Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Extra jól aludtam,meg vagyok jól olajozva úgyhogy hasmenésem az van,de görcs egy szem se,ha kibírom kikapcsolom az agyam és megpróbálom meginni a ricinusos koktélt.

Brigó
Úgy tudtam meginni,hogy már nagyon szeretném én is dajkálni a kislányomat,nagyon.
Olyan jó,hogy raktok fel képeket,jó nézegetni.
Nagyon aranyos Jázi!
Ja jó ez a vicc!Tetszett!

Tényleg nagyon elvannak tűnve néhányan,én is ilyen elfoglalt leszek?Dejó!Már nagyon szeretnék.

Lassan megyünk a reggeli nst-ére,már tudják fejből a nevem,mintha hazajárnák.Remélem addigra kisnyuszi is kicsit aktiválja magát,mert megint megy a szunya.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

óóóóóóóóóóó, Timurr, pedig úgy drukkoltunk! Kép

Luca baba, Valér baba, Jázi baba nagyon szépek vagytok! Kép

Mukika

Nálunk az első 2 hétben volt az, hogy éjjel néha több órán keresztül sem tudtuk elaltatni Bendit, ő egyébként is elég rossz alvó, este nagyon nehéz elaltatni. Õ is ölben ringatva elalszik (úgy a legjobb, ha állva fölveszem, mintha büfiztetném és rugózok a lábaimmal Kép), aztán betesszük az ágyába és várunk, hogy mi lesz...általában elsőre sosem marad úgy, hanem felsír, akkor mégegyszer ringatás, ágyba csempészés és talán akkor már úgy marad. De szerencsére mostanában éjjel alszik, vagyis persze ő még legalább kétszer felébred enni, de utána vissza lehet altatni könnyen. Igazából ilyenkor is az lehet a baj, hogy nehezen emészt, nehezen kakil és látom, hogy küzd, meg erőlködik, de éjjel általában az álmosság győz és el tud aludni. Úgyhogy ez jó, valahogy éjjel viszonylag tud aludni. Igaz, hogy ilyenkor én már nem a kiságyába teszem, hanem magam mellé, a kiságyában azért nem biztos, hogy ilyen könnyen megmaradna.

Nappal viszont abszolút az van, mint amit te is írtál, hogy ölben jól elvan, el is alszik, de ha leteszem vagy rögtön, de legkésőbb 5-10 perc múlva felsír, és hiába próbálom újra elaltatni ugyanez. Viszont van egy hely ahol nagyon jól tud aludni és ez az autósülése, néha beleteszem napközben is, mert az a félig ülő helyzet jó a pocijának, abban tök jól elalszik, csak nem merem azért abban hagyni, mert állítólag nem tesz jót a gerincének, de már néha úgy vagyok vele, hogy ha az ölemben van az ugyanúgy nem tesz jót, fekve meg nem marad meg nappal, úgyhogy lehet, hogy már mindegy csak aludjon egy kicsit nappal is, mert egész nap nem tudok rugózva járkálni vele. A cici beválik néha, de nem mindig és most inkább kivárok 2-3 órát az etetéssel, mert Bendegúz ha cicit kap, akkor nem csak játszik vele, hanem teleeszi magát és így is fáj a hasa, úgyhogy most azt próbálom, hogy a cicit nem vetem be nyugtatásképp, inkább az autósülés meg a ringatás, meg babakocsi, ilyenek. Meg peluscsere, mert ha akár kicsit is pisis vagy kakis a pelus, akkor már nem alszik. Próbáld ki, hogy babakocsiba teszed akár éjjel is és azt tologatod, hátha úgy elalszik. Kép

Mi egyébként etetés előtt fürdetjük, Bendi annyira szeret fürdeni, hogy előtte már ordít a ciciért, de ha vízbe tesszük egyből elhallgat. Kép

ruz
ruzicsky

Szisztok!

