Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Anyukák,Kismamák!!!

Nemrég találtam rá erre az oldalra,amit eddig csak olvasgattam, gondoltam mostmár irok is Nektek, mert nagyon aranyosnak találom,h. itt ekkora összefogás van az Anyukák között!
Én 24 éves vagyok és másfél éve szültem meg kislányomat,Lillát a Kútvölgyi kórházban Mészáros doktornál.Most ismét kisbabát várok a 9.hétben vagyok.
Ha valakinek esetleg kérdése lenne a kórházzal vagy bármivel kapcsolatban,nyugodtan írjon nekem,nagyon szívesen segítek mindenben amiben tudok...Kép)
Mindenkinek nagyon jó babvárást és szülést kívánok...
addig is sziasztok...
adri
lillaadri

Sziasztok,

Szépia: szeretném ha ikrek jegyű lenne, és programozom neki, hogy eszébe ne jusson bikaként előbújni. :-)) még ezt a pár hetet kibirhatja odabent. Nem lenne jó korábban jönne. Az iker jegyüek borzalmasak egyfelöl másfelöl iszonyatosan jó fejek, hiszen ez a kettősség jellemzi az egész életüket, olyan mintha az ember keresné az ikertesőját, de tényleg , ezt bizton merem állítani, mert én magam is ilyen jegyű vagyok. Nagyon szeleburdi, minden érdekli, kapkod egyik dologból a másikba, dumál egész nap, mosolyog és hasonlók. Na persze tudok olyat, is aki ennek pont az ellentéte... szerintem nincs jó vagy rossz jegy. Jegyek vannak és azokat kell megélni, hiszen az egész KARMA.... :-)) na ennyit a mély keleti filozófiáról. :-)))

Homeós dolgok: Lányok vannak tanfolyamok laikusoknak, nemrég rátaláltam egy oldalra, én benne vagyok, hogy menjünk együtt, Kútvölgyisek tartsunk össze. Tényleg rémes, hgoy mi mindent adnak nekünk be gyógyulásunk érdekében, de nem nem és nem én nem szedembe ezeket és főként nem a gyerekem. Van mindenféle nagyon jó könyv, én már vettem is egyet kifejezetten gyermek homeopátia és azt lapozgatom, meg aztán van mindenféle más egyéb könyvem is a témában. Én aromaterápiában is nagyon hiszek, abból és gyógynövényekből is képzem magam. Amúgy tudjátok mi szeretnék lenni? babamasszázs oktató.... Szerintem annyira cuki szakma lehet. Jó sokat kell hozzá tanulni, de hát megéri....

Hú micsoda szófosásom van.....

Szülésznőt én úgy választottam, hgoy miközben vártam a dokimat, (ez úgye néha elég hosszú idő) figyeltem, hogy melyik hölgy hogyan kommunikál és viselkedik az ott lévőkkel, és Klári nekem nagoyn szimpatikus lett, igy megkérdeztem, hogy Õ egyáltalán szülésznő-e és mondta igen, plusz volt ott egy pár, akik szintén biztattak, hgoy Õ nagyon aranyos és igy lett Õ... Meglátjuk,milyen lesz.

Erka, Szépia: mikor kezditek a ctg-t?

Egy fura kérdés: és tudom, hogy nehéz rá válaszolni, de milyen amikor görcsöltök? nekem inkább apró szúrások szoktak lenni, de nem mondanám görcsnek... vagy ez az? olyan nehéz ez az egész.....

Én elkezdtem a gátmasszást, nagyon fincsi az olaj illata és jó kis nyugtató, megvettem a mellápoló és tejserkenő olajat is és kezdem a hétvégén a málnalevlet. Túl korán ne kezdjétek, mert felesleges....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Lillaadri! Én is a Mészáros dokihoz járok, helyesebben egyszer voltam nála megismerkedni, majd kedden (17-én) megyek a magánrendelésére. Nekem a sógornőm ajánlotta, aki nagyon meg volt, van vele elégedve. A kórházról, szülésznőkről nem tudok túl sok mindent... Nagyon örülnék ha megírnád milyen tapasztalataid vannak, mind a kórházzal, mind a dokival kapcsolatban.

Előre is köszönöm

Anide

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Erkaberka
Sok múlik ám az aszcendensen is!!!! a férjem Ikrek, Szűz aszcendenssel és az aszcendens a domináló nála, ikreknek nyoma sincs benne, max. hogy mindig tanul újat, de más semmi. én bika-bika vagyok, a fiam rák-bak. a 3 Föld jegy teljesen harmonizál.

szépia
nem mellszívó nálkül lehetetlenség szoptatni. csak a tapasztalatom, hogy amikor alszik a baba, és majd szétdurran a mell, akkor bizony megváltás, ha lehet fejni. azt meg el lehet tenni, frigóba, vagy anyatejgyűjtőbe leadni, segíteni azoknak, akiknek nem jut anyatej. nekem mindenképpen bevált.

LillaAdri
húú, nagyon fiatal vagy! nekem is Mészáros a dokim, én is nála szültem, csak jókat tudnék mondani róla, amit már megtettem korábbi hozzászólásaimban.

Johanna
azrét homeos orvossal is jó konzultálni, mielőtt majd a gyereket kezelgeted homeopátiával! nem mindenkinek jó ám uaz a homeopátiás szer. a könyv viszont jó támpontot tud adni, de az öngyógyítás főleg pici babáknál elég veszélyes is lehet.
viszont a most születő babák már nem kapnak higanyos oltóanyagot.
mi is homeozunk mióta megszületett a fiam.

babamasszázs
én voltam a fiammal, védőnők tarthatják. maga a babamasszázshoz szerintem érzék és sok-sok szeretet kell, olyan sokat nem kell hozzá tanulni.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor:
Homeo: persze, hogy szeretnék konzultálni dokival, már a gyermekorvost is úgy szeretnénk választani, hogy homeopata legyen. remélem elválla, mert állitólag Õ a legnépszerűbb. Meglátjuk, jövő héten felkeresem.
babamasszázs: persze a saját babámhoz nem kell más, de ahhoz, hogy mint szakmát űzhessem sok sok papír kell, először sima masszőr, aztán lehet babamasszást tanulni. de érdemes lenne, mert még kevesen vannak.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Jaj még egy: ez a szoptatás tényleg ennyire nehéz? már előre parázok, illetve ez rossz szó, de azért vannak félelmeim.

És még valami a sebek és folyás is kellemetlen lehet, hány nap ami olyan igazán rossz, mire számítsunk mi még akik a nagy esemény elött vagyunk???
Johannazsebi

Kép
Kép
johanna1975

Apropó: egy csomó hülye praktikus kérdésem van.
van-e: mikró és lehet-e használni? van-e hűtő? Wc papír? adnak-e betétet? ugye a babának semmit nem kell vinni? a baba tényleg non stop velem van? Adnak-e cukros vizet?

