Új privát üzeneted érkezett!

Ja, Babus, a babakocsihoz: Ákos még olyan pici baba, hogy 2. állásban a babakocsi emelkedő részének az alja épphogy megemeli a vállát és a fejét, jobban fekszik, mint pl. a hordozóban, csak ezért mertük 2.-esbe tenni neki.

De továbbra sem szereti, kétszer is ki kellett vennem séta közben. Először úgy bújt hozzám, mintha egy napra kint feledtem volna a kocsibanKép, másodszor meg bealudt a kezemben 2 perc után.

KépKép
connie

Babus,
tényleg mindenben úgy működik a kiscsaj, mint Kristóf! Kép Csak attól tartok, ez nálunk még korai, mert Panni még nincs 3 hónapos. Õ is egyre kevesebbet alszik nappal és így tiszta dili estére.
Öltöztetés: ma egy rövid ujjú body, ujjatlan rugi (kicsit vastag volt, izzadt szegény), kendő (ezt levettük általában, csak ha jött egy hűvösebb szellő). Lassan lehet őket úgy öltöztetni, ahogy mi is öltözünk, hiszen kánikula lesz. A fürdőszobában sincs melegebb, amikor meztelenek.
Én még soha nem kentem be naptejjel. Meg akarom kérdezni a dokit, mikor, milyét, mennyire, hányas faktorral kenjem (ez jövő hétfőn esedékes kérdés). Addig árnyékolom, de 2-3 perc összességében szerintem nem gáz, legalábbis semmi baja nem volt tőle. Mondjuk ő is és a párommal mi is kreolos bőrűek vagyunk (bár az elmúlt pár évben én vesztettem belőle Kép ).
Szerintem addig nem kéne emelni a babakocsi ülésén, míg nem tud a baba ülni (még pár hónap Kép ). Inkább pár hónapot nyűglődjön, hogy nem lát ki, mint egy életen át a gerincével küzködjön. Ha nagyon nyüszít, én ki szoktam venni Pannit, hiába néznek rám rosszallóan. Ezek a mai kocsik ilyen szempontból nagyon sz...-ok. A mieink még oldalt ablakosok, belül tágasabbak voltak, persze hogy elvoltunk bennük.
Házimunka: nem megy, csak ha addig más vigyáz a kiscsajra. Vagy fürdéshez viszem magammal, de közben ordít; míg pár percig elvan egyedül, berakom a mosást és este teregetek; van, hogy csak este 7-kor ebédelek. Eddig menetrendszerűen a reggeli evés és játék után aludt egy órát, de mostanában ez az idő egyre rövidül. Mióta a világon van, összesen 2* főztem: egyszer a reggeli egy óra alatt mirelitet és egyszer este, amikor apa vigyázott rá. A fejés is cikis, mert arra sincs időm, pedig muszály, mert egyre kevesebbszer szopik. Takarítás nálunk is hétvégén. Hát mit tegyünk, majdcsak kialakul.

Speedy,
Panni cicije is kemény volt és világoskék. Már kezd múlni. Viszont csupa szőr a feneke, a füle karimája körben, a válláról már lekopott. Hát amikor először megláttam, nagyon megijedtem. A kórházi szobatársnőm nyugtatott meg, hogy kb 1 év alatt lekopik. Remélem is!
Aranyos Elizabeth! Nem semmi felétek a kórházi szoba! Pedig én alapítványiban voltam és az is fantasztikus volt, de ez nem semmi!

Új babások!
Ha ráértek (nem nagyon fogtok Kép ) én is szívesen olvasok szüléstörténeteket!

Na, nemhogy Panni fogzik, de kint is van a bal fölső SZEMFOGA. Nem írom félre, tényleg nem az első, vagy a mellette lévő, hanem utána. Pedig még nincs 12 hetes!!! És teljesen kibújt. Kis vámpírlány. Még semmi fogzásra való szert nem kaphat! Ahhoz képest elég jól viselte, még hőemelkedése sem volt. Rágcsált, nyálzott, hisztizett. Dehát egy baba, aki még nem tud a kezéről, elég nehezen segíthet magán. Kép Tele vagyok hűtős rágókákkal, de nem tudja megfogni. Próbáltam a legkisebbet én fogni a szájához, amikor épp nagyon nyűgös volt, de nem fér bele a szájába. Kép

Ma voltunk babamasszáson. Mire a nő befejezte a bevezető szöveget, megunta a dolgot, így a lábmasszást kihagytuk, csak a hasra kapcsolódtunk be. De figyeltem, fürdéskor csináltuk is, jól tűrte. 5 hetes a tanfolyam, de jövő héten pont akkor jön a doki néni, így kihagyjuk.

Na, ezt most fél négytől írtam, majd onnan vissza is olvasok.

Jó éjt!

Kata
panni2005

Mtücsök, Wester,
a homeocsodáról én írtam, én napi egyszer 2 bogyónál többet nem merek adni. A doktor néni szavaiból ezt szűrtem le anno. És ma is kicsit lenyugodott tőle, ma nem lehetett Pannival bírni. (Ezt a foga is okozhatta, csak akkor még nem tudtam, hogy már ki is bújik.) Egyébként ez a bogyó állítólag magas lázra is jó, ha a lázcsillapítás mellett alkalmazod. Tücsök, bocs, hogy nem válaszoltam először, pedig ki is jegyzeteltelek, csak a nyanya viselkedése miatt szünetet tartottam és kihagytalak. Kép Ezzzerrr bocccs!!!

Na kidőltem. Remélem még lesz riasztás, mert nem szopott a csaj este és csak 440 g-ot evett, ami még neki is kevés.
Jó éjszakát!

Kata
panni2005

Köszönöm mindenkinek a válaszokatKépKépKép

Kata
Kristóf se tud még mit kezdeni a rágókáival, nem érdekli, és nem fogja meg őket. Neki csak a keze és a textilpelus kell, azt tömködi folyton a szájábaKép

Connie
Kristóf szerencsére szeret feküdni a babakocsiban, csak én sajnálom, hogy nem sok mindent látKép

Eszter
Én még mindig mérem Kristófot, minden szopizás alkalmával. Bár nekünk fontos, hogy tudjam, mennyit pótoljak rá még neki.

Zsana
Nagyon irigyellek, hogy ennyi mindenre van idődKép

Nekem semmire, néha már az agyamra megy, hogy nálunk mindig rumli van.
Most, este 10-kor jöttem ki a kádból, kiteregettem azokat a ruhákat, amiket még koradélután mostam ki. Még mosogatnom is kéne, de már nincs erőm.

A legjobb az egészben, hogy hullafáradt vagyok, minden adott is, hogy aludjak, mégse tudok aludni. Bár én mindigis pocsék alvó voltam, na de manapság?!
Átlag 10-kor fekszem neki aludni, tegnap már 9-kor, mégis éjfélig forgolódtam az ágyban, jár az agyam mindenen, nem tudok kikapcsolni, közben felhergelem magam, hogy miért nem tudok aludni, mikor pedig aludnom kéne, szóval sík ideg leszek, amitől ugye méginkább nem tudok aludni.
Aztán nagy kínkeservesen elalszok, de hajnalban ismét felébredek, WC, utána visszaalvással próbálkozás.
Fél 6-kor apuci ébresztőórája ébreszt engem is, utána megint küzdök a visszaalvással.
6 és 7 között ébred Kristófka, szopizás, utána megint küzdelem a visszaalvással, 8-kor érkezik apukám a friss anyatejcsivel, mire pedig ismét visszaaludnék, 9-kor ébred kristóf és estig ébren van.
És nekem már hónapok óta ilyen minden éjszakám, pedig Kristófkám simán lehetővé teszi nekem az éjszakai alvást, mégse megyKép
Egyébként én még talán életemben nem aludtam 6-8 órát egyhuzamban végig.
Bizonyára ezért is vagyok én folyton fáradt, és délutántól már csak vegetálok, és mit nem adnék, ha csak 10 percre ledőlhetnék, de nincs megállás. Reggeltől estig talpalok, mégsincs semmi látszatja. Csak az én örökké mosolygó KristófomKépKépKép

Bocsi, hogy így rátok zúdítottamKép

Előre is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK MINDEN ESZTERNEK!!!

