Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

MinyuKép
Óriási gratula. Sok-sok tejcit!!!

VirágKép (cat)
Ez hihetetlen. Annyira örülök!!!!!!! Majd lsz adj hírt mindig magatokról Catnak, vagy ha már úgy érzed írhatnál Te is.

CatKép
A rólunk készült képeket szeretném eredeti méretben. Ha az én freemailem kapacítása kevés hozzá, akkor majd megadnám Zozokáét magánban, ha kell.

BarbiKép
ApukádKép Megfázásból gyors felépülést. Én is bőszen fészekrakom, és kedden már épp a függönyt sikerült végre megvennem. Pakolok egyik szobából a másikba. Hát ez a fészekrakó ösztön nem semmi a nőknélKép, pasiként már rég meghülyültem volna az asszonytólKép persze még így is kényelmesebb lenne, így tűrnékKép

ReditkeKép
MűtétKép. Nagyon-nagyon szurkolunk!!!!!!!!

BkrisztaKép
Jól bírja bent a csöppödKép

Na lépek pihizni
Pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok, ma megint tudok jönni, ez is nagy szó...

Köszönöm a részvéteket, nagyon rossz innen a világ másik végéböl ezt átélni, bár otthon sem könnyü. Azt hiszem engem igazán akkor fog megérinteni apukám hiánya, ha hazamegyünk.
Ami ha minden jól megy, valamikor szeptember vége felé lesz, legalább is úgy tervezzük.

Bogár, fészekrakás az van nálam is, de nekem most két szobát is be kellett rendeznem,mert Ádámnak is most alakitottuk át a szobáját nagyfiússá, és öcsi javában az ö bútorait kapja meg. (igy is terveztük, csak nem ennyire melegváltásbanKép)
Ma voltam UH-on, pocibabám 2,5 kg, BDP 8.83 cm, ebböl közel ugyanakkora babát saccoltak,mint Ádám volt, és én ezzel naaagyon meg is elégednék (ö 3385 gr és 53 cm volt)

A megfázásom irtó makacs, sehová nem javul...Elég vacak érzés,köhögve, orrdugulással 8 hónapos terhesnek lenni...

Mára megint ennyi, akinek kell nagyon szurkolok én is!!!

Barbi
36+6

Kép
Kép
barbi

BogárKép
Küldd át kérlek magánban Zozo címét, mert a freemailt bedugítjuk a képekkel!Kép

DorisKép
Alena már leírta, a "Soha fel nem adni" című cikk az Õ írása, a főoldalon felül.

Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok Kép
Ez tényleg Ilduci írása, a stílusa passzol és a görög töorténetre kristálytisztán emlékszem.
Remélem ő is ebbe a topikba tartozna, ha még itt lenne írogatni.
Megkönnyeztem én is.

JoviKép Megcsináltam a kuszkuszt tegnap előtt vacsira, nagyon fincsi volt. Köszi

Alena Kép a pecsenyezsírra is sor kerül Kép

Nagyon köszönöm kisunokaöccsel kapcsolatos minden energiát, drukkot. Remélem csak jó hírekkel érkezhetek ezügyben, majd informállak benneteket. köszönöm.

Nem tudom hogy Shaloya profiljában szereplő teljes név valakinek mondd-e valamit, de biztos nem a tavalyi megasztár Kép

Most ennyi, bár ezt a hozzászólást is 2 szakaszban tudtam megírni, mert Ilduci írása alatt történt valami.....: így kisfiamat a virágföldből kellett kibányásznom, átöltöztetnem és kimosnom a száját Kép

BesztiKép kaptatok Kika járókát?

Lányok lehet egy 8,5 hónapos baba parlagfű és társai allergiás? komolyan kezdek arra gondolni, hogy Bálint nem is megfázott. Még mindig taknyos, rekedt és áűllandóan a szemeit dörzsöli, amikor nem álmos akkor is. Apja egész nyáron odavan, tehát az örökletesség benne van a pakliban. Szerintetek?

Edit
Kép

Kép
reditke

Cat!

Köszi, átjöttek!Kép

Reditke!

Köszönjük, igen. Még akkor elment a férjem. Persze nehogy azt hidd, hogy a kicsinél nagy siker (persze neki is tetszett), Nátán jászik vele folyamatosanKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Edit Kép
Azt hiszem lehet Kép de azt biztosan tudom, hogy semmilyen vizsgálattal nem fogják tudni Neked ezt igazolni a gyerek 4-6 éves koráig, ugyanis addig nem használhatóak megbízhatóan a tesztek.
Szerintem ha nem javul a helyzet, akkor mutasd meg egy dokinak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Beszti Kép
Örülök, hogy még kaptatok. Ha Nátán játszik vele az bíztató, mert akkor lehet hogy Bálint sem növi ki olyan hamar (bár biztos megunja addigra mire nagyobb lesz).

Orsi Kép
Köszi Kép Holnap megyünk újabb kontrollra, de most már 2 hete tart a dolog és ez a szem vakarás tényleg elgondolkodtatott.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok! Kép

Próbálok szorgalmasan olvasni, írni már alig jut időm.
Tali miatt nagyon irigy vagyok Kép
Tegnap "elzavart" a férjem pelusért, 6 hét óta szinte először voltam kint, el is csodálkoztam, hogy zöldek a fák Kép de nagyon jó volt kicsit kimozdulni.

Reditke, én is nagyon drukkolok a kissrácnak Kép szopi ügyben kértél tanácsot, de gondolom így nem szopizik szegény. Mitől lehet ez a nyelőcső záródás?

