Új privát üzeneted érkezett!

Megint én!

Zuzu!
Teljesen egyetértek (körbe igazoljuk egymást)KépKép Andsyj-vel.Nyugat Európában és az USA-ban a legtöbb idõ, amit otthon tölthetsz, az 4-5 hónap. De van, ahol 6 hét.
Összesen!
Kele

Sziasztok, nagyon köszönöm az evés-hízással kapcsolatos véleményeket! Úgy érzem végül is a közérzet ami fõleg az elején döntõen befolyásolja az elfogyasztott ételek milyenségét, sajnos ezt a "kényszert" én is megtapasztaltam. Ezért a mostani +4 kg-om szerintem annak köszönhetõ, hogy 3-4 hónapos kihagyás után tudok csak néhány ételre ránézni, régi kedvencekre is, és hát mi tagadás lelkesen pótolom az elmúlt hónapokat. Persze igyekszem magam visszafogniKép.
Sajnos ma egy nagyon rossz hírt kaptam, közölte velem a dokim, hogy elhagyja a kórházat (különbözõ családi és egyéb okok miatt-megjegyzem megértettem az érveit), de sajnos már szinte a következõ hónaptól-alkalomtól már nem is lesz a kórházban, így kérte, hogy fogadjam el az ajánlatát, miszerint a szülészet fõorvosát ajánlja utódául. Nagyon el vagyok keseredve, mert számítottam rá, olyan nyugalommal gondoltam arra, hogy õ biztosan ott lesz, és most mégsem. 4 hónaposan nem tudom mit tegyek, nem is ismerem azt a másik dokit szinte, igaz legutóbb õ csinálta nekem az UH-ot, de nem voltam tõle elájulva. Szóval nem tudom mi lesz, Mamik ha tudnátok nekem-nekünk ajánlani egy igazán jó, megbízható Bp-i dokit, azt nagyon megköszönném! Sajnos én csak õt ismertem, szinte mióta nõgyógyászhoz járok csak hozzá jártam.Kép Hihetetlen ez a helyzet, alig hiszem el.Kép
Egyébként ma voltam AFP vizsgálaton, jövõ hétre lesz meg. Utánna pedig jön a részletes UH, de még azt sem tudom, hogy hol kinél? Ne haragudjatok, de most kicsit el vagyok keserkedve.
A babáról, még nem akar számomra is érezhetõen mocorogni, sajnos, pedig már nagyon várom. A rosszullétek néha még vannak, de szinte csak reggel. az Elevitet pedig abbahagytam, legalábbis egy idõre, mert úgy vettem észre, hogy nem tesz jót a gyomromnak, oly annyira, hogy amikor nem szedem, akkor kevesebbszer h...
Bocsi a hosszú levélért! Írjatok nekem, mert nem tudom mit tegyek!
Elõre is köszi!
Pusz
Ilke 16+4

KépKép
KépKép
ilke

Szia Ilke!

Sajnálom hogy ilyen "kellemetlen" helyzetbe kerültél.
Azt nem mondta az orvosod hogy hova megy dolgozni? Nem viszi magával a betegeit?
(egyébként melyik kórházban szülsz/szültél volna?)
Szívesen ajánlanám az orvosom, mert ö nagyon megbízható, csak a kórházat nem szívesen ajánlanám senkinek...

Az elevittöl nekem is forgot a gyomrom egy jó ideig, akkor csak vasat és folsavat szedtem, de kb. a 18 héttöl megint szedem. Most már nem piszkálja a gyomrom.

Mindenesetre próbálj meg megnyugodni, mert a babának az a legjobb.

Szia: Dojika (23+6)
Dojika

Ilke!
Szerintem 16 hetesen azért még nem olyan késõ dokit váltani. Az viszont nem derült ki az írásodból, hogy kórházat is váltanál, vagy ragaszkodsz valamelyikhez. Én - azt hiszem már írtam - az Istvánba járok, a dokim ott dolgozik. Van magánrendelõje, én oda járok, hát nem olcsó, de a vizsgálatokat mind az Istvánban csinálják, és általában soron kívül, kevés várakozással jutok be mindenhová. Nekem nagyon bejött, a baba elõtt kb. egy évvel a rákszûrés eredményem nem olyan jó lett, és akkor rögtön mecsinálta a mûtétet, nem késlekedett, szóval én nagyon megbízom benne, nagyon alaposnak tûnik.
Szerintem várd meg, a többiek kiket ajánlanak, és ha bõvebb is érdekel, akkor azt megírom e-mailben. Jó?

Halacska!
Szia! Jó, hogy itt vagy velünk! clipart{smile}

Viki!
Az én fõnökömet is az érdekelte csak, hogy meddig maradok még, és mikor jövök vissza. Nem ígértem neki semmit. A férfi fõnökök szerintem - különösen, ha nem kedvelitek egymást nagyon - mind ilyenek.

Mindenki! Reggel írtam a haskeményedéssel kapcsolatban kérdést, még senki nem írt, ugye nem azért, mert csak nekem van ilyen!!! Légyszi nézzétek meg, ha van egy pici idõtök.

Köszi!
Dió (és Almamag)
Dió

Dió,

Az én dokim is az Istvánban dolgozik, vele nincs is semmi bajom. Hanem a kórház nem igazán (semennyire sem) nyerte el a tetszésemet. Zsúfolt, nem lehet tisztának se nevezni és a berendezés is ódivatú, régies. Nem tudom neked mi a véleményed errõl, de én eléggé el vagyok keseredve emiatt. Nem tudom, hogy dokit váltsak-e emiatt, vagy összeszorított fogakkal birjam ki azt a kis idõt (mert ugye a szülés után már 2-3 nappal haza is lehet jönni).

Nektek mi a véleményetek?
Panna
Panna

Sziasztok! Csatlakoznék!
Kata:Már a hónap közepén leírtam az adataimat, de nem értem el a várva várt sikert. Légy szíves vegyél fel az állományba!
30 hét 3 nap
elsõre az április 8-at céloztuk meg
27. ciklusra sikeredett
27. éves vagyok
elsõ baba
Komárom
Köszönöm!