Én teljesen másképpen étkezem mint ahogy azt a kórházban szeretnék, igy én ott biztosan semmit nem fogok enni, tehát ehhez fontos hogy legyen hűtő, mikró és még használhassam is. Lehet, hogy nagy kérés, de én nem eszem se fehérkenyeret, se cukrot, se élesztőt és általában semmit amit egy normális ember eszik. De jelentem élek és jól vagyok, babám is nagy, tehát olyan nagy baj nem lehet... :-))

Köszönöm a válaszokat

johannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna
én 2002-ben szültem. akor volt mikro, de nem használtam, mert mindig frissen, melegen hozták a csalástagok a kaját. hűtő közös volt, én alapítványi szobában voltam, a folyosó végén jobbra az utolsó szobában, annak a végn volt egy. wcpapírt vittem, az nem volt a WC-ben, vagy ha volt hamar elfogyott. betétet adtak és hálóinget is szoktak, de amikor én voltam, nem votl hálóing... még jó, hogy vittem. babának jó ha viszel saját cumisüveget (a benti elég gáz) a cukros víznek. az első pár nap, amíg nincs tej, legalább megnyugtató, hogy tudod, vmit "evett". inkább az, mint a tápszer. meg textilpelust püfiztetésnek, pelenkázákor ráfektetni, meg szopikor is jól jön a karra teríteni, nem izzadtok össze.

én semettem a kórházban semmit, csak azt, amit hoztak anyuék. kevés a kórházi étkeztetésre a pénz ezért is olyan pocsék a kaja mindenhol. meg az a kaja nem nagyo serkenti a tejelválasztást.

a szoptatás nem nehéz, csak először az ember lánya azt sem tudja mit is csináljon, hogy fogja a babát stb.
a fiam pl. nagyo lusta volt, még a száját sem nyitotta ki, ha meg igen, akkor két szipka után már aludt. folyton a kis fülét kellett piszkálni, hogy nyammogjon. azt sem tudtam, hogy a cicit kicsit ki kell fejni pár nyomással, hogy felpuhuljon a bimbóudvar, mert ha túl kemény, a gyerek nem tudja bekapni. arra vigyázz, hogy ne ess abba a hibába, hogy bimbóvédővel szoptatsz! én jól megszívtam, amiatt szakadt fel a mellbimbómon a seb. ahogy elhagytam, pár nap kínlódással ugyan, de rendbejött + homeopátiával. aztán a fiam úgy rákapott a tej ízére, hogy hamarosan zabagép lett belőle.
az első hetek , hónapok bizony szoptatás, fejés, szoptatás, pelusozással teltek.

olvass el mindent ezzel kapcsolatban is, és fő a pozitív hozzáállás!!

KépKép
KépKép
gumicukor

Hát sziasztokKép!!!

Anide:
Örülök,h. Te is kisbabát vársz és a Mészárosnál fogsz szülni!Én éppen tegnap voltam a magánrendelésén,most elöször mert eddig csak a korházban voltam nála(még az első babánál is)!Csak most hely hiányában oda hívott minket.Egy picit féltem,h. mennyit fog kérni,mert volt rákszűrés,ultrahang,vizsgálat,leletkiadás és kartonozás is,de képzeld el ,csak 6000ft.ba került mindenKép)és ez azt mondta fix ,alkalmankénti ár!!!
Amúgy az első babánál teljesen véletlen ismerkedtünk össze,mert azt hiszem 8hetes lehettem amikor elkezdett fájni a pocim és az akkori orvosom éppen sielni volt.Budaörsön laktam akkor még és ugye budaörs az a Kútvölgyi Kórházhoz tartozik, bementünk a férjemmel s.o.s.-ben a kórházba és pont ő ügyelt!
Nagyon megszerettem a nyugalmát és azt,h. mindig kérdezhetek Tőle bármit.A kislányomat is vasárnap szültem,ő egész hétvégén Szépasszonyvölgyben volt konferencián és csak reggel jött haza,aztán állítólag a konditeremből jött be hozzánk szülni...
Szóval én meg voltam mindennel elégedve, a csecsemősök is aranyosak,a szülésznőt nem választottam,de Erzsi volt éppen akkor ügyeletben és már beszéltem is vele,h. most őt szeretném,ha ismét mellettünk lenneKép!
Most hirtelen ennyi jut eszembe...
Majd kérlek ird meg mi volt a vizsgálaton...

Johanna:
Válaszolgatok amire tudokKép!
A szoptatás csak eleinte nehéz,de nagyon hamar bele lehet jönni és akkor nincs "megállás"..és hidd el a nővérkék is nagyon segítőkészek lesznek majd,csak kövesd amit mondanak.Ha fájna 2-3 nap után ,akkor van olyan krém,h. -garmastan, az nekünk nagyon bevált.
Én természetesen szültem,nekem 3-4 nap volt a nagyon fájdalmas,de vannak speciális ülöpárnák amivel egy kicsit elfogadhatóbb a dologKép!
Mikró van,de csak kérésre lehet használni,szóval odaadod a hamcsit egy nővérkének és ő megmelegíti,én is csak hozott kaját kívántam!Hűtő és wc papír van,betétet és hálóinget is adnak,sőt annyit használsz ezekből amennyit csak akarsz...Betétet nem is tudnál olyat vinni,mert nagyon nagy kell,viszont sok bugyit vigyél!!!Kép
Cukros vízet Lilla csak az első éjszakán kapott,mert akkor nem hozták be,de másnaptól végig velem volt!De ha kéred első éjszakán is behozzák,csak én nagyon kimerült voltam,mert előtte éjjel végig görcsöltem márKép!
Remélem tudtam segíteniKép!
Jó babavárást!
Én is kérdeznék most Tőled,mert én meg ezeket a homeopátiás gyógyszereket nem ismerem és szeretnék többet megtudni róluk...
Köszi,
adri
lillaadri

sziasztok,

Adri, az elmult napokban csomo minden elhangzott homeopátiás szerekröl szerintem érdemes kicsit visszalapozni...

Johanna, már elvesztettem a fonalat: te mikorra várod a babát???
ma voltam dokinál, azt mondta napok ota minden kismama ilyen görcsökröl és haskeményedésröl panaszkodik igy ö már csak azt tudja mondani hogy ez fronthatás.
viszont nagyon elszomoritott mert a baba még mindig popsival lefelé van igy ma császárrol beszélt nekem, öszintén szolva ez a mai napra engem teljesen levert, bánatomban még most is az irodában vagyok.... Mostantol pulsatilla nevü bogyot adott, azt olvastam az segithet abban hogy megforduljon...bár csak igy lenne.
voltam ctg-n (ma elöször) és Klári volt bent, tényleg nagyon szimpatikus, mivel üres volt az egész szülész rész, végig mutogatta a szülöszobákat is!

SZOPTATÁS: melyik a tuti jo (de nem legdrágább) mellszivó, vagy milyet nem szabad venni???

szépia
szépia

Johanna, milyen olajokat használsz???

köszi, szépia
szépia

Sziasztok!
En osszevissza valaszolgatnek, nem tudom, melyik kinek a kerdesere lesz valasz.

A gorcsok szerintem olyanok, mintha valami nagyon rossz hascsikarasod lenne (a koraszulesem elott ossze is kevertem ezzel, csak az kezdett gyanus lenni, hogy rendszeres idokozokben jottek-mentek, aztan a verzes egyertelmusitette). Ha tul gyenge, vagy rendszertelen, vagy mozgasra elmulik, valoszinuleg csak joslofajasok.

