Új privát üzeneted érkezett!

Tamesz!
Köszi a Marci-gyógyulás-örömötKép! Remélrm nem lesz újra beteg (kutacs).
Nekünk 4 hónaposan kell visszavinni az ortopéd orvoshoz. Akkor újra ultrahangozzák.
Marci csak 3 hónaposan kap először oltást. Vajon így is lehet a higanymenteset kapnia?

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Nekem azt ajánlotta a gyerekorvos, hogy döntsem el, melyik oltást szeretném, és akkor végig az legyen, szerinte nem jó keverni. A 8000 Ft-os akkor ugye 3x8000, nem kevés. Persze mindent a gyerekért, de ha belegondol az ember, hogy mi is ezt kaptuk és még hányan előttünk és utánunk, én asszem maradok az ingyenesnél.

Marqueza
Lehet azt azért tudni. Pl. a mostani paradicsomok biztos nem a szabadban teremtek, de még az eper sem. Persze ezeket úgysem ehetnék még.
zsana75

Eveka
Hogyhogy Marci nem kapott kéthós oltást? Most fogja megkapni pótlólag?
zsana75

Sziasztok,

Úgy tudom, hogy csak a MMR oltás tartalmaz higanyt. Amit 2-3-4 hónapos korban adnak az tuti nem. Legalábbis a dokinéni ezt mondta. Erről tudtok valamit?

Angéla
angéla

Zsana

ez a 8000 Ft nem igazán a higanymentes oltásról szólt nálunk, hanem arról, hogy ne kelljen mind a két lábát megszúrni, mert az én lányom még az egyet is nagyon neheze4n viseli. És ha már kifizetem ezt a pénzt, akkor jó lenne, ha tényleg vadonatúj, hiper-szuper oltás lenne...
mazsom

Angéla
Én meg úgy tudom, hogy a DPT Kép, legalábbis abban a cikkben, aminek a linkjét betettem ide 9-én, abban azt írták.

Mazsom
Csak következtetni tudok: mivel nem hazai oltóanyagról van szó, és máshol elvileg nincs higanyos már egy ideje, szerintem a 8000 Ft-osban nincs.
zsana75

Mazsom,
ebben nincs agyhártyagyulladás elleni szérum, csak a kötelezők, higany nélkül. Van egy oszrák oltóanyag is, de abban úgy tudom hepatitis elleni oltóanyag van pluszban.
Amit mi "használunk" az az Infanrix nevű oltóanyag, és tényleg 8 ezer körül van az ára, de az elsőt (a 3 hónaposat) még nem tudtam itthon megvenni, azt németországból hozattam futárral, így az kb 15 ezer volt, mivel semmi támogatás nem volt rajta.

Angéla,
az MMR-ből is létezik már új, higanymentes oltóanyag.

A normál oltás, amit itt a körzeti rendelőből ingyen kapnánk az higanyos oltás, mert az idén visszatértek sajnos erre a változatra, mivel olcsóbb. Múlt héten volt egy cikk az origón, ha jól emlékszem, hogy már ezeket is kivonják a forgalomból, megszűnik a gyártásuk, de a nagykerek és a rendelők még ezzel vannak telítve, tehát amíg el nem fogy, addig ezt adják. Gondolom majd az ősszel született babáknak már az újfajta jut, de addig nem várhatunk.
Ja, és ha egyfajtát el kezd az ember, akkor azzal kell folytatni minden alkalommal.

Mondjátok az esőnek álljon el, mert mennem kellene gyógyszertárba, meg kaját venni a családnak, de így nincs kedvem!!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!

Köszi az infot az uszival kapcsolatban, várom az élménybeszámolót, ha majd elmentek, mert mi még nem mehetünk - még nincs 3 hónapos a bébikénk -(nyimo@freemail.hu).

Egyébként nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy csak 2006. januártól lesz az új oltóanyag bevezetve, addig eltart a régi. Az első oltást állítólag mindegy, hogy a higanyosból kapja vagy nem, de utánna amivel folytatják azt kell végig adni neki. Mi az, hogy az elsőt a három hónaposat, a mi babánk 2 hónapos és már kaptt is egy szurit, és kapni fog 3 hónaposan is meg ahogy az a kiskönyvébe írva van.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Marq.,
mondjuk nekem tényleg könnyebb, mert piachoz közel lakom és néhány árusról biztosan tudom, hogy csak a földjén termett árut hozza ki, az egyik ráadásul bio. Így persze más, bocs, nem gondoltam bele, hogy másoknak nem ilyen egyszerű. Viszont a termelőknek olcsóbb a szabad földön termelni, így a hónap/időjárás alapján tudja az ember, mikor minek kell a piacon lennie. Ismerősök teljesen biomizések, majd megkérdezem, melyik bébiételt adják a babának. De tényleg olyan lenne jó, ami csak és kizárólag egy fajta gyümölcsöt, zöldséget tartalmaz, így magában ismerné meg a gyerek az ízét, hogy majd ha lesz friss, szívesen elrágcsálja. A mostani almákkal pl. az a bajom, hogy ha idáig elállt, akkor kicsit azért fonnyadtnak kéne lennie. Ha nem fonnyadt, akkor mivel kezelték? Biztos, hogy én is fogok adni bébiételt Pannimnak, ha épp olyan helyzet áll elő, hogy valamiért nem tudok főzni vagy nem állna el a kaja ehető hőmérsékleten (pl. strand, stb.)

Eveka,
ez a kutacs-ügy már engem is idegesített, itt a Babaneten a Rendelőben olvastam utána, majd a doki is megnyugtatott. Arra a következtetésre jutottam, hogy gyerekfüggő, ki- vagy bedomborodik-e. Lüktetnie pedig a szívverés ritmusára kell. És mitől lenne Marcinak agyhártya gyulladása? Szóval nyugi szerintem! Kép

Gratulálok Nagiának! Kép Mindjárt vége a tavasznak? Már alig vannak babára várók! Kép

Jó időt akarok, jó időt akarok, jó időt akarok,...!!!!!!!!!!! Kép
panni2005

Tücsök
Ha megnézed a kiskönyvet, a 2 hónapos oltás más, mint a 3-4-5 hónapos.
Szerintem változó, hogy hol mikortól lesz új, nálunk állítólag kevés van belőle.
zsana75

Sziasztok!

Brigó,
én erről a forralt vízről még nem is hallottam. Mi sima csapvízzel tisztítjuk.
Úgy hallottam, hogy tápszeres babáknál is jó megvárni a min. 4 hónapot a hozzátápival.
Jázmin nagyon édes.Kép

Juszti,
a pénzt én varratszedéskor adtam oda a dokinak.

Betti,
nagy-nagy gratula nektekKép

Zsuzsa,
Balázs is édesKép

Angéla,
esetleg ha még1× átmosod őket?

Kata,
szupi, hogy minden rendben volt a dokinálKép

Marqueza,
a Hippnek vannak bio cuccai, de pont náluk volt a múltkor valami botrány.

Oltás:
ma volt róla egy pár szó az rtl déli híradójában (biztos az estiben is lesz róla). Ott azt mondták, hogy a szamárköhögés ellenivel van gond, és hogy a kormány a héten fog tárgyalni az új oltóanyagról. Így 6 oltás helyett csak 3 lenne.

