Új privát üzeneted érkezett!

Timurr!
Örülök neki, hogy ilyen gyorsan és viszonylag könnyen túl vagy a szülésen. Ugye mondtam én, hogy jobb félni, mint megijedni??? Egyébként elolvasva a történeted, nagyon hasonló a szülésed, mint az enyém. Kórház miatt Kép
Nagyon aranyos Maja, és mekkora haja van!!!
Szopizással kapcsolatosan nem tudok észt osztani, mert Jázi csak tápszert kap Kép
És a cicus hogy fogadta a kisnyuszit???

Kata!
Én úgy tudom, hogy a megmaradt tápszert ki kell önteni, nem lehet később felhasználni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy még fél óra múlva nem lehet odaadni. Mert nálunk van olyan, hogy pl. csinálok 150-t, de csak 120-t eszik meg Jázmin, de a pelenkázás után még azt is begyűri. Amikor megyünk is valahová, sosem kész tápszert viszek, hanem egy termoszban forralt vizet, meg külön magát a tápszert.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó,
igen, én is forralt víz + tápszert viszek, csak épp ez az: a fél óra múlva folytatom a kajálást még belefér, de mikortól nem fér már bele? Mert az ilyen frontos napokon Panni ici-pici mennyiségeket eszik fél óránlént, aztán hirtelen benyom 110-et. Én meg ha keveset csinálok, többé nem tudom vele folytattatni az evést, úgy behergeli magát (pedig azért jó lenne, ha legalább a napi 500-on alul nem enne), ha sokat csinálok, akkor meg kiöntöm. Ez így időnként tiszta dili. És általában a kiöntést választom, mint pl 30 elkészítését.
panni2005

Brigó!
Nekem azt mondtam az orvosom, hogy kizárólag addig nyújt védelmet a Cerazette, amíg szoptatok. Ha abbahagyom a szoptatást, akkor egyáltalán nem véd. Talán még a leírásán is ez szerepel. Szerintem vigyázz, inkább kérdezz meg még egy orvost, nehogy túl gyorsan jöjjön a kistestvér Kép!

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Én is hozzzászólnék a tápszer témához. Én ugyan szoptatok, de mellette néha (kb. napi 2x) szükség van a pótlásra. Ez persze hol több 60-80g, hol kevesebb (20-30g), ahogy a kisasszony étvágya és az én tejtermelésem alakul. Esténként szoktam egy cumisüvegbe kb 180-200g tápszer készíteni, és beteszem a hűtőbe. Ha nem elég a szopizott tejcsi, akkor csak előkapok egy másik cumisüveget, öntök bele a kész tápszerbúől, beleteszem a cumisüveg melegítőbe és kb. 5 perc alatt megmelegszik. Következő este új adagot csinálok, a maradékot pedig kiöntöm.

Üdv: gezenguz és Luca (9+2)
gezenguzerika

Sziasztok!

Én is hozzzászólnék a tápszer témához. Én ugyan szoptatok, de mellette néha (kb. napi 2x) szükség van a pótlásra. Ez persze hol több 60-80g, hol kevesebb (20-30g), attól függően, hogy a kisasszony étvágya és az én tejtermelésem hogyan alakul. Esténként szoktam egy cumisüvegbe kb 180-200g tápszer készíteni, és beteszem a hűtőbe. Ha nem elég a szopizott tejcsi, akkor csak előkapok egy másik cumisüveget, öntök bele a kész tápszerből, beleteszem a cumisüveg melegítőbe és kb. 5 perc alatt megmelegszik. Következő este új adagot csinálok, a maradékot pedig kiöntöm.

Üdv: gezenguz + Luca (9+2)
gezenguzerika

Sziasztok!

Gyorsan beugrottam hozzátok némi infót gyűjteni, legtöbbször ezt szó nélkül megteszem. Én jövőhónapban szülök és jó már "előre olvasni", tanulni a "nagyoktól". Végigpörgettem az oldalt és Ruzicsky megakadt a nagyfiadon a tekintetem. Tartja a fejét - és milyen édes! Én azt olvastam, hogy 3 hónapos korra jellemző! Hadd gratuláljak (remélem, nem csaltatokKép)!

Megyek is, láttam szüléstörténtet, nagy gratuláció a friss anyukáknak, úgyhogy elkezdek olvasni. Puszi, Timi
timmba

Lányok,
ma voltam a szoptatási ambulancián, az István kórházban, dr. Sarlai Katalinnál, és csak dícsérni tudom, meg ajánlani mindenkinek, akinek szoptatási problémája van, hogy menjen be. Kiderült, hogy semmit nem csináltam jól szoptatáskor: máshogy kell tartani a gyereket, más magasságban, kezét-lábát máshova tenni stb. Szóval szorgalmasan gyakorolnunk kell, de máris sokkal jobb, nem fáj annyira a szoptatás.
Kedden és csütörtökön délután van ambulancia, időpontot kell kérni, és a babával együtt bemenni.

