Új privát üzeneted érkezett!

Névtelen!

Köszi! Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Régen irtam, de folyamatosan olvaslak benneteket. Itthon vagyok, járom az orvosokat sorba (még a szemészet hátravan), és töröm a fejem, mi lesz, ha visszamegyek dolgozni. Két hét múlva már szeretnék menni, de (egy!!! heti itthonlét után) már felvették az utódomat..... érdekes lesz, azt hiszem. No mindegy. Csütörtökön megyek a köv. UH-ra, remélem, megnyugtat majd. Bennem is megvan ez a kezdeti aggodalom, hogy vajon rendben van-e a baba...

Kata,
légyszi ird be hozzám, hogy 14 c. Köszi!

Üdv mindenkinek,

iddi
iddi

Sziasztok!

Forgi!
Most, hogy így rákérdeztél olvastam-e Erazmusz hozzászólását átvándoroltam a topicba és megnéztem. Mit mondjak? A frászt hozza rám. Az egyik könyv ezt írja, a doki azt mondja, egy másik megint mást mond, én meg hülyét kapok az aggódástól.... Febr. 14-én megyek uh-ra, az is csak uh, szóval vizsgálat nem lesz, most szerinted kérjem, hogy nézze meg mi a helyzet? Egyébként a 2 héttel ezelõtti állapothoz képest egy kicsit javult a helyzet, most inkább éjjel - ugye 3-4x járok pisilni - érzem, hogy iszonyú kemény, meg amikor sétálok igencsak bedurran. A dokim azt mondta a múltkor, hogy idõjárásváltozáskor is ez teljesen normális, és hogy amúgy is, csak vigyázni kell vele. Mindig ez a vigyázni kell vele!!! Ezt hogy csináljam? Te nálad mi a helyzet? Mit teszel az ügy érdekében? Ezek az orvosok tényleg szeretik rémíszgetni az embert! Na, megint aggódhatok, pedig picit könnyebben vettem ezt a dolgot....
Várom a véleményedet és az ötletedet!

Heni
29h+3n
heni

Sziasztok lányok!
Bocs hogy belekotyogok, de gyakorlott pocakkeményedõs vagyok. Sajnos én kórházba kerültem, ahol egy idõre összenõttem az infúziós állvánnyal, de még idõben sikerült leállítani a szülést. Aztán fekvés a 36. hétig. Szóval én azt tanácsolom, hogy rengeteget pihenjetek, + szedjétek a magnéziumot (legjobb a kórházi) Ezt a keményedés dolgot tényleg nagyon komolyan kell venni, és jobb, ha az ember otthon pihen, és nem jut el odáig, hogy kórházba kerüljön. A legnagyobb veszély a korai burokrepedés, ha ez bekövetkezik, meg kell szülni a babát. Nem tudom, nézte-e az orvosotok, nincs-e valami rejtett fertõzés, mert az is okozhatja, és antibiotikummal könnyen kezelhetõ. Bocs, ha kicsit ijesztõ voltam, nem ez volt a szándékom, de én már átéltem a "fenyegetõ koraszülés" diagnózist, és szeretném, ha Ti ezt elkerülnétek. Szóval lábakat az asztalra, pihi ezerrel!
juci
juci

Sziasztok!
Rég irtam ide. De mindig úgy elrémülök a rengeteg hozzászólástól, hogy elnapolom az elolvasásukat.

Kata a táblázatba május 13-át lehet irni célnapnak. Köszi szépen.

Amúgy szép az élet. Egyenlõre a terhességi nyavaják messze elkerülnek. Még hason is tudok idõnként aludni. Amúgy napi 17 óra vigyorgás...Kép

Zsunya
(24+6)
zsunya (zsunya)

Sziasztok lányok!

Ágó!
Nem tudom elolvastad-e már az ajánlott topicot,én úgy tudom quartett tesztnek hívják és azoknak ajánlják akiknek a családjában elõfordult valamilyen rendellenesség.Ja és 40.000 Ft-ba kerül!

Andi!
Köszi a gratulációt!Az UH-án direkt rákérdeztem az idõpontra és azt a választ kaptam hogy annyira rendben van a baba mérete(32 hét 4 napot írt ki a gép és akkor voltam 32 hetes és 1 napos)hogy marad a március 24.

Kata!
Csütörtökön megyek a dokimhoz és mindenképpen megkérdezem tõle is a várható idõpont marad-e addig írd légyszi nekem is az Andi idejét azaz 32 hét 3 nap.

Heni!
Én is megijedtem pedig sokat fekszem de azért nem egész nap.Egyébként semmilyen házimunkát nem csinálok.A párom és az anyósom sokat segít úgyhogy nekem semmi dolgom a pihenésen kívül.
Három hete az orvos azt mondta ahogy úgy érzem hogy sokáig és gyakran keményedik a hasam irány a kórház.Kíváncsi vagyok most mit fog mondani,de majd úgy is megírom.
Addig is feküdj sokat és ne csinálj SEMMIT !

Forgi
Forgi

Kedves Forgi!
Írok Neked valami bíztatót is: már nem kell sokat izgulnod, ha túlvagytok a 35. héten, már nem lehet baj. És Ti már lassan ott tartotokKép!
juci
juci

Sziasztok Kép
Most vagyok itt elöször, Kiszta felszólitásának engedve. Egyébkétn hol lehet megtalálni azt a hires táblázatot?
Az adataim:
-nicknév zsani
-hányadik ciklusra sikerült a baba 0.c. (nem tervezett, de vágyott baba)
-hány hetes 11 hét
-és hány napos vagy 2 nap
-hol laksz Budapest, XIII.
-hány éves vagy 28
-szülés várható idöpontja 2002. augusztus 15.
-hányadik babád lesz ez 1.

Egyelöre most nem irok többet, mert elég álmos vagyok (bár nem tudok aludni,,,), visszafekszem, talán forgolódás nélkül megúszom reggelig.

Szép napsütéses napot mindenkinek!

zsani
zsani

Sziasztok!

Tus - ne idegeskedj mert az csak árt. Nekem mikor pozitív lett a teszt és az orvosi vizsgálat is terhességet gyanított, csináltak hüvelyi (!) UH-t és nem láttak semmit... Másnap vérvétel, du. megjött a pozitív HCG lelet - vagyis terhes hormont találtak, az orvosom azonnal telefonált, hogy irány a kórházba, mert félö hogy méhenkívüli a baba...
Ugye nem kell elmondanom mit éreztem, egész utón sírtam.
Aztán 2 nap múlva más azt mondták az UH-n, hogy mintha lenne ott valami... újabb 2 nap múlva meg már gyönyörüen látszott és másnap haza is jöhettem... A papíron az állt 5-6 hetes terhes.