Menta: köszi a válszt még a málnateára, sajnos nem tudtam elõbb válaszolni, otthon pihiztem. Mi van veled, talán már megvan a baba!? A Helena nem az igazi nevem, de tetszik nekem is, majdnem így kereszteltek el.

A hízásról: egy kicsit már unom, hogy minden ismerõsömnek központi témája a súlygyarapodás. Mindent lehet enni, csak mértékkel és nem azzal a jelszóval, hogy most lehet. Nekem 2 óránként ennem kell, mert úgy érzem, hogy éhen halok -most jön a délutáni alma kivivel. Persze a napokban megittam két pohár kólát, nem bírtam ellenállni. Vendégjárás volt a hétvégén és hát maradt belõle, persze nem volt az igazi-szénsav nélküli lett, mire rádumáltam magam. Egyébként meg alkati dolog a hízás.

Üdv
Helena
30+3
Helena

A haskeményedésrõl sajnos nekem még nincs infomKép

Panna (7h+1n)
Panna

Helena!
Igen, január 17-én írtad. De nem kérted, hogy írjalak be a táblázatba. Én magamtól senkit nem írok be, mert vannak akik nem akarják, csak olvasgatnak, vagy néha-néha írnak csak. Ezek szerint én nem úgy értettem a bemutatkozásod, mint ahogyan Te gondoltad.

Természetesen beírlak, a holnapiban már benne leszel. Üdv köztünk, és boldog babavárást erre a kis idöre. Jó, hogy Te már olyan közel vagy a célidöhöz Kép Persze amint látom, eleget vártál már erre a babucira.

Kata (22+3)
Kata007

Sziasztok!
Nagyon köszönöm a sok-sok választ!!!
Voltam tegnap orvosnál, mert reggelre már eléggé véreztem is. Megvizsgált és szigorú pihenést javasolt, hátha nincs veszve minden... Hétfõn lesz újabb UH, meg vizsgálat. Elképesztõen izgulok, és már a Kismama újságot sem merem megvenni (de benneteket azért olvaslak).
Tus
Tus

Kata! Köszönöm szépen!
Hát igen, elég sokat vártam rá, de "meglepetés" baba, mert egy kicsit már beletörõdtem, hogy nekünk ez nem olyan könnyen megy és hát 2 év után egy kicsit már lemondtam róla. Meglett az eredménye és alig várom, hogy lássam végre!
Mégegyszer köszi!
A Roan babakocsiról mi a véleményetek?
Helena
Helena

Halló Lánykák, Asszonkák!

Kata, Dió köszi a fogadtatás. Sokáig inkognitóban maradtam és csak olvasgattam mert nem volt igazán nyerö nicknevem. Mivel Halacska már! a 14 héten "megmozdult" ö segített a névválasztásban és eddig tartott csatlakozni. Féltem, hogy a védönö nem hisz nekem a mozgás miatt de neki is nagyon korán megmozdult a bébije. Azt mondta, hogy aki nagyon várja és alkatilag is olyan az esélyes. Az elsö buboréksor után (valószínü kényelmetlenült ültem) "eltünt" egy hétre. Majd a 15 héten a Mónika show alatt (AIDS volt a téma és néztem mert betegszabin voltam) olyan ponton rúghatott belül meg, hogy lezsibbadtam baloldalon pár percig. És azóta jelentkezik majdnem minden nap Kép Ha akarom érezni kényelmetlenül ülök és jelez, hogy hékás! Persze ezek még nem az igazi magzatmozgások!
Dió! Mi asszem kb. egyidösek vagyunk bár most nem látom a táblát de nekem még nem volt haskeményedésem, nem tudok segíteni. Kép

Ilke! Én a Kútvölgyibe járok ha szimpatikus, írj! Legfeljebb szüléskor esetleg osztozunk az orvoson, mivel veled is kb. egyidösek vagyunk Kép
Bocs, ha hosszú voltam, most nincs sok munkám és jött belölem.
Halacska
Halacska

Szia Panna!

Olvastam a véleményed az Istvánról kórházról. Az én orvosom is ott van, és ott is fogok szülni. A kórház melyik részét láttad, amit régiesnek találsz? Voltál már szülõszoba látogatáson?
Igazság szerint tényleg nem minden a legmodernebb, de mint bababarát kórház igen jó helyen áll a kórházak között.

Dió!

Te kihez jársz az Istvánba? Én is magánrendelõbe járok a dokimhoz, az Istvánban még csak egyszer voltam vizsgálaton, nekem mindent a rendelõben csinál.

Marcsi (21+3)
marcsi1

Marcsi

Én az alagsorban (vérvétel, UH, CTG van ott) voltam, ahol tényleg nem éreztem jól magam. A szülõszoba látogatásról még a korai terhesség miatt nem is gondolkodom (a 7 héten vagyok, ilyenkor még "elvileg" bármi megtörténhet). Talán a fenti szintek jobb állapotban lesznek - remélem.

Panna
Panna

Sziasztok,

Úgy látom szép számmal gyûlnek a júliusi babák....Dió, Beszti ,Ilke, Halacska...Egyébként Halacska, én is a Kútvölgyibe járok. Hétfõn este megyek ultrahangra, nagyon izgulok!Utána valamelyik nap meg AFP-re... Csak nem Te is doktor-nénihez jársz?
A kórház szimpatikus, de persze orvost nem tudnék ajánlani, mert egyrészt elsõ baba, másrészt eléggé az elején vagyok. És osztozni sem tudnék az orvoson senkivel, mert császáros leszek...Bár az állítólag meg elég gyorsan megvan.

Dió , haskeményedésem nekem csak elég enyhe szokott lenni, szerencsére és szerintem fõleg fáradtságtól, estefelé.

Zuzu

A Peg Perego babakocsi tényleg nagyon jól néz ki, és ha hasznos is én hajlandó vagyok áldozni rá, ha megéri az árát. Fõleg ha tartós , hisz még szeretnénk majd több Picurt is.

