Új privát üzeneted érkezett!

Remélem a tegnapi pocakfájósok is jobban vannak már. Nekem hála a Jóistennek mostanában nagyon ritkán fájdogál. Olyankor én is mindig megijedek, nincs-e valami baj. Szerintem ez a természetes, az lenne fura, ha valakit hidegen hagyna mikor fáj neki.
Úgy látom ma megint mindenki elment "bulizni" a szabadba, én is mindjárt kimegyek napozni. Csak még nem süt ide a napKépKép
De kivárom, addig teázgatok, és aztán hajrá napocska, barníts le ha tudsz. Eddig mondjuk még sose sikerült neki, valamiért engem nem fog meg. De legalább a meleget érzemKép
Azért vissza-vissza nézek, hátha mégis ide téved valaki.
Hari

Kép
Kép
hari

VisszanéztemKép De látom sehol senki, úgyhogy én is lelépek. Azért ha valaki jönne, annak szép napot!
Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Hari!
Én itt vagyokKép
Tegnap meg én éreztem egyedül magamKép
Még ma is rakoncátlankodott a hasam, de többet mozog már a babónkKép
Állandóan édességhiányom van. Ez már szörnyűűűű!
Napozgass!
Ilyenkor még lehet, mert nem olyan erős a napKép

Nem tudom, hogy mikor van a szülinapod.

Isten éltessen! Legyen hosszú Boldog életed és teljesüljön minden vágyad!

Boldog Szülinapot!

Kép
angelani

Na pont úgy jártam, mint tegnap.
A képet külön küldömKép
Puszi!
Angelani
23+0

Kép
angelani

Boldog születésnapot!

Kép

Kép
angelani

Tudsz róla, hogy ilyenkor illik mást is kívánni?
Én ezt most megteszemKép
Kép

Legyen Szerencséd Ebben az esztendődben isKép

Kép
angelani

Mert a születésed pillanatában kezdődik meg az éveid számlálása! Ezért minden születésnapodon egy új évet köszönthetszKép

Na mára befejezemKép

Puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
23+0

Kép
angelani

Szasztok!
Talán tudtok segíteni,azt hiszem,itt olvastam egy-két hete azt a szöveget,hogy mi kell ahhoz,hogy valaki jó szülő legyen. Nem találom. Olyanok voltak benne,hogy 9 hónapig zsákot cipelni,meg ilyenek Kép
segítsetek megtalálni!!!
köszi zita
ebba

Angelani, nagyon édes vagy, a szülinapom amúgy 20-án lesz. Pont mikor a Zsuzskáék esküvője, ezért tudtuk így megjegyezni egymás dátumátKép Legalább is én. Köszönöm a jókívánságaidat, kedves tőled. A legnagyobb örömöm most a baba, és olyan jó, hogy őt végül is kaptam az új évre, hiszen januárban fogant meg, kapom a szülinapomra és majdnem Karácsonyra is kis túlzással. De hát igazából egész életemre kapom, és eddig bizton állíthatom, hogy ez a legnagyobb dolog amit életemben kaptam! De gondolom ezzel Ti is így vagytok.

Sajnálom,hogy még mindig nem vagy tökéletesen jól, de hát ez is a velejárója a mi kis jövevényünknek. Az elején, mikor mindig fájt a pocakom, azt gondoltam, hogy nekem elég lesz egy baba, de most már gondolkozom, hogy mikor kéne a másodikat összehozniKép

Ebba, sajna ebben nem tudok segíteni, töredelmesen bevallom, hogy én ilyenre nem is emlékszem, pedig vissza szoktam olvasni, de nem is rémlik. Talán valaki más tudja majdKép
Hari
19+2

Kép
Kép
hari

Sis már megint hova tűntél? Nem azt mondtad,hogy kedden viszik el megint a gépet, de hétvégén leszel? Aztán meg nem is vagy...Kép
Hari

Kép
Kép
hari

Juuj!

Itt vagyok, itt vagyok, tegnap apáztunk pároménál, meg a 14 éves keresztlányát köszöntöttük, ma meg pörgés van ezerrel, itthon takarítás, főzés, párom meg gépet telepít, hogy legyen itthon a notebook helyett, ha az épp kell neki.
Szóval lesz itthon folyamatos elérésem, csak ez a hét lesz kicsit rázós, anyukámat műtik holnap, úgyhogy vele leszek délelőtt, délután torna, aztán előadás, amire apja is jön, csütörtökön UH meg doki, szóval majd felnézek azért, de hát ilyen a real life, nem mindig hagy teret a virtuálnak Kép

Ja, grill király volt, másnap anyám találta ki, hogy süssünk az udvaron, úgyhogy két napig tartott a party, csak két különböző kertben KépKép

Pocakom nekem is nő rendesen, és én is 8 kg-t híztam, most vagyok 53, úgyhogy rám is fért Kép

Az elöl fekvő lepény nem baj, csak nem lehet annyira érezni a mozgást tőle kívülről. Nekem már látszik is a bőrömön, amikor rúg, lesz egy kis pukli a pocimon egy pillanatra KépKép Nagyon kis édes, kb. be tudom határolni, hogy mitől jön izgalomba. Elsőnek a kaja van ilyen hatással, amikor eszembe jut, hogy kéne enni, befeszít, aztán az első falatnál elkezd bulizni. A második kiváltó tényező apja hangja, de elég, ha csak rágondolok, ő tudja, hogy apával fogunk telefonon beszélni Kép Harmadik az éneklés. Arra mindig vevő, élvezi a házi koncerteket Kép

Pguska, heppi vedding end nászvéj! :P

Hari, boldog szülinapot, de péntekig még úúúgyis jövök, nem menekültök ám! Kép

Pusztok!

Sisotris
19+1

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ebba!

Itt volt, én raktam be.

Olvass vissza, de megpróbálom megkergetni, hátha lementettem doksijaim közé is

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Tessék!

Felkészülés a szülői hivatásra

A szülői hivatásra való felkészülés nem kizárólag könyvek olvasásából és a gyerekszoba feldíszítéséből áll.
A következő 12 egyszerű teszt segít a majdani szülőknek, hogy kellőképpen felkészülhessenek a szülőségre, hogy pontosan megtapasztalják, milyen dolog anyának vagy apának lenni.

