Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
tegnap akartam néhány uj képet felrakni ide a fiukrol és nem sikerült mert álitolag tul nagyok
Kép a fénykép méreteink mondjuk 3MPsek .most itthon vanak mert ma nincs munka szabadnapos vagyok és kicsit betegek is igy itthon tartotam öket és viszem dokinénihez .meg lehet hogy megyünk a Réno udvarba cipöt venni +az Alexandra könyváruházba könyvet venni.Kép

Nyuszi
nálunk még mindig petike kap több figyelmet mert neki már lehet olvasni könyvet ,verset ,iminek nálunk még nem viszont ha épitöznek akor imijé a több figyelem neki épitek ö szétszedi petike viszont épit egyedül is ilyenkor nem kell rá figyelni mert elvan egyedül is meletem .

Nyuszi,Magdi
én is rengeteget foglalkozom a fiukal általába a fözés rovására de mivel hétközbe a bölcsibe ebédelnek uzsiznak igy nem nagy gond ha vacsorára nincs fött étel csak felvágott ,virsli vagy kalács vagy joghurt .Hétvégén meg olyat fözök ami gyorsan megvan .vagy reggel fözök mikor még alszanak.

Kataa
én 3.lányt szeretnék de csak 3 év mulva tervezük az ujabb gyereket adigra imike is kinö a pelenkás korszakábol Kép söt ovis lesz ö is .

Ilke
ne aggodj még petike sem szobatiszta ugyan szól de csak akor ha már bepisilt elöte még nem viszont 3-4 orát is kibir anélkül hogy bepisilne .

Juti
szépek a gyereid. Kép

Gumicukor
a fénykép tényleg lemaradt de csak azért mert álitolag tulnagyok voltak a képek méretei Kép lecsökenteni meg nem tudom meg nem is szeretném .

pusz csics
csics

Sziasztok!

Csak egy gyors körkérdés, most itt van az eszemben, már nagyon régóta meg akarom kérdezni:

KÖSZÖNÉS: Ti hogyan tanítgatjátok a gyerkőcöket? Milyen köszönéseket használtok? Az ismerős boltosokkal, szomszédokkal, családtagokkal nincs gond, ott a szia-t, vagy szervusz -t használjuk.
De idegeneknek köszönni: Én arra tanítgatom a Nórit, hogy Jó napot kívánok, meg Viszontlátásra.
A Csókolomot UTÁLOM!!! Viszont anyós a múltkor ránkszólt, hogy a Nóri Csókolommal köszönjönKép
Én a mai napig zavarban vagyok, ha olyan felnőttel találkozom, akit a Csókolomos gyermek korszakomból ismerek. És olyan ciki két gyerekes anyukaként így köszönni, viszont a Jó napot Kívánok is olyan hülyén hangzik.
Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez?

Puszi:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Magdi, nálunk engem utánozva köszön a Betti Jó napot kínálok és Vizslát-tal. Így mondja. Akit ismer annak meg szia. A csókolomot nem ismeri, de szerintem fogja hallani másoktól és megtanulja, én is nagyon utálom!

Nálunk az az újság, hogy szombat óta újra egy család vagyunk, nagyon boldog vagyok. Betti le sem száll az apjáról.

Bea, én használtam pár éve az amway termékeket, nagyon szerettem a folyékony mosószert, akkoriban nálunk még híre hamva sem volt ilyesminek. Jó volt a mosogatószerük is. Egyébként azért használtam mert a nagylányom sokáig ekcémás volt, ezt ajánlották.

Puszi, Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Magdi

Ugyanaz a helyzet, mint Continal, viszlat van es Jo napot. A csokolomot utalom. anyu probalkozott nehanyszor, de sikertelenul.Kép

Conti

Ezek nagyon jo hirek!Kép

Emi nathas, alig aludtunk valamit mult ejjel, plusz a kicsi fiam is fent volt vagy 3szor, ugyhogy hulla vagyok.Megyek is aludni.

jo ejt!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
Hát sajnos mi is elég ritkán jutunk el a Brendonba, pedig tényleg jó kis hely, játék nélkül szerintem még sohasem jöttünk el onnanKép. Bébikerbe ti hova jártok? Csak azért kérdezem, mert az Árpád hídnál lévő megszűnt, a honlapjuk meg építés alatt van, pedig az is jó kis bolt volt, de máshol nem tudom van-e még üzletük.
Lili sem túl magas, a héten ő is meg lett mérve, 93 cm és 13 kiló.
Jobbulást a kicsiknek!

Kosztüm ügyben:
A Paris-ban vettem régebben (míg dolgoztamKép) sok csini rucit, nekem az az egyik kedvenc helyem, mert szép dolgok vannak és elérhető áron.

Conti,
Ez szuper, minden jót kívánok a továbbiakhozKép!
Képzeld az Imre Üzletházban nyílt egy kreatív bolt, holnap megyek kifosztomKép. Azt írták a hirdetésben, hogy szalvétázáshoz és keresztszemezéshez is vannak kellékek, no meg persze még sok mindenhez, de nekem ez a kettő a lényegKép.

Judy,
Sejtettem, hogy a rutinos mamik észreveszik a kómát rajtamKép. Sajnos még mindig eszik Bálint éjszakánként 2-3x, igaz most tök jól vagyok, mert tegnap átaludta az éjszakát. Ti hogy álltok a kajcsikkal, mennyire fogadja szívesen az új ízeket az apróság?
A szivárványos kép szuper, édesek a gyerekekKép!

Lányok!
Nincs valakinek eladó testvérfellépője babakocsira?

Szilcsike,
Tessék pihenni! Az új frizusodról nem tudsz feltenni képetKép?

Forti,
Mizujs veletek? Ritkán írsz mostanában.

Magdi,
Mi is amikor voltunk az oviban beiratkozni, hasonlóan elszontyolodtam. Fogtam Lili kezét és már hiányzott isKép, pedig lehet, hogy nem is tudják felvenni, de mégis olyan furcsa elképzelni, hogy milyen lesz majd nem vele lenni egész nap. Néha esténként, amikor apa altatja, mondogatja neki, hogy apa én most megint olyan anyás vagyokKép. Olyan érdekes, mert amikor megszületett Bálint, kezdetben nagyon eltávolodtunk egymástól, most meg még szorosabb a kapcsolatunk mint előtte, pedig nem csinálunk semmit sem másként, csak valahogy annyira tudunk egymásnak örülni mindig, pedig hát mi aztán tényleg egész nap együtt vagyunkKép.
Nálunk viszonylag egyszerű a helyzet, mert Lili csak nekünk köszönKép, másnak egyszerűen nem hajlandó, képtelen vagyok rávenni, pedig mondogatom neki, meg magyarázom, hogy miért, hogyan, de a világért meg nem szólalna. A csókolomot én is utálom.

Olyan szomorú vagyok, mert pár nap múlva lesz a legjobb barátnőmnek az esküvője és nem tudok ott lenni. Sajnos sehogyan sem megoldható, hogy átröppenjek Ausztráliába. Nagyon rossz, mert úgy szeretjük egymást, mintha testvérek lennénk, néha itt bőgök, de hát az ő életük, ők ott akarnak élni, nincs mit tenni, csak baromira hiányzik, mert hát régebb óta ismerem, mint a férjemet, még suliba is együtt jártunk. Olyan aranyos volt, a napokban kaptunk tőle csomagot és küldött Lilinek kicsi kengurut, mert még év elején elhagytuk a kis zsetibabát (Lili így mondja), így most nagy az öröm. Hihetetlen, de azóta nem találtunk egy boltban sem kis méretű kengurut.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok, kicsit el voltam veszve, de megvagyok, csak úgy adódott, hogy eléggé el voltam látva munkával. Aztán úgy okoskodtam, hogy elQször megcsinálom, hogy idQben leléphessek, aztán jövök. Így a jövök elmaradt Kép de most végre megpróbálok visszaolvasni Kép

Közben velünk annyi történt, hogy felvették Dodit az oviba KépKép nagyon örülök neki, ert mi csak ezt az egyet jelöltük meg, ez volt szimpi, így úgy érzem nem kell kompromisszumot kötni. Amúgy pedig a bölcsibQl még vagy 6-8 gyerkQcöt vettek fel, így egész ismerQs csoporttársai lesznek. Külön kértük, hogy lehetQleg egy csoportba rakják Qket és sikerült. Közben tegnap elQtt voltak ovitlátogatni a bölcsivel, pont a mi ovinkat, így most nagy büszkén tárgyalgatják a barátnQivel (Henikét meg Zsuzsit is oda vették fel), hogy Qk oda fognak járni Kép

Kataa
nem hangzik rosszul a sok szabi, de nálatok nem úgy van, hogy a régieket kötelezQ kivenni? nálunk + másoktól is ezt hallottam, így volt. én pl. okt eleje helyett novemberben jöttem melózni tavaly.