Azóta pedig szerencsére minden rendben van.
A Lényeg a kitartás és a nyugalom!

Szia: Dojika (23hét+5nap)
Dojika

Sziasztok!

Beírtam a hiányzó adatokat. Úgy látom jó ötlet volt a piros kérdöjel, mert ez mindenkit zavar. Kép

Kata (22+2)
Kata007

Szija Zsani

Jo,hogy itt vagyKép

Lanyok

Mar nem is emlekeztem ra,hogy ez ennyire vacak tud lenni,eszmeletlen sok a savam szinte mar a kex sem segit.Most a ropival es pattogatott kukoricaval probalkozom de en este is hanyok nem csak reggel.Mar utalom a haztartasi kexetKép

pusssssz Krisztinka
kriszti

Zuzu!

Jóval fentebb kérdezted a mérleget. Hát nekünk nem volt se az elsõ, se a második babánál. Ha jól szopik a lurkó felesleges elõbb az éhes, majd az álmos (esetleg alvó) picurt ezzel nyaggatni (és magadat idegesíteni). Eleinte hetente kell úgyis tanácsadásra menni és ha kiderül, hogy gond van a gyarapodásával, még mindíg ráérsz bérelni egyet. Persze kiváncsiságból meg lehet mérni párszor mennyit eszik, de ilyen "próbaszoptatást" a tanácsadáson is lehet. Szóval szerintem fölösleges beruházás.
Szia:Bori
Bori

Napsugaras szép jó reggelt Pocakosok,

Kata,
Hát tény, hogy vicces.Kép Igazából a babakocsit én is úgy terveztem, hogy bõven elég megvenni, amikor már kibújt KisZuzu, de nem tudtunk ellenállni. Úgy tûnik mindketten impresszió-vásárlók vagyunk egy kicsit... Kép
A 9 hetes különbség pedig csak a te javadra billenti a mérleget, nem kell csatlakoznod a Késõn Vásárlók Klubjához. A táblázat pedig amit csinálsz tényleg baromi klassz és azt hiszem, csak mindannyiunk nevében köszönhetem, hogy így karbantartod. Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de nekem olyan jó érzés látni amikor feteszed, hogy hol állok, illetve, hogy állnak a többiek.

Bori,
Köszönöm a mérleges választ. Bennem is ilyen gondolatok voltak, csak megerõsítetted. Asszem tényleg ez lehet a legutolsó dolog. Úgyis annyi mindenre van szükség...

Zuzu
Zuzu

Szia Zuzu,
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, csak beteg babának kell mérleg, azt meg ráér beszerezni, ha baj van.
Nekünk volt, mert a kicsi betegsége és sárgasága miatt hazaengedés után vissza kellett menni egyhetes kontrolra egy szopi táblázattal. Aztán a háziorvos azt javasolta, AZONNAL szabaduljunk meg tõle, mert csak stresszelne minket, szoptassuk inkább jó gyakran, igény szerint, akkor szépen fejlõdik majd. Ezután csak a védõnéni mérte néha, de a gyarapodás szemmel látható volt!
JA, és ha mindenképpen akartok, bérelni is lehet mérleget az elsõ pár hétre. Tekintve, hogy a digitális mérleg 30.000 körül van, érdemes rajta elgondolkodni...
Mia
mia

Szia Zuzu,
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, csak beteg babának kell mérleg, azt meg ráér beszerezni, ha baj van.
Nekünk volt, mert a kicsi betegsége és sárgasága miatt hazaengedés után vissza kellett menni egyhetes kontrolra egy szopi táblázattal. Aztán a háziorvos azt javasolta, AZONNAL szabaduljunk meg tõle, mert csak stresszelne minket, szoptassuk inkább jó gyakran, igény szerint, akkor szépen fejlõdik majd. Ezután csak a védõnéni mérte néha, de a gyarapodás szemmel látható volt!
JA, és ha mindenképpen akartok, bérelni is lehet mérleget az elsõ pár hétre. Tekintve, hogy a digitális mérleg 30.000 körül van, érdemes rajta elgondolkodni...
Mia
mia

Jó reggelt lányok!
Köszönöm a rengeteg tanácsot a rosszúlléttel kapcsolatban. Lekopogom, de úgy tünik, hogy a vasárnap volt a csúcspont a rosszúllétek terén és azóta egyre enyhébben jelentkezik. Azt hiszem, hogy egyenlõre a fõtt kajákat kell kerülnöm, mert azokat nem bírom.
Jövõ héten megyek az elsõ vizsgálatokra (vérvétel stb.). Ezek a leletek mennyi idõn belül szoktak elkészülni?
Amivel bajban vagyok: ha otthon maradnék már most, akkor több fizetést kapnék. Ez csábító, de Ti otthon mernétek maradni már ennyire az elején? Ezen hezitálok már napok óta...

Mindenkinek szép napot!
Viki
Nyusza

Szep Jo ReggeltKép

Zuzu

Szerintem is csak felesleges stressz helyzet a merleg,a fiammal mar egyaltalan nem hasznaltuk ha meg gond van gyorsan lehet kolcsonozni.
Hogyan tudjatok ilyen kesore halasztani a vasarolgatastKép!?En szivem szerint mar most osszevasarolnak neki menden edes kis holmitKépKép

Tus

jelentkezz ha mar voltal UH-n!!??Kép

Krisztinka
kriszti

Üdv, mindenkinek! Pár napig nem voltam gép közelben, hiányzott is már az oldal nagyon.Kép Most már 16 hetesek vagyunk, tegnap mértem magam és a kezdetekhez képest 4 kg-al vagyok több. Remélem ez most nem túl sok, igaz nem látszik rajtam, csak a hasam nõ szinte napról napra. Mostmár kezd egészen jól állni rajtam a kismamanaci. Néha estére nagyon be szokott keményedni a hasam, nem túl korai még ez? Már nagyon várom, hogy megmozduljon a kis mazsola, néha érzem, hogy kezdi kitölteni a helyet talán hamarosan megérzem.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Viki, öszintén szólva, ha több pénzt kapnék ha otthon maradnék, mint ha bejárnék én szó nélkül otthon maradnék és csak magammal és babával foglalkoznék. Szerintem ha megtudod oldani, egy csomó olyan fárasztó és stresszt okozó helyzetet elkerülsz ami nem igazán szükséges a várandóság ideje alatt.
Én még március végéig dolgozom, de utána május végéig a szülésig otthon leszek és csak pihenek, készülök, jókat sétálok és ilyenek...

