk ez használt abban a pillanatban, de attól nem lett kevesebbszer hisztiKép Egyébként én még ma is, amikor hisztériáig hergeli magát valamelyik kispi..., elzavarom a fürdőbe, hogy mossa meg az arcát jó hideg vízzel, higgadjon le kicsit, aztán jöjjön vissza, hogy embermódjára tudjunk beszélni.

Soraya: édes kiskrapek ez a MartinKép Olvasok, nézem a képet, erre a hátam mögül megszólal Bogi: jaj, de ééédesKépKép

Virág: még ezerszer gratKép

Bogár: kíváncsi vagyok, Eszter fog-e emlékezni erre az időszakra? Virágnak egy ilyen emléke van, hogy Bogi még pociban volt és ő beszélt neki (a köldökömön "át"Kép). Egyébként olyan jó az az utolsó pár hét, még a sok nehézség ellenére isKép Na, jó, az első, meg a középső "pár" hét se rosszKép

Orsi: kitartást a bömbölő keljfeljancsihozKép

Puszi:
Jovi
Kép
Módosítottam a centit, ez a valós időKép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Virág!

KépKépKép
Virág-party!Kép

Edi!

Most mit mondjak? Nátán 3 éves lesz lassan, de még mindig elég sokat hisztizik. A vele egykorú szomszéd kislány is.
Szerintem ez gyerekfüggő, mert Beni nem volt soha ilyen.
Nátán viszont rendesen tud, volt már boltban "magát földrevágós" (miközben nekem az egyik kezemben egy elég nehéz csomag, a másikban Hanna, kocsim meg a parkoló másik végében (legközelebb közelebb parkoltamKép!)), itthoni "már abba sem tudom hagyni, annyira belehergeltem magamat", kocsiban "be sem lehet kötni, mindent összerugdosós". Bárhol, bármikor, bármiért.
A megoldás nem egységes, csodamódszerem sajnos nincs. Próbáljuk kezelni a helyzetet.
Próbálgatják a határukat (éppen ezért az nem jó, ha mindent ráhagysz, vállalni kell a konfliktusokat még akkor is, ha ez időnként nagyon kellemetlen (mert pl. boltban csinálja, vagy vendégségbenKép)).
Türelem!KépKépKép

A centikKép:
Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Na teszek fel képeket a tököseimről.Kép

Kép

Kép

Fürcsi utáni hancúr
Kép

Samu portré
Kép

Oli portré

Cat
Kép
cateye

Na Oli portré lemaradt.

Kép

Cat
Kép
cateye

Egy napig nem vagyok gép előtt, és fél órát olvasok vissza Kép

UH utáni csajok Kép Kép Kép

Szülés előtti mamik hajrá Kép

Alena Kép Jujj, de rossz volt olvasni. Én is mindig arra próbálok gondolni ilyenkor, amit Virág írt, hogy egy nagyobb balesetet kerültünk el. Nem igazi vigasz, de kicsikét.

Soraya Kép Martin milyen nagy fiú. Édes nagyon.

Cat Kép Háát a te srácaidat már annyit dícsértem, de most sem bírom kihagyni.

Orsi Kép
Sajnos nekem Bálint a több mint 9 hónap alatt még egyszer sem aludt el úgy, hogy leteszem a kiságyba és alvás. Vagy cicin, vagy babakocsiban illetve egy hete tartó próbálkozásaim hatására karban ringatva. Úgyhogy adnék tanácsot, de nekem is szükségem lenne rá inkább Kép