Nyuszika
Nem is törpe! Dodo is 91 cm Kép

Manó
a cipQméretekbe én már belekavarodtam. Dodinak most vettünk kb 1 hónapja sportcipQt, az 22-es, kapott egy bölcsis udvari szaladgálósat is, az 23-as, de pl vettem neki múlt héten egy bioszandit,abból végül a 25ös lett jó. szóval gQzöm sincs, hogy hanyas a lába KépKépKép

Magdi
csókolom nálunk sincs, én is utálom Kép külön 1x valaki bepróbálkozott, Q meg közölte, hogy "nem csókolom és puszi sem!" Kép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok

Mano
Alex is tobb a bolcsis kiiras szerint14,5kg ,szerintem ruhaban merik meg csak ugy eppen hogyKép
Ne aggodj Alex ismarad bolcsis,bar meg nem kaptam meg az ertesitest,de valahogy ez azerzesem,igy is jarhatnak meg 3 evet ovibaKép
El sem vittem a beiratasrra,de mas sem hozta.

Csics
Fiuknak jobbulast.

MagdiűAlex altalaban szia es viszlatal koszon.Csak oreg neniknek csokolomozik,ezt is csak akkor ha a nagyimnal vagyunk es jon jhozza tesvere vagy szomszedKépNagyon meg tudja kulonboztetni kinek mit koszonjonKépEssoem kell szolni ha bemegyun kvalahova ,rogton koszon,es ha kap vagy ad valamit mindig hozzateszi hogy koszonom,tessek,szivesen.Csodalkoznak is hogy jol betanitottuk,pedig nem,magatol mondja,ezt hallja tolunk isKép

Conti
Nagyon orulok hogy vegre megoldodott a dologKépMost mar gyere gyakrabban,ha minden a regiKépEzek szerint bejott hogy sokat drukkoltunk itt neked mindannyianKépKép

Nyuszi
Eminek is jobbulastKép

Ilke
Az en baratnom is ott el,es most volt az eljegyzese,eskuvovel meg varnak,nagyon jo lenne ott lenni,mert o is ottvolt az enyemen.Remelem egyszer majd meg tudjuk latogatniKép

Tegnap vasarolgatni voltunk a baratnommel+ Alexxal delutan.Na minden boltban haverkodott ezerrel,kapott is ajandekot meg mindenhol haza akartak vinni KépMentsegere legyen szolva hogy a vegen azert inkabb engem valaszott,de mar most latszik hogy nagy csajozos leszKép
Nekem meg beugrott par uj ruci+taskaKépApa szerint nekem a vasarlas a hobbim,lehet hogy igaza vanKépKép
Aztan estig a jatszon voltunk es biciklizett egy csomot,olyan kis ugyiKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit
Alex laba Dr Leo cipokban 24-es,masban meg 23-as ugyhogy minden markaban ez van.
De ki kene venni a szabit,csak mivel a csaj junius 1-en van utoljara ,es nekem 30-tol adja at a munkat,igy nem tudok kivenni csak 19 napot,a tobbit meg a bolcsis szunetben fogomKépIgy ez is meg lesz oldva,bar szertintem csak fel napokra igy is be kell majd mennem par szor,de arra is van mar Marika beszervezveKépTE hogy fogod megoldani az egy honapot??Nkeem lesz egy hetig anyueknal nyaralason Zalannal,vagy Balcsin ha jo ido lesz.
KAtaa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Tegnap voltam jógán a tesómmal. nagyon szuper volt, 2 órás hatha jóga. utána beszélgetés, nagyon jókat dumáltunk az oktatóval. teljes harmónia van benne. meg ebben a központban van homeopátiás tanfolyam is, amit orvsok tartanak, el fogok menni rá. lehet ennek a hatása, de reggel fél 7kor keltünk, kimostam, főztem ebédet Daninak, együtt reggeliztünk és bent voltam 9-re. tegnap dög fáradt voltam.

köszönés
nálunk ismrősöknek szia, de egyébként jó napot, én is utálom a csókolomot, főleg, hogy régen votl aki visszakérdezte, hol és mikor... Kép

Rit
Köszi a dvd-ket, remélem ti is túl vagytok már a hihetetlen családon. Kép a párodnak jól megnőtt a haja Kép

Conti
Ez nagyon jó hír!!! Tartsátok fent ezt az boldog állapotot sokáig!

Nyuszi
Jobbulást a gyerkőknek!

Nincs valakinek háti hordozója május 21-re kölcsönbe? megyünk kirándulni a Hűvösvölgybe és a körülötte lévő "hegyekbe", Dani is jön velünk. ha elfáradna, akkor abban könnyebb lenne cipelni, mint kézben. Dani 14,5 kg. egyáltalán van ekkora méret hátihordozóból?

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

emma egyáltalán senkinek nem köszön, sehogyKép vagyis nekünk igen, de másnak nem. max integet, de mostanában azt sem. Azt olvastam nem szabad eröltetni, látja hogy én köszönök, tudja hogy kéne, majd fog köszönni később.

Rit!

Emmának siestában, richterben 25-26-os lába van, bár fura a siesta is az újjab modelljei nagyobbak, abból 24-25-ös lába van, a régebbi modellekből 25-26-os. Én a belső talphosszt szoktam mérni ő most 16 cm-es cipőt hord, ezt kezdi épp kinőni és 16,5 cm-es még picit nagy neki, de már elmegy. Tegnap a 16 cm-esnél panaszkodott hogy nyomja már. De neki mindneképp nagy lába van, akármelyik márkát nézzükKép

Kataa!

Bölcsiben tuti ruhástól mérik, pelenkában és a magaságát is cipőbenmérikKép

Már akartam kérdezni hogy Alex hogy viseli a Dr Leo cípőket, én egyet fogtam, de olyan a talpa minta beton, én nem mertem venni mert szerintem Emma fel sem venné. És nem tudom kényelmes e. Persze más ha muszáj, de szerintem kifejezetten gyógycipő, ehhez képest mindnekinek ajálgatják, pedig msákor megh épp azt m,ondják hogy az a jó ha hajlékony a cipő talpa.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

manó
nekem sem tetszik a Dr. Leo talpa. pl, játszón kifejezetten veszélyes. hamar kikopik és frankón csúszik.
nekünk a siesta jött be, az ortopéd orvosnak sem volt kifogása ellene.
de akinek azt ajánlják, annak nem véletlenül és az a jó a gyerek lábának.

a köszönést mi sem tanítottuk Daninak, már csak azért sem, mert én utáltam kiskoromban, amikor noszogattak: "Na, köszönjál már szépen" , hát azért se. szépen eltanulja tőlünk, és köszön, akinek akar.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Kisgé még mindig taknyos, remélem azért holnap le tudunk menni az üdülőbe.

Conti
Szupi jó hírekKép

Ilke
Kisgé is még kel 2-szer, de van hogy 3-szor is szopizni.
Kaja: elég jól eszeget már, általában én kotyvasztok neki, de van amiből üvegeset kap, pl. sütőtök, őszibarack. A krumplit szereti répával, de evett már karfiolt, zellert is, pipihusit is kóstolta vasárnap. lassan elkezdem neki adni minden nap. És nálatok? viszont inni nem nagyon akar, pont olyan mint a bátyja volt, az is ciciből csillapította a szomjátKépKép
Megértelek, én is sok barátomtól elszakadtam, hogy elköltöztünk Sopronból.

