Új privát üzeneted érkezett!

Angelani,
nagyon tévedsz, mert én elolvastam Kép végig!!
Nagyon sajnállak, az allergia miatt, borzasztó lehet, én elbújhatok mögötted az én kis hisztaminérzékenységemmel. KépKép

Kép
szmercsa
szmercsa

Szia Szmercsa

Írj csak regényeket, szerintem senki sem orrol meg érte. KépÖrömmel olvassukKép
Tavaly én is egyszer azt hittem, hogy baba leszKép Akkor nem terveztük,és két hetet késett a mensim,de aztán megjött, és akkor tök csalódottak voltunk. És aztán tavaly év végén rástartoltunk a dologra, és sikerült!! Szerintem is fantasztikus!! Igen, én is azt látom, hogy többnyire a párkapcsolat nem stimmel. Szerintem jó így "fiatalon" szülni, csak ugye ahhoz pár dolognak össze is kell jönni.
Szóval egyrészt tényleg nem divat, másrészt meg az egzisztencia hiányzik, vagy a megfelelő partner. És szerintem az állam abszolút felelős a kevés gyerekért, és azért, hogy egyáltalán nem segíti a pályakezdő fiatalokat az egzisztencia-teremtésben. Ez a Fészekrakó is egy nagy humbug. Nekem az a tapasztalatom, hogy azoknak sikerül, akiket tudnak a szülők segíteni, vagy (mint ahogy több ilyet is ismerek) a szülők korai halálával jutnak hozzá az ő lakásukhoz/házukhoz. Olyat is ismerek, ahol az egyikük fizetése teljesen a törlesztőrészletre megy el,mert nem volt más megoldás, ha lakni akartak valahol, és a hitel futamideje 20 év!!!! Szerintem ez botrány. És akkor még csökkenteni akarják a gyedet!!! Eldobom az agyam. A férjem közölte, hogy ő elmegy demonstrálni.
Olvastam én is valahol, hogy az államnak a szinglik a "nyereségesek." Hát hurrá.
Na de nem dühöngök továbKép

Lucretia
22
lucretia

Sziasztok!

Csak kutya futtában, mert mennem kell a dokihozKép

Gyerekkoromban vidéken, kamaszkoromtól belváros, most, lassan 1 éve vidék. De se híre, se hamva az allergiának! ( kopp-kopp-kopp )
Huhh! Mit is akartam még? ... megvan

Engem ami a legjobban idegesített kérdés: Mikor házasodtok össze???
Attól, hogy mi nem vagyunk házasok, szerintem ez a gyerek semmivel nem lesz kevesebb mint a házasságban született gyerekek. Vagy tévednék?
Teljesen komolyan mondom, hogy nincs olyan ember a környezetünkben, beleértve a családot is, aki ne kérdezte volna meg!
Most már csak azért sem! Kép

puszi mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Ppanna,

hát teljesen magamra ismertem. Én nem voltam még 23, amikor férjhez mentem, és váltig állítom, hogy jobban nem is csinálhattam volna! Én nem tudom, az emberek azt hiszik, ha valaki így fiatalabban megy férjhez, akkor biztos nem ok valami nála, biztos nagyon befolyásolható, vagy beletemetkezik a családi életbe, vagy menekül vmi elől, vagy jön a gyerek, stb. Milyen hülyeség ez??? Ez már szinte diszkrimináció!! Menjünk el demonstrálni, amiért hátrányosan különböztetnek meg minket!!!KépKép

A baráti kör kérdése nálunk is elég érdekes, mert a férjem tíz évvel idősebb, és neki ugye így a barátai is idősebbek. Ott már túl nagy gyerekek vannak, az én barátaimnál pedig eddig egy van, de hát ők is kuriózum, mert a lány annyi idősen szült, mint amennyi én vagyok. Én is remélem, hogy a gyerekkel nem változik meg a viszony, de biztos azért más lesz, mint a gyerektelenekkel. Azért az ő empátiájukon és nyitottságukon is múlik ez.

Lucretia
22

Lucretia
lucretia

Még itt egy kicsit. Kép

Az is hozzátarozik, hogy mi 1 éve vagyunk együtt, és a baba teljesen véletlenül jött. Az elején kicsit elbizonytalanodtam, mert 2 évvel ezelőtt volt egy abortuszom mert az akkori "párom", férjem, 5 év után döntött úgy, hogy lecserél engem ( akkor voltam 21 éves ) a 40 éves titkárnőjére.

Ezt csak azért mesélem el, mert a házasságot firtató ismerősök mind azzal érveltek, hogy az egy sokkal biztosabb kapocs!

Szerintem nem... pláne ezek után!

Na jó! Nem sajnáltani akarom magam, csak gondoltam elmesélem!
Egyébként imádom a párom, és a pocaklakó babucinkat is imádjuk mindketten. Kép Boldogok vagyunk és szerintem ez a lényeg!

Puszi nektek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Jajaja, hat az tenyleg vicc, hogy most mi vagyunk a csodabogarak, bar igazabol meg szomoru is, mert a mi kornyezetunkben nem nagyon latok olyan kapcsolatot ami keszen allna a gyerkocvallalasra.
De en is orulok, hogy most leszek anyuka, majd en leszek az okos tapasztalt a tobbieknek Kép)
Az egyik baratnom pedig 21 evesen mert ferjhez, minden kulonoseb (???) kulon ok nelkul. Na gondolhatjatok hanyszor halotta, hogy mikor jon a gyerek???.... Es mivel meg varni szeretnenek a nekik megfelelo pillanatra, tuti hogy mar morfondiroznak egyesek, hogy minden rendben van-e veluk..

Kép

Kép
ppanna

Anide,
hát szóhoz sem jutok...
Nálunk elég vicces a helyzet. 6 éve vagyunk együtt, nem vagyunk házasok. Kimondhatatlanul nagy Szerelem, rózsaszín felhő + vakság, meg minden ami ezzel jár Kép A mai napig nem töltünk egymás nélkül egyetlen éjszakát sem KépKép és sehova nem megyünk egymás nélkül. Nehogy félreértsétek, nem azrét, mert tilos, hanem mert nem is akarunk. Tiszta szívemből szeretem őt. Jó lenne, ha egyikünk se rontaná el.. KépKép Én még egyszer sem csaltam meg, és szerintem ő sem engem.
A következő történt nemrégiben. Jött a párom, és újságolta, hogy a Mamája talált egy jó kis boltot, ahol fantasztikus áron vannak az arany, ezüst ékszerek, és szeretne minket megajándékozni egy-egy gyűrűvel, és ez milyen tuti. Mondtam neki, erre, hogy nem látja át, hogy ez miről szól??
Én nem a Mamájától szeretnék jegygyűrűt kapni, hanem - ha már kapok - akkor tőle KépKép Jól elgondolkozott, és jól lemondta a dolgot.
Tehát, nálunk is erőltetik ezt a házasság dolgot. De szerintem a gyerkőc erősebb összetartó kapocs lesz, mint egy papír.
A másik amiért 'izélgetik' hogy menjen az önkormányzathoz vmi papírért, hogy majd a nevére vehesse a gyereket. Kép Ilyenkor erősen elgondolkodom, hogy mit gondolhatnak rólam. Én mondtam neki, hogy a vér az, ami kötelez, mindennél erősebb, semmi papír nem ér fel vele, vagy nincs igazam??
Ez megint hosszúra sikeredett Kép

Kép
szmercsa
szmercsa

Anide,

teljesen igazad van, a társadalom megítélése szempontjából ez a másik véglet. Óriási szakadékok tátonganak itt, kérem!!! Sztem mi magyarok nagyon kiegyensúlyozatlan társadalom vagyunk, mindenféle végletes értékrendek egymás mellett. Biztos, hogy nem a papír teszi azt, hogy jó-e a kapcsolat vagy nem. Én egyszerűen egy romantikus lélek vagyok, és szerettem volna esküvőt. De teljesen igaz, hogy a házasság meg az esküvő is már úgy elcsépelődött, hogy megértek sokakat, akik azt mondják, hogy kösz, inkább nem.