Panka + Molli 2+1

panka

Tücsök,
mi nem kaptunk két hónaposat, hanem egyben kapta meg Marci a 2-3 hónaposat, így még csak egyszer szúrták, szerencsére azt is nagyon jól viselte, se hőemelkedés, se hiszti nem volt, csak kicsit többet aludt.

Uszodáról majd írok, bár ha holnap is esni fog akkor nem megyünk!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsana!
Állítólag senki nem kaphatna 2 hónapos oltást, mert néhány éve másféle oltóanyag van és annak az ismertetőjében az szerepel, hogy csak 3 hónapos kortól adható, csak az orvosok nagy része nem állt még át erre. Emiatt a mi orvosunk csak 3 hónaposan adja be a 2 és 3 hónapos oltást. A másik oka az, hogy állítólag régebben ebből a körzetből is néhány gyerek a László kórházban kötött ki a 2 hónapos oltás után, mert lázreakciót válthat ki és ehhez ebben a korban sokan még túl picik (akkor a mostani orvos még nem itt dolgozott). A 3 hónaposnál szinte biztos, hogy belázasodnak, így a mi orvosunk ekkor adja be együtt a kettőt. SZerinte ekkor már jobban bírják, kevesebb a szövődmény. Most volt valami oltási konferencián, ahol szintén az hangzott el, hogy ez a módszer a helyes és mindenkinek át kellene már állnia rá. Nem tudom, hogy mi az igazság. Eddig még senkitől nem hallottam, hogy 2 hónapos oltás után kórházba került volna a gyereke. Nekem viszont nincs választási lehetőségem. Azért az oltóanyag ismertetőjét/használati utasítását szívesen megnézném Kép. De most olvasom, hogy Tameszéknál is így oltanak. Lehet, hogy van ebben valami Kép?

Panni!
Köszi a biztatást. Azért még nem nyugodtam meg teljesen. Folyton lesem Marcit, hogy nincs-e baja. De most végre nyugodtan alszik reggel 6 óta először Kép. Eygébként sajna elkaphatja. Állítólag még látogatókat sem nagyon fogadhatna egy 2 hónapos gyerek. Neki 5 ember már tömeg egyszerre Kép. AZt hiszem mostantól ezt be is fogom tartani.
Eddig lazábban vettem ezeket a dolgokat, de Marci nagyon érzékenyen reagál a változásokra.

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Annyi mondani (írni) valóm van, hogy előre is bocs, és lehet, hogy több részletben küldöm el.

Nnnnnna, forralt vízről annyit, hogy nekem megvan a Kismamák nagykönyve, és abban van írva, hogy a letisztogatás forralt vízzel történjen. Ma volt a védőnő és azt mondta, hogy 2 hónapos kortól már lehet a sima csapvizet is használni erre a célra.

Juszti!
Kitartást!!!
Egyébként én a dokinak a varratszedéskor adtam oda a pénzt, a szülésznő pedig feljött az osztályra meglátogatni, és neki akkor.

Betti!
Gratulálok Bálinthoz. Gondoltam, hogy van valami, mert nem írtál. (persze lehet, hogy nem ez az oka...)
Próbáltam megnézni a képeket a profilodban, de én csak a régieket látom.
Ha majd lesz egy kis időd, leírod a szüléstörténetet és hogy milyenek voltak a kórházban? Jöhet priviben is, de szerintem itt is sokan kíváncsiak rá.
Még egyszer gratula, és sok boldogságot a kis jövevényhez!!!

Réka!
Én a Mecsek teát 5-10 percig áztatom (mikor hogy), de nem okoz semmi gondot. Nálatok van vele valami probléma?
Ma megkérdeztem a gyümölcslével kapcsolatosan is a védőnőt, és szerinte a tápszerre is az vonatkozik, mint az anyatejre, hogy amíg a baba elfogadja, inkább csak azt kapjon (legjobb, ha 6 hónapos korig), mert ha túl hamar kap olyan kajákat, ami megterheli a még nem fejlett bélrendszerét, akkor ez nem csak most, hanem még a későbbiekben is problémát okoz. Persze én is kaptam már 6 hetes koromtól almalét, és még is minden ok az esmésztésemmel (kopp-kopp). Szóval egyelőre várok a gyümölcslével.
Köszönöm mindenkinek a válaszát ez ügyben.
Egyébként saját kertünk van, tehát szerencsés vagyok, mert így tudni fogom, hogy milyen alapanyag szolgál majd Jázmin kajáihoz.

Zsuzsa (Zsuba31)!
Nagyon aranyos a kisfiad! Még több képet, még több képet...

Angéla!
A múltkor nekem is besikeredett egy hasonló mosás, piros takaró a tesztelés ellenére mégis fogott, így aztán Jázi majdnem összes cucca rózsaszín lett. Azóta mostam ki már ezekből a cuccokból, volt, ami visszanyerte eredeti színét.
De szerintem ne izgulj, végülis minden kék lett, és ez egy kisfiúnál nem feltűnő. Gondolj bele, ha nektek lett volna minden rózsaszín Kép

Kata!
Örülök, hogy minden rendben veled Kép
Profilt nagyon egyszerűen tudsz megnézni. Amikor valaki ír levelet, akkor a levél mellett ott szerepel bal oldalt a neve. Erre rákattintasz, és vagy egyből jön be kép, vagy pedig rá kell még kattintani a "saját weboldal"-nál megadott címre. Ennyi.

Tamesz!
Gratulálok a házassági évfordulótok alkalmából.
Egyébként a múltkor írtad, hogy beteg a nagymamád. Remélem már meggyógyult és ebben Marcinak is nagy szerepe van!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Nem tudom, hol az igazság, de én úgy hallottam, a 2 hónapos oltás a leggyengébb, semmi utóhatás nem szokott jelentkezni, épp ezért azt adják először. Panni pont 2 hónaposan meg is kapta és észre sem vette (jó, amikor épp szúrták, ordított, de még csak be sem pirosodott neki, ugyanúgy viselkedett utána).
A mi dokink egy csomó kötelező oltást fölöslegesnek tart, mert már évtizedek óta nem volt olyan vírusos megbetegedés, ami ellen oltanak. De persze beoltja, mert kötelező.

Eveka,
azért az agyhártyagyulladás nem túl gyakori, és főleg egy bizonyos rétegre jellemző. Na meg a kullancsokra. Szerintem ha jól van Marci, nem kell aggódnod. Nem viselkedne normálisan, ha baja lenne, főleg ilyen durva baja (láz, iszonyú fejfájás, stb.) Nyugalom! Aztán azért fog másképp viselkedni, mert érzi a te idegességed. De az ekkora baba tényleg nem való még tömegbe. Normálisan 6 hetes koráig látogatókat sem kéne fogadni.

Kellemes, nagy szeles estét, hogy kifújja ezt a mocskos időt!

Kata
panni2005

Brigó,
köszi! Én is így gondoltam. Akkor csak nem mindig jön be.
panni2005

Eveka,
Egy ismerősöm mesélte, hogy az ő babájuk annak idején teljesen kiborult, mikor pár hetesen meglátogatták vagy öten-hatan egyszerre. Kétszer is előfordult, mire észrevették, hogy a tömeg miatt lett ideges.
Úgyhogy mi ebből kiindulva négy hetes koráig (azaz most hétvégéig) nem hívtunk senkit. Most fogom megírni majd a maileket, hogy már lehet látogatni, de csak max. 3 embernek egyszerre, és max. 1 órát maradhatnak.