Ilke, nekem is estére bekeményedik a pocim, kb. úgy a 18. héttõl - szerintem ez a fáradtságtól van, olyankor ledölök egy kicsit, néha bekapok magnéziumot is ha tõl keménynek találom. De eddig semmi problémát nem okozott és az orvos se mondta hogy gond lenne.

Mérleg téma - nekem is mindenki azt mondta hogy felesleges, nem is akarunk venni.

Dojika (23h+5n)
Dojika

Haliho,

Mia, Kriszti,
Köszönöm a további megerõsítéseket. Verdict: nem veszünk mérleget.

Kriszti,
Biztos láttad, hogy nem csak én vagyok a Késõn Vásárlók Klubjának törzstagja, bár kezdünk mocorogni. Tudod úgy voltunk vele, hogy a betöltött 6. hónapig nem veszünk semmit, kicsit talán babonából. Most meg úgy peregnek a napok, csak hétvégén van idõnk vásárolni menni, illetve egy költözködés elõtt is állunk, ami miatt még mindig rohangálni kell, szóval kicsit csúsznak a dolgok, de én már nem látom olyan sötéten, legalább már tudom miket akarok, már csak a megvalósítás van hátra. Illetve kitaláltuk a Párommal, hogy nem egyszerre vesszük meg a dolgokat,hanem minden héten apránként. Igy lett ugye a cérnasapkából babakocsi.

Márciusi, áprilisi babavárók,
Ti meddig dolgoztok? Én márc 22-re vagyok kiírva és márc 1-ét, ami egy péntek tervezem utsó munkanapnak. Ezen sokan szörnyûlködnek. Persze ha valami nem stimmel akkor elõbb elmegyek pihenni. Ti hogy csináljátok?

Zuzu
32+5
Zuzu

Szia Kata007!
Látom, nálam is szerepel két piros kérdõjel (jó ötlet) - kérlek, vedd fel a hiányzó adatokat: terhesség ideje 37 hét és 5 nap, és 28 éves vagyok.
Köszi!
sjmoni

Zuzu!
Elöször is köszi! Kép
Igaz elöttem már többen írták, de szerintem sincs szükség a mérlegre. Nekem egyik lányomnál sem volt. A tanácsadáson úgyis mérik. Igazuk van a többieknek, ha gond van, bármikor lehet kölcsönözni. Én nem hallottam, hogy ez valaha is hiánycikk lett volna. Kép

Kriszti!
Én is így voltam az elsö hetekben. Szivem szerint mentem volna vásárolni. Valahogy én is babonából nem mentem. Én úgy tudtam, hogy amíg meg nem mozdul, addig nem szabad venni semmit. Hát nekem már jó régen megmozdult, és most kezdtük el a vásárlást. Sajnos nekünk mindent venni kell. A ruhákkal csak azért várok, mert az öcséméktöl szombaton hozzuk el a kinött ruhácskákat. Amíg nem tudom, hogy azok között mik lesznek, addig nem akarok ruhát venni.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor érzed majd az elsö mocorgást. Én ezzel borzasztó hamar éreztem. Talán mert már a 3. és tudtam mit kell figyelni? Fene se tudja. Azért csak 7 éves lesz már a kicsi lányom, mégis ennyire megmaradna az emberben, hogy milyen az a bizonyos mozgás?

Nyusza!
Én mindkét lányommal azonnal otthon maradtam, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Most viszont nem. Hétfötöl újra megyek amíg bírok. Segítenem kell még az utódomnak a hónap elején, mert nem igazán megy neki.
Mellesleg most valahogy borzasztóan unom magam itthon egyedül. A lakásban már nincs olyan hely, amit ne pakoltam volna át, unalmamban. Most nincs egy darab varrásra vagy vasalásra váró ruha sem. Kép
Mellesleg ha megteheted miért ne maradnál? Te tudod milyen munkád van. Nekem már annak is örülnek, ha a hónap elején megyek, a végén nem. Így végülis nekem is jó, mert pihenek is, dolgozok is.

Kata
Kata007

Móni!
Ok, beírtam. Én is úgy látom, hogy tényleg jó ötlet volt. Az üres hely senkit nem zavart, de a piros kérdöjel igen. Kép

Kata (22+2)
Kata007

Sziasztok!

Zuzu, én is így jártam a babakocsikkal. Hónapokon keresztül meg voltam gyõzõdve arról, hogy nekünk a legjobb (kertes ház, kertvárosi környék)a Garco típusú kocsikból az a fajta, ami 3 funkciós. Már majdnem megvettük, amikor elmentünk a Mamutba a Chicco boltba. Na ott én is beleszerettem a Chicco 2002 travel system rendszerû, mózeskosaras, hordozós, sportkocsis kocsiba. Nagyon sokba kerül, de olyan szép, hogy egy hét filózás után megvettük. Kék-sárga és a vázán is van olyan rész, ami nagyon szép sárga színû. Eddig mindenkinek baromira tetszett, úgyhogy nem bántuk meg. És nagyon könnyû 7 kg. És nagyon egyszerûen csukható.
Én március végére vagyok kiírva, és ha minden rendben van akkor én végig tervezek dolgozni. A szörnyûlködõkkel ne foglalkozz, szerintem mindenkinek a szive joga eldönteni meddig dolgozik és sokan vagyunk, akiknek jobb, ha elfoglalját magukat és mással foglakoznak, amíg lehet. Én például tuti mindig stresszelném magam, és állandóan ezen gondolkoznék, ami nem biztos hogy a babának vagy akár nekem is jó. Van aki 3 hónapos terhesen otthon marad és van aki a munkahelyérõl megy szülni. Széles a skála és egyéntõl függ.

Kele
Kele

Sziasztok!