Szerintem mellszivo nelkul is nagyon jol lehet szoptatni, en pl tobbszori probalkozoas ellenere se birom a hasznalatat. Nagyon faj, tep. Valoszinuleg tulerzekeny vagyok, mert eleg markasat is kiprobaltam mar, megse jott be. Kezzel viszont tudok fejni, nem faj. Na meg egy par het utan mar egyaltalan nem szoktam fejni, mert tenyleg beall egy egyensuly a kereslet-kinalat kozott. Arra a 2-3 hetre meg akkor is sajnalnek ilyen draga cuccot venni, ha nem fajna. De tudom, hogy sokaknak nagyon bejon, nem lebeszelni akarok rola senkit, csak megnyugtatni azokat, akik nem biztosak benne, hogy akarnak ilyet venni, hogy egyaltalan nem baj, ha nincs mellszivojuk.

Meszaros doki: nagyon kedves, nekem igazan szimpatikus volt. Egyetlen "hibaja", hogy kicsit nagy es lenduletes a keze :o) de nagyon aranyosan probalja elterelni errol vizsgalat kozben az ember figyelmet azzal, hogy folyamatosan dumal, szinte lukat beszel az ember hasaba :o) (Nem o az orvosom, de epp nala szultem.)

A korhazban elvileg minden van. Gyakorlatilag jo, ha mindenbol visz az ember tartalekot, lehet, hogy nem kell, de lehet, hogy nagyon jol jon. (Betet - Tena inkontinencia betetbol a legnagyobb meret van olyan jo, mint a korhazi; sok bugyi helyett jobb a Tena fix, ez a nagybetethez valo halos bugyi, nyulik mint a regi bevasarlohalok, es konnyen moshato, gyorsan szarad; haloing; wc papir, stb) A kaja nem ehetetlen, csak keves egy picit. Mondjuk en nem vagyok finnyas, a menzakajat is megettem a suliban, teny, hogy sokak szerint nem jo a koszt. Viszont a hutobe nem raktam volna semmit. Tele volt, budos volt, gusztustalan. Minden atvette a szagot, amit betett az ember. Mikro van, az aulabol nyilo helyisegben, a huto meg a folyoso vegen. Azert azt hiszem a legtobben foleg az elso napokban meggondoljak, hany metert caplatnak es miert, vagyis nem biztos, hogy egy tal kajaert el akarsz majd vanszorogni a folyoso masik vegeig. A wc-re es a csecsemoosztalyra ugyis ki kell neha menni. (Ezert en olyan kajakat vittem be, amiket nem kellett huteni, se melegiteni.)

Cukros viz: ha nem viszed be a babat a csecsemore ejszakara, mert elboldogulsz vele, nem adnak. Ha beviszed, akkor valoszinuleg adnak, ha nagyon bombol. Ha a lelkukre kotod, hogy ha felebred vigyek ki neked, mert megszoptatod, akkor tenyleg kiviszik neked cukrosviz itatas helyett, de akkor meg minek tolnad be a csecsemoosztalyra :o) Neha nem baj, ha egy par korty vizet kap a baba, ha ettol vegre sok siras utan megnyugszik, es hagyja a mamajat aludni. (Ha mar szoptattad, a cumit kikopi, es kimerulsz a faradtsagtol, ez tenyleg "eletmento" lehet.) De nyilvan nem szabad eltulozni. Kulonben a legjobb, ha gyakran szopik a baba, es az a nehany csepp elotej, ami sargas, tomeny, es tenyleg keves, az nagyon-nagyon fontos a babanak. Azt meg kell innia/ennie, nem jo lefejni es kionteni! Es minel inkabb szoptatsz, annal elobb belovell a tej.

Ja, es megegy javaslat, de ezt csak ovatosan mondom.
Ha az embernek gatsebe van, jobb, ha minel kevesebbet maszkal. Egyszeruen jobban gyogyul. Azonkivul a szoptatashoz is nyugalom meg ido kell, meg az, hogy a mamanak is legyen ideje enni, inni, szunyokalni. Ugyhogy en mindig megkertem a rokonsagot, hogy elso nap senki ne jojjon be, utana is csak a ferjem es a gyerekeim. (Kiveve a legutobbi alkalommal, mert most nem volt gatmetszes, teljesen fittnek ereztem magam.) Illetve ha jonnek, egyszerre jojjenek. Volt egy szobatarsam, aki masodik napra total kikeszult, mert egyik vendege jott a masik utan, nem tudta azt mondani, hogy hagyjak mar pihenni, majd otthon latogassak. Akkor mar jobb, ha egy adott oraban mindenki bemegy, aztan haza.

Hu, bocs, kicsit hosszu voltam!

Udv,
Orsi
torsi

Szepia!

Nekem volt faros babam, es egy nagyon szakerto orvos azt javasolta, hogy Pulsatilla Ch 200 -at vegyek be EGYSZER! Ha akar, megfordul a baba, ha nem , nem. (Nem fordult meg, de lehet, hogy azert, mert akkor meg nagyon kezdo voltam a homeos dolgokban, es nem tudtam, hogy mentolos cukorkaval elszopogatva nem fejti ki a hatasat. Marpedig akkor nagyon kohogtem, es igy ket mentolos cukor kozt kaptam be a csodabogyot :o)

Orsi
torsi

Sziasztok lányok,

tegnap voltunk dokinál, minden ok, a méhszáj teljesen zárt, a baba fejjel lefelé van, a doki szerint már így is marad. Rákérdeztem, hogy melyik szülésznőt ajánlja, de azt mondta nem ő akar választani, nézzek ki magamnak valakit- a ctg-n majd alkalom nyílik arra, hogy beszélgessek is néhánnyal, és ő majd utána elmondja a véleményét róla, de csak 1-2 ember van akivel nem dolgozik szívesen, mert a természetgyógyászati és az orvosi módszerek közötti határt nem veszik tudomásul. Egyébként a homeopátia ellen nincs kifogása-ennek nagyon örültem!!!
Epidurális érzéstelenítésről is beszéltünk, még 2 hetem van, hogy eldöntsem, kérek-e, de nagyon valószínű, hogy fogok. 25-én megyek legközelebb a kórházba, vér -és vizeletvizsgálatra és az első ctg-re. Elkezdtem vizesedni, a dokinak egyből feltűnt, ezért több pihenésre ítélt.

Szépia,

én Avent Isis mellszívót kaptam kölcsön, több ismerősön szerint ez a legjobb, de biztosan nem olcsó...

Johanna, Szépia

lehet, hogy ctg-n találkozunk?

erka
erkaberka

sziasztok,

Orsi, kösz a sok infot,
tegnap a dokim ezt a Pulsatilla 200-at mondta nekem is hogy heti 1x szedjem, na persze a homeopátiás dokim egyböl elbizonytalanitott hogy szerinte jobb lenne az alacsonyabb potencialt szedni naponta...na ilyenkor mit tesz az ember? azt hiszem felkeresem Toth dokit.

Erka, én 20.-án megyek ctg re vérvételre meg dokihoz, ja és 19.-én megprobálok eljutni a szülés elöadásra. Te mikorra várod a babát?

szépia
szépia

Szépia,
Ugyan én eléggé új vagyok a topikon, de azért talán segíthet Neked, amit még a babavárásom elején olvastam valahol a "popsis" babák megfordításával kapcsolatban. Szóval, ha lehet, a vége felé az orvos kívülről megpróbálja megfodítani, de azt ajánlották, hogy naponta pár percet álljon az ember lánya négykézláb, és az jó esetben segít befordulni a babának. Esetleg próbáld meg, rosszat biztosan nem teszel vele, nem is megerőltető. Valószínűleg a sok irodai ülés sem tesz túl jót...