Az én fõnököm, mint a pénzügyi igazgatók nagyrésze maximalista (ráadásul férfi), de piszok szerencsémre nagyon humánus. Szerinte az egészség és a család az elsõ. Egy zokszava nem volt,mikor elõadtam, hogy az utolsó 3 hónapban csak otthoni "projecteken" akarok dolgozni ,nem vállalatin és többször ellenõrzi, hogy hazamegyek-e idõben.Ami mostanság a 4- 5 órát jelenti, egyébként 7 elõtt régebben ritkán értem haza és gyakran kellett estébe nyúlóan bentmaradni.Csak kicsit cikinek érzem az embereim elõtt olyan korán elmenni.Vagy ez hülyeség? De egyébként õk is aranyosak.
És külöben is jön a tavasz és egyre hosszabbak a nappalok.
Pár napja nem bírtam ki, vettem egy cserépben 3 jácintot.....már mind kinyílt!!! :-)

Nyuszi
Nyuszi

Panna, Marcsi!

Igen, az alagsor elég lehangoló az Istvánban. Egyéb részeit még én sem láttam, és az "István kórházi élmények" topicban sem egyértelmûek a hozzászólások, van aki nagyon dícséri, van aki kevésbé. Én dr. Pálfalvihoz járok, és akármilyen is a kórház inkább kibírom, minthogy orvost váltsak.

Sziasztok! Dió (Almamag is)
Dió

Sziasztok!

Halacska! én is elsõ babával a 13. hét körül éreztem az elsõ mocorgást. Persze nem minden nap. Én is a Kútvölgyibe járok, ki az orvosod?

Kele
Kele

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat! Kedvesek vagytok, hogy rögvest ajánlottátok az általatok választott kórházat, dokit. Kép Az az igazság, hogy imént beszéltem a nõvéremmel (aki mindkét babáját annál a dokinál szülte akitõl most én elszakadok)és azt mondta, hogy szülés elõtt õt megvizsgálta az a bizonyos fõorvos akit a mostmár"korábbi" dokim ajánlott, és szinte ordított fájdalmában, pedig csak egy sima vizsgálat volt. Azt hiszem ezzel végleg elment ettõl a dokitól a kedvem. A kórház egyébként a Nyírõ lett volna, de nagyon úgy néz ki, hogy mostmár ez sem marad, egyszerûen nem ismerek más jó orvost itt. Egyébként sem egy hiper-szuper bababarát kórház amire az ember rögtön rábökne, én is csak a dokim miatt választottam ezt, mert õ itt dolgozott, így nem volt választásom, ha nála akartam volna szülni. Sajnos azt mondta a doki, hogy nem fogja más kórházban sem folytatni a munkát, max a magánrendelését fogja csak fenntartani. Bármi ami kórházi, máshoz kell fordulni.
Ha tudtok ajánlani igazán jó dokit és kórházat, mert mostmár választhatok (nem is tudom, hogy örüljek-e neki vagy sem) azt szívesen fogadnám. Halacska, én egyáltalán nem ismerem a Kútvölgyit (igazából még kórházban sem voltam soha) ha írnál róla, azt megköszönném.
A hasikeményedésrõl annyit tudok, hogy nekem is szokott néha, de leginkább csak akkor ha kicsit többet emelek, vagy sokat hajlomgok. Ilynekor este érzem azt, hogy mindjárt szétpukkan, ha ilyenkor megfogom akkor még a bõröm is nagyon feszül. Állítólag a Magne B6 jó rá, de én még annyira nem éreztem vészesnek, hogy be is vegyek valamit rá. Késõbb is ha lesz ilyen akkor lehet, hogy rászánom magam.
Pusz,
Ilke 16+4

KépKép
KépKép
ilke

Dió!

Nekem eddig nagy mázlim volt, szinte sose éreztem haskeményedést, és ha mégis az is írtó gyenge volt és csakis este. Szerintem ez jó így a 32 héten.
De ne aggódj, nagyon sokan írtak, panaszkodtak a haskeményedésre. Azt hiszem MagneB6-ot ajánlanak rá. Szerintem ez a legtöbb terhességgel velejár, sokszor a 10 akárhanyadik héttõl kezdve.

Kele
Kele

Dió!

Ja és nem baj, ha van csak ne túl gyakran és ne túl hosszan jelentkezzen. Azt hiszem azért van mert az összehúzódások készítik fel a méhet a szülésre. (de lehet, hogy jó nagy marhaságot írokKépKépKép

Kele
Kele

Nyuszi!
Mi már írtunk egymásnak csak végre hivatalosan is itt vagyok (XY vagy XX). Én hétfön reggel megyek AFP-re.

Kele! Már láttalak a Kútvölgyis topicban. Kép Mészáros az orvosom.
Örülök a 13. hétnek mert legalább tényleg nem számítok hihetetlennek. Már azt várom, hogy a papája is érezze!!!

Ilke, anno én is a Babanet segítségével kerestem orvost. A Kútvölgyit azért választottam mert a közelben dolgozok. Egyébként, mivel Kistarcsán lakunk csak át kellett volna sétálni a helyi kórházba. Sikerült egy nagyon unszi dokit választanom ott és a többinek nem akartam megadni az esélyt.
Szerintem nézd meg a Kútvölgyis topicot ott össze van foglalva minden, ami érdekelhet. Ha még ezen felül kérdeznél arra magánban szívesen válaszolok. www.samci@freemail.hu
Halacska
Halacska

Ilke!

Ha már dokit kell váltanod, akkor én azt ajánlanám, keress elöször jó kórházat, és utána ott keress dokit.
Még senki nem ajánlotta, de azt hiszem pl. a MÁV kórház felszerelése, a szülöszoba(ák), a gyerekágyas részleg nagyon jó. Aki oda jár/járt, csak dicsérni szokta.
(Én rendszeresen nézegetem a Kimamában is, meg máshol is a kórházak leirását, és nincs túl nagy választék jó kórházakból. A Nyiröröl is épp most olvastam negativ tapasztalatot.)
Nézz meg még más kórházakat is, és utána kérdezz utána az orvosoknak is. Még van egy icipici idöd, bár azért igyekezned kell.
Sok sikert hozzá!!!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szia Tus,

Nagyon vigyazz magadra. Szoritunk ertetek!

Katka2

Katka
katka2

Helena!