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Csak magyarázat a parázásomhoz: Kistündér sokat eszik, 700 gramm körül, szóval a könyv szerinti adagot megkajálja, mégsem akar hízni. Kép Ezért nézik meg a tejcimet, van-e elég fehérje, zsír benne. Egyébként én bölcsész vagyok Kép, nem közgazdász.
Házimunka: hozzánk is jár hetente egy néni takarítani, hétvégente anyósomék hoznak kaját, az kitart keddig, szóval 3-4 nap kell főznöm, van hogy 2 napra előre megcsinálom, vagy előfordul az is hogy rendelünk. Mikor hogy jön ki. Én napi egy-két órát dolgozgatok (na nem túl komoly: telefonálgatok, emilezek, ilyesmi).
Eszter
wester2004

Sziasztok:-)
Zsana
Sajnos csak a kapuig jutottunk, Vince úgy üvöltött a kenguruban, hogy ki kellett venni, utána bealudt és majdnem egész délután aludt, így ugrott a jó kis program.Kicit lekonyult az orrom, hogy előreláthatólag még egy pár hónapig be leszek ide zárva Kispestre, de ma megkaptam a kendőhöz a használati füzetet, hátha...
Ha holnap nem esik az eső, megyünk a dokihoz,majd mesélek.Itt a babaneten elolvastam a Rendelőben amit erről írnak,az itt "rendelő" dokinő szerint anyatejes babánál teljesen normális a zöld kaki(a folyós,habos,nyálkás is!), ha nem savanyú szagú és nincsenek egyéb betegségre utaló jelek.Hát..nem tudom, mindenki más szerint nem az...Van valakinek ezügyben tapasztalata?Csatlakozom az aggódó első gyerekes anyukákhoz:-)-én is lassan már hetente járok a dokinőhöz, mert mindig találok valamit,ami halálra rémiszt.

Én már az első héten házimunkáztam, mert nem fogadtam el segítséget-a következő gyereknél tuti előadom a hattyú halálát, mert pár hét alatt jól lefáradtam. Mi rendelünk kaját hetente3-4 napra, a többi napon főzök.Valahogy nekem is úgy alakulnak a napjaim, ahogy Zsanának,sok minden belefér,de sokszor nagyon kreatívnak kell lennem, hogy meg tudjam csinálni amit akarok+le is kössem a gyerkőt, hogy ne sírjon.Sokat énekelek, zenét hallgatunk és most vettünk egy pihentetőszéket, nagyon szereti, ebben be tudom vinni a fürdőbe, míg zuhanyozom, vagy kiteszem magam mellé a konyhába...

Én is mindig gondban vagyok, hogy mit adjak rá:ma rövid ujjú body és egy napozó volt rajta a séta alatt, de amikor rásütött a nap, a lábait betakartam egy textilpelussal, mert még nem mertem bekenni naptejjel, nehogy allergiás legyen.

Eszter
Örülök, hogy sikerül használnod a mellszívót!:-)

Lányok, szerintetek van reményem, hogy megszereti a gyerek a kengurut/kendőt, vagy már csak akkor fogok tudni eljutni messzebbre, amikor már jár..?Lehet, hogy csak szoktatás kérdése,azért nem bírja, mert megszokta a babakocsit?Volt valakinek hasonló problémája?
Virág
villes

Boldog névnapot minden Eszternek! Kép

Kép

Angéla
angéla

Jó reggelt!

BOLDOG NÉVNAPOT, ESZTEREK!!!

Babus,
nálunk is az ököl és a textilpelus egészének megevése járja. Kép

Panni tegnap már nem ébredt föl enni. Kép De most meg is értem, azért ez a fogzás megviselheti. Nagyon hősies, még a popsija sem lett piros! Csakhát jobban megnéztem most a fénynél: a mellette lévő foghelyen is piros az íny! Azért rág még mindig! Szegénykém, még várhatott volna...

Villes,
nem tudom, szoktatás kérdése-e, mert Pannit nekem a babakocsiba sem sikerül beszoktatani. Hordozókendőt bírja egy ideig, mert ő egyébként is ölbebaba úgy, hogy közben sétálni kell vele, hogy döcögjön a feneke. Néha teljesen kikészít (ruhában 6 kg). Így a kendő jó megoldás. De most megfővök benne. Kép

Juszti lehet, hogy otthon van már?

Szép napot!

Kata
panni2005

Sziasztok!

Zöld kaki:
nekünk azt mondta az orvosunk, hogy zöld, barna, sárga tök normális! Ne izgulj! Nekünk mindhárom gyerekkel volt már mindenféle! Kép A szivárvány összes árnyalata...na jó, mondjuk rózsaszín csak egyszer, de az egy játék műnyag darabkája volt Kép

Babus Kép
Lesz ez még ígyse! Nem akarlak keseríteni, de én még most sem alszom végig egy éjszakát sem, pedig 5 éves a legnagyobb. Azóta nem volt egy teljesen átaludt éjszakám. De vígasztaljon, meg lehet szokni, sőt, valahogy átáll az ember szervezete erre az üzemmódra. Engem már csak az borít ki, ha Bálint mondjuk 5-ször sír fel éjjel és üvölt közben, hogy Mamamamamama!!! Ilyenkor ugrani kell, mert a többieket is felveri. Õ alszik a legnyugtalanabbul pedig már 2,5 éves Kép
És nekem a recept, hogy vissza tudjak aludni, hogy nem gondolok semmi komolyra. Igyekszem a mindennapi gondokat ilyenkor elhesegetni, mert akkor én sem bírok visszaaludni. Próbálj valami szépre, semlegesre gondolni. Nehéz, az biztos!

Háztartás:
Én nem görcsölök, nem hívok vendéget. Ha mégis jön, akkor nagytakarítok. Most hétvégén volt Kristóf szülinapi zsúrja, szerencsére jó idő volt, így a házunk közös kertjében tartottuk, azért persze takarítottam, hiszen hátha be is jön valaki.
Mosogatni a gép mosogat Kép Főzni én szoktam, az belefér. A vásárlás is az enyém, de akkor vagyok meglőve (ma is), ha mindhárom gyerek itthon van. Ezt is megoldjuk valahogy, de nem lesz könnyű.

Mi sokat sétálunk, játszótérre járunk, meg főiskolára, meg könyvtárba, orvoshoz stb. Alig vagyunk itthon. Bernát szereti a babakocsizást, az autózást. Bár autóval csak ritkán megyünk, inkább a nagybevásárláskor csak. Én szeretek buszozni, villamosozni Kép
Én váltogatom a kengurut és a babakocsit.

Fürdés: esténként szoktam zuhanyozni, de azt legalább olyan hosszan, mint egy fürdés KépOlyankor, mikor a férjem itthon van, vagy már Bálint alszik. Kristóf már eljátszik közben, Bernát is elalszik 8 körül.