Köszönés: én viszont szoktam szólni neki, ha elfelejti és köszön is szépen, szia, viszontlátásra. A csókolom nálunk se megy, bár fiúknál nem olyan ciki szerinte,. lányként én is utáltam.
A köszönöm, szívesen is megy magától.

Gumicukor
Mi most vettünk hátihordozót, de az a kicsire jó csak, Gergő már nem fér bele.

na lépek
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Gumicukor!

Nekem egy ilyenem van:
http://www.ergobabycarrier.com/
Most ugyan Hannát hordom benne, de felvettem Nátánt is a kedvedért kipróbálni, és simán lehet őt is hordani (hivatalosan (ha jól olvastamKép) 30 kg-ig lehet benne hordozni). Olyan, mindha egy ilyen nehéz hátizsákot hordanék, Nátán meg nagyon jól érezte magát benneKép. Én nagyon szeretem, ráadásul elég kicsire el lehet csomagolni (van egy saját tartózsákja), azaz pont olyankor is nagyon jó, ha a gyerek már jár, de elfáradhat közben és fel kell venni.
Kipróbálod?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor
nekem ilyenem van, GErgővel még nem próbáltam. ha jó, akkor kölcsön tudom adni, majd délután kipróbálom, most alszik.

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Conti,
Örülök, hogy megoldódnak a dolgaitok! Drukkoltam ám neked...

Gumicukor,
Nálunk az apa hüvelykujjszabályként azt tanította Solyminak, hogy köszönje vissza ugyanazt, amit neki köszöntek. Ez néha vicces helyzetekre ad okot Kép))

Rit,
Még egyszer köszi a filmeket, ma végre sikerült begyűjteni őket Katától.

Zita
parazita

Látom mindenkinek feláll a szőr a hátán a Csókolom köszönéstőlKép. Érdekes, hogy az idősebb korosztály (pl:anyós) ragaszkodik hozzá ennyire.

Én nem szoktam erőltetni a köszönést, de nem is nagyon kell, Nóri leutánoz engem, ugyanúgy köszön, mint én. Ha néha-néha nem köszön, akkor meg szoktam kérdezni tőle, hogy "Köszönsz Nóri? "Ilyenkor vagy köszön magától, vagy nem. Én sem erőltetem a dolgot. Édes, hogy a megszokott helyeken szépen, hangosan köszön. Pl. a játszón amikor megérkezünk és amikor megyünk haza akkor is belesüviti a levegőbe, hogy "Sziasztok!"

Conti! Örülök, hogy sínen vagytok újra.Kép Kép

Cipő: Nórinak tavaly ősszel 23-as cipőt vettünk, a téli csizmája 24-es. Most tavasszal 23-as cipőt vettünk neki újra. Nem nőtt a lába, tényleg tök egyforma az őszi és a tavaszi cipő mérete. Holnap megyünk venni mind2 babnak nyári szandit. kíváncsi vagyok majd a méretreKép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam, bocsi! De teljesen el, vagyok úszva a háztartással, a két gyerek, munka, szóval nehéz Kép. Néha azért olvasok, de írni aztán végképp nincs lehetQségem Kép.
Élünk, Ádámot beírattam az oviba, jelenleg nem beteg, hát ez van.

Gyorsan visszaolvasok egy kicsit (gyerekek anyunál, van egy kis szabadság Kép), aztán még jövök.

Panda

panda
Halásztelek

Gumicukor!

Én is ezt mondtam hogy akinek ajánlja az orvos, annk jó, mert gyógycipő, de már simán terjed a játszótéren meg pl a babszobán is topikokban hogy az a "jó" cipő és hogy a legjobb a gyerekeknek, pedig szerintem az a cipő nem általánosan jó mindnek, hanem csak kifejezetten annak akinek befelé dől a bokája. Szóval én erre értettem.

Conti!

Én is örülök hogy rendeződnek a dolgok.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Magdi
petike az ismerösöknek sziát mond az idegeneknek vagy integet vagy megsem szolal.

Conti
mi meg összevesztünk a páromal pontosaban most ö sértödöt meg rám mert a fiuk betegek igy nem tudtam menni ujságozni és kitalálta hogy akor segitsek neki össze rekni 400 ujságot 3félét hogy neki csak bekejen dobnia a postaládákba pontosabban haza hozta és rám parancsolt közölte hogy ne barátnözek hanem neki segitsek és elment .elkeztem és csináltam is ahogy tudtam de petikééktöl tul sokat nem lehet csinálni meg volt más dolgom is mikor hazajött és megmondtam hogy nem végeztem közölte hogy köszöni a nagy semmit én meg közöltem vele hogy szerinte olyan vicces dolog 2 gyerekel itthon lenni meg szerinte én zabot hegyeztem egésznap ? meg közöltem vele hogy utálom ha parancsolgatnak ,szőr felál a hátamon ha nekem valaki parancsolgatni mer Képés hogy én nem szoktam neki parancsolgatni.Max Nyafizni ,vagy kérni .Csak azt nem értem hogy az amugy normális férfikbe néha miüt bele miért viselkednek olyan elviselhetetlenül hogy a nök a feleségük falra másznak tülük mérgükbe ? .

Rit
Petike lába vagy 24es vagy 25 mert 1 hónapja vetem neki siesta szandit 4000ft és most multhéten amikor meleg volt feladtam rá és most pont jovolt rá még mikor megvetem egy centi hely volt a lábának a szandiban állva ugyhogy egy uj szandit is kell venem majd lehet viszont a 24 tavalyi drleos szandálját még mindig hordja a bölcsibe .

Manó
Petike nem panaszkodott a leos cipöire szandáljára ha puha cipöt akarsz venni meny a kinai boltokba ott kaphatsz én az iminek is inkább olyan cipöt veszek ami tartja pici bokáját söt ma már egyetalán nem veszek a gyerekeimnek kinai cipöt csak szép leos vagy siesta cipöt esetleg niket .

Gumicukor
nekünk nem csuszik a leos cipönk viszont a siesta tavaszi cöpöje petikének 1 hónap alatt lekopott az orránál a bör Kép mig a tavalyi leos összi cipöjével ilyen nem történt.

na megyek
Csics
csics

Csics!

Igazán nem akarok cipő vitát nyitniKép de a puha talpú cipő nem azt jelenti hogy a bokánál se tart. Sorolhatnám az ilyen cipőket, pl siesta, richter, superfit, és ezek nem kínai cipők. De pl ott van a mause is, ami magyar, kívül belül bőr, a bokánál merevített, szóval jól tartja a bokát és mégis jól hajlik a talpa, és még olcsó is viszonylag (3900 Ft) szóval van választék. Nekem a Leonak sem a bokatartásával van bajom hanem hogy hajlíthatatlan a talpa, ez szerintem kifejezetten korrigáló cipő, rossz lábtartás esetére és csak ezt írtam le, hogy nem értek vele egyet hogy amúgy jó lábú gyerkőcöknek is ezt ajánlják és hogy nem tudom elképzelni hogy kényelmes lehet ebben mojolni a bölcsiben, gugolni pl, ilyesmi. Persze jó hogy van ilyen cipő, hiszen sok gyereknek dől a bokája befelé, ezt elismerem. Megjegyzem életemben nem adtam Emmára kínai cipőt és nem is fogokKép

Ha már cipő, hátha valakit érdekel: az Ecseri úti metrónál, a meki mögött van egy cipő bolt, és ott múlt hétvégén az össze siesta szandál 5000 Ft volt, és még rengeteg volt belőle. szerintem jó ár. Volt még a már említett maus is és Dr. Batz szandálok hatezer valamennyiért.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!Van még itt valaki,vagy már alszotok?