Hasfájáshoz még annyit, hogy valamennyi hasfájás normális, hiszen még nincs bejáratva a babák bélrendszere.
Én inkább adtam neki enni, mert végül is mindegy, mi miatt sír, mert éhes, vagy mert a hasa fáj.Kép Akkor már legalább ne éhezzen.Kép

KépKép
connie

Fotó Valérról Kép

Kép

Angéla
angéla

Sziasztok

Van valakinek tapasztalata a Maltofer-cseppel babanal tegnap irtak fel de sajnos nem tudom adni neki mert igy is elegge szekrekedeses a tegnapi fel adagtol atnyugizte ma az egesz napot, mivel lehet esetleg helyettesiteni? Arra gondoltam en szedek inkabb plusszban valamennyi csak atmegy a tejcin de biztos keves. Esetleg valami homeos cucc csak ehhez teljesen analfabeta vagyok...
Ill volt mar valakinek olyan hogy nem fogadadta el a pici a cumisuveget? tegnap ota az se megy se tap, se szelhajto tea, se anyatej csak cici abban meg keves van mar neki barmennyit nyammog rajta

Kép
vaktyuk

Eveka

Én is ezzel értek egyet, hogy túleheti magát, végül is ő is ember, és én is hányszor voltam már úgy, hogy fájt a hasam a sok evéstől, sőt vannak emberek akik a nagy evészetek után még gyógyszert is bevesznek emiatt. Persze nehéz megmondani, hogy egy kisbaba miért sír vagy érzi rosszul magát, de én azért hiszek a túlevésben, mert Bendi átlagon felüli mennyiségeket hízik, ugye 200 gr az átlag hetente ő meg 300-350-et is szokott hízni egy héten, meg látom is, hogy óriási a pocakja állandóan. Egyébként 5 és fél kiló.

De egyébként ez tényleg olyan, hogy csak találgatunk, mert nem tudja megmondani szegényke.

Timmba

Nem, nem csaltunk. Bendike ilyen kis ügyes, de hát mindjárt két hónapos. Kép Talán azért is tudja ezt kicsit előbb, mert ő nagyon sokat van hason, úgy szeret aludni. Kép

Angéla

Látom ezt Valér is tudja. Kép Nagyon édi. Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok! Kép
Bocsánat, de mostanában alig van időm még olvasni is. Azt sem tudom, mikor olvastam legutóbb. Tegnap volt az utolsó főiskolai napom.
Két vizsgám van 26-án és egy június 1-jén. Azután jön az államvizsga június 16-án. Szóval most nem fogok gyakran jönni, de egy nagyon szívhezszóló idézetet azért írok nektek, amit a főiskolán kaptam egy csoporttársamtól.
Szép időt, jó sétálást holnapra mindenkinek!

Ja, a forralt vízhez annyit, hogy Bernát már kétszer is kortyolt a fürdővízből véletlenül Kép
Furcsán nézett, de még csak nem is sírt.

Idézet:
"Ha elölről kezdhetném a gyereknevelést,
fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezemet;
Példálózás helyett példát mutatnék;
Nem siettetném a gyermeket, hanem hozzá sietnék;
Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék;
Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot;
Kirándulnék, sárkányt eregetnék, réten kószálnék,
bámulnám a csillagokat.
A civakodás helyett babusgatásra összpontosítanék;
Nem erőszakoskodnék a gyerekkel, hanem a lelkét erősíteném;
Előbb az önbizalmát építeném, azután a házamat;
Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről;
És többet a szeretet hatalmáról."

/Diane Loomans/
dorka

Kata!
Ezt találtam a rendelőben:

Kérdés:
Kisfiam most 4 hónapos és 2 hetes. A tápszert ha nem eszi meg mindet újra lehet melegíteni neki, ha addig hűtőben van? És, hogy az baj-e, hogyha nincs betéve hűtőbe, hanem szobahőmérsékleten van és 1-2 órán belül van odaadva a picinek? Azt hallottam, hogy a kórházakban előre kikeverik reggel az egészet és addig hűtőben van.
Válasz:
Nem tanácsolom, hogy kint hagyd a tápszert a szobában, mert elromolhat. Tudod tejből készül, érzékeny dolog! Ha megmarad valamennyi, és pár órán belül odaadod neki, akkor szerintem egyszer újramelegítheted, de a legjobb az, ha mindig frissen készíted el!