1. Nők számára. Az anyaságra való felkészülésként vegyél pongyolát, és akassz a hasad elé egy nagy babzsákot! Hagyd ott kilenc hónapig! Amikor a kilenc hónap letelt, vedd ki a bab 10%-át!
2. Férfiak számára. Az apaságra való felkészülésként, menj le a legközelebbi háztartási boltba, öntsd a pénztárcád tartalmát a pultra, és mondd a pénztárosnak, hogy szolgálja ki magát! Azután menj a szupermarketbe, és intézd el, hogy a fizetésedet közvetlenül nekik utalják át! Menj haza! Vedd elő az újságot, és most utoljára olvasd el!
3. Mielőtt vállalkozol a gyerekre, találj egy házaspárt, akik már szülők, és fedd meg őket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony tűrésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhették meg gyerekeik ilyen mértékű elkanászodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának gyermekeik alvási szokásain, vécéhasználatán, étkezésnél tanúsított magatartásán és általános viselkedésén! Élvezd ki a helyzetet - ez az utolsó alkalom, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ!
4. Hogy átérezd az elkövetkezendő éjszakákat, sétálj a szobában fel s alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves csomaggal! 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztőórát éjfélre, és menj aludni! 12-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal 1 óráig! Állítsd be a vekkert 3 órára. 2-ig feküdj ébren, 2-kor kelj fel, és igyál valamit! Feküdj le háromnegyed 3-kor! 3-kor, amikor a vekker megszólal, kelj fel, és énekelj a sötétben halkan 4 óráig! Állítsd be az órát 5 órára! Kelj fel! Csinálj reggelit! Csináld ezt 5 éven át! Közben nézz ki boldognak!
5. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak? Hogy ezt megtudd, kenj csokoládékrémet a kanapéra, és lekvárt a függönyökre! Dugj egy halat a hifitorony mögé, és hagyd ott egész nyáron! Dugd az ujjaidat a virágágyásba, és tisztítsd meg a frissen festett falon! A foltokat fesd át zsírkrétával! Na, hogy tetszik?
6. A kisgyermek öltöztetése nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik! Végy egy polipot, és egy hálós szatyrot! Rakd a polipot a szatyorba úgy, hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésre álló idő: az egész reggel.
7. Végy egy tojástartó dobozt! Egy ollóval és egy doboz festékkel csinálj belőle krokodilt! Végy egy tekercs vécépapírt! Ragasztószalag és némi celofán segítségével csinálj belőle karácsonyfát! Végül, végy egy tejesdobozt, egy pingponglabdát, és egy üres pilótakekszes dobozt, és készítsd el az Eiffel-torony pontos mását! Gratulálunk, a helyed biztosnak látszik az óvodai csoportban!
8. Felejtsd el a sportautókat, és vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj arra, hogy otthagyhatod a ház előtt fényesen, csillogóan! A családi autók nem így néznek ki! Vegyél egy csokoládéjégkrémet, és kibontva, megfordítva tedd a kesztyűtartóba! Felejtsd ott! Végy egy tízforintost! Dugd be a magnóba! Vegyél egy nagy doboz csokis parányt, és öntsd a hátsó ülésre! A fűnyíróval néhányszor menj neki a kocsi oldalának! Most már tökéletes!
9. Készülj fel a sétára! Várj a vécé előtt egy fél órát! Menj ki a bejárati ajtón! Gyere vissza! Menj ki! Gyere vissza! Menj ki megint! Menj le az utcára! Gyere vissza! Menj le megint! Sétálj az utcán egészen lassan 5 percig! Vizsgálj meg minden eldobott cigarettacsikket, rágógumit, használt papírzsebkendőt, és döglött bogarat útközben! Ugyanazon az úton gyere vissza! Ordíts olyan hangosan, ahogy csak bírsz, amíg miden szomszéd ki nem jön és rád nem mered! Add fel, és menj haza! Most már alkalmas vagy arra, hogy sétálni vigyél egy kisgyereket!
10. Mindent ismételj meg legalább ötször! Menj le a szupermarketbe! Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodás gyereket! Egy felnőtt kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél, több kecskét vigyél! Vásárold meg a heti zöldséget anélkül, hogy a kecskéket látótávolságon kívül engednéd! Fizess ki mindent, amit a kecskék megesznek vagy tönkretesznek! Amíg ezt nem tudod könnyedén megcsinálni, ne is ábrándozz gyerekekről!
11. Vájd ki egy dinnye belsejét! Csinálj rá egy kis lyukat! Akaszd a mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótfőzeléket, és egy kanállal próbáld meg a spenótot a dinnyébe kanalazni, miközben berregsz, mint egy repülőgép! Csináld, amíg a spenót fele el nem fogy! A maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson pelőle bőven! Most már alkalmas vagy egy 12 hónapos gyerek etetésére!
12. Tanulj meg minden nevet a Power Rangersből, a Szezám utcából, a Pokémonból és a Tapsi Hapsiból! Ha a munkahelyeden azon kapod magad, hogy gyermekdalokat énekelgetsz magadban, végre alkalmas vagy teljesíteni a szülői hivatást!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Hari!
Igen, mi nekünk is a baba a legnagyobb ajándékKép
Nekünk lombikkal sikerült (másodikra), ezért sem bánom ha fáj, vagy ha kellemetlenséggel jár a terhesség. Már egyszer le is írtam ezt. Nem is terehsségnek, hanem állapotnak hívják, aminek ezek a veljárói.
Na ezt jól megmondtamKép
Szóval nálunk marad majd csak egy baba.
Nem pusztán az anyaigiak miatt is, de mi nem is terveztünk több babát.
Ki tudja, 2-3 év múlva még mit hoz a sors.

Sis!
Nem semmi a kis kerti party-tokKép
Mi meg itthon punnyadunkKép
Anyukádnak jobbulást!
Te meg ne idegeskedj! Tuti minden rendben lesz.
A kilóiddal meg ne kínozz minketKép
Hát szabad ilyet???Kép
Én ma alig mertem enni, mert már komoly kilok jöttek fel rámKép
Amúgy nekem is látszik ha rugdos. A papa meg csak mosolyogKép
Egyébként nagyon édes ez a szülői felkészítő.
Nekem is megvanKép
De van benne jó sok igazságKép

Na lépek, mert megint csak regényeket fogok firkálni!
Sziasztok!
Angelani
23+0

Kép
angelani

Sistoris!
Köszi szépen,esküvőre kellett az öcsémnek,ő akarja ezt adni! Aranyos mi?
ebba

Zsuzska, gondolok majd Rád pénteken, nagyon szupi lesz biztos!

Sis, hát ezek a kilók, tényleg ne is írj ilyeneket nekünk... Persze gondolom te pedig mindig hízni szerettél volna, nekem is van ilyen barátnőm is.

