Sziasztok!
Gyors szuletestortenet.
Szoval mivel kozel 2 hetet tulhordtam a pocaklakom, 30-an szombaton este 7 kor meginditottak a szulest.Ez ugy nezett ki, hogy ket pakkal be a korhazba, este 7 kor felraktak egy hormontapaszt, es vartunk...reggel 7 ig semmi, meg egy aprocska fajas sem volt. majus 1-en reggel 7 kor a folyamatot megismeteltek, utanna 1 oran keresztul monitoroztak, de valtozas meg semmi..Ekkor ugy dontottek ha estig nem tortenik semmi, akkor burkot repesztenek es kiszedik a kisordogot...
Amugy sem szeretek korhazban lenni,de kenyszerbol ritka rossz volt.1-en delutan egykor epp egy kartyajatszma kozben hatalmas pukkanas volt
.Na ekkor folyt el a magzatviz....Mennyisegre kb mint a Csendes ocean vizkeszlete.gyorsan raraktak monitorra, es figyeltek a fajasokat, amik hol jottek, hol nem...Ferjem meg rohogott mellettem, hogy mi az a 120 as fajas...Az semmi....(Mint ha o lazan tudta volna a dolgokat)
Szoval 1 kor levittek a szuloszobaba ahol parom lazan nekiallt keresztrejtvenyt fejteni...En 3 kor kozoltem mindenkivel, hogy meghalok, ertesitsenek mindenkit, ha nem elnem tul....A szuleszno meg lazan kozolte hogy nyugodjak meg,ez a folyamat eltart meg vagy 18 orat....
A szules legrohejesebb resze most kezdodott, mert a ferjem, aki a szulesoktatasokat is kihagyta, odault mellem, bekapcsolta a tvt, eskommentalta 2 fajas kozott hogy a Brisbane-i focicsapat eppen hany pontos labdat dobott vagy mit csinalt, amikor pedig jott a fajasom, a tv filmekbol jol ismert modon kapkodta velem a levegot
)). Persze mutatta hogy kell (kellene) csinalni....
Azt meg tudom hogy a szulesznok is ezen rohogtek.
3kor mar nagyon nem birtam es kaptam egy adag pethidinet.Ennyit arrol a szulesrol amit elterveztem...Amugy sem allhattam fel, mert vegig monitoron voltam, de az hogy fajdalomcsillapitas is kellett azt nem terveztem be.
6 kor megvizsgaltak es mondtak hogy most adjak bele mindent, mert lehetne szulni....
Erre elmondtak nagyjabol mit csinaljak....Eleg furcsa erzes volt, mivel meg nem szultem, azt sem tudtam hogyan is alljak hozza a nyomashoz....
A vegen a szuleszno, a ferjem, es anyukam is egyutt kiabalta hogy mikor nyomjak.
A dolog eleg szarul nezett ki, mert haromnegyed ora elteltevel a gyerek meg meg sem mozdult...Ekkor jott a mento otlet, alljak fel es probaljam ugy.Mondtam ennel mar minden jobb lehet szoval probalkozzunk...
Kb 5 perc utan ereztem a gyerek fejet es a vegen 7 ora 12 perckor kibujt a kisordogom, 3836 grammal es 55 centivel. A szuleszno es az itteni korhazi szemelyzet szakertelmenek koszonhetoen mindenfele brutalis szakadas, vagas, oltes nelkul megusztam a dolgot, es minimalis 180ml es vervesztesem volt az egesz szules alatt.
(Ja es itt tennem hozza, hogy a nalam kozremukodo szulesznoket meg eletemben nem lattam, kituno szakertelemmel lattak el a feladatukat, es mindenkivel egyforman turelmesen bantak es iszonyu nagy aterzessel segitettek. Remelem egyszer mindenhol ilyen szinvonalu lesz a korhazi ellatas.)
Egyszoval a szulesem gyors volt, konnyu es megegyszer nekifutnek ha kellene
.A gyerekkel pedig mar masnap reggel 10 kor itthon voltunk.Azota is szokjuk a dolgokat.(Azt pedig meg hozzatennem, hogy itt nekunk azt tanacsoltak, akkor kezdjuk el ujra a "hazas eletet" amikor mi jonak latjuk.Nem kell varni 6 hetet
.Nem is vartunk
hihihi
Mindenkinek hasonloakat kivanok a szulessel es a babazasssal kapcsolatban.
Gabi es Nolan