Új privát üzeneted érkezett!

haliKép

A"hízós téma" alkalmából felzabáltam egy csomó sóskekszet, nagyon nem kellett volna, de nem tudok most emiatt bűntudatot érezni.
Már egy hete tartottam magam a jó kis egészséges étrendemhez, erre most...kellett a páromnak sóskekszet vennie!
Úgyhogy ezennel megalapítom a Majd Fogyózni Készülők Táborát, továbbiakban MFKT.
Aki akar, csatlakozzon, majd szülés és a szoptatás után hemzseghetnek a jobbnál jobb ötletekKép
bár reménykedek benne, hogy ha a hormonok miatt jött föl a nagyja, a hormonáradat elmúlásával le is megy legalább a felesleg 3/4-e.

Nem tudom, szülés után fogom -e még szedni az elevitet, ha szedem is, akkorra viszont elraktározom a 2naponta 1szemes ötletet!
Már én is hiszem, hogy hízlal és Lilla is óriásbabynek készül,bár ma a doki azt mondta UH-n, hogy most 28 hetesnek felel meg, bár a 4D-sen amikor a 27.héten nézték, 29hetesnek látszott, most a 2Dsen 2mm-rel nagyobb BPD-vel (77mm volt ma) 28 hetes? na ez nekem már magas, bár más doki és más UHgép... a lényeg, hogy minden rendben vele!
A fenyegető koraszülés miatt inkább legyen nagyobb őkelme, mint kisebb!
De már olyan jól kitapasztaltam mikor kell pihenni és hogyan mozogjak, hogy szerintem kibírja legalább a 36.hétig odabenn, mindenesetre megbeszélem veleKép

azt hallottam, az UH által mutatott időpont a szülés várható időpontját illetően pontosabb, mint amit a mensi alapján számolnak.
Szerintetek?

Üdv, Zsófy
zsófy

Sziasztok!

Zsófy!
Nektek is Egészségetekre!
Én meg kb. 5 perce kezdtem neki egy kis mogyorós snack-nek. Profis, jó sósKép
Iszom mellé a Sió Narancs-s.répa-alma-létKép
Azt hiszem én csatlakozom az MFKT-hez.
Milyen feltételekkel lehet elnyerni a klubtagságot?

Egyébként tényleg az UH-os számítás a pontosabb. Ott látják, hogy hogyan fejlődik a baba.
Nekem december 20-án volt a beültetés, mégis dec. 1-től számolják. Egyébként is a 40hét az 10 hónap. Teljesen más jön ki úgy, mint az UH-on.
Az a biztosabb szerintem.

Sziasztok!
Angelani
24+2

Kép
angelani

Sziasztok!
Végre letettem Benit, Apa még nem ért haza, újra nyugodtan netfügghetek. Gyorsan elolvastam a délutáni lemaradásomat.

Davallia, drukk a holnapi UH-hoz. Magne B6 - napi kettőt szedek, bár a nődokim napi 3*2-t mondott, de az szerintem nagyon erős túlzás. Mondjuk rólam annyit kell tudni, hogy az éves gyógyszerfogyasztásom (természetesen nem pocakosan) kimerül 2*2 Neocitrán megfázásnál és kb. 3 db Cataflam, ha már annyira fáj a fejem, hogy szétdurran. Soha nem szedek semmit, szerencsére nem is adódott még úgy, hogy kelljen.

Zsófy, én is csatlakozom a MFKT-hez. Bár kb. egy év 3/4 év múlva lesz esedékes, előbb a szoptatás miatt nem. Addig hajrá zabáljunk :-)))))
Én egyébként tényleg szándékozom visszatérni a Norbis diétára, nekem bejött, 5 kiló lement 2,5-3 hónap alatt és nem éheztem egyáltalán. Bár van olyan kaja, amit azóta sem ettem, mert a fogyókúra ideje alatt kicsit sok volt.

Angelani,
nem szándékom belemenni sem lelkizésbe, kioktatásba meg pláne, de kicsit tényleg jobban kéne figyelned az evésre. ez így nem jó, na.

40 hét az nem 10 hónap, max 9 és fél. Ebből a fél hónap az a mensi és peteérés közötti idő. Ez egy átlag, nem lehet pontosan számolni. Emiatt jönnek ki az eltérések, szerintem. Meg még van nagyon sok befolyásoló tényező, egyénenként.

Benianyu
20+4

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Angelani

Nekem is van folyásom semmi szag fehér és sárga pont mint neked és a dokim nekem is gyógyszertári kupit írt fel. Ma lesz a harmadik napja, hogy nyomom Kép egész nap ilyen trugyi jön ki, de szerintem ez a jó. Ja és mellette csak tusolni szabad.