Na megyek ... nem elég a nagyi két gyerekhez Kép

Szilvi
+ 4 hetes fiúk Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Gratulálok Virágéknak! Bevallom én is arra tippeltem Soraya=Virág. Még 2 tippem volt, kiváncsi leszek bejön-e az.

Gratula Minyuéknak is!

Mi jól vagyunk, Orsi végre meggyógyult. Lapitok, mert nem viszem el az oltásra amig nem mondják az összes higanyosat lecserélték, mindenki mást mond hogy van-e az MMR-ben. Igy mérni sem viszem, de nem hiszem sokat hizott volna, olyan kis manökenalkat még mindigKép

talis képeket meg tudom nézni valahol?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziszus Kép
Születési (fejlődési rendellenesség).
Hogy bírod a két legénnyel?

Lányok Kép
Akik a toxémiára kérdeztetek, hogy miért nem vették észre neki a terhesség alatt. Hááát. Mert nem volt. Mint itt a szülészorvos mondta (mivel más korházban szült a korababa mistt ez a doki tök más mint a kezelőorvosa, tehát nem magát védte) a nők 5%-nál fordul elő hirtelen toxémia, amit a szülés vált ki. Ez főleg a nagyon szőke nagyon kék szemű nőknél van (sógornőm ilyen). Tehát mikor bekerült a klinikára néztek neki vizeletet, semmi nem volt. 7 óra múlva mikor a szülést megindították újra nézték, akkor már volt. Szóval én ilyet még nem hallottam, de úgy látom nem vagyok vele egyedül.

Képzeljétek ma megjártuk a sebészetet. Kismanóm magára rántotta a széket és az pont a kézfején landolt, aminek az lett az eredménye, hogy a gyűrűsujja egy másodperc alatt belilult és megdagadt. Röntgenre mentünk, de szerencsére nincs eltörve csak az ütéstől van Kép
Bebizonyosodott, hogy a bébim még gumicsontú Kép

Na megyek.
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Minyu,
gratula a babócához! Gyors felépülést és sok tejcsit kívánok Nektek!!!

Virág,
én is gratulálok! Vigyázz nagyon magatokra!

Alena,
köszi szépen, átjöttek a képek! Meg a receptet is, hétvégén meg is sütöm!!!

Vannak már jóslófájásaim (bár tudom ezek nem jelentenek sokat), főleg a melegfrontra. Hála Égnek azok a görcseim nem jelentkeztek mióta a gyógyszert abbahagytam. Mostmár menstruációszerű a keményedésekkor!
Viszont a doki bácsi, azt mondta, hogy beilleszkedett a fejecskéje, ma ehhez képes elfordult, a másik oldalon csuklott!

Pusza
Hóvirág

Hóvirág
milianya

Ilduci sajna még nem. De majd most!!! lombikra mehetnek, volt nagy műtéte ismét. kiluggatták a petefészkeit (pco), csináltak méhtükrüzést átjárhatóságit, ráadásul kiderült az endója is, jó sok összenövése volt, rendbetettek mindent, a műtét után még sokáig vérzett és fájt mindene, mostmár rendbe jött, lelkileg is kezdi magát felszívni, humora jön vissza és nagyon bizakodik a lombikban!

Már nem tudom ki kérdezte a parlagfűallergiát a babánál. Na az tuti nincs neki, mert még nincs egyáltalán parlagfű. Most a pázsitfüvek és fák vannak, nyír nyár bánat tudja melyik, de sok allergizáló fű és fa van most is. Sajna ha nem szűnő tünetei vannak eséllyel lehet allergiája. egész kicsike csecsemőn is ki tudják mutatni, ha egy könnyed vizsgálatot akartok az alkarra pötyögtetnek a különböző szerekből, kicsit megkarvcolják a bőrt, nem fáj neki, viszketni viszont fog neki ha allergiás valamelyikre. Így viszont olyan picike még az ő alkarocskája, hogy alig néhány szer fog elférni rajta. Mivel nekik még akár táplálékallergiájuk is lehet, ha tényleg gyanú merül fel akkor szerintem célszerű egyszer a vérvétel és akkor globálisan mindenre kiterjedően meg tudják vizsgálni. De amíg nem muszály én nem szurkáltatnám össze. És tesztelni kell, mert ha pl rosszabb idő van és bent vagytok a lakásban nem viszed ki 2 napig és csak ritkán szellőztetsz eső után vagy hajnalban akkor ha a tünetek még 1-2 nap múlva is megvannak akkor nem pollenallergia. Már ha amúgy jól szigetel a ház.Naszóval amikor én eldurrantam nyáron, akkor ajtó ablak zárva, a légkondi 1 nap alatt átszűrte a levegőt és kutya bajom nem lett. Kimentem a házból és taknyomnyálam. Na részeletesen és írtó gusztán írtam.Kép
Ja ja és azért ha az anyuka allergiás a babánál is fokozottan kell figyelni. Olyan tápszert írjon dokinéni ami amellett hogy HA még az allergiára veszélyeztetett csecsemőknek prevenciós is. És hiába lehet 8-9 hónapos kortól bevezetni a kefírt, én várok. Lesz egy egész élete rá, hogy kefírt egyen, ráér még pár hónapot. Vagy a glutént sem fél éves kortól hanem 8 hónaposan kezdtem. Szóval kicsit később fokozatosan kell mindent bevezetni. Ahogy valaki írta az egy éves tortánál, ne akkor kezdje a tejes cuccot bevezetni nagyhirtelen. Hogy én miyen 1éves tortát fogok csinálni fogalmam sincs ezek után Kép
Pusz Erika
hurki

