Új privát üzeneted érkezett!

Kata,
Hát ezt a bogyót mi is ki fogjuk próbálni, 4 óra óta csak szopi és "úgy érzem azonnal éhenhalok" üvöltözés megy, felváltva. 2 és fél órát aludt ma egész nap a srác. Reménykedtem, hogy előbb-utóbb kidől a fáradtságtól, de nem.Kép

KépKép
connie

Wester,
Mi Monapelt vettünk.

Ákos is utál hason, ugyanazt csinálom én is, amit Zsana, ha jókedve van, bepróbálkozunk a hason fekteteéssel. Tegnap annyira behergelte magát, hogy simán átfordult a hátára hasról, 4 hetesen! Azért is nem akarom erőltetni, mert annyira húzza fel a fejét, nehogy valami baja legyen.
Persze az apja hasán simán elalszik hason.Kép

KépKép
connie

Wester
Mármint milyen UH-ra? Mi Pesten voltunk koponya és hasi Uh-on, a 6 hetes kontrollkorKép

Hasonfekvés:
Nálunk Kristóf kizárólag hason alszik el, a háton fekvés nála egyenlő a játékkal, ilyenkor egy darabig nézelődik, aztán ha megunja, elpityeredik. De elaludni háton? Soha, csak a babakocsiban. Úgyhogy nálunk a hasonfekvés-gond megoldvaKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,

Mi is csatlakoznánk a "nem szeretünk hason feküdni" táborhoz, ritkán tudom rávenni de ha elvan már ő is karral emelgeti magát Kép (A lányok védelmében)
Mi pont tegnap voltunk dokinál 5750gramm és már több mint két kilóval nehezebb a születési súlyánál 7 hetesen. Az oltást minden további nélkül felírják, (pestiek vagyunk) ugyhogy nem értem máshol miért pöcsölnek vele???
Engem mondjuk kategorikusan lebeszélt róla a dokinéni.
Ma tényleg lehetett valami a levegőben mert Lolám is extrém nyügi és őt is csak a szopival tudom lecsitítani.
Ja és se UH se vérvétel nem volt.
jammie

Jammie!

Nem tudod véletlenül mi az oka, hogy lebeszél az oltásról az orvos? Engem érdekelne mert nagyon gondolkozom rajta, hogy felíratom, de nem tudom, hogy mivel teszek jobbat mert hát vannak elle és mellete szóló érvek is.

Köszi Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Tücsök,

Azt mondta a benne lévő "higany" nemigazán káros mert valamelyik halnak a húsában is benne van és állítólag annál sokkal károsabb dolgokat is megeszünk anélkül hogy észrevennénk. A másik indoka inkább az anyagi volt szerinte felesleges a 8e-t kiadni ha csak a hatóanyag miatt akarod mert abban nem túl sok különbség van éshát ő 30éve van a szakmában de nála még állítólag sosem okozott problémát és amiben végül is igaza van mi is ezen nőttünk fel úgymond. Azt mondta csak akkor ajánlja ha csak a "kevesebbszerszúrás miatt akarod és szerinte nem kell utána már végig a 8ezressel szúrkálni át lehet térni az ingyenesre is. Eddig úgy vettem észre ahány orvos annyi variáció. Én azt mondtam még megbeszélem a férjemmel, hát ő azt javasolta inkább vegyek valami szép rucit vagy játékot belőle.
Remélem valamennyire érthető voltam.
jammie

Ja és már nem tudom ki ajánlotta a dm-es pelust a méret miatt , ma vettem egy csomaggal valóban jó minőségű, de összemértem a pamperssel (4-9kg) és nekem ugyanolyan nagynak tűnik. Kép Na visszamentem vettem egy huggies-t is (5-9kg) ez kisebb és vékonyabb is. Árban mindegyik egyforma kb. A lényeg, hogy egy ideig nem lesz pelenkahiányKép
jammie

Sziasztok!

Juszti férje vagyok. Szerda délben megszületett Boldizsár, 4.2 kg-mal és 58 cm-rel. Császárral szültünk, mivel nem nagyon voltak fájások, a magzatvíz pedig elfolyt.

Íme néhány fotó a csöppségről:

Kép
Kép
Kép

Kép
juszti75

Szép nagy fiúcska lett, nem sokat tévedtek a súlyát illetően. Kép Gratulálunk és sok boldogságot nektek!
jammie

Gratulálok Boldizsárhoz! Kép)
Szép is és nagy is, igazán mondható rá az is hogy szép nagy Kép

Bernát sem szeret hason lenni, de ez azért változik ám. A nagyfiaim hason alszanak mióta maguktól tudnak forogni Kép

Valaki kérdezte, mi leszek, ha egy hónap múlva nagy leszek Kép Tanító néni és ötödik-hatodik osztályban magyart tanító tanár is Kép

És ma tényleg van valami a levegőben, mert Bernát egy áldott jó baba, de ma egész nap ha kb. egy órát aludt (persze azt is részletekben), akkor sokat mondok. Semmi nem használt. Egész nap csak evett volna. Vásárolni is elmentünk, gondoltam, majd akkor alszik végre egy jót a bevásárlókocsiban, de iszonyú nagyot tévedtem. És nagyon elfáradtam a mai napban, mert előző éjszaka Bálint miatt voltam fenn. Most értünk haza a Tescóból. Csak benéztem hozzátok, de már megyek is aludni.
Jó éjt, holnapra pedig nyugisabb napot kívánok!