Erkaberka,
vizesedésre próbálj meg zellert (van ebből a bizonyos szárzeller, ami sokkal finomabb és salátába tehető), vagy petrezselymet enni, az gyorsan lehúzza. Nekem abszolút bejött. Ilyenek még a citrusfélék és a paradicsomlé is - többek között.

Mindenkinek szép napot, jó babavárást!
Dóri
kiskacsa

Június 23-ra, tehát a szülinapodra:-) várom.
Akkor nem találkozunk ctg-n, mert én 25-én, szerdán megyek először és utána mindig szerdánként.

19-én én is megyek előadásra, de nem a szülésről lesz szó (azon múlt héten voltam és szülőszoba látogatáson is), hanem a szoptatás és a gyermekágy a téma. Szerintem egy nap csak egy előadás van, vagy lehet, hogy rosszul tudom??

e
erkaberka

Dóri, köszi a tippet:-)

e
erkaberka

Erkaberka,
szívesen, remélem tényleg segít!
Egyébként az előadásokkal kapcsolatban én már majdnem mindegyiken voltam és szerintem a Szülés, együttszülés és a Gyermekágyas a leghasznosabb. Az utóbbin nálunk a Rákóczi Ági és egy csecsemős nővérke volt bent, mindent elmondtak, adtak egy listát is, hogy mit kell magaddal vinni. Egyébként őtt is végigmondják nagy vonalakban a szülést, de nem baj, jó több felől hallani a véleményeket. A Rákóczi Ági - úgy tudom - használ homeopátiás szereket, őt szerintem érdemes megkérdezni ott, hogy mit lehet beszerezni előre.

A szülésznő-választási "problémára" én csak annyit mondanék, hogy mindenkitől azt hallom, hogy sokkal fontosabb és érdemesebb szülésznőt választani, mint orvost, hiszen ő lesz veled ott végig, és nőként talán egy kicsit több empátiával rendelkezik, mint egy férfi... (Nekem minden szülésznő szimpatikus volt eddig, a Szülés előadást a Király Kati tartotta és nagyon jó fej volt, teljesen "laza".)

Sziasztok,
Dóri
kiskacsa

Dóri, köszi, majd megprobálom a 4kézlábat, ez tényleg nem áll semmiböl, még olvastam valami "indiai hidról" is.... mindenben bízom, csak ne akarjon ez az aproság császárt!

bocs rosszul irtam mult héten én is voltam szülés elöadáson és jövö héten valoban szoptatás és gyermekágy lesz a téma!

szépia
szépia

Sziasztok lányok,

próbálom összeollózni a gondolatokat. Hol is kezdjem? Manócska 59 centivel és 3550 g-mal jött világra. Homeos dokit nem kerestem, mivel igazándiból a szülésznő az aki végig veled van és
a mi kórházunkban a dokik nagyon megbíznak bennük. Ha szedni akarsz ilyesmit, természetesen mindenképpen konzultálj vagy egy dokival vagy egy
szülésznővel. Egyébként van egy előkészítő kúra, ami 10 napig tartana és ennek az összetevőit tudod tovább használni a szülés közben is, a latin
nevük Caulophyllum és Pulsatilla. Fájdalom- és vérzéscsillapításra pedig az Arnicat és a Hypericumot szedtem, gátvédelemre pedig orbáncvirág olajat vittem magammal (ezt elég nehéz beszerezni, jó az orbánfűolaj is, de nem
annyira). Ezeknek az adagolását tényleg egy szakértőtől kell megkérdezni, de mivel egyre népszerűbbek, szerintem a kórházban is találtok olyan embert aki ért hozzájuk. Ferenci Erzsike ilyen és ráadásul nagyon nyugodt, szimpatikus lány, örülök, hogy találkoztam vele. A bogyókat mi a Széna téri patikában vettük meg.
Málnalevélteát én már nem ittam, mert mire elkezdtem volna kb. a 37. héten jártunk és azt mondta a szülésznőm, hogy az már kicsit késő, ilyenkor gyakran kitolja a szülés időpontját.

Nos, mi elég "korán" bementünk a kórházba, 2.50-kor indult el nagyon a nyákdugó szivárgása, kb. fél 5-kor (már amennyire emlékszem) elfolyt a
magzatvíz. 5 után értünk be, lehetett fél 6 is és még csak 1 ujjnyira tágultam ki. Ezzel kényelmesen elvoltunk egy darabig, volt sok nevetgélés,labdára ülés, aztán olyan 9 körül kezdtek sűrűsödni a fájások. Volt beöntés,
ami írtó sokat segített, mert helyet engedett a méhnek, a fájások is szaporábbak, illetve erősebbek lettek. Kádban nem lehet szülni a
Kútvölgyiben, de vajúdás közben tusolni igen, ami nagyon jó volt. Amikor már jó 3-4 perces fájásaim voltak, a szülésznőm csinált egy homeos koktélt: kb. 2 dl vízben oldott fel bogyeszeket és ezt kellett minden erősebb fájásnál kortyonként meginni. Mire elfogyott volna, nekem már nem volt kedvem sem erőm próbálgatni a vajúdási lehetőségeket, jobban esett feküdni. Később, még
a kitolási szak előtt, kaptam oxytocint, ami sokat segített abban, hogy a fáradtság ne nyomja el a fájásokat. Persze voltak pillanatok, amikor szinte kiszakadtam a testemből - néhány pillanatra (ami nekem hosszú perceknek tűnt) el is aludtam. Vajúdáskor a férjem fogta a kezem, együtt lélegzett velem, a szülésznő masszírozott és a hasamra gyakran tett muskotályzsályás
meleg vizes borogatást, ami nagyon jó volt. Amikor jött a kitolás, az egyik lábam a doki, a másik a szülésznő oldalába támasztva, minden nyomásnál a férjem is velem nyomott és ő számolt. Hiába tanultuk a légzéstechnikát, ott hirtelen még az is kiesett a fejemből, de aztán a doki, a szülésznő, a férjem segített megtalálni az utat. A nyomás is fura - nem tudom olvastátok-e az egyik kismamában egy anyuka beírt, hogy mennyire megzavarta őt a szülésénél, hogy azt mondták neki: pisil-kakil. Pedig így van, csak én
például először fejbe nyomtam, hiszen ezt a tornán nem lehetett gyakorolni,csak "mutatóban", így rá kellett állni a megfelelő módra, tényleg úgy kell,mintha nagyon kellene kakilni, vagyis lefele nyomni. De ezt egy jó szülésznő és orvos mondja, illetve látja, hogy jól csinálod-e.
Amikor kibukkant a picink feje, a férjem súgta, hogy mindjárt megvagyunk, pedig én már úgy éreztem, nincs semmi erőm. Gátmetszés volt, mivel a manónk úgy akart kibújni, mint Superman: a karja kinyújtva a feje mellett. De ezt én észre sem vettem és nem is repedtem, ebben szerintem az olaj a segítségemre volt.Aztán még egy fájással és 1 nagyobb nyomással kint volt a manónk, ez a látvány feledhetetlen, igaz mi le is fényképeztük.
Jó, ha visztek gépet, mert nagyon sok minden kiesik és utána én próbáltam összerakni a puzzle darabokat, hogy minden megmaradjon...
Szóval már egy hete, hogy megszületett a mi gyönyörű pici manónk. A szülés a fájdalmak és a küzdelem ellenére nagyszerű volt: az orvosom és a szülésznőm egyként álltak mellettünk és támogattak. Azzal kapcsolatban, hogy párom is velünk volt nem azt hangsúlyoznám, hogy mekkora élmény ez nekik, mert persze az, hanem azt, hogy nekünk milyen volt: mintha tényleg egy testként szültünk volna, nem tudom és nem is akarom elképzelni, milyen lehetett volna nélküle.
Szombaton jöttünk haza és kicsit furcsa volt: amit itthon hagytam, az még mind a pocakhoz kapcsolódott és kicsit furcsa megszokni, hogy nincsen és hiányzik is az a 9 hónap alatt kialakult, megszokott és imádott életforma.
Persze mindenért kárpótol a mi kis szuszmorgónk, de azért ha visszanézem a szülésről készült fotókat vagy ha ránézek vagy mesélek róla, rögtön
prüntyögök, mert a szülés valami kimondhatatlan, elementáris csoda és el sem tudjuk képzelni előtte, hogy milyen lehet és hogy mire vagyunk képesek.
Azért lányok élvezzétek a babásodás minden pillanatát és próbáljátok meg jól a szívetekbe és emlékezetetekbe zárni!
Egyébként olyan sok mindent lehet hallani - ne adjanak infúziót, fekve ne, beöntés ne, gátmetszés ne! Higgyétek el, sokat segít és egyáltalán nem kellemetlen. Oxytocint is csak akkor adnak, ha tényleg kell. Nem kell végletekig ragaszkodni dolgokhoz. Bízzatok magatokban, a babában és azokban, akik mellettetek állnak ezekben az órákban.
Én örökre hálás leszek dr, Vida Gábornak,Ferenci Erzsikének és a férjemnek azért, hogy ennyit segítettek és ilyen szép emlékké tették a szülést.