ReditkeKép
Hogy van a Nővéred? A Babácskát gondolom altatják, drukkolunk Nekik nagyonKép A toxémia sajnos nagyon gyakran ilyen hirtelen támadKép Edikénél is pont igy volt ha emlékeztek de nekem a koraszülésem óta sajna sok hasonló ismerősöm van.
Remélem mielöbb meggyógyul a BabócaKép

Ilduciéknak is nagyon drukkolokKép Hurki, mond el Neki, hogy nekem is PCO-m volt meg csúnya Endom van amit nem lehetett eltávolitani, de a lapar után néhány hónappal sikerült a lombikom, szóval nagyon jó úton járnakKép

Puszi:doris
doris

HurkiKép
Ilduciéknak én is drukkolok.Kép Remélem sikerül az első lombik neki, és elér az alagút végére.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok!!
Jó hírrel jelentkezem: mai (19.napi) hcg 1400!
A progi a mérési tartomány felső határán van!
Május 25-én UH, akkor még okosabbak leszünk!Kép
Visszanézve nem találtam a keddi hozzászólásomat, lehet, hogy nem is ment át?
Írtam pedig, hogy nagyon köszönöm Nektek a folyamatos ránk gondolást, drukkokat, lelki támaszt és mindent, amit tőletek kaptam! Nélkületek lehet, hogy már rég feladtam volna!
Bár babonából nem írogattam ide (féltem hogy örökre beszorulok a "megint megjöttbe"), nagyon sokat gondoltam rátok és tudtam is az aktuális hírekről néhányotoknak köszönhetően!
Láttam a talis képeket és azóta sárga alapozót kell használjakKép
Reditke: nagyon szorítok a pici babának, imádkozom is érte!
Nagyon sok puszit küldök mindenkinek és jó pihenést kívánok a hosszú hétvégére!
Még az is lehet, hogy jövő héttől pár hetet otthon töltök és akkor gyakrabban be tudok nézni!
Nagyonboldogvirág

KépKép
virág33

VirágKép
Ez szupi hír!KépKép De mi ez a Virág33 nicknév ? Virág18 talán, nem ?KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Virág Kép
Szuper Kép Kép Kép Kép folyamatos drukkok május 25ig Kép az is gyönyörű nap lesz Kép Kép

pusz. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

VirágKépKép

Már nagyon-nagyon vártuk a mai hozzászólásodKépKép Fülig ér a szám. Tegnap Arni azzal fogadott, hogy hallottam e Rólad, mi történt. Nagyon-nagyon örült NektekKépFantasztikus ez az egészKép

Reditke
Nagyon nagyon szorítunk a picinek,kitartást és türelmet kívánunk!! Írj, ha tudsz már továbbiakat a kis drágáról.

AlenaKép
Köszönöm, semmi gond, ma éjszakás lesz, azt mondták este keressem nyugodtan. Ti hallottatok már arról, hogy 1 hónapban a szülésznők össz. 4 szülést vállalhatnak (legalábbis a Schöpfben)? Dokiknál nincs megkötés, de szülésznőknél igen. (Schöpfös kismamák vigyázat!)

Jaj lányok, tegnap a dokinál megjelent egy hármas ikerpár, 1 év körüliek, és éppen most kezdenek járni. Annyira édesek voltak, szegény szülők nem tudták,melyik kezükkel fogják a 3 kis tündért.Lombik babák, akik először ketten voltak, majd az egyik embrió kettévált, és a 3-ból kettő lurkó egypetéjű. 2200 gr volt a legkisebb baba születési súlya, és gyönyörű nagy babák.KépKép Mindenki olvadozottKép

Bea

Bea
regibeus

BeaKép
Én már hallottam ezt a szabályozást. Ez más kórházban is így van, ezért kell jó előre lefoglalni a szülésznőt.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Virag nagyon orulok nekedKép))) majd kerjuk a tovabbi hireketKép

Lanyok, elkuldene nekem valaki sos Edi es icsilya mobilszamat?Kép kaiser.o@freemail.hu

kosziKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Bocsi, hogy beleszólok a csevegésbe, de muszály megtennem. A felettetek levő topik tagja vagyok, remélem nem sokáig. Igazából az allergia témához szólnék.
Ilyen piciknél még nem csinálnak több okból sem bőrtesztet. 1. mert NEM MUTAT semmit a bőrteszt a fejletlen immunrendszer miatt. 2. mert kivitelezhetetlen, hogy egy ekkora csecsemő 20-45 percen keresztül tartsa a karját.
Vértesztet tudnak csinálni, IgA és IgM szintet néznek, ill. lebontva az allergéneket. Kb. 3 hét a vizsgálati eredmény, mivel az anyagokat nem egyesével vizsgálják, hanem kb. 150 anyagot tesznek a gépbe, az eljárás költségessége miatt. Ezt is csak kirívó esetben végzik el 2 éves kor alatt. Legalábbis az én fiam már elmúlt 2, amikor megnézték. Addíg meg szinte folyamatosan beteg volt. Még akkor is havi vendégek voltunk a dokinál, amikor még bölcsibe sem járt. 4 éves volt, mire bőrtesztet is csináltak, ami tök neg. lett, ugyanakkor a vértesztekben voltak poz. eredmények. Sőt: én is allergiás vagyok többféle növényre, a bőrtesztem rendre neg. a vértesztem meg poz.
Hurki, remélem ezzel nem bántottalak meg, csak, mint tapasztalt anya írtam ezeket a sorokat.

