Új privát üzeneted érkezett!

Meg mehetnénk közös turi-túrára isKép Na jó, ez csak vicc voltKép

Kép
Kép
hari

Ja, és nem tudom, a pikniket említettem-e márKép

Kép
Kép
hari

Úgy amúgy van itt valaki, vagy egyedül beszélgetek már megint?!

Kép
Kép
hari

Mea, a Lepencei strand az ott van a közeletekben nem? (Lehet, hogy rosszul írtam) Az a víz sem megbízható? Bár én már nagyon rég voltam ott, lehet hogy azóta már oda is rengetegen járnak.
Én mindig olyan szivesen emlékszem rá vissza, csak nekünk nagyon messze van.
Hari

Kép
Kép
hari

Hari!

Ne rinyálj én itt vagyok!KépKép
Csak közben tanulom hogy hogyan kell hiperbolikus programozási feladatot megcsinálni excel-ben!
Már nagyon megy ámKépKépKép

Mea!
meggiesales@freemail.hu
Jöhet a privi!

Falina és többiek!

Igen azt hiszem igazatok van!
A mult héten is voltam a Palán de csak térdig merészkedtem a vízbe és azt hiszem ez most sem lesz másképp!
Ha természetes vízről van szó, az persze nem lenne kérdés(monjuk fincsi tengervízKépKépKép), de így azt hiszem én se vállalom be!
Egyébként strandon évek óta nem voltam, mert mindig a nyaralóban voltunk, ahol van medence(na most flancolok,mi?), vagy a balcsira vagy hasonló, úgyhogy én még nemigen találkoztam fertőzéssel!Szerencsére!

Viszont otthon ülni a 33 fokban lehetetlen, és már a keresztgyerekeket is ráuszítottam a témára az anyjukkal együtt, úgyhogy nincs visszaútKépKépKép

Babakocsi!És egyéb téma!
Én nem tudom hogy csak én vagyok e így vele, de azt hiszem én igazi "anyuka" típus vagyok!
Én tényleg megveszek mindent olcsón magamra, papucsot, felsőket stb kínain, képes vagyok bármiről lemondani, viszont a férjemnek meg a legtutibb cuccokat vadászom, mert olyan jó ránézni, amikor olyan csini és divatos.
Azt hiszem a babóval is így leszek, nekem marad a kínai, neki meg a márkás szupi uj ruciKépKép(ezért is aknék uj kocsit)
Vessetek meg érte, tudom hogy hülyeségKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann, szó sincs róla hogy bárki emiatt megvetneKép Nem vagyunk egyformák, de ez nem is baj. És ha magadtól megvonod a dolgokat és így marad pénz a babára akkor miért ne vehetnéd meg az új cuccokat? Nem hiszem, hogy olyat kéne tenned, ami nem a szíved szerint való. Én csak azt mondom, hogy én pl. hiába vásárolok turiba, meg kínaiba, akkor sem marad annyi, hogy nyugodt szívvel vegyek új kocsit, ha kapok. Ha nem kapnék akkor meg valószínűleg nem futná sajnos újra. Meg vannak dolgok amikhez én ragaszkodom, mások meg nem, gondolok itt a légzésfigyelőre, a babaőrre, meg a kókuszmatracra. Aztán ha ezekre se futja akkor valószínűleg nem is veszek. De azt hiszem az teljesen természetes, hogy az ember mindenből a legjobbat szeretné a babájának, csak nem mindenki ugyan azt tartja fontosnak. De ezek magánügyek igazából, és mindenki maga dönti el, nem más. Úgyhogy a legjobb szerintem, ha a szívedre hallgatsz és mindenből olyat veszel, amilyet szeretnél és amilyet megengedhetsz magadnak.

Kép
Kép
hari

Sziasztok Kép
Adnátok tanácsot hova érdemes menni 4D uh-ra? Olyan helyre szeretnék, ahol nem csak látványra mennek, hanem a baba "hogyanlétjét" nézik. Anyunak született egy gyereke agy-koponya hiánnyal, szeretném ha ez az enyémmel még csak véletlenül sem fordulna elő. Illetve, hogy mennyibe kerül.
Köszi előre is a segítséget.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!!!
MeaKép,
hagy cáfoljam az általad írtakat. Anyám anno 2 hétig szoptatott engem 4 hétig nővéremet, és egy küzdelem volt a számára. Ezzel ellentétben én fél évig szoptattam Trisztánt és imádtam az egészet. Olyan meghitt és nyugis, és sokkal praktikusabb, mint éjjel üveget melegíteni. Ráadásul (főleg az elején) rengeteget fejtem is, és így a mélyhűtő még vagy 1 hónapra elegendő lefejt tejjel volt tele.
Szóval, ne parázz ezen, lehet tényleg azzal ártasz magadnak. Gondolj arra, hogy minden rendben lesz, és szupi érzés lesz mellre tenni a babátKépKépKép! Hidd el, ÍGY LESZKép!!!
Szerintem az is közrejátszik, hogy a 70-es években, (amikor én születtem) szinte divat volt a tápszer. Persze, hogy nem szántak rá különösebb időt anyáink, hogy alaposan megtanulják ennek fortélyait. Az biztos, hogy bele kell jönni, de a babád majd segít!!!

Más téma:
úgy emlékszem, még nem esett szó az orvosi illetve a védőnői honoráriumokról (vagy csak én siklottam el felette?). Vagy ez túl indiszkrétKép?
A lényeg, hogy nem tudom, fogadjak-e védőnőt, mert már a dokinak is 60ezret készülök adni, és még +20-25, szörnyű soknak tünik....
Ti hogy álltok ezzel az undi témávalKépKépKépKép???
Pusz mindenkinek
Kati
27+1
Vendég

Nemesek!

Akarod mondani SZÜLÉSZNÕT, UGYE???

Hát én nem tudom, ez olyan nehéz!
Nekem mindig az a szegény lány jut az eszembe a szülőszobáról, aki intézetis lévén tök fiatalon került a szülőszobába, és azt se tudta hogy születik a kisbaba!
Csúnyán magára hagyták szegényt egy egész éjjszakára, senki nem maradt ott vele!
Ez kísért engem, úgyhogy én bizti fogok fogadni, bár lehet hogy csak kirívó példa volt, és a szülésznők amúgy is(pénz nélkül) is emberségesek!
Viszont azt se szabad elfelejteni, hogy a munka oroszlánrésze a szülésznőké és az idő legnagyobb részét a szülésznővel tölti az ember, a doki általában mindig a csak az utolsó percre esik be!
Vagy nem? Én még nem szültem, de mindenkitől ezt hallom!