Ildi
ildibaba

Ildi,

köszi a beszámolót, jól megmegkönnyeztem...
Nagyon meghatóak a soraid és nekem erőt is adnak.
Sok örömet és boldogságot nektek!!

Dóri,

én is a Király Kati féle előadáson voltam és bár tetszett az előadásmód, mégsem választanám őt szülésznőmnek-éppen azért, ahogy te is jellemezted- nekem ő már túl laza:-)

erka
erkaberka

Hali!

nekem az első 3-4 nap volt rossz a gátsebbel, a varratszedés után sokkal jobb lett. én vittem be jégakut és egy töröközőbe csavarva ültem rajta, amikor nagyon beleállt a fájás. meg kamillateát filtereset és abból csináltam borogatást, minden WC-skor és fürdéskor lemostam a gátat vele.

van nagy betét, nemcsak a kórházban. patikában lehet kapni Tena Lady. illetve Tena hálós bugyi, én is azt használtam, könyű kimosni, gyorsan szárad, párban árulják, nem gond a csere és tartja is a betétet, mégis jobban szellőzik, mint sima bugyiban. a terhesség előtti csípőméretet kell tudni (S, M, L stb) hozzá.

Szepia
a pulsatilla hurutos köhögésre is van. pulsatilla vulgaris?
én a megfordításról annyit hallottam, hogy a pocak alját is lehet elemlámpával megvilágítani, ha kíváncsi a baba, akkor a fény felé elindul.

mellszívó
nekem az Avent jött be, igaz nem próbáltam mást, de láttam a szobatársam a szájjal szívhatóval mit kínlódik, meg van csapra köthető, ez is elég bizarr. az elektromosat meg nem kötném magamra, olyan mezőgazdasági tehenészet jut róla az eszembe Kép
meg kézzel is fejtem, ami nemjön ki a szívóval az kézzel igen. kb. 6 hónapig fejtem kézzel és szívóval. ment az anyatejgyűjtőbe.

nekem a jóslók olyanok voltak, mint kisebb menszigörcs, rendszertelenek és a végefelé. meg néha a combomba is kinyilalt, nem erősen, inkább tompán. szülés előtti délelőtt meg nem tudtam elviselni semminemű ruhadarabot a pocakomon.
szüléskor is csak a hasam fájt, a derekam hátam nem.

ildibaba
tényleg úgy kell nyomni, mintha kakilnál, teljesen lefelé koncentrálva. nekem a légzés nagyo bejött a vajúdás és szülés alatt, a dokim tök dícsért a férjemnek, mintha midnig ezt csináltam volna.
a férjem is mnindig emlegeti, milyen jó volt, hogy ott lehetett a szüléskor, és a másodikat sem fogja kihagyni. hát, én sem szeretném.
nekem nem volt olajmasszázs szülés közben, azt otthon csináltam, meg intimtornát, de én sem éreztem a gátmetszést.
a tolófájás meg igazán nem is fájt, nekem olyan volt, mintha a hasmenéses hasfájás, amikor mindent lök ki magából a test. ezért a nyomással jól rá lehet segíteni és hamar kint van a baba.

Torsi
én ezt nem vettem észre a Mészáros doktornál. sok nőgyógyinál jártam már előtte, és mióta őhozzá járok (lassan 6 éve) sosem fájt egyetlen vizsgálat sem. nagyon tudja mit kell csinálni.
én a gátsebemmel másnap már mászkáltam, ültem rajta stb. inkább előbb, mint hetek után először. a szobatársam napok után sem mert leülni a fenekére, még a szoptatást is állva csinálta.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Érdeklődve olvasok a homeopátiás gyógyszerekről és kenőcsökről amik segítenek a szülés felkészülésében illetve a magában a szülésben.Engem is érdelkelnének,mert az első babám megszületése elég nehéz volt és hátha a most pocakomban lévő babuci ezekkel a szerekkel egy picurkát könnyebben megszületik.Elsősorban az érdekelne,h. kihez lehet ezzel a kérdéssel fordulni,a nőgyógyászhoz(Mészáros doktor) vagy a leendő szülésznőmhőz(Erzsi)...?Mondjuk még csak a 9.hétben vagyok,nem tudom hogy mikortól érdemes elkezdeni...
Köszönöm előre is a asegítséget!
Adri
lillaadri

Lillaadri
Szerintem beszélj mindkettővel, de még bőven ráérsz! ami jó, az a kismamatorna, az is segít a szülésben, kismama jóga, relaxáció stb.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat.

De vannak továbbiak: pl. hogyan főzők meg egy kamilla vagy más egyéb teát a kórházban?

Ildibaba: nagyon tetszett amiket írtál és tényleg fantasztikus élmény lehetett. Majd raksz fel képet Attiláról? Nagyon megkönnyeztem miközben olvastalak. Jó lehetett... ja és szombaton is engednek haza a kórházból? Ez jó hír azt hittem, hogy csak hétkönap, bár eléggé nagy hülyeség lenne.

Szépia: hogy én mikor fogok szülni azt csak babócám tudja, de Õ nem árulja el. Én súlykolom bele, hgoy minél később. A hivatalos az június 16. de valahogy aztt érzem, hgoy addig nem fogjuk kibírni. Legalábbis borzasztó keményedés nekem nagyon nehéz. Néha tényleg olyan, mint a beton. Te mikor?

Olajak: én kényelmes ember lévén, megvettem a Weledának a gátolaj cimű cuccát. Egyébként nagyon jó termékeik vannak, vettem már terhes olajat is, ez a pocakra popira és egyéb helyekre. És vettem mellápoló olajat is. Nem óóóóóóócsók, de jók. És ha külön külön veszed meg a gátmasszázs kellékeit, akkor sem jön ki jobban. Mert kell bázis olaj, mandula vagy valami más orbáncfű, búzacsira stb... és kellenek az illóolajok. Ezek drágák és még az arányt sem tudod.