Mi nagyon aktívak vagyunk mostanában a párommal, voltunk Olaszországban Velencében romantikázni (nyári üdülés helyett) és most pedig végre nekiláttunk a kertünket tereprendezni. Persze én csak óvatosan segítgetek. Kisfiam annál inkább... állandóan a köveket pakolja és tolni akarja a talicskát, közben felszalad egy nagy földkupac tetejére lecsúszni onnan a seggén!

Cirmike
21+3

Kép
[KépKép
cirmike77

Angelani, Cirmike!

Ne sokkoljatok, örülök, hogy ennyi kiló vagyok egyáltalán! Tavaly nyáron negyvennel zörögtem végig az utcákon, de mondjuk akkor mellhártyagyusziból épültem fel épp.
Mindegy, a maximum amennyi bírtam lenni eddig, az negyvennyolc volt, amikor két felnőtt pasas adagját ettem meg nap mint nap.. Kép

Köszönöm, nem vagyok igazán ideges, ez sajna a "korral" jár.

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Hát ez kész!

Ha nem írok, hiányzom, ha írok, akkor egy-egy óra különbség van az előttem-utánam lévő utolsó hozzászólások között Kép

Nem baj, egyszer csak idetalálok, amikor ti is aktívak vagytok KépKép

Rakottkrumplipowaaaa!!!! Most lett kész Kép

Sisotris

Sisotris
19+1

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sábádibudáppááp!!
Tüttürűűűű!!
Sábádibudáppááp!!
Tüttürűűű!!
Sábádibudáppááp!!
Tüttürűűű!!
Sábádibudúúúú...!!!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Én is találtam egy aranyosatKép
Mi a szeretet?
Inspiráló és vicces nézőpontok a szeretetről

Egy tudományos felmérés részeként kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év
közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott
válaszok mélysége és komolysága sok esetben a kérdezõket is meglepte.
Talán téged is megérintenek majd.

"Amikor nagyinak begyulladtak az izületei, nem tudott már előrehajolni,
hogy kifesthesse a lábán a körmeit. Most mindig a nagypapa festi a nagyi
körmeit, pedig neki is izületgyulladása van. Ez a szeretet."
Rebeka - 8 éves

"Amikor szeret valaki, akkor máshogy mondja ki a neved. Valahol érzed,
hogy az ő szájában biztonságban van a neved."
Zsolti - 4 éves

"A szeretet az, amikor egy lány bekölnizi magát, a fiú pedig borotválkozó
arcszesszel bekeni magát, aztán elindulnak, hogy szagolgassák egymást."
Karesz - 5 éves

"Szeretet az, ami megnevettet, amikor fáradt vagy."
Teri - 4 éves

"A szeretet az, amikor két ember állandóan csókolózik. Amikor pedig már
belefáradtak a csókolózásba, még akkor is együtt akartnak maradni és beszélgetnek. Apa és anya ilyenek. Szerintem gusztustalan, amikor
csókolóznak."
Emília - 8 éves

"A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani."
Robi - 7 éves

"Ha jobban szeretnél szeretni, akkor egy olyan baráttal kezd, akit utálsz."
Nikolett - 6 éves

"A szeretet olyan, mint amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást."
Tomi - 6 éves

"A zongoravizsgámon egyedül voltam a színpadon és nagyon féltem. Odanéztem a közönségre, és apu ott mosolygott és integetett. Csak ő mosolygott.
Ezután már nem féltem."
Csilla - 8 éves

"A mamim jobban szeret engem mindenkinél. Senki más nem ad nekem esti puszit mielőtt elalszom."
Klári - 6 éves

"A szeretet az, amikor anyu a legfinomabb csirkehúst odaadja apunak."
Eszter - 5 éves

"A szeretet az, amikor a kutyusom megnyalja az arcom akkor is, ha egész nap nem foglalkoztam vele."
Marika- 4 éves

"Tudom, hogy a nővérem szeret engem. Onnan tudom, mert nekem adja az összes régi ruháját, és emiatt neki el kell mennie, majd újakat venni.
Laura - 4 éves

"Amikor szeretsz valakit, akkor sokat pislogsz, és apró csillagocskák jönnek ki belőled."
Judit - 7 éves

"A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan."
Márk - 6 éves

"Ha nem gondolod komolyan, akkor nem is kéne kimondanod, hogy szeretlek.
De ha komolyan gondolod, akkor szerintem sokszor ki kell mondani. Az emberek hamar elfelejtik."
Júlia - 8 éves

Leo Buscagliát a híres írót, egyszer felkérték, hogy legyen zsűrije egy olyan versenynek, amely a leggondoskodóbb gyermeki díj várományosát kereste.
A győztes egy négy éves kisfiú volt, akinek a szomszédjában élt egy nemrégiben megözvegyült idős férfi. Egyszer, amint a kisfiú meglátta a
síró öregembert, besétált a kertbe, odabújt az idős ember ölébe és csak ücsörgött szótlanul. Később, amikor az anyja megkérdezte a fiút, hogy mit is csinált ott valójában, a gyermek ezt felelte: "Semmit, csak segítettem
>> neki sírni."

p 20+6
penna

Sziasztok!

Látom, van némi mozgolódásKép

Cirmike!
Már te is kezded? Kép
Mindenki utazgat, én meg örülök, ha sarki boltig eljutunk a párommal, annyit dolgozikKép
De örülök, hogy jól éreztétek magatokat!Kép

Sis!
Egyél, egyél, egyél! Kép Kép Kép
Nekem is hagyhatnál!
Meg sem kíííínálsz???

Penna!
De jó téged is látniKép
Annyira édesek!
Le is koppintottam ezeket a válaszokatKép
Olyan megható és mosolyogtató is egybenKép
Köszi!
Végre nevettem ma egy jóóót!

Sok Puszi Mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
23+0

Kép
angelani

Penna!
Ez nagyon édes volt Kép Volt benne rajzfilmhatás is a csillagokkal, de a többség nagyon ott van!

Angelani!
Húzd ki a gép seggéből a net kábelét, tartsd a szádhoz, én meg beletuszkolom a falicsatiba a rakottkrumplit! Mehet?

Három... kettő... egy... KILÖVÉÉÉÉÉSSSS KépKépKépKépKép

Sisotris
19+1

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Megjöttünk a wellnesshétvégéből!
Hát mitagadás, számomra elég uncsira sikerült, pedig Ausztria egyik legtutibb helyén voltunk.Annyi medence meg minden...de hát nem mertem megkockáztatni a fürdést, és a szauna helyett is a kíméletesebb törökfürdőt választottam, tehát maradt a fetrengés és az olvasás!
Végülis, legalább kivégeztem a májusi baba-mama ujságokat!Kép
És hát a hazafele út elég hosszúra sikerült, 8-as út+M7!Azt hiszem meg kell gondolnom hogy egy hónap múlva bevállalok e egy hosszú hétvégét autóval a szlovén tengerpartonKépKép

Angelani!