Eveka!
Ez komoly? Mert azt mondta a dokim, hogy azért írja fel ezt, mert még nem jött meg a mensim (Kép) és a legtöbb gyógyszer ahhoz van igazítva, viszont a Cerazette-t bármikor el lehet kezdeni.
Igen, valahogy egy 7+5 napos baba mellett nem szeretném, ha kiderülne, hogy jön a következő!!!!!

Ruz, Angéla!
Tényleg szépek és ügyesek a fiúk.

Dorka!
Kitartást a vizsgákhoz!!!Megkérdezhetem, hogy mi leszel, ha "nagy leszel"?

Brigó

Kép

Kép
brigó

Angéla
Valér is nagyon ügyes! Kép

Connie
Nem tudom, jártál-e szülésfelkészítőre, én ott "találkoztam" a doktornővel és gondoltam is, hogy ha mindenkinek ilyen jól elmondanák a dolgokat a szoptatásról, akkor bizonyára kevés anyukának lenne problémája (persze csak akkor, ha úgy is csinálnák Kép).
Szerintem általános probléma, hogy az anyukák tájékozatlanok és ilyen fórumokról szerzik az információikat. Nagy divat manapság szidni a szoptatási tanácsadókat, de ezt általában azok teszik, akik soha nem beszéltek velük.

Vaktyúk
Miért kap Maltofer cseppet a babád? Segíteni sajnos nem tudok Kép.
zsana75

Zsana75 azert mert vashianyos.... ami nem kicsi szekrekedest okozna akar nalam is nemhogy nala.

Kép
vaktyuk

Köszönjük a dícséreteket Kép

Ti is tegyetek fel sok-sok képet, hogy mi is dícsérhessük a babákat Kép

Angéla és Valér
angéla

Dorka,

Szorítok az államvizsgád miatt Kép
angéla

Vaktyúk Kép
Gondoltam, hogy vashiányos, csak azt nem tudom, hogy hogy derült ki. Nekünk ilyesmit soha nem néztek. Nálatok volt valami tünet?
zsana75

Jah:D
Szoval vervetelen volt a mult heten amit igy 2 honapos kor korul ejtenek meg, es az lett az eredmeny hogy potolni kell

Kép
vaktyuk

Érdekes. Más is volt vérvételen?
zsana75

Nekem azt mondta a doki itt ez a normalis, nem ismerem az itteni orvosokat mert mi is most koltoztunk ide, de viszont UH-ra nem kuldte a torpet pl amit meg mashol csinalnak

Kép
vaktyuk

Lányok, köszönöm a válaszokat! Nekem sem volt szívem éheztetni a szegény gyereket így ma 150-100-160-80-100 zabáknál járunk... Viszont ma sokkal nyugisabb - vagy bejött neki az Infacol, vagy az, hogy hagyom többet enni.

Lenne még egy kérdésem: Balázska időnként, ha nagyot bukik, az orrán is jön ki a tejecske, ez normális???

Ja, és tiszta pelenkakiütés lett, eddig a sudocremet használtuk, de tegnap elfogyott és a patikait használtam, lehet, hogy erre alleriás? A biztonság kedvéért gyorsan vettem sudocremet és visszaálltunk arra.

Timurr, én teljesen megértelek! Az első napokban én is meg voltam zavarodva. A lelki oldala sokkal jobban meg is viselt, mint a fizikai.

Angéla, Valér gyönyörű!

Kép
emma8

Connie, írsz egy kicsit részletesebben, mi volt az ambulancián? Én arra lennék kíváncsi, hogy mi volt az, amit eddig nem csináltál jól és miken kell változtatnod.

A hasfájós tanácsokat neked is köszönöm - igazság szerint én nem eszem semmi olyat, ami árthatna (elvileg) - a tejtermékeket nem szeretem, egy kis sajtot szoktam enni, meg néha egy kefírt, hogy valami kis kalciumot juttassak be. Egyébként semmi fűszeres, puffasztó, szénsavas...
Zaba közben próbáltunk böfizni, de 5 perc után a manónak sose kellett eddig, úgyhogy ezzel leálltunk.
Azért próbálkozom ezekkel is, hátha...

Kép
emma8

Emma8

Az hogy az orran bukik nem gaz nekem akkor szokott ha bealszik szopi kozben es tobbit kajcsizik a kelletenel, utana tele lesz cicakakival az orraKép
Nekem a Sudocrem sem hasznalt pelenkakiutesre most alsolt, vanilis popsikrem ill hydrocortizonos popsikrem felvaltva es kopp kopp el kezdett javulni.
Az Infacol nekunk egy hetig hasznalt utana semmit most anizs teat probalgatnek ha hajlando lenne valamit is a szajaba venni uvoltes nelkul.