Angi
24

Kép
Kép
gangi

Egy percre még beugrottam. Két dolog miatt. Az egyik, hogy én is szeretnék csatlakozni az MFKT-hez!!!! Gyűlölök mozogni,de már most tervezgetem, hogy szülés után hogy oldom majd meg, hogy ledolgozzam a zsírpárnáimat, amik addigra zsírpaplanok lesznekKép És recepteket fogadok majd minden mennyiségben. Mert ugye fogyózni akkor sem lehet majd még, max. olyanokat enni, és sokat mozogni, mozogni.
A másik amiért visszaugrottam, nem tudom ki mit szól majd a babyfun bolthoz, már azok közül aki elmegy, de én most próbáltam fel a bugyit és az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 3.000 forintos Anita bugyim jobb, de ez is teljesen tökéletes, úgyhogy én valamelyik nap megyek vissza és veszek még egy párat. Mert így most 2 bugyim van, amit váltásba mosok, de nem akarom, hogy ideje korán tönkre menjenek, úgyhogy még kell legalább 2. És 690-ért szerintem tökéletes! Persze aztán lehet, hogy másnak nem jön be. Holnap felteszek egy képet is róla, hátha érdekel valakit. Mármint a bugyi, nem az ami benne vanKép Azt majd valahogy kitakarom, még megálmodom hogyKép
Ja, és a pörkölt nagyon jó volt, remélem nektek is ízlett és remélem ti is felszedtétek azt a fél kilót tőle, amit énKép A kutya fáját neki, hogy az ember nem ehet már semmit jóízűen.
Még valami, aki vizesedik az több vizet kell hogy igyon, vagy ez hülyeség? Nem tudom, hogy én vizesedek, vagy csak a sok menés ártott meg ma, de az biztos, hogy estére nem láttam a bokám. Tök furán nézett ki. Most feltettem magasabbra a lábam, így kicsit helyre rázódott, de az a gyanúm, hogy ez már a vizesedés lesz. És ugye mivel engem eddig nem érintett, így rút módon nem nagyon jegyeztem meg, amit erről írtak az érintettek. Valaki szánjon meg, és mondja meg mit lehet ilyenkor tenni. És hogy még nem-e korai a vizesedés. Köszi és ígérem most már jobban figyelekKép
Hari 20+4

Kép
Kép
hari

Sziasztok LányokKép!
Olvastalak Benneteket, de be vagyok havazva (vizsgák, költözés, gyerek beteg ÁLLANDÓAN), így írni nem-igen maradt erőm...
Nem is tudok, most mindenhez hozzászólni, de Harin jót röhögtem. És volna is pár klub, amibe szívesen csatlakoznék:
Lóg a mellem, narancsbőrős vagyok mindenhol, tiszta ősz a hajam, se pénzem se bejárónőm (csak adósságom 30 évre). Gondoljátok, hogy valaki túl tud tenni rajtam????

A sex téma engem is nagyon izgatKépKépKépKép, én kifejezetten kívánom, de sajnos apjuk nem gerjed rámKép. Azt mondja, olyan vagyok, mint aki lenyelt egy görögdinnyét egészben (tényleg így festek, de az még odébb van, amikor tényleg lenyelem azt a pár tonna dinnyét). Ráadásul, már vagy 2 hete, amikor elcsendesedne a család (és megindulnék apa felé) a fiam rákezd egy 3-4-5 órás köhögő-rohamra, így hoppon maradok.
Meg is rettenek magamtól, hogy ilyen szívtelen vagyok: a gyerek elkezd köhögni, és az jut az eszembe, amig odaeszem magam az ágyához, hogy ma sem lesz sex.... miféle hülye pi..a vagyokKépKépKép!
Na eldugulok
Kati
27+0
Vendég

A hízós témához meg csak annyit hoyg én is már 10-11 kg-nál tartok és az elevitet szedem, mondta nekem is a védőnő, hogy jó volna ha csak havi 1-1,5kg jönne fel de ennél jobban már nem tudok odafigyelniKép
Az elevitet meg nem nagyon akarom abbahagyni asszem én is inkább majd utána előszedek egy fogyókúrát, szóval Benianyuval vagyok Kép

Angi
24

Kép
Kép
gangi

Benianyu, a szoptatás alatt azért sportolni lehet ugye? Vagy az sem tesz jót, ha pont akkor kezdi el az ember intenzívebben? Vagy naív vagyok és nem is lesz rá időm?Kép

Kép
Kép
hari

Hari!

Sok zellert, zellerzöldjét illet fehérrépát kell enni nekem ezt mondták mert az vízhajtó hatása van és egészséges. Sőt a jó hír hogy nem kell nyersen enni mert főve is benne marad ez a vízhajtós dolog. Ne egyél sósat állítólag ha erre odafigyelünk akkor meg lehet előzni.
hajrá

Angi
24

Kép
Kép
gangi

Sziasztok!Kép

Na én is ,megnyugodtam, szerencsére megbeszéltem a dolgokat párommal és ő megnyugtatottKép
Azt mondta ne foglalkozzak a családjával egyszerűen.
Annyira édesKép
Õ is tudja, hogy milyenek és hogy mi ennek a következménye mindig.
Annyira örülök, hogy ő is látja eztKép

Én eddig csodálatosan kiélveztem és továbbra is fogom a várandósságomat és nem hagyom, hogy más elrontsa ezt nekem!Kép

Most tök boldog lettem, mert párom kiáll mellettem sőt még sokan mások a családbó, akik fontosak nekem!KépÉs nekem ez a lényegKép

Ami elszomorít, hogy ezt itt kellett levezetni, ahelyett, hogy nekem mondta volna elKép
Dehát megszoktamKép

Mindenkinek jó éjt és legyen szép álmotokKép
Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Addig olvasgattam, hogy ki mit eszik, evett, hogy én sem bírtam magammal és megettem egy egész tábla meggyes-joghurtos Milkát Kép
Már megígértem magamnak, hogy nem is veszek csokit, mert ha nincs itthon akkor nem eszek. De tök jó "bűnözni" Kép Kép

Annyira jó olvasgatni titeket. Már nem először fordul elő, hogy valamin halálra paráztam magam, és miután olvastam, hogy az adott dolog másnál is előfordul akkor teljesen megnyugodtam. Most például a folyással kapcsolatban jött elő ez. Bár az orvosom azt mondta, hogy normál, de azért engem idegesített, mindaddig, míg itt olvastam, hogy nem csak én vagyok ilyen "gyagyás", hogy ezen parázok Kép

Angelani! Kösz az egyetértést. A párom is azt mondta, hogy nekem volt igazam. Csak utólag az bántott, hogy a kisgyerekre rákiabáltam. Nem ő tehet róla, hogy a szülei nem nevelték meg rendesen.