Dorka

Ui.: nem nézte ma valaki közületek délelőtt az mtv 1-en a Napi mozaik című műsort. Csak mert az én férjem is zenélt benne Kép
dorka

Juszti,

Nagyon gratulálunk a nagyfiadhoz Kép

Angéla
angéla

Jammie!

köszi az infot. Egyébként én mondtam a DM-es pelenkát, de csak azért, mert nekem a manocskámra nagy volt az 1-es (legkisebb pelenka), csak a DM-es és a Libero volt rá jó. Most már kicsi rá a legkisebb, és a Pamparsből most is nagy rá a 2-es, de a DM-es és a Huggies az jó rá. Én ebből gondoltam, hogy kisebb, de egyébkénk ugy kisebb, hogy ugyanolyan széles csak nem olyan magas. Bocsi, hogy megtévesztettelek, de nekem ez volt az észrevételem.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Juszti!

Csodaszép baba Boldizsár! Gratulálok!!!!!

Remélem te is jól vagy!

BJ
babjag

Sziasztok!
Gratula Jusztiéknak a hatalmas kislegényhez!!!

Oltásról annyit, hogy megvan az ANTSZ engedélyük és már forgalomban van és lehet használni, a gyártó céggel beszéltem kedden.

Timurr,
nagyon tetszik a hajasbaba!!!!

Hasonfekvés: nagyon szépek és ügyesek a babák (Angéla, Ruz) nálunk aludni csak hason alszik Marci, játszani háton és oldalt szokott, most két hete "kínzom", hogy hason is legyen ébren, de 15 percnél tovább nem bírja, mert egyfolytában erőlködik.

Tegnap voltunk csípőkontrollon, szerencsére minden rendben, majd akkor kell mennünk, ha egyedül tud járni. Ennek nagyon örülök!!!!

Megjött az útlevele Mazsolánknak, nagyon "komoly"!!! A postán a nénik is megnézték, mindenki jót röhögött rajta.

Tápszert én mindig frisset csinálok, max 1 órán belül használom fel. Az üvegmelegítőben folyamatosan meleg a víz, így fél perc alatt kész.

Na megyünk ki ásni, végre szép idő van, Marcit pedig kirakjuk legelni a babakocsiba!!!
Szép, kellemes hétvégét Mindenkinek!
tamesz+marcell 14+5

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok

Juszti gratulalok gyonyoru nagylegenyKép
Probalta valaki kozuletek mar a tescos pelenkat?
Kaptam par darab mintat egesz jo volt de egy nagy csomagra nem merek beruhazni mert ugye "tesco gazdasagos" es tudom hogy csinaljak az altalaban a sajat markas termekeket egy ido utan...Kép
A sok hasonfekvestol a torpe olyan mint egy agressziv kismalacKép De o csak igy szeret lenni haton rogton uvolt.Kép

Kép
vaktyuk

Sziasztok,

Timurr,
nagyon szép a kislányod

Juszti,
gratuláloka kisfiadhoz. Szép nagy legényke lett.

Vk kérdezte h csak az első napok zűrösek-e. Hát én nagy okosan megállapítottam magamban h a 6 hetet nem véletlenül találták ki. Ennyi kellett nekem a testi és leki felépüléshez is és végre 6 hét után a Manó is elkezdett látványosan fejlődni (mosolyogni, követni dolgokat)

Timurr, ezeken az érzelmi hullámzásokon ne csodálkozz. Tényleg el fog múlni. Én akkor azt hittem sose lesz vége. Annyit bőgtem h csuda. A babával sem tudtam túl sok mindent kezdeni. Pedig nekem még segítségem is volt. Szinte minden idegesített. Egyébként még most sem múlt el. Irtó feledékeny lettem.

Hasonfekvés: szerencsére Barni szeret mindenhogy feküdni. Hogy éppen hogy alszik el úgy látom hangulat kérdése.

Fejtartás: már kérdezetm régebben h neketek nem kell a babákat tornáztatni? Nekünk azóta kell amióta kihoztuk a kórházból. Nem volt elég erős a hátizma. Összesen 3 fajta tornát kell csinálni. De úgy látom behoztuk a lemaradásunkat.