Most jöttem a gyerekdokitól és megkérdeztem, hogy mitől lehet az, hogy nappal ha a kiságyban van Jázi, akkor "nyekeg", de ha felveszem, akkor egyből elhallgat.
Nos, a doki válasza, hogy szerencsére ez nem betegségre utal, és nem is azt jelenti, hogy el van kapatva, hanem végül is szellemileg is vannak ilyen fejlődési kiugrások, amikor jobban igényli a társaságot. Vagyis ilyenkor felvenni a picurt, és beszélni hozzá, játszani vele, énekelni neki, masszírozni, bármi, csak egy a lényeg, együtt lenni vele. Mondtam is a dokinak, hogy akkor most meg kell tanulnom vagy 20 új dalt, mert már kifogyott a repertoárom Kép
Szóval akiknél ez a helyzet, szerintem próbálják meg.

Timurr!
Remélem a kórházból már nem engednek haza Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Gratulálok a babákhoz, mind gyönyörű!

Köszönöm a táblázatot, nagyon jó nézni, mennyi baba van, érdekes a nemek, az időpontok eloszlása, meg hogy ki hányadik héten szült.
(Egy apró pontosítás: Nati ápr. 9-én született - nincs jelentősége...)
Nagyon szép neveket adtatok-találtatok, gratulálok hozzá!

Én hagyom Natit a babahordozóban aludni. Sztem joban hasonlít a pocakbeli helyzethez, mint a kiságy.Kép Meg mintha Nati napközben szeretne arra lenni, amerre mi nyüzsgünk. A kiságyban is jobban elvan, ha ott beszélgetünk mellette. Azért a favorit helye a mellkasom, esetleg Apáé. Ott nagyon jókat alszik, csak ilyenkor semmittevésre vagyok kárhoztatva, és még aludni sem tudok - nehogy leguruljon..., hát ilyenkor visszont rá tudok nézni a netre.Kép
Amúgy én is nehezen tudom berakni a kiságyba. Ahogy leér a matracra, rögtön morgás, nyögés, ami lassan sírásba, ill. nyöszörgésbe megy át.
Szztem a legnehezebb az első év. Persze most a legbabaillatúbb, parányi kis mazsolák, akiknél élvezet megfigyelni, hogyan csodálkoznak rá a világra szép fokozatosan.

Más: Nati egy hónapos, és mintha világosodna a szeme, persze még mindig csecsemőkék. Marci barnaszemű, és nem emlékszem, hogyan változott át, ill. milyen temoóban. Úgy tudom, csak fél éves korra alakul ki a szemszín. Az lehet, hogy már változott valamicskét?

Szép napot kívánok:
Adri
Vendég

Adri

Úgy látom akkor nálad is ugyanez a helyzet, mint nálunk. Kép Én már megtanultam úgy aludni, hogy a hasamon van Bendi. Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam már nektek, de mentségemre szolgál, hogy 14 vizsgám van + Lilókámmal is elpiszmogunk. Olvasva a gondjaitokat le sem merem írni, hogy az én kezdeti nehézségeim(betegség, kórház) után semmi gondom nem volt. Se fájdalmas szoptatás, se éjszakai ill. nappali üvöltés, úgy érzem, az én lányom nem is igazi kisbaba, vagy a jóisten tényleg egy igazi kis angyalt küldött nekem.

Timurr!
Kitartás, én is siettettem volna a picur születését anno, most meg már nosztalgiázom, hogy azért az az időszak is milyen jó volt és többet már nem élhetem át. Próbáld a dolgok jó oldalát nézni és kiélvezni az utolsó napokat, perceket.
Azért szorítok neked, hogy minél hamarabb meginduljon a szülés, ne kelljen máér sokáig várnod.

Sziasztok: Zsu

Ja! Ha tudok teszek fel képet Lilikémről, ha sikerül bekerülhet a táblázatba?
Előre is köszönöm!!!!