Leírom a tegnapi napunkat, mert az nem volt semmi. Kép
Kristófnak (mint írtam is korábban) januárban volt egy műtétje (fitymaszűkűlet). Sajnos nem gyógyult be teljesen, valami váladékozott, így most már nem lehetett tovább halogatni, újra műteni kellett. Reggel 8-ra kellett a Tűzoltó utcai II. Gyerekklinikán lennünk.
Persze pont most utazik mindkét nagymama külföldre, a férjem nem tud szabadnapot kivenni, mert év véig jegylezárások vannak stb.
Nagyon nehéz volt megszervezni a három gyerek programját, mert a sebészetre még bevihettem Bernátot, de a szobába már nem Kép(( Micsoda baromság, hogy egy szoptatott csecsemőt, aki testvér, nem lehet bevinni. Tudom, zavarhatná a többi lábadozót, betegséget vihet be (ezt azért kétlem), de most szakadjon szét az anyuka a két gyereke között???
Így anyut végül mégis el kellett hívnom. Õ ült kint Bernáttal a folyosón, meg sétált vele az utcán. Mikor szoptatni kellet, kimentem, addig anyu ült Kristóf ágya mellé.
Úgy terveztem, hogy busszal, metróval megyünk reggel, de nem fértünk fel a harmadik buszra sem (22-es busz), úgy döntöttem, taxit hívok. Három kerekű, igen nagy méretű babakocsint van, így féltem egy kicsit, hogy beférünk-e, de sikerült.
Mikor megjött a taxi, Kristófot beültettem, Bernátot kivettem a babakocsiból, és taxis kezébe nyomtam (kissé megrémült, de idővel magára talált, van gyereke, csak már rég nem két hónaposak Kép ), majd összecsuktam volna a babakocsit, de közben kiesett a kereke. Míg ezen mérgelődtem, leejtettem Bernát cumiját a betonra.
A taxis nagyon rendes volt, mindenben segített, még útközben meg is kellett állni egy automatánál, mert nem volt nálam készpénz csak kártya. Bernáttal a hónom alatt kiugrottam, addig Kristóf csücsült a taxiban. Mivel nem autózni készültünk, nem volt nálam ülés. Szóval kész káosz volt. De Kristóf jól bírta, csak a kórházhoz érve dobta ki a taccsot. Szerencsére nem evett előző este óta, így nem volt vészes. A kórháznál már ott várt anyukám, aki szegény vidékról vonatozott fel, hogy segíteni tudjon.
Lihegve, de beértünk 8-ra, ahogy kérték. Ott kiderült, hogy ha nincs laborleletünk, akkor nem fogják elaltatni Kristófot. Mondtam, hogy ez remek, csak két orvostól kérdeztem meg, hogy elfogadják-e a januári leleleteket, és ugye nem gondolják komolyan, hogy megint vissza kell jönnünk egy másik napon ugyanezzel a cirkusszal. Végül ott vettek vért (Kristóf szegény itt unta el a hercehurcát, sírva fakadt. Addig tartotta magát, többször láttam, hogy lekonyult a szája széle, de mint egy igazi pasi, uralkodott magán. Ilyenkor úgy elszorul a szívem. Jobban, mint mikor sír!). Közölték, hogy felülbírálták a műtéti rendet, ezért mégsem nyolc körül viszik a műtőbe, hanem majd valamikor.
Háromnegyed 12 lett belőle! Előző este óta nem ehetett, nem ihatott. Neki még el lehetett ezt magyarázni, meg is értette, néha mondta csak, hogy ő most egy akkor húst enne, mint egy ház. Később revideálta nézeteit, és közölte, most egy sokkal nagyobb húst szeretne inkább, mint egy ház... Kép
Kitöltöttünk egy egész foglalkoztatókönyvet, mire végre megkaphatta a kábító koktélját, amitől nagyon aranyos zagyvaságokat beszélt, és úgy csuklott, nyeklett, mint egy részeg. Ez nagyon jó találmány, mert nem sírt, nem izgult, így mi sem sírtunk, mikor felvitték a műtőbe. Azért az nagyon rossz érzés a lift előtt elbúcsúzni.....

Jó háromnegyed óra múlva hozták le, de szerencsére nem azonnal ébredt, így a remegős, sírós ébredés helyett aludt még három órát és vidáman ébredt. Múltkor az ébredés volt a legrosszabb élmény az egész műtétből. Ébredés után most ihatott, ehetett egy vajas kenyeret, és után hazajöhettünk. Ott egyszer majdnem hányt (nem volt mit) és el is szédült, de falfehérséggel megúsztuk. Még a szája is papírfehér volt!

Apukám jött értünk autóval, végig öklendezett Kristóf, egyszer hányt is, de itthon már jól volt. Úgy elfáradt, hogy hamar el is aludt, és még most is alszik (lassan 10 óra).

Bernát is jól viselte, egész nap a babakocsiban volt, de nem panaszkodott. Evett, játszott, szundikált. Nagyon aranyos testvérkéje volt Kristófnak.
Ezidő alatt Bálint a barátnőmnél volt, akinek szintén van két gyereke, de nem volt vele sem gond.
Férjem ment érte este, így itthon volt családegyesítés.
Remélem, minden jól sikerült Kristóffal, és most már elfelejtheti ezt az egész mizériát. Mondjuk addig még egy hét kamillázás minden pisilés után, esténként fütyihátrahúzás (ami most fájni fog). Szóval brrr. Szegény Kristóf!
Csütörtökön vizsgázom, de még 5 oldalt sem olvastam el a könyvből.
Segítségem addig nem is lesz. Kép

Holnap évzáró az oviban. Van program bőven. Mi Bernáttal már mindenhol voltunk, mindenhol szoptattam és mindig nagyon jó baba volt Kép

Szép napot (szélcsendesebbet!)
Dorka
dorka

Sziasztok!

Nagy gratula minden új babához, jó egészséget, meg sok tejcsit mindenkinek! Kép

Esztereknek boldog névnapot!

Mostanában csak olvasó üzemmódban működünk, mert fél kézzel nem nagyon megy a gépelés Kép azért pár nap alatt sikerült begépelni a szüléstörténetet, s bár már szinte mindenki túl van itt rajta azért felrakom. Kép

Mi naponta 1x mérjük Rolit, este fürdetés előtt. Tegnap volt 4690g, mondjuk szinte minden de.-t végig eszik, némi cicin szundikálással egybekötve. Próbáltam már sokszor, hogy ilyenkor leteszem, de csak max. 10 percig tart, utána éhen akar halni. Volt valakinek hasonló? ugye ez azért majd elmúlik?
Így délelőttönként, szinte folyamatosan csak szoptatok, és közbe olvasok, tv-zek vagy netezek. Dél körül belapátolom a rendelt kaját, aztán együtt szundi egy kis szopi után. Na ilyenkor szokott aludni 2,5-3 órát egybe, én meg 1,5-2-t így ilyenkor van időm csinálni amit kell. Próbáltam, hogy én nem alszok, de úgy tök hulla voltam. remélem még majd én is 'erősődöm' Kép.
Manó most a jó időben itthon egy bodyban meg térd zokniban van, de van hogy így is melege van. (mondjuk szép napos tetőtérben lakunkKép)
Két hete volt egy kis mell gyulladásom, délre felszökött a lázam, nagyon megijedtem, mert annyira azért nem fájt a cicim, hogy azt okoljam. De a dokim telefonon 'meggyógyított', szopi,fejés, masszás,szopi, fejés, masszás, stb., és délutánra lement a lázam.

Ti milyen pózba szoptattok? mert nekem Manó a cicim 'szélét' (a kezem felől), meg a felső részét nem nagyon tudja rendesen kienni. ezzel mit lehet tenni?