Ildi

Kép
vrucsincá

ehhh
no comment

Kép
Kép
gangi

Ja a hízás témához: én eddig 8 kg.ot híztam, szerintem még ok ez.

Nem is eszem igazából többet mint eddig.

Viszont én nassolgatok rendesen édességetKép

Eddig is imádtamKép

Viszont a pocim óriásikat nő napról napraKép szinte!

Mea
mea

Hari,
Lehet sportolni szoptatás alatt, persze gondolom nem az első két-három hónapban gondolod, hanem amikor már kicsit beállt valami rendszer. Hogy mennyire intenzíven azt nem tudom.
Azt mondják, hogy fogyókúrázni nem lehet, koplalni természetesen nem, de kicsit visszavenni és sok egészségeset enni biztos lehet.
Most könnyen dumálok, mert még soká lesz mire ide elérünk.

Meggyes-joghurtos Milka. nyaminyami
Most nálam az aszalt szilva a nyerő, azzal áltatom magam, hogy hasznos, mert nem lesz székrekedésem és vas is van benne. :-))))

benianyu

Mondjuk ma egész nap be nem állt a szám itt a fórumon, de az előző volt a 100. hozzászólásom.

benianyu

nem baj Benianyu én veled vagyok Kép

Kép
Kép
gangi

Mea!
Mi még mindig fej fej mellett haladunk, márami a hízást illeti, nekem is pont a napokban hipp hopp egy nap alatt jött föl a 8. kiló!
Te mennyire taksálod a szülősúlyodat???

megann

(Ja a férjem megszánt és hagyott egy kis tojásos nokedlit így éjjszakára, persze gondolkodás nélkül befaltamKép)

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

Tényleg tök egyformán haladunkKép
szerintem 12 kg felett leszek az biztosKép
Szerinted?

Mea
mea

Gangi, köszi :-)

Lassan megyek fürdeni és elrakom majd magam holnapra. Jó éjt mindenkinek!

Benyianyu

benianyu

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Na kialudtam jól magam és frissen vidáman ébredtemKép
A párom még este is beszélgetett velem, olyan édiKép
Úgy szeretem, mostanában sokkal megértőbb mint valahaKép

Tök jó meleg lesz ma isKép

Jövő hétvégén megyünk Orfűre 3 napra úgy várom már!Kép
Párommal és egyik haverjával megyünk, ők pecázni fognak én meg sütkérezem majd, feltéve ha jó idő lesz.
De megyünk Pécsre városnézőbe is, én még nem voltam, csak átutazóban.

És talizom a Bababproject előtt állók topicból 2 lánnyal.
Már nagyon kiváncsi vagyok rájukKép

Nálunk ősziseknél lesz még tali?!?!Kép

Valami szabadtéri progit kellene kitalálni nem?
mondjuk Állatkert vagy Liget?!?

Csak gondolom sokan messze laknak és nem oldható meg.

Na megyek reggelizni, finom meleg kakaót + kekszKép

Ezt eszem reggelente kiskorom ótaKép

Az egyetlen egészséges benne a tejcsiKép
De ennyi jár nekemKép

Mindenkinek gyönyörű meleg nyári napotKép
És vigyázi pocakokra, le ne süljenek túlságosanKép

Mea(24+4)

Mea
mea

Szép jóreggelt!

Kép

Már csak ennyi, papírforma szerint.

Kriszta
23+6

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kriszta!Kép

Már nem sokKép

Mea
mea

babyonboard

Szép jó reggelt mindenkinek!

Már dolgozom 1000rel Kép
Az idő csodálatos senki ne ülljön otthon irány a szabad, de mindent csak ésszel!

Puszmááááák
Angi
24

Kép
Kép
gangi

Sziasztok!

Én is dolgozom, ma sok dolgom lesz, de azért ide fogok lesni időnként.

Pusszantás mindenkinek
Benianyu

benianyu

Sziasztok! Szép reggelt!

Örülök, hogy az én bajom mindenki szerint normálisKép

Mea!
Jó kis programok vannak kilátásbanKép
Én már úúúúgy irígykedemKép
De jó lenne egy őszibabás topik taliKép
Jó étvágyat a reggelihez!

Gangi!
Csak lassan dolgozgassKép

Lányok!
A sportolással majd vigyázni kell!
Mert néha a túlzott megerőltetés hormonálisan is megbolygathat.
Én amikor 10év után először kerékpároztam, még a menzim is késett. A melóhelyemre karikáztam be, minden nap (13km).
A tejcsi miatt is vigyázni kell, nehogy elapadjon.
Annyira érzékeny mindenre.