Reditke!
Én is szorítok, a szívem szakadt, mikor olvastam a sorokat.

Minyu!
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓriási gratula!

Mindenkinek MINDEN SZÉPET ÉS JÓT KÍVÁNOK, BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET ÉS SOK-SOK ÖRÖMET! (Legalább annyit, mint nekem okoz a fiam!)
Ja és megkukk a taliképeket. Szépek, gyönyörűek vagytok! Bár csak Cateyet ismertem meg.

Kriszta

mohácska

Basszuskulcs, bocsi Soraya-KrisztaKép

Cat, én is láttam, hogy nem azonos a stílus Virágéval, de én annnnnnyyira, de annnnyira drukkoltam Neki és úúúúgy szerettem volna már látni itt, hogy csak rá gondoltam. Olyan sokszor eszembe jutott az elmúlt években.

Szóval: Virág, nagyon vigyázz magatokraKépKépKépKép

Bea: azt gondolom, teljesen jogos a havi 4 vállalható szülés. Mindenütt (jó, kb. 3-4 helyet ismerek "belülről") gusztustalanul viselkednek egymással a szülésznők, ha privát szülésről van szó. Nem akarok belemenni, de én tuti nem választok szülésznőt. Mondjuk a Schöpfiben nem tudom, milyen a "felhozatal", de az a tapasztalat, hogy általában bárki is van ott a szülésnél, nem kedvesebb akkor sem, ha fogadott szülésznőd.

Mohácska leírta azt, amit allergia-ügyben akartam írni. Van vérteszt, amit pl. Verus hugom Marcijának asszem 3, vagy 4 hónaposan csináltak meg. Egyébként én pont mst fogom Bogit ilyenre vinni.

Kicsit magunkról: a terhességi elmebajon (lásd névkavar) kívül SEMMI bajom...Normális ez??? Szívem szerint hetente mennék UH-raKép
Apropó: a férjem mondta, hogy svédo.-ban lehet bótban mobil mini UH készüléket venni...Kérdezte is, hogy köll-é?KépKép Gondolom, aranyárban adjákKép
Falun is vótam. Jól leégtem, még a hasam is egy csíkbanKép
A már emlegetett Marci (2 éves) nagyon édi. Ugye tudja, hogy baba van a hasamban. De kikombinálta, hogy én megettem a babát, ezért van a hasamban...Kép Amikor találkoztunk, köszönt, de nem volt vmi lelkes, elhúzta a csíkot, amikor puszit akartam adni neki. Meg olyan furán nézett rám...aztán megkérdezte: baba? Én meg, okos felnőtt, közöltem vele, hogy Peti (a férjem) elvitte a babát repülővel (most épp Svédo.-ban van). Hát, azt a megkönnyebbülést látnotok kellett volnaKépKépKép Azóta naponta 3x mondta el, hogy Peti-baba-repülő (jó, hebebe=repülő)Kép

Eldugulok.
Jó éjt:
Jovi
9+0Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovika!Kép

Nekem sincs igazából semmi bajom, csak álmosság, és némi feledékenység!Kép
Én is azon izgultam, hogy normális-e ez, de megnyugtattam magam, hogy igen, és ennek inkább örülni kell!Kép
Egyébként szívem szerint én is hetente mennék UH-ra!Kép

Tegnap viszont eléggé húzódott a hasam alul, két oldalt, meg picit szurkált középen. Nem volt annyira kellemetlen, mint amennyire megijedtem tőle! de estére szerencsére elmúlt!Kép Na ezt nem tudom, mitől lehetett!!
Szerintetek???

Pussz!
Zitus
8+1Kép

Kép
Kép
zituska28

Zitus: nekem is szokott ilyen lenni, pár perc-negyed óra. Néha kifejezetten éles fájdalom (nekem baloldalon fáj, és kisugárzik lefelé). Én is bepánikolok ilyenkorKép
Szerintem egyszerűen a méhszalagok nyúlása okoz ilyen fájásokat. Ha keményedik, akkor köll aggódni.

Puszi:
Jovi
9+1Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi,
ez édes!
Az én keresztlányom (4 éves) is folyton kérdezgeti, hogy még mindig a pocimba van a baba? És hogy fog kijönni? A torkomon? Gondoltam magamba majd anyukád felvilágosít, ha akar!!!

Mi most hétvégén rendezzük át a mi és a Milán szobáját! Utána már jöhet a csöppség (bár még dokibácsit várja meg)

Egyébként én is úgy döntöttem, hogy most nem fogadok szülésznőt! Én úgy tudom a Scöpfi-be az össze szülésznő tök rendi és a Milinél jól kifogtam, mert pont ügyeletes volt a fogadott (semmivel nem kaptam többet, mintha nem fizettem volna). Ha most egy nagyon kedveset kapok ki, biztos hálásak leszünk utólag!
Az EDA-t viszont "megigényeltem" előre!

Na pusz, én is eldugulok!

Hóvirág

Hóvirág
milianya

ez csinálta ma Levi:
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi, Levi nemsokára lerámolja majd a mögötte látható ruhakupacot, te meg a hajad téped Kép
Erika
hurki

Erika Kép
már az én fejemben is megfordult ez az esehetőség. Az ágyát lejjebb tettük (még lejjebb, mert ez már 1gyel lejjebb volt, mint az eredeti magasság), így most nem éri el a ruhákat... még Kép Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi irtam neked sms-t a borzerol, nem kaptad meg?Kép dvd-ugyben....