Kép
vaktyuk

Emma,
Az anyatejet orrcseppnek is szokták ajánlani, ha gyakran szortyog, úgyhogy biztos nem lesz baja tőle.Kép

Szopival kapcsolatban változtatni szinte mindenen kellett. Kereszttartásban szoptatok, és úgy kell, hogy a gyerek alsó keze a szopis mellem alatt legyen, a lábait be kell hajtani a másik hónom alá, ettől nem tudja hátrafeszíteni magát. Teljesen szembe kell fordítani a testét az enyémmel, és egészen közel fektetni, hogy összeérjünk. A feje pont mellmagasságban legyen, és az orra egy vonalban a bimbóudvarral.
A mellemet egy kicsit össze kell nyomkodni, hogy meginduljon a tej, és összeráncolódjon a bimbóudvar. Utána úgy kell megfogni a cicim C-fogással, hogy a bimbóudvaron kívül legyen az ujjam, hogy jól be tudjam tenni a szájába.
És itt jön a legnehezebb: mikor kinyitja elég nagyra a száját, akkor egyszerre kell rányomni a fejét, ill. betenni a cicit a szájába, minderre van 1-2 másodpercem. Ehhez még nem elég jók a reflexeim.Kép Jól bele is fáradtunk az esti szopiba, már tisztára verekedtünk, mert folyton le akarja húzni magát úgy, hogy csak a bimbót kapja be, én meg próbáltam megakadályozni.

Remélem, valamennyire érthető, amit leírtam..)

A kajamennyiséghez: Ákos kb. 700-750 gr-okat evett, mikor 600-at kellett volna, és 250-300 gr-okat hízik hetente. A 200 csak átlag, ezeket az értékeket átlagos 3,5 kg-al született babaákra adják meg. A nagyobb születési súlyúak többet esznek az elején.

A dokinéni is azt mondta ma, hogy nyugodtan etessem igény szerint, és hogy továbbra se adjak neki cumit vagy bimbóvédőt, ha már eddig kibírtam utóbbi nélkül.

Már nem emlékszem, te kérdezted-e a büfit, de Ákosnak kb. két és fél hétbe telt, mire megtanult rendesen büfizni.

Zsana,
Voltam szülésfelkészítőn, legalábbis a babáson pont bent voltam. A szopis filmet nem tudtam megnézni már, két nappal később szültem, utolsó héten már nem volt kedvem a kórházba mászkálni.Kép

KépKép
connie

Timurr,
Én is nagyon ki voltam akadva az első napokban, folyton sírtam, néha minden ok nélkül. A szülés testileg és lelkileg is nagyon megviselt,meg a változás is, ami a babával járt, főleg, hoyg rengeteget sírt az elején, én meg totál le voltam gyengülve. Na meg én már vén fejjel szültem, nehezen ment a változtatás.Kép
De napról-napra jobb lesz, főleg miután elmúlnak a kezdeti hormonális viharok.Kép

KépKép
connie

Hé, Babanet! Tegnap este nem tudtam írni! Kép

Gézengúzerika,
azt viszont biztosan tudom, hogy a tápszert nem szabad frigóba tenni és újra melegíteni. Én szobahőmérsékleten hagyom, mert pl az Aventes cumisüvegből hiába kezdi épp testmelegen a szopizást Panni, mire a végére ér, úgyis kihűl, olyan soká tart az etetés. Tehát csak pár korty, ami testmeleg, a vége már szoba.

Brigó,
köszi a választ! Szóval pár órán belül...

Panniról pont tegnap előtt csináltam ilyen fölemelkedős képeket (épp lemerült az elem, még én sem láttam őket, majd apával föltetetem), de hiába van Panni szinte mindig hason és 11 hetes, alig pár pillanatra tartja meg magát, mert a kartámaszra még nem jött rá. Hiába, a fiúk... Kép

Dorka,
Jó,hogy hírt adtál magadról! Sejtettem, hogy a vizsgák miatt nem jössz. Nagyon szorítok!

Timka,
Tudom, babázol, de nagyon eltűntél! Kép

Mintha Panninak fejlődési ugrása lenne (végülis 11 hetes múlt, 3 hónaposan van ilyen, vagy mi). + meleg front is van, amit nehezen visel. Az a legújabb, hogy a délutáni hisztik helyett (mert du nem alszik 2-től 9-ig egy percet sem) most néha elalszik, így nincs hiszti. Kép Cserébe viszont éjjel csak 5 órát alszik 9 helyett. Kép Hiába, valamit valamiért. Viszont napi 100-zal többet eszik. Kép Most nagyon dilis, nem tudja, mit akar. Kap is homeobogyót, hátha a front. Doki ajánlotta, majd meglátom, beválik-e. Megírom, mi lett.
Még mindig nem tudom elhinni, hogy van egy babám! Kép Időnként annyira meg tudok hatódni.