Zuzu! Én március közepére vagyok kiírva és február közepéig szeretnék dolgozni. Az is igaz, hogy néhány babaruhán kívül semmink sincs még meg (ami idegesít egy kicsit ezért hétvégén is keresgélni fogunk), sõt még a babaszobát is csak most kezdik tapétázni. Úgyhogy nekem az a tervem, hogy az utolsó hónapban más dolgom sem lesz, mint hogy szépen mindent megveszek, pihenek, sétálok, tornázom, takarítok.
Internetet is kéne intéznem addig, hogy tudjalak titeket olvasgatni és e-mailem is legyen otthon. Nem tudjátok, hogy hol érdemes most elõfizetni?

Zsebi
Zsebi

Kedves Zuzu,

Én most vagyok a 35.hetemben és jövõ hét végéig dolgozom, tehát ahogyan a nagykönyvben meg van írva, 4 héttel elõtte befejezem az igát. Igaz az is, hogy mi most költöztünk családi házba, úgyhogy unatkozni nem fogok és képzeld, még semmit!!! nem vettem a picúrkámnak. Szóval nekem szükséges lesz a 4 hét berendezkedni és felkészülni. De ez attól is függ, hogy kinek milyen a munkaköre, munkahelye. Én pénzügyi controller vagyok, elég stresszes. Én nem mertem vállalni, hogy végig dolgozom. Egyébként még így is vannak, akik még rajtam is szörnyülködnek, hogy minek dolgozom. Hát persze, hogy a pénzért! Szóval szerintem is ezt te tudod és érzed és ne foglalkozz senki véleményével.

Kedves Kele,

én is Graco párti vagyok, de már többen emlegették a Chicco-t és kezdek kíváncsi lenni. Van hozzá hordozó is? Mennyibe kerül kábé?

köszike

Judorka
Judorka

Sziasztok,
szerencsém van, mert most adtam át a munkámat külföldre és februártól kellene kezdenem egy új helyen. Nem igazán tudom, hogy mi a jobb, behülyíteni õket és utána elmenni pár hónap után, vagy bele sem kezdeni.
Unatkozni biztos nem unatkoznék, mert még tanulok is munka mellett és így talán végeznék a 2. évemmel, mire a baba megszületik.
Sokat szeretnék sportolni, biciklizni, úszni, jógázni. A sógórnõm szeptemberbe megy vissza dolgozni a gyesrõl, így talán még addig tudok nála egy kicsit "gyakorlatozni".
Mindenesetre, nem hiszem hogy elszalasztom ezt a lehetõséget, hogy több pénzért csak a lábam lógassam. Ha megunom még akkor is visszajöhetek pár hónapra.

Kriszta: Te még mindig ennyire rosszúl vagy? Szedsz valami vitamint? Nekem azt hiszem, hogy az Elevit-tõl rendetlenkedik a gyomrom.

Lányok, Ti miket esztek, hogy rendszeres legyen a táplálkozásotok, de mégse hízzatok el?

Viki
Nyusza

Kata

Nagyon irigyellek!!KépNekem most mindig szalad a laks mert este mar nibcs erom semmihez de hetvegen szepn rendbe teszunk mindent sot inkabb apa mert nagyon kimel am!Kép
Szerintem egy olyan erzest mint a magzatmozgas lehetetlen elfeledni.Bar meg nekem odebb van es utoljara 9 eve volt baby a pocimban biztos vagyok abban,hogy hamar meg fogom erzni otKépKép

Zuzu

En cseppet sem vagyok babonas!Igazibol be kell valljam,hogy apa mar a tudtom nelkul vett egy gyonyoru babpledet alig 5 nappal azutan,hogy megtudta.Az elso kettovel is vasarolgattam mar egesz az elejen de megertem azokat akik nem teszikKépAzert a legfontosabbakra ugyis lesz idod efelol biztos vagyokKép

Viki

En tenyleg eleg nyamvadt vagyok meg este 8-kor is kepes vagyok ha..-ni.tegnap eppen a vitamint boktem ki.
Nagyon szeretnek gyumolcsoket enni es sok fozit de keptelen vagyok igy ropin es kekszen elekKépDe a jo otleteket szivesen veszem!!!Kép

Kele
A tesommal mindketten GRACO partiak vagyunk,kettonknek egyutt 5.5 gyerekunk van,van tapasztalatunkKépKép

Munka

hat en szept vegere leszek kiirva de dolgozni csak max.juli vegeig akarok,otthon lesznek a gyerekeim amugyis meg tudom,hogy iszonyu nyugos lesz mar az irodabn ulni stb...
mar most sem tudok ugy dolgozni-valoszinuleg a faradtsag miatt-a gondolataim egyaltalan nem fognak a munkara allni.Ez tapasztalat latom a kolleganoimen

puszi Krisztinka
kriszti

Sziasztok,

Kata007

Irtad, hogy korán megmozdult a babád, pontosan hanyadik héten? Én a 15. hét közepén járok, de már alig várom, hogy érezzem a mocorgást...

Judorka, Zuzu

Én is pénzügyi kontroller vagyok, de nem fogok végig dolgozni, úgy döntöttem otthon maradok az utolsó 3 hónapban. Tulajdonképpen már most is hányingerem van néha a munkámtól...Még jó, hogy csak attól. Stresszben itt sincs hiány sajnos. És piszkosul elegem van, de még nincs kijelölve az utódom és csak áprilisban fogom tudni betanitani.

Ilke,

Nem sokkal vagyok "lemaradva" mögötted, de még nem híztam semmit. Illetve föl-le ingadozik. Szerinted ez normális? szerintem a 4 kiló teljesen jól hangzik. Már amennyire meg tudom ítélni ugye.

Olyan gyönyörû idõ van kint!!! Nincs kedvem dolgozni!!!!

Nyuszi
Nyuszi

Sziasztok!
Gondoltam a hosszu hallgatas utan bekoszonok ide nektek isKép
Lanyok, kepzeljetek, szombaton kiengedik Donatot a korhazbol!!!!Kép Sok uj nev van mar a topicban, sok boldog kismamaKép, akik nem tudjak a tortenetunket, de azert gondoltam a "regieknek" megiscsak elujsagolom a nagy hirt. Amugy mar 2230 gramm volt tegnap Donci, es egy kis tunemeny. Tejcim is van, tehat a szoptatas oromeben is van reszemKép Koszonom mindenkinek az aggodast es a szurkolast, tovabbi csodalatos babavarast!!!!!!! Talalkozunk az elso napok, hetek topicbanKép

KRita!
En is Rh- vagyok, Donat baba meg RH+. Nekem is volt verzesem, majd ra egy hetre szuletett meg Donat teljesen egeszsegesen. Szules utan kaptam meg az AntiD injekciot, tehat tobb mint egy hettel az ominozus verzes utan. Nem is kellett volna hamarabb, uis a szulesig nem keveredik az anya meg a baba vere. Tehat nyugodj meg, valoszinuleg nem tortent orvosi mulasztas.
Az ellenanyag megjelenese a veredben viszont jelzes, hogy figyelni kell a babara. Mit mondott a vedono? Orvosod tudja mar? Nyugodj meg, nem lesz semmi baj. A vegso esetben olyan megoldas is letezik mar, hogy mehen belul lecserelik a baba veret Rh- verre. Igen, valoban mar ilyenekre kepesek!!!!!!! Ugyhogy mindent a babaert!!!! Irjal, mi a helyzet, szurkolok nagyon!