Nekem borze bejott, bar nagyon elfaradtam, es 4 ora alatt nem sikerult vegigmennem mindenholKép no sebaj, vettem megint par jo dolgotKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!
Csak gyorsan irok: MaHAZAJÖTTÜNK!
Jol vagyunk, Tücsköm ügyesen szopizik, pocóm is egész szépen rendbejött, szerdán veszik ki a varratokat.
Képeket tettem fel a http://photos.yahoo.com/nyikaedit oldalra a Nyika Nándi mappába.
Majd irok a szülésröl is, ami elég hosszúra sikeredett, és gyötrelmes volt, de megérte, és igy utólag mégegyszer végigélném (persze ott akkor nem ilyeneket mondtam apájának Kép)

Virág Kép
Jaj, hát itt bögök a jó hir hallatán. Vigyázz magatokra!

Edit Kép
Nagyon gondolok a picire és anyukájára is!

Puszi mindenkinek!
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!Kép
MinyuKép
Sok boldogságot a pici fiúval!Kép Nagyon édes, én nosztalgiázom a képeitekkel, főleg, hogy egy helyen szültünk.Kép Várom a szüléstörténetedet, ha lesz egy kis időd, mert kíváncsi vagyok, hogy Te hogy élted meg.Kép

OrsolyKép
Akkor felém nem jöttél a börzén, mert nem taliztunkKép Bogárral, Ediékkel, Marcsival, Lujzával találkoztam, de veled sajna nem. Persze a jól bevállt babaszobás árusokat felkerestem, de én sem értem a végére.Kép

Helyzetjelentés:
Sajna nálunk is megvolt az első baleset.Kép Vendégségben voltunk és Samut letettük aludni a hálószobában a franciaágyra, körbebástyázva párnákkal. Csak a nagy visításra rohantam be, ugyanis pofával előre lezuhant a franciaágyról, mert átmászott a párnán. Bedagadt az egész szája, úgy néz ki mint egy csókos néger, és bevérzett az orra. Egyébként nem sírt sokat, mert belealudt a bőgésbe a vállamon.KépKép Utánna amikor felkelt, már el is felejtette a dolgot, mert rosszalkodott tovább, mi meg jót röhögünk rajta, mert elég murisan néz ki.Kép
Olinak meg kijött alul a 3. fogacskája, szégyellem, de észre sem vettem, csak ma.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat: Bogarral, Marcsival, Edivel en is osszefutottam, BOgarral tobbszor is, veled telleg nemKép Vigyazzatok a fiukra, lassan lejar az ido hogy ott lehet oket hagyni sima agyonKép

orsoly
orsoly

Orsoly Kép
Ne haragudj, hogy nem válszoltam... elég rosszul alakultak nálunk a dolgok, így nem jutottam ki a börzére.
Dobd el a címed mailben, és csütörtökön a dévényezés után befutunk a postára és feladjuk a fiúkkal!!! Nem szeretnék én lenni az akadálya annak, hogy a teljes Norbi programot kivitelezd Kép Kép Kép
updatelsz már rendesen?

Cat Kép
ez elég rémisztően hangzik. Szegény Samu!!! Remélem holnapra már az arca is rendeződik.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jovi!Kép Zitus!Kép
Ez a feledékenység valami hormonális változással függhet össze, mert rengetegen beszámolnak róla. Csak az a baj, hogy van akinek megmarad, mint az én esetemben is. Kép Még olyan is van, hogy mondani akarok vallamit és nem jut eszembe a szó! Kép Borzasztó rossz érzés. Nagyon remélem, hogy a szoptatás befejezésével elmúlik!

Minyu!Kép
Sok bolgoságot és sok fini tejcsit kívánok!

Orsi!Kép
Nagyon ügyes Levi! Anyukánál meg rögtön ott a fényképező!Kép
Hogy nőnek ezek a gyerekek! Emlékszem amikor Dana is először ilyet csinált. (Én a telefonommal fényképeztem leKép) Mintha tegnap lett volna.

Cat!Kép
Remélem Samunak begyógyultak a plezúrjai és ti is túl vagytok az ijedtségen.
Olinak meg gratula, az a könnyű fogzás, ha csak utólag veszed észre, hogy már kint is van!Kép

De jó nektek, hogy csak úgy összefuttok a bababörzén. Én még bababörzén sem voltam! Kép

Leone

KépKép
leone

Orsi Kép
Nem semmi, miket csinál Levi. Nagyon ügyes!

Cat Kép
Jaj szegény Samu! Puszi a kis fejére. Elképzelem, ahogy ezzel a sebesült kópé képével rosszalkodik. Kép

Minyu Kép
Nagyon édesek a képek.

Jovi Kép Zitus Kép
Nem vagyok ügyetlenkedő típus, de a terhesség alatt minden kiesett a kezemből. Nagyon fura volt megszokni, de már csak röhögtem rajta. Ez is jöhet majd a feledékenység mellé. KépKép

Nálunk még mindig nincsen egy fog sem, csak nagy nyálfolyatás meg szájbeszívás. Van viszont egész napos pörgés, és kevés alvás.Kép Nem tudom, honnan veszi az energiát ez a gyerek. Holnap megyünk baba-mama tornára, hátha kicsit kitornázza magát.