Hiszti: Háát, nem is tudom hogy írjam, hogy ne tűnjek okoskodónak, mivel először is ugye az én babám még nincs ebben a korban, úgyhogy alapvetően milyen jogon dumálok én, hiszen csak elméleteket tudok (ebből pedig biztos van mindenkinek millió és tuti ezer könyvet olvastatok), másodszor pedig amit tudok, azt nem tudom jó-e, hiszen mástól hallottam.
Na mindegy leírom, aztán vagy plusz info valakinek vagy mindenki tudja és volt néhány sor, amit figyelmen kívül kell hagyni.
Szóval, én jártam egy kreatív baba-mama tanfolyamra, ahol sok más témán kívül a hiszti korszakot, mint olyat is érintettük. Mivel másfél órán keresztül volt szó róla, így csak nagyon dióhéjban összefoglalom, ami nekem megragadt és amit jó lenne majd akkor, mikor szükség lesz rá betartani, persze, simán lehet, hogy bekrepálok és verem a fejem a falba, hiszen könnyű a partvonalról kiabálni és megint más berúgni a gólt. Mindenesetre úgy gondolom, jó ha van néhány követendő vagy betartandó elv.
Hiszti: szükséges a gyerek egészséges fejlődéséhez. Az estek nagy részében a gyermek maga sem tudja mi a baja, tehát konkrétan nem megfogható dolog miatt kezdi el, ezért ne próbáljuk mi sem megérteni és megfejteni és főleg ne érezzük azt, hogy rosszul csinálunk valamit, hiszen a nevelési módszereinkhez semmi köze.
Minden gyermeknél másképp jelentkezik, valaki összvissz 1-2 alkalommal, szinte alig észrevehető módon, mások naponta 10x nagyon erőteljesen végzik ezt.
Ha elfojtjuk benne és letörjük, sose fog rájönni hogyan tudja saját maga túltenni magát rajta és ezért felnőttkorában is elő fog jönni, amikor "hiszti"-zik, de maga sem tudja mi a baja. Ez a felnőtt korban is hisztizés, kiborulás sajnos a mi korosztályunkra erősen jellemző, hiszen a poroszos nevelés dívott anyáink idején, tehát ha a gyerek hisztizett, kinevelték belőle.
Amit tenni érdemes: hagyni a gyereket mindaddig, amíg nem önveszélyes (erősen veri a fejét a falba, fuldoklik lila fejjel, valami olyan eszközzel csapkod ami megsértheti stb). Amit az irodalom még nem tart önveszélyesnek: összehányja magát, veri a hátát a földre stb. Ha az önveszélyes kategória van, akkor nekünk kell segíteni kijönni a manónak a hisztiből. Ilyenkor jöhet a hideg zuhany és társai.
Amit az anya tehet, bár sejtem ez a legnehezebb. Megőrizni a nyugalmát, nyugodt hangon beszélni hozzá, mégha nem is hallja és érti a jelen helyzetben akkor is eljut hozzá. Mikor még nem durvult el a hiszti, megpróbálni elterelni figyelmét. Amit sose tegyünk, leszídni érte, azt a tudomására adni, hogy a hiszti rossz és nem szabad csinálni. Amit viszont mindenképp mondjunk meg neki, hogy mi mit érzünk. Pl.: anya nagyon dühös, hogy most azért mert hisztizel, nem tudunk elindulni vagy pl mikor befejezte: örülök, hogy abbahagytad, mert rosszul éreztem tőle magam, hogy a bolt közepén vergődtél a földön.
Amit nehéz lehet legyőzni, ha ezt nyilvános helyen csinálja, hiszen mindannyian tudjuk, hogy mindenki más okosabb a gyereknevelésben és mint a véres rongyra néznek az emberre ha a baba sír, hát még gondolom ha hisztizik. Az emberek hajlamosak azonnal a világ legrosszabb szülőjének kikiáltani valakit és bezzeg ő....
Amit sose tegyünk, magára hagyjuk a gyereket hiszti közben. Legyünk mellette 1-1,5 méternél távolabb ne menjünk. Ami jó megoldás lehet, ott lenni, néha próbálni hozzá beszélni, de közben valami mással lekötni a figyelmünket. A tanfolyam vezető elmondott egy személyes példát:
Kisfiával ment az utcán, ő gyalog, fia motorral. Egyszer csak gyerek leugrott és elkezdett hisztizni, hogy anyja cipelje őt is motort is. Odáig fajult, hogy gyerek rugdosta motort, földre dobálta sapkát és megtapostta és a földön fetrengett. Anya nyugtatta, de elővette a magánál tartott újságot és el kezdte olvasni, közben mindig kitekintett megkérdezte hogy mehetnek-e már vagy még olvasson meg hogy szóljon ha befejezte. Persze járókelők jöttek/mentek, feltettek 5x gyerek fejére sapkát, felháborodott megjegyzéseket tettek stb. Több mint 20 percig hisztizett a lurkó, amikor is megszólalt, hogy anya befejeztem, mehetünk.
Hirtelen csak ennyi, aztán majd meglátjuk mit tudok belőle hasznosítani, mindenesetre nekem jó, hogy van egy ilyen mankóm és elhiszem és nem fogok parázni, hogy úristen azért hisztis a gyerekem, mert rosszul nevelem.
Éngem hideg zuhanyoztak és sajnos a mai napig hisztis vagyok Kép Kép
Ennyi, na puszi
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit: Nagyon tetszik, amit írtál, de nem tudom, képes lennék-e azt végigcsinálni, amit a tanfolyamvezető...Kép Ehhez szvsz olyan mérhetetlen türelem, önuralom kell, ami nekem nincs. Egyébként én is hisztis vagyok, de azt hiszem az elmúlt 20 évben sokat fejlődtem e térenKép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi Kép
Engem a férjem mérhetetlen türelme segít át a hisztiken.
Ebből gondolom, hogy lehet valami a tanfolyamvezető elmondásában Kép