Pusszantás

Lucretia
22
lucretia

Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok házasságellenes. Nagyon szép dolognak tartom az esküvőt Kép
Csak nálunk nem így alakul... és nem is erőltetjük.. és ráadásul, most van mire költeni, nem az esküvő a legfontosabb. És különben is az esküvőre szánt zsetonból inkább nyaralni mennék Kép

Kép

jó 2 hete voltam az egyik barátnőm esküvőjén, és nagyon jól sikerült, csak nekem a menyasszony - völegény nem tűnt valami boldognak

szmercsa
szmercsa

Szmercsa,

hát igen, ez engem is felháborít, most mi az, hogy az élettársnak rohangálni kell valami hülye papírért, a férjet meg automatikusan elfogadják apának?? Nevetséges, és ezt pont egy ilyen társadalomban!
Képzeld, mi is már öt éve elválaszthatatlanok vagyunk, és annyira jó!!!

Lucretia
22
lucretia

Lucretia,

nekem csak jó előre szóltak, hogy ezeket a dolgokat még idejében rendezzem le, különben rohangálhatok a Picurkával, hogy a papa a nevére vehesse. Valami igazolást nekem is kell szerezne, hogy valóban hajadon vagyok. Egyet azért nem értek, ha a papának így is, úgy is alá kell írnia, hogy ő a papa, én aláírom, hogy hajadon vagyok, büntetőjogi.. bla bla .. tudatában.. meg ilyesmi, akkor miért kell az önkormányzattól külön igazolás?? Ez tényleg egy nagy vicc.. ne is beszéljünk erről, mert csak ideges leszek.

Kép

szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Hari, aranyos a süni! Vigyázzatok, hogy tejet még véletlen se adjatok neki, mert a sünik azt nem bírják.

Lucretia, nálunk is hasonló a helyzet. Tavaly mentem férjehez 25 évesen, a korosztályomból szinte elsőként.A múlt héten töltöttem a 26-ot, és ha szétnézek, pl. volt osztálytársaim között,
ketten vagyunk férjnél a 37-ből, és én leszek a harmadik, akinek babája lesz.

Az a vicces, hogy mikor születtem, anyukám 25 éves volt, és idősnek számított a többi elsőgyermekes anyuka között. Most ugyanezzel az életkorral szinte fiatal lenneKép.

Mi igazából nem gondoltuk, hogy ilyen hamar lesz baba, mert tavaly nyáron azzal "biztatott" a férjem orvosa, hogy kezdjünk minél hamarabb próbálkozni, mert minimális az esélyünk, aztán 1 év múlva vár minket lombikra.

Kicsit későbbre terveztük, de emiatt már januárban belevágtunk,és nagy meglepetésre egyből jött a babaKép.

Uxi
16+6

KépKépKépKépKép
uxi

Én csak onnan tudok ilyesmiről, hogy a védőnéninél láttam egy papírt kitéve, hogy miket kell intézni, mire érkezik a baba. Házassági anyakönyvi kivonatot is ki kell kérni 3 hónapnál nem régebbit, ami nekünk azért vicces, mert nem Pesten házasodtunk össze, hanem a szülővárosomban 200 km-re, így jól ki kell venni majd egy nap szabadságot. Hurrá!!

Egyébként szülés után valóban az apucik szoktak rohangálni a bébik TAJ kártyája, meg egyéb nyalánkságok után.

Na de tényleg váltsunk pozitívabb témákra!! Ti hogy álltok babamozgásokkal?? Nekem a kis fütyis majd kirúgta az oldalam az előbb.KépKép

Pusszantás
Lucretia
22
lucretia

Sziasztok,

Allergia, sajna nem nagyon lehet kivedeni en is allandoan trusszogok, miota nyilnak a viragok.

A fiamnak van amindenfele csipes allergiaja, valaki irta mar. Egy helyen megcsipja pl a szunyi, ketszer olyanra dagad, valamint szetterjed rajta kb 5 cm-res tavolsagban. Mar kisgyermek koratok kell innia allergia elleni szirupot. PRIMALAN a neve. Fokent ilyen tavaszi honapokban minden nap.

Szmercsa, bizony rohamosan telik az ido felettunk, nemsokara babasodunk.Kép
Ti erjetek hogy all a kerdeshez, apas szules vagy inkabb egyedul?

Nalunk az elso csaszar volt, nem johetett, fiam farfekvesu volt vegig. Csutortokon voltam vizsgalaton, s bar meg megfordulhat, de ez a babam mar befordult. Ez egy kicsit megijeszt most, arra gondoltam ugyanis, hogy megint csaszarom lesz. De a dokim szerint, ha nincs semmi problema megszulhetem normalisan.
Mint masodik babas anyuka azert szegyenlem magamKép Nagyon be vagyok am tojvaKép, de hat csak ki kell, hogy bujjon nem?
Igy nem is csodalom, hogy a ferjem kicsit huzodik o is a dologtol.
Mindig azt mondja, ez igaz is, majdnem rosszul disznovagaskorKép, ha vert lat, akkor o elajulKép
En nem eroltetem, akarmennyire gyonyoru is, amikor kibujik a babam, azert csak ki vagyunk szolgaltatva. Bar hozzatettem, hogy megint csak enyem lesz az elso pillanata a babanknak.
Mire o: Ez nem igaz, az elso pillanata a szuleszeKép
Hat nem aranyosKép
Na viccelek itt, mert meg van idom, majd meglatom egy par het mulva.

Baratnom harom hete szulte a fiat, ma lattam viszont. A picuri irto edes, picike, 3 kilo ossz-vissz., az anyukaja meg sovanyabb mint elotteKép
Ugy neztem ki mellette, mint egy balna.
Ez nem igazsagos!!!!!!!

Angelani,
Megannal ertek egyet, probalj meg kigyensulyozottabban enni, egy kifli es egy pici napolyi nem kimondottan terhes mamaknak valo taplalek.
Hiaba veszi ki a baba a szervezetbol a szamara fontos dolgokat, kell neki a megfelelo taplalek.
Elnezest, hogy igy belepofazmanyolokKép

Megann,
A letargiad ertheto, valtoznak a hormonjaid.
Meglatod, hogy az igazi baratok ki fognak tartani mellettetek. Aki meg elmarad, az sosem volt jo barat. Ezekert meg nem kar!!!
Rajatm is rajtam a hiszti neha, mivel van egy vallaltunk es en jol beszelek angolul is, sokszor elkiserem a ferjem kulfoldi utakra.
Most hirtelen elmegy Marokkoba es Kinaba junius+julius honapban es tiszta pipa vagyok!!!!!!!!!
Egyreszt mert en nem mehetek, masreszt meg mert Kinaba csak juliusban fog menni es felek, hogy akkor fogok szulni. Bar remelem nem, hiszen csak augusztus elejere vagyok kiirva.