Alena
alena

JoviKép,ZitusKép
A hormonok meghülyítik az embert. Én például olyan dolgokat csináltam, hogy az újságot betettem a hűtőbe, vagy alágyújtottam a fazekat főzni, de nem volt benne semmiKépKép Van akinek meg is marad a hüleség.Kép

OrsolyKép
Bogárral én is többször találkoztam. Õ volt a börze legjobb fej kismamája. Hatalmas pocakkal, megrakott hátizsákkal, maga után húzva triciklit, babakocsit és egyéb szerzett kincseket, és folyamatosan nőtt a halom.KépKép
Kár, hogy mi nem taliztunkKép

AlenaKép
Zétinél is hamarosan lesz fogacska, észre sem fogod venni.Kép Szerintem Õ alapban perpetum mobile, így a legjobb fogyó szaladni utánna.Kép Van egy-két tisztítani való cipő, átjöttök ?KépKép

Köszönjük az együttérzést Samuval kapcsolatban. A legjobb bizonyíték, hogy mi jobban megijedtünk, mint a sebesülés "súlyossága", hogy mára már alig látszik a sebesülése, és kópébb mint valaha. Már kinyitja a karámajtót és kimászik, így állandóan zárni kell.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Leone Kép
Anyánál nem volt ott a fényképezőgép Kép... hanem... meglátta, hogy így a gyerek, elindult a lakásban felderítő túrára, hogy hol a gép... majd kb. 10 perc múlva ("ó a gyerek biztosan lemászott már" gondolattal a fejében) visszament, de a gyerek még mindig ott volt Kép Kép Kép

Alena Kép
nekünk sincs 1 fogunk se Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!Kép

Jovika!Kép
Mostmár picit megnyugodtam a hasfájással kapcsolatban, csak akkor amikor fáj, olyan ijesztő!

LeoneKép, AlenaKép, CatKép
Szép kilátások, mondhatom!!Kép
Az ügyetlenség eddig is megvolt, ha ez még fokozódik....KépKép

MinyuKép
Nagyon szép Nándi baba!Kép
Mégegyszer nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!Kép

Orsi!Kép
Nagyon ügyes Levi!Kép Nekem is rögtön a ruhák lerámolása jutott eszembe!Kép

CatKép
Szegény Samu! Biztos nagyon megijedhetett! Remélem gyorsan begyógyul a sebe!

Nálam az a helyzet, hogy hányinger ugyan nincs, de néha a gyomrom kifejezetten a torkom környékén van! Reménykedem, hogy hátha nem fokozódik tovább, és megúszom a hányingert!
Ma megyek dokibácsihoz, de sajna most nem lesz UH, pedig úúúgy szeretném látni a kis Babszememet!Kép
Gondolom most leszek elküldve mindenféle vérvételre, meg védőnénihez!

Puszi!
Zitus
8+4Kép

Kép
Kép
zituska28

Haho!
Köszönjük a kedves szavakat.
Leirtam a szülésszorit, kicsit hosszu lesz.