Tegnap estére egész jó idő lett. De akkor most mi van?!?!?! Nincs valamelyikőtöknek kapcsolata valami boszorkánnyal, aki napot tud varázsolni? Még a folyosóra sem tudunk kimenni napok óta, mert tataroznak egy lakást fölöttünk, amitől minden csupa por és ráadásul percenként gerendák hullanak be az emeletünkre. Áááá, kicsit sem baleset veszélyes. De hiába szólok, tiszta értelmi fogyatékos, alkoholista bagázs csinálja, a tulaj meg nincs itt. Kép

Kata
panni2005

Sziasztok!

Ruz,Angéla
Helyesek a kispasik!

Kis csajom jó kislány,imádom.

Az anyatejcit meddig lehet szobahőmérsékleten és hűtőben tartani?Valahol azt hallom hűtőben 24 órade hallottam 3-4 napról is.A szobahőmérséklet meg azért érdekel,mert az anytejgyűjtőbe rövid idő alatt 10-20 ml tej kijön és nem dobom ki,hanem gyűjtögetem csak nem mindig tudok vele kiszaladni a hűtőhöz.
Mennyit kell ennie és híznia egy ennyi idős bébinek tudja valaki?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Kép
Timurr
Vendég

Eveka!
A Cerazette útmutajában ez szerepel:
...jó fogamzásgátló hatékonyságot mutat....ezt a tablettát olyan nők is alkalmazhatják, akik nem jól tűrik az ösztrogéneket, illetve akik szoptatnak.

Szerintem akkor mégis csak lehet szedni így is, hogy nem szoptatok, mert akkor "most azok közé tartozom", akik nem jól tűrik az ösztrogéneket. De a dokim is mondta, hogy amint megjön az első mensi, visszatérünk a régi gyógyszeremre.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Rájöttem, hogy nekem nagy szerencsém volt a kórházban (HIETE, Szabolcs utca), mert amit Connie leírt, hogy mit mondtak neki a szoptatási ambulancián, szinte szó szerint azt mondta el nekem a csecsemős nővér, amikor megkérdeztem tőle az első etetés alkalmával, hogy hogyan kell mellre tenni a gyerkőcöt. MEg is mutatta, segített, kb 10 perc volt és Andor az első pillanattól kezdve ügyesen eszik és sokat.

Eddig nem tudtam, hogy ez a bánásbód különlegesnek számít.

Nézegetem a fotókat és nem tudok betelni velük, minden Baba annyira édes, és már látszik, hogy micsoda egyéniségek.

Üdv, BJ
babjag

Timurr,
abban a tájékoztatóban, amit az Anyatej Missziótól kaptam (ahonnan a tejecskét szereztük be) az van, és a tejtesóék is így tudják(koraszülött osztájon dolgozik az anyuka és az első gyerekének is így adta - akkor meg neki nem volt teje): hűtőben 8 napig tartható el az anyatej (én 2 - 2 és fél napon belül felhasználom), szobában 24 órán át (én 3 - 4 órán belül megitatom Pannival). Panninak mióta anyatejet kap főleg, semmi baja nem volt. Kop-kop-kop. Fagyasztóban ajánlott 3-4 hónapon belül fölhasználni, bármit is írjanak a különböző gyűjtőzacskót és dobozt árusító cégek.

Tényleg használt a bogyó!!! Ahogy megette, 10 perc múlva abba hagyta a hisztit (már leginkább büfizős pózban sétálva evett volna cumisüvegből, szóval tényleg nem tudta már a dilitől, mit akar). Pár perccel később aludt is. Azóta csak kajálni ébredt föl - ha fölébredésnek lehet nevezni a tompa enni akarok nyöszörgést csukott szemmel - és le is tudtam tenni a kezemből. Pedig amikor így ki-kipislákol a nap, iszonyú balhékat vág le. A hidegfrontokat, esőket mindig szépen átalussza. Kép Pedig állítólag a babák inkább arra érzékenyek. Na a hosszú bevezető után a csodaszer: ACONITUM NAPELLUS 15 CH. 2 bogyó föloldása forralt vízben. Édes, így szívesen megette. Pedig pár hónapja még nem hittem a bogyók "erejében". Kép

Jó babázást! Kép

Kata
panni2005

Sziasztok!
Nagyon köszönöm a drukkokat, rám is fér, azt hiszem. Kép
Kicsit büszkélkedem Bernáttal, mert szerda óta ütögeti a játékait Kép Határozottan meglepődött, mikor felfedezte az összefüggést a keze és az orra elött himbálózó kéz között Kép Először csak véletlenül érintette meg a mellé tett játékot, majd láttam, összpontosítva újra meg újra megérintette ököllel Kép Azóta nagyon virgonc is lett. Vigyorog a játékokra meg az emberekre. Kép
Szerintem már a hat kilót átléptük, és a 62-es rugik is feszesen állnak neki Kép Mekkora lesz ez a gyerek?
Meséltem már, hogy Bálint most 2,5 éves és kinőtte azt a nadrágot, amiben Kristóf 3,5 évesen még vígan kezdte az ovit és még ott is hordta egy darabig Kép Pedig ő sem apróság.
Szerintem 10-14 év és én leszek a család legalacsonyabb tagja a magam 174 centijével Kép
Szó szerint fognak a kicsi fiaim a fejemre nőni Kép