Marcinak meg biztos semmi baja, az agyhártyagyulladás nagyon magas lázzal és szörnyű fejfájással jár, az nagyon látszana rajta. Persze mi is folyton hivogatjuk az orvost, meg rémeket látunk.Kép

Lányok,
Használ valaki textilpelust közületek? Mi kipróbáltuk, de pont bealudt benne a gyerek, és mikor 3 óra múlva átpelenkáztuk, csurom pisi volt még a rugija is. Plussz elég nagy is a csomagja tőle, és nagyon fenntartja a fenekét, ha háton fekszik, az sztem nem jó a gerincének. Egyelőre marad az eldobhatós pelus, csak a pénzt sajnálom, amit kiadtam a textilpelusra.Kép

Ma vett a férjem egy szoptatós párnát nekünk, alig várom már, hogy kipróbáljam, csak ki kell mosni a huzatát még.

KépKép
connie

Connie,
én gondoltam, hogy a köldökcsonk leesése után majd olyan textilpelust használok, amit nekünk is (sima textil + gumipelus). A köldökcsonk Panninak csak 22 napos korában esett le. Addigra viszont a pelusok (merthogy a feje alá, büfiztetéshez használtuk őket) a mosásban tökre szétmentek, csupa lyuk mind. Bezzeg ami még az enyém volt majdnem 30 éve, még mindig jó minőségű. Hát ezért ki sem próbáltam a popsijára. Van egy csomó fölösleges gumipelusom (hacsak ezek is nem olyan szarok - már bocsánat). Érezhetően ezek a mai gyártásúak durvábbak, rossz a nedvszívó képességük. Pedig több nagy bababoltból származnak. Ennyit a mai textiliparról (ha lehet még ilyenről beszélni).
panni2005

Bocs, ez elég zavaros lett. Nem ezt akartam elküldeni, de amire javítottam, az eltűnt ez meg fölkerült.
panni2005

Connie!
Örülök, hogy veled is minden ok.

Nagia-nak gratula a kissráchoz. Azért egy képet próbálj meg valahogy felcsempészni. Léccci.

Na, én teljesen belekavarodtam ebbe az oltásba. Akkor ugye van a 2 hónapos oltás (Act-HIB) és van a 3 hónapos oltás (IPV+Di-Per-Te). Ezek most ingyenesek, és most a köznyelvben ezek a higanyosak. Ekkor ugye 2× oltanak (2 hónaposan+3 hónaposan). Viszont van az új oltóanyag, ami higanymentes, de ugyanazok a hatóanyagok vannak benne, mint a mostani oltásokban. De ez most még nem ingyenes, majd akkor lesz ingyenes, ha hivatalosan be is vezetik (mert akkor most 8.000Ft)? És akkor ebben az esetben a 2 oltás helyett csak 1 oltás van 3 hónapos korban?
Valahol mintha olvastam volna, hogy június 1-től térnek át az új oltóanyagra. Erről hallott valaki valamit?

Ugye jól értelmeztem??? Vagy már teljesen gagyi vagyok??? Egyébként a védőnéni nem tud semmit Kép
Ja, és azt mondta, hogy ezek az oltások nincsenek benne az év elején kiadott oltási rendben, így az az orvos, aki ezeket beadja, büntethető. Szerintem le van maradva...

Ma voltam a kontrollon a dokinál, minden ok. Féltem, hogy le fog tolni, hogy csak most (7+4) mentem, de nem szólt semmit. Viszont írt fel Cerazette fogamzásgátlót. Hááát, k.rva drága, egy havi adag majdnem 2.000Ft. Ezt általában annak írják fel, aki még szoptat, de mivel én nem szoptatok, mondtam neki, hogy jó lesz a régi tabletta is, de azt mondta, hogy amíg nem jön meg az első mensi, addig szedjem ezt. És, ha 6 hónapig nem jön meg??? Fizessek érte 8.000Ft-ot (ugye most kezdem el szedni, majdnem "2 hónaposan")??? Azéééé ez nagyon sok.

Na, még egy vicc, és eldugulok:

Mi a hasonlóság egy csecsemő és a NesCafé között?
Mindkettőt könnyű megcsinálni és egész este ébren tart.

Jaj, és még egy:

Ismerkedés a diszkóban...

Lány: Van autód?
Fiú: Igen!
Lány: Az jó! És milyen színü?
Fiú: Kék!
Lány: Az szép! És hány személyes?
Fiú: Kettő!
Lány: Hűha!! És... és hány köbcentis?
Fiú: Hatezer!!!
Lány: Ahh... Hú... És... ööö... Milyen gyártmányú?
Fiú: IFA.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Még egyet kérdeznék: ti könnyen meg tudjátok állapítani, mikor éhes a babátok? Én nagyon nehezen tudom megállapítani, mert Ákosnál gyakorlatilag kimarad az ökölrágós-cuppogós-keresős fázis, ha ébren van. Csak elkezd keservesen sírni, és nehéz eldönteni, a hasa fáj-e, tisztába kell-e tenni vagy éhes. Sajna, ha a pocija fáj, akkor is szokta szopni az öklét.
Vagy csak én vagyok annyira hülye, hgy nem tudok különbséget tenni a gyerekem sírásai között.Kép

Hajni + Ákos (3+5)

KépKép
connie

Sziasztok!Ma jöttünk haza a kórházból,ha lesz időm beszámolok mindenről,nem lesz egy tündérmese.De most boldog vagyok,hogy itt az én kis Majám.Imádom.

Timurr
Vendég

Connie!

Mi is csomó pénzt kiadtunk a "modern" textilpelusra, ami úgy néz ki mint a papirpelus, csak textil, mert sokat azt mondták, hogy jobb a baba bőrének, és sok későbbi gondot is megelőz. Így beruháztunk kb 30 db textilpelust, és el is kezdtük használni, de MINDIG átáztak. Így lassanként feladtam az elveimet. Először csak éjszakára adtam rá papirt, hogy akkor ne ázzon át. De most már mindig papirpelus van rajta, mert már azt keztem látni a babán, hogy megfázik a sok átöltöztetésből.

Próbáltak rábeszélni, hogy minnél többször mosod a textilpelust annál nedvszívóbb, de én majd legközelebb nyáron kisérletezek vele újra amikor meleg van és tuti nem fázik meg, ha átázik. Én is dühöngök a sok kiadott pénz miatt. No meg lelkiismeret furdalásom van, mert jól meggyőztem magam, hogy a textil egészségesebb, most mégis papirba csomagolom a fiamat.

Üdv BJ
babjag

Babjag,
Mi is olyan pelust vettünk, szerencsére csak 15-öt. Mivel csak 3-at használtunk belőle, megpróbálom majd eladni, ha a felét visszakapnám, már az is valami.Kép De nem értem, én sem, és a szüleim sem emlékeznek, hogy a régi textilpelusok is ilyen átázósak lettek volna.Kép
Ákoson pont ilyen textilpelus volt, mikor bevittük a sebészetre, hogy megnézzék a köldökét, hogy mitől váladékozik, és ott is szóltak, hogy úgy pelenkázzam majd, hogy a köldökét ne érje, mert nem jó neki az állandó nedvesség.
Ráadásul tök nehezen is száradtak meg mosás után a pelusok.