Sziasztok

Vegre itt a joidoKépGondolom mindenki elveziKépMi a hetvegen punkosdi rendezvenyekre megyunk,hinta,ugralovar,zene.Szerintem Alex odalesz erte,mar tavaly is egyedul ult a hintakonKép
Tegnap bementem az ugyvezetohoz megbeszelni a reszelteket a munkaban,mindenben nagyon partner volt,sot biztatott hogy legyen csak tesoKép

Nagyon gondolkodtam hogy mi legyen, Alex meddig legyen a bolcsiben,meg mikor ki menjen erte.LEhet hogy cak en vagyok ilyen paras,mas csak berakja aztan nem erdekli hogy jol erzi-e magat.Es azt hiszem jobb neki ha inkabb negyed 5-ig ott van minthogy sosem tudja hogy en vagy mas megy(kerestem egy nenit) erte,nehogy megzavarodjon.Vegulis lassan ovis koru ,ott meg amugy is tovabb vannak a gyerekek.
Majd meglatjuk mert 2 het munka utan ugyis bolcsi szunet,addig csak kiderul hogy mit szol hozza.

Gumicukor
Jol hangzik a jogaKépTok jo hogy feldobKép

Mano
Hat Alex bal bokaja befele fordult miutan kezdett jarni es Szieszta cipoben volt csak ,elvittem orvoshoz es azt mondta hogy O a Dr.Leot ajanlja,mert ez NEM gyogycipo,csak ludtalp megelozo.Igy hat vettem neki szandit tavaly nyaron,meg oszi cipot.A bolcsiben is azt hordja,es nincs vele gondja,(szoktam lesni ahogy jatszikKép )sot ott a gyerekek 70%-a azt hord.A teli cipoje mar nem az volt,sot van kulfoldrol kemeny sportcipom,es vettem egy nonem borcipot a jatszira .Az a lenyeg hogy a bokajat tartsa kemenyen es ne hajlekonya talpa,a doki szerintKép,es mivel neki lathatoan segitett igy mar nem kizarolagosan azt hord.A nyari szandija sem az mar.Ugyhogy en ugy vagyok vele hogy keverem a cipoket kiveve a beteteseket,mert az nem jott be.Kinait en sem vennek neki ,talan ha nem tellne masra,de addig nem.

Judy
Remelem mar nyaraltokKépEn is sozlok neki ha nem koszon,ugy vagoyk vele legyen jol nevelt,es azt mar most kell elkezdeni.Szerintem sem ciki a csokolom,sot videken jobban hasznaljak.Nekem emg szoktak kezit csokomot is koszonni a partnerek a munkaban es az kifejezetten tetszikKépKép

Panda
Gondoltam hogy elfoglaltsag miatt nem irsz,de lenyeg hogy jol vagytokKép

Zsuzsa
Luca is milyen nagy marKépHihetetlen hogy a masodi szeria babyk is lassan jarnakKép

Ma mar szoktatom Alexet az ottlethez,ugyhogy csak 3-ra megyek erte 2 helyett,igy most megyunk es kiulunk valahova kavezni a baratnommelKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Igazodjon ki az ember, én több ortopéd orvostól olvastam hogy az a jó cipő, ami tul képp két ujjal összehajtható hajlékony talppal rendelkezi ÉS kéreg résznél erősített, jól tartja a bokát. A betét nem lényeg, ezt mindenhol írják. Én is keverem egyébként, volt már sokféle cipőnk. Akkor lehet csak nekem tűnik a Dr leo betonnak, de én mikor megfogtam a kezembe nagyon meglepődtem, mert egy minimálisan sem tudtam a talpát még két kézzel sem behajtani. Mondjuk hogy az orvosok mikro mit ajánlanak arról meg van a véleményemKépKépKép főleg amíg magyart ajánlanak, évekig a siestát szajkózták, most a Dr leo lett a sztár, pedig ez is volt régen is, szóval Kép Talán ha nem dolgoznék ilyen helyen ahol ezekkel foglalkozunkKép Szóval mindneki hordja azt ami neki legjobban bejönKép

Bölcsi: Én úgy vettem észre hogy ha már ott kell aludnai akkor teljesen mindegy neki hogy 3/4 4-kor vagy 1/ 2 5-kor megyek érte, jól elvan. Annak örül ha nem kell ott aludnia. Kép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Kataa
nálunk nem volt olyan hogy mikor megyünk érte mivel legkorában fél4 után hozom el de az ritkán van ök inkább 4után szoktak haza jönni bölcsiböl akora szoktam végezni a munkával és értük menni de volt már nem egyszer hogy fél 5 után értem a bölcsibe értük akor már nagyon vártak hogy értük menyek mert adigra elviszik az összes gyereket .Amugy én 4 óra után már elégé ideges leszek ha nem végeztem a munkával mert 4 után nekem csak a fiuk járnak az eszembe .Amugy ök imándnak bölcsibe menni sok játék,sok barát söt mostmár imike sem tiltakozik a bölcsi ellen hisz már nem a járokában tölti az egész napját hanem a töbiek közt mert tud kopaszkodva járni Kép .

Mano
most én is megnéztem a leos cipöt tényleg hajlithatatlan de nem volt baj most siesta szandit ,cipöt hord petike mert a párom megmutata hol lehet olcson siestát venni hát a nagykerbe a réno udvarba ezel sincs bajom ha csak az nem hogy tul hamar jött le a cipö orrán bör le motorozta a bölcsiben Kép jövöhéten megyünk ujra a nagykerbe iminek szandálokat venni valoszinü petike is kap uj szandit .

Lányok
ma megyünk gyereknapozni a bölcsibe lesz ugrálo vár meg sok minden más is remélem tüzólto auto is lesz mert az nagyon tetszet multkor is petikének söt tombola is lesz Kép.tegnap végre kibékültem a páromal már csak kicsit morgot hogy fáj nagyon a lába .

Mégegykérdés az ovirol
ti nem féltek hogy az oviban nem csak jot hanem rosszat is fog tanulni a töbiektöl PL csunyán beszélni ? én félek .most még nem beszél csunyán petike és nagyon aranyos kedves jolnevelt fiam van csipetnyi huncut rosszaságal .de az Oviban eseteg ez átcsaphat csunya beszédbe ha ott néhány gyerektöl ezt haja .

Pusz Csics
csics

Sziasztok
voltunk a bölcsis gyereknapon petike nagyon élvezte volt ugrálovár ,bohocok ,zene,kihozták a kiscsuzdát tényleg pici csuszda Kép volt tombola petike nyert homokozott. rajzolt, ragasztot volt büfé is 11töl zárásig ott voltunk imike csak 1-1,5 orát birt ott lenni mert félt majdnem mindentöl a lufidurogástol a légvártol igy a páromal hazaküldetetem én meg petikével maradtam 5ig zárásig csináltam sok-sok képet .

Ma meg videoztam a digifényképezögépemel Kép olyan jo kis rövid filmeket csináltam a fiukrol némelyiken most a számitogépen vissza nézve még jokat is nevetem Kép .

Lányok
azt halotam tegnap a bölcsinkben az egyik csoportárs anyukájátol hogy az oviba nem csak szoba de ágytisztának is kell lennie a gyerekeknek és tudjon valamenyire egyedül öltözködni és egyedül enni mert ha nem akor jön a kigunyolás a gyerekek részéröl .
Szerintetek kitöl tanulják a másik kigunyolását a gyerekek és már a kiscsoportban létezne a másik kigunyolása ? .

Kataa
számomra a bölcsibe adás könyeben ment hisz ott tudtam hogy rossz nem történhet vele .Én az ovival vagyok ugy hogy félek töle hisz ott kigunyolhatják és csunyán beszélnek ,nem csak jott tanulnak ott ugylátszik Kép petike meg kissé érzékenyebb lelkületü mint a többi gyerek vigyázni kell az orroszlán lelkére Kép .

Pusz csics
csics

Sziasztok!

Nyuszika és akik ismerik a környéket! Tudtok nekem ajánlani játszóteret Vácon? vagy egy olyan helyet, ahol max. 2 órát el lehet tölteni a gyerekekkel????
Apának holnap délelőtt ott van dolga, elmennénk vele, és utána uzsgyi Nagymaros.