Szép napot (ja, és a fenti idézetet majd akkor lesz érdemes olvasgatnotok, amikor a babáitok már két éves kor körül járnak, mert addigra látja be az ember, hogy mennyire nem úgy csinálja a gyerekkel való együtt levést, mint ahogy eltervezte a várandóssága idején) Kép
Dorka
dorka

Timurr!
Nagyon édes Maja. Én úgy tudom, hogy azt, hogy mennyit kell ennie a testúlyból lehet kiszámolni. Vagyis, ha pl. a baba 2.800gr, akkor ez ugye 2,8kg, ezt szorozva 150-nel (2,8*150=420). Tehát 420gr-t kell ennie a babának egy nap, és ha pl. 8× eszik, akkor 420/8=52,5, vagyis egy alkalommal durván 50ml. Remélem így érthető. És ezt mindig lehet számolni, ahogy nő a baba.
Hogy hízni mennyit kell? Nekem azt mondta a doki, hogy az első hónapban 400gr, a másodikban 600gr, és így a két hónaposan +1kg-nak kell rajta lenni. Szerintem, ha ettől jobban fog fejlődni, ne aggódj, de, ha kisebb ütemben gyarapodna, azért beszélj a dokival. De ezeket majd biztos elmondja a védőnő.

Az anyatej "elállóságáról" szerintem nézz szét a rendelőben. MIntha ott olvastam volna erről.

Connie!
Ezt a szoptatásmódot nekem is megmutatták a kórházban. Úgy látszik, ahány ház.....
Én is először csak néztem, mert azt hittem, hogy csak a bimbót kell bekapnia a babának, amikor meg mondták, hogy az egész bimbóudvart is, csak lestem. És valóban nem sok idő van rá, hogy az egészet a szájába rakd, de majd belejössz!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Timurr,
de ha Maja mégsem úgy eszik, ahogy Brigó írja (tényleg ez van minden könyvben), akkor sincs semmi gond. Panni soha nem ette meg az előírt adagot, mégis 2 hónapra megmásfélszerezte a súlyát (3 hónap alatt kell). A szomszéd kissrác meg iszonyat mennyiségeket zabál és heti 10-15 grammokat hízott csak. Teljesen babafüggő. Az a lényeg, hogy valamennyit mindig gyarapodjon. Õ tudja a legjobban, mi a jó neki, még tisztán ösztönösen "működik".

Na, akkor valamelyikőtök tényleg tárgyalni kezdett a boszikkal, látom ám! Kép Csak ne alkudoznátok annyit, mert amikor már reménykedem, hogy kiderül, mindjárt be is borul, majd kiderül, stb. Ez így még nem az igazi. (Én kis telhetetlen. Kép )

Kata
panni2005

Képzeljétek, a védő néni szólt egy másik védőnőnek, aki most hívott, hogy hétfőn kezdődik babamasszázs-tanfolyam ingyen! Kép Na, akkor megyünk Pannival masszni! Kép
panni2005

Brigó, Babjag,
Nekem nem mutatták meg rendesen sajna, bár nem is tudtam ülni az aranyér miatt több, mint egy hétig szülés után. A kórházban még csak fekve tudtam szoptatni, úgy meg nehéz ezt a babát rendesen mellre tenni, mert nem tudom tartani a hátát, és folyton megfeszíti a hátát és lecsúszik.

Azon viszont tök kiakadtam, hogy a védőnőnk már 3x látott szoptatni, tudta is, hogy gondom van, mert fáj a mellem, és egyszer nem szólt, hogy hé, hülye, nem úgy kell a babát tartani.

Egyre jobban jövünk bele, ma már egész jól ment. A fekve szopiztatást meg kihagyom egy darabig, amíg bele nem tanul Ákos az új rendszerbe.