Rólunk: Hétfőn mehetünk ujjabb vérvételre ugyanis a sárgaság még mindig nem múlt el és nem találják az okát. Szerencsére ezen kívül minden érték rendben + kaki, pisi és szépen fejlődik. A múltkori augmentin kúra után már a hasa is fáj, mert a roszz baktériumok mellet ugye a jó bélbaktériumokat is kipusztította, így nem tudja jól megemészteni a kaját. De ezt természetesen senki nem mondta el, úgyhogy halálra aggódtam magam h mi baja lehet a gyereknek, vagy mit ettem össze. Egyébként ez a sárgaság dolog is kezd aggasztani bár tegnap egy ismerős orvos megnyugtatott h az érték csökken csak még mindig jóval a határ felett van, egyébként minden vizsgálati eredmény jó. Hétfőn megyünk 2 hós oltásra bár nem tudom h beadják-e a vérvétel miatt.

Megpróbálok képet feltenni.
Kép
Kép

Adri + Barni
8+6
hadri

Sziasztok!

Édesek nagyon a babócák! Timurr, Juszti, friss babások, nagy gratula, kitartást, egészséges, mosolygós babát, és sok tejcsit kívánok!
Vaktyuk a Te Törpécskéd is nagyon édes!
Segítsetek kérlek: most vettem egy vagyonért Avent mellszívót, hűtőtáskásat, mivel mi sokat utazunk és nem tudom használni Kép Nem szív rendesen. Eddig Medelát használtam az vhogy jobb volt: jó vákumot képez és szopi után mindig le tudtam fejni egy 20-30 grammot. Tudom, hogy nem egy nagy mennyiség, de azért gyült vmi a hűtőben. szerintetek mit csinálok rosszul?
Előre is köszi a válaszokat!
sziasztok,
Eszter
wester2004

Wester,

Tuti, hogy jól raktad össze? Nem levegős sehol? A cicire jól illeszkedik?

<a href="http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/isisreszei.htm" target=_top>pro-mama</a>

Angéla
angéla

Wester,
Gyakorolni kell, én nem mindig jól rakom fel a tölcsért a cicire, és akkor nincs vákuum. Most is csak az egyik mellemből tudok gond nélkül fejni, a másikkal még ügyetlenkedek.

Más: nektek a babátok megszokta egyből a babakocsit? Ákos nem szereti, séta alatt majdnem végig panaszkodik, és nem akar bealudni, bármit is írnak a könyvek.Kép Eddig kétszer voltunk sétálni. Nem tudom, hogy szokassam bele.

KépKép
connie

Sziasztok!
Köszi a reagálásokat fejés ügyben&#8230; úgy néz ki, hogy nekem most éppen muszáj, mivel az egyik mellemben egy bekeményedett csomó van, amit ki kéne masszírozni, de nemigen jön össze, mert rossz helyen van. Mindenesetre igyekszem megtenni, amit lehet a mellgyulladás elkerülése érdekében.
Timurr sztorijához egy megjegyzés: mivel egy helyen szültünk (csak egy hét eltéréssel): részemről tökéletesen meg voltam elégedve a kórház személyzetével, kivéve a csecsemősnővéreket, mert bizony egy-két kivételtől eltekintve valóban nem úgy álltak a kérdéshez, ahogyan kellett volna. A szobatársam egyáltalán nem tudta mellre tenni a babát, állandóan nekem kellett futkosni segítséget keresni neki. Egyébként mi is bimbóvédőzünk és fekve szopizunk, Bencsinek nincs türelme &#8222;rendesen&#8221; szopizni, de így tökéletesen megfelel számára.
Sőt, túlságosan is, mert kéthetes korára már a születési súlyára is 400 grammot! szedett. (mondjuk nem is esett vissza sokat, alig 200 grammot). A dokinál az asszisztensnő nem akarta elhinni. Pedig eléggé össze-vissza eszik, van, hogy 5-6 órán át nem kel föl egyáltalán, nem tudom, ez normális &#8211;e kéthetes korban?! Átlagban 6-7-szer eszik 1 nap, nemigen mérem, hogy mennyit, max. naponta egyszer, de a 100 grammot simán túllépi mindig, sőt ma reggel 190! grammot mértem (lehet, hogy elmértem?), ennyi belefér egyáltalán a kis pocijába?
Én az első két napot itthon végigbőgtem, túl nagy felelősség hirtelen egy kisbaba ahhoz, hogy egyáltalán felfogja az ember a gyors változást, még ha erre is készült akár már évek óta&#8230;
Benedek az oldalán alszik, az első pillanattól így éreztem leginkább biztonságban, és szereti is így. A hátát kitámasztom egy összegöngyölt törölközővel és mindig váltjuk az oldalakat. Hason egyáltalán nem tud feküdni, meg a köldöke is elég nehezen gyógyul (ma is vérzett kicsit!), ezért nem is próbálkozunk.
Jusztinak gratula, tényleg szép nagy babó lett Boldizsár.
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Wester!

Az Avent mellszivo szive a kis muanyag "csillagocska" azt kell jol felhelyezni, es akkor mindenkepp kepzodik vakuum. En is nagyon sokat bajlodtam vele, aztan kicsereltem a csillagocskat a dobozban levo masikra, azota siman mukodik es sziv rendesen. Gondolom az eloszor hasznalt valahol repedt lehetett, vagy valami ilyesmi.