/image{}Kép
mazsom

Adri,

Javítottam Kép

Angéla
angéla

Lányok!
Nagyon gyönyörűek ezek a Babák!!! Mindegyik egytől-egyig!
Marci sajnos elkapott az Apukájától egy ronda megfázásos vírust, így már egy hete naponta 10-szer kell porszívózni az orrát, ráadásul csúnyán köhög is. Egy kicsit most javult a helyzet, így most már többet tud aludni, de azért még korántsem tekinthető gyógyultnak Szegénykém. Azért vidám nagyon, csak nekem nincs időm erre járni. Képzeljétek, egyre gyakrabban kezd hangokat kiadni a nagy vigyorgások közben Kép. Azt hiszem ennek hangos hahota lesz a vége Kép! A kezét is kezdi felfedezni, most már tudatosan teszi messziről a szájához, megnyalja egyszer és fél órán keresztül ismétli a mozdulatsort. Még nem mindig sikerül, így előfordul, hogy orrba vágja magát Kép. Nagyon édes és nagyon bandzsa közben Kép!

Mukika!
Nálunk is voltak ilyen gondok. Ne hagyd sírni, az nem válik be (tapasztalat), csak a bizalmát veszíted el. Nekünk is mindig új dolgokat kellett kitalálni. A hasa még simán fájhat az Infacoltól. Marci is hozzászokott egy idő után és már nem sokat segít rajta. Nálunk az alkaron fektetés jött be (majd teszek fel képet a végén), mostanában pedig a cumi. Beülök a hintázós KIKA-s szoptatós fotelbe, szájába adom a cumit, puszilgatom, simogatom és már 10 perc múlva alszik is. A cumit pedig általában már 5 perc múlva kiköpi. Alkarra fektetés közben pedig jobban hagyja simogatni a pociját vagy akár masszírozni is. Ha nagyon nem akar aludni, akkor egy kicsit egyedül hagyom (ha nem sír). Akkor háton fekve "futkorászik" egy sort, ha elfárad, nyöszörög és akkor jön az altatás. Ja és mostanában hasra fektetem a kiságyban. Félek a bölcsőhaláltól, de ez jót tesz a pocakfájásnak és így nyugodtabban és hosszabban alszik. Légzésfigyelőnk pedig van. Ezzel nyugtatom magam. Ha a kiságyba érkezéskor felébred egy kicsit, akkor nem veszem ki, hanem "behajolok" Hozzá és simogatom, puszilgatom, mintha még mindig a karomban lenne. Ugyanazokkal a mozdulatokkal és ugyanott. Ha ez sem elég, a fenekére teszem a kezem és egy kicsit ringatom is közben. Az esetek 80-85 %-ában ezek beválnak. Azért nálunk is vannak kivételek Kép.
Remélem segít, amit írtam!

Hasrafektetés alkaron (04.30-án):
Kép

Vigyorgás közben (04.30-án:
Kép

és Marci ma: betegen, de vidáman:
Kép

Timurr és Pocakosok!
Nagy-nagy drukk Nektek és kitartás!!! Szerintem ne siettessétek a dolgokat, nehogy ártsatok vele a Bébiknek. Tudom, könnyű beszélni Kép.

Eveka és a ma 9 hetes Marci (aki egyébként kedden volt 2 hónapos, de oltást csak 3 hónaposan kap Kép )

Kép
eveka

Timurr,
annyi front jön most, hátha a fagyosszentek...

Brigó,
matek érettségit rosszul fogalmaztam: nem arra gondoltam, hogy pont a férjeméknél minden gyerek előre tudta, hanem hogy általában az országban előre tudták. Egyébként volt már ilyen. Ahol emberek dolgoznak, ott megesik, hogy kiszivárognak dolgok. Mi van, ha valakinek pont egy ismerőse érettségizik és épp neki kell a tételeket pl csomagolni? Hiába nem foglalkozhat a tételekkel olyan, akinek gyereke vagy tanítványa érettségizik, de minden távoli rokonának és barátjának nem néznek utána. De persze én is dühös vagyok miatta. Minek készítettem föl a tanítványom 3 éven keresztül? Még hétfő du is matekoztunk telefonon keresztül, kedden az érettségi után meg amikor hívtam, kiderült, hogy este már tudta a feladatokat.
Brigó, a vicc viszont jó!