KépKép
connie

A szoptatást illetően csak azt tudom mondani, hogy nem csak ahány kórház, annyi szokás, hanem ahány csecsemős nővér annyi szokás.
Meg azon is múlik, szól-e az ember, hogy segítsenek, vagy nem mer szólni vagy illedelmes vagy úgy gondolja, ezt rajtam kívül mindenki biztosan tudja, így inkább nem szólok. Szomorú ez nagyon.
És Babjag írta, hogy a HIETE az bezzeg milyen jó hely ilyen szempontból...miután a szobatársam babájának gyomrot öblítettek, mert vért szívott a kisebesedett melléből, utána tényleg megrémültek és jöttek mutogatni, hogyan kéne mellre tenni a babát, hogy ne sebesedjen ki a melle, mire belövell a teje Kép Lehet, hogy Te, Babjag, mivel később szültél, már az eligazított nővérekkel találkoztál Kép Csak remélni tudom, hogy javul abban a kórházban is a helyzet majd egyszer.
dorka

Tök jó,hogy írtam és elszállt.
Brigó,Kata
Köszi az infót.

z én picim csak fekve pozícióban és csak bimbóvédővel hajlandó szopni,noszpgatni kell közben,mert elég hamar belustul,hozzá szokott a kórházba,hogy dől a szájába a tej.Nem tudom,hogy ha többet segítettek volna az első napokban jobban menne-e a dolog,de én így is örülök,hogy szopizik a drága.Tejcsi van bőven,mindnet eszek.iszok ami itt elhangzott.A laktoherbtől nem volt senkinek hasmneése?Mert nekem tuti attól van-volt,mosta bból már csak 2 litert iszom,mert f...am,mint a lakodalmas kutya.
Tegnap este óta anyatejes kaki van,nagyon örülök neki.
Még egy kép:
Kép
Timurr
Vendég

Brigo!
Örülök, hogy mégis szedheted a Cerazettet! Ne haragudj, ha megijesztettelek, de az én dokim a lelkemre kötötte, hogy csak addig szedjem, amíg szoptatok, mert utána már nem véd.

Timurr!
Nagyon édes a Pici Lány! Hagyd minnél többet hálózsákban! Nekem anno ezt mondta sz ortopéd orvos. Állítólag nagyon kellemetlen a Piciknek, ha szétválasztják a lábukat (látom Õ is inkább felhúzza lábát és kiszedi a lábrészből, Marci is ezt csinálta míg pici volt Kép ), mert a pocakunkban nem ehhez voltak hozzászokva. Szerinte fáj is nekik.

Képzeljétek! Marci nagyon sokat kiabál és beszélget. EZt csak néhány napja csinálja, de nagyon élvezem Kép. A furulyaszót is nagyon szereti, sokszor hosszan "énekel", ha játszom neki valamit és folyamatosan jár keze-lába Kép. Most is itt sikongat különböző hangmagasságokban. Meg kell zabálni Kép!

Eveka

Kép
eveka

Szia Kata,

nekem a korhazban a koraszülött intenzíven mondták, hogy nyugodtan elkészíthetek előre a tápszerből kb napi adagnyit és 24 óráig tárolhatom hűtőben. Minden nap frisset csinálom, gyorsan lehűtöm és mindig csak annyit melegítek amennyire szükség van. Így sem helyes?
üdv. gezenguz
gezenguzerika

Timurr,
Szerintem az a lényeg most, hogy szopik, szépítgetni a technikán, meg mást testhelyzeteket ráértek kipróbálni, ha már biztosan szopizik.

Eveka,
Ákos is úgy szeretett a legjobban az első három héten lenni, ha a hasunkon dekkolt magzatpózban, és alul összefogtuk a két lábát a fenekéhez, és úgy tartottuk.

KépKép
connie

SziasztokKép

Timurr
Nekem azt mondta a gyerekdoki, hogy az első időkben a baba súlyának 1/6-a a napi szükséges kajamennyiség.
Szerinte a heti min. súlynövekedés 150gr, de a 200gr az ideális, a 250gr pedig egyenesen szuper.
De ez csak az ő véleménye.
Szerintem egy baba nem számokban mérhető, ha szépen gyarapszik, az bőven elegendőKép

Brigó
Én is Cerazette-t szedek. Az én dokim (aki ugyanaz, mint Evekáé) azt mondta, mindaddig szedhetem, amíg akárcsak 1gr tejcsim is van. Õ nem kötötte mensihez a szedését, egyébként nekem már 6 héttel a szülés után megjött, (azóta ugyan nem), de nem mondta, hogy ettől függne, hogy át kellene térnem másik gyógyira.

Angéla, Timurr
Gyönyörűek a babákKépKépKép

Babus

Kép
babus2005

Ja, még az oltásokról jutott eszembe.
Nagy ezügyben a kavarás, szerintem.
Én mindenképp ezt az új Infantrix-ot szerettem volna beadatni Kristófnak. A 2 és 3 hónaposnál még ugye nem volt kapható Magyarországon, így kapta a régit.
Most a 4 hós oltásnál már kapható, de nem adják be nálunk Gyöngyösön a gyerekorvosok, mert állítólag az ÁNTSZ még nem fogadott el valami és addig a gyerekdokik nem hajlandók beadni. Hivatkoztam én pesti orvosokra, akik már a 3 hónaposat is beadták, de azt mondták, ez az ő saruk, mert hivatalosan még nem engedélyezett.
Hát marha jó. Van oltás, meg is venném, de nincs orvos, aki beadjaKép Ez a magyar egészségügy...