Benne vagy a táblázatban 23. rajtszámmal Kép
Hát így meg föleg gratulálok, hogy ilyen meglepetés baba lett. Íme igaz, hogy ha nem akarja a nö görcsösen, akkor sikerül. De hát ki ne akarná görcsösen, ha egyszer nem akar összejönni.
A ROAN babakocsit nem ismerem, mármint vélemény szempontjából. Azt tudom, csak, hogy kedden olyat vettünk. KépKépKép Szerintem tök szuper. KépKép Nekem megfelel, mert nem kell elöre gondolni másik babára is, mert mi nem tervezünk többet. Én szinte mindenhova kocsival megyek, úgyhogy nekem ez tökéletes lesz a mindennapi sétákra.

Haskeményedés:
Nekem is szokott lenni, de nagyon-nagyon gyenge. Többnyire akkor ha fáradt vagyok. Vagy ha éppen egész délelött a számítógép elött ülök KépKépKép
Nekem már az is használ, ha ilyenkor lefekszem egy kicsit.

Kata (22+3)
Kata007

Sziasztok,
Koszi szepen a multkori batoritasokat a sok munkaval kapcsolatban (ez kb. 1-2 hete volt). Tenyleg sok munkam volt es nem jutott arra ido, hogy megkoszonjem. De igykezem azota is elolvasni titeket. Ki is vettem 3 nap szabit meg a tavalyibol, ma jottem vissza dolgozni es bar rovid volt ez a kis vakacio, de nagyon jol esett. Nem is nagyon akartak szabira engedni, aztan azt mondtam, hogy az orvos javasolta a pihenest, es igy eszukbe jutott az allapotom es elengedtek. A fonokeim kulfoldon vannak, van akit csak mailbol ismerek, igy aztan konnyen elfelejtik, hogy kismama vagyok... De ez a kis szabi radobbentette oket, mert elvettek a fele munkamat, aminek nagyon orulok.

Dio,
A haskemenyedesrol, illetve mehosszehuzodasrol nekem sem volt semmi fogalmam es aggodtam is eleget, hogy nekem vajon nincsen a sok melotol. Aztan megkerdeztem a dokimat es o elmagyarazta, hogy egy haskemenyedes amire oda kell figyelni az olyan "gorcssel" jar mint a mensi alatt. Nekem meg ilyen szerencsere nem volt, igy megnyugodtam. Szerintem kerdezd meg te is a dokidat, mert az a legjobb ha tole hallod az ilyesmit.
Egyebkent meg azt is mondta, hogy ezek a tul gyakori mehosszehuzodasok (itt a tul gyakorin van a hangsuly) azert nem jok, mert a mehizom megfeszul es a baba nem kap eleg oxigent. A konyvek szerint amit olvastam ezek az osszehuzodasok vezetnek el majd kesobb a szuleshez.
De mindenkeppen kerdezd meg a dokidat, mert nem vagyok szakerto, lehet valamit rosszul magyarazok es nem szeretnek senkit sem megijeszteni.
Udv,
Mano (23+4)
Mano

Szia Kata,
Ha van idod, legyszi engem is vegyel fel a tablazatba, bar eleg ritkan irok:
Mano
1c
23+4nap
Budapest
maj. 25
1
Koszi,
Mano
Mano

Lányok,

annyira jó, hogy én csak úgy bekapcsolódtam és mindenki lelkesen válaszolgatott. Alig gyõztelek olvasni titeket. Köszi a kedves fogadtatást.

Kriszti,Nyuszi

nehéz a kontrollerek élete (majdnem, mint a mosónõké). Senki nem gondolná, hogy tényleg milyen stresszes. Én már nem veszem fel a problémákat, ezért a kolléganõimtõl egyre többet hallom, hogy "persze ez már téged nem fog érinteni, ezért biztosan nem is érdekel". Nem igaz, csak nem veszem a szívemre. (biztosan eddig rosszul vezettem be a dolgokat és az emberek persze egybõl a rosszat gondolják és nem azt, hogy lelkileg sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok. Na mindegy.)Nehéz így az utolsó pár nap. Irígykedjetek, mert nekem már csak a jövõ hetem van a munka frontján! Hurrá! Nektek meg sok sok kitartást még és nehogy izgassátok magatokat miatta, hogy mit mondanak mások! Én úgy veszem észre, hogy a nõk egy kicsit irigyek a kismamákra, legalábbis itt a közelemben. Nektek mik a tapasztalataitok?

Nyusza,

a fõnököm (egyedüli kakas a pénzügyi szemétdombon)nagyon rendes és nagyon örült a kisbabámnak (neki még nincs, de szeretnének). Mindig kérdezi, hogy hogy vagyok és egyáltalán nem terhel meg már semmivel. Szóval sokkal figyelmesebb, mint a nõkollégák.

Mummy,

én sajnos sokszor nem 8, hanem 10 órákat dolgozom(tam)és nagyon fáradt is voltam, de valahogy egyre több energiám van, sokszor én is csak csodálkozom magamon. Lehet, hogy ez attól is függ, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lettem és az idegeskedés nem vesz el annyi energiámat. Egyszóval, megtáltosodtam. Az otthoni munkában nagyon sokat segít a férjem, pl. õ szokott felmosni és kiteregetni. Nagyon rendi, tényleg.

Kele,

köszi a kocsiról a szakszerû leírást, azt hiszem, én is megnézem magamnak, mert a Graco színei engem sem nagyon fogtak meg, eléggé egysíkúak.

Zuzu,
a költözésünkrõl csak annyit, hogy felvonult az egész család (anyu, apu, anyós , tesó+võlegény, nagynéni) és mindenki velem foglalkozott és engem lesett, nehogy hozzányúljak valamihez. (azért suttyomban néha megpróbáltam, de mindig rajtakaptak és volt nemulass). Szóval a végén úgy nézett ki a dolog, hogy én voltam az a rendõr, aki a keresztezõdésben áll és csak mutogat. Hát, tök hülyének éreztem magam. (szegény rendõrök!)
De estére a sok futkosástól, izgalomtól és még nem tudom mitõl a hasam egy kicsit húzódott. Szóval, szerintem ne nagyon csinálj semmit, fõleg ne emelj, mert este fogod érezni. Sok sikert!

puszi mindenkinek

Judorka
Judorka

Sziasztok!
Korábban már volt szó arról, hogy milyen ételeknek van nagyobb vastartalma az átlagosnál. Internetes kóborlásaim közben találtam egy részben errõl szóló oldalt.
[url=http://www.worwagpharma.hu/szakmai_vas_folsav.htm" TARGET="_top]http://www.worwagpharma.hu/szakmai_vas_folsav.htm[/url]
Tus
Tus

Sziasztok!