Nekem is lelkifurim van kicsit, mert szerintem is egészségesebb lenne a textil, meg kevesebb szemét, de ha egész nap a pisiben ázik a gyerek, az mégsem egészséges.Kép

KépKép
connie

Kata,
Hát ezekből a büfiztetéshez használt pelusokból én sem nézek kis sokat. Az én régo pelusaim is bezzeg még egyben vannak.Kép

KépKép
connie

Tamesz4

Hogy lehet az, hogy egybe kaptátok. Mi sajnos nem és már most nagyon kiakadt szegényke, tiszta dilis volt, bedagadt a lába és sírt egyfolytában. Nagyon sajáltam szegényt, és ha belegondolok, hogy ez még hányszor fog megtörténni vele akkor megszakad a szívem.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Nagia,
Nagyon gratulálok Kép

Angéla
angéla

Timurr!
Üdv újra itt!!! Remélem Maja jó kislány lesz, és hagyja majd írni az anyukáját Kép

Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!
Csak egy gyors szüléstörténet:<!--attachment: sz_l_st_rt_net-225204.doc*mime_msword.gif*application/msword*27.1**sz%26uuml%3bl%e9st%f6rt%e9net%2edoc --><center><pre>
Kép
szüléstörténet.doc (27.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
Mindenkinek boldog babázást!
Tapasztalt kismamik! Egy kérdés! Csak az első hetek ilyen zűrösek? Kép Vagy ha beleszokik az ember, jobb lesz?
Mégvalami. Nagy dilemma számomra ez a fejés- nem fejés kérdés. Ha igény szerint szopik a baba és láthatóan elég is neki, muszáj fejegetni a "maradékot"? Nem áll be magától a kereslet-kínálat alapján a tejtermelés?
Ha valaki válaszol előre is köszi.
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!
Beájult a manóm.Elég jó volt az első éjszaka 8-tól 2-ig evett szédelgett,de nem igazán aldudt,2 körül bealudt,de mellettem az ágyban amint a kiságyhoz ér a teste fölkel,én meg hajnalig néztem szuszog-e.Amikor ébredzett ismét kb. 2 órás szopi következett alvás nuku már adtam neki pótlást is és most úgynéz ki bealudt.Szerintem túl sokat eszik,de mit csináljak vele,ha egyszer kéri.Amúgy is olyan soványka.Elfogom így kényeztetni?
Még egy kérdés
Ti mit csináltok amikor nem akar a baba büfizni,mert Maja nem hajlandónéha röffent egyet,de nem mindig én meg félek,mert tényleg sokat eszik.

Szüléstörténet:
Kezdem a legelején.
Csütörtök reggel nst vizsgálaton hallottam,hogy nagyon ver a baba szive,rohantak be hozzám megint,hogy gyorsan forduljak ek,mert valami megint nem jó.Szóltak a dokimnak aki azt mondta,hogy most már nem megyek haza,mert megindítjuk a szülést,de csinálunk még egy nst-ét.Olyan kórterembe kerültem ahol 2 éppen elvetélt várt műtétre sokszor majdnem velük sírtam.A második nst teljesen jó lett és kis fájásokat is mutatott.Erre a dokim azt mondta hogy még sem indítja meg egyenlőre,de maradjak bent.Aznap este nem aludtam semmit,reggel mondták,hogy a főorvos fog dönteni mi lesz velem,de végülis az én dokim vizsgált meg.Megnézte a magzatvizet még mindig teljesen tiszta volt,de elégedetten nyugtázta,hogy bő egy újnyi a méhszáj és szépen simul.Azt mondta rak fel egy méhszáj lazító zselét és az nagy valószínűséggel befogja inídtani a szülést,de ha nem akkor szombat reggel megindítja.Szóval a lelki állapotom kezdett igen zavaros lenni.Pénteken délután olvastam a kórházi ágyon amikor egy kis pukkanást hallottam,áh mondom nem folyik semmi ez nem a magzatvíz.Felkeltem és ömlött belőlem szóltam vigyorogva a nővérnek,hogy én bizony innen távozom.Lementünk a szülőszobáre megvizsgálak és már bő 2 újjnyi voltam és ömlött belőlem a magzatvíz.Azt mondták nem várnak a szülésznömre megkaptam a fincsi beöntést,de nem sok mindent ért,mert alig ettem valamit.Jött a férjem akivel olyan két órát róttam a köröket a fájásoknál mszorítottam a kezét,de nem jajgattam ezért el sem hitték,hogy tényleg fáj,az nst fájást alig mutatott.(nem vagyok én jóba az nst-kel)Bemetünk a Franciska által is említett alternatív szobába ahol én labdáztam de akkor jöttek az igazi fájások,megvizsgáltak bő 3 újjnyi kérte a dokim,hogy kössenek be infúziót igen ám de mire felfeküdtem a szülőszékre én nem egazán éreztem szükségét intenzív fályásoknak ugyanis nyomnom kellet,nem akarták elhinni én meg csak nyöszörögtem,hogy jön,jön.Gyorsan megvizsgált a doki és meglepetten mondta,hogy hát igen eltűnt a méhszáj nyomhatok.Nem tudom hány fájásra,de talán egy negyed óra alatt kinyomtam rakéta bébit,én csak arra gondoltam bújjon ki minél előbb,ne szenvedjen annyit.Meg is dícsértek,hogy én ezt gyakoroltam valahol.19.30 kor kint volt az én kis törpillám,mindenki jé hát te mekkorka vagy?Hát ekkorka kis picur,eltudjátok képzelni,hogy állnak rajta az 56-os rucik.Visszatérve a méhlepényt észre sem vettem már kint volt,előtte a katéterezést sem.Varrásnál ott volt velem törpillám,de azért így is éreztem és fájt.Mikor lejárt az őrzés akkor leakartam szállni a szlőszékről,egyáltalán nem éreztem magam fáradtnak.Sajnos a baba-mama szobában nem volt hely ezért felkerültem egy olyan osztályra,ahol átépítés miatt mindenki egybe volt (terhes,vetélt,abortusz,mindenki egész nőgyógyászat).Reméltem hogy másnap lekerülök,de nem volt hely.A szobába 3 óránként hozták a bébiket szoptatni,volt akinek nyugodt volt a gyermeke,de az én Majám bizony éhes volt nekem pedig ügye akkor még csak pár csepp előtejem volt.Egy órát hagyták őket ott a segítség az volt,hogy rányomták a fejét a cicimre amit nem tartott meg és kiköpött.Az első 5-10 percet türelmesen próbálta a kislányom,de utána éktelen ordításba kezdett és 3/4 órán keresztül üvöltött 3 óránként,második nap már nem bírtam és én is sírtam,hogy miért kel kínozni,ha éhes adjanak neki enni.+ nap belövellt a telci reggel a kislányomról odabökték,hogy nem fog tudni szopni.Megpróbáltam bimbóvédővel azt bevette és elkezdte tanulgatni a szopizást (velem együtt).Délután lekerültünk baba-mama szobára,ahol közölték,hogy a babát két óránlént szoptathatom,mert fény alatt van sárgaság miatt.Nem kaptam meg,amikor szopizni hozták vagy aludt vagy nem volt éhes,mert közben etették,de két óránként erőltetni kellett.Mivel már megfenyegttek,hogyha nem gyarapszik nem jöhetünk haza ezen is kikészültem nagyon,azt hittem a tejem is elapad.Két etetésre úgy hozták ki hogy éhes volt és láss csodát nyakalta be a tejet,még jó hogy nem tud szopni!Jöttek a kis tanulók,hogy na a Maja nem tud szopizni őmeg úgy szopizott hogycsak na.Azt mondták csodaén meg azt ha még egy napot ott kell maradnom megbolondulok.Nagyon sok minden közre játszott,hogy a lelki állapotom nagyon labilis,elmondhatom,hogy idegileg teljesen kivagyok.Egy csomó mindent nem írtam itt le ami nagyon bántott.De én úgy érzem a szülés nekem nudli volt az utána következő napokhoz képest.
Egyébként5 óra alatt zajlott le a szülés,lehet a málnalevélteának köszönhetően.