Pkagi!
Te a megint megjöttből vagy, én is onnan indultam!
Isten hozott!
A kismama.lap. hu-n bőven van 4-D-s rendelő(ultrahang-vizsgálatok címszó alatt), de ha esetleg más genetikai vizsgálattal is össze akarod kötni, oda kellene menned ahol azt a genetikai vérvizsgálatot végzik...
Melyik kórház is az lányok??
Itt volt aki volt ilyenen!

Megann

Kép

Kép
megann

Na, Kati feladta a leckét!

Én a kórházas fórumon néztem, az én dokimról azt írták, hogy bármennyit adsz, örül neki, meg hogy van szülésznő, akivel együtt szokott dolgozni, nem kell rajta törnöm a fejem. Tehát várom a piszkos anyagiakról szóló terveket, hogy betájoljam magam a tarifákbaKép. A mamám az ötyéjével már persze mindent kitárgyalt, hogy külön kell még a műtősfiút is leszerződtetni a nagy eseményhez, de énszerintem csak a nagyik turbózzák a hallotakat.

A védőnőnek én speckó kávé+csoki-t vittem, mert egyrészről hivatalosan nem oda vagyok bejelentkezve ahol lakom (körzeten kívüliként is igen kedvesen fogadott), másrészt meg nem ragaszkodott, hogy rendelési időben menjek, amikor odatelcsiztem, mehettem.

Gondolom, ha lesz babuci majd meglátogat, akkor elég eldönteni, hogy adok-e pénzt is. Vagy nem?

Dudus
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Most értem haza a városi körútról.
Még nem olvastam vissza, mert hulla vagyokKép
Lehet, hogy csak holnap tudok reagálni a sok üzire, mert ma volt termés bővenKép
De megint kaptam rucikat és annyira édesekKép

De még ma benézek, csak letusolok.

Sziasztok!
Angelani
24+3

Kép
angelani

SZiasztok!

Hihetetlen, mennyit írtatok!
NEm győzök visszaolvasni, már a második május 25-éig jutottam.

Meglett az AFP-m eredménye (MOM 0,81), kicsit alacsony, de mivel a doki azt mondta,hogy jó, én sem izgatom magam tovább. (meg amúgy sem bízom az eredményben, mert nem vették figyelembe a testsúlyomat).

Ebben a kórházban 0,5 az alsó határ, de van, ahol 0,7, vagy 0,8. Legfeljebb elmegyünk 4 D-s UH-ra.

UH-n mindent rendben látott, 40 mm a feje, 30 mm a combja, melső fali lepény, átagos magzatvíz.
UH szerinti kora 18 hét 3 nap.

A baba nem volt hajlandó megmutatni, mi lapul a lába között.Kép.

Sajnos kiderült, miért szenvedtem annyit a köldökömmel: köldöksérvem lett, de most nem lehet műteni.Kicsit félek, mi lesz, ha igazán megnő a hasam, remélem, nem durvul el.

És hogy legyen valami haszna is az irományomnak, ajánlok nektek valami finomat:

Túrót és tejfölt összekeverni, bele mazsola, meg pár csepp citromlé, vaníliás cukor (vagy pici méz).
Nagyon finom túrókrém lesz belőle.

Uxi
18+1

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, sajnálom a köldöksérvedet, illetve téged. Na érted ugye. Remélem azért valahogy átvészeled ezt az időszakot aztán segítenek rajta.

Védőnő: én még ezen nem is gondolkoztam, hogy neki is kéne adni valamit. De majd ha megszületett a baba és kijár hozzánk, akkor meglátjuk milyen "szolgáltatást" nyújt és akkor kitalálom. Bár én ha nem nagyon muszáj, akkor inkább bármi mást adok, csak pénzt nem. Persze a dokinak tudom, hogy azt kell, de én már most tudom, hogy max. 30.000-et fogok tudni adni neki, még akkor is, ha tudom, hogy az elég kevés. De végül is a terhesség alatt fizetek egy csomót neki, legalább 100.000-et, úgyhogy szerintem szava se lehet.
Szülésznő ügyben: biztos jobb érzés, ha van az embernek fogadott szülésznője, mert az is biztonságérzetet ad, de akkor valószínűleg neki is többet kell adni utána, úgyhogy én a véletlenre bízom a dolgot. Illetve úgy vagyok vele, hogy mindegyik jól csinálja a dolgát, különben nem lenne ott, és majd csak lesz valahogy. Neki még nem tudom mennyit fogok adni, de ez persze függ attól is, hogy milyen lesz velem, meg hogy hogy állok majd anyagilag. Bár azt hiszem, ezt előre tudom: sehogyKép
Különben meg csúnya dolog, de a szülésznővel nem találkozom többet, a dokihoz viszont még kell mennem, úgyhogy muszáj neki többet adnom, még akkor is ha esetleg ő nem is csinál semmit, csak a szülésznő. De talán nem ér be időre, majd gyorsan próbálok szülni, és akkor neki nem kell adni semmitKép
Na jó, már kezdek hülyeségeket írni.

Angelani, ma merre jártál? Remélem azért ma többet ettél közben, mint tegnap!!

Hari 20+5

Kép
Kép
hari

Megann Kép
Igen a "ma megint megjött"-ből vagyok. Kép Viszont még csak a 9. héten. A 12. héten szeretnék menni erre az Uh-ra. Genetikát szerintem nálam néznek, mert más gond is van sajna a családban.
Köszi szépen a tanácsot, megnézem, amit írtál.

Kép

Kép
pkagi

Hűűűű mennyit írtatok reggel óta, alig győzöm visszaolvasni.

Megann! Szerintem se fürödj a Palatinuson. Inkább élővízek, tavak, mint egyéb strandok.

BKrisztina! Ízlett a joghurttorta? Ugye milyen egyszerű elkészíteni? Én nem vagyok egy konyhatündér, de ez még nekem is ment Kép

Elevit: Én éppúgy vagyok vele, mint Falina. A terhesség eleje óta szedem, de nem híztam, azaz minimálisat. Szóval szerintem a hízás nem az Elevittől van, hanem egyszerűen alkati kérdés.

Orvos és pénz kérdés: Segítsetek nekem! Az orvosom a párom unokatestvére, és semmit sem hajlandó elfogadni. Már nekem kellemetlen, mert akár a szabadságán is bejött, ha éppen úgy gondoltam hogy beszélnék vele, és jó lenne ha megnézne. Szóval szerintetek mit vehetnék neki, aminek örülhetne, de nem sérteném meg vele?

Ildi 26+6

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Kaptam emilbe egy Bp-i bababolt címet szerintem olcsó. www.babaholmiolcson.hu

Jó nézelődést

Angi
24

Kép
Kép
gangi

Pkagi!