Zsuzsi

<!--attachment: sz_l_st_rt_net-226765.doc*mime_msword.gif*application/msword*26.1**sz%26uuml%3bl%e9st%f6rt%e9net%2edoc --><center><pre>
Kép
szüléstörténet.doc (26.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
zsisske

Sziasztok!
Dorka,ez nem semmi!Nem egyszerű a két gyerekkel sem megszervezni a dolgokat de úgy látom te hárommal is egész jól boldogulsz.
Szerencséd van Bernáttal mert nálunk Kamilla csak itthon a megszokott kis helyén tud nyugodtan aludni.Se babakocsiban se máshol.Hétvégén kerti partin voltunk és úgy kikészült mivel nem tudott elaludni a babakocsiban, hogy azóta szinte csak enni kel fel itthon.
Egyébként nagyon gyorsan megy az idő,már ő is 3 hónapos.Igazából nem egy nagy alvó de azért kb 11-től 5ig alszik éjjel és utána még visszaalszik.Sajna most kicsit taknyos és nehezebben megy a szopi de még most sem fogadja el a cumisüveget.Ti egyébként itatjátok szopi mellett a babókat?Mivel nem fogadja el az üveget én nem adtam eddig semmit de ha melegek lesznek akkor azért kéne vmi.
Házimunka:Csak szinten tartok,anyósom nagytakarít 2-3 hetente.Főzés:2 hónapig rendeltem,nekem bejött a Gastroyal,mindig már reggel hétkor az ablakban volt a kaja.Most pedig néha főzök,leginkább csak vmi főzeléket magamnak meg a kisfiamnak,szerencsére apa a mhelyén ebédel, este pedig hideget itthon.Szóval kupi az van nálunk is,főleg játékok a lakás minden pontján de már nem idegesítem magam.
Ti mennyire terveztek nyaralást a babákkal?Mi szeretnénk 1 hétre Balatonra menni, remélem Kamillám már nem lesz ennyire Környezet érzékeny augusztusra.
Mindenkinek jó babázást!
sziasztok
nyetus76

Sziasztok!

Van valaki köztetek aki fagyasztja az anyatejet,nekem gyűlik szépen ,de nem tudom mennyit érdemes elrakni,mert hogy a tej összetétele változik ahogy nől a baba akkor amit két-három napos korába fagyasztok le az már később nem fedezi a szükségleteit nem?

Kinél hogyan alszik a baba,mert a mi kislányunk az ágyba ha el is alszik,egy darabig nagyon nyugtalanul,de rajtunk vagy mellettünk tök nyugodt.Nem tudom így később mi lesz.Van valamiötletetek vagy a többi baba is ilyen?
Még jó hogy van légzésfigyelő,nyugodtabb lennék,ha a kiságyba szundítana ilyeneket.

Takarítás:bár én még friss vagyok,de még aznap amikor hazajöttünk mostam,vasaltam.Amíg alszik egy nagyot kitudok takarítani.Mi együtt élünk anyósomékkal,ha főz eszünk azt ha nem akkor ki mit talál akad mit enni.De ha nagyon akarnám gyorsat összetudnék ütni.Gondolom ahogy majd egyre többet lesz fönt,nekem sem lesz majd mindenre időm.

Én a nyaralást idén kihagyom,max kimegyünk a telekre egy-egy napra aztán felfújjuk a medencét,elleszünk a friss levegőn,de jövőre már szeretnék én is menni valahova.

Ha nagyon meleg vana szobába miben vannak a gyerkőceitek,tegnap este 25 fok rekedt a szobába és annyira kínlódott szegényem,csak egy agyon vékony rugit adtam rá,de úgy is nehezen pilledt el.

Zisske
Maja csak fekve hajlandó szopni a melleim így elég egyoldalúan vannak kiszívva,a férjem masszírozgatja ki a csomókat esti szórakozásként.

Ébredezik mentem
Kép

Angéla
Ezt a képet betudod tenni hozzánk?
Timurr
Vendég

Zsisske,
Nekünk néha délután van ilyen maratoni szopi. Mint ma is. De csak 40-50 gr-okat szopizik. És már másodszor fordul elő, hogy mind a két mellemet totál kiürítette, most itt üvölt szegénykém, de nem tudom megszoptatni.Kép Nem értem, reggel még egy mellből szopott 150-190 gr-okat???

Ha nem ürül ki a melled, akkor más pozíciókban is kell szoptatni, azt olvastam. Azt hiszem a www.szoptatasert.hu-n.Ha jól emlékszem, ha oldalt nem ürül, akkor hónaljtartásban, ha felül, akkor meg talán ülve. Utóbbiban nem vagyok biztos.

Na megyek, megpróbálom legalább megvigasztalni kicsit. Bár én is mindjárt megőrülök, fél 2 óta ez megy, szerintem melege is lehet, mert rólam is folyik a víz. Pedig már én is levetkőztettem napozóra és zoknira.

KépKép
connie

Sziasztok!
Megjöttünk a 3 hónapos oltásról. Hanna 6970g és 66cm. Jó nagy baba.
KépKép

Kép

KépKép
búzaszem

Kép
11hetes nagylány volt 2 hete

Kép

KépKép
búzaszem

Bocsi most vettem észre hogy a két képet egymás mellé tette

Kép

KépKép
búzaszem

Dorka
Nem semmi kalandjaitok vannak:-))Irigylésre méltó humorérzéked van, én a felével is vígan kiegyeznék,és akkor talán nem idegeskednék annyit:-)Az első babánál is ilyen könnyen vetted az akadályokat?Vagy akkor még Te is aggódósabb voltál?
Egyébként lassan mi is a szivárvány minden színét beletermeljük a pelusba-ma kipróbáltuk a barnát, mert a változatosság ugye szórakoztat:-))Elvittem a dokinőhöz, aki azt mondta, 2 dolog miatt lehet zöld a gyerek kakija:ha nem eszik eleget v ha túl sokat eszik.Lemérte a fiamat, aki 11 hetesen 6900g és közölte, hogy nálunk az utóbbi a valószínű, de ne aggódjak, nem kóros a dolog.Megnyugodtam:-)
Virág
villes

Sziasztok
Régen írtam már, sajnos nem sok időm van. Gratulálok minden új babának.
Nálunk a testvér féltékenység most már nem olyan vészes, de azért még nem lehet egyedül hagyni őket. Nekem semmire sincs időm. Az ebédet rendelem. Szinte egész nap a játszótéren vagyunk vagy sétálunk, kívéve az ebéd időt és utána kb. 3-ig, mert akkor nagyon meleg van. Ha itthon vagyok akkor Hajnika állandóan szopizna, s ilyenkor Ádámmal nem lehet bírni. Inkább a reggeli szopizás és Ádám reggelije után indulok is és csak ebédre jövök haza. Különben megbolondulnék. Na Hajnika már fel is ébredt, itthon semmit nem alszik, csak kint.
Monika
monazsu

Sziasztok!
Ezer éve nem írtam, de azárt olvasgatni néha szoktalak benneteket!

Timurr!
Lencsike Alvásáról annyit, hogy eleinte, kb. 4-6 hetes koráig, gyakran elaudt a vállamon, de amint méllyen aludt, letettem. Ha felébredt, visszavettem, mert vagy front, vagy a pocakja miat nem nyugodott. Miután azt olvastam, hogy nem lehet elkényeztetni egy ekkora gyereket, ezt el is hittem. És valóban, Lenke ma már egyedül alszik el a kiságyában, cumival a szájában. Néha vissza kell neki adni, ha elveszíti. A babinak néha csak arra van szüksége, hogy az anyja ott szuszogjon a fenekében.Kép Sokan nem osztották velem azt a véleményt, hogy a gyereket nem lehet elkapatni, de szerencsére Lenkét nem sikerült.
teszek fel egy képet, ha sikerül, annak örömére, hogy Lencsi megszerette a fürdést.
Ma kapta meg a gyerekem a 2. szurit, szegényke elég nyüszös.

Dalmi
(Lencsike tegnap volt 9 hetes)Kép
dalmi

Sziasztok!

Gratulálok a gyönyörűségekhez!

Tegnap voltam 6 hetes kontrollon, minden rendben. A fogamzásgátlóról is volt szó, Cerazett vagy Mirena - ez volt a kérdés. Az utóbbiról ki tud valamit?