Na jó befejezem a reggeli hülyeségeimet.
Lehet, hogy még fáradt vagyokKép

Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
24+3

Kép
angelani

Angelani!Kép

Akkor egyszerűen szervezzük meg a talit.
Szerintem mostanában kellene, mert utána már naygon a végét járjuk majdKép

Állatkerthez Ti mit szólnátok, mert ott nézelődhetünk is, oldottabb a hangulat, de nekem jó más hely is.

Írjatok ötleteket ki hol gondoljaKép
És főleg, hogy szerintetek mikor?

Na megyek mosogatni,kertészkedni, mosniKép

Nem unatkozomKép

Akik dolgoznak jó munkát, aki teheti menjen ki a szabadbaKép

Pusszans

Kép

Mea
mea

Mea!

Szerintem Te igencsak alábecsülöd a "vágósúlyunkat", ugye már gyerekes kismamik???
25. héten vagyunk Meával, +8 kg-nál tartunk.
Szerintem még egy 6-osra biztosan számíthatunk!

Ki is írta itt, hogy a terhessége utolsó 10 hetében hízott 10kg-t???

Bocsi Mea, nem akartalak megijeszteniKép, de szerintem tényleg több lesz!
Én sem repesek, de hát ez vanKép

Megann 24+4

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Na nem ijesztgetni itt a kilókkal!Kép

Meg is őrülnék ha még 10kg jönne rám.
Már így is tolatós mozdonynak hív a páromKép

Mea!
Ne sokat dolgozz!
A taliról meg annyit, hogy itt nem sokan reagálnakKép
Kellene valami figyelemfelkeltő!

LÁNYOK!!!
HAHÓÓÓÓ!!!
Kép

BENNE VAGYTOK EGY TALIBAN?

Legfeljebb csinálunk egy táblit, hogy kinek mikor jó.

Pusszancs!
Angelani
24+3

Kép
angelani

Jó reggelt lányok,
inkább már lassan jó étvágyat az ebédhez Kép
Gondoltam benézek.. jó sokat írtatok.. és megint mivel foglalkoztok??? a kilókkal, ejnye-bejnye!!!
Néha olyan érzésem van, mintha az áldott állapot semmi másról nem szólna, mint a felszedett kilókról. Kép ...szomorú,nem?
Rajtam 29+3 12 darab +kiló van Kép, férfiasan vállalom, 67 kiló vagyok, na és aztán..??? Az elevit ugyebár a fejlődés folyamán fontos, de a babi az én esetemben már kifejlődött, tehát én is úgy döntöttem, hogy hetente szedek 1-et. A vas+folsavat pedig napi 2×1-et. MOst már az a fontosabb, vagy nem?
Tegnap már írtam, de a védőnőm aztat mondotta volt, hogyha tovább szedem az elevitet napi 1-et, akkor a végére akár 20kilóm is lehet plusz, és azzal nagyon megszenvedek majd. Félreértés ne essék, nem a szülés után, hanem még a terhesség alatt, az utolsó hónapban.
Lányok, én nem voltam 4D-s uh-n, nem is tervezem.. közületek mindenki volt??? Nem a zsé miatt, egyébként sem. Amit érzek az a fontos, és a minden oké.. nem tudom megmagyarázni..

Vigyázzatok magatokra, nagyon meleg lesz..az Picurkának sem tesz jót, ha túlságosan felhevül a testetek

Kép

szmercsa
szmercsa

Angelani!Kép

Remélem leszenk még jelentkezők a talira, ha nem hát akkor ketten megyünkKép

MegannKép

Azt írtam, hogy 12kg felett, tehát az az alsó határKép

Ha 15 kg, akkor az még belefér, többet nem szeretnék.Dehát majd meglátjuk, hogy alakulKép

Ma reggel álltam mérlegre, 60 kg.
Estére meg 61,5Kép

52-ről indultam, az elején híztam 3 kg-ot,ami még igazából nem kellett volna, de kívántam mindentKép
Zsíros kenyér, édességKép és nem voltam rosszul egyáltalánKép meg sokat pihiztemKép

Igazi nyár van kint, olyan jó lenne strandolni stbKép

Na majd jövőre a babákkalKép
Talán akkor már lehet őket is kivinni.
Ti fogjátok annyi idősen már?

Angelani!Kép
Beosztom a munkát itthonKép
Egész napraKép
Így elég kényelmesKép

Mondjuk múltkor lenyírtam a fűvet, hát elég fárasztó volt, mert hepe hupás még a kertünkKép.
Többet nem nyírom leKép

Na megyek teregetni!

Pusssssssssszans

Mea
mea

Szmercsa!Kép

Hagyjuk akkor a csudába a kilós témát, csak gondolom kiváncsiak vagyunk kire mennyi mentKép

Én 1x voltam csak 4D-n akkor is csak a magas AFP miatt.
Nem hiszem hogy megyek többre, így is sok UH volt eddig nekem az elején főleg.
Nem hiszem hogy túl jó a sok UH.
Meg aztán úgysem úgy fog kinézni, mint 4D-n teljesen, akkor emg leygen meglepiKép

A klinikán múltkor volt előadás az UH-ról és ők kifejezetten nem szeretik a 4d-et mert szerintük a legtöbb helyen csak moziznak, tehát nem igazi szakemberek csinálják.