Anide,
Ne foglalkozz az ilyen emberkekkel es fokent ne erezd magad kotelesnek felvilagositani oket. Nem erdemlik meg.

Hari,

Ket suni van a kepen igaz?
Biztosan arik lehetnek. Ki vannak ehezve, nem igazan szoktak ember kozelebe jonni, ha nem!

Aniko
27+6

KépKép
KépKép
aniko47

Uxi!

Ez szupi! Tök jó, hogy mégis ilyen hamar sikerült!! Az embert mindig ijesztgetik mindenfélével!! Képzeld az én anyukám még inkább veterán volt a maga 27 évével. Õ is 24 évesen lett terhes, de elvetélte a bébit előttem, aztán 3 évig próbálkoztak, mire összejöttem. De olyan érdekes, mert nálunk a rokonságban egy csomó nőrokonom 24-25 évesen szült.

Lucretia
22
lucretia

El kell köszönnöm tőletek, megyek intézkedniKép

Szép napot, találkozunk holnap

Lucretia
22
lucretia

Sziasztok,

hát, én hozzámentem Apához.Kép De csak azért, mert a nevét akartamKép Úgy értem, nem akartam, hogy Apa Dósa, kisfiam is Dósa, én meg ott fityogok Molnárként...Tudom, hogy ez csak a felszín, de én ezzel is ki akartam fejezni, hogy mi egy egység vagyunk hárman (mindjárt négyen).
De mivel 21 évesen én már elvált voltam egy korai, elkapkodott házasság miatt, én sem akartam még 1x férjhez menni...amíg meg nem ismertem ApátKép

Amúgy meg én vagyok a "mainstream", a "tipikus" mai nőci: 30 évesen egyeske, 32 évesen ketteske. 21-27 éves korom közt pedig tipikus szingli. Önálló kéró, jó fizu, karrier, bulik, pasik.
Így 2 esküvővel (és sok egyéb tapasztalattal) a hátam mögött én egyet veszek csak biztosra: a gyerek előtt "élni" kell, hogy ne bánhasd később az (édes) kötöttséget. Ez persze mindenkinek mást jelent, van akinek elég egy tiniszerelem, van akinek 50 pasi kell, hogy lenyugodjon, de erőszakot tenni magunkon nem szabad, annak válás/kudarc a vége. És szintén nem szabad gyereket szülni kényszer/kényelmi/javításra szoruló kapcsolatba. (Ezt inkább mások tapasztalata alapján mondom, szerencséreKép) A gyerek nem javít/old meg semmit, sőt.

Valahogy nekem azokban az években meg sem fordult a gyerekvállalás gondolata. Mindig akartam családot, természetesnek vettem, hogy lesz egyszer. Lehet, hogy engem került el ez a helyzet, de én nekem nagyon furák azok a lányok, akik "csak úgy" vágynak egy gyerekre. Nekem ez szorosan Apához (azaz férjhez, családhoz) kötődő érzés, úgy önmagában nem akartam gyereket, csak amikor megismertem, konkrétan TÕLE. Na, remélem érthető volt, én nem tudom elválasztani a gyerekvállalást a szerelemtől-összetartozástól.
(De ha 36-38 éves koromig nem találtam volna a párom, nem biztos, hogy ugyanígy éreznék...Kép)

na, eldugulok,
üdv
p 20+00

PS: ja, szerintem nem egyszerűbb házasság esetén sem az apaság, nkünk legalábbis 1 hónapnál nem régebbi ház.akvi kivonatot kellett bevinni, amit külön igényelni kellett a Városházán, igaz, ingyen, de ugyanúgy szaladgálni kellett érte, hiába voltam már én is Dósa mint Apa.
penna

Lányok, van egy jó receptem, és szerintem egészséges is. Villámgyorsan elkészíthető, nem kell se dagasztani, se "habverni"Kép.
És finom!

GYÜMÖLCSKENYÉR

28 dkg szárított gyümölcs
6 dkg mazsola
7 dkg korpa
10 dkg (barna) cukor
3,75 dl tej
20 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor

A gyümölcskeveréket, mazsolát, korpát, cukrot, sütőport, és a tejet egy nagy tálban összekeverjük, és 15 percig áztatjuk.

A sütőt 180 fokra bemeklegítjük, egy 23*13-as tepsit (gyümölcskenyérforma) kivajazunk/ sütőpapírral kibélelünk.

A réteslisztet a keverékbe dolgozzuk, majd az egés cuccot a tepsibe öntjük, és 45-50 percig (tűpróbáig) sütjük.

Tuningolás: finom benne: kis rumaroma, mandula a tetejére, és egy pici fahéjat is szoktam bele tenni. Bármilyen aszalt gyümi jó hozzá.

Jó étvágyat!

Uxi
16+6

KépKépKépKépKép
uxi

Hamár szoba kerult, le tudja valaki irni, hogy milyen papirok kellenek a gyes-gyedhez, es mit kell meg intezni? mint pl taj.
Bocs, tudom hogy korai, de csak juniusban leszek otthon es utana megint jovunk vissza, es szulni sem Magyarorszagon fogok, ezert mindent el kell rendeznem elore amit lehet. Es ezeket a pairokat kikerhetik pl a szuleim is? (3 honapnal ujabb hazassagi akvi. stb)
koszi ha tudjatok

Kép

Kép
ppanna

UXI,
nagyon jól hangzik. Képki is próbálom majd. Én is tudok egy sütit, ami nagyon egyszerű, gyors, azt nem mondom, hogy nagyon egészséges is Kép, mert cukor van benne bőven, de én teledobálom gyümivel, és úgy fincsi, ennyi kalória kell Kép szintén nem kell semmi extrát csinálni vele, csak összedobálni és összekeverni. Alapja a joghurt Kép és nagyon fincsi, nálunk kb. 30percig van belőle, ha egy tepsivel csinálok KépKép

Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!Kép

Húúú rengeteget írtatokKép
Én ma sem és tegnap sem éreztem igazán a bébimet.
Az nagy baj???

MegannKép
Estére nekem is nehéz a lábszáram.
Viszont tegnap is meghamiztam egy nagy adag popcornt a moziban, mert már megint voltunkKép

De a sok sóval le fogok most már állni, az is úgy megvolt sózva tegnap, alig lehetett enniKép

Nálunk jól be van borulva, már esett is.
Nálatok?
Mondjuk ha enyhébb az idő az nekünk csak jóKép
Remélem nem lesz túl forró nyarunk.
Majd jövőre lehetKép

Pusszancs mindenkinek!Kép

Mea(23+2)

Mea
mea

Szmercsa, receptet ide nekem!Kép
Nagyon szeretek sütni!
Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi,
én is nagyon szeretek sütni. A barátaim is szeretik, ha sütök KépKép mindent mindig felfalnak.