Előre is köszi, ha valaki tud segíteni
Puszi:
Magdi

Magdi
mléna

csics!

Én bementem az oviba megnézni hogy milyen és az első amit Emmának mondtak a gyerekek hogy nem tetszika pólója nekik. Itthon mesélte el hogy a lányoknak nem tetszett a pólója és úgy a szívére vette a kis manóm. Igaez elég gyerekes póló volt, rózsaszín, koalával, a lányok meg nagycsoportosok voltak, de bevallom nekem ez az esemény is belejátszott hogy marad bölcsiben. Legyen egy éve még felkészülni az ilyen "támadásokra". Mondjuk jellemzően a férjem mikor meghallotta mondt aneki hogy figyelj Emma, te meg mond nekik ha ijet mondanak hogy : K..d be! Kép Igaza van, de azért mégse ilyenre akarom tanítani a lányom, szóval marad a kis védett bölcsi egyenlőre. Pedig a férjem se egy csúnyán beszélő, de őt is tökre felháborította hogy már az oviban ez megy hogy kinek mi van...és csak kb 1 órát voltunk ott.

M.

KépKép
manó

Bocs, ilyetKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Latom mindenki elvezte a joidot es nem netezett a hetvegenKép
Mi isKépEsztergomban voltunk Punkosdi napokon,Alex naponta 6* ment a hintakon,de meg nem untaKépKépA hintas a vegen mar felajanlotta hogy meg is vehetjuk a hintatKépKép
Anyueknal elkeszult a homokozo ugyhogy annak nagy sikere volt szamara.Az udvart is ujra koveztek hogy a gyerekek tudjank biciklizni jobban.
Viszont megint megerosodott bennem, hogy hiaba laknank kertes hazban,Alex nem bir egyedul vagy velunk sokaig jatszni,pedig mindig mas volt vele hol apa hol en es vagy a nagyszulok,de fel ora utan,mar tekingetett ki az utcara es leszolitotta a gyerekeket hogy jojjenek vele jatszani...Kép
A masik meg hogy barmennyire is gyerekbarat az udvar minden jatekkal es zarhato kapukkal en nem hagyom kint egyedul egy percre sem.Ti ezt hogy csinaljatok??

Mano
Hat igen minden orvos mast mondKépBar en azota meg kettovel beszeltem a mostani munkahleyen es ok is a Dr.Leora szavaztakKépAzt mondjak a regi idokben a cipesz altal keszitett cipok voltak ilyenek es akkor kevesebb ludtalpas gyerek is voltKépIgazad van keverve a legjobb,igy mindenhez alkalmazkodik a laba,bar en betest nem veszek neki azota.
O szeret ott aludni a bolcsiben,neha elhozom,de nem tetszik neki,ugyhogy tudom jol el lesz,csak tudod en vagyok ilyen paraKép

Csics
Jovo heten szerdan pont ilyen gyereknap lesz nalunk a bolcsiben,en is megyek 2-tol es egesz delutan egyutt jatszunk majd ottKép
Hat ovi temaban:biztos hogy fog sok rosszat is tanulni,de azt mar a bolcsiben is kezdik,pl:verekedes,lokdosodes,csunya beszed.Alex mondott mar pl:b..us-t hat a lelegzetem allt el,de szerencsere egy delutan elfelejtette.
Nem vedhetjuk oket orokke,kell hogy tanuljanak alkalmazkodni es megvedeni magukat.Nekem azert marad a bolcsiben mert szerintem nem veszik majd fel,kulonben menne oviba.
Igen egyebkent az oviba tenyelg agytisztanak kell lenni, ertelmesen beszelni,egyedul oltozni eleg kezdetlegesen is,aztan ott majd megtanuljak a tobbit.Legalabbis nalunk ezt mondtakKép

Holnap a bolcsiben szuloi lesz,mar ugy varom,kivancsi vagyok mert meg nem voltam,a szeptemberirol lemaradtam,azota meg nem volt.
Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

csics!

Azt én is elfelejtettem írni hogy az oviban rögtön azt kérdezték hogy szobatiszta, ágytiszta, önállóan eszik, öltözik? mikor mondtam hogy nem mondták hogy gyakoroltassam vele nyáron ha úgy döntök beirítom, d evégül nem irattam be. érdekes hogy nálatok meg te nem akartad és szinte elküldtek oviba. nálunk meg én akartam és a bölcsiben győzködtek hogy hagyjam ott.
mesélték hogy a második, harmadik hónaptól már maguknak kell a fenküket is kitörölni. De szerintem ezek a dolgok még őszig sokat fejlődnek, szóval nem is emiatt nem irattam be.

Kataa!

Hát ez érdekes, enkem Emma most is hogy a 3 napban anyósoméknál voltunk be se jött az udvarról. nem mondom, ki is megy néha az utcára, biciklizi, ilyesmi, de nem feltétlen a gyerekekhez, bár velük is elvan, de felnőttel is, lényeg hogy kint lehessen. Hát az ő udvaruk abszolút nem gyerekbarát, sőt, kifejezetten gyerek veszélyes szerintem, mert ott aztán mindnen van szanaszét+állatok+szénaboglya amire felé lehet mászni és leesni, de azért van hogy pár percet kimegy egyedül, de általában nézzük mit csinál. De ha a saját kertünk lenne és tudnám hogy biztonságos én hagynám egyedül, persze időnként ránéznék.
Úgyhogy én továbbra is kertes házra vágyomKép
majd valamikro teszek fel birkás képet Emmáról. bár most kicsit csalódott a birkákban mertaz egyik fellökte, persze nem direkt, de mögé állt, az emg megijedt és ahogy elfutott fellökte Emmát, volt nagy sírás rívás, de aztán kibékültek. na meg volt még egy remek eset, a bolt előtt úgy beleesett egy tócsába hogy a hajátl kezdve mindnen csöpögött, arccal lefelé belezúgott, jó saras volt, remélem nem ivott belőle. Szóval próbálgatja a korlátait a lány.

manó

KépKép
manó

Hali!

mi is hosszúhétvégén vidéken voltunk, anyuéknál. szerencsére a vasárnapi esős délelőtöt leszámítva nagyon szuper idő volt. sokat voltunk kint a kertben. Dani kedvenc időtötltése apukámmal a műhelyben barkácsolni, meg salátát szerni a kertben. alig bírta el a nagy kosarat Kép szombaton délután a gimis barátnőimmel voltunk kertipartizni egyik barátnőmék kertjében. grilleztünk, sütöttem muffint, szuper idő volt. itthon volt a londoni barátnőm is, elhozta az új zélandi hapsiját, tök fej volt, és tényleg olyan, jó, hogy nem érezte magát rosszul, hiszen mindenki beszélt angolul. megtanultam jugglinozni (olyan, mint a tűzmadarak a tv-ben, csak nem tüzes végű botokat dobáltam Kép) meg volt vmi vázaformájú alakzat, azt kell egy madzagon rángatni, a madzag végén meg két hosszabb bot van.
volt két kisebb baba is, egy 9 hós és egy 13 hós. nagyon cukik voltak, Danival ott játszottak egy pléden. vittem nekik buborákfújót, hát nagy volt az öröm, Dani fújta, a kicsik meg ámultak a színes gömbökön Kép
viszont eléggé kiakadtam, bár nem adam neki hangot. a 9 hós baba anyukája, lazán sima tehéntejjel eteti már 6 hónapos kora óta a babáját... mondta is, hogy a gyerekorvos meg ne tudja... háááttt, pedig nem is gondoltam voln a csajról, mert egyéként teljesen felvilágosult.
a másik nagyobbi, 13 hós kisfiú meg két pofára zabálta a csokit. anyukája szerint ők is sokat esznek, nehogy már a gyerek ne egyen. panaszkodott is, hogy a főzelékeket nem eszi.
úgyhogy megnyugodtam, hogy dani aztán alig ezsik édességet, pedig én még a túró rudit is sokallom ebéd után. csak néztek, mi az a zabtej és rizstej, meg hogy a muffin kölespehelyből és rizstejből készítettem.
az egyik barinőm is kisbabát vár, meg is lepődött honnan tudom. hát kisvárosban semmi nem maradhat titokban. Dani mindenből evett és állandóan a tetőtérbe kellett felmenni vele, megnézte az összes szobát, kipróbálta az összes WC-t Kép

ovi
Kataa-val egy véleményen vagyok, meg kell tanulniuk alkalmazkodni, felmérni mi a helyes és mi nem. az óvónők is segítségére kell, hogy legyen ebben. egyébként meg az otthon tanultakat sem fogja elfelejteni a gyerek.