Babus

Kép
babus2005

Kata!

A csodabogyóból mennyit kell neki adni egy nap (hány kanállal), mert amit nekünk írt föl a gyerekrovos teljesen másra, azt 3*1 ki kanállal a másikból 3*1 kanállal + másnap 1 kanál?

Köszi a választ.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Minden baba gyönyörű, én meg még mindig béna vagyok képet feltenni...
Gratula Jázminhoz, gyönyörű hajasbaba!
Megírnátok milyen márkájú textilpelenkát használtok? Mi is vettünk Kushies-t, marha drága volt, eddig azért nem adtam a kis törpére mert nagyon nagy volt rá. Most már kezdünk belenőni, remélem jó lesz...
Babus, nálatok Gyöngyösön küldik ultrahangra a babákat? Nálunk Szombathelyen nem, azt mondták, ez "újabb pesti divat..." Hát marha jó..
Biztos buta lesz a kérdésem, de Ti erőltetitek a hason fekvést? LucaZsófi utál hason lenni, háton alszik, ügyesen oldalrabilentett fejjel, ha bukik, ügyesen kifolyik a szájából a tejci. Szépen emelgeti a fejét, pedig még csak két hónapos. Néha próbálom hasra tenni, játékot elé tenni, de 2 perc után rázendít... Háton viszont jól elvan, elnézeget, mosolyog...
wester2004

Sziasztok kismamák.
Én mindig elolvasom az oldalaitokat, mert nekem már 4 fiam van és szeretnék még egy kislányt és nosztalgiázom is meg mindig izgulok egy egy finisben levőért.
Egy kérdésem van. Jusztival mi van lehet hogy meg szüllt?
leendő kismama.
vera

harivera
Budapest XXI. kerület

Babus!
Én sajna nem szoptatok, a Cerazette-t azért írta fel a dokim, mert ezt bármikor el lehet kezdeni szedni, viszont a legtöbb fogamzásgátlót úgy kell elkezdeni, hogy amikor megjön. Nos, de mi van, ha 4 hónapig nem jön meg, közben meg aktusolunk, és ne adj isten (illetve adja, csak ne most, hanem 2-3 év múlva) baba lesz belőle? Szóval csak azért szedem ezt a drága (Kép) gyógyszert, mert még nem jött meg, és addig is védekezzek elfogadható módon. Az óvszerhasználatba bele is halnék Kép

Amúgy lehet, hogy ez a "nemadombeazinjekciót" csak Heves megyében van, mert a védőnő uezt mondta nekünk is, hogy nincs a gyerekdokinak engedélye arra, hogy ezt az új fajta oltást beadja. De Pesten miért adják be??? Oda már más rendelet vonatkozik???

Brigó

Kép

Kép
brigó

Tényleg!
Juszti, csak nem???
Szerintem már te is babázol, különben jelentkeztél volna!!!

Kép

Kép
brigó

Wester
Hasonfekvés ügyben nálam is hasonló a helyzet.
Úgy nagyon erőltetni nem szoktam, de mostanában már minden nap teszek egy próbát, amikor jó kedve van. Néha bírja akár tíz percig is türelmesen, de csak a fejét emelgeti, a kezeit nem használja. Máskor egyből behergeli magát és vissza kell fordítani. Ha nem tetszik neki, én nem erőltetem.
zsana75

Ja, Babus!
És csak azért akarok áttérni mensi után a másik gyógyszerre, mert annak elfogadható az ára, és anno semmi bajom nem volt vele. Bezzeg a Cerazette-re rá van írva, hogy súlygyarapodást és a nemi vágy csökkenését okozza. Akkor ez lenne a fogamzásgátló hatása??? Elhízok, mint egy disznó, ráadásul nem is kívánom majd a férjem. Naná, hogy így tényleg fogamzásgátló hatása van KépKépKép

Kép

Kép
brigó

Hasonfekvés kapcsán annyit, hogy Jázinak sem tetszett az első egy-két alkalommal, de mivel hasfájós volt és ez volt az utolsó dolog, amit még nem próbáltunk ki, ezért "ráerőltettem", vagyis kb 15 percig így hagytam és simogattam a hátát. Nos, azóta imád ilyen pózban is lenni. Szerintem csak rá kellett jönnie, hogy nem is olyan rossz ez a testhelyzet.

Na, mára eldugulok.
Mindenkinek szép estét!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?