Sziasztok!
Megvagyunk mi is.
Látom, nagyon ügyeskednek a tesók is (Ilke, Nyuszi, Zsuzsa)!
Nálunk Hanna nagyon ügyeskedik, ugye már 6,5 hónapos kora óta áll (most már időnként bútorok mellett kapaszkodva jár), villámgyorsan mászik, térdel. Viszont érdekes módon általában nem ül, minden "ülős" dolgot térdelve csinál, vagy az egyik lábát nyújtja előre, a másikon térdel.
Én viszont nem vagyok a legjobb formában, nagyon sokszor vagyok fáradt. Szerintem most jön ki rajtam a 8,5 hónap nem alvása. És nem sikerül megoldani. Tegnap pl. 9-kor lefeküdtem, hogy tudjak eleget aludni, erre Hanna úgy döntött, hogy csak úgy jó aludni, ha rajtam teszi.
Plusz persze csomó szopi. Valamikor alvásterápiát kell vennem, hátha segít. De csak akkor fog menni, ha a párom tud ebben segíteni.
Ovi: ágytisztaság csak akkor feltétel, ha ott is alszik, de ez logikus is. Nátán du. alvásnál nem pisil be (soha nem volt ilyen baleset), még akkor sem, ha éjszaka esetleg igen. Azaz ő annak ellenére, hogy hivatalosan nem ágytiszta, aludhatna ott. Beni, ha ott is marad, nem alszik, hanem rajzolgat. Öltözés: Nátán már most is öltözik egyedül, igaz sokszor fordítva vesz fel dolgokat
Enni is eszik egyedül.
Manó!
Szerintem az a lényeg, hogy te maximálisan mellette legyél. Pl. nekünk először Beni benti cipőjét csúfolták (pedig amúgy divatos, fiús, praktikus, mert belebújós (nem is igazán tudom, mi volt vele a bajuk), csak a gyerekeknek nem tetszett). Én mondtam, hogy ha ő szeretné, akkor szívesen veszek neki másikat, nem kell ezt hordania, rá bízom, hogyan dönt. Õ szerette volna hordani, és végül nem is vettem másikat.
Csúnya beszédet én nem hagyom, ettől sajnos az ember nem tudja megóvni (hogy beszélnek ma a felnőttek is). Mi nem beszélünk itthon sem csúnyán, nagyon vigyázunk a beszédünkre egyébként is (nem csak a gyerek előtt, nem is csak miattuk), úgyhogy tőlünk ilyet nem hallhat.
Hisztis gyerek: én sem szoktam csúnyán nézni. A párom mindig megjegyzi, hogy biztos nincs gyereke, aki ferdén néz ránk valami miatt. Egyébként meg mindenkinek más baja van az emberek közül, úgyse tudunk megfeleni
.
Nyaralás: én el leszek kényeztetve, júl. végén-aug. elején kb. 2-3 hétre megyünk. Északra, de nem egy helyre (terveink között szerepel Finno., Svédo., Dánia, Hollandia). 3 gyerekkel ez már önmagában is nagy kaland lesz!
Tavaly ugye nálunk is elég váratlanul derült ki, hogy megyünk...
Ilke!
Nem mi lakunk a szomszédotokban???
Bizony én kiengedem egyedül a gyerekeket, sőt a szomszéd 11, 8, 3 éves gyerekei is kint vannak általában (egyben van a kertünk). Szerintem elég gyerekbarát a kertünk, nem nagyon tudnak rosszat csinálni, ha valami zajosabb dolog van, akkor persze kimegyek, meg sokszor egymást is figyelik. Ha én annyit lennék kint, mint ők, akkor semmit nem tudnék csinálni, pedig már így is le vagyok sokszor maradva a háztartással.
Kb. 2 hete nem tudom legyőzni a vasalnivalót, mindig van valami újabb kupac. Most pl., hogy Nátán szobatiszta, ki kellett vennem a bodykat a ruhatárából, ami jó, az ment Hannának (neki jelenleg épp úgy áll a ruhatára, hogy min. 2-3 gyereket ki tudna szolgálni egyszerre
). Rövid időn belül másodszor jártam úgy, hogy végre azt hittem, hogy kiürül a szennyes, erre megint tele lett hirtelen egy ilyen manőver miatt. Persze vaasalással meg nem tudom követni...
Dec8!
És az elkötelezettség, a jóban-rosszban, egészségben-betegségben? A gyerek?
Nagyon sajnálom, hogy így viselkedik. Nem lehet könnyű. Sokszor én is csak azért bírok dolgokat, mert itt van velem a párom, ha nem lenne, nem is tudom, mit csinálnék.
Én nem tudok semmi jó tanácsot mondani, csak azt tudom kívánni, hogy oldódjanak jól meg a dolgaitok!
Rit!
Kedves vagy, hogy érdeklődsz!
Beszti