A debreceni kismamákat sok szeretettel várjuk a "debreceni kismamák,anyukák" topicba!
Nem szeretném a debrecenieket innen elterelni, csak szeretnénk egy baba-mama klubot létrehozni, ahová kismamákat is szivesen várunk!

Nézzetek be!

Helga
helga

Sziasztok!

Dió,
a haskeményedésrõl és sajnos tudok Neked mesélni. Szóval onnan tudod, hogy pl. amikor háton fekszel vagy ülsz egy fotelben normál esetben meg tudod nyomni az újaddal a pocidat.Egy-egy méhösszehúzódásnál ezt nem tudod megtenni, mert szó szerint kõkemény lesz. Ált. 30-40 ms tartanak, ilyenkor gyorsan segít, ha leülsz vagy lefekszel egy kicsit.
Ez normális jelenség, csak nem szabad túl gyakran( Valaki nekem azt írta , hogy kb. napi 10 az normális fölötte már oda kell figyelni ) és sokáig ismétlõdnie, mert veszélyes, ugyanis a méhösszehúzódások igen rossz hatással vannak a méhnyakra - megröviditik, ezáltal koraszülés lehetséges. Nem akarok sekit sem rémisztgetni, fõleg, hogy én is jól be vagyok tojva, mert igencsak keményedik a pocim, úgyhogy szinte szobafogságra ítéltek, sok pihenéssel. A Magne B6 jó rá, napi 3x2, ha súlyosabb a dolog, szigorú fekvés + gyógyszer, amit persze a doki ír fel.
Azt nem értem, hogy ahány könyv, ahány doki annyiféleképpen tartják ezt veszélyesnek, Most épp Neked válaszolt Valaki ez ügyben, aki azt írta, hogy a dokija azt mondta, addig nincs gond, amíg nem érzel egy mensis görcs szerû fájdalmat. (????)Hát nekem egyáltalán nem fáj, csak húzódik, kicsit kellemetlen, és mostanában fõleg éjszaka , amikor kimegyek pisilni kõkemény lesz, hiába ülök elõtte egy kicsit az ágy szélén. Szóval ehhez nem kell fájnia.
Ha van még kérdésed nyugodtan kérdezz, kezdek profi lenni a témában. ( sajnos )

Hogy a témát folytassam....
Gyakorlott pocikeményedõsök! FORGI!
Ugye az nem méhösszehúzódás, ha csak az egyik oldal keményedik meg a másik puha marad? Ilyenkor a pici fekszik úgy , hogy miatta érzem, nem? Egy könyvebn olvastam ugyanis, hogy gyakran összekeverik a keményedést a méhösszehúzódással.

Finischben lévõ Pocakosok!
Kb. hányadik héttõl éreztétek, hogy a Pocaklakótok sokkal kevesebbet mozog, mint azelõtt???

Heni 29h+5n
heni

Kedves Pocikeményedõsök!
Nemrég már belekotyogtam egyszer, most megint úgy érzem, hogy ezt kell tennem. Nem akarok orvos ellen beszélni, de ha már mensi szerû görcs van, akkor már általában késõ, mert beindult a szülés. Én a terhespatológián mûvelõdtem ki, és ott mondta egy nõvér, hogy az a baj, hogy az van a köztudatban, hogy a szülés fájdalommal kezdõdik. Pedig a koraszülések nagy része totál fájdalmatlan keményedésekkel indul. Én azt javaslom minden érintettnek, hogy ha úgy érzitek, gyakran keményedik a poci, mérjétek az idõt, és ha periodikussá válik, vagy csökken a görcsök közötti idõ, irány a kórház, ott megnézik tokométerrel, és ha kell, adnak egy igen erõs infúziót.
Kívánom, hogy erre egyikõtöknek se legyen szüksége.
További jó pocinövesztést mindenkinek!
juci
juci

Sziasztok!
Juci!
Köszi hogy biztatsz minket,remélem minden pocakkeményedõs mama átvészeli ezt az idõszakot.

Heni!
Ahogy írtam ma voltam az orvosomnál.Hál'istennek a méhszájam jól tart(köszönhetõ a sok pihenésnek)úgyhogy a kórház elnapolva!
A 35. héttõl már CTG-re kell járnom minden héten egészen a szülésig.
Szerintem amit éreztél az azt jelenti hogy a baba az egyik oldalhoz simult nekem ilyenkor teljesen amorf lesz a pocakom.
Szinte ki lehet tapintani a testrészeit pl. a sarkát ,könyökét.Olyan aranyosan elhúzza ha hozzáérek.
Egyébként a méhösszehúzódások egyet jelentenek a keményedéssel,nem?
Az én kicsi fiam még mindig sokat mocorog ,néha kifejezetten erõseket tud rúgni.Ne ijedj meg ha egy-egy nap nem érzed annyiszor,neki is lehet rossz napja!
Állítólag a vége felé inkább helyezkednek mint rugdosódnak.

Pihenj sokat és beszélgess vele hogy még sokáig bírja odabent,én is ezt szoktam mondogatni neki.

Forgi
Forgi

Panna,
Szerintem az István tök jó!
Nekem majdnem minden ismerõsöm ott szült, és állítólag szuper volt mindenki.
Én is voltam szülõszoba látogatáson, mikor kórházat kerestem, de nem a hivatalos tanfolyamon, hanem csak úgy beestünk a férjemmel egyik este. Mégis nagyon kedvesen fogadtak, és megmutattak mindent.
Végülis mi nem az Istvánt választottuk, mert nekem jobban tetszett a MÁV, ahol nem a hagyományos kórházi zöld falak fogadtak, de aki ettõl el tud vonatkoztatni, az biztos meg lesz elégedve.
Ja, és a szoptatáshoz való hozzáállásuk meg egyenesen a legjobb.
Szóval, szerintem, ha már oda jársz nehogy átmenj máshová.
Mia
mia

Katka2!