Nagyon szorítok, ha tudod azért majd írd meg a fejleményeket!Ha van más gond is a családban(ami esetleg örökletes), mindenképp aknázd ki az összes lehetőséget, amit módod és anyagi lehetőségeid engednek!Tudod, jobb félni mint megijedni!Remélem minden ok lesz!Kép
Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Davallia!
Gratula a kiscsajhozKép!
Örülök, hogy rendben vanKép

Penna!
DejóóóóKép
Akkor kezdheted az almalé gyártástKép
Azt meginnám én isKép

Falina!
Majd megnézem a turis oldalt, csak még visszaolvasokKép

Dudukly!
Köszi a te tippedet is.
Az hiszem, hogy a június a turi hónapja leszKép

Megann!
Szerintem telefonon kérdezd meg a dokidat a tamponnal kapcsolatban. Engem aggaszt a tamponosdi.
Én nem mernék fürödni mindenki pisijében, de nem ítéllek el ha te bemerészkedsz a vízbeKép

Uxi!
Sajnálom a sérvedetKép
De nagyon sok nőről hallottam, hogy terhesség alatt kialakult. Viszont eddig még nagy bajról nem hallottam ezzel kapcsolatban.

Babakocsi!
Lányok!
A fontos az, hogy a kocsinak legyen eleje!!!
Mert ha csak pohártartó van, az nem jó.
Olyan kocsit nézzetek amit elől a lábtartó részt fel lehet hajtani és rögzíteni, mert az újszülötteket nem lehet bekötni és kicsúszhatnak a kocsiból!
Ez komoly. Eddig négyen mesélték ezt.
Nem mindig a legdrágább a legjobb!
Na meg vannak hiper-super kocsik, amik nagyon jól néznek ki, biztonságosak, csak egy a bibi.
Nagyon kicsik és a fél éves gyerek már szó szerint kilóg a kocsiból.
Én csak ennyit szerettem volna!

Elevithez meg csak annyit:
Állítólag a Maternától nőttek nagyon a babák.
Ezért fejlesztették tovább és így lett az Elevit.
Persze lenyúlt ötletbőlKép

Na megnézem az oldalt, amit Falina ajánlottKép

Jó éjt!
Szép Babás Álmokat!
Sziasztok!
Angelani
24+3

Kép

Kép
angelani

Jaj, bocsiKépKépKép
Tényleg SZÜLÉSZNÕT akartam írni...

A doki mondta, hogy ha választ az ember, akkor ugyanúgy bejön, ha nem ügyeletes akkor is, és végig az emberrel foglalkozik csak, egészen amig a gyermekágyas osztályra nem kerül. Ez nem hangzik rosszul, hiszen a doki tényleg csak a "lényegnél" van jelen.
Nekem az előző szülésemnél császár lett volna, de még azelőtt beindult a szülés, hogy befeküdtem volna a megbeszélt időpontban. (hétfőn kellett volna megjelennem és szerdán lett volna a császár, ehhez képest előző hét szerda éjjel kezdődtek a fájásokKép). Nekem akkor szóba sem jött a szülésznő-választás, bár nem emlékszem, hogy divat lett volna (5 éve).
Olyan tanácstalan vagyok. Állítólag, ha választ az ember, akkor már a terhesség 36. hetétől folyton jelen van a vizsgálatoknál is. Elég hasznosnak tünik, de végül is én már nem először durálom neki magam, és a fiam is kipottyant valahogy szülésznő nélkül, pedig fogalmam sem volt, hogy milyen légzéstechnikák vannak, és hogy hogyan zajlik a szülés (csak császárból készültem felKép anno).
Arra gondoltam, ha mégis meg lennék elégedve a szülésznővel, akkor utólag még adhatok neki egy kis pénzt (na nem 20ezret - az a baj, hogy a doki szerint előre meghatározzák, hogy mennyiért vállalják, és nem te döntöd el, hogy mennyit ér a "szolgáltatás").
Segítsetek, cserébe rövidebbre fogom legközelebbKép!
Kati
27+1
Vendég

Angelani,
sajnos nincs rajta az összes babás turibolt cím sztem, de kiindulópontnak jó lehet. Kép
F.
falina

Sziasztok!

Bocsánat, hogy (már megint) gusztustalanat kérdezek, de az aranyeret honnan lehet megismerni?

Dudorodik ott lent valami, vagy csak a vérzik?

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Ezt emilben kaptam, nem tudom, igaz-e, de érdemes odafigyelni. Én mindenesetre nem fogom kint hagyni többet a hátizstákomat.

"Erre jó figyelni:
Media Markt, Electro World és minden hely, ahol kint kell a kulcsos
szekrényben hagyni a táskát. Elmondom, vannak olyanok, akik direkt erre
utaznak:

SZITU:
Pl. West End MMarkt: csávó támasztja akorlátot és nézi, ki rak be szimpi
táskát a szekrénybe, aminek a kulcsát 100-as ellenében kapod meg. A
srácnál az összes kulcs másolata megvan, hiszen ő is bedobta a 100-ast,
elvitte lemásolta. Mire jössz ki, csak annyit látsz, nincs meg a táskád.
Na ezért nem hagyok, soha semmit ilyen szekrényekben ..."

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Pkagi,
Én mindenféle képpen a Praxist javasolnám. A babanet főoldalán tudod magad regisztrálni, és így kapsz 1000Ft kedvezményt is. Érdemes minnél előbb bejelentkezni, hogy akkorra kapjál időpontot amikorra te szeretnél. A pontos árat sajna nem tudom, mert én tavaly voltam ott utoljára. Emítsd meg a telefonba, hogy miért mennél(genetikai szűrés) Én voltam a Brendonban is, de az nem igazán jó, nem képzett aki csinálja a vizsgálatot(szerintem)

Kati,
Ez igazán nehéz kérdés. Bálintnál nekem nem volt választott szülésznőm. Aki épp bent volt azzal nagyon meg voltam elégedve, annyira kedves és figyelmes volt (pénz nélkül)bár a vége császár lett, de még a gyermekágyon is meglátogatott minket. Viszont most én biztos választanék pont azok miatt amiket leírtál(folyamatos jelenlét, gátvédelem, légzés stb)Ez a pénz kérdés pedig nehéz ügy, próbálj esetleg puhatolózni a kórházas topikban, hogy ki menniért vállalja.

Megann,
Milyen suliba jársz? (bocs, ha már írtadKép ) Ilyet én is tanultam, csak részvétem akartam kifejezniKép

Fürdés:
Én nem szoktam strandra járni, ponta azért mert mindig sikerült összeszednem valami "meglepetést" és utána nem győztem kúrálni magam. Én csak természetes vizet ajánlanék mindenkinek.