Köszi, szép napot kívánok:
Adri
Vendég

Zsisske,
Itt vannak a szoptatási pozíciók is leírva, amit tegnap említettem: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_problema4

Begyulladt egy kis helyen a mellem nekem is az éjjel, mert a manó 6 és fél órát aludt egyben. Cserében a hosszú alvásért 5-kor keltünk.Kép

KépKép
connie

Ma bepróbáltuk a gyerkőcöt a hordozókendőeb, a fekvős pozíciókba, hát nem volt nagy sikere, úgy üvöltött, mint akit nyúznak. Nem bírja, ha nem lát ki, pláne ha még a feje is be van takarva.Kép
Este kísérletezünk tovább, ha apa hazaért, hátha találunk valami ültetettet, amihez nem kell szétválasztani a lábát, és tetszik is neki.

Viszont az orrszívó motorján kívül még egy tuti módszert találtam Nyűgösákos megnyugtatására: a lábmasszázst. A hordozókendős atrocitás után elkezdtem masszírozni a talpát, és 2 mp múlva már el is hallgatott, és lehúnyt szemmel élvezkedett.Kép

Ti a kilókkal hogy álltok? Rólam a szüléssel lement 13, de azóta meg se moccan a mérleg.

KépKép
connie

Timurr,
igaz, hogy a tej összetétele változik az idővel, de ha nincs tejcsi, akkor is mindennél jobb az anyatej. Kb 5 hónapig adható oda a fagyasztott. Legfeljebb többet eszik belőle. Ha véletlenül 1* nem lenne tejed (de ne pánikolj ilyeneken, miért ne lenne?!), akkor étkezésenként 20 g anyatej a tápszer mellett már megfelelő. (Persze a több jobb.) De azt kívánom, soha ne legyen ilyen gondod!
A kisebb babák csak az ember mellett érzik biztonságban magukat az idegen világban, majd pár hónap Kép múlva leszokik róla, hogy azután baj esetén (pl front, fogzás) ismét egész napokra bújóssá váljon. Ez természetes. Panni péntek óta ölbebaba, most is a karomban van. Most a foga. Hétfőn meg oltást kap. Kép

Zsisske,
hááát, a te szülésed sem volt egy leányálom. De lényeg az erdmény! Kép

Nyetus,
máshol-alvás problémái sajnos Panninak is vannak. Kép (Bár Timka ennek épp ellenkezőjét látta tegnap.)
Ivás: mi hiába kapunk mindig első tejes tejet (a tejtesó egyik ciciből szoptat, másikból egyidőben fej, így mindenből jut nekünk is), Panni pár napja, hogy melegebb van, szomjas is. Ilyenkor forralt vizet kap, amiből épp annyit iszik, amennyit feltétlenül muszáj, merthogy nem szereti. De így is van, hogy vedeli.

Tegnap fölhívott Timka, hogy kint van a Ligetben, mi megyünk-e. Épp úton voltunk (én soha nem tudom, mikor van a kisasszony olyan állapotban, hogy el tudunk indulni sétálni), így találkoztunk. Míg anyukám (mert ő is babázni akart, így velünk volt) foglalkozott Pannival, sétálás közben tudtunk beszélgetni. Tündéri Fanni! Kép Gyönyörű kék szeme van. Olyan édesen beszélt velem! Kép És a két banya mindent egyszerre csinált: ébredést, megéhezést, nyikorgást, egymás szemrevételezését, falevelek nézegetését. És mindkettőjükkel folyamatosan sétálni kell. Csak sajnos mindannyian rohantunk haza, főleg Timkáék, mert nem számoltunk a hideg szélviharral. Kép Még etetnem is menés közben kellett, mert siettem el a nyílt terepről. Hát az érdekes volt... Na majd legközelebb! Kép Mások nem csatlakoznak? Ha Dorka lediplomázik, megejthetnénk egy Margitszigetet, nem? Kép Ott legalább sűrűbben vannak a padok is.

Szélmentes, nyugodt napot!

Kata
panni2005

Connie,
én egész életemben csontváz voltam, így reméltem, hogy várandósan rakódik rám valami. Sajnos tévedtem. Pont annyi vagyok kg-ban, mint Panni előtt. Senki ne higyje, hogy az arra szorulóknak hízni könnyebb, mint fogyni! Pedig a kajálás mellett minden nap benyomok minimum egy tábla csokit. Pannit nem zavarja, de én csak fogyok. Kép Persze a hasam még nem ment le. Félek, nem is fog.

Ma vagyunk 12 hetesek!!!
panni2005

Zsisske!
Hát nem lehetett könnyű. Nekem időzített volt a császár, így csak a műtét utáni kínokat tudom Veled újra átélni. Méghogy könnyebb császárral szülni??? Gondolom Te sem értesz egyet ezzel Kép. Azért 2 hét és már nyoma sincs a fájdalomnak Kép. Én spinális érzéstelenítést kaptam anno, így nem éreztem semmit, csak azt amikor az egyik orvos teljes testsúlyával többször ránehezedett a bordáimra, hogy a Manó fejé ki tudják szedni, ugyanis szegénykém annyir amegijedt, hogy a fejével egészen a gyomorgödörig vándorolt Kép. Én a műtét kezdetéig remegtem, mint a nyárfalevél, egészen addig, amíg hatott a spinális érzéstelenítés. Még a vérnyomásom is kiugrott 150 fölé Kép. Most már csak mosolygósan gondolok vissza, pedig akkor megfordult a fejemben, hogy Marci egyke lesz Kép. De ez már a múlt, alig várom, hogy újra a pocakomban lakjon egy pici Manó. Persze azért még várhat egy évet Kép!
Remélem most már Te is így vagy vele!
Bocs a "nosztalgiázásért" Kép!

Eveka

Kép
eveka

Kilók: terhesség alatt én 12 kg-ot híztam. Ez szülés után egy héttel már le is ment rólam. Újabb egy hét alatt még 1 kg-ot fogytam. Azóta nem mozdul a mérleg nyelve, akármilyen sokat is eszem. Így a terhesség előtti nadrágjaim már jók rám, csak a derékrésszel kell egy kicsit ravaszkodni, mert hasam azért még van Kép. Gondolom ez csak akkor fog lemenni, ha már nem fogok szoptatni. Remélem ez csak jövő márciusban fog bekövetkezni Kép!

Eveka

Kép
eveka

Babus!
Te miért választanád inkább az új oltóanyagot Kristóf számára?
Bocs a zaklatásért, de én még mindig bizonytalan vagyok és jövő hét csütörtökön Marcit már oltani fogják.

Eveka

Kép
eveka

SziasztokKép

Eveka
Mert pl. a 4 hós oltásnál 2 szúrás helyett csak 1 lenne, továbbá mert sokkal jobban le van gyengítve benne a vírus, így értelemszerűen az oltási reakció is gyengébb lenne, ha lenne egyáltalán (és talán nem küszködnénk megint az oltás után két napig hőemelkedéssel és nyűgösködéssel), illetve nem mellékes az sem, hogy egy higanymentes oltásról van szó.
És egyébként is, egy külföldön 10 éve jól bevált oltóanyag, nem pedig egy sz*r magyar elavult oltóanyag.
De nagyon kicsi az esélye, hogy nekünk ez most össze fog jönniKép

Kilók:
Én 57kg-ról indultam, szüléskor 73 voltam, szülés után lement 65-re, azóta stagnálok. SajnosKép
Nekem főleg a hasam óriási. Mint aki megint babát vár. Bár nekem mindigis hatalmas hasam volt(valamilyen kideríthetetlen eredetű gyomorbetegség, pedig már agyba-főbe vizsgáltak). Nem véletlen, hogy a csupán 2700gr-os Kristófommal is rekordméretű, 106cm-es haskörfogatom volt.
Azóta is rengetegen kérdezik, hogy csak nem babát várok már megint?! Hát legszívesebben felképelném őket. Gondolkodjanak már! Egy ilyen pici baba mellett fizikai képtelenség lenne olyan idős terhesnek lenni, hogy ekkora hasam legyen.
És azt is nagyon bírom, amikor azzal "bókolnak", hogy milyen szépen meghíztam. Tegnap pl. egy ezeréve nem látott ismerősömmel találkoztam, és mi volt az első reakciója? "Milyen szép kövér kisbaba? És látom te is jól meghíztál!" Meg tudtam volna fojtani a dühtől. Egyrészt Kristóf nem kövér, 4 hónaposan 6600 gr, ez teljesen tökéletesKép Másrészt, oké, kicsit tényleg meghíztam, de nem bunkóság ezzel jönni?? Eléggé zavar ez engem enélkül is.