És ugye most már megvan az az előnyöm, hogy saját magamat lezuhanyozhatom Kép Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Jaj csajok, mindig akarom mondani/kérdezni.
Én ettől kivagyok, hogy mióta újítgatták a babanetet, azóta ha benn vagyok a topikban és meg akarom nézni, hogy az olvasás befejezése óta jött-e új hozzászólás és rányomok a netes frissítés gombra, akkor mindig visszadob a társalgó fő oldalára. Régebben maradtam topikon belül, csak frissült az új hozzászólással.
Én csinálok rosszul valamit vagy másnak is így van?

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

EdiKép
Jó a téma. Hisztiben mi aztán kőkeményen benne vagyunk, még ha Eszteren a talin nem is nagyon látszódott. Õ a nagykönyvben leírt hisztit produkálja, a földrevágom magam szindróma. Már a Corában is bemutatkozott.
Ok nélküli hiszti is dívik. Néha nagyon nehéz türelmesnek lenni, legszívesebben üvöltenék, hogy hagyd már abba, nem bírom tovább...
szóval hiszti. Én kérdezem: valami baj van, ha nem tudom mitől lehet. Néha egy kis arcfrissítés. Igaz egyik nap már mikor kérdeztem, hogy mossunk-e arcot ő bólogatott. Ezek szerint már rögzülhetett benne, hogy ez az ellenlépés. Ha az elterelés sem használ. Magára hagyom. Néha odaszólok, hogy ha befejezted a hisztit, akkor gyere ki a szobából, vagy idejöhetsz anyuhoz. Volt már rá példa, hogy indulás előtt 3/4 órát hisztizett megfejthetetlen ok nélkül. Többszöri kérdezgetés után, hogy befejezted-e (én addig ücsörögtem az ágyon újságot olvasva) válasza az volt szipogva, hogy beee. Kijött a fürdőből, összebújtunk és adtunk egy puszit, hogy most már akkor minden rendben. Utána meg ment minden tovább, mint a karikacsapás.
Tegnapelőtt plul meg én vonultam be a fürdőbe a hisztije elől (levágta magát a földre a konyhában), és negyed óra múlva utánam jött, hogy befejezte.
Nem tudom mi a legjobb megoldás, de az biztos, hogy hihetetlne nagy türelem kell a kezeléséhez és te sem vagy mindig jó passzban hozzá.
Remélem azért vmit tudtunk segíteni. Jobbulást a törpiknek!
A Virág talinak mi is örülünk, ha leszKép

Na lépek én is pihizni, míg lánykám alszik...
pusza
Bogár
31+0

Bogár
Kép
Kép
bogár

ja és azt el is felejtettem eldicsekedni, hogy Eszter ma a bilibe kakiltKépKépKép
ma meg is lepődött, hogy nem ugyanolyan, mint eddig (nem sárga és folyós)KépKépKép

anyukák örömeKép

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok!