Nos a recept:

1 doboz (kicsi 175g) joghurt
Ez lesz a mérőedényünk a joghurtos pohárka!!! Szupi nem?? még koszolni sem kell KépKép
Tehát, szépen rakosgatod a tálba a következőket, és szépen egymás után kevergeted el:
- az 1 pohár joghurt
- 2 pohár cukor
- 2 zacsi vaniliáscukor
- 1 zacsi sütőpor
- 2 darab tojás
- csipetnyi só
- 3/4 pohár étolaj (ne ijedj meg tőle, tedd csak bele Kép)
- 3 pohár finomliszt
ennyi Kép
jól összekevered, míg hólyagot nem hoz. Kivajazott, lisztezett tepsibe beleöntöd, és jól megszórod gyümivel. Én meggybefőttet szoktam ilyenkor, de jól lecsöpögtetem. 40 perc körül sütjük.
Érdemes megpróbálni, mert nagyon finom puha tésztája van, nem szárad ki. És a fél tepsivel be lehet vágni, ahogy elkészült. Kép

Ha megcsináltad, írd ám meg, hogy milyen lett Kép akkor adok másikat, és kérek is másik receptet Kép

szmercsaKép
szmercsa

Szmercsa,
Ezt a receptet ismerem, barackbefottel is isteni, sot van amikor nagyon vekonyra szelt, fahejazott almat teszek bele.
Valoban ISTENI!!!!
Csak hat a kilok ugye khm...khm..., mert en akar a tepsivel is be tudnam vagni!!!!!!!!!!!Kép

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Mea,
Ne aggodj. Gyakran elofordul, hogy az enyem sem mozog. De utana bepotolja.
Valoszinuleg csak olyen helyre feszkelte be magat, ahol tetszik neki.

Ha aggodsz, probalj meg lefekudni a hatadra, simizd a hasad, engedd el magad es beszelj hozza! Magyarazd el neki, hogy aggodsz erte, adjon egy kis jelet! Nekem mindig bevalt, legalabb egy csopp rezgest mindig ad ilyenkor!Kép

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Aniko,
ugye, milyen fincsi ez a süti Kép megpróbálom barackkal is.
Mea,
aggódsz, mert nem izeg-mozog a Babi. Szerintem se aggódj. Neki is van rosszabb - jobb napja. Pl. az én Picurkám már reggel óta rendezkedett, pár órája lusti lett, bizti alszik, pihizik. KépKép

Hozzá kell tennem, bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű Kép Én is halálra izgulom magam Kép
Most ez a dolgunk Kép Anikónak igaza van, feküdj le egy kicsit Kép

Aniko, egyébként, Te hogy állsz a gigantikus méretekkel, Te is elfáradsz nagyon estére, neked is nehezebben mennek már a dolgok, Nálatok is nagy a gravitáció?? Kép

Kép

szmercsa
szmercsa

Hahó!!
Hova lett mindenki??

Kép
Tessék visszajönni, azonnal!!
szmercsa
vagy mindenki sütit gyárt?? Kép
szmercsa

Köszi Lányok a biztatástKép már előbb mocorgott egy csöppnyitKép

Most éppen hamizok, pulykamellsonkis szendwich újhagymival, paprikával, parival és retekkelKép
ImádomKép

Én most már az édességet is szeretném alábbhagyni, túl sokat ettem belőle eddigKép
Ja és a narancsbőröm is egyre súlyosabbKépKépKép
Úgy hogy tornázni is elkezdek egy picit, de csak a SOTES kazira, meg a KÁLLAIRA.ezek nyugisabbak.
Már nem is bírnék mástKép

Én nekem hirtelen lett irtó nagy pocim-szerintem legalábbis-Kép
Olyan furi, mintha egy hete még nem lett volna most meg egy nagy labda van a pocimban.

Lányok!

Mikor van a cukros lötyis vérvétel általában???
És akkor csak arra veszik le vagy egyébre is?

Csak mert nekem még nem vettek Hepatitis vizsgálatra vért, pedig 16.héten kellett volna, ha jól tudom, de biztos most is le lehet még.Nem???
Meg valami ellenanyagra (vércsoport) sem vettek le.
Nektek???

Izgulok, mert a régi dokim elég gázos, elfelejtett szerintem egy csómó alapvető dolgot megnézetni.
Na majd szólok az újnakKép

Ti nőgyógyitokhoz hányszor jártok vizsgálatra???

Én eddig csak 2x voltam.

Már ideje lenne megint szerintem, mert már rég voltam kb. 1 1/2 hónapja.

Na jó sokat írtam, kérdeztem.

Pusz

Mea(23+2)

Mea
mea

Sziasztok!

Mi sem vagyunk összeházasodva. Nem hiszem, hogy egy papír tartana össze két embert, így aztán nem hiszek a házasság intézményében. No ezért jó páran úgy néznek rám, mint egy űrlényre, de nem érdekel mások véleménye, csak az, hogy nekünk jó így, és boldogok vagyunk.
A múlt héten megcsináltattuk az apasági nyilatkozatot. Akinek kell, az szerintem inkább időben csináltassa meg. Nálunk például most derült csak ki, hogy nekem annó születésemkor el lett írva az anyakönyvi kivonatom. Ez szüléskor gubancot okozhatott volna az íratok miatt. Nem értettem miért, de mindegy, a lényeg, hogy ki lett javítva és meglett az apasági nyilatkozat is.

Valaki szóba hozta a gyes, gyed témát. Nem tudom, hogy rajtam kívül esetleg van-e itt valaki, aki a terhessége előtt munkanélküli volt, jövedelem nélkül. Nos ha van, annak ajánlok egy jó megoldást. Az egészségbiztosítási pénztárral lehet kötni egy megállapodást, 15%-os TB fizetésére, ami után járni fog a táppénz, gyes, gyed, illetve minden egészségügyi ellátás. Én konkrétan 3 hónapig fogom fizetni, és utána elég jó gyedet fogok kapni. Persze vannak kikötések, aminek meg kell felelni, illetve nyilatkozni kell dolgokról. Akit érint esetleg az járjon utána. Sokkal jobban jár az ember, mintha kapná az alanyi jogon járó nagy semmit gyesként.

Ildi 25+4

Kép
vrucsincá

Mea,
ugye, ugye Kép Nem szabad izgulni. Az én Babim most befordult lefelé, és folyton pisilem kell Kép imádom, ha rúgdos, kivéve ebben a pozitúrában. Kép Ez elég kellemetlen.
Én ezen a héten megyek csütörtökön terheléses vérvételre 28.hét, állítólag ilyenkor kell menni, én meg is lepődtem, hogy már a többség túl is van rajta. Hepatitist nekem együtt nézték az afp-vel.
Ébn uh-n a 20.héten voltam utoljára, azaz 2 hónapja. Vizsgálaton 2 hete voltam. A vérképem is normális volt, egyelőre nem sokat foglalkozik velem a doki, minek? Kép ha minden rendben. A következő uh-ra szerintem a jövő héten megyek.
Szerintem, ha nincs semmi gond, nem is szabad piszkálni azt a gyereket, jó helyen van az ott KépKép Csak figyelj oda rá.

szmercsa
szmercsa

Most éppen hamizok, pulykamellsonkis szendwich újhagymival, paprikával, parival és retekkelKép
ImádomKép

Én most már az édességet is szeretném alábbhagyni, túl sokat ettem belőle eddigKép
Úgy hogy tornázni is elkezdek egy picit, de csak a SOTES kazira, meg a KÁLLAIRA.ezek nyugisabbak.