Dalmi, Búzaszem, Timurr
Nagyon édesek a lányokKépKépKép

Babus

Kép
babus2005

Ma reggel megtanítottam csörgőzni KristófotKép
Eddig még sosem volt hajlandó, még csak megfogni sem őket, de ma reggel addig játszadoztunk, addig próbálkoztunk, míg a végére már kétkezesen rázta őket:

Kép
Kép
Kép

Kép
babus2005

Sziasztok!

Végre van netünk, vasárnap elmentünk győrbe hétfőn hazajöttünk majd éjjel akkor vihar volt, hogy elszállt az utcai kapcsolószekrényben az adsl vonalunk, két napi hiszti után most végre van!

Gratula az új babákhoz!!

Köszönöm szépen mindenkinek a névnapi köszöntéseket és én is minden Eszternek minden jót kívánok!!!

Panni,
Nem semmi Panninak a foga! Nálunk még csak nagyon dudorodik Marcinak, és mindent megrág, végre használja a kezét és mindent megfog és a szájába vesz.

Háztartás:
Mindent magamnak csinálok, a párom néha segít hétvégén a takarításban, ha hétköznap elcsúszok vele.
Sajnos nekünk semmi segítségünk nincs itt helyben, ha a nagyszülők véletlenül jönnek, akkor inkább vendégként és babázni, nem takarítani.
Én magamnak nem főzök minden nap,csak kb 2 naponta valami könnyűt (tészta, főzelék), de hétvégén igen, és a párom édesszájú, így sütni is kell valamit neki. Nálunk ami a legnagyobb élvezet az a kert, folyamatos munka is nekem, de hatalmas öröm!!!

Én mivel 3 helyen dolgoztam, így mindig szoros volt a napirendem, és akkor is kellett a háztartást vezetni, így nem csinálok nagy ügyet belőle ha véletlenül néhány napig kupi van. Én inkább sétálok, csavargok, autózok sokat Marcipánnal! Szerintem ez többet ér, neki is, meg kell az én lelkemnek is a társaság!!!

Dorka,
nem semmi napjaitok vannak, Kristónak javulást, hát ilyenkor azért elgondolkozom a kiskorkülönbséges kistesón, de sajnos én már öreg vagyok, ketyeg az órám!

Nyetus,
mi is a balcsira megyünk nyaralni, anyósoméknak van ott egy pici házrésze, de marha jót lehet ott pihenni. Mióta lakáshitelünk van, nekünk az a nyaralás! vasárnap ott voltunk nagytakarítani, füvet nyírni, .. és Marci nagyon jól viselte, a napernyő alatt aludt, nem érdekelte, hogy nem a helyén van, rengeteg néznivalója volt és őj hangok, szagok, nagyon élvezte!

Timurr,
nagyon cuki Maja, és milyen kis boldog baba!!!

Búzaszem,
Hatalmas Hana, nem semmi, nagyon aranyos!! Gratula!

Babus,
Kristóf is hatalams, nálunk a csörgő nem annyira kedves, viszont a tigris farka, lába a kedvenc, amit szeret megfogni és vizesre nyálazni!

Szép napot, mi hatalmasat sétáltunk ma délelőtt, én vászonsapit adok rá, mer titt a dombon fúj a szél, és rövidujjú rövdgatyás napozót! Mi is mennénk sétálni a ligetbve, de az innen nekem 3/4 óra autózás befelé és mégegyszer hazafelé, szóval nem kínzom vele Marcipánt!
A babakocsit kicsit megemeltük már, mert fekve untakozott őfelsége, így viszont inkább már nézelődik séta közben, keveset alszik!

Na mennem kell, felébredt a kisfőnököm, majd keresek képet és rakok fel!
tamesz+marcell 15+1

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Egy kis hasonfekv&otilde;s sorozat:
Kép
Kép
Kép
Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz,
Panniról ugyanilyen sorozatot lehetne készíteni. Kép És közben úgy tud nyögni! Kép

Babus,
nagyon ügyes Kristóf! Dagadhat a melled! Kép

Panni ma egész nap a karomat igényelte, még együtt játszáshoz sem lehet letenni, így apucit kértem meg, hogy sétáljanak. Addig legalább a tegnap összehajtogatott ruhákat eltettem a szekrénybe és ebédeltem. Persze esőszag lett és haza futottak, így többre nem jutottam. Panni meg végig sírt apunak. De ma legalább eszik, mivel a cumisüveg cumija az egyetlen, amit jól hátra tud tenni a növő fogaihoz. Üresen meg nem merem adni neki, mert levegőt nyel. Szegény legszívesebben kettővel enne, mert mindkét oldalon jön valami. De tök hátul! Már lassan a bölcsesség fogánál tartunk.

Jó estét!

Kata
panni2005

babyonboard

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés oltás ügyben.
Jázi ma 2 hónapos, és meg is kapta a (régi) oltást. Kérdeztem a dokit, hogy mi a helyzet az új oltóanyagokkal, és el is vittem neki azt a cikket, ami az origón volt. Aszongya, hogy még az ÁNTSZ nem engedélyezte (pedig vki írta a múltkor, hogy az "ő dokijának már engedélyezték". Nem hiszem, hogy egyiknek engedélyezik, a másiknak nem). Mondom neki, hogy de a cikkben is az van, hogy ha a szülő kéri, akkor be lehet adni. Erre azt mondja, hogy igen, de be kell adni a régi tipusút is! Mondom neki, hogy mind a 2 fajtát, és erre a válasz, hogy igen. Hülyék ezek??? Mind a 2 fajta oltást be kellene adni??? Meg mondta, hogy csak a 4-5 hós oltásokat lehet egybe vonni ezáltal. Na, nem mondtam már, hogy érdekes, Pesten a 2-3 hós oltást is egyben tudják beadni. Nem akartam okoskodni meg kötekedni, mert amúgy tök rendes a doki. Szóval tiszta zűrzavar az egész Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok

Nalunk is ugyanez az oltassal kapcsolatban a helyzet, erosen gondolkodom megeri e osszeveszni a doktornovel es kivarni amig a regi elfogy mert sztem addig nem nagyon fogjak engedelyezni hivatalosan, bar tobb generacio felnott a regivel mint peldaul mi isKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Ma nem vot valami jó éjszakánk ,az én kis drágám nem igazán akar aludni.Éjféltől 3-ig már mindent csináltam vele mégsem aludt,most is bekajált,de nem alszik.Ez már mindig így lesz?Hisz még két hetes lesz holnap???Most húztam fel a maciját kb. tizedzserre,mert azt nézegeti inkább.És erőteljes tornagyakorlatokat végez.

TimurrKép
Vendég

Sziasztok!

Connie,
köszi, majd akkor próbálkozunk a különböző 'tornamutatványos' szopis helyzetekkel is, remélem majd használ.

Eveka,
hát igen, az első héten én se voltam biztos benne, hogy lesz következő baba, de már újra neki vágnék, szóval remélem nem lesz egyke az én picurom se. Kép

Kilók:
én 63kg-val indultam, 80kg-val mentem szülni. most 68 vagyok és nem változik már több hete. A régi ruháim fenékben meg combon szűkek, úgyhogy gondolom ez már csak majd tornával fog változni. na majd A 6 kontroll után Kép remélem lesz hozzá erőm meg időm.