Babakocsi,
Mi Bálintnak új kocsit vettünk, és mivel szerencsénk volt idén februárban amikor a kocsi 1éves volt elhagyta a légitársoság a felét és így most ismét vadi új kocsink vanKép Én szándékozok venni majd most egy testvérkocsit, mert Bálint még elég kicsi lesz amikor a tesó születik(18hó) Néztem használtan amilyet szeretnénk, de csak 15-20eFt-al kerül kevesebbe mint az új.

Uxi,
aaranyér többfajta van. (külső és belső)Van ami dudorodik is, és vérzik is, vagy csak egyik. Nekem szokott lenni sajna, és mindig tudom, hogy az, mivel elég kellemetlen érzés. Ha csak vérzik egy picit nem feltétlen az. Na jól megmondtamKép

Most mennem kell.
Szép napot!

Edina
25+1

nedinabp

Sziasztok! Jó reggelt!

Falina!
Egész jó címek vannak. Azért érdemes megnézni egy-kettőt, de van ami már nekem is messze vanKép

Nemesek!
Sajnos én nem tudok nyilatkozni szülésznő ügyben.
Nekem Õ az első babám. Még én is tanácstalan vagyok.
De te már tapasztaltabb vagy szülés ügyben.
Ha úgy gondolod, hogy menni fog "egyedül" is, akkor nem érdemes még erre is költeni.

Uxi!
Valóban igaz a szitu!
Már megesett mással isKép
Soha ne hagyj kint semmit, inkább mutasd be a biztonsági őrnek a táskád tartalmát, ha úgy gondolod, hogy van nálad olyan dolog, amit ott is lehet kapni.

Lányok!
Remélem a mai napom nem lesz kutyafuttában.
Már ki vagyok merülveKép
Tegnap reggelire ettem egy croassant, délután 17h-után az unokanővéremnél egy fél tányér sárgaborsó főzeléket és egy pár sültvirslit (finom volt, már 3 éve nem ettem ilyet).
Este már megint éhes voltam, olyan 21h-körül.
Na megint egy croassant ettem.
Tudjátok van az a kutyás, amiben matrica vanKép
Gyüjtöm őketKép

Most lelépek, mert vár a házimunkaKép
De ma már nincs annyi dolgomKép

Sziasztok!
Angelani
24+4

Kép
angelani

Ildi!

Isteni volt a joghurttorta!!!!!!!!!
Máskor is csinálok.

Uxi!
Kösz az infót.Sajnos máshol is hallottam ilyet.
A sérv miatt sajnállak.
Aranyér, nekem is lett az előző terhesség után. Volt amikor baromi rossz volt, nem tudtam ülni sem. Kipróbáltam a Svédcseppes borogatást és az rendbe rakta. Néha előjön de nem olyan rossz, mint 3 éve. Dokinak említettem ezt a módszert azt mondta nyugodtan alkalmazzam. Írt fel még krémet is ha muszály használom, de az sem jó folyamatsan, mert nincs túl jó hatással a környékre.

A csíkot elöször mentsd le a gépedre és konvertáld át jpeg-be.Utána fel tudod tenni.

Na húzok Klacházára, meg Taksonyba.
Jók legyetek, szép napot!

Kriszta
24
Már csak 112nap

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Nedinabp!

Gyöngyösre járok, távoktatásra!
Azért nem olyan szörnyű ez a tantárgy, mondjuk én 4 évig szinte csak elemzéseket gyártottam excelben egy nagyvállalatnál, így nekem nem olyan idegen az egész, ezen kívül tudok vakírni is, úgyhogy azt hiszem nem indulok "hátrányokkal"Kép
Ha meg nem sikerül megyek jövő héten is!
Előbb utóbb sikerül, eddig csak matekból repetáztamKépKépKépKép

Lányok!

Olyan finit reggeliztem!
Túró tejföllel, belevágtam fini epret meg friss ananászt, és egy kis canderert- és már be is faltam, fini és egészséges!Kép

Uxi!
Szörnyű amit írtál!Én sem bízom már egyébként alapból senkiben sem!Már azt se szeretem ha valaki 3 lépésnél közelebb van hozzám az útcán vagy akárhol!

Davallia!

Le a kalappal a gondolkodásmódod előtt!KépKépKép
Nem tudnád telepatikus úton, vagy fénypostán átküldeni az ilyen pozitív gondolatokat a szülésről! Várj kinyitom az ablakot és küldhetedKépKépKép
(Én továbbra is fosok(bocsi) és ha eszembe is jut a szülés, gyorsan elterelem a gondolataimat erőszakkal valami nyugisabb témára)

Mea!
Hova tüntél???Váram a mailt!

Megann 24+5

Kép

Kép
megann

Sziasztok LÁnyok,
jöttem panaszkodni Kép
Tegnap este felidegesítettem magam, de olyan szinten, hogy már megijedtem, hogy valami komoly baj lesz KépKép Nagyon megijedtem!!!
Picurka mennyit érez abból, ha én nagyon ideges leszek? Azt hallottam, hogy az adrenalin később ér hozzá... remélem, nem bántottam őt. Kép Olyan lelkiismeretfurdalásom van még most is Kép
A gond: ideköltöztünk anyámékhoz, igaz, hogy külön házban lakunk, de a párom és az anyám már mióta együtt élek vele enyhén szólva, nem jönnek ki. Pedig a párom megpróbált mindent megtenni, de az anyám szerintem valami mumust lát benne. 6 éve vagyunk együtt... és még mindig egyfolytában áskálódnak, és tegnap megint kiborult a bili KépKép
Szivem szerint azonnal elköltöznék, (ahogy már 6 év alatt 6× tettem - mert mindig könyörögtek, hogy költözzünk vissza, megváltozott a helyzet, aztán jól kirúgtak)de most sem anyagilag, sem sehogy nem állunk úgy, hogy megtehetnénk.. KépKép
Annyira elegem van!!!!!!!!!! Kép
szmercsa
szmercsa

Megann,
Én is oda járok. Vagyis most, mióta megvan Bálint nem járok, így nem áll jól a szénám.... Én a statisztikánál adtam fel legutóbb, egyszerűen nem ment.

Szmercsa,
Próbálj meg nem idegeskedni, na de ezt tudom, hogy könnyű mondani. Nem egy irigylésre méló a helyzeted. Mi is az anyuéknál lakunk, ők jól kijönnek, csak nekem mennek az idegeimre, amióta megvan Bálint. Sajnos ez is elég sok konfliktust tud okozni.

Edina

nedinabp

Sziasztok lányok!