Ne haragudj, hogy belepo...zok az étrendedbe, de amit olvastam itt a 2-3 napról(1 kifli, fél marék rizs, kevés nápolyi), azt nagyon helytelenítem a magam részéről!De most nehogy megvess érte!
Kép
Szerintem ami nagyon fontos nekünk kismamáknak:
sok sok tejtermék(reggel este joghurt stb), és zöldség-gyümölcs!
A tejtermékek tartalmazzák a csontépítéshez szükséges kalciumot(és ez a te érdeked is, mivel a baba elveszi ami neki kell, te meg csak azon kapod magad, hogy hullanak ki a fogaid sorbanKép(bocsi a kegyetlenségemért). A zöldség meg ezer vitamin és ásványi anyag forrása!Amiből kevesebb kell cuki és értéktelenebb szénhidrát(fehérkenyér, nasi)!
Kérlek fontold meg mielőtt végleg megharagszol rám!Én csak jót akarok!
Lányok, gyertek segítsetek meggyőzni Angelanit!
Alig eszel valamit, ez nem jó!Nagyon nem!
És különben sem azon van a hangsúly, hogy mennyit hízol terhesség alatt, hanem hogy leadd amikor már nem kell a súlytöbblet!

Haskeményedősök!
Én még a terhesség elején kerestem egy jó összetételű pezsgőtablettát! Végül a Tesco-ban találtam egy Tesco mákájú(Plussz-nak jobban örültem volna) Kalcium-Magnézium pezsgőtabit, ezt szoktam beldobálni felesével egy fél liter kihűlt teába!Ezt viszem általába magammal útravalónak! Esetleg próbáljátok ki!

Uxi, Zsófy!

Én sem vagyok híve a nem természetes dolgoknak, de én valószínűleg(tuti,tuti), kérek EDA-t!Mert annyira fo..ok, mint az állatKép
Én már dokit is úgy választottam, hogy első kérdésem az volt, mi a véleménye az edáról, mennyire alkalmazza!!!

Amennyire én tudom, ma már biztonságos!(persze ritka kivételek mindig vannak, de hát látjátok, szegény méhen kívüli terhes nő, aki meghalt, még azt se vették észre hogy terhes).
És anyósom a sógoromat 28 évvel ezelőtt már EDA-val szülte!
Én nagyon bízom benne, mert máskülönben talán ki se bírnám!Kép

Mea, Hari!

Na ne bókoljatok márKépKépKépKép Még a végén annyira felmagasztaltok hasügyben, hogy elszállokKépKépKépKép
Na nehogy azt higyjétek, hogy én elmaradok hízásban tőletekKépKép Mondjuk nem is sajnálok magamtól semmit! Gyakorlatilag mindent megeszek amire éppen megéhezem!Én sem értem, hogy hogy nem hízam még 15-kilót!KépKépKép
Én is 67 vagyok, 60-61-ről indulva!
Nekem is megvan az a 7 kilócska!Csak igazából én sem találom magamon sehol!
Mondjuk pont a napokban kezdtem magam kicsit kényelmetlenebbül érezni, nem esik jól a hajolgatás, az autóból való kiszállás, a kikelés az ágyból stb..valalahogy most kezdek terhes lenni úgy érzemKép
És ami új, éjjszaka fáj a lábszáram(a férjem szerint kezd vastagodniKép), biztos a súlycipeléstől, olyan mintha be akarna görcsölni, de én résen vagyok még éjjszaka isKépKép és nem hagyom!Az annyira tud fájniKépKépKép

Amitől nagyon félek(a szülés után a 2. nagy félelmem) az a vizesedés!Mi lesz velünk a 40 fokban??? Ha szerencsésen nem híztunk eddig akkor majd lesz rajtunk 5 liter felesleges víz???
Hát igazság ez???KépKép

Pgsuska!
De jó hogy bejelentkeztél!Kép
Én is nagyon sok boldogságot kívánok nektek!
Hihetetlen napok állnak előtted, most kicsit nosztalgiázva gondolok vissza a mi esküvőnkre és irigyke is vagyok!
És ne izgulj, minden a helyén lesz, te pedig csodaszép menyasszonyka leszel!
Már alig várom a fényképet amit ígértél!KépKépKépKép

Na jó eldugultam!

Megann 23Kép+1

Kép

Kép
megann

Na!
Látom mindenki eltette magát holnapra!
Megyek én is!
Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Uxi! A haskeményedés összetéveszthetetlen, én egyből tudtam, hogy erről beszéltek a többiek, amikor egyik reggel bekeményedett a hasam. Olyan volt, mintha kőből lett volna, semmi puhasága nem volt.

Benianyu! Mi az a crossfutás?

Zsuzska! Sok boldogságot! Gratulálunk! Olyan jó lesz most nektek!

Hari! Boldog szülinapot! Zsófynak meg boldog névnapot!

Képzeljétek, ma napoztattam egy kicsit a pocakom, és lesült, picit bepirosodott. Pedig nem voltam sokáig a napon. Lenn vagyunk a Balcsinál, olyan szép volt ma az idő! Szegény gyerkőcöt odapirítottam egy kicsit. Ugye nem lett tőle baja?!

Angelani! Csatlakozom Megannhoz! Egyél rendesen! (Mondom ezt én, a nasikirálynő.)

Bodza 22+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Sis!
Isteni volt a rakottkrumpliKép
Még a férjem is egy jót nevetettKép

Megann!
Sajnálom, hogy nem sikerült nagyon jól a wellnesshétvégétekKép
De legalább pihentél. Igaz?
Semmi házimunka, csak pihi!
Köszönöm, az étrendi aggódást és tippetKép
Elmondanám, hogy én vagyok aki összefossa magát a tejtőlKép Kép Kép
Semmi tejtermék nem jöhet szóbaKép
Megmondom tegnap is meg ma is kegyetlen hasmenésem voltKép
Ez annyira viccesKép Kép
Egész éjjel (összesen: 6X!!!) voltam pisilni és NEM ittam meg 1 liter folyadékot sem. Mert vettem egy 1,5literes sio körtét és két nap alatt ittam meg. A lábam meg kezd vizesedniKép
De mit pisilek ki?
Hihetetlen, tele vagyok vízzel, többet pisilek mint egy teve és nem is iszom.
Ma reggelire megettem 2db melegszendvicset (4 szelet szeletelt kenyérből). Délután 16h-fele egy fél tányér brassóit. De viszont megettem úgy egész nap alatt vagy 6db palacsintát.Kép
Szóval bepótoltam kétnapi kalóriátKép

Bodza!
Neked is köszi, az aggódástKép
Rendesek vagytok!
Nem hinném, hogy bármi baja lehetne a babának.
Elég vastag a méhfal meg a hasfal is.
De azért vigyázz! Ne hagyd legközelebb megégni a bőrt!Kép

Na megyek pihizni!
Puszi lányok!
Szép-Jó Éjszakát!
Angelani
23+0

Kép
angelani

Angelani, a nyilallás azt jelenti, hogy nő a hasam?
Kb. két hete szoktam ilyet tapasztalni, igaz, nem túl gyakran, úgy 2 naponta párszor, főleg alulról.
Eleinte nagyon megijedtem ettől, mert főleg éjjel jött rám, nem is aludtam miatta, de nincs vele semmi baj. Ez a növéstől van?