Manó
Emma azt is mondhatja ilyenkor, ha a nagycsoportos lányok piszkálják, hogy mire ő nagycsoportos lesz, addigra régen kimegy a divatból amit most van rajtuk, és ő sokkal vagányabb cuccokban fog járni!

fenéktörlés
KépKépKép Dani már tudja, nem engedni nekünk.
viszont még nem ágytiszta, de szeptemberig remélem az lesz.
ma éjjel volt egy kis balesetünk. a párom altatta és elfelejtett éjszakára ráadni pelust... hajnalban lementem valamiért, betakartam és akkor vettem észre. minden pisis volt. így reggel matracsikálás, ágyneműhúzás. a paplant is ki fogom mosni délután. így nálunk aludt fent, így én aludtam kb. 3 órát...

anyuéknál a kertben is teljesen jól elvan dani, néha kimennek az utcára vele megnézni a szomszéd kiskutyát, de egyébként Dani mondja, hogy jöjjenek vissza.pedig nincs különösebben játszótere, homokozó van, meg bringa motor, sokat focizunk, meg hinta. meg olyan a kerítés, hogy magas és nem rácsos, nem látni be.
és sosem hagyjuk kint egyedül, egyrészt nem szeretem, ha egyedül lenne kint, másrészt a kutya szabadon van. igaz, hogy vigyázza, óvja a Danit, de sosem lehet vakon megbízni még a legjámborabb kutyában sem.

na, megyek, mert van új melóm, ami határidős is. persze azért nem fogom túlzásba vinni Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Ma voltunk megnézni a kihirdetést, Solymeszt felvették az oviba!!! Itt nincs ilyen nagy szigor, az óvónő mondta, hogy a beszoktatáskor még gyakorolni lehet a WC-zést meg az öltözést.

Tényleg nem lehet búra alatt nevelni a gyereket, muszáj neki szembesülni az élettel... Én is emlékszem, hogy nyaranként, amikor hazamentünk a tesómmal a gyereküdülőből, olyan csúnyán beszéltünk, hogy anyuék nem győztek ájuldozni. Aztán mindig elmúlt, és ember lett belőlünk Kép. (Valamint Angyalföldön nőttünk fel és jártunk iskolába, a környékbeli hátrányos gyerekekkel együtt.)
parazita

Sziasztok

Jelentem uj taggal bovult a csalad:
Kép

Emike imadja, de azt tovabbra sem szereti ha a kiskutya (vizsla) felugral ra, vagy harapdal, ugyhogy neha eltorik a mecses. A kutyit Benjinek neveztuk el, meg sirdogal es folyton bujik hozzank amugy 8 hetes. Az elmult ket ejjel a ferjem joforman vele aludt kint a teraszon.Nem tudtok valami jo modszert hogy gyorsan megszokjon, mert most viszont elutazott a parom es csak penteken jon es nekem eleg Dannyhez kelni 2-3 szor egy ejszaka....
Ugyanis fogzik. A bal also ketteske mar elobujt, szam szerint az 5. foga es latszik a jobb also ketteske is. Erdekes, Eminek is 6 foga volt 1 eves koraban.Kép

Gumicukor

Eleg durva ez a csoki-tehentej dolog,mi a jatszohazban lattunk a multkor egy kisfiut, akinek fekete volt a felso fogsora....Kép

Cipo

24-25, attol fugg milyen marka es cipo,vagy szandi.

Agytisztasag

Nem kerdeztek az ovi felvetelin, azt sem, hogy szobatiszta-e. Amugy mar ejszakara sem adok ra pelust. Tobbnyire szaraz marad, de volt mar egy-ket baleset.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok

Mano
Alex is egesz nap kint lenne,bar o itt pesten isKépSoakt vagyunk a haz udvaraban a jatszon,jo mert ide nem jon be kutya mint a legtobb jatszoraKép
O nagyon tarsasag kedvelo,es ha van vele egy meretu gyerek orakat is kepes az udvaron lenniKépSzoval akkor ti sem engedidek ki egyedul a gyereket.Mert mindenki azt mondja azert jo az udvar hogy akkor csak kirakja es kesz(ezek szerint ez nem igazKép,de en nem tudnam,meg szeretek is vele elhomokozni,jatszaniKép
Es mi az hogy biztonsagos?mert anyueknal total gyerek barat az udvar,de akkor is feltenem,meg egyedul nem lenne kint sokaig.

Gumicukor
Tehentej,csokiKépHat Alex nem latott csokit semmi formaban iden husvetig,azaz 2.5 eves koraigKépEs azota is hetek telnek el amig ker veletlenul.Akkor kap egy kocska Milkat es boldog egy jo hosszu idore.Es hiaba ennenk mi is,akkor sem adnek neki.
O is torli mar a popojat rogton az elejetolKépEgyedul megy wc-re ,elintez mindent,feloltozik es a Wc-t is lehuzzaKépOlyan jo hogy iyen onallo marKép

Parazita
Gratula Solyminak az ovihozKép
Igazad van a csaladi nevelesen mulik nagyon sokKép

Nyuszika
Akkor mar 2 kutyatok van?
Hat a kolykok 3 ejjel sokat sirnak,utana mar konnyebb lesz,csak addig kell kibirniKép

Alex is reg agytiszta,de ez csak az O ugyessegen mulik nem az en erdememKép

Lanyok
Van 2 elado vadi uj kengurum,3000Ft/db.(egyik fevo,masik ulo.Ha esetleg tudtok valakit akit erdekel,akkor irhatnak a bacsak@yahoo.com cimre
itt vannak a kepek:

Kép
Kép

kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Lanyok

A parom egyik angol baratja ,annak felesege es 4 eves kisfiuk jon hozzank a nyaron es egyutt megyunk nyaralni. Volna valakinek, vagy valaki ismerosenek kolcsonbe kb 10 napra egy gyerekulese autoba? Vagy lehet ilyet valahol kolcsonozni?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok,
Jelentem Lili végre nappal már nem használ pelustKép. Múlt héten pénteken amikor cseréltem du a pelusát, mondom neki, hogy hát Lilikém bugyikát kellene felvenned, mert piros lett kicsit a feneked, erre azt mondja, hogy Jó!Kép. Eddig az ilyen ötleteimre heves tiltakozásba kezdett, gyorsan rá is adtam egy bugyit. Aznap 2x bepisilt, de vagy 4x szólt időben. Aztán hétvégén leutaztunk anyósomékhoz, ott nem tudtuk folytatni, meg az utazás is nagyon hosszú volt, így abban a két napban inkább pelusoztunk. De hétfőtől mindent ott folytattunk ahol abbahagytuk pénteken. Azóta 1x volt csak baleset, mindig időben szól, szépen kitörli a popóját, lehúzza a vécét, felöltözködik, szóval tök ügyiKép. El sem hiszem, hogy ez így egyik napról a másikra ment, de úgy örülök neki.
Lili is 24-25-ös cipőket hord.

