Sziasztok!
Hát egy kis panaszkodással kezdem, mert szörnyű volt az utóbbi pár napom. Elkaptam valami nyavaját és tök beteg voltam.
Szerencsére eddig Bendegúznak semmi baja,
kivéve a hasfájást de hát az mindig van.
Most már jól vagyok, ma már lehet, hogy elég lesz egy kis csomag papír zsepi is.
Gratulálok az új babócákhoz!
Már majdnem minden baba megszületett a topikból!
Timurr
Nagyon édi Maja
Izgultam miattatok, miután eltűntél, reméltem nem lett bajotok a hülye koktéltól.
De úgy látom inkább a kórházi napok viseltek meg.
Franciska
Köszi a szüléstörténetet, gratulálok a babához!
Nekem minden nap "zűrös" mióta megszületett Bendi, mivel hasfájós, és talán pont emiatt is alakul nehezen ki, hogy legyen valami napirend, vagy hogy legalább nyugodtabb legyen és kevésbé nyűgös. És akkor még ilyen front, olyan front, szóval mindig van valami...De kis lépésekben mindig alakul valami, például éjszaka már alszik, ha felébred akkor szopi után vissza lehet altatni, de még mindig 3-4 óránál többet nem alszik egyhuzamban és nappal még ennyiket sem, inkább fél vagy egy órákat.
Fejni pedig én nem tudok, ezért nem is fejek, de a kereslet-kínálat nálam jól működik, mindig van tejem.
Bár volt olyan az első időben, hogy este nem nagyon volt a mellemben tej, de akkor egyfolytában mellre tettem, kb. 10 percenként, és előbb-utóbb jól lakott (kb. 2 óra alatt), mert közben mindig termelődik egy kicsi tej.
Connie
Hogy mikor éhes azt nem mindig könnyű nekem sem megállapítani, én mostanában úgy tudom, hogy ha már 2 óra eltelt az előző etetés óta és sír, ha felveszem akkor is, és a pelus sem kakis, akkor biztosan éhes.
Timurr
Elvileg túl eheti magát, akkor az lesz, hogy fájni fog a hasa, nehezebb a több kaját megemészteni, de ha meg nem adsz neki enni, akkor azért fog sírni.
Szerintem az első hetekben inkább adj neki mindig ha kér, meg tedd cicire, hogy legyen elég tejed, de később úgy 2-3 hét után inkább kezd elhúzni az etetéseket, minimum 2 óra, de még jobb ha 3, teljen el az etetések között. De persze ha nagyon hasfájós, akkor lehet, hogy jobb minél előbb rátérni erre. Amikor meg sír, akkor pedig járkálj vele és ringasd, meg beszélj hozzá, mert sokszor nem biztos, hogy azért kéri a cicit, mert éhes, hanem mert az megnyugtatja, és így eheti túl magát, legalábbis van aki ezt mondja, szerintem lehet benne valami.
Én sem használok forralt vizet kéztörölgetésre meg ilyesmi, hanem sima csapvizet.
És teszek fel egy képet a 8 hetes nagyfiamról.
ruz