Uxi
holnap már 17Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Angelani!

Ja, már emlékszem a tejallergiád!Kép
Esetleg a sajt???Túró????
Mondjuk a palacsintát ehetnéd jó kis gyümölcsös túróval!OKépKépKépKépKép
Vagy ez már épp elég lenne megint egy klotyójárathoz????
Ha semmi nem jön be, akkor szerintem mindenképpen egyél vagy kalcium sandoz pezsgőtabit vagy valami mást!

Jaj-jaj, hát ettől féltem,Kép a víztől, pont írtam hogy mi lesz velünk jajj-jajj-jajj!Szegénykém!
A gond csak az, hogy erről is eltérő véleményeket hallottam, valamelyik doki szerint csökkenteni kell a folyadékbevitelt(NEM NEKED!!!!MERT AZ AZ 1 LITER AZ BAKFITTY!), valamelyik szerint meg nem szabad csökkenteni!
Mondjuk megnézném azt a dokit, aki azt mondja a nyár közepén hogy ne igyak annyit!!!KépKép

Bodza!
A napfényre most is szükségünk van, tudod a D vitamin! A napozással csak abban az értelemben kell vigyázni, hogy ne sokáig, ne egyhelyben és ne kimondottan a tűző napon nehogy felmelegedjen a magzatvíz, mert az a gáz!Kép
Egyébként én is napoztam egy kicsit!Olyan jól esett! Csakhát a fürdés maradt elKép de talán majd a nyaralóban a medencében, amiben csak mi fürdünkKépKépKépKép

Megann 23+2

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Uxi!
Igen, ha csak nyilallgat a hasad, szerintem nem gond. Nyúlnak a méhszalagok, tágul a méh.
A bajokat általában az erős görcsök okozzák, illetve azok jelzik a bajt.
Na neked is aztán jól megmondtamKép
Néha még nekem is szokot hirtelen belenyilalniKép
Ettől nem félek. De szerintem itt sokan meg is fogják írni neked, hogy tuti nincs baj.Kép

Megann!
A sajtot és a túrót imádom!Kép
Azzal nem is szokott lenni gond (általában).
De tegnap sajnos nem volt nyitva semmi, hogy lemenjek egy kis túróért. Pedig nagyon szeretem a túrós palacsintát (már vagy 1 éve nem is ettemKép)

De nálam a gyümölcsökkel is van némi probléma.
Nem ehetek jópár félétKép
Nem ehetek szőröset, apró magvasat.
Tehát amit megehetek az a: Banán, alma (nem szeretem), narancs, mandarin, körte.
Szóval nem sok lehetőségem vanKép
De azért néha bekapok 1-2szem epret, ilyenkor egy kicsit vakarózom, de elmúlikKép

Na lányok!
Mára kipanaszkodtam magamKép
Szurkoljatok holnap!
Megyek terheléses vércukorra!
Még jó, hogy édesszájú vagyokKép Kép Kép

Pusszancs mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
23+1

Kép
angelani

Sziasztok!
Lányok!
Nem tudom, hogy ezt anno akkor (húsvétkor) betettem-e ide, de most megteszem, mert megtaláltam a gépemen.
Olvassátok el! Utána már nem lesz senkinek sem lelkiismeret furdalása csokievés közbenKép

Jó hír a magukat húsvétkor kényeztetni kívánó kismamáknak: aki csokoládét majszol a terhessége alatt, az magzatának is örömet okoz - ismertették eredményeiket finn kutatók.
A helsinki egyetem kutatói 300 várandós kismamát kértek arra, jegyezzék föl, mikor mennyi csokoládét fogyasztanak. A később a megszületett gyerekekre is kiterjedő felmérés eredményei azt mutatták, hogy azok csecsemői, akik terhességük alatt naponta fogyasztottak csokoládét, kiegyensúlyozottabbak, elégedettebbek társaiknál. A finn kutatók az eredményt az édességben található hangulatfokozó anyagokkal magyarázzák - olvasható a New Scientistben.
Hat hónappal a babák születése után a korábban csokoládét fogyasztó anyák gyakrabban számoltak be jó közérzetről árulkodó jelekről - babájuk mosolygósabb, nevetősebb volt, mint a csokoládét nélkülözők. Katri Raikkonen kutatónő és kollégái vizsgálatában még egy további faktort is figyelembe vettek: nem csak a várandós nők csokolédáfogyasztását, de stresszállapotukat is rendszeresen figyelték. Azoknál a nőknél, akik gyakori feszültségről számoltak be, az újszülött viselkedésében jelentős különbséget tapasztaltak aszerint, hogy az anya a terhesség ideje alatt fogyasztott-e csokoládét, vagy nem. A gyakori stresszt megélő, ám rendszeresen csokoládét fogyasztó állapotos nők gyermekei kiegyensúlyozottabbnak bizonyultak, míg a magzati korukban csoki nélkül fejlődő babák idegen, új helyzetekre félénkebben reagáltak.

Az már korábban is ismert és bizonyított tény volt, hogy a csokiban lévő feniletilamin hatóanyag javítja a hangulatot, mert felépítése hasonlít a szervezetben termelődő adrenalinra és dopaminra: ezek némileg gyorsítják a pulzust, emelik a vérnyomást, a vércukorszintet és a teljesítőképességet, magzatokra gyakorolt hatását azonban ez idáig nem vizsgálták

Remélem tetszettKép
Sziasztok!
Angelani
23+1

Kép
angelani

Sziasztok lányok!

Huhh! Kb 1/2 órája olvasom, hogy miket írtatok mert olyan régen nem voltam! Kép
A hétvégén nekem is fájt a pocim, elég rendesen. Én sem tudom, hogy ez keményedés e...?

Képzeljétek pénteken meghozta a futár a "Gyermek születik" című könyvet! Nagyon komoly! Nagyon fantasztikus és érdekes képek vannak benne a pocaklakókról! Majd megpróbálok feltenni 1-2 képet!