Judy,
Bálint most 3x hamizik mást is a tejcsin kívül. A főzik nagyon csúsznak neki, csak minden kanál után a kezeit is megrágcsálja, így akkora maszatolás egy hami, hogy néha már Lili is kinevet minketKép. Mi most egy picikét belehúztunk a kajcsikba, mert az elmúlt két hónapban minimálisan gyarapodott csak a súlya, a védőnő szerint ha ez így megy tovább akkor egy kis vasat lehet hogy fog neki adni a doki, hogy jobb legyen az étvágya. Pedig azzal nincs gond, eszik elég sokat, csak hát valahogy nem marad meg rajta, no meg le is mozogja, mióta mászik ezerrel. Sőt ha megfogom a kezét simán feláll. A csücsülést meg úgy csinálja, hogy az egyik kezét leteszi oldalra és úgy megtámasztja magátKép.

Gumicukor,
Hát tényleg nem semmi ez a csoki és tej dolog. Lili sem kap még csokit csak nagyon ritkán, de akkor is csak egy picikét.
Nekünk van akkora vízhatlan lepedő, mint Lili ágya, szerintem ha eljön az idő, akkor beteszem majd a lepedője alá, így ha baleset van, csak azt kell cserélni, érdemes egy ilyet beszerezni. Bálint ágyába is van hasonló a lepedője alatt, mert vele is volt már párszor, hogy kifolyt ez-azKép.

Zita,
De jó, gratula az ovihoz! Úgy izgulok én is, hogy mi lesz, nekünk 23-án lesz válasz.

Nyuszi,
Aranyos a kutyuKép!
Azt az ülést amit most vettünk, oda tudjuk adni nektek.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hali

Mi hétvégén a Balatonon voltunk a munkahelyi üdülőben, jól éreztük magunkat. Gergő leginkább a játszótéren csúszdázott, meg motorozott a kölkökkel. Levittem az uszómedencébe is, élvezte nagyon. Gellértke is jól viselkedett. Csak az volt a baj, hogy a férjemnek bedagadt a bokája és végig bicegett, így a kirándulásokon nem vettünk részt, csak pihentünk.

Kataa
Én kint szoktam lenni velük a kertben, mert nálunk is szabadon van a kztya, meg amúgy is. Gergő szeret homokzni, hintázni, motorozni, meg hajtja a bicajt is már egyedül, vagy segít locsolni, gazolniKépKép De ő is azt szereti legjobban, ha átjön a szomszéd kissrác, vagy mi megyünk át.

Ilke
Gratula a pelusnélküliséghezKép

Nyuszi
Helyes a kutyitokKép

Tegnap néztem a Vészhelyzetet és nagyon rossz érzés, ha arra gondolok, hogy Gellértkénak is valódi csomója volt a köldökzsinórján.

na léptem
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

sziasztok, mot sajna nem tudok visszaolvasni, csak írok egy kicsit:
velünk minden oksi, bár most egy kicsit stresszes vagyok, mert 7végén jön anya. Életében harmadjára. szóval nagy szó, remélem minden rendben lesz.
Amúgy csak vacak kedvem van, voltam dokinál: kistesó sehol a láthatáron, sQt nincs is peteérésem. se a múlt hónapban (akkor volt a vérvétel) se most (hüvelyi). Annyit mondtak, hogy tqszQk azok sorakoznak, de nincs megrepedve egy sem és már nem is lesz, egy héten belül megjön Kép
Dokibácsi két lehetőséget ajánlott:
1: clostilbegyt kúra és majd meglátjuk
2: meddőségi centrum
ráaádsul senki nem tudja mitől van ez, még csak fogibogyót sem szedtem, attól pedig lehetne

Rit

rit

anemona7

Rit,
Egy barátnőmnek ugyanez volt, és pár hónap múlva spontán teherbe esett.
Amúgy pedig az Aviva-tornát ajánlom, engem az hozott helyre, mert én meg nem menstruáltam... Ha érdekel bővebben a dolog, szívesen megírom a részleteket priviben.

Ilke,
Drukkolok az ovihoz!!! Kép

Zita
parazita

Zita
aha, légyszi nyomd át! Kép
Rit

rit

anemona7

Sziasztok

Rit

drukkolok, hogy rendbejojj es minel hamarabb legyen kisteso!Kép

Ilke

Nagyon ugyi Balint!
Danny is ugye eszik, hogy neha az ujjat szopizza.Foleg mikor almos. De ha nagyon ehes, akkor nem....

Koszi az ulest, majd junius vegen kellene.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Itten vagyok én is.
Balatonon voltunk péntektől, hétfő estig. Szupi volt! Kép Leégett a nózim és felfaltak minket a szúnyogok. Na, nem ez volt a szupi része de tényleg nagyon jól éreztük magunkat! Pancsi egyfolytában horgászni ill. halat tapizni akart. A nyaralóba mindig hazavitt 1-1 snecit, amiket végül kitettünk a cicának. (Nektek súgom meg, hogy a kukában végezték)
Családunk gyarapodott egy fővel. Nem, még nem bébire kell gondolni hanem egy Csempe névre hallgató Ignisre. Sikerült lecserélni a swiftet egy új autóra. Tudom, hogy sokan szídják a suzukit, azok ne is vegyenek azt! Nekünk viszont tökéletesen megfelel. Sztem az Ignis egyébként magasan veri a swiftet (régit) hiszen x év fejlesztés áll mögötte. Nekem személy szerint az új swift is bejön bár azt inkább 2 személyes autónak gondolom. Pénteken vettük át és egyből le is autóztunk vele Zamárdiba.

Rit
Dodi nektek simán összejött, igaz? Drukk, hogy összejöjjön 2-eske is! Augusztustól mi is belépünk a körbe. Kép
Ilke
Látod, Lili milyen szépen elhagyja a pelust! Türelem bugyit teremKép Olyan kis okoskák ezek a gyerkők! Annának a wc fellépő viszont nem jön be, marad a bili puceva...
Nyuszi
Cuki nagyon a ti új családtagotok is! Egyelőre biztos kevesebbet fogyaszt mint a mi Csempénk. Kép Viszitek majd suliba?
Kataa
Van már allergia eredmény? Mikortól is MOMozol?
Gumicukor
Mégsem lesznek rajta virágok. Úgy érzem, hogy nem illene hozzá...
Zsuzsa
Akkor a fentibe, hozzánk fogtok járni? Mi a 7-esbe jelentkeztünk, de még nincs a kezünkben a felvételi igazolás. Úgy izgulok, hogy fog Pancsi beilleszkedni.
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok,
Lányok tudna segíteni esetleg nekem valaki? Római katolikus papot keresek, de olyat, aki templomon kívűl (egy vidéki kastély parkja lenne a helyszín) is hajlandó lenne összeadni a barátnőméket.

Köszike,
Puszi, Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Rit,
Átnyomtam a tudnivalókat. Ha van még kérdés, írj!

Kataa,
Tényleg, mikor kezdesz?

Tegnap Solymesz olyan hisztis volt, hogy megint kiakadtam... Mi lesz belőle, én rontottam el, tönkretettem az életét, kezelhetetlen lesz, alkalmatlan anya vagyok, stb. Persze olyan az idő, hogy én is eléggé kihívott vagyok...Kép

Zita
parazita

Sziasztok!

Zita!

Na én is épp ilyenket szoktam gondolni Emmával kapcsolatbanKép

De komolyan, főleg amikor más anyuka szuper jól nevelt gyerele mellől rosszalloan néz rám és bár nem mondja konkrétan de ilyenekt kérdez hogy most mi baja? (Pl mikor látszólag ok nélkül elkezd visítani, mert pla kuytát sétálattja és az nem arra megy amerre ő gondolja)

Ma reggel meg alig tudta a férjem beadni a bölcsibe, nem akarták bevenni mert hányt az előtérben és azt mondták hogy beteg, pedig sajnos ő ilyen hányós, kb 1-2 hetente háyn avlami miatt, elég ha 2 falattal többet eszik mint kéne vagy valami minimálisan megakad a torkán, már ki is taccsolt. Aztán bevették végül, mondták hogy majd meglátják hogy van és telefonálnak. De én tudom hogy nem beteg, cska a szokásos. Komolyan gondolkozom hogy kérek megint beutaót Uh-ra, nézzék meg. Igaz 6 hetes és 3 hónapso korában és nézték és semmit sem találtak nála, nem volt refluxos és záródott a gyomorszáj, és mivel hízott is nem is lassan ezért azt mondták majd kinövi, ne foglalkozzunk vele, és hát tényleg javult, mert akkoriban minden evés után bukott, de még most is hetente, kéthetente van eza dolog, szóval kezdek aggódni. Szerintetek gasztroenteorológus foglalkozik ilyennel, vagy ha az Uh nem mutat semmit akkor nem? Oda kell beutaló?