Puszi: Nyuszimano
Nyuszimano

Nyuszimano
Egeszseget es boldogsagot kivanok nektekKép

Nyuszi
Minden pu-i kontroller babas??En is!!
Mar most utalom az egeszet,a stressz meg a hataridok meg a konyveles,brrrKép

Krisztinka
kriszti

Nyuszimano
Egeszseget es boldogsagot kivanok nektekKép

Nyuszi
Minden pu-i kontroller babas??En is!!
Mar most utalom az egeszet,a stressz meg a hataridok meg a konyveles,brrrKép

Most kimegyek egy picit az Alkotas u-i `jolevgore` meg jovokKép

Krisztinka
kriszti

Nyuszimano
Úgy örülökKépKépKép én is olvastam a szomorú-örömhirt és nagyon izgultam. Most már nem kell, jó egészséget és babázást!!Kép

Amugy ma felpakolom a "családot"Kép és elmegyünk a dokinéninkhez, megnézzük, hogy hogy van a kutya és macseklányunkKép Remélem minden rendben lesz!!!

Jó pihenést estére (meg amugy mindig, senki ne erõltesse meg magát)!!!
Panna
Panna

Nyuszi!

Az, hogy mikor érzed meg, nagyon változó.
A dokik szerint az elsö babánál 18-20. hét körül, de az se baj, ha csak késöbb.
Kata a 3. babáját várja, ö már tudja, hogy mi az, ami egyértelmüen babamozgás, és nem a pocija.
Én most várom a második babámat, öt 15 hetesen és 5 naposan éreztem elöször biztosan (kirugott a pocimon)Kép, de már elötte is tudtam idönként, hogy mocorog, de azok nem voltak olyan erösek (csak finom érintések), és csak amiatt tudtam, hogy ö az, hogy a fiamnál már tapasztaltam. Most már naponta többször is ad jelt magáról, de általában még mindig csak "belül" érzem, pocin keresztül nem.
A kisfiam kb. egy héttel késöbb jelentkezett egyértelmüen.
A dokim még most is csak azt emlegette arra a kérdésre, hogy mikor fogom érezni, hogy majd csak a 18. héten. (12 hetesen kérdeztem.) Hát nem lett igaza.Kép
Ne aggódjKépKép, elöbb-utóbb érezni fogod.Kép És nagyon jó érzés lesz.Kép

Ilke!

Én ilyen súly miatt figyelmeztetös vagyok, bár mindenki azt mondja, hogy majd lemegy, meg mindegy, hogy mennyit hizunk.
Tapasztalatom alapján inkább most figyelj arra, hogy mennyit hizol, és szerintem a +4 kiló egy kicsit sok is lehet. (A könyvem alapján 14. hétig nem kell hizni, 14-20. hét között +3 kiló jó, 20-30. +5 kiló, 30-töl +3 kiló. Ez igy összesen +11 kiló.) Az a baj, hogy a baba és mindennek a mérete, súlya még csak most kezd nálad jelentösen növekedni, és ezzel a te súlyod is. Nem mondom, hogy feltétlenül sok a +4 kiló, föleg, ha karcsúbb voltál, és az is tapasztalat, hogy idönként több jön fel egyszerre, máskor meg alig, tehát nem egyenletes a hizás, de azért figyelj rá.Kép
Én most nagyon figyelek, amugy is tulsullyal indultam, a babám rendesen nö, de még nem hiztam, de nem is szeretnék összesen 8-9 kilónál (a minimumnál) többet hizni. (Kb. nálam is mostanában fog elindulni...)

Beszti (17+4)

KépKép
KépKépKép
beszti

Nyuszi!
Nekem mint látod a táblázatban, a picurka már a 3. babám. Nagyon hamar éreztem a mozgását. Mivel mindent írtam, így azt is pontosan tudom, hogy 13 hét 0 napon már határozottan éreztem, hogy van ott bent valaki. Kép Úgy tudnám leírni, hogy olyan mintha egy kéz összeszorítaná a méhedet, majd szép lassan elengedné. Aztán mintha apró buborékok pukkannának szét a pocidban. Ezeket föleg este éreztem, vagy amikor sokáig egy helyben álltam, ültem vagy feküdtem.
16 hét 5 napos voltam, amikor már az apukája és a növére is érezte a kisasszonyt.
Ma meg már sokszor arra ébredek, hogy valaki bunyózza bent a hasamat. Ilyenkor persze spuri WC-re. Aztán visszaaludni sem könnyü úgy, hogy közben a hasadat boxolják belülröl.
Szóval ezekre, mivel elsö babád, nyugodtan számolj rá 3-4 hetet.

Kriszti!
Ne izgasd magad. Nekem is szaladt a lakás eddig. Kép Ha otthon leszel, mindenre lesz idöd hidd el. Viszont ma eszembe jutott, hogy Neked van otthon neted? Mi lesz veled nélkülünk? Kép

Nyuszimanó!
Már kerestelek. Azt hittem, hogy már régen babázol otthon. Öröm volt olvasni soraidat. Olyan jó, hogy végre veletek lehet a kis Donát. KépKépKép Aztán írj majd, hogy milyen volt az elsö nap VELE OTTHON. Kép

Kata (22+2)
Kata007

Nyuszimano! Donat-baba!
Ez igazan jo hir! Es vegre a szombat sincs messze!Kép Az is jo hir, hogy ilyen szepen fejlodik es hogy sok tejcsid van. Nagyon izgultunk ertetek, de most mar nagyon orulunk, hogy minden ennyire rendben van. Elvezzetek az egyuttletet, es tovabbi jo egeszseget!!!!!!!