Bocsánat ha hosszú voltam és esetleg érthetetlen még mindig bőgök,ha bele gondolok az egészbe.
A lényeg hogy itthon vagyunk és szokjuk egymást a kis drágámmal.

Lenne még kérdésem:

Túl eheti magát a baba?
Napirendet nem tudok tartani,mert állandóan enne,ha nem alszik be szopi után egyből kéri az újjabb adagot.
Hagyjátok őket sírni?

Nagyon szépen köszönjük a gratulációkat én is gratulálok az új babákhoz!
Tök jó hogy vagytok nekem

Timurr&MajaKép
Vendég

Vendég

Pfranciska,

Azért is jó fejni, mert néha az embernek van dolga (pl. fodrász, bank) és akkor a hűtőben marad tej, így a gyerkőcöt rá lehet bízni pár órára másra Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!

Franciska Kép
Utólag szerintem te sem fogod azt gondolni, hogy zűrösek voltak az első hetek.
Szerintem addig nehéz egy picit, amíg nem ismeritek meg egymást a babával, nem tudod értelmezni a jelzéseit, illetve amíg nem jössz rá, hogy nem úgy mennek a dolgok, mint azelőtt.
A fejésről valószínűleg sok ellentétes véleményt fogsz hallani Kép. Én nem fejek, szerintem fölösleges energiát pazarolni rá. Fejés mellett nem áll be a kereslet-kínálat, illetve nem a baba igényei szerint, hiszen ha fejsz, a szervezeted azt fogja érzékelni, hogy annyi fogy, nem tud különbséget tenni, hogy azt szopizta a baba, vagy fejte a mama, így mindig többet fog termelni, mint amit a baba igényel.

Timurr
Szopival nem lehet túletetni, pótlással viszont igen. Ha szeretnél szoptatni, szerintem semmiképpen ne adj még neki pótlást, inkább cicizzen egész nap, hiszen attól lesz több tej.
Nálunk az első hetekben egyáltalán nem volt büfi. Mostmár van, de ha bealszik kaja közben, én nem keltem fel, ha bántja őt, úgyis felébred. A napirend szerintem nálatok még korai lenne, először várd meg, hogy kialakuljanak a dolgok, beinduljon a tej, stb.
És semmiképpen nem hagyom sírni. Kép

Persze a sokféle véleményből nektek kell kiválasztani a szimpatikusat. Én azt javaslom, hogy egyet válasszatok, és ahhoz tartsátok magatokat, mert az a legrosszabb, ha össze-vissza csinálja az ember.
zsana75

Sziasztok!

Timurr,
üdv újra itt, hiányoztál, mégegyszer gratula a hajasbaba Majához!!! Nagyon friss voltál a születéstörténeteddel, szerencsés voltál a rövid szüléssel, de a kórházi tartózkodásodat nem irígylem, nem csodálom, hogy kiakadtál!!! Nem baj, most fel a fejjel, otthon vagytok, mindent úgy csinálsz ahogy TE akarsz, ne izgasd magad senki miatt. Napirend még nálunk sincs, mert van olyan nap ami korábban kezdődik és van amelyik később, van amikor többet alszik és ritkábban eszik van amikor meg 2,5 óránként kér, pedig Marcink már 3,5 hónapos lassan. Sírni én nem nagyon szoktam hagyni, csak pár percig.

Tücsök,
én már az első hónap után megbeszéltem a dokinénivel, hogy ha lehet, akkor ne higanyossal oltsuk és minél kevesebbszer szúrja, ha már végre sikerült ez a gyerkőc. Ezért felírta receptre az oltást, én oedig megrendeltem. Így Marci egyben kapta meg a DPT+HIB+IPV-t 3 hónaposan, de cseppet sem viselte meg, a dokinéni szerint ez gyengébb szérum, talán ezért nem voltak utóhatásai, mint pl láz, duzzanat, pirosodás, ....

Ma is nyűgös napunk van, Marci is többet igényel és nekem sincs kedvem házimunkázni, SÜSSÖN már végre a nap!!!! Annyira sáros az utcánk, hogy nem lehet gyalogosan közlekedni, így sétálni sem tudunk csak a teraszon, na de esőben nem kéne!!!
tamesz+marcell

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Timurr,

Szerintem nem eheti túl magát egy baba Kép
Amúgy Valér is akkor eszik, amikor megéhezik Kép, ha evés után egy órával kér enni, akkir is adok neki cicit. Elvégre én sem szeretem, ha megmondják, hogy ekkor és ekkor ehetek Kép

Angéla
angéla

Lám-lám, mire elküldtem, jött is ellentétes vélemény. Kép
Egyébként ebben igazat adok Angélának, de ezért szvsz nem kell minden szopi után rendszeresen fejni.
zsana75

Sziasztok!
Most csak "ömlesztve" tudok írni, mert Marci végre alszik és nekem is kellene Kép. Nincs agyhártyagyulladása Kép. Azért elvittem orvoshoz, mer tegnap összesen 1 órát aludt napközben. Éjszaka azért jó Kisfiú voltKép. Úgy tűnik csak a front zavarta meg, pedig egy ideje már nem volt rá érzékeny.Megkérdeztem az új oltóanyagról a gyerekorvos véleményét, szerint nem ad olyan olyan jó védettséget. Valóban erősebb a régi, ezért vált ki erősebb reakciót, viszont erősebb védettséget is ad. Így mi maradunk ennél. Először 3 hónaposan oltják Marcit.
átogatás: mi 6 hétig nem fogadtunk senkit, csak az első másfél héten segítettek Anyukámék, mert az kicsit zűrös volt nekem (láz, sebgyulladás stb.). Most megkérdeztem a dokinénit a látogatásról is. SZerinte néhány vendéget lehet már fogadni, de nagyszámú vendégsereget (4-5 főtől) csak az 5 hónapos oltás után fogadjunk, főleg, ha gyerek is van közöttük.

SZerintem is zűrösek az első hetek. Nálunk kb. a 4. héttől volt könnyebb, de a hasfájásos sírást nehéz volt megkülönböztetni az éhségtől. Egyszer csak sikerült. Én addig úgy próbáltam, hogy ha evés után korábban jelentkezett a sírás, mint 2 óra, akkor először megpróbáltam hasfájást csillapítani. Ha nagyon nem sikerült, csak akkor szoptattam újra. Nekem ez bejött. Marci szépen beállt a 3 óránkénti evésre, így már nagyjából (óra alapján) lehetett sejteni a sírás okát. Most, hogy már nagyobb, könnyebben ráetetm, mert már nem olyan borzasztóan fáj neki és sokszor az újabb evés segít a kakilásban/pukizásban. Korábban az igény szerinti szoptatás nekünk nem vált be. Egyfolytában csak szenvedett a hasfájástól.