Ditke,
jó az ikrek dumája! Kép

Lányok, tündériek a babák! Kép Kép Kép
Már vagy 2 hete rágom apuci fülét, hogy tegyen föl képet a nyanyáról. Ma megharapom, ha megint elfelejti! Kép

Mazsom,
azért nyugodtan írd, hogy minden ok, legalább reményt nyújtasz, hogy hátha a következő... Kép Legfeljebb irígykedünk egy kicsit, de együtt örülünk veled. Kép

Panni ma elég nyügi, de tegnap semmi gond nem volt. Sőt! Végre 595 g-ot kajált pótlást, szopott is. Ez azért több, mint az 500 g. Ma éjjel még föl is ébredt 100-at benyomni. Tegnap csoda történt nálunk: a kiscsaj eddig utált a babakocsin kívül nézelődni, nem is tette. Amikor tegnap kivettem etetni, már vissza sem lehetett tenni, tök bepörgött a külvilágtól. Fölfedezte a mozgó leveleket, árnyékokat, embereket és bezsongott a kutyáktól. Kép Tök édes volt. Úgy jöttünk haza, hogy egy kezemben előre nézve tartottam, a másikkal a kocsit toltam. Amikor a hónom alá csaptam, akkor csak úgy volt jó a nagyságos asszonynak, ha kicsit oldalt kilátott, mert az aszfalt alatta nem érdekelte. Végre! Már azt hittem, szobacica lesz. Kép Ma megpróbálom kocsi nélkül, a kendőben arccal előre vinni, mert 1 kézzel adott pózban az 5,5 kg-ja + ruha elég gáz. Épp elég itthon a sétálva ringatáskor.

Jó napot és Timurrnak gyors szülést!

Kata
panni2005

Sziasztok!

Mi sem jelentkeztünk má ezer éve, de nem sok időm van a netezésre, most is csak a Timur-drukk-ba csatlakozom be.

Timur
Drukkolunk mi is neked, hogy mielőbb megláthasd a kis nyulacskádat, de én is azt tanácsolom mint Mazsom véleményéhez: élvezd ki az utolsó pocakos "nyugodt" napokat, minden beindul a maga idejében, ne siettesd!

Timka+Fanni+Bonifác
timka

Sziasztok!
Bocs, de most jövök bosszankodni. Nem tudom, hogy Ti hogy oldjátok meg az ebédeteket. Én úgy döntöttem, nem főzök. Elég a mosás, vasalás, takarítás, így rendeltem a Gastroyaltól. Hát, be is fürödtem velük rendesen! ELvileg, egyeztetik a megrendelővel a kiszállítás időpontját. Ez úgy történt, hogy mondták, hogy 11.00 és 12.00 óra között hoznák az ebédemet. Mondtam, hogy ez nem jó, mert mi pont akkor sétálunk vagy megyünk orvoshoz vagy védőnőhöz. Jobb lenne 8.00 és 9.00 között. Megegyeztünk, hoy oké, ha nagyon nem megy, egyszer-egyszer hozhatják az általuk kért időpontban, csak szóljanak ide reggel telefonon. Ehhez képest már az első napon minden előzetes telefonhívás nélkül délben hozták a kaját. Mikor ezt szóvá tettem, a kiszállító hölgy közölte, hogy márpedig Õk csak ekkor tudják hozni. Akkor miért hívnak fel az időpontegyeztetés miatt? a még mindig nem érkezett meg a kajám. Majd szétvet a düh!!! Süt a nap, végre nem fúj annyira a szél, én meg ezek miatt a hülyék miatt itthon dekkolok Marcival. Ja és persze aludni sem tudok. A másik probléma az, hogy, ha korrekt módon időben jelzik, hogy csak ekkor tudják hozni, akkor lemondtam volna a rendelést és másik cégtől rendeltem volna. Ahogy ezt a jövő héttől teszem is... Remélem velük nem lesz gond.
Bocsánat, hogy így kifakadtam, de nagyon dühös vagyok és most már éhes is Kép!

