Sziasztok!
Eszméletlen, mennyit írtatok tegnap! Éjfélig olvastam, aztán már nem volt erőm hozzászólni. Most megpróbálom, talán emlékszem pár dologra:
Strand: én biztos fogok menni a Palára ezen a nyáron is, mert Balázs imádja, és szerintem megbízhatóan tiszta, de terhesen én is elég parás vagyok, szerintem csak zuhanyozni fogok. Előző terhességem alatt még a Balcsiba sem mertem bemenni, igaz, akkor nyár elején szültem, és akkor még nagyon hideg volt, elsősorban emiatt hagytam ki a fürdést. Viszont ha a dokik azt mondják / márpedig az enyém azt mondja/, hogy menjünk nyugodtan usziba, akkor nem látok okot a strand elkerülésére sem, hiszen az uszodai is ugyanolyan víz, mint a strand. Az más kérdés, hogy egy zsúfolt hétvégén nagyobb a kockázat, mint egy nyugisabb hétköznap, amikor nincsenek annyian.
Súly-kérdés: nálam ez elég súlyos és központi kérdés volt mindig az életemben, sajna erősen hízásra hajlamos vagyok
Ettől függetlenül az Elevittől pl. egyáltalán nem lett nagyobb étvágyam, és nem is híztam jobban, mint előtte. Szedtem az előző terhességem előtt már fél évvel, alatta 4 hónapig, majd a szülés után, a szoptatás miatt is egészen mostanáig. / tehát folyamatosan majdnem 3 évig!/ Balázzsal 12kilót szedtem föl, és a hat hetes kontrollra már úgy mentem, hogy kevesebb voltam egy-két kilóval, mint a teherbe esés előtt. Pedig nem csináltam semmit, csak szoptattam. Egyébként meg vagyok róla győződve, hogy lehet fogyózni szoptatás alatt is, sőt sportolni is, én próbáltam, de nem azonnal. A szervezetünknek is kell idő, hogy magához térjen, és a tej miatt is vigyázni kell. Én két hónappal a szülés után kezdtem el hetente egyszer kosarazni, és a védőnő csak arra figyelmeztetett, hogy nagyon sokat igyak közben, utána. Nem volt semmi gond. És 3 hónapos volt Balázs, amikor fogyózni kezdtem / csak cukor-megvonás volt, és nem ettem fehér lisztből készült ételeket/, ezzel fogytam 10 kilót 3 hónap alatt / persze már rég visszajött/ , de a szopira nem volt hatása
Így visszagondolva elég merésznek tűnik, amit csináltam, nem is emlékeztem, hogy ilyen kicsi volt akkor Balázs, csak most derült ki, hogy utána számoltam. Gondolom, a második gyerekkel még nehezebb lesz ez a súly-dolog, remélem, sikerül majd odafigyelnem magamra!
Szülésznő: lehet, hogy írtam már erről, nem tudom: nekem volt választott szülésznőm, és minden pénzt megadnék érte, hogy legyen most is, annyira fontosnak tartom! Első sorban amiatt, mert volt egy ember, akivel a szüléshez közeledve gyakran találkozhattam / ő csinálta a CTG-ket/, minden alkalommal a szülőszobán voltunk, ami nem árt, hiszen otthonosan mozogtam már a végére ott. Bármikor felhívhattam, ha kérdéseim voltak. Igaz, a dokit is hívhattam volna, de egy nővel jobban tudtam beszélni, akkor legalábbis így éreztem. A szülés napján végig telefonon tartottuk a kapcsolatot, ő adott tanácsokat, hogy miket csináljak, illetve, hogy meddig maradjak otthon. És a vajúdás alatt is fantasztikus volt, biztonságot nyújtott, hogy van ott valaki, aki azt lesi, mi a jó nekem, mit tehet értem, és ráadásul nagyszerű tanácsokat adott, rengeteget segített. Talán ennek is köszönhető, hogy nekem igazából a kórházban gyorsult fel a tágulásom, otthon már nagyon untam az egészet, szerettem volna tudni, hogy hol tartunk. És az ismerős környezet, az ismerős segítő nem hozta elő belőlem a fehér-köpeny szindrómát, nem lettem tőle görcsös. Biztos, hogy egy dúla is ugyanígy nagyszerű lehet, ha van lehetőség bevinni Magatokkal. / kórháza válogatja/.
Babakocsi: mi is úgy válogattunk annak idején, hogy három gyereket szeretnénk, strapabíró legyen. Szerintem ebben az esetben fontos, hogy könnyen le lehessen szedni a huzatot, és ki lehessen mosni, mert bizony könnyen koszolódnak. / főleg egy homokozás, vagy sarazás után beültetve a gyereket./ Az sem baj, ha a harmadik gyereknek is megmarad a minta, nem fakul ki teljesen a mosástól. És bizony nem mindegyik kocsi alkalmas erre, ebből a szempontból is érdemes minőségi cuccot venni. / persze megoldás lehet az új huzat varrása is/. Nekem az is fontos szempont volt, hogy magas legyen a kocsi felépítménye, hiszen egy alacsony kocsinál egyenesen a kisbabára megy az autók kipufogó gáza, és mi sokat mentünk a városban is. Én mindig Peg Peregot szerettem volna, 3 funkciósat, mert gyönyörűek, kényelmesek, és mindenhol azt olvastam róluk, hogy nagyon bírják a strapát. Amikor megláttam, hogy 100 Ezer körül van, lemondtam róla, de aztán szerencsénk lett, mert anyósom 70 Ezerig állta a kocsit
, így megvettük. Most még drágább, és valóban nem könnyű cipelni, de én is sokat BKV-ztam vele, azért bírható egy darabig. A mózest külön valóban csak akkor használtuk, amikor elutaztunk, és abban aludt a gyerek, de egyébként is nagyon jó, mert amíg nem szabad ültetni huzamosabb ideig / 8-9 hónap/, addig jól használható. Sok extrája van a mózes résznek / levegő-keringetés, dönthető a fejrész, ha nézegetős korszakba lép a baba, de még nem ülhet, zsebek.../ Ezen kívül egy pillanat alatt összecsukható, még nekem sem okoz gondot
Szóval imádom. De tény, hogy azóta sok nagyon jó kocsi van a piacon, amik akkor nem voltak, és talán nem ilyen borsos az áruk! Jó válogatást!
Szopi: Nálunk a családban a húgom és én tudunk nagyszerűen szoptatni, senki előttünk, utánunk nem. Anyukám 2-3 hónapig, nagynéném szintén, unokatesóm 4 hónapig, másik unokatesóm 1-2 hónapig szoptatta az összes gyerekét. / és persze ezek a hónapok is nyögvenyelősek voltak/. Szerintem kár ezzel foglakozni, biztos vagyok benne, hogy hozzáállás és tájékozottság kérdése az egész.
A joghurttortát tuti, hogy én is kipróbálom! Köszi!!!
Tali: benne vagyok, remélem, megfelelő időpontot is sikerül találni! Ja, gyereket lehet vinni? Az Állatkert jó ötletnek tűnik, első körben eszembe is jutott, hogy bemehetünk a játszóházba, ott az idő is kellemes, és a büfében le tudunk ülni beszélgetni, miközben a gyerekek játszhatnak. De ha sokan lennénk, nem annyira jó az ötlet... De jó a Városliget is, esetleg a Margit sziget?
Na befejezem, sikerült marha sokat írnom...
Szép napot mindenkinek!
Judit 21+3