Sziasztok!
Látom, ma sok kiborulás volt, nekem is sikerült, valahogy minden összejön mostanában. Szegény lánykám egyre betegebb, már antibogyót is írt a dokinéni (aki egyébként antibogyó ellenes), nem marad meg benne semmi kaja, ráadásul nem is eszik sokat, mert fáj a torka.
Ráadásul pont holnap van a sógornőm esküvője, amiről így lemaradunk (fél éve tervezik, képzelhetitek), vasárnap meg házavató lenne grillpartyval a barátainknál, amiről szintén lemaradunk. De le van tojva, csak a lányka gyógyulna már meg! Ezenkívül engem is kerülget a nyavaja, meg kialvatlan is vagyok (ajándékkészítés miatt), szóval ma egész nap sírdogálós napom volt. Na, befejeztem a panaszkodást.
Mérleg: szerintem nagyon káros lehet, mert az anyuka állandóan azt figyeli, hogy szopott-e eleget a baba, ha a mérleg szerint nem, akkor biztosan nincsen elég tej, amin aztán jól bestresszeli magát, ami kifejezetten ártalmas a tejtermelésre. Én tuti ilyen lettem volna, ezért inkább nem béreltem mérleget. A lányomat hetente vittem tanácsadásra, és ott megmérték (meg a dokinéni is megnézte, ami kifejezetten megnyugtatott mindig
). Jelenlegi pocakbabát két hetente tervezem csak vinni, annyi bőven elég, látszik az rajta, ha nem gyarapszik megfelelően. Barátnőméknél olyan is volt, hogy szopi után kevesebbet mutatott a mérleg, mint előtte. És ez még oké is, mert mondhatja, hogy hülye mérleg, de mi van, ha azt mutatja, hogy csak 30g-ot evett a baba 100g helyett, pedig valójában 100-at evett, csak a mérleg hülye...
Gyereknevelés: nálunk a párom mindent rám hagy, mert én sok könyvet olvasok ilyen témában, ezért úgy gondolja, hogy értek hozzá.
Anyósékkal szemben is védi az elveimet, szóval valójában egyet értünk a dolgokat illetően.
Anyós téma: nálunk anyós azóta viselkedik gyakrabban úgy velem, mint felnőttel, mióta rájött, hogy a gyerek dolgaiba nem engedek beleszólást, ragaszkodok az elveimhez. Addig gyerekként kezelt, de most rájött, hogy van akaratom is.
Már eljutottunk odáig, hogy megkérdezi, hogy ezt vagy azt szabad-e csinálni vele.
Azért persze vannak apróbb gondok, de hát ez mindenhol előfordul. Amit nem szeretek, hogy állandóan ő akar mindent csinálni a gyerek körül, de nem szólna ám, hogy hadd csinálja ő, hanem amikor csinálom, állandóan odanyúl, ő húzza le az egyik szárát a nadrágnak, stb., szóval borzasztóan akadályoz, és még idegesít is. Ez azért van, mert roppantul nehezére esik a kérés, valahogy nincsen hozzászokva, pláne ha nála fiatalabbtól kéne kérni valamit, akkor hova lesz a tisztelet. Elég buta felfogás, így sokkal inkább elveszik a tisztelet...
Anide,
bocsi, a múltkor nem válaszoltam, szóval szerintem 3x1 MgB6 elég az elején, ha a lábgörcsökre szeded, nekem akkor kellett 3x2-t szednem, amikor a keményedéseimre írták fel.
Pocik szépek, Megann, a tiéd is teljesen tökéletes!
Bocsi, most megyek is, mert be kell fejezni az ajándékokat, amiket holnap a férjem visz el a húgáéknak, mi meg itthon kórházazunk kettesben a kisasszonnyal.
Kóbor
22+2