Hali!
mi is hosszúhétvégén vidéken voltunk, anyuéknál. szerencsére a vasárnapi esős délelőtöt leszámítva nagyon szuper idő volt. sokat voltunk kint a kertben. Dani kedvenc időtötltése apukámmal a műhelyben barkácsolni, meg salátát szerni a kertben. alig bírta el a nagy kosarat
szombaton délután a gimis barátnőimmel voltunk kertipartizni egyik barátnőmék kertjében. grilleztünk, sütöttem muffint, szuper idő volt. itthon volt a londoni barátnőm is, elhozta az új zélandi hapsiját, tök fej volt, és tényleg olyan, jó, hogy nem érezte magát rosszul, hiszen mindenki beszélt angolul. megtanultam jugglinozni (olyan, mint a tűzmadarak a tv-ben, csak nem tüzes végű botokat dobáltam
) meg volt vmi vázaformájú alakzat, azt kell egy madzagon rángatni, a madzag végén meg két hosszabb bot van.
volt két kisebb baba is, egy 9 hós és egy 13 hós. nagyon cukik voltak, Danival ott játszottak egy pléden. vittem nekik buborákfújót, hát nagy volt az öröm, Dani fújta, a kicsik meg ámultak a színes gömbökön
viszont eléggé kiakadtam, bár nem adam neki hangot. a 9 hós baba anyukája, lazán sima tehéntejjel eteti már 6 hónapos kora óta a babáját... mondta is, hogy a gyerekorvos meg ne tudja... háááttt, pedig nem is gondoltam voln a csajról, mert egyéként teljesen felvilágosult.
a másik nagyobbi, 13 hós kisfiú meg két pofára zabálta a csokit. anyukája szerint ők is sokat esznek, nehogy már a gyerek ne egyen. panaszkodott is, hogy a főzelékeket nem eszi.
úgyhogy megnyugodtam, hogy dani aztán alig ezsik édességet, pedig én még a túró rudit is sokallom ebéd után. csak néztek, mi az a zabtej és rizstej, meg hogy a muffin kölespehelyből és rizstejből készítettem.
az egyik barinőm is kisbabát vár, meg is lepődött honnan tudom. hát kisvárosban semmi nem maradhat titokban. Dani mindenből evett és állandóan a tetőtérbe kellett felmenni vele, megnézte az összes szobát, kipróbálta az összes WC-t
ovi
Kataa-val egy véleményen vagyok, meg kell tanulniuk alkalmazkodni, felmérni mi a helyes és mi nem. az óvónők is segítségére kell, hogy legyen ebben. egyébként meg az otthon tanultakat sem fogja elfelejteni a gyerek.
Manó
Emma azt is mondhatja ilyenkor, ha a nagycsoportos lányok piszkálják, hogy mire ő nagycsoportos lesz, addigra régen kimegy a divatból amit most van rajtuk, és ő sokkal vagányabb cuccokban fog járni!
fenéktörlés
Dani már tudja, nem engedni nekünk.
viszont még nem ágytiszta, de szeptemberig remélem az lesz.
ma éjjel volt egy kis balesetünk. a párom altatta és elfelejtett éjszakára ráadni pelust... hajnalban lementem valamiért, betakartam és akkor vettem észre. minden pisis volt. így reggel matracsikálás, ágyneműhúzás. a paplant is ki fogom mosni délután. így nálunk aludt fent, így én aludtam kb. 3 órát...
anyuéknál a kertben is teljesen jól elvan dani, néha kimennek az utcára vele megnézni a szomszéd kiskutyát, de egyébként Dani mondja, hogy jöjjenek vissza.pedig nincs különösebben játszótere, homokozó van, meg bringa motor, sokat focizunk, meg hinta. meg olyan a kerítés, hogy magas és nem rácsos, nem látni be.
és sosem hagyjuk kint egyedül, egyrészt nem szeretem, ha egyedül lenne kint, másrészt a kutya szabadon van. igaz, hogy vigyázza, óvja a Danit, de sosem lehet vakon megbízni még a legjámborabb kutyában sem.
na, megyek, mert van új melóm, ami határidős is. persze azért nem fogom túlzásba vinni
g