Ti hogy oldjátok ezt meg?

Eveka

Kép
eveka

SZia Eveka!

Már én sem főzök mert nem bírok a nagy pocakommal sokat állni és az e-trend-től rendelek. A gastroyalosok nekem 2 után hozták úgyogy azt 1 hét után be is fejeztük. Ez edddig bevált, a kaja ehető és fél 12-kor itt van. Mondjuk attól is függ melyik járathoz csatolnak. Szerintem kérdezd meg őket tudják e vállalni a 8-9 óra közti kiszállítást. Nekem beváltak. Szülés után is "megtartom " őket Kép

www.e-trend.hu

Üdv
Juszti
39+0

Kép
juszti75

Eveka!
Én amíg dolgoztam, a Food-expresstől rendeltem a kajámat. Már reggel 8 és max 10 óra között ott volt az ebédem és rengeteg kaja közül választhattam. Szerintem menzás kajához képest tök jó volt. Szerintem őket is megpróbálhatod.

www.foodexpress.hu

szia
Zsu
mazsom

Juszti75 és Mazsom!

Köszi szépen! Jövő hétre már a Foodexpresstől rendeltem remélem Õk beválnak. Az e-trendről még nem hallottam, őket is kipróbálom majd. Most jöna sztori vége!
Ma már ki sem hozták a kajámat, mert a pasi, akivel először egyeztettem, aki hazudott és aki egyébként egyszer sem jelent meg a színen, LEMONDTA a mai és a holnapi megrendelésemet, mondván, hogy nem fizettem ki.
1. a honlapon az szerepel, hogy a szállítás napján lehet fizetni (ez állítólag tévesen van így, majd ma javítják)
2. milyen jogon mondta le, ha nem is találkoztunk és nem is beszéltünk a be nem tartott egyeztetés óta?
Nagyon pipa vagyok. Itthon dekkoltam és még kajám sincs. Micsoda egy pofátlan alak! Ha az ügyfélszolgálatos hölgy nem hívott volna most fel, egy-két komolyabb szervnek írtam volna egy-egy e-mailt. Mert hiányosságok azért vannak ám náluk. Most megnyugodtam egy kicsit.

Eszik a Manó, aztán megyünk sétálni. Most aludni sem tudtam miattuk...

Eveka, aki már nem annyira dühös

Nagy szerencséjük van, hogy végül az ügyfélszolgálat vezetője felhívott és normális volt.

Kép
eveka

Ez tényleg pofátlanság. Az ember számít a kajára aztán jól átvágják. Az e-trend viszonylag új, van egy szívbarát étrendjük én általában azt szoktam rendelni. régen én is foodexpressztől rendeltem, velük sem volt gond. Jó sétát Kép

Kép
juszti75

Eveka,
én is 2 napig vártam tőlük a kaját, mert persze az első nap du már nem vették föl a telefont. Második nap már majd éhen haltam és dühöngtem, amikor közölték, hogy természetes, hogy nem hozták a kaját, a mi kerületünkbe (VII., ami szerintem belváros is) nem szállítanak. Jókor tudtam meg! Pedig régebben, amikor 1 hetet rendeltünk így valamiért, még szállítottak. Mostanában a Daily Feast-től rendelek: www.dailyfeast.hu Õk következetesen fél 10-re hozzák az ételt (legalábbis hozzánk) és ehető is szerintem. Volt, hogy nem voltam itthon, és akkor a srác letette a rácson belülre a kaját (mondjuk ez nekünk van, máshol nem tudom, mit csinál). Szóval ha nincs nagy meleg, meg sem kell várnom. És hetente kell fizetni, de ha több hetet rendelsz meg előre, akkor egyszerre fizeted ki és nincs több gondod vele.

Timka,
már azt hittem, eltűntél! Tegnap sem lehetett tudni, ma milyen idő lesz. Minden csatornán más időt jósoltak. Pedig talcsizhattunk volna, ha ráértek. Elegem van a meteorológusokból!!!