Udv, BJ

UI. Nekem az unokatesom mutatta meg, hogy mukodik , mert igazabol a hasznalati utasitas nekem nem nagyon segitett.
babjag

Franciska,
A csomó fellazításában segíthet, ha melegvízzel való zuhanyzás közben masszírozod kicsit, vagy melegvizes borogatást teszel rá, és úgy.

Az elején Ákos is 5-6 órákat aludt, és amikor ébren volt, akkor akár óránként is szopizott. Mivel nagyon jól fejlődik, mi hagytuk is aludni. Mostanra lerövidültek az alvós időszakok, és kb. két óránként szopizik, mikor ébren van.

Ma voltunk esküvőn, ez volt a picurka első "társadalmi eseménye". Persze csak a bevonulást láttuk, meg a lelkész beszédéből 10 percet, aztán a manó éhes lett, és kimentünk. Vittük a szopis párnát, úgyhogy sikerült a kocsiban megszoptatni, ami tök jó, mert így majd mehetünk mindenfele vele, nem kell hazarohanni etetni. Amíg a párom a maga 120 kilójával ott cirkál mellettünk, úgyse mer megbámulni senki.Kép Persze a gyerkőc jól lefáradt a sok újdonságtól, volt egy kis hiszti. De a masszázs meg a fürcsi megnyugtatta, szopi után azonnal bealudt.

KépKép
connie

Sziasztok!

A Cerazette-tel kapcsolatban keserű tapasztalatot szereztem. 4 napi szedés után azt vettem észre, hogy drasztikusan csökkent a tejem. Abba is hagytam, mert fontos, hogy legyen tejcsi, azok után, hogy Ákival nem volt egy csepp sem, most örülök mint a kismajom a farkincájának, hogy tudom szoptatni Alexát.
Azt tervezem, hogy majd beszedem ezt a 3 havi kiváltott Cerazette-t, ha már nem szoptatok, de szöget ütött a fejembe, hogy szopi nélkül már nem véd. Ezek szerint emellett is kell a "kiszállás Kelenföldnél"? Kép

Amúgy Alexa egy kajamanó, veri a 6 kilót, kis dagi. Kép

Minden új babához gratulálok, sok örömet, és persze jó egészséget kívánok.

Zsu
tothzsuzsi

Wester
Bocs, hogy ismeretlenül bekotyogok-régi olvasó üzemmódos vagyok, tavaly szeptember óta olvaslak Titeket, de csak 1x-2x írtam,valahogy így alakult.
Eddig én is Aventes mellszívót használtam, de én is nehezen tudtam használni.Én is arra jöttem rá, hogy a fehér csillagocskát kell megpiszkálni és akkor rendesen szív+az is segített, ha kicsit bevizeztem a párnácska szélét,így jobban tapadt a mellre.Arra is rájöttem, ha fejés közben kicsit átmasszírozom a mellem amikor már látszólag nem jön semmi, még kicsalogatható egy kis mennyiség.Egyébként ahhoz képest, milyen drága, én csalódtam benne, most már mást használok, nem volt idegrendszerem hajnalban félkómásan szórakozni vele, vettünk egy sokkal olcsóbbat, eddig nem okozott csalódást.(bár nem is kell sűrűn használnom, az is igaz..)
Még egyszer bocs, hogy ismeretlenül okoskodom, már annyiszor szerettem volna csatlakozni hozzátok, de valahogy mindig csak az olvasásig jutottam....
Minenkinek jó babázást:-)
Virág+Vince10+5
villes

Villes,

Szívesen beteszlek a táblázatba, ha megírod az adataidat. Kép

Angéla
angéla

Szia Angéla:-)
De rendes vagy, köszi:-)Igyekszem ezentúl gyakrabban írni, nem csak olvasgatni,bár a gyerkőcöm igazi sokemberes manó, így néha még olvasni sincs időm Titeket...
Vince fiam március 7-én született,3900g, 60cm, 39+1,nincs még tesója,és az István Kh-ban született.
Sziasztok és köszi még 1x:-)
Virág
villes

Virág
De jó, hogy előkerültél!!! Kép
Már gondoltam, hogy írok neked, mert nagyon eltűntél.
zsana75

Szia Zsana:-)
Itt voltam végig, csak olvasgattam, nem volt energiám írni..Vince nem szereti a magányt(miért is szeretné?:-), így reggeltől estig mesélek, énekelek, sétálunk, játszunk, estére meg már csak elvánszorgok az ágyig-nem vagyok hozzászokva ehhez a sűrű kommunikációhoz:-)
sajna jövő héten doktornéni látogatás, mert bár szerintem semmi baja, másfél hete zöld a kakija, elküldik tenyésztésre, pedig semmi betegségre utaló jel nincs, de jobb félni, mint megijedni alapon.
Ma megyünk először kenguruval csavarogni, kíváncsi vagyok hogy fogja bírni, mert nagyon nem szereti, de nincs más választásom, metróznom kell:-)
Ti is kirándultok ma???Végre itt a jó idő!!:-))
Ti jól vagytok?
Virág
villes

Sziasztok!
Köszöni Maja is a dícséretek,tényleg édes kis hajas baba,olyan aranyos amikor elégedett tele a hasa és azt mondja ehhh.Meg amikor vigyorog,meg amikor rángatja a cicit mint egy kiskutya,mert türekmetlen szóval mindig.Kép

Franciska
Én is a csecsemősökkel voltam elégedetlen,pont ezért mert volt 2-3 kivétel,de a többi csak oda nyomta az 1 napos babát aki nem fogadta el a cicit,aztán leléptek,majd ha netán szopizott is kivették az ember kezéből.Na mindegy az én kis manóm bebizonyította,hgy igen is tud szopni,csak ahhoz az kell,hogy éhes legyen.