Olyan furi, mintha egy hete még nem lett volna most meg egy nagy labda van a pocimban.

Lányok!

Csak mert nekem még nem vettek Hepatitis vizsgálatra vért, pedig 16.héten kellett volna, ha jól tudom, de biztos most is le lehet még.Nem???
Nektek???

Izgulok, mert a régi dokim elég gázos, elfelejtett szerintem egy csómó alapvető dolgot megnézetni.

Én eddig csak 2x voltam.

Pusz

Mea(23+2)

Mea
mea

ImádomKép

Lányok!

Nektek???

Én eddig csak 2x voltam.

Pusz

Mea(23+2)

Mea
mea

Sziasztok!
Annyit írtatok, hogy alig tudom visszaolvasniKép

Hari!
Annyira édes a kis süniKép
Bocsi, ezt elfelejtettem leírni.
Kettőt látok a képen vagy az a kutyus?

Lányok!
Annyi mindent írtatok, hogy nem is tudok személyesen írniKép

De a házassági témához csak annyit fűznék hozzá, hogy én 1999-ben mentem férjhez és 2003-ban váltam el.
A jelenlegi férjemmel 2003.03.13-án jöttün össze, 2004.02.13-án (pénteken) jelentkeztünk be az anyakönyvezetőnél és 2004.03.13-án a XIII. kerületben 10:30-kor házasodtunk összeKép
Ennyi 13-as számból csak jó házasság lehetKép
Remélem!
A babát már májusban vártuk, de sajnos nem maradt megKép
Utána már nem is estem teherbe, ezért kellett a lombik. Már az is csoda volt, hogy májusban sikerült. De a nevet már kiválasztottuk, fiúra és lányra egyarántKép
Na ennyit erről. Nem érzem, hogy elkapkodtuk volna, mert nagyon jól megvagyunk. Ez hamar kiderült. De én azelőtt úgy terveztem, hogy ha végre elvállok, akkor nem megyek férjhez egy jó ideig. Inkább csak együtt élek vele, szülök kisbabát és ha úgy érzem, évek után is, hogy le tudom vele élni az életem, akkor hozzá megyek.
De nem így lett.
Én nem ítélek el senkit, sem azért, mert nem akar házasságot kötni, sem azokat, akik csak házasság után vállalnak gyermeket.
Szerintem ezt mindenki maga érzi.

Na abbahagyom!

U.I.:
Én örülök, ha valaki hozzászól a dolgaimhoz.
Nem érzem belekotyogásnak, hiszen ezért is van ez a topik, hogy megosszuk egymással a tapasztalatainkat, örömünket, és néha (sajnos)a bánatainkat!

Nagyon Szép Estét Mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
23+1

Kép
angelani

Sziasztok lányok!

Allergia:párom vidéki, neki mindenféle allergiája van.Pollenk, poratka, és a társai.Én városi vagyok, eddig ilyen allergiám nem volt, van viszont hidegalllergiám.Az sem rossz. Télen nem igen mozdulok ki, vagy ha igen nagyon fel kell öltöznöm, és csak rövid időre megyek ki.A babával is valszínű apa megy ki sétálni télen, mert nekem 10 perc múlva annyi.De arra rájöttem, hogy ha sportolok közben (korcsolya) akkor később jön ki az allergiám.

Mi egy éve vagyunk házasok. 6 évvel ezelőtt jöttünk össsze. Már 3 éve vártunk a bébire,de nem bánom már, hogy így jött össze! Néha nem is értem mivel érdemeltem ki ezt a sok jót.A házasság után sem érzem egyébként másnak ezt aa kapcsolatot.
De azért az rosszul esett főleg a szülőktől, hogy azért házasodunk-e össze mert jön a gyerek? Mondanom se kell, hogy már a gyerek témát is hallgattuk jó edeje.

Én is tudok egy fini receptet.Könnyű és egyszerű, de ez sem a fogyókúrás fajta.Kép

Cseresznyés lepény
> Hozzávalók:6 egész tojás, 6 dkg vaj, 20 dkg cukor, 12dkg finom morzsa (én itthon ledarálom a maradék száraz zsemit abból a legjobb mert finomabb szemcséjű), 1/2kg kimagvalt cseresznye, 1/2 citrom héja
> A tojássárgákat vajjal és a cukor felével habosra keverjük, a habot jó keményre felverjük, hozzáadjuk a cukor másik felét, azzal is simára verjük. A morzsát és a habot felváltva adjuk a tojássárgákhoz, végül a megmaradt habbal az egészet könnyedén elkeverjük. Kivjazott tepsibe tesszük és rászorjuk a cseresznyét, kissé belenyomkodjuk. 25-30 percig sütjük. Én szoktam belerakni étcsoki reszeléket úgy még sokkal finomabb.
> Jó étvágyat.

Sziasztok
Szilvi
25

Kép
Kép
kismama2004

nekem is van sütireceptemKép

Süteményrecept (gyesen lévő anyukáknak)

Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 °C-ra.
Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütődől, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: "Nem szabad, Öcsi!"
A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat. Mérjünk ki 3 evőkanál kakaót. Ismét vegyük el a margarint Öcsitől. Fürdessük meg a macskát. Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra.
Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és 30 dkg lisztet. Vegyük ki a füstölgő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az előbb. Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra.
Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk).
Engedjük ki a macskát a sütőből.
A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig közepes lángon süssük. Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől. Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon. Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni.

Bevonómáz:
Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin. Vegyük ki azt a kurva plüssmacit a grillsütőből, és dobjuk el. Jó messzire. Magyarázzuk el kedvesen a rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy őt fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejéről. Tegyük Öcsit a járókába.
Adjunk a mázhoz 1/2 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tűzön forraljuk 2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán. Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a takarítószemélyzet költségét. Kössük ki Andikát az asztallábhoz.

Távolítsuk el a szénné égett sütiket a sütőből. Dobjuk ki. Kapjunk idegösszeomlást.

p 20+00
penna

Jaj bocsánat, most nézem hogy csomószor elküldtem ua. az üzit.

Szmercsa!Kép
Köszi a válaszokatKép

Küldök nektek megint egy képet, remélem örültök neki.

Jó éjt!Kép
Kép

Mea
mea

Sziasztok!
Mi 1998-ban jöttünk össze 2003-ban házasodtunk de már korábban belekezdtünk a babaprojektbe (2001-óta).

Nálunk apa még csak 1x érezte konkrétan a babót nekem meg rugdossa a vesémet. Eléggé hátul fekszik a hájam is sokat felfoghat talán azért sem érzi igazán a párom, de beszélget vele.

Dokihoz majd 3-án megyek legközelebb.

Istvánosok! Nem tudja valaki mennyibe kerül a 4D-s UH a kórházban (rossz a szám amit felírtam)? Legközelebb szeretnénk csináltatni képet és videót is ha úgyis kell menni.

Viki
23+5
gviki

Na,jó sokat írtatok, mióta nem voltam, legalább volt mit olvasnom.