Zsuzsi+Roland(aki ma 5 hetes)

Kép
zsisske

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak hát itt a jó idő, egész nap kint vagyunk a kertben, csak ebédelni, meg az ebéd utáni alvásra jövünk be.Kép Így netezni elég kevés időm marad.
MolliAnna kedden volt 3 hetes, már 4500g (1 kg-ot hízott 2 hét alatt) és hosszra is biztos sokat nőtt már, mert kezdi kinőni az 56-os ruhákat. Itt találtok róla néhány új fotót és a születéstörténetét is feltettem.

Ki mennyi idősen vitte a gyerkőcöt emberek közé, pl. vásárolni? Nekem már olyan mehetnékem van. Igaz anyukám tud vigyázni Mollira, de jobb lenne már együtt menni. Csak félek, hogy nehogy összeszedjen valamit.

Mennem kell, mert a kisfiam már húzgálja a kezem, hogy hammás.Kép

Panka+Molli_3+2

panka

Sziasztok!

Panka,
Valahol azt olvastam, hogy 4 hetes, máshol meg hogy 6 hetes koráig nem szabad nagy tömegbe vinni, pl. bevásárlóközpontba. De egyébként mi csak sétálás kapcsán tudjuk levegőztetni, vagyis visszük emberek közé 3,5 hetes kora óta. Voltunk már egy esküvőn is, ami persze autóban szoptatásba torkollt, de a picurt láthatóan zavarta a tömeg, és jó kis nyűgi lett tőle.

KépKép
connie

Timurr,
Nem lehet, hogy zavarja valami? Meleg, pocakfájás stb.? Ákos most azért nem aludt két napig tízóránál többet, mert kínozta a pocakja, mert nem bírja a tejtermékeket, és ennyi idő kellett, mire rájöttünk, és kiment a tejcsimből a tehéntejfehérje. Ma persze meg egész nap kómázik. Igaz, már csak napozóban tartom itthon, meg zokniban, mert sztem melege is volt.

Este kész fitnessprogramot csinálunk végig vele: 6-kor séta, utána szopi, aztán babamasszázs, utána fürdetjük, esti szopi, majd apa elaltatja. utána képes 6-7 órákat aludni, csak azán hajnali 5-kor már nem aludt vissza két napig. Ma már sikerült visszaaltatni.

KépKép
connie

Panka!
Nekem azt mondta gyerekorvos, hogy az 5 hónapos oltás előtt ne vigyem bevásárlóközpontba, mert a levegőztetőrendszerükben rengeteg baci terjeng és a Babócákat bizony gyorsan lebetegíthetik ezek. Pedig nem egy aggódos az orvosunk! Én inkább nem kockáztatok. Bár mielőtt ezt megkérdeztem, már kb. 3-szor voltunk az Árkádban, sajnos. Szerencsére nem lett baja. Mondjuk fél óránál többet nem töltöttünk ott.

Marcikám sajnos újra 2-szer eszik éjszaka (már 3 napja Kép). Pedig már 9-től hajnal 3-ig is aludt is aludt korábban. És én még ezzel is elégedetlen voltam... Most bezzeg visszasírom. Mindegy, csak győzzem tejcsivel és energiával. A nagyobb baj az, hogy napközben maximum egy órát alszi két etetés között. Nálatok volt olyan, hogy több hétig 5-6 órákat aludt, aztán visszaszokott a 3 (max 4) óránkénti evésre??? Ha igen, mit csináltatok? Sikerült visszaszoktatni a "hosszú" éjszakákra? Az is lehet, hogy melege van éjszaka és szomjas, ezért kel fel. Ez van. AZért egy kis Tündér! Most is sikongat, miközben játszik az ágyában Kép. Megyek és bekapcsolódom, mert ezt nagyon élvezem Kép.

Minden Picur nagyon édes a képeken, amiket feltettetek Kép!!!

Eveka és Marci, aki ma 11 hetes Kép

Kép
eveka

Sziasztok! Túl az első napokon illetve már túl az első héten köszöntünk titeket Kép

Először is NAGYON KÖSZÖNJÜK A GRATULÁCIÓKAT, nagyjából visszaolvastam de még lesz mit. Boldizsár nagyon cukor pofa, imádnivaló kiskölyök. Az éjszakák még sírósak egy kicsit. Lányok kérdéseim máris vannak, várom a segítő válaszokat. Hál istennek beindult a tejcsi de Boldi lustácska és van hogy 2- 3 szorra szopja ki a kis adagját. Általában 90-110-et eszik de van hogy csak 50-et, nem fogok mindig méregetni de azért még ráteszem a mérlegre. szóval nem elég neki 20-25 perc hogy kiszívja van hogy 35-40 kell. Nálatok ez hogy működik? Vagy később be fog állni? A másik gondom hogy hogy szoptassam? egyszer az egyik cici, aztán a másik, vagy kínáljam mindkettőből?

Ma voltam varratszedésen. Egyébként azért lett császár mert nem indultak a fájások. Az oxitocyn sem segített. Viszont a magzatvíz elfolyt.

Teszek fel egy pár képet, és a képeslapot amivel a férjem várt minket haza. ...

Puszillak titeket, igyekszem majd jönni és olvasni Kép

Kép
Kép

Kép
juszti75

Juszti!
Jaj, nagyon aranyos baba Boldizsár.

A szopott mennyiségek miatt ne aggódj, mert változó, hogy mikor mennyit szopnak.Ákosnál most 190 és 50 g között változik.Csak adj neki mindig mikor kér, ő tudja mennyit kell ennie.Kép

Sztem próbálkozni kell, hogy szoptass, én nem váltogatom egy szopin belül a cicit, csak ha kifogy az egyik, és még kér, akkor kap a másikból. De van akinek a váltogatás jött be.

KépKép
connie

Sziasztok!

Juszti, Zsisske, Timurr,
nagyon szépen a babák!!! Kérünk sok képet!!!

Oltás: engedély megvan (Infanrix), be lehet adni, én ma váltottam ki a megrendelt 4 és 5 hónapos oltást (összsesen 14000 Ft volt), annyi hibája van a dolognak, hogy az IPV nincs benne, vagyis a szabincsepp, ezt majd csepp formájában fogja megkapni Marci az oltás mellé. A múltkoriban (komplex 3 hónapos) benne volt, de az kétszer ennyi volt Németországból, ez most fele annyi, csak ez nincs benne.

Vásárlás:
én 3 hetes korától, március elejétől, hordom magammal, mivel egyedül nem hagyhatom itthon, a párom pedig későn jön haza.

Eveka,
nem irígylem az éjszakai kajákat, nálunk az új módi, hogy este 8-tól reggel 7-ig alszik Marcipán. Nem tudom ez mitől és meddig tart, de én élvezem!!!

Szaladok vasalni amíg hagy a kisemberke!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Hello!
Nagyon édik a babák,remélem én is fel tudok majd rakni képet.
Mi sem alszunk 2 napja.nagy nehezen sikerül kb.11 kor elaludnia,aztán meg 3-4kor már fennt van és nem lehet visszaaltatni.Nappal meg tiszta kóma,alszik szinte egész nap és este megint nem.Ez egy ördögi kör.Ráadásul enni sem nagyon eszik.Épp csak szopizik pár kortyot.Õrület!Pedig már 7 órát is aludt egyben éjszaka.Szóval.Eveka nem vagytok egyedi esetek.Lehet ez a melegfront.
Ma veszek Chamomilla ch15-öt,állítólag az használ.
Testvér:Jó a kiskorkülönbség mert szinte egyben nőnek fel de én fizikailag biztos nem bírtam volna.Nálunk 3 év van köztük de így is vannak macerás napok.Pedig Dini nagyon szereti puszilgatja,beszél hozzá,mutogatja a játékait.
Mondjuk egyedül én sem hagyom őket mert egyszer amikor sírt Kamilla,mondta,hogy "anya betakartam.."Hát igen a fejétKép
sziasztok
nyetus76

Édesek a babók!