Nem tudom jártál-e erre azóta, de az az uszi még mindig érdekelne hol van és milyen a tapasztalatod a tisztaságáról.

Nyusza!

Az Eleveit nekem is nagyon rossz volt - még éjszaka is hányingerem volt miatta. Aztán vettem a a bátorságot és kidobtam az egészet. Persze a védõnõ szerint szedhettem volna késõbb, de nekem elment tõle a kedvem.

Ilke!

Nekem is volt akkoriban mint neked hasonló érzésem, de nekem az akkor volt, ha sokat mászkáltam, és közben nagyon feszült is a hasam. És azt hallottam efelõl, hogy a méhtartó szallagok nyúlása miatt is lehet.

Kriszti!

Menniyt híztál nogy ennyire aggodsz? Nekem feljön a havi 2 kg és néha elszomorodom, néha meg örülök, hogy csak ennyi. De engem az is hozzásegített a gyarapodáshoz, hogy nem mozgok olyan fürgén és olyan sokat.

Mummy!

Én is úgy vagyok mint te. Holnap van az utsó napom, aztán végre neki állhatok magunkkal foglalkozni, készülõdni.

Heni!
Ez az éjszaka dolog nekem is van, de erre azt kísérleteztem ki, hogy az ülésbõl úgy állok fel, hogy lábbal nyomom fel magam, meg hátizommal egyenesedem ki és így a hasizmaim kimaradnak a dologból és még közben alátámasztom a pocakot is kézzel. Így már több napja nem is nagyon érzem ezt a fájdalmat.

Mindenkinek minden jót!

Bubu
Bubu

Csajok,
Ti nem vagytok extra sírósak, mióta gyereket vártok?
Én olyan érzékeny lettem, mindenért könny szökik a szemembe, és nagyon utálom, hogy mindenki gyengének lát.
Rettenetesen szenvedek ettõl.
Ti hogy csináljátok ezt??
Mia
mia

Csajok,
Ti nem vagytok extra sírósak, mióta gyereket vártok?
Én olyan érzékeny lettem, mindenért könny szökik a szemembe, és nagyon utálom, hogy mindenki gyengének lát.
Rettenetesen szenvedek ettõl.
Ti hogy csináljátok ezt??
Mia
Mia

Szia Nyusza,

A fõnök-témához: nekem is muszáj volt megmondanom a munkahelyemen, szintén egy külföldi út kapcsán - nem esett túl jól, fõleg mert babonából a 12. hét elõtt nem igazán akartam kiteregetni a dolgot. Igy most alig 70 kollégám tudja...
A fõnököm többyermekes nõ, és szemtõl szembe nagyon kedves volt, de hallottam vissza kevésbé kellemes dolgokat is, amiket nem elõttem mondott. Valamint nem mondta, hogy az utazás ideje alatt (majdnem mindenki megy a cégtõl a jövõ héten, üres lesz az iroda, telefonügyelet van) kissé kötetlenebbül járkálhatok be dolgozni, hanem pontosan tudni akarta elõre, hogy mikor nem leszek bent, amit persze nem tudok, mert az orvosomtól függ, akihez hétfõn megyek, mert szintén külföldön van... Szóval nem fenékig tejfel, plusz tök hányingerem van, és nagyon-nagyon álmos vagyok, fõleg ha éjszaka felébredek, mint most is, és nem tudok visszaaludni.

Üdv, minden jót,
Zita

Tus, drukkolok!
ParaZita

Sziasztok Lányok!

Hát én még mindig itt vagyok! Kép De végülis még abszolút van idõm csak beleéltem magam abba, amit a dokim mondott. Jó lenne most már tényleg holnap szülni, ahogy a férjem szeretné! Kép
A pocakkeményedéshez még annyit, hogy nekem az is segített olyankor, ha elmentem pisilni, függetlenül attól, hogy kellett-e. Ha tényleg menstruációszerû görcs is járul a pocakkeményedéshez az tényleg jósló vagy szülési fájás már, a 34-36 hét elõtt érdemes rá odafigyelni.

Nekem már elég gyakori a jóslófájás. Annyira örülök neki, amikor érzem. Abban reménykedem mindig, hogy hátha ez már az elsõ igazi szülési fájás, aztán mindig elmúlik. Kép Hát nem gondoltam volna, hogy valaha is örülni fogok a hasfájásnak! Kép
Én is a MÁV-ban fogok szülni, majd mesélek róla. Fõleg jókat hallottam eddig róla. Bár nekem szerencsére eleve ott dolgozott a dokim, csak amikor babát akartunk, akkor néztem utána, hogy a kórháza is baba-mamabarát!
Ahányszor belépek ide, mindig valami olyasmit érzek, hogy ettõl talán majd beindul a szülés! Kép Kép Kép Vicces nem? Írjatok már valami szülésindítót nekünk! Kép Kép Kép
Na eldugulok! Vigyázzatok magatokra!
Sok puszi!
Menta
menta

Szép jó reggelt mindenkinek! Hurrá péntek van!Kép
Ma már egy picit szebben látom a világot, igaz nincs miért, mert még mindíg nem tudom hol és kinél fogok szülni, de valahogy olyan nyugalom van rajtam, hogy biztosan minden rendben lesz. Még régebben megvettem a Születéskalauz c.könyvet, ott részletesen írnak mindegyik kórházról, így úgy gondoltam ha már ilyen helyzetbe kerültem, akkor a legjobb kórházat fogom kiválasztani. Ott pedig keresek majd egy jó dokit. A dokimért még mindíg nagyon fáj a szívm, de hát bele kell törödnöm abba, hogy végleg elmegy a kórházból. Kép Azt hiszem ez a tegnapi idegeskedés kicsit megviselt, mert azóta elég sûrûn vagyok rosszul, szinte visszatértek a h....
Jó lehet azoknak akik már az utolsó napokat, heteket töltik a munkahelyen. Nekem ez még távolinak tûnik. Néha engem is elfog a vágy, hogy kicsit otthon legyek, (azóta nem tudtam utolérni magam otthon mióta babát várok) de igazából azt hiszem inkább csak nyugalomra vágynék, de arra nagyon. Arra gondoltam, úgy is annyi szabim van, hogy ha engedi a munkám, ki fogok venni minden hónapban néhány napot, hogy kicsit erõt gyûjtsek, mert a hétvégék olyan rövidek. Állandóan kell valakihez menni, megmutatni magam.....szinte nem is vagyunk otthon. Így nem lehet pihenni.
Annyira jó érzés, hogy jön a tavasz! Imádom, hogy süt a nap, mostmár lehet nagyokat sétálni.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