Terminus elött 2 nappal, hétfö hajnalban 5-kor kezdett csordogálni a magzatviz, igy bementünk a korházba. Fájásaim nem voltak, dehát ugye megrepedt a burok és 1 ujjnyira nyitva voltam. A dokim azt mondta, ha nem indulnak be a dolgok, kedden reggel oxitocinra köt- meginditja a szülést. 2 oránként ctgztek, és du 4 körül megvizsgált egy szülésznö (nem volt fogadott szülésznöm) aki tágitott a méhszájon. Azt hittem, ott halok meg...Kép De elfolyt a nagyja magzatviz és tágultam 2 ujjnyira, és jöttek a fájások. Estére már 5 percesek lettek, de nem tágultam tovább, igy elküldtek aludni. Na, hát azt nem tudtam. Végül hajnal 4 körül mégis elszenderedtem . 5 kor ébresztettek, borotválás, beöntés, wc, vizsgálat-bö 2 ujjnyi (a vizsgálat közben kis ájulás...), beöntés ismét, wc, tusolás. Eközben szoltak a dokimnak is, aki Csabival szinte egy idöben futott be, én meg pont elkészültem a tusolással és már jo erös fájásaim voltak.
8-kor ujabb vizsgálat: 3 ujjnyi a méhszáj, szépen haladunk, kapunk egy ágyat a szülöszobán, Csabi beöltözik zöldbe (hát baromi viccesen nézett ki!) És vajudgatunk tovább. 9 körül már 4 ujjnyi a méhszáj, mindenki örül, hogy ilyen gyorsan haladunk, és 10-re babát igérnek nekem. Biztos ami biztos mégis bekötik az oxitocint, na hát innentöl kezdve Csabi keze zsibbadt Kép (annyira szoritottam) én 2 fájás között néha beájultam, szülésznö-tanulo kislányok lelkesen borogatták a homlokom, és mi vártuk a tolo fájásokat . Amik nem jöttek. Kép 11-kor ujabb vizsgálat és a dokim császárt javasol, de konziliumot kell összehivni, hogy jogos-e (az utobbi idök nagy csaszis botrányai miatt gondolom én) . Na, hát én azt mondtam, hogy mindegy hogy, csak szedjék ki ezt a gyereket. Jön Tarro Tanárur, a fö-fö Guru és Áment mond a császárra. Közben persze a melletünk lévö császár-mütöböl sorban hozzák ki a pici babákat, lelkes apukák vadul fotoznak és videoznak (szegény Gáspárka élete elsö videokazettáján a háttérböl nagy nyögéseket lehet hallani- ez volnék én Kép ) A doki bekönyörgi magát 2 programozott császáros közé, és nagy nehezn 1-kor be is jutunk. Az anesztes orvos (Drága jo Dr Sorbán) 6 orás spinális érzéstelenitést javasol, nagyszerü- nyögöm én, még kivárunk egy fájást a mütöben, aztán megszurnak én meg megkönnyebülök, hogy zsibbadok. Elfektetnek, és már vágnak is, közben röhögnek, hogy Erika, az orvosom milyen gyorsan a lovak közé csapott. Engem huznak-vonnak, taszigálnak, majd kb 2 perc mulva örömmel közlik, hogy megszületett Nándi, aki kettöt nyekeg, és gyorsan átviszik a szülöszobára, ahol rendbeteszik. Na, ott fel is sir, apuka vadul fotoz (utolag meséli: hát, néhol elég béna lett a kép, mert a könnyeimtöl semmit nem láttam Kép ) Közben odabenn én is pityergek kicsit, elis felejtem megkérdezni, hogy egészséges-e. Néhány perc mulva behozták, adhattam neki puszit és megsimiztem kicsi kezét és elrobogtak vele melegedni. Mig engem stoppoltak elmondták a paramétereket is: 3130 gr, 55 centi 10/10-es apgar. A dokik még viccelödnek kicsit (hogy az éppen aszisztálo orvos keze alá a dokim csak akkor feküdne, ha öngyilkos akarna lenni Kép ) én sandán nézhettem az anesztesre, mert ö mosolyogva közölte, hogy addig jo, amig igy poénkodnak, mert ha nagy csend lenne, akkor gond lenne. Kész a himzésem, kapok kötést, pelenkát, és áttolnak a szobámba. Aznap még 2-szer kihozták Nándit, odatették mellém, én meg csak szemlélgettem, milyen szép. Másnap már felkelhettem, söt, fel is kellett kelnem, és áldottam Sorbán kezét a 6 orás spinál miatt, mert 24 ora elég hosszu lett volna fekve. És innentöl gyogyulgatunk, épülgetünk. A cicim péntek reggelre jol bedurrant, de hála a Söfiben lévö aranykezü és aranyszivü Krisztának, aki a tejleadoban "kinozza" az anyukákat sikerült kimasszirozni a csomokat, és kiszivni a tejcsit. Na, innentöl kezdve mint a fejöstehén (jol tejelö magyar tarka, már csak a billog hiányzik a fülemböl Kép) szopizás, fejés, másik cicin lazitás, szopizás fejés stb... ) Rengeteg tejcsim van.
Tegnap haza is jöttünk, volt nagy vendégsereg, szüleim, anyosomék, Csabi nagynénje. Eddig nem volt nagyon vészes, jó fiu Nándi. Nappal másfél-2 oránként eszik, éjjel 3-4 oránként. Nincs nagy hangja, elöször inkább csak nyekeg, aztán ha sokáig nem vesszük fel, vagy bénázok a pelenkázással, akkor kezd rázenditeni, de ahhoz képest nagyon jol türi a pelusozást!
Hát, röviden (?) ennyi jutott most eszembe.

Pusza!
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu

Nagyon édes babaKépHát nem lehetett könnyű a szülés, de garantáltan megérteKépKép

Jovika

Nekem elég sokáig nagyon erős, mensi szerű hasfájásom volt, az az igazság, hogy már annyira fájt, hogy egy kicsit be is rezeltem, hogy valami nincs rendben. Ezért párszor be is kéredzkedtem uh-ra, de sosem volt semmi gond. Kép
A szülésznő kérdés: én aug. 17-re vagyok kiírva, és Arni előtte lesz szabin, de sajnos előfordulhat, hogy nem fog hazaérni, amire eljön az időnk. Ezért úgy gondoltam, legalább egy stabil pont legyen a szülésnél. Egyébként a Schöpfös szülésznők tényleg nagyon-nagyon jó fejek, én eddig egyről hallottam, hogy őt ne válasszam.

Bea

Bea
regibeus

Sziasztok.
Gyors leszek. Olvasó üzemmódban vagyok, de mivel olyan aranyosak vagytok, hogy szorítotok bátyám kisfiáért és érdeklődtök, gyorsan dobok egy kis infót.

Ugye ott tartottunk, hogy prof szerint műtét jól sikerült. Tegnap kezdték el ébreszteni mély altatásból a babát. Kopp-kopp, de úgy néz ki jól veszi a kanyart, mert stabil az állapota. Ma már szinte teljesen fenn van és a gépek nagy részéről leszedték, még egy kis levegőt kap támogatásként. Ha minden szépen alakul nála, akkor a hétvége felé próbálnak egy próbaetetést, hogy megnézzék tényleg jól sikerült-e a műtét és összeforrtak-e amiknek össze kellett.
Nagyon remélem, hogy nem romlik az állapota és ez a hétvégi dolog is jól fog sikerülni.
Anyuka millió gyógyszert szed, de már otthon van.
Röviden ennyi.

Minyu Kép
megnéztem Nándit, tényleg nagyon szép baba. Szerintem egyáltalán nem újszülött buksija van, olyan kis letisztult. És ezek a szemek Kép

Orsi Kép
Levi nem semmi. Nagyon fejlett kis kölök.

Cat Kép
Szegény Samu. nem lehet eléggé vigyázni rájuk.