Szmercsa, ne idegeskedj! Biztos igazad van és én nagyon megértem, ha ki vagy borulva. A pocaklakónak nem jó, ha ideges vagy, de egy alkalomtól nem semmi semmi baja.
Sajnos nekem nagyon rossz tapasztalatom van ez ügyben, a szüleim és a férjem nem beszéltek és nem találkoztak egymással kb. 2 évig. Ez főleg az Anyu és a férjem közötti nem-kapcsolat volt. Szörnyű volt, egymást szidták nekem állandóan. Beni sem értette, hogy miért nem szeretik egymást, mikor ő szereti őket. Most béke van, mikor a terhességem elején vérezni kezdtem és feküdnöm kellett, a férjem észbekapott, hogy félre kéne tenni az utálkozást, nekem szükségem van segítségre és nyugalomra.
Ráadásul nálunk azért nem jöttek ki egymással, mert egyformák. Egyforma erőszakosak, csökönyösek, önzők és így nehéz. Remélem, sokáig tart a béke, mert jó nekem ez a kis nyugalom.

Kitartás és ne idegeskedj!!!
Benianyu
20+6

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Eszméletlen, mennyit írtatok tegnap! Éjfélig olvastam, aztán már nem volt erőm hozzászólni. Most megpróbálom, talán emlékszem pár dologra:

Strand: én biztos fogok menni a Palára ezen a nyáron is, mert Balázs imádja, és szerintem megbízhatóan tiszta, de terhesen én is elég parás vagyok, szerintem csak zuhanyozni fogok. Előző terhességem alatt még a Balcsiba sem mertem bemenni, igaz, akkor nyár elején szültem, és akkor még nagyon hideg volt, elsősorban emiatt hagytam ki a fürdést. Viszont ha a dokik azt mondják / márpedig az enyém azt mondja/, hogy menjünk nyugodtan usziba, akkor nem látok okot a strand elkerülésére sem, hiszen az uszodai is ugyanolyan víz, mint a strand. Az más kérdés, hogy egy zsúfolt hétvégén nagyobb a kockázat, mint egy nyugisabb hétköznap, amikor nincsenek annyian.

Súly-kérdés: nálam ez elég súlyos és központi kérdés volt mindig az életemben, sajna erősen hízásra hajlamos vagyok Kép Ettől függetlenül az Elevittől pl. egyáltalán nem lett nagyobb étvágyam, és nem is híztam jobban, mint előtte. Szedtem az előző terhességem előtt már fél évvel, alatta 4 hónapig, majd a szülés után, a szoptatás miatt is egészen mostanáig. / tehát folyamatosan majdnem 3 évig!/ Balázzsal 12kilót szedtem föl, és a hat hetes kontrollra már úgy mentem, hogy kevesebb voltam egy-két kilóval, mint a teherbe esés előtt. Pedig nem csináltam semmit, csak szoptattam. Egyébként meg vagyok róla győződve, hogy lehet fogyózni szoptatás alatt is, sőt sportolni is, én próbáltam, de nem azonnal. A szervezetünknek is kell idő, hogy magához térjen, és a tej miatt is vigyázni kell. Én két hónappal a szülés után kezdtem el hetente egyszer kosarazni, és a védőnő csak arra figyelmeztetett, hogy nagyon sokat igyak közben, utána. Nem volt semmi gond. És 3 hónapos volt Balázs, amikor fogyózni kezdtem / csak cukor-megvonás volt, és nem ettem fehér lisztből készült ételeket/, ezzel fogytam 10 kilót 3 hónap alatt / persze már rég visszajött/ , de a szopira nem volt hatása Kép
Így visszagondolva elég merésznek tűnik, amit csináltam, nem is emlékeztem, hogy ilyen kicsi volt akkor Balázs, csak most derült ki, hogy utána számoltam. Gondolom, a második gyerekkel még nehezebb lesz ez a súly-dolog, remélem, sikerül majd odafigyelnem magamra!

Szülésznő: lehet, hogy írtam már erről, nem tudom: nekem volt választott szülésznőm, és minden pénzt megadnék érte, hogy legyen most is, annyira fontosnak tartom! Első sorban amiatt, mert volt egy ember, akivel a szüléshez közeledve gyakran találkozhattam / ő csinálta a CTG-ket/, minden alkalommal a szülőszobán voltunk, ami nem árt, hiszen otthonosan mozogtam már a végére ott. Bármikor felhívhattam, ha kérdéseim voltak. Igaz, a dokit is hívhattam volna, de egy nővel jobban tudtam beszélni, akkor legalábbis így éreztem. A szülés napján végig telefonon tartottuk a kapcsolatot, ő adott tanácsokat, hogy miket csináljak, illetve, hogy meddig maradjak otthon. És a vajúdás alatt is fantasztikus volt, biztonságot nyújtott, hogy van ott valaki, aki azt lesi, mi a jó nekem, mit tehet értem, és ráadásul nagyszerű tanácsokat adott, rengeteget segített. Talán ennek is köszönhető, hogy nekem igazából a kórházban gyorsult fel a tágulásom, otthon már nagyon untam az egészet, szerettem volna tudni, hogy hol tartunk. És az ismerős környezet, az ismerős segítő nem hozta elő belőlem a fehér-köpeny szindrómát, nem lettem tőle görcsös. Biztos, hogy egy dúla is ugyanígy nagyszerű lehet, ha van lehetőség bevinni Magatokkal. / kórháza válogatja/.

Babakocsi: mi is úgy válogattunk annak idején, hogy három gyereket szeretnénk, strapabíró legyen. Szerintem ebben az esetben fontos, hogy könnyen le lehessen szedni a huzatot, és ki lehessen mosni, mert bizony könnyen koszolódnak. / főleg egy homokozás, vagy sarazás után beültetve a gyereket./ Az sem baj, ha a harmadik gyereknek is megmarad a minta, nem fakul ki teljesen a mosástól. És bizony nem mindegyik kocsi alkalmas erre, ebből a szempontból is érdemes minőségi cuccot venni. / persze megoldás lehet az új huzat varrása is/. Nekem az is fontos szempont volt, hogy magas legyen a kocsi felépítménye, hiszen egy alacsony kocsinál egyenesen a kisbabára megy az autók kipufogó gáza, és mi sokat mentünk a városban is. Én mindig Peg Peregot szerettem volna, 3 funkciósat, mert gyönyörűek, kényelmesek, és mindenhol azt olvastam róluk, hogy nagyon bírják a strapát. Amikor megláttam, hogy 100 Ezer körül van, lemondtam róla, de aztán szerencsénk lett, mert anyósom 70 Ezerig állta a kocsit Kép, így megvettük. Most még drágább, és valóban nem könnyű cipelni, de én is sokat BKV-ztam vele, azért bírható egy darabig. A mózest külön valóban csak akkor használtuk, amikor elutaztunk, és abban aludt a gyerek, de egyébként is nagyon jó, mert amíg nem szabad ültetni huzamosabb ideig / 8-9 hónap/, addig jól használható. Sok extrája van a mózes résznek / levegő-keringetés, dönthető a fejrész, ha nézegetős korszakba lép a baba, de még nem ülhet, zsebek.../ Ezen kívül egy pillanat alatt összecsukható, még nekem sem okoz gondot Kép
Szóval imádom. De tény, hogy azóta sok nagyon jó kocsi van a piacon, amik akkor nem voltak, és talán nem ilyen borsos az áruk! Jó válogatást!