Erka:Pulsatillát tényleg irják baba megfordításra, de még más egyéb módja is van. Pl. lehet lámpázni mert állítólag a fény felé fordulnak a lurkók. De ha császár lesz azon se aggódj, nem szabad aggódni. Hiszen a baba tudja, hgoy mit miért tesz.... próbáld meg lazán felfogni, mégha császárról van is szó.

Örülök, hogy tetszett Klári, tényleg nagyon rendes. ÉN csak ajánlani tudom.

Homeós cuccoknak utána nézek és megpróbálom összefoglalni. Most nagyon keményedek, de gyógyszertárban, aki árul homot is, lehet kérni füzetet, sok sok hasznos infó van benne. A cime: Homeopátia kismamáknak és kisbabáknak, két részes van egy kék és egy sárga füzet belőle. Ezen kívül van egy nagyon jó könyv a cime: a bába válaszol, abban is minden le van irva. nEm csak home hanem illóolajok, én nagyon sokat tanultam belőle. De megpróbálom majd összefoglalni, hogy miket vettem. Bár tapasztalatom még nincs.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Ildi, jó volt nagyon olvasni a beszámolódat, bár csak ilyen szépen alakulna mindenkinek...
arrol már hallottam hogy nagyon nehéz a terhességtöl megválni, és nem is tartom hihetetlennek: én annyira szeretek pocakos lenni (annak ellenére is h alig adják át a helyet a villamoson!)

Gumicukor: a sima pulsatillát mondta nekem a doki.

Johanna, én vagyok a farfekvéses (és remélem Erka nem az!)...Sajnos annyira ugy gondoltam hogy velünk ugyis minden simán fog menni (a könyvekben ki is hagytam a komplikációs részeket) hogy amikor a doki császárról kezdett beszélni nagyon elkeseredtem, és nem hagy nyugodni a dolog.
a bioboltos eladó is a Weleda-kat ajánlotta, jo drágák de valóban még többet költhet az ember ha elkezdi kikevergetni az olajokat, és a minöség sem olyan tuti. Hol vetted mert ebben a bioboltban alig van 1-2 Weleda termék?

Adri, Homeo ügyben nekem bejött a fentebb ajánlott honlap ( http://membres.lycos.fr/taborlakok/document/ ), illetve a "bába válaszol" cimü könyv. Persze csak tájékoztató jellegüek hiszen orvos véleménye nélkül semmit sem vennék be.

szépia
szépia

Lillaadri

Én is Mészáros dokinál szültem mindkét gyerkőcömet, Ákost 3 és fél évvel ezelőtt, simán és villámgyorsan, Alexát pedig 7 héttel ezelőtt szintén simán, de kevésbé gyorsan. Doki (és persze a szülésznőm is, Gabi) nagy segítség volt, sőt mivel a szülés elég extrém fordulatot vett, tulajdonképpen megmentett a császártól azzal, hogy hitte, hogy meg tudom szülni, és volt türelme kivárni a rendes fájásokat. Két másik, idősebb tapasztaltabb kollégája már tolt volna a műtőbe, a vezető szülésznő is azt mondta, hogy ebből csaszi lesz, és mégis a dokinak lett igaza, végül természetes úton, ráadásul gátvédelemmel született Alexa, már másnap vígan szaladgáltam a folyosón és simán tudtam ülni is.

HÁlóing és ágynenű: Mivel épp húsvét volt, nagyon ki voltak fogyva mindkettőből. Gyakorlatilag a felvételkor kaptam egy hálóinget, majd a szüléshez egy másikat, egyébként sajátban voltam.
Betétet kaptunk, korlátlanul.

Kaja: Összehasonlítva a 3 és fél évvel ezelőttivel, most sokkal jobb volt a kaja.

Cumisüveg: Én is vittem sajátot, mert az a nagylyukú kórházi borzalom üvegből úgy folyik a nedű, hogy anno a fiam majd' megfulladt.

Zsu és a 7 hetes Alexandra
tothzsuzsi

Sziasztok,

Bocsi, hogy keverem a neveket, annyira hülye figyelmetlen tudok lenni... elnézést.

Lényeg, hogy farfekvést meg lehet valahogy változtatni, de nem biztos, hogy meg tud még fordulni babóca, mert már nagy. De tényleg nem kell parázni, hogy ki és hogyan szül, mert a baba dönti el helyettünk, Õ választja ki a legkellemesebb születési pózt és helyzetet magának. Persze mindenki örülne egy jó kis hüvelyi szülésnek, de a császárosok semmivel sem kevesebbek. néhány helyen ilyen hülyeségeket olvasok, olyankor elszálll az agyam.

Szépia: én a Szabolcska Mihály utcában vettem a cuccokat, Hold bolt a neve a XI. kerületben van.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok,
így péntek 13-án... Mindenki vigyázzon magára!!!

Ildibaba,
annyira meghatóan írtad le a szülésedet, és olyan jó volt ilyenről hallani, hogy azt hiszem mindenkinek - akik még előtte állunk - sok (ön)bizalmat adtál és egy jó adag "nyugtatót", hogy nem kell annyira parázni. Nekem még 2 hetem van, úgyhogy épp jókor jött a történeted. nagyon jó egészéget Neke és a babócának is!

Nem tudom, ki honnét jár be a Kútvölgyibe, de oda nagyon közel, a Budagyöngye Bevásárló központban van egy nagyon jó gyógynövénybolt (a -1 szinten, a Sommelier borbolttal szemben!, nem a Bio bolt!!!), ahol és a masszázsolajokat szoktam venni.Az eladók nagyon kedvesek, segítőkészek és úgy tudom, az üzletvezető högynek természetgyógyász végzettsége van, úgyhogy soha nem ad semmi hülyeséget senkinek. Egyébként Weleda-olajokat is árulnak, de lehet, hogy meg kell rendelni, viszont az 1-2 napon belül megvan, és rád telefonálnak, ha mehetsz érte. Én a pocakomra náluk vettem Fissan stria-krémet, nekem ez vált be a legjobban az összes közül, és csak ott találtam, sehol máshol.

Az én szülésznőm Nováky Rita, akit mindenkinek csak ajánlani tudok, aki még keresgél: nagyon kedves, nyugodt, csendes emberke, homeózik is, és ami még fontos, hogy van 4 gyereke, úgyhogy jól tudja, mi a jó és mi nem.