A fürdést a ti babáitok is nehezen viselte az elején?Maja első nap üvöltött azóta már csak akkor sír amikor kiveszem a vízből,napról napra jobb lesz remélem,met nem akarom szegényt stresszelni.

Ha felébrde husikám kimegyünk levegőzni ,kíváncsi vagyok tetszik-e majd neki.
Kép
Timurr
Vendég

Sziasztok!

Aki még emlékszik rám, én sem vesztem el!!!! Kép
Sajnos a méhszájam rendetlenkedett febr. vége óta, és szigorú fekvésre voltam ítélve. Szerencsére minden rendben ment így. Bár ápr közepén a kórházba is beküldött a dokim, a biztonság kedvéért tüdőérlelő injekciókat kaptam.
De a lényeg, hogy picurkám azóta megszületett, gyönyörű kiscsaj Kép (képet majd később teszek fel)

Angéla!
Az adatok: szül.: máj. 7. 37+4, 3050g, 54cm, Gréta

Szóval majd jövök még, de nagyon szeretném elolvasni a 3 havi termést....

Akiren
akiren

Sziasztok!
Babjag, Angéla, Virág, Connie: nagyon köszi a mellszívós segítséget! Kicseréltem a csillagocskát, most működik! Olyan jó, hogy vagytok, mindig kapok segítséget, ha vmi nyűgöm van!
Babus! Csak azért kérdeztem Tőled az UH-t, mert ugye Te gyöngyösi vagy, tehát nem pesti, s kíváncsi voltam, vajon a vidékiek mind ilyen hátrányos megkülönböztetésben részesülnek? De ezek szerint a Te Picúrodat Pesten vizsgálták, ha jól értettem.
Holnap megyünk doktornénihez, vkinek sikerült már kislánytól pisimintát venni? Kaptam vmi zacskót, de hát érdekes menet lesz... Remélem nincs semmi baja a Kistündérnek, s csak pusztán fittneszprograqmon van, s szem előtt tartja, hogy egy "nő sosem lehet elég sovány" Kép, s ezért nem hízik rendesen... Azért persze aggódom, kérlek drukkoljatok!
Timurr, Hadri, Vaktyúk, Juszti: nagyon-nagyon édesek a babák!

sziasztok,

Eszter
wester2004

Eszter,
Szorítok neked.

Akiren,
Nagyon gratulálok a kiscsajszihoz Kép Azért amikor lesz időd a szülésről is írj. Kép (Én nagyon szeretem ezeket olvasni Kép )

Angéla
angéla

Sziasztok!

Ha van valakinek otthon NGC-je (Nathional Geographic)holnap reggel 9-kor lesz egy tündéri dokumentumfilm Élet az anyaméhben címmel. Én most láttam és nagyon el vagyok tőle ragadtatva. Nem tudom ismétlik-e majd még.
jammie

Akik szedik azt a Cerazette-t tapasztaltak hasonló (vagy más egyéb) nem kívánatos mellékhatást mint Tothzsuzsi? Szedés előtt állok de eléggé elbizonytalanodtam...
jammie

Sziasztok!
Kiderült, hogy az volt a manó baja a babakocsival, hogy nem látott ki belőle. Most a 2. pozícióban használjuk, se nem fekszik, se nem ül, úgyhogy tegnap jól be is aludt séta közben.

Hason is csak úgy szeret, ha párna, cici, vagy apa mellkasa van a feje alatt, nem teljesen vízszintesen. Most éppen a nagy ágyon, az én párnámon horkolászik.Kép

Szegénykémet túlöltöztettük az utóbbi napokban, tele lett meleg kiütéssel a feje, és tegnap 1000 g tejcsit nyakalt be! Ma már nyáriasra vettük az öltözködést, és sapit sem kap a délutáni sétához. remélem, így nem fog róla folyni a víz.

Tettem fel róla egy hónapos (tegnapi) képeket a képtáramba (cím a profilomban).

KépKép
connie

Sziasztok!

Minden új babásnak nagyon de nagyon gratulálok!!!

Juszti,
lehet, hogy eddig szarul érezted magad (császár), de most hirtelen javulás fog beállni a mozgás-tudásodba. Nagyon jó az idő, hamar elkezdhetsz kijárni Boldizsárral és pár hét múlva irány a Liget! Kép Nagyon sok tejecskét kívánok!