Edi beteg gyerkokKép pedig pont most akartalak hivni, hogy amennyiben a fiaim is ugy akarjak, atmennenk ma a pelusert. Viszont tali szuper, csak nehez lesz idopontot talalni, kinek mi nem jo a kozeljovoben?Kép

Soraya Martin edes mint minidgKép

Cat a fiaidert odavagyok, olyan helyes kispasikKép

Hiszti: szerencsere Lacko nem az a megahisztis, igy sok tanaccsal nem tudok szolgalni. Neha en is beprobalom azt amit a tanfolyamvezeto, de csakis itthon vannak ehhez idegeimKép neha meg itthon sem....de nalunk eleve csak itthon jon alt elo a hiszti, foldhozveres is csak itt tortent, az is ritkan. Neha bejon meg a figyelemeltereles (de inkabb csak akkor ha nem a hiszti kellos kozepen tart). szal sok otletem nincsenKép

orsoly
orsoly

Csatlakozom a hiszti-püfi táborba, bár egyelöre fogalmam sincs,hogy mi miatt. A foga még biztos nem jön Kép

Csináltam uj albumot:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5759

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

MinyuKép
Az még nem hiszti, amit Nándi csinál, ahhoz még túl apróKép A komfortérzet hiánya szokott náluk kiváltani bőgést, sajnos elég sokszor.

EditKép
Engem is idegesít ez a frissítési funkció, hogy nem olyan mint régen.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nálunk a helyzet változatlan! Azt mondta a doki bácsi, hogy még egy kicsit legyek türelemmel. Egyébként most kiegyensúlyozottan, boldogan várom a nagy napot és nem vagyok még türelmetlen, ellenben a családtagjaimmal (a férjem hétvégére rendelte a szülést).

Virág,
Gratula a 0,5 centihez! Vigyázz nagyon magatokra!

Edi,
Nagyon aranyos vagy!!!!
Hisztivel kapcsolatban annyit tudnék mondani, hogy már fél évesen észrevettem, hogy van akarata (a védőnő azt mondta, hogy szép lenne, ha nem lenne). Legtöbbször azzal nyugtatgatom magam, hogy lesz ez még rosszabb is, mert ugye 3 év a dackorszak.
Mi már egy jó fél éve – éve bevezettük, hogy bevisszük a szobájába és otthagyjuk egy pár percig, amíg abba nem hagyja (nem tudom ez kisebbeknél hogyan válik be).
A másik variáció a hidegvíz (leönteni, megmosdatni). Vagy gyorsan eltereled a figyelmét akármi mással!!
Azt vettem észre, hogy a szeles idő van, akkor hisztisebb, meg ha éhes.

Cat, Soraya
Nagyon édik a fiúk!!!

Orsi,
Nálunk a fogzásra fogott minden megfázást a gyerekorvos, azt mondja, hogy meggyendül az immunrendszerük. Addig kínozza őket, amíg ki nem bújik!

Bogár,
Gratula a bilihez! Mi eddig még csak pisiltünk, de már a vécébe is. Szerintem nyáron megoldódik a próbléma! Jó lenne már, ha nem két gyereket kellene pelenkázni!!!

Pusza mindenkinek!
Hóvirág

Hóvirág
milianya

Lányok Kép
Adnátok tanácsot hova érdemes menni 4D uh-ra? Olyan helyre szeretnék, ahol nem csak látványra mennek, hanem a baba "hogyanlétjét" nézik. Anyunak született egy gyereke agy-koponya hiánnyal, szeretném ha ez az enyémmel még csak véletlenül sem fordulna elő. Illetve, hogy mennyibe kerül.
Köszi előre is a segítséget.

Kép

Kép
pkagi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?