Pelenka: szerintem a textilpelus nem jó, mivel arra egy gumibugyit kell felhúzni, ami egyáltalán nem szellőzik. Marcinak hiperérzékeny a bőre, de a Pampers pelustól még egyszer sem volt pelenkakiütése. Az igaz, hogy popsikrémnek Bepanthent használok. Nekünk nagyon bevált ez a pelus. Most pelenkáztam be először a MIDI-vel. Nagyon vicces, mert még elég nagy rá, de a másikból mostanában egyszer-kétszer kifolyt, aminek nem kellett volna. De eddig tökéletes volt a 2-es méret. Marci most 5570 g. A textilpelusok anyaga tapintásra nagyon durva még vasalás után is. Pedig én egyszer öblítővel mosom, majd újra mosom (ekkor már öblítő nélkül).

SZüléstörténetet sajnos még nem volt időm olvasni Kép.

Fejés: én nem fejek. Eleinte fejtem, amikor Marcinak még nem volt kedve eleget küzdeni a tejcsiért és üvegből pótoltam az anyatejet. Mióta eleget (nagyon-nagyon sokat) eszik, azóta nem fejek. Így kényelmesebb. Ráadásul több embertől hallottam, hogy a babák nem szívesen, vagy egyáltalán nem eszik meg a fagyasztott tejet. Mivel az anyatej összetétele folyamatosan változik, ezt nem is csodálom. Remélem nem fog hirtelen elapadni a tejem és nem bánom meg, hogy nem fejtem... Lehet egyáltalán olyan, hogy van valakinek elegendő teje és egyszer csak elapad?

Most megyek aludni!

Sziasztok: Eveka

Kép
eveka

Sírni én sem hagyom Marcit.

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Hát egy kis panaszkodással kezdem, mert szörnyű volt az utóbbi pár napom. Elkaptam valami nyavaját és tök beteg voltam. Kép Szerencsére eddig Bendegúznak semmi baja,Kép kivéve a hasfájást de hát az mindig van. Kép Most már jól vagyok, ma már lehet, hogy elég lesz egy kis csomag papír zsepi is. Kép

Gratulálok az új babócákhoz! Kép Már majdnem minden baba megszületett a topikból! Kép

Timurr

Nagyon édi Maja Kép Izgultam miattatok, miután eltűntél, reméltem nem lett bajotok a hülye koktéltól. Kép De úgy látom inkább a kórházi napok viseltek meg. Kép

Franciska

Köszi a szüléstörténetet, gratulálok a babához! Kép Nekem minden nap "zűrös" mióta megszületett Bendi, mivel hasfájós, és talán pont emiatt is alakul nehezen ki, hogy legyen valami napirend, vagy hogy legalább nyugodtabb legyen és kevésbé nyűgös. És akkor még ilyen front, olyan front, szóval mindig van valami...De kis lépésekben mindig alakul valami, például éjszaka már alszik, ha felébred akkor szopi után vissza lehet altatni, de még mindig 3-4 óránál többet nem alszik egyhuzamban és nappal még ennyiket sem, inkább fél vagy egy órákat.

Fejni pedig én nem tudok, ezért nem is fejek, de a kereslet-kínálat nálam jól működik, mindig van tejem. Kép Bár volt olyan az első időben, hogy este nem nagyon volt a mellemben tej, de akkor egyfolytában mellre tettem, kb. 10 percenként, és előbb-utóbb jól lakott (kb. 2 óra alatt), mert közben mindig termelődik egy kicsi tej.

Connie

Hogy mikor éhes azt nem mindig könnyű nekem sem megállapítani, én mostanában úgy tudom, hogy ha már 2 óra eltelt az előző etetés óta és sír, ha felveszem akkor is, és a pelus sem kakis, akkor biztosan éhes.

Timurr

Elvileg túl eheti magát, akkor az lesz, hogy fájni fog a hasa, nehezebb a több kaját megemészteni, de ha meg nem adsz neki enni, akkor azért fog sírni. Kép Szerintem az első hetekben inkább adj neki mindig ha kér, meg tedd cicire, hogy legyen elég tejed, de később úgy 2-3 hét után inkább kezd elhúzni az etetéseket, minimum 2 óra, de még jobb ha 3, teljen el az etetések között. De persze ha nagyon hasfájós, akkor lehet, hogy jobb minél előbb rátérni erre. Amikor meg sír, akkor pedig járkálj vele és ringasd, meg beszélj hozzá, mert sokszor nem biztos, hogy azért kéri a cicit, mert éhes, hanem mert az megnyugtatja, és így eheti túl magát, legalábbis van aki ezt mondja, szerintem lehet benne valami.

Én sem használok forralt vizet kéztörölgetésre meg ilyesmi, hanem sima csapvizet.

És teszek fel egy képet a 8 hetes nagyfiamról. Kép

ruz

Kép
ruzicsky

Sziasztok!

Franciska,
Én sem fejek, azt olvastam, hogy igény szerinti szoptatásnál nem kell, magától beáll majd a kereslet-kínálat. Én eléeg lusta vagyok hozzá, hogy tetszen ez az elmélet.Kép De igazság szerint nem is tudok fejni, ha a baba szopja, jön a ciciből, ha fejném, akkor nem. Szopi előtt kell csak kifejnem egy kicsit, mert nehezen kapja be a mellbimbót.

Timurr,
Sajnálom, hogy ilyen rossz élmányeid voltak a kórházban, szomorú, hogy így állnak a szoptatáshoz.Kép Tök jó, hogy Maja baba ilyen ügyes, és mégis tud szopizni!Kép

A www.szoptatasert.hu-n van egy nagyon jó oktatóanyag (jobb oldalon a menü alatt van a linkje) az igény szerinti szoptatásról, én azt bújtam az első 3 hétben.Kép

A napirend az nagyon korai lenne még nálatok (is), főleg, hogy most még sokáig is tarta a szopi. Később ez le fog rövidülni, meg ritkulni is. Ákos is csak most kezd átállni a 2 órás szopikra, addig ha ébren volt, akár óránként is kért. Ha igény szerint szeretnél szoptatni, akkor szerintem ne hallgass senkire, hanem tényleg igény szerint szoptass. Nekem is folyton magyarázták, hogy az igény szerinti szopi nem azt jelenti, hogy annyit eszik és akkor, amikor akar, meg hogy biztos azért sír annyit, mert fáj a hasa a sok evéstől, aztán közben meg csak éhes volt szegény. Nem olvasta a szakkönyvet, hogy mikor és mennyit kellene ennie.KépSzerencsém, hogy a sógorom gyerekorvos, és megerősített benne, hogy mindig cicre tehetem, ha enni kér, anyatejes babát nem lehet túletetni.

Így persze mi sem hagyjuk sírni - meg is szakadna a szívem, annyi keserűség van a hangjában, ha késik a kaja - max. 10 percet, amíg összekészülök, meg kifejek egy kicsit.

Én ma megyek az Istvánba a szoptatási ambulanciára, mert Ákos még mindig rágja a mellbimbómat, majd beszámolok, milyen volt. hozzájuk is lehet fordulni, ha gondod van a szopival, kedden és csütörtökön délután vannak.