Mi lassan 8 éve vagyunk együtt, és nem vagyunk összeházasodva, eleinte én nagyon szerettem volna, de a párom nem, aztán már igazán nekem sem volt fontos. Kicsit el is ment a kedvem, mert csalódott voltam, hogy nem akart elvenni és már akkor sem mentem volna hozzá, ha akarja. De nem is akarta azóta semKép
Most már igazából mindegy, sőt van egy-két helyzet, ahol előnyöm is lesz belőle, hogy egyedülálló anyaként szerepelek majd. Most már ez is szempont.
A babát én már nagyon rég szerettem volna, de a párom ezzel is úgy volt, hogy még korai. Igaz ő 2 évvel, majdnem 3-al fiatalabb nálam, de azért én már azt vártam, hogy ő is akarjon kisbabát. Aztán tavaly év végén már nem volt annyira ellene. Januárban én azt hittem, hogy sikerült "összehoznunk", elmentem a dokihoz az SZTK-ba, megvizsgált, közölte, hogy minden rendben, baba sehol, de majd összejön biztos.(akkor már terhes voltamKép) Mikor hazaértem nagyon sírtam, mert én már nagyon beleéltem magam, hogy sikerült, valahol éreztem hogy már sinen vagyunk. A párom nagyon édes volt, vígasztalt, és mondta, hogy majd következő hónapban sikerülni fog. De már nem volt szükség a nagy igyekezetre, mert mint kiderült jól éreztem és már ott volt a babánk a pocakomban, csak a doki volt hülye. Szóval nem mondanám, hogy nagyon tervezett volt a baba, inkább csak én terveztem, de azért a párom is örült neki. Csak ő nagyon félt tőle szerintem. Persze én is, de azért belevágtunk.

Amúgy én már ugye az "öreg" korosztályba tartozom a 30 évemmel, illetve péntekig még csak 29Kép De igazából rettentő éretlennek érzem magam, és nem éreztem úgy hogy lemaradtam volna, csak mikor belegondoltam,hogy papíron hány éves is vagyok. Úgyhogy igazából szeritem nálam nem lett volna szerencsés, ha előbb jön a baba, bár magamtól eltekintve jobbnak látom, ha 25 körül szül egy nő. Legalább is nekem az volt az elképzelésem, csak hát nem úgy alakult. Viszont a párom még csak 27, ami egy apának pont jó. Hiába, egy férfi sokkal tovább lehet apuka, mint egy nő anyuka.
Na befejezem, mert már regényt írok.
Amúgy a képen 1 db sündisznó látható, csak 2 kép van egymás mellett.
Zsóci 19+3

Kép
Kép
hari

Hu lányok!

Na mi van, ma mindenkinek munkaundoritisze volt???
Na nem baj, csak 2 szuszra sikerült elolvasnom!
Mondjuk jobban jártam volna ha inkább TV nézés helyett titeket olvaslak!
Remélem csak én láttam a mai Vészhelyzetet!Mondanom sem kell hogy végigbőgtem
Kép

Alleria-felmérés: Én született városi allergiás vagyok!

Hari!
Ez a sünci tündéri!Úgy imádok minden állatot!Olyan ari pofájuk vanKépKépKép

Házasság kérdés!
Én sosem álmodtam fehér ruháról, mégis 3 évi ismeretség után ősszel lesz 2 éve hogy összeházasodtunk!
Nem tudom hogy jól tettem-e, úgy értem szerelemből mentem férjhez azóta is imádom a férjem, csak azóta mintha a férjem már "leeresztett" volna egy kicsit!Lehet hogy a körülmények is sokkal zűrösebbek, de mintha már a megszerzett dolgokkal az ember kevesebbet törődneKép, pedig tudom hogy ő is szeret, csak valahogy ez az élet(ami manapság van), nem hagy időt arra hogy az emberek törődjenek egymással!Kép

Gviki!
Legjobb ha ott érdeklődsz az árakról!
Ki a dokid??? Szerintem ha megbeszéled vele, lehet hogy még fel is ajánl valami "kompromisszumos megoldást", ha érted mire gondolok!

Kismama, Szmercsa és többi gonosztevő!Kép
Nektek aztán van eszetek kábítani itt a jónépet!
Szívtelen szörnyetegek vagytok mindannyian!Kép
Persze hogy kimásoltam a sütirecepteket Woldbe és elmentettem és most azon töröm a fejem, hogy honnan szerezzek friss cseresznyét és hasonló finomságokat!
Mondom én!Nincs szívetek!KépKépKép

Egyébként holnap megyek én is a dokimhoz!Biztos megnézzük a babócát!Már nagyon várom(főleg így a Vészhelyzet után), de a film alatt is hatalmasakat rúgott, úgyhogy picit nyugodtabb vagyok mint álalában!

Na puszi nektek!

Mindenki vigyázzon magára!Kép

Megann 23+2
(Ja és továbbra is parázok a szüléstőlKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok! Jó reggelt!

Most csak bugrottam körülnézniKép
Ma megyek terheléses vércukorraKép
Remélem jól bíííírom majdKép

Utána jól kivesézem, hogy mit írtatokKép
Minden süti recept kellKép Kép Kép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
23+2

Kép
angelani

Sziasztok! Most sikerült egy picit utánaolvasni a topiknak! Majd mindjárt reagálok is, de előtte elmesélném élményeimet...

A négy nap a Mátrában egész jól telt, bár kicsit féltem tőle eleinte, mert párommal eddig még nem voltunk nyaralni, és a legutóbbi élményeim arról mikor igy kettesben maradtunk, nem voltak túl jók... tavaly nyáron volt, amikor az ő betegsége még nem volt kezelés alatt, és nagyon csúnyán végződött az egész.

Mindenesetre most jól telt maga a vakáció (kivéve egy incidenst, aminek semmi köze nem volt a páromhoz), jól éreztük magunkat egymással, úgy tűnt, sikerült mindkettőnknek lazitani. De visszaérve Budapestre nem sikerült kikerülni egy hatalmas veszekedést... nem tudom, miért van ez igy... Utálok veszekedni, mostanában annyira se birom a feszültséget, és minden apróságon elkezdtek bőgni, szóval magamra se ismerek.

Visszatérve a Mátrára, még azt szeretném elmesélni, hogy miféle atrocitás ért engem az egyik útszéli bodegában, ahova ebédelni vetődtünk be. Én hamburgert kértem, amiről három harapás után kiderült, hogy még tök nyers benne a (darált) hús. Visszavittem a bodegáshoz, mondja, hogy az lehetetlen, mert ezt előre sütve szállitják, és ők meg beteszik a mikróba, tehát kétszer is fel van melegitve. Én letörten visszabattyogtam a helyünkre. Párom közben ment a melegszendvicséért, és tudomásom nélkük kért tőlük még egy hamburgert (gondolván hogy véletlen lehetett az egész) és kérte, kétszer is rakják be a mikróba. Viszont mikor odahozta nekem, én meg tehetetlen dühömben elkezdtem bőgni. Terhességi hormonmérgezés, mást nem tudok rá mondani. Szegény páromat meg sajnáltam, hogy próbálkozott nekem, de tudtam, hogy az első nyers hamburger után nekem jó időre elment a kedvem mindenféle darált hústól. Lehet vegetáriánus leszek, mint ő. Szóval elkezdtem bőgni, és közben utáltam magam, hogy mit lapitok, ki kéne állnom itt magamért meg a nyers hamburger ellen. Megnéztem a második "kétszer sült" hamburgert is, és annak is nyers volt a közepe. Nem nem sült át, TOTÁL NYERS. Akkor aztán visszamentem könnyes szemekkel emberünkhöz, aki most azzal próbálkozott, hogy itt márpedig több ezret eladtak és senkinek nem volt semmi baja. Mondom neki, de nézzen már rá, NYERS. Ez nem hatotta meg. Az asszisztense próbált javitani valamit a helyzeten, mondta, hogy ez marha, nem disznó. Minthogyha nyers marhahúsból gusztább lenne a hamburger... ekkor már megint bőgtem, és csak annyit tudtam kinyögni, hogy de én terhes vagyok, nekem ilyet nem szabad enni! És utána bőgve elvonultam. Párom meg azt se tudta, hogyan vigasztaljon. Szóval teljesen felkavart az élmény, de leginkább a saját nyusziságom zavart. Miért nem tudtam én ezzel az emberrel ordibálni, megfenyegetni az ÁNTSZ-szel vagy valami kivizsgálással? Micsoda hozzáállás ez? Ha annyit mond az elején, hogy bocsánat, akkor berakjuk a mikróba egy kicsit tovább valószinű egy szavam nem lett volna több.