Nyusza! Ilke!
Hizas-eves? Ez egy jo kerdes, mindenkinel maskepp van. En az elso 19 hetig csak 1.3 kg-ot hiztam, most meg a 31.heti vizsgalaton mar +7 kg-ot mutatott a merleg. Az orvos azt mondta, hogy egyen, testalkat valogatja. Igen meg van irva a "normalis" hizasi arany a terhesseg alatt, de az orvos szerint ez csak iranytu es csak ketsegbeejti a mamakat. A doki szerint es jo par konyv szerint a legfontosabb a taplalkozas. Nemreg kimutattak, hogy a babafejlodeset, kesobbi szellemi fejlodeset igen is befolyasoljak a pocakban eltoltott ido alatt kapott tapanyagok. Ugyanis a baba arra is kepes, hogy ha nem kap eleg tapanyagot, akkor a fejlodest o maga fogja befolyasolni. Es termeszetszeruleg az agyi tevekenysegekre forditja a tapanyag nagyreszet es mas szervek sinylik meg. Ezt kimutattak az Afrikaban elo sok szegenysorsu kismamanal is. Igy a babak vagy alapban cukrosan szuletnek, hajlamosabbak a vese, maj betegsegekre....Bocs, kicsit hosszura nyulott, de a lenyeg az, hogy azert, hogy a kismama ne hizzon sokat a taplalekot nem szabad csokkenteni. Igaz a lo tuloldalara sem jo atesni, hisz aki tul sokat eszik, az is kockaztatja a baba egeszseget.
Hogy mit erdemes enni? En hizasra hajlamos vagyok igy a kovetkezoket javasoltak: sok zoldseg, lehetoleg csak parolva, gyumolcsok, parolt husi, kerulni a sult krumplit, nassolni inkabb magvakat szoktam (dio, mandula..), etolaj helyett olivaolajat hasznalok... De ez en vagyok, ezt mindenkinek maganak kell kitapasztalni, csak otleteket lehet adni.

Zuzu!
Egyetertek Kelevel, ne erdekeljen ki mit mond, mindenki maskepp csinalja. Es termeszetesen nagy befolyasolo a penz es a munkakor. Mindenkinek szive es egeszegi allapota alapjan kell eldontenie. Ervelhetunk azzal is, hogy peldaul itt az USA-ban csak kiveteles esetekben mennek tappenzre vagy szabira szules elott. Gyes, gyed, tgyas nincs, max. hat het szules utan. Ha mar elotte elkezdi kivenni, akkor kevesebbet maradhat utana a babaval. Vagy nem megy vissza dolgozni, de ezt sokan nem tehetik meg. Tehat, ha ugy erzed, hogy birod, ne erdekeljenek a szornyulkodok.

Hu, most egyek, ennyit irni!!!
Bocsi, tenyleg hosszura sikerul.

Andi
Andysj

Kata

Azert juli vegeig mindenkepp szeretnek jonni.
Net meg nincs de addig nem szulok amig el nem intezodik punk-tumKépKépKépKép
Nem is birnam ki nelkuletek!!!
huha,ilyen koran megerezted ot??Jujj de izgi mar en is akarom ot erezni!!Kép

cupp holnapig Krisztinka
kriszti

Szép estét,

Kele,
Akkor úgy tûnik ugyanabba a babakocsiba szerettünk bele.De hiszen ellenállhatatlan volt. Mi is a Chicco Travel System 2002-t vettük ugyanott, igen sötétkék, és nagyon finom, sárga négyzethálós minta van rajta és a vázán is visszajön a szép sárga. Én is teljesen odavagyok, egyszerûen gyönyörû és nagyon könnyû. Ugye te sem látsz problámát abban, hogy a tolókar nem átállítható?
Látom te is a munka "hõse" vagy, gondoltam, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Túl pörgõs alkat vagyok ahhoz, hogy ha nincs semmi bajom már hónapokkal korábban otthon üljek. De teljesen megértem azokat, akik más fordulatszámon pörögnek.

Zsebi,
Szerintem is elég a végén vásárolgatni, én sem stresszelem magam emiatt, meglátod, mindenre lesz idõd, egy hónap nagy idõ.

Judorka,
Én 3 héttel korábbra tervezem a visszavonulást, és nekem is van közben egy költözés, úgyhogy eléggé egy cipóben járunk.

Kriszti,
Én is azok közé tartoztam, akik este hánytak, bár szerencsére nagyon ritkán. A munkahelyemen majdnem az 5. hónapig nem vettek észre semmit, mert napközben minden oké volt és a pocakom sem nõtt. Nekem az aszalt szilva jött be nagyon ha hánynom kellett és bevallom a csoki, bár ezt más okokból nem kell túlzásba vinni.

Kontroller Pocakosok,
Ez vicces ugyanis én pedig fõleg pénzügyi szakemberekkel foglalkozom. Lehet, találkoztunk már munkakpcsolatban és nem is tudjuk, hogy kiket rejtenek a nickname-ek...Kép

Nyuszimano,
Láttam az elsõ napok, hetekben, hogy elég aktív vagy, úgyhogy követtem,hogy van a kis Donát. Vigyázzatok magatokra, sok boldogságot végre együtt. Mindjárt szombat.

Beszti, Nyusza, Ilke, Andy,
Evés-hízás. Ez nálam is kardinális kérdés. Egyetértek Beszti-vel, csak óvatosan, mert ha valaki egyszer elengedi magát, hát az nehéz lesz. Én is 9kg-ot terveztem az egész 40 hétre de sajnos ezt már most a 33. héten sikerült abszolválnom. Oké eszem csokit, meg némi junk kaját, de azért vigyázok. Azt, hogy kicsit elszaladt a szekér, most a végén fogom megsínyleni, mert teljesen egyetértek Andy-val, fogyózni vagy a babától megvonni dolgokat nem szabad, viszont nagyon tudatosan kellene ennem a hátralévõ 7 hétben. De elhatároztam, hogy nem stresszelem magam ezen a kérdésen. Mindenestere akik elõbb járnak mint én, Lányok figyeljetek oda a legelejétõl, ilyenkor már odafigyeléssel is nehéz kontorllálni a súlyt, mert nagyon sokat nõ a baba súlya is, úgyhogy csak okosan az elejétõl.

Most rohanok színházba.

Szép estét mindenkinek, holnap jövök.