Leone Kép
Szó nem eszedbejutás Kép
Mesélni tudnék, mert nekem 13 éves korom óta van ilyen, de sajnos vagy szerencsére semmi elváltozásom nincs, csak mint pár éve már tudományosan is megállapították A típusú migrén, ami néha beszédzavarral jár. Már hozzászoktam. Azt mondták szüléssel elmúlhat.Hát sajnos nem jött be Kép
Remélem neked tényleg csak a terhesség és a hormonok.
Lányok Kép
Felteszem ide is, hogy néz ki Shrek kezű gyerekem. Ha valaki nem látná a gyűrűsujj sérült.

Kép

És egy vigyort így a hét elején:
Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

ReditkeKép
Látom Neked is "országimázs" fiad van.KépKép Tündéri. Legszívesebben teleplakátolnám a körútat ezekkel a vidám babákkal, amikor végigmennék rajta mosolyognék mint a tejbetök, biztos mindenkit boldoggá tennének, nem lenne ennyi levert ember.Kép

A picinek továbbra is drukkolok nagyon. Remélem a nehéz kezdet után boldog kis élete lesz.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

MinyuKép
Nagyon élveztem a szüléstörténetedet, átéltem megint az enyémet.KépKép Nekem is Sorban volt az anesztesem, csuda egy jó fej pasi.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

SziasztokKép

Minyu, jó volt olvasni a történetedetKép

Reditke: sokat gondoltam a picikére, örülök, hogy jól alakul mindenKép
A fiad pedig gyönyörűKép

Csajok, hihetetlen, de most, hogy nem dolgozom, sokkal kevesebb időm van láblógázásra. Mondtam is ma a férjemnek, hogy igazán jól jönne egy pár olyan nap, amikor kockára ülöm a gép előtt a kuffertKép

Egyébként ez a "nem jut eszembe az a szó" nálam is elő szokott fordulni normális esetben is. Viszont én nem tudtam, hogy ez migrén-tünet. Hiába, no, mindig tanul az emberKép

Jovi
9+4

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Cat Kép Orsi Kép
Hátha nektek megvan. Anno öszi topikon valaki feltette egy tejtermelést serkentő süti receptjét.
Sógornőmnek kellene, mert mindent kipróbál, amivel serkentheti.
Nagyon köszi, ha megvan.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Edit: akkor meg minidg drukk a babonak, de ezexerint jol veszi az akadalyokatKép a kisfiad pedig gyonyoruKép

MInyu: haaat, nem volt egyszeru szules, de a lenyeg ott van a kisagybanKép

Orsi: jajjj ne csinalj ebbol gondot magadnakKép mi volt amugy a gond szombaton?Kép ja es nem ZUgloban laktok? mert akkor siman elugrok feletek, pl csutortokon is jarok arra, viszem Lackot jatszobolcsibeKép

orsoly
orsoly

Orsoly Kép
mi ugyan nem, de Cat igen... Cattel viszonylag sűrűn talizunk, ha Neki is jó, akkor legközelebb elviszem neki, és onnan Te el tudod vinni. Kép
Szombat: Levi már éjjel is raplizott, kb. óránként kelt,a végén már az ágyunkban kötött ki. Majd megjött anyu, hogy felvigyázzon a fiúkra és kanalassal megetesse őket, de ahogy kiadtam Levit a kezemből nagyon-nagyon elkezdett sírni, majd megpróbáltam még 1-2 alkalommal nuku eredmény, így inkább maradtam otthon, és nagyjából egész nap fogtam... nem volt szívem otthon hagyni, különösen úgy, hogy a HIPP nem volt kint, és csak azért mentem volna alapvetően.

Edit Kép
sajna, nincs meg Kép

A babónak továbbra is drukkolunk, nagyon-nagyon ügyes volt eddig is, remélhetőleg minden jól fog alakulni! Drukk hegyek elindítva felétek.

Képezljétek el Levinek hőemelkedése van Kép nagyon nyűgös, karban is sirdogál, keze a szájában, nyála jobban folyik, mint eddig bármikor Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

EditKép
A tejcsináló golyó:
"250g búza, 150g árpa, 100g zab, 150g vaj, 100g kesudió, 150g barnacukor

A gabonakeveréket és a durvára vágott kesudiót pár percig szárazon pirítjuk. Utána hozzáadjuk a vajat és a cukrot. Ezekből kell golyócskákat gyúrni úgy, hogy kb. két evőkanál vizet adok a maszzához.
Naponta 2-3 golyócskát kell elfogyasztani"

OrsiKép
Szegény Levit jól megviseli ez a fogzásKépKép Szerintem adjál neki Baby Panadolt, hátha attól megnyugszik kicsit, és tud legalább aludni egyet.

Nálunk lehet updatelni, csak Norbit ne hozzátok, mert rosszul vagyok tőlük!KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Minyu, csiszicsisziköszörűűű ez a gyerek gyönyörűűű Kép

Edit tényleg csodaszép ez a mosoly. Olyan szopogatnivaló ez az ujjacska.
Szerintetek mi vagyunk csak erre így kihegyezve vagy az is mosolyog ezeken a fotókon aki nem friss anyuka?

Cat, azt hiszem lehetetlen elkerülni az ágyról leesést Kép nekem hatalmas lelkiismeretfurdancsom volt annó.

CSajok mit hallok látta valaki Szulák shoht? Most akkor a tökéletes testű tökéletes Schobert házaspár válik? Vagy mi van? De nem terhes épp a másodikkal?

Erika
hurki

HurkiKép
Én csak annyit láttam belőle, hogy kisfiúk lesz, már 3 UH is igazolja, és akkora fütyije van, hogy csak na. Na és a neve ifj. Schobert Norbert lesz. No comment...

Cat
Kép
cateye

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?