Gézengúz,
nem tudom, én mindenhol azt olvasom és állandóan a lelkemre kötik, hogy tápszert csak frissen.

Connie,
Panninak is a gömbölyödés volt a kedvenc póza a hasunkon. Sajnos már kinőtt belőle Kép, pedig olyan édes volt és milyen finom érzés! Kép
A babakocsival nekünk is a kilátás volt a probléma, végig hisztizett benne. Én inkább nem magasítom, hanem most a hordozót teszem a kocsiba velem szembe, így kilát, én is tudok vele beszélgetni. Eddig bevált. A hordozókendő azért macerás volt (abban is vittem már babakocsi helyett).

Panni hason csak alszik, ébredéskor elvan egy ideig (biztos, mert kéztámasz nélkül nehéz tartania magát, a kezét meg most kezdi el nézegetni hanyatt, de még nem igazán megy a használata), de játszani és nézegetni hanyatt szeret. Viszont míg hason akár 10 órát is alszik, hanyatt max 15 percet.

Kipróbálta valaki a frontos bogyót? Érdemes, tényleg bejön.

Szombaton kikészítettem a kiscsajt: nem tudott aludni a telken (már mindenhogy próbáltam elaltatni), így hulla volt estére. Ráadásul fogzik is (bal fölső), rákapott a cumira, öklére, rongyokra, stb - kaja helyett). Vasárnap így reggel 8-kor keltünk Kép és 12 órát bírt ki evés nélkül! Viszont szombat estére kinőtte minden egyes 62-es, 62/68-as ruháját, így míg apucival sétáltak tegnap a jó időben, én ruhákat vásároltam. Kép vagy Kép ?
Na, megyünk babamasszásra. Kíváncsi vagyok.

Kata
panni2005

Sziasztok!

Juszti!
Garatulálok Kép!!! Végre Te is babázol! Én is császrral szültem, így tudom, most nem könnyű Neked, de két hét múlva már nem is fogod érezni a sebed. Remélem a tejcsi is gyorsan beindult!

Hasonfekvés: Marci is nagyon utálta, de a hasfájása miatt muszáj volt rászoktatni. Most már nem is alszik máshogy és a hasa is sokkal ritkábban fáj. A "titok": csak akkor tegyétek hasra, amikor az öletekben nagyon mélyen elaludt. Így szépen megszokja. Ébren még Marci is max. 5 percig bírja hason, de aludni mindig így alszik. Eleinte nagyon dühös volt, amikor felébredt, de aludni sokkal nyugodtabban aludt, mint korábban.
Remélem segít valakinek!

Cerazette: nekem nem apadt a tejem Tőle. A hasam kicsit begörcsölt egyszer-kétszer, de többet ez sem fordult elő (lehet, hogy nem is ettől volt). Nekem a tejem csak akkor apad, ha keveset pihenek vagy ha nem vedelek folyton ásványvizet.

Egy mai kép a Nagyfiamról:
Kép

Eveka

Kép
eveka

SziasztokKép

Kata
Nagyon hasonlóak a babáinkKép, Kristóf is csak hason alszikKép, háton pedig játszikKép
És neki is nő a foga, alul középen, folyamatosan nyáladzik, piszkálja, minent a szájába tömködKép
És mi is most térünk át a 68-as kollekcióraKép
Egyébként Kristóf már vagy 2 és fél hónapja nem alszik nappal, átlag reggel 9-től este 8-ig egyfolytában ébren van, max. 15 percet alszik a déli kajálás után.(ezt élvezem most még egy pár percigKép)Persze hullafáradt, de akkor se alszik. Fürdetésre már rettenetesen nyűgi, már a szemei is keresztbe állnak estéreKép

Jammie
Én már 3 hónapja szedem a Cerazette-t, de nem csökkent tovább a tejcsim, ugyanannyi van, mint előtteKép

Akiren
Én is gratulálok nektekKép

Timurr
Nagyon édesen alszik MajaKép
Kristófról is készült hasonló kép, még a kórházbanKép

Connie,én is valószínűleg folyton túlöltöztetem Kristófot.
Lenne jónéhány kérdésem hozzátok:
- Szerintetek ilyen melegben, mi a megfelelő öltözet egy (4 hónapos) babának egy babakocsis sétára?
Pl. rövidujjúban lehetnek? És sapka feltétlenül kell? Oké, ha éri a fejét a nap, akkor adok rá egy vékony sapit, de a babakocsiban árnyékban van a buksija.

- Múltkor írtatok a naptejről. Amikor elmentek sétálni, nagy melegben, akkor ti bekenitek naptejjel a babákat?

- A babakocsi háttábláját mikortól lehet a kicsit megemelt, 2.pozícióba dönteni? Kristóf már 4 hónapos, de én még mindig teljesen fekve tologatom, pedig ő is nagyon szeretne már nézelődni. (Connie írta ugyan, de 1 hónaposan még nem túl korai??)