Az én dokim profi sima UH-ba, nekem elég ennyi.
Õ még a nemét sem akarja biztosra mondani, nehogy tévedjen, merta kkor őt szídjuk utána.

A 4D-n már a 19.héten mondták hogy 150%, hogy lány!

Mondjuk a dokim annyit mondott azért, hogy nincs nagy fütykös a láthatáronKép úgy hogy szerintem marad a lánykaKép

Na tényleg lelépekKép

Mea
mea

Sziasztok!

Engem igazán nem érdekelnek a kilok.
Tojok rá, majd lefogyok.
Egyébként fogyni könnyebb mint hízni (nem ebben az esetben).
A lényeg, amit már egyszer leírtam.
Az anyukák ott rontják el a dolgokat, hogy mikor megfőznek ugye megkóstolgatják az ételt. Ezzel nincs is baj (mondjuk én nem nagyon szoktam kóstolgatni).
De!
A baba eszik. Hát mi legyen a maradékkal? A mama megeszi. A papa maradéka megy a kukába? ÁÁÁ, a mama megesziKép
A mama megeszi a saját adagját isKép
Igen, de nem vette észre, hogy fél nap alatt a maradékokból megevett még egy adagnyit, amit csak menet közben kapott be. Ezt el is felejti az ember. Gondolkozik, hogy egész nap alig evett valamit, mert csak egyszer ült le enni (rendesen). Akkor mitől hízik?
Mert lányok!
Sokan nem is a terhesség alatt híznak annyit, hanem utána. Főleg, amikor már a baba megeszi a pépes és különböző kajákat. A mozgása a mamának meg igen kevés, mert nincs rá ideje. A házimunkához hozzászokik a szervezet, úgyhogy azt már nem tekinti edzésnek. Hiába a játszótéri séták. Az is a normál tartományban fog helyet foglalni.
Tehát!
A maradékot vagy eltenni, vagy kidobni! (én sem szeretem kidobni a kaját). Inkább a papával etessük megKép

Na vége a mai regénynekKép
Lehet, hogy sokatok azt fogja mondani, hogy nincs igazam, de sajnos részben (jó nagy részben) igazKép
Természetesen nem mindenki ilyen!
Sok függ az alkattól is, de ez is hozzájárul elég nagy részben!

Puszi!
Vigyázzatok az erős napra!
Angelani
24+3

Kép
angelani

Szmercsa!

Én sem voltam 4D-én és nem is fogok menni, lehet, hogy konzervatívnak tartanak, de nem baj.
A dokim is azt mondja, hogy most nem tudnak semmi káros hatásról az UH-nál, de ki tudja 20 év múlva mivel állnak elő. Érzem, hogy fészkelődik, focizik a hólyagommal és ez elég.
Jelez ha veszekszem a nővérével és ez nem tetszik neki, rugással reagál. Mondtam is neki, hogy remélem jól fenékbe fogja billenteni a nagytesót, ha eljött az ideje, mert kamaszkámon most rajta van a dili.

Kilók 5,5-6 van eddig.
Tali mikor? Állatkert? Mit csinálok, ha a majmok befogadnak.
Na megyek dolgozni, mert ajánlaot kell írnom és soha nem leszek meg.
Ja, holnap a szomszédom unokáját hozom haza a kórházból, vasárnap született.

Kriszta
23+6
hátra 113 nap

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Van egy tök jó receptem, ami elvileg édesség, de nem tartalmaz cukrot, legalábbis én úgy csinálom, mert Apa cukorbeteg. Ja és az a legjobb benne, hogy 10 perc alatt kész, és nem kell sütni Kép
Gyümölcsös joghurttorta:
3-4 pohár joghurtot (lehet sima, vagy gyümölcsös) összekeverünk egy tasak zselatinnal és összemelegítjük, nem forraljuk fel, csak melegre. Hagyjuk hűlni, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor 2dl felvert tejszínt belekeverünk, és ízlés szerint gyümölcsöt. Egy folpack-kal kibélelt formába, vagy keverőtálba öntjük, és három órára betesszük a frigóba. Amikor megdermedt kiborítjuk és kész is Kép Én epres joghurtból csináltam eper darabokkal. Isteni finom és egészséges is Kép

Kép
vrucsincá

Angelani,
Én azt gondolom, hogy teljesen igazad van. Ráadásul nekem van ezügyben tapasztalatom is. Két hónappal a szülés után ugyanannyi kiló voltam, mint a terhesség előtt. Viszont az alatt a két és fél év alatt, amíg Benivel otthon voltam, jól felszedtem néhány masszív kilót. Kóstolgatások, nassolások. Séta alatt kis pogácsa a gyereknek, anyának, utána ebéd. A szervezet tényleg hozzászokik annyi mozgáshoz, ami ezalatt történik és ez kevés.
Keveset/kevesebbet kell főzni, hogy ne nagyon legyen maradék, vagy lefagyasztani a maradékot. Nálunk Apa nem eszi meg a maradékot (biztos gyerek korában az asztal körül kergették a kaviárral), mindegy, ő nem eszik, csak frisset. De legtöbbször nem is igényel meleg vacsorát, mert ebédel napközben.
Tényleg vigyázni kell majd!