KépKép
connie

Sziasztok!
Timurr, tényleg gyors és ahogy írtad elég könnyű szülésed volt!
A kórházas élményeid viszont nagyon szörnyen hangzanak. Egyébként engem is ez a rész viselt meg a legjobban, nem is a szülés. Mi most is csak bimbóvédővel tudunk szopizni (illetve meg kéne próbálnom a nélkül is, de egyelőre örülök, hogy így megy).
Most nálunk is az a gond, hogy Balázs iszonyú sokat eszik (100-160 grammokat 3 hetesen), mindezt 10-15 perc alatt. Fáj is a hasa, meg bukni is szokott néha félig megemésztett tejet. A doktornő azt mondta, hogy próbáljak meg kevesebbet adni neki, mert ettől fáj a kis pocija, de kiszimatolta a kis drága, hogy mostanában hamarabb leveszem a cicről és azóta van, hogy 25 perc helyett 15 alatt bevágja ugyanazt az adagot...Azért adunk neki Infacolt is, remélem előbb utóbb hatni is fog, mert tegnap még nagyon kínozták a szelek. Ma szerencsére reggel óta alszik (mióta bevágott 160 grammot és utána az istennek se akart böfögni).
LÁnyok, nektek van ilyen jellegú tapasztalatotok???

Forralt víz ügyben nekem azt mondta a doktornő, hogy csak a szemét kell azzal mosni, mert ugye a fürdővize se forralt vízből van és abban is megmosom naponta.

Franciska, én minden szopi után fejek (kiv. éjjel), de egy-két napja a bal mellemet csak napi egyszer, mert azt hittem, hogy nincs benne mit kifejni (pár percig próbálkoztam a fejővel, aztán feladtam), erre tegnap elkezdett fájni és egy nagy ronda vörös folt lett rajta. Na, teljesen betojtam, hogy ez már a mellgyulladás...Beborogattam meleg vizes törcsivel, meg addig fejtem, amig le nem szívtem belőle valamennyit. Azóta többször is fejtem-masszíroztam és el is múlt a folt, meg nem is fáj annyira. Szóval szerintem érdemes fejni, nem csak azért, hogy a manónak legyen tartalék, hanem azért is, hogy véletlenül ne durranjanak be a cicijeid.

Kép
emma8

Ruz,
A sógorom szerint a hasfájás nem a túl sok evéstől van. Nálunk be is vált, hogy Ákost mindig megszoptassam, ha kéri, kiderült, hogy nem is hasfájós. Most kap Infacolt 3x naponta, öt perc szopi után büfiztetünk egyet, és úgy tesszük vissza, és vigyázom mit eszek: tojást és fűszeres kajákat egyáltalán nem, a tejtermékeket most kezdem visszahozni, eddig azt sem ettem.
Úgy látszik, minden babánál ki kell tapasztalni, mi válik be.
Most már igyekszünk kihúzni azért a két órát, általában össze is jön, de az elején még tök össze-vissza evett. Mi is mindent leellenőrzünk, mikor sír, és ha már az orrszívó motorja sem nyugtatja meg (az a csodafegyverKép), akkor kapja a kajcsit.Kép

Ja, és nyugtatónak már tényleg nem lehet Ákosnak sem cicit adni, mert akkor is eszik, ha nem éhes. Mondjuk a hasa nem fáj tőle, csak bukik egy keveset.

Franciska,
Ahogy telnek a hetek - sőt, a napok - egyre jobb lesz. Első héten én totál kétségeb voltam esve, hogy bírom majd egyedül a gyerekkel egész nap, mikor folyton üvölt. De azóta ez elmúlt, minél jobban megismerjük egymást, annál könnyebb.

KépKép
connie

Emma,
A babák állítólag 5-10 perc alatt megeszik az adagjukat, úgyhogy bőven elég nekik a 15 perc is.Kép Próbáltátok szopi közben büfizetni? Az nekünk nagyon bejött, mert így az addig lenyelt levegőt nem nyomja le a pocakjából a tej tovább.

Azt is megpróbálhatnád, hogy etetés előtt kifejsz kicsit, így nem spriccel annyira a baba szájába a tej, nem kell olyan mohón nyeldekelnie, és nem nyel annyi levegőt.

Ákos ugyanennyiket eszik, és neki a mennyiségtől egyáltalán nem fáj a hasa, inkább az a rossz, ha gyorsan bevágja a kaját.

Egyébként nem magamtól vagyok ennyire okos, a büfiztetést a sógorom mondta, az előfejést meg tegnap a csecsemősök a kórházban.Kép

Na de nem is osztom tovább az észt, megyek inkább ebédelni.Kép

KépKép
connie

Szerintem ha a tejtől fáj a baba hasa, az inkább az anyuka által elfogyasztott kajától van, mint a baba által szopizott mennyiségtől.
Ha többet eszik, gond nélkül kibukja (őt tényleg nem zavarja). Nálunk első próbálkozás a megnyugtatásra mindig a cici, ha nem fogadja el, akkor gondolkodom, hogy mi lehet.

A textilpelusosoknak akartam még írni, hogy érdemes benézni a Gyereknevelés/Pelenka: melyiket válasszam topikba. Én is terveztem, hogy áttérünk rá, de még nem vitt rá a lélek. Papírpelusból nekem akkor folyt ki egyszer-kétszer a pisi, amikor kezdte kinőni az adott méretet.

Ruz
Bendi tök ügyesen támaszkodik! Na erre nem tudom én rávenni a fiamat. Kép
zsana75

Timurr,
fantasztikus haja van Majának! Kép Föl a fejjel, otthon mindig jobb! És nyugalom, az kell a tejecske és Maja miatt is! Úgyis most egy életen át parázhatsz ezentúl miatta! Kép (Te jó ég, én mennyit idegeskedem és néha napján bőgök is, mint a zápor. Kép )
Napirend: az első hetek tiszta diliben teltek, a frontos napok is zűrösek, meg a fejlődési ugrások is mindent bekavarnak. Ma pl megint rajtam lóg Panni, míg tegnap szinte egész álló nap aludt (ma is, csak rajtam), így még főzni is tudtam és egy csomót mosni. Kép Szóval szoptasd csak igény szerint, ha kell, 10 percenként. És egyen annyit, amennyi jól esik! Te sem szeretnéd, ha megszabnák, hogy mennyit és mikor ehetsz, mert mások úgy szoktak! Maja nem túl súlyos, lehet, most pótol, majd leáll. Panni úgy leállt, hogy már 3 hete 490 g a napi adagja, pedig több, mint 5,5 kg és így is hízik. Kinek mi a jó. Kép És ne nézd, hogy szuszog Maja (persze tudom, hogy jó nézni Kép ), hanem ahogy tudsz, dőlj le, mert sokat így sem fogsz aludni, az tuti! Kép És a tejcsinek is kell a pihizés - kérdezd csak meg Babust. Büfi: sokszor volt, hogy Panni sem büfögött, vagy csak a következő evés előtt. E miatt se aggódj! Majd hozzá szokik a szervezete. És ne hagyd sírni! Kinek jó az? Nem fogod elkényeztetni. Ha mégis, majd idővel leszokik rólad, amikor már nálad érdekesebb dolgok kötik le a figyelmét. De ha baja lesz, tudni fogja, hogy te mindig ott állsz mellette, bízhat benned, hozzád nyugodtan fordulhat. És mi másra való egy anya? Kép

Connie,
így 11 hét után már a MÁSODIK kísérletezésre (föl kell venni vagy éhes dilemma) már egész jól ki tudom következtetni, mi a baj. Kép Bele fogsz jönni! Az apja és a nagyanyja (velünk lakik) még mindig nem tudják. Kép Panni sem dugdossa az öklét a szájához, ha éhes. Mostanában ezt akkor csinálja, ha jól van és így játszik. Cuppogni is össze-vissza szokott.