- Nektek mikor van időtök főzni, takarítani és minden másra?
Ránk még mindig a két nagyi főz.
Mosogatni csak úgy tudok, ha cipelem magammal a konyhába a babahordozóval vagy késő este, úgy 9-10 körül.
Takarítás csak heti 1-szer, hétvégén van.
De magamra sincs időm, én délben reggelizem, és később is csak úgy tudok kajálni, ha viszem magammal Kristófot a konyhába. Felrakom az asztal közepére hordozóstól együtt és nézi ahogy eszek.
Fürödni se tudok elmenni tőle, az is csak este 10 körülre marad.
Nálatok hogy van ez?? Én 4 hónapja nem tudom utólérni magam.

Na megyek, mert letelt a 15 perces déli alvásKép és megy a sírás ezerrel.

Babus

Kép
babus2005

Juszti, nektek is hatamas gratulaKép
Bocsi, ez lemaradtKép

Kép
babus2005

Gratulálok a szép babákhoz. Mindenkinek sok tejecskét.

Nekünk is kellett vizeletmintát vinni. Hát nem egy egyszerű eset. Adél bármikor bármennyit tud produkálni, de amikor a zacsit felragasztottam, az istenért nem akart pisilni. Kb 1 óra kínlódás és hosszas rábeszélés után SIKERÜLT!!!!!
Igaz fele mellé ment , mert annyit mocorgott, hogy a ragacs elengedte a kis husi-musikáját.
Elvittük a laborba, ahol közölték, hogy ok, de még vért is vesznek tőle. Adél még ezt is hősiesen tűrte. De szerencsére minden oké. Minden eredménye rendben van.

Cerazette: Én is szedem, nekem semmi gondom.

Adél mindig háton alszik. Napközben (játék közben) hasra fordítom. Most már hezdi élvezni, de eleinte kb 1 perc után visítás volt. Most már egyre hosszabb időre marad úgy.

Most pl játék közben a szőnyegen aludt el.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Hello

Valószínűleg azért csökkent a Cerazette-től a tejcsim, mert születésem óta pajzsmirigy alulműködésben szenvedek, és ez amúgy is csökkenti a tejmennyiséget. Hormont szedek rá, és valószínűleg a C. hormontartalma már sok volt a szervezetemnek.Kép
Beszéltem egy szopis tanácsadóval, ő is mondta, hogy a hormonális fogamzásgátlók sok esetben - de nem minden esetben! - csökkentik a tejtermelést. Úgy látszik, én így jártam. Amióta abbahagytam, semmi gondom, max. néha a front. Kép

Ruz, Borbolya: a ti babáitok mennyit esznek egyszerre? Alexa képes alkalmanként 200-250 ml.-t megenni, aztán meg jó nagyokat bukik.

Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!
Gratulalok mindenkinek az uj babakhoz, nagyon szepek.

Timurr, csak befutottunk mind a ketten - nagyon hamar lerendezted a szulest ;-)

itt van egy par kep Elizabethrol:
http://users.skynet.be/krisztina/elizabeth.htm

Elizabethnek picit dagadt a cicicskeje, azt mondta a gyerekorvos a korhazban hogy ez teljesen normalis, de meg mindig ilyen es kemeny is - szerintetek ez normalis kislanyoknal? Es meddig lesz igy?

Speedy
speedy

Speedy,

Az anyai hormonok miatt dagadt a cicije. El fog múlni, ne izgulj Kép

Angéla
angéla

Kata!

én kiakartam próbálni a bogyókat, és kérdeztem itt a neten valakitől, hogy hogyan kell adni neki,de senki nem válaszólt ezért még nem tudtam kipróbálni.

Babus!

Szerintem egy négy hónapos babának már felemelheted a babakocsi háttámláját.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Megjöttünk doktor nénitől, ahol épp demonstráció volt, doktor és nővérjelöltekkel. Megkaptam, hogy "tipikus első gyerekes aggódós anyuka". Hát rendben. Tény, hogy tudok parázni, de szerintem azért érthető, mert nagyon fittnesprogramon van a leányzó: 2 hónaposan, 3900-es születési súllyal (ami 3700-ra esett vissza) még most is csak 4700 gramm. Viszont 59 centi, 50-nel született. Úgy néz ki, hogy modellalkat Kép magas, vékony. Pisi negatív lett, holnap kell tejcsimintát vinnem az Sztk-ba. Meglátjuk... Doktornéni azt mondta, hogy tegyem el a mérleget. Én eddig minden szopit mértem, plusz napi, heti gyarapodás. Ti hány hónapos korukig méritek a babócákat? KIcsit félek abbahagyni a mérlegelést...
sziasztok,
Eszter
wester2004

sziasztok,
Kata, Tücsök: szerencsére kivágtam frontos homeós bogyós üzit, most bemásolom:
LÁNYOK, a FRONt:
a doktornéni szerint a babák általában a hűvös, szelet ígérő frontra érzékenyek. Erre jó szerinte az ACONITUM NAPELLUS 15CH homeobogyó, amiből beadhatsz 1 kanál forralt vízben felolvasztott 2 bogyót.
wester2004

Sziasztok!