További szép napot,
Dóri
kiskacsa

Johanna
Mint írták mások, van mikró. abban elég ha jó forróra melegíted a vizet és ázik benne a kamilla, és akkor használod, amikor már csak langyos. én vízcsapból engedtem vizet, szerintem bazi forró volt, az is elég volt. szóval a technikai feltételek adottak.

gátmasszázsolaj
elég hozzá búzacsíraolaj (ez magában bázisolaj)és orbáncfőolaj 1:1 arányú keveréke. a www.nandu.hu oldalon több naturopátiás dolog fel van sorolva.

péntek 13 KépKépKép akkor a 4-es szám is uilyen "szerencsétlen" lehet. a számmisztikában első helyen a 4-es áll, utána a 13-as (1+3=4) illetve amit összeadva 4-et kapunk. a 7es sem egy jó omen.

minden finises pocisnak kitartást! a pici pocisaknak meg szép gömbölyödést!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Tóth Zsuzsi:
Örömmel olvastam,h. már Neked is a 2. kisbabád született meg!
Szeretném Tőled megkérdezni,meg mindenkitől aki már 2 kisbabát hozott a világra,h. mennyivel másabb az első szüléstől a második szülés?
Mostanában egy csomó helyről hallom,h. a második az fájdalmasabb,de rövidebb,mint az első...eddig ezt én pont fordítva tudtam...
Mészárosról még azt írnám,h. amikor Lillát szültem akkor burokrepesztést kellett csinálni,mert nem folyt el a magzatvízem, és közben meg ctg. volt a hasamra kötve...lilla szívhangja meg egyre csak lessult burokrepesztés után...erre mindenki (2 doki és a szülésznő) javasolta,h. menjünk a műtőbe...csak Mészáros mondta,h. várjunk,mert csak megijedt a baba,h. eltűnt a körülötte lévő biztonságot nyújtó víz...és igaza lett a dokinak,mert pár másodperc múlva már semmi baj nem volt!!!és utána már minden simán ment...Kép!!!
Köszi Mindenkinek a homeos tippeket!!!
Ildi,szívből gratulálok Nektek!
Most sajna csak kedden leszek...,de mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánokKép)és persze jó babázást!!!
adri
lillaadri

Sziasztok!

Nemrég találtam rá erre a fórumra. Tök jó. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de nem olvastam olyat, aki Hegedűs dokinál szülne, tudtok róla valamit? Én hozzá járok, eddig meg vagyok vele elégedve, bár nem túl bőbeszédű. Egyébként 21 hetesek vagyunk, és ha minden igaz kislány a pocaklakóm.
Köszi a válaszokat.

mtunde

Szia Lillaadri!

Én 4 hónapja szültem a második kisfiamat, az elsőhöz képest szerintem nem fáj jobban, viszont gyorsabb volt. A legjobb az egészben az, hogy másodszor már szinte "profinak" érzi magát az ember, mert már tudot, hogy mire számíts, mit csinálj eleve már azt tudod, hogy mégis hogyna zajlik egy szülés. Szóval nekem tök jó volt mert már nem éreztem magam annyira bénának mint az elsőnél és nem csak a szülésre gondolok, hanem az utána következő napokra ( gátseb, szopi, tejbelővelés...). Vicces volt látni a szoba társaimat akik első babásak voltak, hogy nekik ez az egész helyzet mennyire új én meg már az ő szemükben profinak tüntem,mondtam is nekik, hogy én is voltam olyan mint ők. Szóval szerintem másodszor már valahogy minden sokkal könnyebb, de tényleg még itthon is valahogy úgy érzem, hogy sokkal könnyedebben, jobban mennek a dolgok mint annak idején az első babával. Bocsi kicsit hosszúra sikerült.
Még csak annyit, hogy szülésznők közül Ferenczi Erzsit nagyon tudom mindenkinek ajánlani nagyon ari és homeoban is otthon van.
Sok sikert és kitartást a pocakosoknak, meg a nem pocisoknak is.

Kátya
kátya

sziaztok,

Mtunde: pont a napokban mondta egy ismerösöm hogy Hegedüs dokinál szült és irtó rendes volt, agyon dicsérte...sajnos csak ennyit tudok róla.

Johanna, köszi a cimet, közben észrevettem hogy a széna téri gyogyszertár tele van Weleda termékkel is.

kö kemény ma a hasam, ti hogy álltok ezzel?
amugy mindennel probálkozom (zseblámpa, négykézlábra állás, "indiai hid", pulsatilla 200) hogy a baba meggondolja magát és még gyorsan átforduljon...egyenlöre hiába.
férjem meg csak fotoz engem hogy ezeken a pózokon mind hárman jokat fogunk nevetni pár év múlva mert szerinte ugyis meg fog fordulni...hát neki legyen igaza!

szépia
szépia

Szépia!

Köszi az infót, ez is valami. Kicsit megijedtem, mert a méhlepényem améhszájon fekszik, és kb. semmit nem mondott, olyat is hallottam, hogy másoknak meg feküdniük kellett ezzel. Leeht, hogy ez már rutin? Vagy csak a legjobbakban bízik? Más hasonló tapasztalatotok nincs a Kútvölgyivel? Mármint mennyire fektetnek, kiírnak, stb, ha valami nem a normális mederben folyik?

Köszi

Tünde

Ui. Szépia, akkor te a végén járhatsz, igaz?

mtunde

Szia Tünde,

Bár nem engem kérdeztél, de szerintem teljesen odafigyelnek az emberre. Én dokim mondjuk már rég ki akart irni, de nem engedtem a nyomásnak és még mindig bent van a bébicske. Sokszor túl aggódják magukat és olyan lépéseket tesznek, ami felesleges, de nekik a száz százalékos biztonságra kell menniük. Engem is már vagy 15 hetet fektetni akartak, de nem teszem, csak többet pihenek mint elötte. De nagyon odafigyelnek, ha valami van. Táppénzre akár már az elejétől kiírnak ha éppen úgy kéred.

Szépia: én állandóan keményedem. Már szinte soha sem poha. Tegnap este azt hittem itt a vég, annyira görcsöltem mint még soha, aztán végül is csak más jellegű probléma volt, miszerint wcre kellett mennem. De már mindenhol nyom a kis Zsebi. Nagy baba, én meg nagyon vékony vagyok, bizonyára ez is szerpet játszik. Örülök, hogy kaptál Weledát. Én nagyon szertem őket, van mell, terhes és gát olajam is. Homeopátiával felszerelkeztél már? Én már rendesen.... de még mindig vannak szerek, amiken gondolkodom. Olyan nehéz előre tudni, hogy mi lesz. Minden esetre vegyél: caulophylomut, cimicifugát, arnicat, stapisagriat, urtica urenst és mondjuk chinat és belladonnat. Ezek eléggé alapok és másra is jók. Ezek között van tágító, vérzéscsillapitó, szoptatást elősegítő, roboráló és hasonlók.
Remélem sikerül megfordítanod a bébit, de akkor se aggódja ha nem. Mikor van ultrangod? Én nem a jövő hanem a utána köv. héten megyek a dokihoz.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Adri

Valóban, a második szülés általában rövidebb, de intenzivebb, egyben fájdalmasabb is. Nekem csak a bonyoldalmak miatt volt hosszabb, de onnantól kezdve, hogy igazi rendszeres fájások jelentkeztek, másfél óra múlva született Alexa. Igaz, hogy a fájásokra oxitocinnal is rásegítettek, de bánja a kánya, főleg így utólag. A kitolási szakasz hosszabb volt, nagyon elfáradtam, és az előzmények miatt "kivoltam, mint a liba", de a gátvédelemnek pont kedvezett ez a helyzet.
A második szülésnél a méhszáj is másként tágul, nem előzi meg a méhnyak rövidülése a méhszáj tágulását, hanem egyidejűleg zajlik, ha jól értettem, amit a szülésznőm mondott.

Szépia
Ne izgulj, Alexa is faros volt, 3 héttel a szülés kiirt időpontja előtt fordult meg. Sőt, a dokim mesélte, hogy olyan eset is volt, amikor a szülés napján reggel fordult be a bébi! Kép

Carezza, Cica, Edina, hogy vagytok?