Benianyu

benianyu

Angelani,
a kilók jelen esetben engem sem érdekelnek. Viszont a védőnőmnek tegnap igaza volt!! Azt mondta, hogy őt igazán nem zavarja, ha rajtam a szülés után +5, vagy +6 vagy +30 Kép kiló marad... abba gondoljak bele, hogyha most sokat szedek fel túlterhelem a szivemet, ereimet, az egész szervezetem túldolgozza magát, a saját egészségemet rombolom. Itt nem a kilókról van szó, hanem az egészség megörzéséről, és a jó közérzetről. Engem meggyőzött, csak és kizárólag ezért kell odafigyelni. Saját magunk miatt! DE nem az a lényeg, hogy fotómodellek maradjunk Kép
Kinőtt a kertünkben a spenót, ma kell leszednem, leforráznom, és eltennem a Babinak Kép, hogy legyen majd mit kajolnia télen, biozöldség Kép
Talán ez fontosabb, mint a 4D uh. és
Mea,
én is azt hallottam, hogy hiába mondják nem káros, még nem bizonyított. Én bízom a dokimban!! Mikor én születtem még uh sem volt, csak szívhangot néztek, és mégis itt vagyok Kép
MOndjuk a Te helyzeted specifikus!! Nálatok szükséges rossz volt a sok uh, és lényeg, hogy minden a legnagyobb rendben Kép

puszi nektek

Kép
szemrcsa
szmercsa

Vrucsincá, ez nagyon jól hangzik. Nyam-nyam.

Én régebben (mikor fogyóztam) sütöttem zabpehelyből/zabkorpából muffint, mákkal és meggyel. Az is nagyon finom és nem hízlal. Majd előkeresem otthon a receptet, ha valakit érdekel.

Benianyu

benianyu

Én is voltam 4D UH-n, mert nálam is volt egy kis gond még a terhesség elején. A 11. héten elkezdtem vérezni, kiderült, hogy egy vérömleny miatt. Nagy ijedtség után 10 nap szigorú fekvés, utána még sok pihenés + gyógyszerek. Ezen kívül 2,3 mm-t mértek a nyaki redő vizsgálaton, ami szintén nem megnyugtató.
A 16. héten amiatt mentem el, mert azt gondoltam, hogy a 4D-n jobban látszik, hogy mi maradt vissza a vérömlenyből és mitől ilyen magas a nyaki redő. Szerencsére nem találtak elváltozást. Bár a vérömleny helyén nem fekszik ki teljesn a burok a méhfalára, emiatt lightosabb életmód van előírava, de talán nem lesz baj. A babát nem befolyásolja.
Amikor Benit vártam, 4 éve, voltunk csak mozizás céljából is 4D UH-m, de akkor ez még elég új dolog volt és kiváncsiak voltunk.
Most már nem fogok még egyszer elmenni. Lesz még 3-4 sima UH, azzal beérem. Remélem, minden rendben lesz.

Benianyu

benianyu

Vrucsincá!
Küldesz egy szeletet??? Kép))

Lányok!
Még szeditek az Elevitet? Nem féltek, hogy nagy babuci születik?

Akik már vettek babakocsit vagy van nekik, meg tudják osztani a tapasztalatokat, hogy milyen szempontok szerint lehet választani. Ja és milyen márkát vett, aki már vett.
Én csak annyit tudok, hogy 4 funkciósak felesleges venni, mert az csak feldobja az árat.

Tmarie 22+4
tmarie

Vrucsincá,
mindenféleképpen kipróbálom Kép tehetek bele piskótát??
Benianyu,
sajnálom Kép örülök, hogy semmi komolyabb baj nincs Kép tessék kímélően élni!!! A Te esetedben is szükséges volt az uh, ,ez megint más eset.
Valahogy úgy érzem, mára már trendi, hogy az ember lánya 4Duhra menjen, hülyeség!
Kriszta,
maradunk konzervatívok!! Kép ez van!! Én úgy érzem, hogy az én kis Babim még a sima uh-ért sincs oda, szinte meg se moccan szegénykém, úgy megilletődik, hogy ott nyomkodják. Mikor tegnap előtt voltam uh-n át is költözött egy másik pozicióba, hogy ne piszkálják. Amennyit max. szükséges, én annyit megyek uh-ra!
Tmarie,
a dokim szerint az elevit nem akkora adag, hogy nagy legyen a babuci. Ne haragudjon, nem emlékszem ki írta, de igaza volt, hogy attól az anyuci nő, nem a babuci Kép a babuci csak egészséges lesz. Szerintem (védőnőm szerint is) addig érdemes szedni, míg ki nem fejlődik teljesen.

Abbahagyom az okoskodást!! Bocsi, de ma úgy tűnik ilyen napom vagy csajok Kép

Kép

szmercsa
szmercsa

Szmercsa!
Akkor mitől születnek 4.5- 6 kg babák?
Nekem a barátnőm mondta, hogy az egyik ismerőse minden nap 1/2 Elevitet szedett és 5 kg babája lett, a másik meg nem szedett és 3.4 kg szült Kép

Mi elég szerencsések vagyunk, mert most sok gyumit és zöldséget ehetünk, így a szükséges vitaminokat is megkapja a baba
tmarie