Ma megyek az új dokibácsihoz először! Nagyon várom már, hogy lássam a babucit megint! Kép

puszi mindenkinek

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok lányok,

Angelani, ez a csokis cikk nagyon jó. Úgy nevettem, pedig tudom, hogy komoly.

Penna, nagyon édes, amit a gyerekek írtak. Az utolsó főleg nagyon megható volt. A gyerekek őszinték és kedvesek, még nincsenek megromolva.

Bodza, a crossfutás, az igazából ilyen mezei-erdei futóverseny. Nem tájolás, hanem kijelölt útvonalon futnak a versenyzők. A Futapest klub rendezésében van kéthetente, Budapesthez közeli, nagyon szép helyeken. Általában két távon lehet indulni, a rövid 5-7 km, a hosszú 10-12 km.
Szerintem nem lesz baja a pocaklakónak a napozástól, jó is, hogy kapott egy kis D vitamint.

Valaki kérdezett a múlt héten allergia ügyben. Én vagyok olyan szerencsés, hogy rajtam van. Be van dugulva az orrom, tüsszögök és alig kapok levegőt. Ehhez meg a fejem is nagyon fáj. ittam most egy kalcium pezsgőtablettát, de nem hiszem, hogy sokat fog hatni. Éjszaka meg befújtam tengervíz orcseppel, de sokat az sem ért. Belezavarodok, ha így lesz októberig. :-((((

Vége a panasznapnak. Üdv
Benianyu
19+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu!

Tudom most marha sz@r tippet adok, de én már mindent kipróbáltam amit ember kipróbálhat allergiaügyben!
Én parlagfüves vagyok!Az egyetlen megoldás számomra ha augusztusban és szeptemberben megyek nyaralni!Lehetőleg tengerhez, és ott minden ok, csak Magyarországon divat a parlagfű!(SajnosKép)
Én most nagyon reménykedem, mert egyik ismerősöm még allergiásabb volt mint én és a terhessége alatt alig jött ki!Nagyon bizakodom!KépKépKép

Na most sokra mész az okoskodásommal, mi!
Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok Lányok!

Allergia: nekem is van, és most kezdődik. Egész szeptemberig szokott tartani, ezért sosem csináltattam vizsgálatot, mert biztos szinte minden fűre-fára allergiás vagyok. Eddig még nem tombol annyira, de én is remélem, hogy enyhébb lesz, mert szörnyen tüsszögök, és az bizony nem jó a babucinakKép Tengervizes spray nekem is van, majd megpróbálkozom vele. Meg Vibrocil orcseppet is szoktam régebben használni. Hát, majd meglátjuk....

Remélem mindenkinek jól telt a Pünkösd! Tényleg!Volt valaki Bababörzén? Ha igen, beszámolhatna nekünk!

Zöldség-gyümölcs ügyben:
Angelani, ez bizony nem túl biztató!Képamit szeretsz, arra is allergiás vagy?
Képzeljétek el, nekem meg az a bajom, hogy egyáltalán nem kívánok többnyire nyers zöldségeket, meg gyümölcsöket. És mikor eszem, és főleg este, akkor meg annyira túlteng a gyomorsavam, hogy képtelen vagyok aludni, és hányingerem van, amíg le nem gyűrök jó pár kekszet. Nehéz ügy. pedig tudom, hogy sokat kellene enni,de bizonyos napokon alig bírok megenni egy almát is. A banán az egyetlen, ami nem probléma. Gyanakszom a Magne B6-ra is a gyomorsav miatt, lehet, hogy csökkenteni fogom a 3X1-et!

Szép napot mindenkinek

Lucretia
Már 22!
lucretia

Megann, Lucretia
Köszi a válaszokat allergia ügyben. Mivel a férjem is allergiás, ő is főleg a parlagfűre, eddig legtöbbször augusztusra terveztük a nyaralást. Most nem várunk augusztus-szeptemberig, akkor már túl nagy lesz a pocakom, június végi nyaralást tervezünk.
Tényleg csak Magyarországon jellemző, az osztrák határtól 3 méterre vége van.
Nekem az első terhességem alatt jött ki az allergia, eddig tavasszal nem is volt semmi, ez az első év, újra pocakosként.
A tüsszögéstől a pocaklakó hullámmedencében érezheti magát, szerintem más baja nem nagyon lesz. A Vibrocil orrcseppet nem tudom, hogy lehet-e kismamaként használni.
Én azt fogom kideríteni, hogy a Rhinocort-aqua nevű allergiás orrcseppet lehet-e pocakosan használni.

Benianyu

benianyu

Benianyu, nem elkeserítésként, de én úgy tudom, hogy semmilyen orrcseppet nem szabad használni terhesség alatt, csak a tengervizeset. Én kérdeztem pár napja az allergiát, mert olyan sokan írták, hogy náthásak, gondoltam lehet, hogy egy részük allergiás, csak eddig nem volt, és ezért összetévesztik. Én minden évben nagyon allergiás vagyok, de idén egyenlőre egész tűrhető, kis orrfolyás, kis tüsszögés, és reggelente torokfájás, gondolom mert az orrom helyett a számon veszem a levegőt és kiszárad a torkom. Az első nyelésbe majd' bele halok reggelente. Annyi eszem meg nincs, hogy odakészítsek egy pohár vizetKép

Jön az eső, és vele a rosszkedvem isKépKép én ilyen időben már fázom.
De ez az én bajom, tudom.

Szmercsa hova lettél??? Valaki mindig eltünik. Mi ez itt? Ne tessék bújócskázni, mert a frászt hozzátok az emberre.

Zsóci 19+3

Kép
Kép
hari

Zsócikám Kép
itt vagyok, megjöttem. Jól esik, hogy hiányolsz...
Kép

Sajna, dógozni is kell néha.
Kép

Látom, az allérgia a fő téma most. (visszaolvasgani nem nagyon tudtam, bocsi)
Allergiám, az nekem is van, 4keresztes legdurvább a fene egye meg Kép Eddig Antipollt szedtem, de most azt sem lehet. Nem tudom mi lesz velem későbbb, mert tegnap megcsípett egy szúnyog, és bedagadt a könyököm, semmivel nem tudok védekezni.

Kép

Valahogy csak kihúzom KépKépKép
Ja a legdurvább a házipor allergiám, iszonyatos ezzel együttélni, szerintetek miért egyre több az allergiás?