Franciska,
Én természetesen fejek, mert így sincs tejcsim. Nem tudom, normál esetben mit tennék. Remélem, legközelebb én is ilyen dilemmában leszek (és lesz legközelebb). Kép
Azért neked sem volt irígylésre méltó szülésed!

Holnapra jobb időt mondanak, de nem bánnám, ha még délutánra ide érne. Szebb napot!

Kata
panni2005

Örülök,hogy ennyien írtatok,köszönöm a véleményeteket.Nem is működik másképp a dolog,mert azt tezsem ami a kisasszonynak a legjobb,nem bírom hagyni sírni és ha rajtam alszik el ám legyen.Pedig voltak ám elveim!

Jött a doktor néni megnézni Maját és azt mondta pici,de nagyon erős baba.Úgy tud feszíteni,kapálózni a kis vékony tagjaival.

Olyan aranyos,úgy imádom.

A kórházról még annyit,hogy megértem én a csecsemősöket nem állhatnak mindig minden egyes ember sarkában,de mégis voltak olyanok akik segítettek sokat, sajnos nem tudtam nekik megköszönni,de voltak olyanok akik olyan lenézőek voltak.

A szülésem tényleg gyors volt és viszonylag könnyű,de azért amikor nagyon fájt én is mondtam ám szépeket (a férjemnek).

Sajnos még mindig nem tudok megnyugodni teljesen,nem akarom egy percre sem levenni róla a szemem.És aa férjemen kívül mást nem igen tudok elviselni.Ha csak bejönnek megnézni a családtagok nem zavar,de amikor négyen állnak itt a szobába idegesít.Szegény anyukámék is biztos haragszanak,de olyan szar ez a helyzetItt egy szobába ennyi ember.Anyukám így is lelkibeteg,hogy nem egy városban lakunk és így nem láthat minket olyan sűrűn,de most mit csináljak így hozta a sors.
Apukám is azt hiszi nem akarom őket látni,mert amikor bent voltam a kórházba a pici meg a fény alatt mondtam nekik,hogy felesleges bejönni,mert őt nem tudom megmutatni én meg nem számítok.
Ezt most nem tudom miért írtam le,talán mert nem vagyok teljesen magamnál.

Timurr
Vendég

Timurr,
megértelek. Még egy ideig nem is leszel magadnál. Ne aggódj, azért elmúlik! Kép Én mindig alig várom, hogy jöjjön valaki, mert jól esne beszélgetni valakivel, aki válaszol is (ezért is jó titeket olvasni), de amikor itt van, alig várom, hogy elmenjen, merthogy nekem annyi dolgom lenne. Ha Panni alszik, kihasználom az időt a háztartásra, evésre, ha nem alszik, akkor meg vele kell foglalkozni (kivéve kb napi 2* 20 percet, mert akkor elvan a járókában.)

Ruz.,
nagyon ügyes a fiad!!! Kép

Egy kérdés a tápszereseknek:
mennyi ideig áll el az elkészített tápszer szobahőmérsékleten? Az anyatej 24 órát, mert vannak benne bacik, amik megóvják. De a tápban nincsenek! Annyit pocsékolok! Kép
panni2005

Emma!
Nálunk ugyanez volt. Igenis túleheti magát egy gyerkőc, csak nem lesz tőle igazán baja, ha csak anyatejet szopizik. Ugyanis a kis gyomra nem tud ekkora mennyiséget megemészteni. A félig megemésztett kajából pedig rengeteg gáz képződik és ez borzasztóan feszíti a kis beleit. Szörnyű volt nálunk is az a néhány hét, amíg ez tartott. Két hétig még a kakija is zöld volt, mert a félig emésztett kaja jött ki belőle. Nagyon szenvedett. Én azt csináltam, hogy minden etetés előtt adtam neki 5-15 ml (amennyit megivott) Mecsek teát. Ettől többet és könnyebben kakilt és sokkal-sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett. Ha nagyon nehezen kakilt, néhány darab kamillavirágot is dobtam a teavízbe. AZtán egyszer csak elkezdett kihagyni egy etetést éjszaka és szépen beállt egy normális kajamennyiségre. AZt nem tudod csinálni, hogy kevesebbet adsz neki. Én is próbáltam, de nem bírtam ki, mert nagyon sírt és nem is kínozni akartam, csak segíteni Neki. Most már 200 ml-től sincs igazán baja Marcinak, de azért még mindig hasfájós egy kicsit. Az pedig nem igaz, hogy csak attól fáj a hasa, amit én megeszek, mert volt olyan, hogy semmit nem ettem vagy csak margarinos zsömlét ettem, mégis fájt a pocija. Igenis attól fájt a hasa, hogy túl sokat evett. Tejterméket, tojást én sem ettem. Remélem Nálatok is beválik ez a módszer!
Fájni már nem fejek. Szerintem egy idő után le lehet állni róla. Marci kb. 5-6 hetes volt, amikor én abbahagytam. Úgyis szinte mindig megeszi az összes tejcsit, ami a cicimben van...

Bendegúz nagyon szép és nagyon aranyosKép!!!

Eveka és Marci (aki ma 10 hetes Kép)

Kép
eveka

Emma!
Nálunk ugyanez volt. Igenis túleheti magát egy gyerkőc, csak nem lesz tőle igazán baja, ha csak anyatejet szopizik. Ugyanis a kis gyomra nem tud ekkora mennyiséget megemészteni. A félig megemésztett kajából pedig rengeteg gáz képződik és ez borzasztóan feszíti a kis beleit. Szörnyű volt nálunk is az a néhány hét, amíg ez tartott. Két hétig még a kakija is zöld volt, mert a félig emésztett kaja jött ki belőle. Nagyon szenvedett. Én azt csináltam, hogy minden etetés előtt adtam neki 5-15 ml (amennyit megivott) Mecsek teát. Ettől többet és könnyebben kakilt és sokkal-sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett. Ha nagyon nehezen kakilt, néhány darab kamillavirágot is dobtam a teavízbe. AZtán egyszer csak elkezdett kihagyni egy etetést éjszaka és szépen beállt egy normális kajamennyiségre. AZt nem tudod csinálni, hogy kevesebbet adsz neki. Én is próbáltam, de nem bírtam ki, mert nagyon sírt és nem is kínozni akartam, csak segíteni Neki. Most már 200 ml-től sincs igazán baja Marcinak, de azért még mindig hasfájós egy kicsit. Az pedig nem igaz, hogy csak attól fáj a hasa, amit én megeszek, mert volt olyan, hogy semmit nem ettem vagy csak margarinos zsömlét ettem, mégis fájt a pocija. Igenis attól fájt a hasa, hogy túl sokat evett. Tejterméket, tojást én sem ettem. Remélem Nálatok is beválik ez a módszer!
Fájni már nem fejek. Szerintem egy idő után le lehet állni róla. Marci kb. 5-6 hetes volt, amikor én abbahagytam. Úgyis szinte mindig megeszi az összes tejcsit, ami a cicimben van...

Bendegúz nagyon szép és nagyon aranyosKép!!!

Eveka és Marci (aki ma 10 hetes Kép)

Kép
eveka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?