Tmarie,
igen????? Nahát! Nem lehetséges, hogy a barátnőd esetlegesen mást is szedett? Mert állítólag az elevit a leggyengébb, vannak igazán brutális vitaminbombák Kép
A 4,5 - 6 kg-os babák tuti, hogy a sok vitamintól születnek, vagy nem. Nem tudom, buta vagyok Kép
Az öcsém 4,2kg-val született, akkoriban még nem szedettek be mindenféle vitamint, és anyukám végig dohányzott Kép ráadásul az öcsém még faros is volt, a mai napig ilyen lusta Kép és természetes úton született, hát .. nem tudom mitől függhet??
De van egy olyan sanda gyanúm, hogy még a dokik sem Kép

hmmmm

Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Vrucsincá!
Én tuti kipróbálom, csak én nem nagyon szeretem az epes dolgokat.
Még jó, hogy van több ízbenKép
Már úgy megkívántamKép

Szmercsa!
Természetesen ebben igaza van a védőnéninek!
Én nem is arra céloztam, hogy zabáljuk halálra magunkat.
Rólam tudható, hogy nem eszem túl sokat.
Én csak a szülés utáni dolgokra figyelmeztettem mindenkit.
A hízás sohasem tesz jót senkinek. Attól független, hogy állapotos-e vagy sem. A túlsúly mindig hordoz magával szövődményeket.
Amikor én kövér voltam (70kg!), persze betegségből adódóan, akkor alig bírtam menni, szörnyű volt. Minden bajom volt a szívem mindkét oldalon 2ujjnyit megnőtt.
Tudom, milyen veszélyekkel jár a kövérség. Mert hát sajnos ez kövérség. Lehet szebben fogalmazni, de egy disznó voltam.
Ne értsd félre nem vitázni akarok.
Pontosan neked adok igazat!

Tmarie!
Én csökkentett módban szedem az Elevitet.
Egyébként igazából nem a baba lesz nagy tőle.
Szerdán még 3baba volt nekem a bizonyíték erre.
Az anyjuk a terhesség előtt kezdte a szedést fél évvel. A baba 2700g-al született. Az anyuka volt nagyobb darab tőle, de a baba egészséges, sőt nagyon is jó erőben van. Jobb színben, mint amelyik 3200g-al született.
De már egyszer írtam, hogy nem a baba nő meg tőle.
A dokim is ezt mondta. Csak jó sok veleszületett betegséget lehet megelőzni vele.
Elvileg egész szoptatás alatt is lehet szedni.
Na azt én kihagyomKép
De a baba az első 3 hónapban szedi le a sok vitamint a szervezetünktől és az utolsó trimeszterben szív el annyit amennyi a gyarapodásához kell (ami elég sok). Mi sem hízunk a semmitől.
Tehát most meg már azért nem hagyom abba, hogy ne én menjek tönkre a hirtelen vitamin "elvonástól".
Persze erre most azt mondhatnád, hogy pont az ellentétje amit írtam, hogy nem ettől nő a baba.
Nem is hízik, hanem erősödik és fejlődik a kis tüdeje, szíve. Ehhez is rengeteg plusz vitaminra, ásványi anyagra és nyomelemre van szüksége. Ezt mind tőlünk venné el.
Ezért nem hagyom abba.
De nem is viszem túlzásba.

Én azt mondom, hogy mindenki maga döntse el.
Én NEM akarok senkivel sem emiatt összeveszni!

Benianyu!
Neked meg akkor jó sok pihi!
Kímélő életmód!

Na lelépek, mert ma is megyek a világ végére!
Sziasztok!
Angelani
24+3

Kép
angelani

Sziasztok. Ma voltam a védőnéninél, gondoltam megelőzöm és elkezdtem szídni magam a hízás miatt, de erre azt mondta, hogy nem akart megbántani mikor először voltam, de akkor voltam nagyon gebe, most nézek ki pont jól. És különben is szerinte leginkább csak a pocakomra meg a mellemre ment, úgyhogy nyugodtan hízhatok még tovább. Úgyhogy legyen, mindjárt ebédelek is! A vérnyomásom se volt magas (88/54) jó mi? Azt mondta igyak kávét, de hát a szagától is rosszul vagyok. Na mindegy. Ajánlott ilyen homeopátiás bogyót is az allergiámra, Coryzalia a neve, el kell szopogatni óránként egyet és állítólag 3 nap alatt elmulasztja a tüneteket. Jó lenne, mert már nem nagyon tudok aludni, állandóan dugul az orrom. Nappal még csak elmegy, akkor kifújom, meg tüsszögök, de ez nem olyan kellemetlen, már megszoktam a 30 év alatt. Viszon éjszakánként nagyon szenvedek. És nekem csak augusztusban szokott kijönni az allergiám, most meg május van!!! Mi lesz így velem?
Meg vettem tamarinlax lekvárt is, mert már 3 napja semmi nyomot nem tudok hagyni a WC-benKép Sokan mondtátok, hogy nincs jó íze,hát én valami defektes csaj lehetek, mert szívem szerint én az egész üveggel befaltam volna. Szerintem tök finomKép Ráadásul félútról vissza kellett mennem a gyógyszertárba, mert először sima tamarin lekvárt adtak. Pedig fel volt írva, hogy mit kérek. Én meg nem néztem, mert bíztam bennük. Még jó, hogy elkezdtem hazafelé olvasgatni a leírást és akkor néztem, hogy terhes nőknek nem ajánlják. Akkor lett gyanúsKép
Elevit: nehéz téma, mindenkinek más véleménye van róla. Személy szerint most Tmarie pártján állok, bár tudom ez nem vita, de én nagyon sokat olvasgattam utána az elején, mert itt majdnem mindenki szedte, az én dokim meg nem ajánlotta és aggódtam, hogy kimaradok valami olyanból amiből nem kéne. De én is a legtöbb helyen azt olvastam, hogy ha elég vitaminhoz juthat az ember, akkor jobb ha nem szedi. De szerintem ártani biztos nem árt, viszont én is azt hallottam, hogy nagyobb babák születnek tőle. Aztán ki tudja. Szerintem ez ügyben sem nagyon tud senki semmi pontosat. Mindenki érzése szerint szedje. Egy biztos, hogy ha az ember nem eszik elég vitamint, az káros.