Zsu
tothzsuzsi

Kati!
Sajnos a CTG-n nem találkoztunk, mert vasárnap megszületett a kislányunk Vivien. neked további jó terhességet Kívánok! Kép

Külön köszönet Hegedüs Tibor doktornak és Klárinak a szülésznömnek. Mindkettőjüket csak ajánlani tudom mindenkinek.

Nicol

Kép
nicol

Nicol!

Gratulálok, és külön örülök, hogy te is Hegedűsnél szültél Kép én is nála fogok, és itt a fórumon mást nem találtam.

JohannaZsebi!
köszi a megnyugtató választ. Én is azt hiszem, hogy figyelnek, csak akkor minden olyan hirtelen és gyorsan történt, hogy megijedtem. De hát nem véletlenül választottam ezt a kórházat.

Köszi a válaszokat.

van közöttetek olyan, aki szeptember közepére-végére vár babát? Hátha összefutunk Kép

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Én Szathmáry dokinál készülök szülni, de sajnos még nem nagyon találtam itt a topikon senkit, aki nála szült volna. Ha esetleg mégis volna valaki, megírná nekem az "élmányeit" vele kapcsolatban, mert eddig nagyon rendesnek tűnik, de jó volna tudni a továbbiakról is? Előre is köszönöm a választ, mivel már eléggé a végén járok a pocakosságnak.

Jó pihit mindenkinek,
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!!

Kicsit eltűntem, de azért szoktalak benneteket olvasgatni!!
Boti már lassan 5 kg, nagyon helyes kispasi, folyton vigyorog, ha beszélünk hozzá visszagügyög, sajna a hasfájás az Infacol szedésével sem szűnt meg, kicsit enyhült az igaz, de így is szívszorító látvány, ahogy délelőtt és este sír a pocija miatt..Kép( de már csak másfél hónap és elmúlik....Kép) ( reméljük!!!!!!!!!!)
Napközben egyre kevesebbet alszik, ha front van akkor szinte semmit, éjszaka 1-2szer ébreszti a pocakja, de akkor sem sír, csak nyöszörög...amúgy nagyon jó baba

Gratulálok a mostanában született babákhoz !!!!!!!!

üdv.:

kingu

u.i.: jaj most nézem, hogy az azonosítóm sajna már nem felel meg a valóságnak, ugyanis szombaton töltöttem a 30-at...Kép) hát ez van.....
cica29

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:09-kor.
Vendég

Sziasztok!

Próbálok feltenni egy képet a nagylányról

ZsuKép
tothzsuzsi

Sziasztok,

Nicol: gratula a bébicskédhet. Majd mesélsz ugye bővebben. Klári volt a szülésznőd? Ez külön érdekelne, mert nekem is Õ a választottam, és eddig jókat hallottam, de azért kiváncsi lennék rá. Gátvédelemmel szültéltél, végig ott volt veled? stb... minden érdekel... Tényleg Te őt választottad, vagy Õ volt az ügyeletes?

Cica: Botit sajnálom, remélem elmúlik neki hamarosan? Homeopátiát nem próbáltatok, nagyon jó szerek vannak és ártani nem ártanak egyáltalán. A patikában lehet kapni homeósfüzetet és tuti van valami hasfájásra. Igen sok tipusa van a hasfájásnak, mármint, Te látod, hogy a pici milyen tüneteket produkál és annak alapján tudsz választani. Próbáld meg szerintem.

Mindenkinek szép hétvégét, már amennyi még hátra van belőle...

Én folyamatosan keméyn vagyok, a ti hasatok milyen igy a vége felé ill. aki szült, vissza tud-e emlékezni, hgoy milyen volt? Köszi....

Esténként viszont olyan görcseim vannak, hogy az csak na, de aztán rájövök, hgoy csak a béltevékenység megy nehezemre. De borzalmas, és lehet, hgoy a szülési fájdalmak még keményebbek? Jaj, jaj....

Zsuszi: gyönyörű a lányod.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Par napig "nyaraltunk" (talaltunk egy jo, nem draga, kisgyerekekkel is elvezheto helyet, ha valakit erdekel, majd megirom), ugyhogy kicsit regi dolgokra reagalok.
Gumicukor! Amit Meszaros dokirol irtam, az csak relativ ertelemben allja meg a helyet (vagyis ugy latszik Vida doktor elkenyeztetett :-) de bennem is turkalt mar mas doki, akit viszont szivesen hasbarugtam volna... Szoval tenyleg minden jo volt nala, es csak egy kicsit fajt.
A gatsebbel kapcsolatban: en is maszkaltam mindig mar elso naptol kezdve, meg raultem, meg minden, de csak amennyire muszaj volt. Igy utolag azt gondolom, hogy amikor tobbet voltam nyugton, sokkal elobb (2-3 hettel hamarabb) ereztem magam teljesen gyogyultnak, mint amikor kevesebbet fekudtem. Mar irtam, hogy a 3. babam koraszulott volt. Egy masik korhazba vittek, ahova 4. nap en is bekoltoztem. Sajnos nem lehettunk egy szobaban, es nekem naponta hetszer kellett mennem hozza (ez 7xkb 100 meter), a szobajaban egy szek volt csak, ha fajt az ules, setaltam. Az ott toltott 5 nap alatt a sebem szelet olyan szepen kidorzsolte a betet, barhogy is probaltam maskepp ulni, jarni, hogy sokaig nagyon erzekeny volt. Neha meg most is erzem. Szoval ilyesmik miatt mondom, hogy inkabb pihenjen, aki teheti, raer kesobb is szaladgalni, vendegeket fogadni, stb.

Szepia! Megfordult a babacskad? En is kiprobaltam annakidejen mindent, amit hallottam (meg valami labujjak kozti fustolest is), de semmi sem segitett. Es nagyon rosszul esett hallani, hogy masoknak erre vagy arra hogy fordult meg az utolso pillanatban. Nekem meg nem, mintha en hibaztam volna el valamit. Pedig biztos nem igy volt. O most is ilyen csokonyos 1,5 evesen, nem egyszeru rabeszelni semmire. Hat kispargazott belolem. (Vida doktor azt mondta, egy 4. gyerek mar csak kicsusszan, megha faros is. Na azert eltartott egy darabig a csusszanas :o) Szoval probalgasd, de keszulj fel ra, hogy ha nem fordul meg, akkor maskepp jon ki, annak is nagyon fogsz orulni!

Mennem kell.
Udv,
Orsi
torsi

Johanna

Köszi szépen Alexa nevében is! KépKépKép

Zsu
tothzsuzsi

SZIASZTOK!

TUDNA NEKEM AJÁNLANI VALAKI EGY JÓ NÕGYÓGYÁSZT?
NAGY SZÜKSÉGEM LENNE RÁ!
kisceca

Nem tudom hogy van e orvos aki olvassa ezt
a lapot de ha igen szeretném ha elmondaná
nekem hogy mi az amit meg kellene tenni ahhoz
hogy valaki ne vetesse el a gyerekét!
Főleg egy olyan orvos aki nem végez abortuszt biztos tudna megoldásokat erre!(Hallottam ilyenről is!)
kérem ha tud segítsen!
kisceca

Sziasztok!

itt hallottam előszőr a gátvédelemről. Mit takar ez? Mik az előnyei, és miért ajánlják? Kérni kell, vagy amúgy is szokás ez a kútvölgyiben?

Köszi
Tünde

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?