Zuzu
Zuzu

Sziasztok!

Nyuszimanó!!!
Úgy örülök hogy Donát végre hazamegy Kép
Kezdödik az igazi közös életetek Kép

Súlykérdés.
Szerintem is alkat kérdése.
Én némi plusz súllyal indultam már neki a terhességnek.
És most januárig összesen +3 kg jött fel, a 22. hétig.
Az étvágyam most kezd megjönni, igaz már kevesebbet is tudok enni egyszerre, mert elég nagyra nött a pocakom pár hét alatt, már nem soka hely a gyomromnak...
Lezsabályoztam magam, reggel egy zsömle, meg kefír, délben is csak egy zsömle vagy valami könnyü fötéttel, este otthon meleg vacsora. És ezek közöt ehetöleg csak gyümölcs, ha megéheznék...
Hát kiváncsi vagyok így mennyivel leszek több a következö mérésnél..
Mert néha olyan lelkiismeret furdalásom van, mert úgy érzem Manóka többet kívánna és a szokásos kajaidö elött már rugdal hogy együnk végre Kép

Sziasztok
Dojika (23h+6n)
Dojika

Jo reggeltKép

Kontrollerek!
Huha lehet,hogy neha egymast hivogatjuk!!??Kép

Hizas
Lanyok!Hogyan ne hizzak ha csak ropit,kekszet es pattogatott kukoricat birok enni+joesetben napkozben ebedet!??Ezek koztudottan hizlalnakKép

pussssz Krisztinka
kriszti

Sziasztok!

Mindenkinek jó babásodást! Nyuszimanó, sok boldogságot otthon is Donáttal!clipart{happy}

Lányok, tulajdonképpen milyen az a haskeményedés? És mikortól jelentkezhet? És az baj, ha van? És az kívülrõl is keménynek érzõdik? Az az igazság, hogy két napja érzem a pocimat, néha csak húzódik az alja, mintha kövekkel lenne tele, néha viszont a pocim közepe fáj, a köldök alatt, mintha megerõltettem volna egy ott lévõ izmot. De nem tudom, hogy ez mi. Most megijedjek, vagy ne?

Munka
Én is félek, hogy ha túl korán elmennék szabira, akkor unatkoznék, de azért a júniust már nem fogom elkezdeni. (július 10. a nagy nap) Annál is inkább, mert a kispapa nagyon babonás, úgyhogy addig biztos nem vehetek semmit, vagyis a bevásárlás is arra az egy hónapra marad.

Nyuszi!
Én 17 hetes vagyok, és még nem érzek Almamagból semmit. Igaz, elsõ baba.

Evés-hízás
Én eddig még nem híztam semmit, de nem is terveztem meg, hogy mennyit szeretnék hízni. Szerintem ez teljesen egyedi, alkattól függõ dolog - jó, féktelenül enni nem kell -, és mivel elsõ baba, még nem ismerem magam ilyen szempontból. Én ugyanazt eszem, mint eddig, csak az evések közti szüneteket próbálom gyümölccsel átvészelni.

Köszi, ha válaszoltok, sziasztok! Ja, és júniusig még nekem is feltétlenül kell internetet szerezni otthonra!
Dió (és Almamag)
Dió

Sziasztok!

Én nem vagyok egy munkamániás, imádok otthon lenni és nagyon nem szeretek reggel-délután buszozni (vidéki lévén nem egyszer több kiló cuccal, ja és a bölcsis kisebbik fiammal), de a munkatársaim annyit segítettek az elmúlt hónapokban, hogy nincs képem itthagyni õket. Elég nagy pácban lesznek úgyis a következõ tanévben (egyetemen dolgozunk). Igaz nem tépem az istrángot. Az elõzõ GyES-em alatt annyi szabim gyûlt össze, hogy hetente csak három napot kell dolgozzak. Szóval május végére vagyok kiírva és május elejéig szándékozom jönni, hacsak közbe nem jön valami. Többen már most álmélkodnak, hohy miért dolgozom még. Ja, az elõzõ szülésem elõtt két héttel fejeztem be a munkát.
Hízás. Hehe! Ezzel nekem is gondom van. Bizony az elején csak akkor nem voltam rosszul, ha folyamatosan ettem. Lett is "eredménye". 6 hét alatt +4,5kg. Rémület. Elkezdtem párolt zöldségen élni, így 21. hétig 6,5kg a plussz. Sok. Oda kell figyelni, ha már megy. De ha az ember csak ropin, meg kekszen bír élni, akkor nem megy. Tudom. Hónapokig még egy almát se bírtam megenni (se más gyümölcsöt), mert rögtön visszajött. De amint bírtam szénhidrát szegény normális ennivalókat enni, rögtön megtettem. Engem is eléggé nyomaszt ez a súly kérdés, de központi problémát csinálni belõle ártalmasabb, mint 1-2kg-val többet felszedni. Csak a szénhidrátra vigyázzon mindenki, mert ettõl is lehet óriás a bébi, ami nem csak nehéz szülést hozhat, hanem a babának is veszélyes és a késõbbiekben könnyebben lehet cukorbeteg (ez a 4kg felett született babákra vonatkozik).
Na elég hosszúra sikeredtem, megyek dolgozni, sziasztok:Bori
Bori

Jó reggelt lányok!
köszi a tanácsokat az étkezéssel kapcsolatban.
Az elsõ hetekben beleestem abba a hibába, hogy bár hányingerem volt, mégis próbáltam magamba tuszkolni a kaját, hogy meglegyen a megfelelõ táplálék. Azóta leálltam, mert ezzel csak szenvedést okoztam magamnak, még erõsebb lett a hányingerem. Ma pl. hoztam salátát és piritóst, valahogy ezek a típusú ételek jobban esnek most, mint a fõtt kaja. És azt hiszem ez egézségesebb is. Ugyhogy nagyon örülök, hogy jön a tavasz a sok finom zöldséggel.
Képzeljétek, a fõnököm olyan szemét módon viselkedik. Meg kellett mondanom neki, hogy babát várok, mert ki akartak küldeni Bécsbe. Majdnem megfulladt, mikor elmondtam neki a hírt, most meg mint egy megszálott számolgatja, hogy a gyerek születése után mennyit fogok kiesni a munkából.Spec. szerintem õ már nem is lesz itt, ráadásul honnan tudjam, hogy meddig akarok majd otthonmaradni?
A Ti fõnökeitek hogy fogadták a hírt? Ez enyém úgy tett, mintha a világ legmeglepõbb dolga lenne, hogy egy 27 éves férjezett nõ gyereket akar. Mellesleg neki két fia van, és most hagyta ott a családját egy új nõért..