Dohányosok! Nektek még mindig nem hiányzik egyáltalán? Ne értsetek félre, tuti, hogy nem fogok rágyújtani, de néha annyira hiányzik. Csak én küzdök ezzel?

Hari 20+5

Kép
Kép
hari

Angelani,
vitáról szó sincs, hát még összeveszésről!!! Kép
Habár én szeretek vitatkozni, de csak és kizárólag a szó legnemesebb értelmében. Én szeretem, hogy szókimondó vagy, nem kertelsz, ez a döfi Kép
A szülés utáni dolgokra vonatkozóan még nincs tapasztalatom, majd megpróbálok odafigyelni Kép úgy se fog menni, szerintem Kép
Én attól tartok, nehogy visszaszokjak a dohányzásra Kép (én azóta nem dohákolok, mióta tudom, hogy Babi van Kép, ronda egy szokás Kép az tuti) ahhoz kell majd a lelkierő, nem a zabálás megállásához
szmercsa
szmercsa

4,5-6 kg-os baba az óriási. Beni 2,95 volt, ami kicsit átlag alatti, de megnőtt kint. (bár ma sem egy óriás - 104 centi, 15,5 kg és augusztusban lesz 4 éves)

Kép

Vele az első 4 hónapban szedtem Elevitet, először napi 2-t, utána napi 1-t, aztán minden másnap. Kb. az 5. hónaptól kezdtem magne B6-ot szedni, mert éjjelente görcsölt a vádlim. Viszont tavasztól egészen nyár végéig sok gyümölcsöt és zöldséget ettem vitaminként.

Benianyu

benianyu

Hari,
köztünk van valami, ha nem értesz félre Kép
Én még nem láttam, hogy a dohányzásról írtál, de hogy -hogy pont most jutott neked is eszedbe, véletlenek nincsenek Kép
Allergia: 4keresztes allergiám van. Egy hete egy éjszakát voltam ébren úgy fojt az orrom, nem kaptam levegőt, 50tüszi/perc Kép,szemviszketés, majd meg őrülök szintig, neked nem kell magyaráznom. Kép Én is nagyon-nagyon aggódtam, hogy mi lesz így velem, még csak május van. A nyárfát sem bírom, azt a sok bisz-basz fehér szöszit (bocsi a kifejezésért Kép) és képzeld el, eltűnt az allergiám ... nem tudom, hogy hova lett?? Nincsen!! nagyon pici, minimálisan érzem a dolgokat, de alapvetően eltűnt Kép
Tegnap előtt 10 percet álltam kint a nyárfa havazásban és nem jött elő, megdöbbentő, hihetetlen.
Tudod, hogy mit próbálj ki, talán segít: 1. rengeteg tej!!!! 2. fél kanál méz, amikor kijön az allergia 3. salvus orrspray, az segít tisztítani a légutakat.
A mézről hallottam, hogyha ott készül, ahol laksz (legalábbis a környéken) benne van az ellenanyag.

Próbáld meg!! Tudom, hogy szörnyű, annyira sajnállak, együttérzek Veled KépKépKép

szmercsa
szmercsa

Tmarie!Kép

Nálunka családban mindenki 4 kg felett született, sőt apám majdnem 5 kg volt és anno még nem volt terhesvitamin.
Szerintem nem az Elevittől függ.

De tény, hogy felfújja az anyát, de pl. én a Matrenát szedtem az elején 16.hétig, na attól híztam anygon, mert már baba előtt is azt szedtem.
Abban sokkal több a B vitamin.
És az növesztett megKép

Én nekem a dokim azt mondta, az új, hogy szedjem az Elevitet, felesége is szedi és most szül ő is nyáron.

A régi,a ki sokkal idősebb meg azt mondta az elején ne szedjem.

Én szedtem magamtól,mert télen alig van jó vitamin, sok gyümi és úgy éreztem pótolnom kellene.

De átállok én is megint a 2 naponta 1db-ra.
Akkor van több vitamin, de mégsem túl sokKép

Mea
mea

Szmercsa!

Én anyukám is dohányzottKép illetveKép!!!
Mondtam is neki, hogy ejnye ejnye!!!
És én is 4 kg felett születtem, tesóm isKép

Szerintem nekem is nagy babám lesz, ha bent marad amíg kellene nekiKép

Én mondjuk jobban szeretem a nagyobb babákat, mert könnyebb őket megfogni, meg olyan jó, ha kis husi(de nem dagi!!!Kép)

Tmarie!Képés akinek még nincs kocsija!Kép

Nem nézte meg senki a babaszobán a babakocsikat?
Meg amit múltkor feltettem (2 napja kb.) az senkinek nem tetszett, pedig az kétfunkciós és 19000Ft.

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?