Szopi: Nálunk a családban a húgom és én tudunk nagyszerűen szoptatni, senki előttünk, utánunk nem. Anyukám 2-3 hónapig, nagynéném szintén, unokatesóm 4 hónapig, másik unokatesóm 1-2 hónapig szoptatta az összes gyerekét. / és persze ezek a hónapok is nyögvenyelősek voltak/. Szerintem kár ezzel foglakozni, biztos vagyok benne, hogy hozzáállás és tájékozottság kérdése az egész.

A joghurttortát tuti, hogy én is kipróbálom! Köszi!!!

Tali: benne vagyok, remélem, megfelelő időpontot is sikerül találni! Ja, gyereket lehet vinni? Az Állatkert jó ötletnek tűnik, első körben eszembe is jutott, hogy bemehetünk a játszóházba, ott az idő is kellemes, és a büfében le tudunk ülni beszélgetni, miközben a gyerekek játszhatnak. De ha sokan lennénk, nem annyira jó az ötlet... De jó a Városliget is, esetleg a Margit sziget?

Na befejezem, sikerült marha sokat írnom...

Szép napot mindenkinek!

Judit 21+3
jucc

Benianyu,
köszönöm. Örülök, hogy nálatok rendeződött a helyzet. Az a baj, hogy nyelek egy darabig, én nem vagyok az a veszekedős fajta, sőt, abszolút nyugalompárti vagyok. Gyűlölöm a feszültséget. Szeretek leülni, nyugodtan megbeszélni mindent. Tegnap kiborult a bili, a sok szemétkedések szarkeverés miatt. Ami véglegesen kiakasztott, azt mondta a nővérem, hogy mennyire haragszik a páromra, mert minden nap rövidezik. Nincs is otthon rövid, nem értem..... olyan dologért kell folyton magyarázkodnom, ami nincs is. Nem is iszik... ezek nem normálisak!!Állítólag látták is. Aztán a párom is felkapta a vizet, és átrohant anyámékhoz, és jól elmondta a véleményét. Na ezt nem kellett volna, mert ma még nem találkoztam az anyámmal, hogy mit fogok én még hallgatni?? Anyám pánikbeteg és feminista egyben.. és én vagyok a feketebárány a családban. Nem tudom kezelni ezt a helyzetet. Borotvaélen táncolok. Amikor megmondtam neki, hogy babát várok, ,tudod, hogy mit mondott:"sajnállak!" ennyit. Kép MOst mond meg őszintén.
Anyósom meg a nyakamba ugrott könnyes szemekkel.
na abba hagytam, ne haragudjatok, ezzel tényleg nem szabadna traktálnom benneteket..
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Szép kis regényeket írtatok!

Megann!
Egészségedre!
Fincsi lehetett, de nekem sajna csak eper nélkül menneKép

Na majd kipróbálom a joghurttortátKép

Szmercsa!
Megértelek, de próbálj meg nem idegeskedni!
tudom, könnyű mondani.
Én is mindig halálra idegesítem magamatKép
De ha ti jól kijöttök a pároddal, akkor ez vígasztaljon és tojd le, hogy ki mit mond.
Ti ketten tartsatok össze!

Lányok!
Annyira elfáradtam, hogy kénytelen leszek most egy kicsit tévézniKép
Bevásároltam, kimostam, kiteregettem, bevasalta, kiporszívóztam, megfőztem.
Igaz, csak egyszerű kaját, de az is fárasztó volt.
A bátyámnak bélszírolót+sültkrumplit.
Anyukámnak sült csirkeszárnyat+sültkrumpil.
Húslevest (ebből én is eszem).
Meg nekem is maradt egy pár szem burgonya.
Azt hiszem, hogy sütit csak holnap sütökKép

De holnap meg sült oldalas lesz.
Majd még kitalálom, hogy mivel.Kép

Majd később benézek!
Sziasztok!
Angelani
24+4

Kép
angelani

Sziasztok,

Megann,
A markas cucokkal kapcsolatban csak annyit szeretnek talan tanacsolni, hogy ne vegyel nagyon az elejen. Nem igazan eri meg, hiszen rettenetesen gyorsan fog noni. En is beleestem ebbe az elso fiamnal, bar most kiprofitalom legalabb a masodiknalKép, de vannak olyan dolgai, amit szinte csak 1X tudtam raadni.
Egyebkent elegge egyforma a beallitottsagunk.Kép
Nem is tudom mikor vettem markasabb cuccot magamra. Nem mintha nem volna( elnezest nem dicsekszem), de en egyszeruen nem vagyok hajlando 3x-ros arat fizetni valamiert mert mit tudom en ki gyartotta.
Inkabb uazert az osszegert veszek 3-4 db ruhatKép
Szoval az elejen markas dolgot nem igazan ajanlanek. Bar mindenki sajat maga donti elKépKép, nehogy sertodes legyen belole.

Szmercsa, Nedinabp
Kitartast tudok csak kivanni nektek.

Szmercsa,
Sajnalom, sajnos a baba egybol megerzi, ha valami nincs rendben, meg azt is, ha szomorubb vagy. Ez hormonalis dolog, ami jelentkezi nala is. De ne aggodj, nem hiszem el, hogy van olyan ember, aki kibirta volna a mai vilagban 9 honapig banat vagy duh vagy egyebb mas negativ erzelmek nelkul.
Velem is nemreg tortent egy nagyon felkavaro dolog, annyira sirtam, hogy a vegen mar szinte hizstis asztmarohamban vegeztem es nem kaptam levegot. En is megijedtem, de szerencsere a dokim megnyugtatott.
Igy ezen ne aggodj. Probalj meg inkabb valami kompromisszumot kotni a szuleiddel, hiszen a Te szuleid es neked ki kell allnod a ferjed mellett. Ha pedig akartak, hogy odakoltozzetek, akkor igen is ok nekik is igy kell hozzaallniuk a dolgokhoz.
Mi lesz akkor, ha a baba ott lesz???
Probaljatok meg leulni es kifundalni dolgokat, mikent lehetne jobban egyutt.
Nekem szerencsem van, anyukam csak magyarul tud, ferjem csak franciaul igy ha kijon hozzank, vvagy mi megyunk haza, nem igazan tudnak osszeveszniKépKépKép