Kép

Hari,
nagyon jók a kis képek amiket felraksz, már kezdek irigykedni Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok

Már a téma említésére tüsszögni kezdekKép

Szmercsa: szerintem sajnos rossz az immunrendszerünk.... Meg sok a környezeti károkozás. Vagyis ezek vhogy összefüggenek...
És ez sajna még öröklődik is. Tuti, hogy a mi bébink is allergiás lesz, mindaketten azok vagyunk.

Pusz
Lucretia
22
lucretia

Szmercsa! Ilyen jó tanár mellett, amilyen Te nem nehéz jó képeket találniKép Nélküled nem is tudnám, hogy vannak ilyenek. Kár, hogy neked még dolgoznod kell, rossz lehet, főleg ha már jó napos idő lesz. Meddig dolgozol még? Tessék pihenni is, mert aztán nem lesz rá módod!Kép

Sis, én szeretnék 53 kg lenni! Még akkor is, ha előtte ez azt jelenti, hogy nagyon vékony voltál. A terhesség végére azért remélem Te is növekszel még, de utána szerintem könnyen le fogod adni. Legalább is én ebben reménykedek, addig meg hajrá kaja!!Kép

Most az az időszakom van, hogy éhes vagyok, viszont nem nagyon kívánok semmit. Vagy amit igen, az pont nincs itthonKép Bár azért már ettem egy jó nagy tál epret, most meg iszom a finom kis kamillateámat. Aztán ha a párom hazajött a melóból akkor csinálok rántotthusit, meg petrezselymes krumplit (új krumpliból), és vettem ma a piacon jó kis savanyúságokat. Nyami-nyami. De az a baj, hogy nem nagyon szeretek főzni, sokkal jobban szeretem, ha elém teszik. Csak hát arra hiába várokKép

Mondtam már hogy van úgy állatunk? Egy süni. Jön minden este és bár megeszi az almát is, ha más nincs, de leginkább a kutyakaját szereti. Láttátok volna a múltkor bemászott a kutya táljába, ott evett, mit evett zabált! A kutya szegény meg szeretett volna hozzájutni a kajájához, próbálta arrébb tologatni az orrával a sünit, de az persze szúrt. Szegény kutyám kétségbeesett fejjel nézte, hogy fogy a kajája. Na azóta külön etetem a sünit. De nagyon édes, ahogy fal. És közben irtózatosan csámcsog. Megpróbálok feltenni egy képet róla, nem tudom mennyire fog látszani, mert csak este jön, úgyhogy elég sötétek a képek.
Zsóci 19+3

Kép
Kép
hari

Lucretia,

bizti, hogy a bébitek is allergiás lesz? Miből gondolod, ez orvosilag van így? Vagy lehet, hogy a bébinek már most termelődik az ellenanyag a szervezetében??
Olyan borzasztó dolgok ezek!
Kép
Tartanék egy kis közvéleménykutatást, ha szabad Kép
Nos, kérdésem: gyakoribb az allergiás megbetegedés a városban, mint vidéken? Várom város és vidáklakók véleményét Kép

szmercsa
28+1 (olyan közelinek tűnik már, megijedek!!)
szmercsa

KépKép
Remélem azért valamit ki lehet venni rajtukKép

Kép
Kép
hari

Szmercsa, szerintem a városiaknál több az allergiás.
Amúgy em tudom már,hogy ki ajánlotta székrekedésre anno a kamillateát,de áldassék a neve!Lekopogom,hogy amióta minden nap megiszom egyet mézzel, azóta "minden rendben"Kép
Zsóci

Kép
Kép
hari

Szmercsa, tényleg nagyon közeledik neked már a nagy nap!Izgulsz már? Én még annyira távolinak érzem, hogy fel sem nagyon tudom fogni mi történik. De a te esetedben már biztos más.

Kép
Kép
hari

Hari, kicsit látni a sünit, de ahogy leírtad nagyon édes lehet. :-)))

Allergia, szerintem is a városiak vannak többen. (én is az vagyok)Remélem, a pocaklakó nem lesz automatikusan allergiás.

Én is töltögetem a szmájlikat szorgalmasan, nekem is nagyon tetszenek. Most kipróbálom, hogy beszúrni is tudom-e.

Kép

Pusz
Benianyu
19+3

benianyu

Szmercsa!

Nem biztos, hogy allergiás lesz a bébi, de biztos örököl hajlamot ráKép azon kívül senki nem tesz azért semmit, hogy legalább az új generáció ne legyen azKép Szerintem a szeme sem lesz jó, mert mindketten szemüveget hordtunk, vagyis a párom mai napig, szerencsére én kinőttem.

Nos, én vidékről származom,(kisváros) de az allergiám ott kezdődött kb. 12 éves koromban. És az öcsémnek ugyanúgy. Egyszer kimentünk az anyukámmal a szőlőhegybe, aztán irtózatos tüsszögéssel jöttünk haza. A párom pesti, ő meg inkább az atkákra allegiás.
Viszont azok a rokonaim, akik ténylegesen faluban laknak, nem allergiásak, még a fiatalabbak sem. Nekem a szüleim sem azok pl. Egy barátnőm szintén kisvárosi, jó kis ételallergiákkal, meg asztmás is szegény. Sajna az egyéves kislányukat is most hordják mindenféle vizsgálatokra, mert minden kaja kiüti.
Szóval, én nem tudom, mi az általános tendencia!

Lányok! Egy másik téma! Tudom, itt többen is vagyunk 30 vagy 28-27 alattiak, első babások, és tök fura, mert az én környezetemben pl. tök kuriózum, hogy én csak 25 éves vagyok, és várjuk a bébit.Az én korosztályomban valójában nem is ismerek kismamákat. A ti esetetekben mi a közvélekedés?? Ja és a kedvenc kérdésem az volt, amikor többen megtudták, hogy lesz bébi, hogy terveztük-e??? Nálatok hogy volt ez?

Lucretia
22
lucretia

Hari, sünik vannak a képen, ugye?

Allergia ügy: én nem vagyok, csak a párom, sajnos a virágzó növényekre, porra nem, mert abban dolgozik egész évben (kályhákat,kandallókat bont-épít, másik munkája egy varrodában van ahol gyapjúgarnitúrát varrnak és minden tiszta szösz), egy éve vidéken élünk és most nem jött elő neki még semmi, azért ez érdekes, mert itt ugye több a növényzet.

Állandóan ennék, még szerencse hogy itt a nyár, mert ma is 3X ettem már salátát, paradicsomot, ubit, kukoricát joghurttal leöntve, és ettől nem lesz lelkiismeret furdalásom és nem is hízom meg.

Az első terhességem alatt észleltem, hogy elpattant 2 helyen a hajszálerem és csúnya lett, most már 3 új helyen fedeztem fel és előjött egy pici visszér is. Van vkinek hasonló kellemetlenség?