Rit!

Hát ez nem jó hírKép Beszti biztos tudna valami tanácsot adni, ő a megint megjött topikba is szokott néha írni, nekik is nehezn jött össze Nátán ha emlékszel.

manó

KépKép
manó

Manó,
Tényleg vannak ilyen hányós gyerekek, de azért a biztonság kedvéért talán érdemes megnézetni. Valszeg kell beutaló.
Solymesz inkább itthon műsorozik szerencsére, mert ha elmegyünk valahová, mindig megszeppen egy kicsit, és akkor nem pattog annyira. Persze volt már példa másra is Kép)))

Zita
parazita

Sziasztok!

Zita! Nálunk akkor van hiszti, ha be vagyunk zárva a lakásba (egész nap szakad az eső), vagy nagyon fáradt a Nóri. Ilyenkor a legkisebb apróságért képes leállni hisztizni. Érdekes, hogy amikor Nóri hisztisebb Márk is hisztissé válik. Egy idő után nálam is betelik a pohár, én is hisztis leszek és feszült. Persze ezt a gyerekek megérzik rajtam és még hisztisebbek leszenk. Ez egy ördögi kör... Sajnos nekem nincs segítségem, így van, hogy megemelem a hangom, rákiáltok a Nórira. persze utána lelkiismeretfurdalásom lesz... és hasonló gondolatok öntenek el. Jó anya vagyok-e? Elrontottam a nevelésüket?? Szerintem ilyen gondolatokkal mindannyian megküzdünk, nem várható el senkitől, hogy mindig friss, kipihent és nyugodt legyen. Úgyhogy fel a fejjel, állítólag hétvégén újra itt a nyár, lehet programokat csinálniKép

Rit! sajnálom.. Mitől van ez?? Dodónál is voltak ilyen gondok?? Nagyon drukkolok neked!

Mennem kell Márkot menteni. Hihetetlen ez a gyerek, mindenhová felmászik, mindenhová felcsimpaszkodik, tegnap magára rántotta az etetőszéket, leesett Nóri műanyagszékéről bekapcsolja a TV-t, a porszívót. Semmi óvatosság és félelemérzet nincs benne, ráadásul sokkal hisztisebb, mint Nóri volt ennyi idős korában. Igazi pasiKép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Hali!

Én itthonról. van egy kis hasmenéses,lázas nyavalyám- ráadásul határidős melóm is lenne, de így hétfőre módosítottam, egyzserűen nincs erőm most azt csinálni. tegnap még bent voltam délelőtt mert muszáj volt egy interjút megcsinálnom pár kollegával, de már éjjel szarul voltam, meg mindenki zavart haza délelőtt. ma már kicsit jobb, de még van lázam.

manó
szerintem emmának nem szervi problémája van. ezért ajánlotta, egyszer, nem érdekel-e bioenergetikus és kineziológus, olyan aki orvos is. tesóm tud megbízhatót. ha érdekel akkor priviben írhatok neked róla.

rit
szerintem csak a stresszelés miatt nincs peteérésed. majd ha nyugi lesz, akkor bizti minden ok lesz. szerintem a clostyt elkezdeni még túl korai nem? általában 1-1,5 év próbálkozás után szokták javasolni.
én most elkezdtem jógázni, a klasszul levezet minden feszkót, és nagyfokú önismeretre is szert lehet vele tenni.

Zita
engem is érdekel az Aviva, hallottam már róla.
karolina.csik@freemail.hu

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Igazából nem ismerem mit csinálnak az ilyen orvosok, írhatsz róla privit, végülis nem zárkózom el tőle. Õ pici korától ilyen bukós, de amúgy mindíg szépen gyarpodott. Aztána szilárd étel bevezetésével csökkent, akkor hisztiből hányt legtöbbször, mert olyan hangereje van, hogyaz csuda és szerintem attól. De ilyen már nagyon ritkán van, mostanában nem hisztiből hány, hanem csak úgy. Múltkor pl jó étvággyal evett vacsit, hús volt meg nokedli. aztán a férjem csinált etjbeggírzt magának, emma meg mondta kér belőle, evett is egy fél tányérral, az utolsó falatnál közölte hogy rossz (gondolom hogy rosszul van) és abban a pillantban visszahányta a férjem kezében lévő tányérba. Utána semmi baja nem volt , nincs rosszul vagy ilyesmi.
Szóval nem hiszem hogy lelki oka lenne. A bölcsiben pl még sosem hányt, most először fordult elő, állítólag reggel tápszert ivott és virslit evett.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Nekunk nincs vizhatlan lepedonk,gondolkoztam rajta venni,de valahogy elmaradt es szerencsere nem is volt meg sosem balesetKép

Judy
Jo lehetett a kis nyaralasKépGondolom Gergo elvezte a sok gyereketKépFerjuradnak jobbulastKép
Orulok neki hogy azert meg van olyan rajtunk kivul is aki jobban van el gyerek tarsasagban mint velunk vagy egyedulKép
VeszhelyzetKép

Rit
Hat szohoz sem jutok,de lehet vaalmi a stresszben,talan ez okozza.Nagyno stresszes a melod??Vagy csak azert mert el kell jarni otthonrol?
Ne aggodj anyuakd jol fogja erezni magat,bizti kivancsi mar a lakasraKépHogy haladtok a felujitassal?
Egyebkent meg a szokasok drukk helyek a kistesohozKépKép

Halacska
CsempeKépEzen jot nevettem,ilyen auto nevet sem hallottam megKépKépEn is szemeztem az Ignissel,tudod nekem is Swift volt,aztan mivel automata kellett volna,az aranytalanul lett volna dragabb,ezert maradt a CorsaKépEgyebkent az uj Swift nekem tetszik,olyan kis formasKép
Mindig elfelejtettem irni,hogy igen mult heten vegre elokerestek az eredmenyt es minden negativKépKépSemmire sem allergias,a bore meg talan alapbol ilyen,de az utobbi idoben sokat javult,es latszani egyaltalan nem latszik,csak erintesre.
30.-an mar teljes gozzel dolgozomKépPersze addig is meg a mostani helyemen,nehogy maaa pihenjekKép
Bar a heten mar nincs munkam,ennek oromere ma tota kitakaritottam a lakast,foztem,mostam.Holnapra mar csak a vasalas marad...Kép

Parazita
Volt valmi a levegoben,mert Alex ejjel felsirt es sehogy nem tudtuk megnyugtatni,tok kivotam hogy van mar vaalmi baja,mire 1 oraba tellett amig vagre bejott a mi agyunkba es ott elaludt.Sosem szokott ott aludni,de most persze keresztbe,ugyhogy tok faradtan ebredtem...
Alex is otthon musorozos,es csak nekem,ez erdekes ha mas is van a kornyezeteben akkor nem.Engem tisztel meg veleKépBar jo ne panaszkodjak mert eddig meg csak 5* volt total hisztiKép

De Mano en azert nem szoktam nezni a hiszits gyerekekre/anyukajara hulyen hogy most mi baja??KépKép
Tudom minen gyereknek mas a gyengeje,utalom amikor anyukak uberelik egymast ilyenekben...

Mano
A gasztro erre pont megfelelo hely es kell egy beutalo a haziorvostol.En a helyedben azert megnezetnem,lehet hogy valami sav tultenges leheta dologban,vagy valami ami miatt ilyen erzekeny a gyomra.

Magdi
Igazad van ordogi kor,haen is ideges leszek a hiszitjetol emg jobban visitKépCsak nehez megallniKép

Gumicukor
JobbulastKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?