Szóval a terhességi hormonmérgezés javában dúl...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari,
ahogy olvastalak pont az jutott eszembe, hogy a házasságnak is vannak ám előnyei, pl. szocpol, fiatal házasok kölcsöne, családi adókedvezmény stb.
Viszont egyedülálló anyaként előnyőkről (sajnos) még nem hallottam. Mire gondoltál? Tényleg érdekel, vannak barátnőim gyerekkel, házasság (soxor apaKép) nélkül.
Amúgy én abszolút támogatnám, hogy az élettársi kapcsolat legyen = a házastársival, bár azt belátom, hogy ezt valahogy adminisztrálni kell a kavarások megelőzése miatt, tehát egy 4 fős polgári "esküvő" (hacacáré nélkül) gyakorlatilag majdnem olyan, mintha csak "bejelentenéd" az együttélést. (És persze a szétválás sem állhat csak elköltözésből, azt is be kell jelenteni, gyakorlatilag ugyanott vagy, mint egy közös megegyezéses válásnál, az semmi hercehurcával nem jár igazából.)

Amúgy meg a gyereknél erősebb kötelék 2 ember közt nincs, sztem onnantól már akár házasok is lehetnek, az sztem "gyengébb". Ha valaki ezt képes negligálni/eltépni, kiiktatni a gyereket az életéből (vagy sok nő sajnos kiiktatja az apát a gyerek életébőlKép) annak mindegy, hogy van-e bármilyen papírja, vagy nincs, éretlen és felelőtlen.
És majd nézzétek meg, (első gyerekesek) hogy egy 1-2 éves is hogy tud ragaszkodni "Apppá"-hozKép is, mennyire szereti, ezt elvenni tőle...(erre gondoltam, amikor a kapcsolat fontosságát ecseteltem agyerekvállalás alapjaként.Előre kell meggondolni, nem utólag mentegetőzni, hogy "jobb a gyereknek egy nyugodt csonka család, mint egy veszekedős teljes", ez két rossz közül való választás, a ygerekének senki nem kíván rosszat, ugyebár)

Abbahagyom a filozofálást.Kép

Rókica,
én olvasok felületesen, vagy kevésbé vagy aktív? Mióta visszaköltöztünk, ritkultál...vagy baj van...?

Megann
olvass sokat róla, próbáld meg megismerni a folyamatot, az ismert dolog nem annyira ijesztő, mint az ismeretlen. És az anya félelmei, görcsei nehezíthetik a baba dolgát. Arra gondolj, hogy nem neked kell szülni, Õ SZÜLETIK, te csak kintről segíthetsz egy kicsit, valójában ő küzdi világra magát. Ha ellazulsz, ráhangolódsz, könnyebben megy neki is.
(Én onnantól nyugodtam meg, hogy megtanultam lélegezni a tornán, úgy éreztem, nem leszek tehetetlen, hanem tudom, miben tudok majd Neki segíteni. Sajna végül csaszi lett, de most ismét normál szülésre gyúrokKép)

üdv
p 20+1
penna

Szia Szmercsa!

Köszi, mindenképp kipróbáljuk (Így többesszámban, a férjem nagyon rászokott a sütésreKép). Valszleg csak a jövő héten kerül rá sor, mert ma elutazom, de ha kész, megírom a hatástKép.
Nyami nyami!

További kellemes hetet mindenkinek!
Mindjárt indulok, megyünk 3 napos munkahelyi kirándulásra.
Szorítsatok, ma mondom meg a főnöknek a babát. (már két hete tervezem, de eddig betegállományban volt).

Uxi
17+0

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Még nem olvastam visszaKép
Hát elég szarul vagyokKép

Voltam a terheléses vércukor vizsgálaton.
Megittam a szirupot. Az, hogy édes még nem is lenne baj. De az a szörnyű mellékíz. Pfújj!
Még ott nem is volt annyira hányingerem mint most. Pedig már ettem hazafele. Most érzem úgy, hogy kifordul a gyomrom, így utána két órával.
Inkább csak kristálycukros vizet ittam volna. Annak nincs szörnyű mellékíze. Én mondom, aki nem bírja az édeset, annak szörnyű lesz. Komolyan nem kívánom egyikőtöknek sem. De a tejes cuccot nem vállaltam volna be. Szerintem hasmenésem leszKép Kép
Most kesernyés kávét kóstolgatok, de az sem jobb. Kevés benne a cukor. Na nem is azzal volt a gond.
Remélem hamar jobban leszek.
Pedig meg akartam sütni a sütit, de nem tudom, hogy lesz-e erőm. A kisfiúnknak sem ízlikKép
Szegény, majd ki menekül belőlem.

Na ennyit mára a panaszkodással.
Mindenkinek szebb napot!
Az idő is undorítóKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
23+2

Kép
angelani

Sziasztok Lányok!!!
Ezt a termést? Pár napig nem volt időm jönni, és alig tudom követni a sok hozzászólástKép!

PennaKép,
jó a recept. Ez pont nekem valóKép, nem vagyok egy konyhatündér, de a macit még ki tudom vágni a sütőből...

HariKép,
a kamillateát az én védőnőm ajánlotta. Örülök, hogy segített. Nekem sajna nem vált be, mivel a 3. napon már nem tudtam meginni, amint megéreztem az illatát. (egyébként szeretem, pl. hintőporban, krémben, de meginni, már nem annyira) Azért Te csak tedd, ha ilyen hatásos...
Kati
26+0
Vendég

MegannKép,
mi is néztük a Vészhelyzetet tegnapKépKépKép, hát még apának is kicsordult a könnye, én meg mint az újévi malac, úgy bőgtem. Pedig babóm nekem is végigmozogta az egészet...
Nem azért, de én úgy tudtam eddig, hogy olyan szoros csomót nem tud húzni, hogy az megszoruljon. Vagy mégisKép? (azért a Vészhelyzet elég hiteles szokott lenni, nem?)
Kati
26+0
Vendég

Hát Csajok, ami a kort illeti, lehet, hogy én viszem a pálmátKép?
Amikor Trisztánnal terhes lettem, csak 21 voltam. Mondanom sem kell, hogy az egész család kiakadt. Akkor már 4 éve voltunk együtt, de házasságról nem igen esett szó (gyerekről még kevesebb). A nagymamám még sírt is, hogy vetessem el magam apával, mert nem lesz apja a gyereknek. Annyira berágtam... hogy-hogy nem lesz? Ilyen hülye dumátKépKépKép. Nekem nem lett férjem, már csak azért sem.
Ja, és még az egyetemet is abbahagytam, most próbálom megszerezni a diplomámatKép. (2 gyerekkel mennyivel egyszerűbb leszKépKépKép!)
A házasság nekem = az esküvővel. A papír nem érdekel, csak maga a szertartás, ami ugye akkor szép, ha még nincs gyerkőc, csak a fiatal szerelmesek. Így ez már elmarad, pedig anyósomék is felhozzák még néha.

