Sziasztok!
En osszevissza valaszolgatnek, nem tudom, melyik kinek a kerdesere lesz valasz.
A gorcsok szerintem olyanok, mintha valami nagyon rossz hascsikarasod lenne (a koraszulesem elott ossze is kevertem ezzel, csak az kezdett gyanus lenni, hogy rendszeres idokozokben jottek-mentek, aztan a verzes egyertelmusitette). Ha tul gyenge, vagy rendszertelen, vagy mozgasra elmulik, valoszinuleg csak joslofajasok.
Szerintem mellszivo nelkul is nagyon jol lehet szoptatni, en pl tobbszori probalkozoas ellenere se birom a hasznalatat. Nagyon faj, tep. Valoszinuleg tulerzekeny vagyok, mert eleg markasat is kiprobaltam mar, megse jott be. Kezzel viszont tudok fejni, nem faj. Na meg egy par het utan mar egyaltalan nem szoktam fejni, mert tenyleg beall egy egyensuly a kereslet-kinalat kozott. Arra a 2-3 hetre meg akkor is sajnalnek ilyen draga cuccot venni, ha nem fajna. De tudom, hogy sokaknak nagyon bejon, nem lebeszelni akarok rola senkit, csak megnyugtatni azokat, akik nem biztosak benne, hogy akarnak ilyet venni, hogy egyaltalan nem baj, ha nincs mellszivojuk.
Meszaros doki: nagyon kedves, nekem igazan szimpatikus volt. Egyetlen "hibaja", hogy kicsit nagy es lenduletes a keze
) de nagyon aranyosan probalja elterelni errol vizsgalat kozben az ember figyelmet azzal, hogy folyamatosan dumal, szinte lukat beszel az ember hasaba
) (Nem o az orvosom, de epp nala szultem.)
A korhazban elvileg minden van. Gyakorlatilag jo, ha mindenbol visz az ember tartalekot, lehet, hogy nem kell, de lehet, hogy nagyon jol jon. (Betet - Tena inkontinencia betetbol a legnagyobb meret van olyan jo, mint a korhazi; sok bugyi helyett jobb a Tena fix, ez a nagybetethez valo halos bugyi, nyulik mint a regi bevasarlohalok, es konnyen moshato, gyorsan szarad; haloing; wc papir, stb) A kaja nem ehetetlen, csak keves egy picit. Mondjuk en nem vagyok finnyas, a menzakajat is megettem a suliban, teny, hogy sokak szerint nem jo a koszt. Viszont a hutobe nem raktam volna semmit. Tele volt, budos volt, gusztustalan. Minden atvette a szagot, amit betett az ember. Mikro van, az aulabol nyilo helyisegben, a huto meg a folyoso vegen. Azert azt hiszem a legtobben foleg az elso napokban meggondoljak, hany metert caplatnak es miert, vagyis nem biztos, hogy egy tal kajaert el akarsz majd vanszorogni a folyoso masik vegeig. A wc-re es a csecsemoosztalyra ugyis ki kell neha menni. (Ezert en olyan kajakat vittem be, amiket nem kellett huteni, se melegiteni.)
Cukros viz: ha nem viszed be a babat a csecsemore ejszakara, mert elboldogulsz vele, nem adnak. Ha beviszed, akkor valoszinuleg adnak, ha nagyon bombol. Ha a lelkukre kotod, hogy ha felebred vigyek ki neked, mert megszoptatod, akkor tenyleg kiviszik neked cukrosviz itatas helyett, de akkor meg minek tolnad be a csecsemoosztalyra
) Neha nem baj, ha egy par korty vizet kap a baba, ha ettol vegre sok siras utan megnyugszik, es hagyja a mamajat aludni. (Ha mar szoptattad, a cumit kikopi, es kimerulsz a faradtsagtol, ez tenyleg "eletmento" lehet.) De nyilvan nem szabad eltulozni. Kulonben a legjobb, ha gyakran szopik a baba, es az a nehany csepp elotej, ami sargas, tomeny, es tenyleg keves, az nagyon-nagyon fontos a babanak. Azt meg kell innia/ennie, nem jo lefejni es kionteni! Es minel inkabb szoptatsz, annal elobb belovell a tej.
Ja, es megegy javaslat, de ezt csak ovatosan mondom.
Ha az embernek gatsebe van, jobb, ha minel kevesebbet maszkal. Egyszeruen jobban gyogyul. Azonkivul a szoptatashoz is nyugalom meg ido kell, meg az, hogy a mamanak is legyen ideje enni, inni, szunyokalni. Ugyhogy en mindig megkertem a rokonsagot, hogy elso nap senki ne jojjon be, utana is csak a ferjem es a gyerekeim. (Kiveve a legutobbi alkalommal, mert most nem volt gatmetszes, teljesen fittnek ereztem magam.) Illetve ha jonnek, egyszerre jojjenek. Volt egy szobatarsam, aki masodik napra total kikeszult, mert egyik vendege jott a masik utan, nem tudta azt mondani, hogy hagyjak mar pihenni, majd otthon latogassak. Akkor mar jobb, ha egy adott oraban mindenki bemegy, aztan haza.
Hu, bocs, kicsit hosszu voltam!
Udv,
Orsi