Én szinte nem dolgoztam /csak heti 1-1,5 napot/ az elsõ trimeszterben és a másodikban, amikor már jobban viseltem a dolgokat mentem vissza. De így is csak félgõzzel tudtam ott lenni. Szóval jó ha hagysz magadnak idõt hétközben az, mert minden lasabban megy már még, akkor is ha különben jól vagy és fontos, hogy ne hullafáradtan alud végig a hétvégéket, amikor meg amúgy is sok egyéb dolog adódik. Na meg nekem az is jó volt, hogy egyáltalán jutott hétközben idõm tornázni, meg utánajárni dolgoknak - mit egyek vagy ne stb.

Menta!

Én is ott fogok szülni, nagyon várom majd a jelentkezésed. Remélem nem sokára elõbújik a babád. Biztos nem lehet jó ez a "ki tudja mikor mi lesz" helyzet.

Bubu
bubu

Sziasztok!
Annyit írtok a pocakkeményedésrõl, hogy most már én is oda fogok rá figyelni, dehát semmi baj nem lesz!! Igazam van!? Szóval próbálok majdnem mindent természetes velejárójának venni, persze azért néha én is bepánikolok.
Mi a szülõknek is elég késõn mondtuk el, a szüleim nem a közelben laknak, és egyszerre szerettük volna tudatni, ezért kellett a megfelelõ alkalomra várni (13.hét). A fõnököm utána következett. A fõnöknõm azt tanácsolta, hogy ne foglalkozzak (ne idegesítsem magam) semmivel, fõ a nyugalom, a mi érdekünk. Mesélt a saját terhességeirõl, és mostanában is mindig érdeklõdik. Olyan megnyugtató vmilyen szinten.
A sírásról: én az elsõ harmadban voltam sírósabb, de augusztusban nagyon meleg is volt, úgyhogy szenvedtem mindentõl. Egész nap csak aludtam volna. Eléggé változik ez emberlánya hangulata a 9 hónap alatt, bár ebbõl az utolsó kettõt még nem tapasztaltam, de gondolom így van. Na nem csicsergek tovább.
Üdv Helena
Helena

Ilke!
Ha már megvan a doki, szerintem irasd ki magad 1 hét betegállományba, de lehet, hogy a körzeti orvos is kiír. Megéri! én a múlt héten voltam, és nagyon élveztem. A szabid ne vedd ki mindet, nem vész el.
Szia
Helena
Helena

Bubu

Meg semmit leven a 6.hetet taposom de az utobbi idoben nagyon hizekony lettemKépMivel egesz nap ulok auto-iroda-auto-este otthon,felek a sok tulsulytol.
Viszont a vitaminnal nekem is ez a gondom meg ejjel 2-kor is arra ebredtem,hogy haboru van a gyomromban.

Zita

Bizom benne,hogy nalad is hamar elmulik ez akomoly rosszullet.Abszolut megertlek nekem a 3 terhessegembol 2 ilyen vacak volt illetve ez a mostani ilyen rosszullevos.Azt mar tudom,hogy vitamint nem veszek be egy jodarabig bar szerettem volna mert a kekszben ugye nem sok hasznos anyag vanKép
Nekem az jon be ha folyamatosan eszem valamit,orakat nem szabad hagyni urulni a hasimat.Probald ki.
Fonok:Nalam o meg nem tudja de mar tobben rakerdeztek,hogy babat varok-e mert allandoan olyan szep sarga es feher szinem van.Nem akartam letagadni mert kinos lesz 2-3 het mulva kozolni,hogy persze,hogy babat varok csak letagadtam.

Mia
Most nem vagyok de a fiammal extra bogos voltamKépErdekes,hogy nagyon erzekeny gyerek lett.Ez is elmulik majd idovelKép

Judorka

Ilyesmire en is szamitok,tudod amikor 8-10 no dolgozik egyitt akkor tuti benne van az irigysegKépPiszok nagy szerencsem,hogy a `kisfonokom` tok jofej pasi es par honapja 3 fickoval ulok egy szobaban.Ok nem szekalnak.Igaz,hogy mar kiszurtak,hogy babas vagyok de legalabb nem pletykalnak mint a nok.Az egyikre ez eppen nem igaz de megkertem,hogy ezt most tartsa magabanKép
A csajok biztosan hulyenek fognak tartani 30 evesen a 3. gyereket szulni,mert ok is 32 koruliek de meg egyiknek sincs.Szerintem nem is nagyon lesz nekik.De ez az o bajuk!

Haskemenyedes:Nagyon veszelyes lehet,engem az elso babaval a 7.honapban ossze is stoppoltak mer koraszulott lehetett volna.Mindenkepp hivjatok fel az orvosotok figyelmet erre!!!

pussssz mindenkinek Krisztinka
kriszti

Bubu, szerencsés vagy, hogy csak ennyit kellett dolgoznod, sajnos én a munkaidõm nagy részét a mosdóban töltöttem az elsõ három hónapban. De otthon is így mindegy volt, hogy hol vagyok. Jó érzés, hogy túl vagyok rajta, sajnos én szinte minden rosszat kifogtam az elején. Sokszor mondogattam is, hogy (amit a könyvekben írtak tüneteket, hogy mik fordulhatnak elõ, rajtam szinte minden kijött) ezeket a könyveket rólam írták, elmehetnék "negatív" szemléltetõ példának. De sebaj a lényeg, hogy mostmár jobb, és remélem még jobb lesz. Jövõ héttõl már belépünk az 5. hónapba. Hihetetlen amikor belegondolok, olyan gyorsan megy az idõ.
Pusz,
Ilke 16+5

KépKép
KépKép
ilke

Lányok,

Nálatok mennyi ideig tartott a mellfeszülés és fájdalom? Egyszerûen nem tudok rendesen létezni, annyira érzékeny!!!