Az apasági nyilatkozatot tényleg érdemes időben beszerezni, különben élből az anya nevét kapja a gyerek, és utólag akkor minden papírját át kell íratni, ami ugye sokkal több utánajárás.

Mi egyébként most intézzük a lakáshitelt, és hát nem érzek semmiféle hátrányos megkülönböztetést, hogy élettársakként szerepelünk. Ma már ez elég elfogadott, szerintemKép, és szerencsémre. (mert én már "így" maradok, az tutiKép)

Ja, még fiatal anyaként annyi tapasztalatot szeretnék megosztani mindenkivel, hogy sokkal jobban éreztem, érzem ennek hátrányát, mint előnyét. Persze, jó lesz majd, hogy 35 évesen már lesz egy 14 és egy 9 éves kölköm....
Ellenben, főleg pár éve, amikor sok időt töltött a fiam kórházban, folyton hülyének néztek. Mindig még az ápolónők is kioktattak, és a többi anyuka (akinél sokkal tapasztaltabbnak éreztem már magam asztma-ügyben) osztotta az észt, mert azt hiszik, ha valaki még csak 23, azt csak úgy felcsinálták... HÁT NEM!!! Bár nem terveztem, hogy ilyen korán leszek anya, de amint kiderült, tudtam, hogy mindent otthagynék érte, és nem is bántam meg!!!
Most már kicsit rossz belegondolni, hogy 27 vagyok, és nincs még diplomám, és nem is dolgoztam, így majd nehéz lesz elhelyezkedni...

Na jó, nem fárasztalak tovább benneteket!!!
Pusz
Kati
még 14 hét
Vendég

Most már tényleg eldugulok, mert látom, csak én járok erre ilyenkor... csak még allergia-ügyben:

Én tipikus városi vagyok (sajnosKép). Panelban nőttem fel, és most is ott lakunk. Nekem mégsincs semmi allergiám (kopp-kopp). Nővérem detto, mégis áprilistól novemberig a légutai zárva tartanak...
Párom kertesben nőtt fel (Hüvösvölgyi, ahol isteni a levegő), de amint a városba költözött szintén csak téli nyitvatartása van a légutainak...
A gyerek már tőle örökölte szerintem a hajlamot, és persze az allergiából lett az asztma is...
Elég szaros, de ma már nem igen találkozni olyannal, ahol ne lenne valami allergia.
Az oviban sem tudok egy gyerköcről sem, aki erre vagy arra ne lenne érzékeny. Jobb, ha felkészül az ember lánya...Kép
Na, most már tényleg megyek
Kati
26+0
Vendég

Sziasztok Lányok!

Még vissza kell olvasnom.
De ezt azért gyorsan elküldöm nektek!
Ugye ráismertek?Kép

Férfi, az aki.

. . . . . úgy tesz vissza minden üveget a hutobe, hogy csak 1 korty ital van az alján.

. . . aki úgy teszi be a szennyesbe a ruháját, hogy az alsónadrágjában 2 csomóban ott figyel a 2 zokni is.

. . . aki minden poharat amibol iszik, a lakás különböző pontján helyez el, előszeretettel a virágcserepek mellé.

. . . aki 2 órát utazik 30 fokban, hogy egy kocsit megnézzen, de ha Te megkéred egy 2 perces kitérőre, húzza a száját.

. . . aki ha TV-t néz, nem válaszol a harmadik "Mit ennél drágám?" kérdésre sem.

. . . aki ha Forma 1 van, képes reggel 5-re felhúzni az órát és felkelni hétvégén, de ha téged kell 8-ra dolgozni vinnie tuti, hogy miatta késel el.

. . . aki minden másnap vagy az irodája előtt vár a kollégájára aki a kulcsot hozza mert ő otthon hagyta, vagy otthon vár másfél órát a feleségére a ház előtt mert a lakáskulcsot az irodában hagyta.

. . . aki hetente egyszer, amikor töltőre teszi otthon a telefonját, otthon is felejti.

. . . akinek a 3 éves gyereke, ha azt mondja télen, hogy reggel papucsban hozta az anyja a bölcsibe, akkor el is hiszi és úgy viszi haza.

. . . aki minden nevezetes ünnepet pár nappal késobb köszönt.

. . . akinek az anyja "ezt az ételt nem így szokta fozni".

. . . aki nem érti miért nem a szülei háza mellett akarsz épitkezni.

. . . aki ha beteg rögtön béna is lesz, de ha Te vagy beteg akkor is
megbénul.

. . . akinek egy tárgy megkeresese egyet jelent a szoba közepén megállással és a "nem tudod hol van??" mondattal.

Sziasztok!
Szilvi
24

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Nem voltam 1 hétig, beteg voltam, ma naptól dolgozom, és nagyon el vagyok keseredve. Kép Kép

Végigbőgtem több napot, és még mindig nem vagyok nyugodt, segítsetek légyszi, ha tudtok! Kép

Múlt hét csütörtökön meglett az AFP eredményem, 0.7 MOM a beta hcg jó, 1.2 lett. Dokim azt mondta ne ijedezzek, de a genetikai uh után hivatalból el kell küldeniük az I-es Klinikára egy genetikushoz uh-ra, és majd az megmondja, hogy szükség van-e amniocentézisre.

Másnapra kaptam időpontot az Uzsokiban, és az ottani uh-os specialista azt mondta minden a legnagyobb rendben a babával, szép, megfelelően fejlett, mindene megvan, olyan tüzetesen végignézte, ahogy cscak lehetett, és nagyon rendes volt (a vizsgálatot is szinte végigbőgtem) és nyugtatott, hogy az szinte mindennapos, hogy vkinek az AFP-je 0.7.

Jövő hét kedden 11-re van időpontom a klinikára. Azt is mondta a doki, hogy én is meg a párom is fiatalok vagyunk, egészségesek, családban sem volt beteg, (párom 33 és 28 leszek), nem lesz semmi gond. De az eredményem akkor is a normál érték alatt van sajnos, és ha ere gondolok, akkor megint elfog a szomorúság. Kép Kép

A párom ráadásul nem is akarja a magzatvízvizsgálatot, a vetélési kockázat miatt, és van az a 4 vagy 5 markeres vérvizsgálat, amit el lehet végeztetni és kockázatmentes.

Egyszer mintha leírta volna valaki annak a labornak az elérhetőségét, ahol ilyen vizsgálatot (is) végeznek.

Meg tudjátok mondani nekem??

Teljesen el vagyok keseredve.. Kép

Bocs', visszaolvasni még nem tudtam, mert felgyűlt keményen a munkám, de megteszem amilyen hamar csak tudom.

Pusz mindenkinek,
Dóri
19+2
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?