Cirmike
21+4

Kép
[KépKép
cirmike77

Hari,
háááááát, nem is tudom. Tényleg nagyon közel van már. Egyrészt nagyon várom, másrészt nagyon ijesztő is. Bízom benne - mivel múlt hét előtt voltam a nődokimnál, és mondotta volt, hogy már hosszasabban is elbeszélgetünk a szülésről - hogy jól felkészít, ha egyáltalán erre fel lehet készíteni Kép Bízom a természetben és a nődokimban. Valahogy megnyugtat, ha meglátom. KépBenneteket is? Persze, nem az enyémet látjátok.. Kép
Habár, ha augusztusra gondolok, az még elég távolinak tűnik KépKépKép

Hari, tudod, min izgulok? Utoljára a 20.héten láttam az én kis Babimat. Iszonyatosan régen volt már. Az én nődokim nem híve a folyamatos uh-nak. Nem volt semmi problémám, kisPicurkám, iszonyatosan erőseket rúg már. Remélem, hogy minden rendben van vele Kép

szmercsa
szmercsa

Sziasztok!
Jó sokat írtatokKép

Anide!
Remélem jó tapasztalataid lesznek az új dokival kapcsolatban.
Majd mesélj a könyvről, hogy milyenKép

Benianyu!
Sajnálom az allergiádatKép
Nincs semmit természetes tünetszüntető?
Kellene beszélni dokival, hogy mit ajánl így várandósan.
Próbáld meg.

Lucretia!
Képzeld!
Én sem kívánom a nyers zöldséget, sőt, meg sem eszem szinte. A gyümölcsökkel is így vagyok (bár azokat szeretem).
Néha megkívánok egy banánt és akkor eszem is, de ez negyedévente egyszer fordul elő.
Igazából csak az édességet kívánom. Ez a gyerek is tuti, hogy édességfüggő leszKép
Én örültem volna, ha hamarabb jön a babaKép
Jó neked, hogy pont időben szülszKép
Nekünk tervezett a bébikeKép

Lányok!
Az allergia nem annyira öröklődik, mint például a cukorbetegség vagy más egyéb.
Az én családom nagy részénél semmilyen allergia nem fordul elő. Anyukámnál sem, apukámnál sem, nagyiéknál sem volt.
De viszont!
Apukámnak nyombélfekélye van vagy 25éve (ha nem több).
Ennek a hajlamát örököltem. Nálam 1992-ben állapították meg a nyombélfekélyt.
Tehát ezt örököltem, nem pedig az allergiát.
Apukámnál más egyéb tünet nem jött ki, de nálam annál inkább. A fekélyt még csak-csak visszaszorították (90%-ban megszünt), de lettek szövődményei. Pl. az allergia. A fekélyem miatt alakult ki. A gyomrom nem bírja a kajákat. Már nem fájt az ételektől, csak kiütések jönnek rám. Évekkel ezelőtt elmentem bőrgyógyászatra, hogy gombás a talpam, mert piros dudorok jöttek ki és viszketett. A doki felírt minden félét. A végén kiderült, hogy a fekély okozza. Nos elkezdődtek a gyógyszerkúrák. Egyik a másik után. A fenistil kapszulától álmos voltam. A végén kaptam a Claritine nevezetű tablettát. Általában ez segített. A fejemre (mert ott is kijöttek piros undorító foltok), még most is néha kijönnek az Elocom oldatot kaptam. Ezek sokat segítettek. De ma már nem vehetem be, tehát ha eszem, akkor vakarózom mint egy bolhás kutyaKép
A tenyeremen még csak elviselem, de a talpamon nagyon rossz. És ráadásul egész bedagadnak, mintha köveken lépkednék.

Na abbahagyom!
Szerintem senki sem fogja ezt végigolvasniKép

Majd visszanézek!
Sziasztok!
Angelani
23+1

Kép
angelani

Lucretia,

az én korosztályomban sincsenek kismamik. De nem is tervezik, csak majd 2-3 év múlvára, de szerintem 2-3 évvel ezelőtt is ezt mondták Kép
Pl. itt van a nővérem, ő 28 éves, nincs gyerkőce, szeretne, de szerintem nem meri vállalni. Szegénykémnek elég zűrös a párkacsolati helyzete.
Sok velem egykorú, pár évvel idősebb barátnőm most az esküvőjét tartja, gyereket majd csak később akar.
Kifordult a világ magából, nem divat a családalapítás, tudod, hogy mi a divat? Singlenek lenni, nézd csak meg a reklámokat Kép pl. a kivel menjek ma este el péterrel vacsi, ,vagy józsival mozi? (nem tudom pontosa Kép) vagy amikor a csaj tuszkolja a szekrényébe a 128. cipőjét amit vett, közben kiabálja, hogy nem vettem csak egy felsőt, vagy semmit nem vett? nem is tudom

Kép
Tisztára a nővérem, ő is ilyen Kép
Valahol, egészségesen irigykedik rám Kép de amikor mesélem, hogy itt nyom, látja a gigantikus méreteimet, látom a pofikáján, hogy elszörnyed, és közli, hogy majd a párja hordja ki a gyereket.

Szerintem a társadalommal van a baj,és az elvárásokkal, egyszerűen nem divat gyereket csinálni. Szörnyen hangzik, nem??

Egyébként, nekünk véletlen jött össze. Kép egyetlen napot elszámoltam, és egyáltalán nem bánom, mert akartam, csak én is kicsit később. És a legjobb dolog ami történhetett velem, és imádom, és nagyon akarom Picurkát, kicsit félek is hogy megfeleljek neki, ja, és abszolút de szerelem gyerkőc KépKép

Kép
szmercsa
bocsi a regényért
szmercsa

Huu, jo kis allergias csapat!
En a tejalergiasok taborat gyarapitom, de az a vicc, hogy csak a Magyaroroszagon kaphato tej eseteben durva. Itt algerbian siman ihatom, bar itt TEJPORBOL van a dobozos tej, hat lehet hogy ezert.
Lucretia!
En is 25 vagyok, es ezt, hogy terveztuk-e tobben kerdeztek.. hat, a mi korosztalyunknal kitolodik valoban a szulesi kor. De az a vicc, hogy mikor az eskuvonk volt egy eve, akkor meg azt kellett magyarazni, hogy nem am azert mert jon a gyerek.
Kép
A barati korben en vagyok az uttoro minden tekintetben, viccesen mar olyat is mondtak, hogy akkor en most kiestem. de ez nem vicces, remelem nem fog valtozni semmi. Persze most otthon sem leszek meg harom evig..

Kép

Kép
ppanna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?