A kis Donátnak és mamájának minden jót és jó egézséget kívánok!

De jó Nektek, hogy már rúg a babátok...

Viki
Nyusza

Sziasztok,
sulykérdés: Egyetértek Borival, hogy majdnem lehetetlen odafigyelni, föleg ha a kezdetekben csak 3-4 fajta ételt tud az ember megenni, azt is viszolyogva. én speciell a sajat föztömmel vagyok mostanaban bajban (21. hét) Kép
Na, nem olyan rossz, de tudom, hogy csinaltam, ös az mar elég...
én az elsö terhességem alatt 20 kilot hiztam és nagyon nehéz ledolgozni. Most epdig ujra van étvagyam és eszek ami jolesik. Orvosom azt mondta, akkor probaljam a light-os termékeket enni, joghurtbol és tarsaibol.
Talan segit! De a Nutellas üveget azért néha szorosan atkarolom!!! Sajnalom, nem tudok ellenallni!! Kép)
Lényeg, hogy jol érezzétek magatokat, mindenkinek jo babavarast, üdv. Cini
Cini

Sziasztok Pocakosok,

Szerintem tiszta hülyeség azt számolgatni, hogy ki, mennyit hízott a babával. Ez az egyetlen idõszak egy nõ életében, amikor nem kell fogyókúrázni, sõt, az a jó, ha mindent megeszel, amit megkívánsz. Jó, nem kell kettõ helyett enni, de egy kicsi mindenbõl jöhet, még a csokiból is.
Késõbb úgyis jön a szoptatás, ami, mint tudjuk, nagyon fogyaszt (nálam heti 1-2kg), az éjszakázás, a baba ringatás, babakocsicipelés stb. Ne féljetek, mert le lehet adni mindent. Az elhízott anyukák a játszin ált. vagy nem szoptattak, vagy utána szedtek vissza mindent a kényelmes életmódtól. Hetente egyszer-kétszer a baba mellett is el lehet menni tornázni, úgyhogy hagyjatok fel az önsanyargatással. (Ja, és terhestorna is van, ami nem csak szülésfelkészítés szempontjából jó.)
Ha már dagadni kell, legalább boldogan tegyük!

Mia
mia

Sziasztok!

Amennyiben befogadtok én is szeretnék babaváró csapattag lenni köztetek!
Kata, akkor adnék 1kis melót.
Az adataim:
Halacska
3.c
16.hét
2.nap
Kistarcsán lakunk
29 éves vagyok (márciusig)
2002. július. 17. szülünk szép reményeink szerint
1. baba

Juj, de jó itt lenni! Kép Halacska
Halacska

Én, mint a Késõn Vásárlól Clubjának alapítója közlöm veletek, hogy még mindig "vezetek" sajnos - a 30. héten még mindig nem vettünk semmit! Többek között idõhiány miatt is-
Melyik Chicco boltot ajánljátok??

Zuzu, Judorka, Kele és Zsebi!
Ti mit dolgoztok, munkahõsök?? Kép
Csak csodálatomat tudom kifejezni, hogy hogyan oldjátok meg.
Én ápr. 13-ra vagyok kiírva és most febr.4-tõl már nem jövök dolgozni - Itt is van stressz és borzasztóan nehezemre esik már az ülés, a stressz..alig várom, hogy kicsit felrakhassam napközben a lábam, hogy sétálhassak, hogy legyen idõm naponta friss gyümölcsöt beszerezni és fõzni..hogy ne ússzon a lakás, eljussak végre egy bababoltba..stb..
Ti hogy csináljátok? Vagy nem 8 órában dolgoztok?

Nyuszimanó!!
Kép Örülök Nektek én is és SOk Boldogságot Donáttal!!

Mummy (29+5)
Mummy

Sziasztok Pocakosok!

Annyira jó benneteket olvasni, kedvem támadt megint pocakot növeszteni, pedig a babáim még csak 15 hónaposak. Jó babavárást mindenkinek, lehet, hogy ráhajtunk mi is a harmadik manóra.
ikeranya

Halacska!

Üdv köztünk. Kép
A kiadott melót elvégeztem. KépKépKép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Zuzu! Tényleg ua. a babakocsi! De nem csodálkozom én sem. Engem nem zavart, hogy a tolókart nem lehet fordítani, mivel szerintem nem ez a legfontosabb szempont és amikor már nézeget, akkor kifelé nézeget a világba. Meg nekem nagyon tetszik a kis hátitáska is mit adtak hozzá.
Judorka! 113.000,-Ft volt az ára, ehhez a sportkocsi, a kocsiülés és a mózeskosár tartozik. Nekem a Gracoval szemben elsõsorbn esztétikai elõnyei voltak. Minden t tudott mindkét típusú kocsi, amire nekem szükségem lehet. Illetve a Chicco, annyival jobb, hogy van hozzá mózeskosár és napfénytetõ is. A Graconak viszont elég csúnya huzatja, illetve számomra ronda színei voltak.
Kriszti! Megértelek, hisz mint írtam én 7 hónapig csak Garcoban gondolkoztam. De meglátni és megszeretni..
Mummy! A Mammut kettõ második emeletén van egy Chicco bolt. De mi speciel végül a Brendonban vettük meg, mert pár ezer forinttal olcsóbb volt.
Én informatikával foglalkozom, napi legalább 8 órában. Jelenleg nem igazán stresszes a munka, de persze itt is vannak idõszakok. Nagyon jó a munkakörnyezet, kocsival járok be, tehát nem kell a tömegközlekedést használnom. Mert akkor azt hiszem én is meggondolnám.KépKép Kb 15 perc kocsival az út. Szóval sok minden összejön ahhoz, hogy én így érezzek. Ja és nagyon jó fej fõnök, Kép akivel több munkahely óta együtt dolgozunk.
Viki! Fõnök téma: mi évek óta, ez már a második munahely ahol együtt dolgozunk. Nagyon rendes volt, nagyon örült amikor elmeséltem neki. Szinte a legelején. Még õ mondja mindig, hogy ugyan már menjek haza, maradjak még, õ ugyis megvár. Szóval szerencse kérdése. Pedig férfi.

Kele
Kele

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?