Juszti, már hiányoztál!

Szoptatás: én úgy hallottam, 1* az egyik cici, köv szopikor a másik. Ha kifogy, váltás. Persze én nem vagyok mérvadó.

Alvás: Panni is pár napja 9-10 óra éjszakai szundi helyett fölkel egyszer enni. Szerintem is a front.

Timurr,
az első 6 hét macerás éjjel, idővel majd egyre többet fog aludni. Kép

Kistesó: én nagyon szeretnék, de nem tudom, mit fogok csinálni, ha ő is ilyen ölbebaba lesz. Főképp, ha Panni is ilyen marad. Pedig kis korkülönbséggel tervezzük, mert a pénz sem mindegy, nem hiszem, hogy mégegyszer alkalmaznak egy suliban terhesen.

Ma voltunk bent a banyával a suliban. Minden tanárkollégától sírva fakadt. Körbevettek a tanítványaim, de tömegesen minket, ott zajongtak, erre Panni rájuk nevetett és elaludt. Kép Tudja, mi fán terem az iskola. Kép Már a hasamban is mindig tök nyugis volt, amikor nagy zajban órát tartottam vagy szünetekben. Bezzeg a csöndes lyukas óráimat végigficánkolta. Kép
Utána hatalmasat sétáltunk, nagyon élvezem ezt az időt! Csak Pancsa hirtelen az ÖSSZES többi fogát is növeszteni kezdte, nagyon fáj neki, nagyon sír. Kép Fölhívtam a dokit, állítólag adhatok neki Panadolt és Dentinox gélt. Most itt alszik a karomban a cumijával, ha fölébred, kipróbálom a gélt.

További szép napot!

Kata
panni2005

Kata,
a Dentinox nálunk bevált, és homeos bogyot ajánlott a dokinénink ca fogfájásra, a Chamomillat C15-öst foralt vízben max napi 1-et.

Marci szerencsére nagyon barátkozó, mindig mindenkire nevet, dumál, mindenkit az ujjai köré csavar, de legfőképp az apját na meg engem. Amikor én bevittem a munkahelyemre, kézről kézre járt a "nagy egyetemisták" között, talán ők jobban zavarban voltak mint Marci.
VÉGRE Kész a vasalás!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Kata: Ti is hiányoztatok.Kép

Köszi a tanácsokat. Majd lassan összecsiszolódunk. Nem bírom ki hogy még egy képet fel ne tegyek. Kép jó éjt.

Kép

Kép
juszti75

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom Kép 2005.01.28 Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Ditke Kép 2005.02.03 Adél 3360g 50cm 39+2 - Bajai Megyei Kh.
6. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
7. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
8. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
9. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
10. Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
11. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
12. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
13. Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
14. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
15. Panni2005 Kép 2005.03.02 Panna 3580g 56cm 40+6 - Péterfy Sándor Kh.
16. Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
17. Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
18. Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
19. Villes Kép 2005.03.07 Vince 3900g 60cm 39+1 - István Kh.
20. Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
21. Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
22. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
23. Fannimama Kép 2005.03.09 Fanni ??? 41+1 - Schöfp Mérei
24. Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
25. Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
26. Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
27. Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
28. Jck Kép 2005.03.11 Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
29. Monci Kép 2005.03.11 Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
30. Gézenguz Kép 2005.03.15 Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
31. Wester Kép 2005.03.18 Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
32. Hadri Kép 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
33. Pszi Kép 2005.03.20 Nándor 3600G 55cm 38+3 Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
34. Csibe26 Kép 2005.03.21 Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
35. Dalmi Kép 2005.03.21 Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
36. Zsu Kép 2005.03.24 Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
37. Ruzicsky Kép 2005.03.25 Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
38. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] Kép 2005.03.26 Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
39. Jammie Kép 2005.03.31 Laura Noémi 3590g 55cm 41+6 - Péterfy Sándor Kh.
40. Nebula Kép 2005.03.31 Flóra Anna 2750g 53cm 39+3 - Szt. István Kh.
41. Borbolya Kép 2005.04.02 Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
42. Marqueza Kép 2005.04.02 Luca 3500g 51cm 39+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
43. Vaktyuk Kép 2005.04.02 Tamás Bendegúz 3350g 56cm 37+0 - Kútvölgyi Kh.
44. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
45. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
46. Menjuss Kép 2005.04.04 Dóra Johanna 3270g 52cm 41+1 - Péterfy Sándor Kh.
47. Mukika Kép 2005.04.06 Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
48. Mónika 2005.04.07 Hajnalka 3270g 46cm 39+2 Ádám Pécsi Megyei Szülészet
49. Adri Kép 2005.04.09 Natália 2840g 49cm 39+4 Marcell 2002.11.04 Győri Petz Aladár Kh.
50. Greenolive Kép 2005.04.16 Áron 3320g 54cm 40+4 - Szt. Imre Kh.
51. Aranka Kép 2005.04.16 JZsófia 3450g 57cm 39+4 Alexandra 1991.05.23,Gergő 2003.05.20 MÁV Kh.
52. Panny Kép 2005.04.18 Kristóf 3550g 53cm 39+0 Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
53. Edinka Kép 2005.04.21 Viktória 3700g 50cm 39+3 - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
54. Zsisske Kép 2005.04.21 Roland 3790g 57cm 39+3 - István Kh.
55. Connie Kép 2005.04.22 Ákos 3750g 56cm 39+5 - István Kh.
56. Psandi Kép 2005.04.23 Levente 3500g 56cm 40+2 Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
57. Babjag Kép 2005.04.25 Andor Gábor 4150g 59cm 39+5 - HIETE
58. Franyo Kép 2005.04.26 Dániel Vilmos 3250g 52cm 39+6 Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
59. Asszony Kép 2005.04.27 Gergő 4100g 59cm 39+2 - Kútvölgyi Kh.
60. Zsuba31 Kép 2005.04.27 Balázs, László 3950g 54cm 41+0 Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
61. Emma Kép 2005.04.28 Balázs 3800g 56cm 39+4 - SOTE II.
62. Gabii Kép 2005.05.01 Nolan 3836g 55cm 41+3 - Gold Coast Australia
63. Panka Kép 2005.05.03 Molli Anna 3500g 51cm 39+3 Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
64. Ildibaba Kép 2005.05.03 Attila 3550g 59cm 38+6 - Kútvölgyi Kh.
65. Pfranciska Kép 2005.05.05 Benedek 3800g 56cm 40+4 - Kaposi Mór Kh.
66. Neszi Kép 2005.05.06 Laura 2900g 52cm 40+5 Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
67. Nagia Kép 2005.05.07 Bence 3100g 51cm 40+3 - Veszprém
68. Akiren Kép 2005.05.07 Gréta 3050g 54cm 38+2 - Péterfy Sándor Kh.
69. Norkini Kép 2005.05.09 Panna Réka 2950g 52cm 38+5 Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
70. <a href="http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=betécske-users"> Betécske Kép 2005.05.10 Bálint 3350g 56cm 39+2 Bulcsú 2001.12.25. Megyei Kh. Eger
71. Speedy Kép 2005.05.11 Elizabeth Cathrine 3570g 50cm 41+0 - Brüsszel
72. Timurr Kép 2005.05.13 Maja 2600g 49cm 40+5 - Kaposi Mór Kh.
73. Juszti Kép 2005.05.18 Boldizsár 4200g 58cm 39+6 - Kistarcsai Kh.
74. Szilvi (Patri) 41+4 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
75. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=csücsök-users]Csücsök[/url] 40+5 2005.05.21 Árpi - - - SOTE II.
</a></pre>

Már csak kettő babáról nem tudunk. Kép
angéla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?