Jó(?) meleg van ma!
Kisfiam túlesett élete első vonatozásán (barátnőméknél voltunk Vecsésen), egész jól viselte. Kép

Virág
Majd mesélj, hogy mit mondott a gyerekorvos. Én is gondolkodom, hogy elvigyem-e Vilmost, mert neki is lassan már egy hete zöldes a kakija, meg egy picit nyálkás is. Egyébként nem szenved vele, de jó lenne tudni, mitől van.
Kenguruzás hogy sikerült?

Babus
Én csak egy napozót adok ilyenkor Vilikére és a lakásban zoknit. Lehet, hogy zokni nem kellene, de abból indulok ki, hogy nekem mindig fázik a lábam. Sapcit csak azért adok rá, mert még nincs napernyőnk a kocsira, így időnként besüt a nap egy-egy pillanatra.
Nem tudom, ki milyen háztartást vezet, de nekem bőven van annyi időm, mint mondjuk mikor még dolgoztam.
A kajarendelős tervemről le kellett mondani a tehéntejallergia miatt, így kb. kétnaponta főzök. Na nem extra kajákat, de mondjuk a főzelékek hamar megvannak, sülthúst is csak betolom a sütőbe, időnként ránézek, pörkölt megfő a kuktában, stb. Időigényesebbet (pl. rakottkrumpli) akkor csinálok, amikor apuci itthon van.
Takarítás: kb. 3-naponta söprés-felmosás mindenhol, gyors portörlés alkalmanként fél óra.
Zuhanyozni szoktam, az pár perc, extrém esetben viszem magammal. Hajmosás belefér, szárítás nem mindig. Kép
Szoktam hagyni egyedül nézegetni a kisfiút. Beszélget a játékainak, nézelődik, stb. Ha nyűgi van, félbehagyom amit csináltam és később folytatom.
Egy hosszabbat szokott aludni 2-3 órát, de azt kell is. Volt már, hogy elaludt játék közben, de van, amikor el kell ringatni. Ha nem tudom letenni (mert felébred), akkor rászánom azt az időt és alszik kézben. Sajnos én nem tudok ilyenkor aludni, ezért olvasok vagy netezek.
Tehát nekem abszolút jut időm mindenre, bár lehet, hogy egyik nap nem, de akkor másnap, pedig nálunk kaja is elég gyakran van.

Zsana + Vilmos (10+6)
zsana75

Wester!
én is tipikus első gyerekes aggódós anyuka vagyok. Amikor Andor 2 hetes volt, a doktor néni itt volt nálunk és látta, hogy minden etetést mérünk, felírunk stb. Jót nevetett és azt kérdezte, hogy megnyugtat e minket a mérés, vagy pedig felidegesít, hogy nem eszik jól a gyerek. Mi - lévén közgazdászok - mondtuk, hogy ha látjuk a számokat az minket megnyugtat. A doktor néni azt mondta, hogy jó, akkor mérjék, de amint elkezdenek a grammok miatt aggódni dobják el a mérleget!

Másik, szerintem 59 cm-hez a 4700 gramm, az egyáltalán nem jelent túl vékony gyereket.

És még valami: az is lehet, hogy neked zsírosabb a tejed és kevesebb is elég. Ezt is a doktor néni mondta, hogy az anyatejek nem egyformák, és van amelyik sűrűbb és abból kevesebb kell a gyerkőcnek.

Üdv, BJ
babjag

Eszter,

Nekünk nincs mérlegünk Kép, csak akkor mérik le Valért, amikor oltásra viszem.

Angéla
angéla

Babus,
A gyerekorvos sógorom szerint 25 fok felett nem kell sapi. Én ma egy hosszúujjú body + ujjatlan rugiban vittem Ákost sétálni, az bőven sok volt, szegény az autóban majdnem felfőtt, másfél óráig szopizott egyfolytában, miután hazajöttünk. A továbbiakban majd este apával megyünk sétálni.
Aludni ugyanebben a cuccban szokott, takaró nélkül, nappal meg rövidujjú bodyban van, ugyancsak ujjatlan rugival.

Háztartás: nekem nagyon sokat segít a férjem, reggel szerencsére van ideje addig büfiztetni meg szórakoztatni a gyereket, amíg én eszek és tusolok, meg öltözök. Többi teendővel ugyanaz van, ami Zsanánál, és csak olyannak kezdek neki, amit félbe lehet hagyni. Főzés délután, este, mikor már apa is itthon van - főleg, hogy ő vásárol be. Kéthetente jön hozzánk egy néni takarítani és vasalni, így közben csak porszívózni meg felmosni kell nekünk, de az apa reszortja.

Wester,
Mi méregetjük, bár nem minden szopit, de nekem jó iránymutatás, hogy mikor mennyit eszik - ebből lehet tudni, mennyit fog aludni, mennyire volt szomjas, stb., szóval ez nekem inkább a napirend kialakításában segítség, mert egyébként annyit zabizik, hogy egyáltalán nem kell aggódnom miatta.Kép

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?