Timurrnak nem kellett volna már haza érnie? Csak nem tényleg bentragadt?

Kata
panni2005

Eveka,
én is a Gastroyaltól akartam rendelni, de ezek után inkább valaki mást keresek. Ez felháborító, amit műveltek!

Lányok,
Az alvás nálunk is hasonló nappal, csak ölben alszik el Ákos, ráadásul nálam a legnehezebben, mert ha én veszem fel, rögtön cicit akar. ma is annyit zabált délelőtt, hogy vissza is jött egy kicsi.
Óóó, nyekereg is, megint felébredt, úgyhogy megyek is...

KépKép
connie

Sziasztok!
Én kaja ügyben egyelőre nagyon szerencsés vagyok, mert anyukám hoz 3 naponta kaját, ami kitart a következő ellátmányig. És a mama főztjénél ugye nincs jobb... Azt mondta, hogy májusban egész végig hurcolni fogja a kaját, aztán már nekem kell megoldanom (remélem azért majd legalább hétvégénként leesik ez-az).

Timurr, nagyon drukkolok nektek, hogy kibújjon már az a kisnyúl (a végére még óriásnyúl lesz belőle...).

Timka, de jó felőletek is hallani! Hogy van a Fanni-Bonifác páros?

LÁnyok, szerintem tegnap óta nekem is kevesebb lett a tejem. Határozottan kevesebbet tudtam lefejni. Remélem ez csak átmeneti dolog - illetve én nem bánnám, ha nem kéne napi fél litert fejnem, csak a bébinek legyen elég. Lehet, hogy kezd beállni a szervezetem a kereslet-kínálatra?

És még egy kérdés - Balázska naponta csak 6-7 alkalommal szopik így 2 hetesen, ez szerintetek nem kevés? Bár ma, meg tegnap éjjel csinált olyat, hogy bezabált egy cicin, elaludt és mikor leraktuk aludni 5 perc után elkezdte tömködni az öklét, felvettem és másik ciciből még bedurrantott egy adagot.

Á, tiszta őrület ez a szoptatás, most már megértem, hogy miért ez az örök témája minden friss kismamának...

Fürdetés: mi kaja előtt fürdetünk, mert mindenki azt mondta, hogy min. 1 órának el kell telnie az utolós kaja és a fürcsi között, de a legjobb, ha kaja előtt úszik a mókus. Mi úgy csináljuk, hogy ne őrjöngjön az éhség miatt, hogy egy picivel kajaidő előtt finoman ébresztgetjük és így kibírja addig, míg nem kapja meg a köetkező adagját. Egyébként mi 10 perc alatt végzünk a fürcsivel, úgyhogy ha éhes is, az nem olyan sok idő, hogy ne bírná ki.

Pusz,
e

Kép
emma8

Panni ha sokat is eszik fürcsi előtt, akkor is reflex-szerűen kajál, ahogy visszaérünk a szobába fürdés után. Ez volt a trükköm mostanában, hogy előtte is etettem és utána is kért, így legalább este evett valami normálisabb adagot. Kép

Kata
panni2005

sziasztok!

aranyosak vagytok, hogy hiányoltok Kép

szóval tudjátok, hogy mi átmentünk egy másik fórumra, mert ez a babanet kicsit szar volt. és ha most sem küldi el amit írok, hát végképp feladom.
tehát mi csináltunk egy zárt topikot, ami nagyon jól működik, szoktunk talizni is.

de azért néha olvasgatlak titeket, és szeretem nézni a fotókat, de hogy írjak is, arra már nincs mindig idő.

gratula minden új babásnak, és hajrá finiselők Kép

rólunk: gergő jól van, nagyon édes. sokat kacag. bár még nem forog, de próbálkozik.
három hónapos korára megduplázta a születési súlyát Kép Kép

megpróbálok néhány képet feltenni ha sikerül. ha voltak már, akkor bocs.