Remélem mihamarabb enyhül ez a tünet, bár inkább ez és nem a hányinger (hányás)! Eddig nagy szerencsével elkerültemKép, még csak émelygésem volt.
Panna
Panna

Sziasztok!

Szép az idö ugye lányok? Kép

Tus, szorítok neked, jenetkezz a hétföi UH után.

Elevit: velem is ezt szedeti/né a dokibácsink de én inkább nem veszem be mert eddig 1X sem hánytam és a statisztikámat nem is rontanám le Kép Ha mégis jól beebédelek és utána leküldök egy bogyót akkor kb. fél óra múlva visszakéredzkedik.

Lányok egyébként, hogy van ez a hányingeresdi? Vagy ez is alkati? Nekem a 12. hétig "csak" émelygés volt de az egész nap (Kriszti, én is folyamatosan ettem és az segített) a 12. hét után semmi és most pár napja megint elöjött. Hormonok huncutkodhatnak?

Meló: reklámcégnél dolgozom, ahol nem igazán menö a gyermekszülés. De most hozzuk divatba kolléganömmel, mert ö márciusban szül. A német fönökömnek amikor bejeltettem csak 2 kérdése volt, persze azon nem lepödtem meg, hogy nem ugrott a nyakamba örömében de azért egy gratulire vagy vmi hasonló kijöhetett volna a száján. A szokásosat kérdezte, hogy meddig dolgozom és mikor jövök vissza. És megkért, hogy keressek vkit magam helyett. Másnap rá is kérdezett, hogy találtam-e már embert. Én híres vagyok a gyorsaságomról de azért ez nekem sem megy 1 nap alatt. Szerdára már volt egy jelöltem! Kép Eldugulok, mert hallom közeledni a folyosón. Halacska
Halacska

Sziasztok! Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, mindent jól megjegyeztem, és bár most nem érzek semmit, azért megbeszélem a dokival.

Panna!
A mellérzékenység nekem fõleg az elsõ három hónapban volt erõs, de néha még most is elõfordul. De ha melltartót veszek fel, nem olyan vészes. Emlékszem, mikor nem volt semmi tünetem, mindig megnéztem, hogy a mellem érzékeny-e még, és akkor megnyugodtam, hogy hát akkor tényleg terhes vagyok. clipart{happy}

Szerintem is óhatatlanul irigységet vált ki a nõi kollégákból, ha egy társuk terhes lesz. Nálam is csak egy páran örültek õszintén, a többiek leplezetlenül irigykedtek, de nem foglalkozom vele.

Ilke!
Tényleg azonnal menj el pihenni, ha fáradtnak érzed magad. Én is kiveszem a hétfõt, a hétvégével együtt az már elég pihi lesz, és ki is fogok venni mindig, amint szükségét érzem. A fáradtságérzés mindig egyfajta jelzés a testtõl, hogy "megállj, sok lesz, fékezz le!" Erre is, mint minden a testünktõl jövõ üzenetre ilyenkor fokozottan, de egyébként is figyelni kell.

Mindenkinek jó hétvégét kívánok, sétáljatok, pihenjetek, kapcsolódjatok ki! És vigyázzatok magatokra!

Dió (és a ma 17 hetes Almamag)
Dió

Sziasztok!
Gyors reagálást kérek, hogy a hétvégén kikúráljam magam. Vmi nyavalya kerülget. Kérdésem: be lehet-e venni egy fél Algot a fejfájásra, plusz fáj a torkom és szédülök, a köhögés még nem megy, csak próbálkozom. Vagy marad a mézes-citromos tea? Az Aspirin állítólag emberbarátabb, de arra rá van írva, hogy az utolsó 3 hónapban csak orvos engedélyével lehet bevenni.
Várom a válaszát annak a maminak, akinek van tapasztalata!

Helena
30+4
Helena

Halacska
Az a baj,hogy nekem nem esik jol enniKép
nem akarlak ijesztegetni de en amikor a lanyomat vartam az utolso napig szinte majd mindnnap hanytam+a szulest vegig+mar elvittek a dokinenihez a gyereket es belolem meg mindig csak jott es jottKép
Na ez a terhessegem-lekopogom-ennyire nem veszes,de neha elofordul,hogy vkit vegigkiser az emelyges.
Azt mondjak a fiusmamak szoktak jobban lennni.Nmetom mi igaz ebbol nalam es a baratnomnel bejott.
Mikor gondolod a visszaterest a munkaba?

Panna

En az elso ket hetben aludni sem tudtam tole de mostmar jobb egy kicsit.Probalj nagyon kenyelmes kismama mellteartot hordani nekem is van egy.Talan meg ejjelre is magadon hagyhatod ha ugy kenyelmesebb.

pusssz Krisztinka
kriszit

Sziasztok!

Helena,
fél algot nyugodtan vehetsz be. Ezenkívül Strepsilst is lehet bevenni a torkodra. De mézes-citromos teával egészítsd ki.

Ágci

Kép
Ágci

SZiasztok!

Panna! Hidd el, hamar elfog múlni a mellérzékenység, - nekem is égett az elején nagyon!!

Minden elsõ Harmadosnak!! Kép

Én szerencsére nem hánytam, csak 3-szor, de ÁLLANDÓ hányingerem volt és émelyegtem és érzékeny voltam és alapvetõen minden bajom volt. Másrészt bármennyire is vágysz az anyaságra, -felfogni az egészet nem kis feladat.
Csak azt tudom mondani Nektek, hogy ahogy a babci elkezdett mozogni (16-17.hét felé) ill. elkezdtem érezni a mozgását, rögtön elmúltak a panaszok.

Bubu!!

Pocakos üdvözletem Neked az uztolsó munkanapunkon!!! HURRRÁÁÁ!!! Kép

Mummy (29+6)
Mummy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?