Kellemes hetveget
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Aniko,
köszi a bíztatást. Szerintem amit az elmúlt hat évben nem sikerült megbeszélni, azt már nem is lehet. Elfáradtam a folyamatos magyarázkodásokban. Én tiszta szivemből szeretem a páromat, nem tehetek róla, hogy az anyám nem tudja feldolgozni, hogy felnőttünk és kiröppentünk a családi fészekből. Tudod, hogy mi a vicces, nem vagyok egyke, van egy nővérem és egy öcsém is, őket valamiért nem izélgetik, csak engem, nem értem. És a páromat sem azért izgatja mindez, mert egy szívtelen állat, hanem pont azért, mert iszonyatosan nagyon a lelke, és nem tudja feldolgozni, hogy miért utálják. KépKép Nem adott rá okot, egyébként nem lennék vele.
Örülök, ha egy ilyen kiborulásért nem lehet baja az én kisPicurkámnak. Bocsánatot kértem tőle, megígértem neki, hogy többet ilyet nem csinálok, ne haragudjon rám. Tudja, hogy őt nagyon szeretem biztosan érzi Kép
Lassan mennem kell, ráadásul ma vezetek is. Kép a jó melegben, jövő héten vizsgázom. Szorítsatok majd!! Kép
KÖszi még egyszer Aniko, megnyugtattál, vigyázz magatokra Te is!!
szmercsa
szmercsa

Szmercsa,
Írd csak ki magadból, az jót fog tenni. Én is tűrős vagyok, hallgattam a szidalmakat minden oldalról, nyeltem és idegeskedtem. És nem volt kinek panaszkodni, mert egyiket sem szidhattam a másiknak, mert visszaéltek volna vele.
Anyukád nehéz eset, ez már most látszik. Még jó, hogy az anyósod ilyen normális.
Valahogy tényleg beszélni kéne velük, hogy te és a baba érdekében legyen egy kis nyugalom.

Aniko,
Egyetértek a márkás apró ruhákkal kapcsolatban. Beninek is volt, főleg ajándékba kaptuk (az öcsém Amszterdamban él) és alig volt rajta. Van olyan Timberland bakancsa, 18-as, ami egyszer sem volt a lábán, mert épp nyár közepén volt 18-as a lába. Azért nem adtam rá, mert jól néz ki. Most majd a kistesóra hátha jó lesz.

Benianyu

benianyu

Szmercsa, nálunk is az volt a baj, hogy Anyu nem a férjemet képzelte nekem (15 évvel idősebb nálam és elvált) de én őt választottam. A Péter viszont olyan lelkis, hogy nagyon ki tud bukni attól, ha nem szeretik és végülis ok nélkül.
Nem vagy egyedül, bár ez biztos nem nyugtat meg.

benianyu

Benianyu,
egyetlen módon sikerült elérnem egy kis nyugalmat. Tavaly decemberben költöztünk ide, még nem tudtam, hogy baba lesz. Tehát a nyugalom ára, (először le kell szögeznem, hogy nem vagyok káromkodós típus sem, sőt a szüleimet megtisztelem annyival, hogy soha nem beszélek előttük csúnyán)szóval, csak mondta, mondta, mondta a magáét, így nem jó, úgy nem jó, kértem előrször szépen, hogy fejezzük be, aztán majdnem felborítottam az asztalt felálltam elhagytam a szobát, csúnya szavak kíséretében és üvöltöttem vele, hogy hagyjon végre békét nekem.
Így lehetett egy kicsi nyugtom. Mondjuk ez nem azt jelentette, hogy szent lett a béke, csak legalább nem előttem, hanem a hátam mögött áskálódtak. Nagyon szomorú.
Beszélni NEM lehet vele!! akármit mond neki az ember, rögtön sírni kezd (ez a védekezése) és közli velem, hogy ő a világ legrosszabb anyukája biztos. Hihetetlen......Kép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa,
Borzasztó, hogy csak a balhézás hat... Néha a férjem is azt hiszi, hogy üvöltéssel el lehet mindent érni. Pedig....
És ha nem mennél olyan sűrűn vagy nem találkoznátok egy ideig? Bár mégiscsak az Anyukád, akit tisztelsz és elfogadod így, ahogy van.
Ötletem sincs a megoldásra. :-(((

benianyu

Benianyu,
szerintem ez még a pszichiátereknek is kemény dió Kép
Megpróbálok nem menni, de 3 méterre lakik. Másik házban lakunk egy telken. Óhatatlan, hogy találkozzunk. Anyukám a tipikus fűbe-fába kössünk bele. Szerintem ő önmagával elégedetlen, a saját életével, és saját valós-valótlan problémáit próbálja rám eröltetni. Szerinte én nagyon rosszul érzem magam a kapcsolatomban. Soha nem kérdez, mindig csak állít. Ilyen emberrel nehéz beszélgetni.
Csak lesz valahogy, fel a fejjel, vagy nem?? Kép
Azt viszont nem szeretném, ha Picurka változtatna a helyzeten, mert ez nem lenne helyes!!
Tudod, hogy mit hallottam tegnap: " a gyerek csak vendég a háznál" ebben van valami, ugye? Meg kell becsülni amíg velünk van, aztán el kell engedni. Asszem az anyukám ezzel nem tud megbírkozni. Õ az apámat választotta maga mellé, nem engem.
Most már tényleg abbahagyom a filozofálgatásokat. Az se baj ha nem olvassátok el, de jó kiírni magamból. megkönnyebbülök
szmercsa
szmercsa

Én egyrészt elolvasom, másrészt meg tényleg jó, ha kiírod magadból. Nehéz ügy, hogy egymás mellett laktok, így tényleg elkerülhetetlen a találkozás. Én is nagyon sokat gondolkodtam megoldáson, de semmi nem volt jó nekik.
Viszont talán nyugodtabban mész vezetni, most hogy elmondtad nekünk.
Jó, hogy leteszed a jogsit még a baba születése előtt, mert utána már nehezen tudnál időt szakítani.
Kiakasszalak? Nekem 17 éve van már jogsim, pont 17 éve szereztem, harmadikos középiskolásként.

benianyu

Benianyu,
hűűűhaa!! 17 éve?? az nem semmi. Kép
muszáj levizsgáznom, mert 29+4-nél tartunk Kép, és vizsgázni csak a 8. hónapig lehet, utána már nem engednek.
Ez is Rám jellemző, hogy tavaly kezdtem csinálni, kifogtam egy olyan idióta oktatót, hogy egyszerűen hihetetlen. Állandóan csak üvöltözött velem, hiába kértem, hogy ne tegye, mert akkor dekoncentrált leszek, a végén otthagytam, és elment a kedvem az egésztől. Kép Azt hittem nekem már soha nem lesz jogsim.
Most az új oktató bácsim nagyon ari, kedves, szórakoztató, figyelmes, és NEM kiabál!! MOst jön a vicc, már előbb is mentem volna vezetni, de mikor végre rászántam magamat és felhívtam, hogy hajrá, mehetünk, képzeld ellopták aznap a kocsiját Kép hát mond meg? nem vagyok egy kicsit peches ebbe a vezetés dologba?
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!
Annyit írtatok fél nap alatt, hogy 2 órát vett igénybe, hogy visszaolvassam a hozzászólásokat! Kép))

Szmercsa!
Fel a fejjel! Ne idegesítsd Magad! Tudom, hogy ez így nehéz, de néha engem is kiborit az anyukám. És találtam rá módszert, ha valami olyat mond, akkor azt mondom, na most mennem kell, vagy megyek enni vagy sok dolgom van; de ha nagyon durvul a helyzet, akkor le is szoktam tenni a telcsit Kép És ez így bejönn.
Persze más, ha találkozik az ember. De nálam akkor sokkal jobb, mint a tel.beszélgetések közben, sokkal jobb- így inkább találkozni szeretek, mint telcsizni Kép

Dudukly!
Hol vetted a halásznadrágot?
amit a korházi fórumról írtál lehet tudni a web.site-ot? (hátha megtalálom a dokimat, hogy ő kb. mennyit szokott kérni).

Ja, a Hálapénz: én még nem tudom, hogy mennyit adjak, de azt hallottam, hogy az egyszeri anyasági támogatásnak megfelelő összeget szokták adni, a szülésznőknek meg ált. a felét annak, amit az orvosnak adnak.

Anikó47!
Hátfájás! Szerintem érdemes tornázni! Gondolom, ott is vannak kismama tornák. Tegnap kb. 15 percig hátgyakorlatokat csináltunk Kép és nagyon jól esett!
tmarie

Szmercsa, tényleg peches vagy a vezetéssel, hogy pont ellopták a kocsiját. Üvöltő oktató! Hát ez borzalom. És mégis dolgozik, pedig idióta, így nem is lehet tanítani. Jó, hogy otthagytad.

benianyu

Tmari!

Írtam, hogy a halásznadrágot a turiben vettem a keletinél, nekem most kb. 42-es méretem van, az olyan darabokat ki kell fogni (én hetente 1x általában benézek), de kisebb méreteket rendszeresen tartanak. A blúzok és a pólók is 500-1000 körüli áron vannak, de azokból a kismamások nincsenek kiválogatva, át kell nézniKép. És vannak gyerekrucik is, de míg nincs meg a pici, azokra rá se nézek, mert nem tudnám megállni a vásárlást. A párom szerint meg nem vihetek haza semmit a baba előtt. A mellszívót is csak úgy engedélyezte, hogy mondtam, ezt majd vinni kell a korházbaKép.

A korházakról/dokikról itt a babaneten olvastam a "Szülészetek/korházak" címen, ha megtalálod a korházadat biztos írnak sokan, nekem kb. 4-en válaszoltak. És érdemes még a dokid nevét beírni a keresőbe, akkor az összes hozzászólást egyben láthatodKép.

Az idegeskedők csapatához én is csatlakozok: kora reggel a szomszéd suliból a focit a tetőnkre rugták, szerencsére a cserepek most megúszták, de volt már, hogy cserélni kellett. Az iskola udvara nem alkalmas a focira, ennek ellenére délutánonként a HVCS csapatok teszik tönkre a kertet/házat és az idegeimet. Nem jogász valaki közületek, hogy megmondaná mit tehetek? Az iskolaigazgató 1 éve megígérte, hogy megcsináltatja a kerítéstKép.

Nálam ez az adrenalin növelő tényező. Babuci hozzászokik, hogy az élet nem habostorta.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

SziasztokKép!
Õrület ez a meleg, nemKép? Imádom egyébként, de nem így a panelből, hanem inkább kint lennék a telkenKépKépKép!

SzmercsaKép,
én mélyen együttérzek Veled- Veletek! Nálunk sem túl rózsás a helyzet (egyszer már kiöntöttem a lelkem itt mindenkinek, most megkíméllek tőle). Én csak annyit javasolnék, hogy teljes mellszélességgel állj ki a párod mellett, ha úgy adódik. Ahogy írtad, anyud apudat választotta, Te meg a párodat. Ha úgy érzi anyukád, hogy rossz anya (bár talán azért mondja, hogy megszánd, nem? meg a sírás is erre hajaz), akkor el kell gondolkodnia. Mondjuk még lehet nagyon jó nagyi, szerintemKép.
Bocs, ha túl belepofáztam, semmiképp sem szeretnélek megbántaniKép!!!!
Kati
27+2
Vendég

Dudukly!
Köszi!
De a Keletinél rengeteg bolt van.
Ott laksz valamerre?

Foci: Szerintem be lehet perelni és ha kárt okoznak, akkor kártéritési pert lehet inditani.
tmarie

Nemesek!
Hát igen, egy tengerparti szigeten ki is lehetne birni a meleget Kép

Megann! Mea!
Én is nagyon szeretnék fürödni, ki is találtam egy nagyon jó megoldást, de majd még meg szeretném kérdezni a dokitól: olyan úszodába kéne menni,ahol fedett és nyitott medence is van. Mivel mindenki nyitotba megy fürödni meg ott napozni is, ezért a fedettet alig használják Kép
Vagy pedig egy másik megoldás: mivel minden nap cserélik a vizet, így korán reggel még alig vannak benne Kép))

Jucc!
Hol lehet ilyen Peg Prego babakocsit kapni? Brendonban? Máshol nem? Mert ott minden olyan drága.

Ismeri valaki a PIERRE CARDIN babakocsikat? Milyenek?

Tmarie 22+5
tmarie

Sziasztok!

Megint van termésKép

Majd rendesebben visszaolvasok, de most az utolsó üzire írnék valamitKép

Tmarie!
Nekem pont Pierre Cardin babakocsim vanKép
2 funkciós és elég jónak néz ki.
3 fokozatban állítható a háttámlája. Újszülött kortól használható. Van hozzá lábzsák, esővédő, kivehető, mosható bélés. Levegőztető oldalt. Alul bevásárló háló. 2 irányból tolható. A lábrész felhajtható, rögzíthető. 5 pontos biztonsági öv. Nekem nagyon tetszik (remélem a fiúnknak is majd tetszeni fog Kép )
Megpróbálok képet beilleszteni.

Sziasztok!
Angelani
24+4

Kép
angelani

Íme a kocsi!

Kép

Kép
angelani

Kocsi-2Kép

Kép