üdv. cicKép
cicmerák

Kép
cicmerák

Kép
cicmerák

Kép

Kép

Kép

Kép
cicmerák

jaj kétszer ment ugyanaz Kép bocsi
cicmerák

Köszönöm szépen a válaszokat és az ötleteket, majd vmit próbálunk fejleszteni.

A babák továbbra is édik.

Brigó!
A vicc szerintm is szuperKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Cicmerák!
Nagyon édes Gergő!

Lányok!
Köszi az együttérzést kaja ügyben Kép. És a tippeket is! Megnéztem az e-trendet és a Dailyfeast-et is és midkettőnek jobban tetszenek a menüi, mint a Gastroyalnak Kép. Így még örülhetek is, hogy ez történt. Na, jó, ez azért túlzás. Jövő hétre a foodexpresstől rendeltem, aztán kipróbálom majd a többit is és a végén eldöntöm.
Mégegyszer köszönöm!

Mukika!
Bejött valamelyik tipp?

Szép estét és jó éjt Mindenkinek!

Eveka

Kép
eveka

Helló!

Cic, nagyon jók a fotók! Kép Édi baba ez a Gergő, apuci meg nem a tenyerén, hanem a hátán hordozza. Kép

Timurr

Hova tűntél, csak nem szülsz? Gyanús!

ruz
ruzicsky

Na Apuci végre felteszi a képeket. Azért nem viszi túlzásba:

Kép
Kép
panni2005

Kata, nagyon édi a picúrkád! Milyen aranyosan mosolyog!

És Zsuzsa, Áron is nagyon szép baba!

LÁnyok, szülés után meddig vérzik az ember? Ma 2 hetes Balázska és én még mindig vérzek, kb. mint mensikor. Ez normális?

Kép
emma8

Emma!
Nekem a 6. hét végére múlt csak el teljesen, úgyhogy ez tök normális.

Pár hete csinálta apa kaja után a képeket. Ha engedi a net, ezzel kívánok mindenkinek nyugodalmas,jó éjszakát!
/image{}Kép
/image{}Kép
/image{}Kép
/image{}Kép
mazsom

Sziasztok!
Május 5-én megszületett Benedek fiunk 3800 grammal és 56 centivel.
Tegnapelőtt jöttünk haza a kórházból, de kissé el vagyok varázsolva, úgyhogy csak ma jutottam el odáig, hogy megírjam a hírt. „Sima” és gyors szülésnek indult a dolog, végül 7 óra vajúdás és 2 kitolás után császármetszés lett a vége epidurális érzéstelenítéssel. Mint kiderült több mechanikai akadálya is volt a normál szülésnek, egyrészt az én kis túlhordott babócám nagy fejecskéje már megkeményedett, nem volt eléggé formálható, másrészt a köldökzsinór a nyakára tekeredett és valószínűleg rövid volt. Nem voltam csalódott, hiszen a végeredmény a lényeg, ráadásul mind a dokim, mind a szülésznőm olyan rendesek és megnyugtatóan higgadtak voltak, hogy tökéletes biztonságban érezhettem mindvégig mindkettőnket. Most kissé furcsa, hogy egy csapásra ennyire megváltozott az életünk, főleg ami az alvást illeti… de olyan jó, hogy itt van ő! Majd rakok fel képet is.
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Panni, Emma
Örülök, hogy örültök nekem. Mint látjátok, csak most van időm írni, miközben dolgozok.
egyáltalán nem panaszkodásként írom, de egész nap a kis manóval vagyok, ha ébren van játszuk, jövünk-megyünk, ha alszik akkor pedig többnyire rajtam teszi. Neki is bekapcsolnak azok a bizonyos szenzorok, és nyugtalanabbul alszik, hamarabb felébred stb... de ezért akartam babát, és imádok vele lenni, minden mozdulatát imádom, még most se tudtam betelni a látványával.
Szerencsére az éjszakáink nyugodtak. Nálunk 1/2 10 körül van fürdetés, utána még egy kis szopcsi, mert a fürcsi előtti nem elég, sétálunk zénét hallgatunk és szépen elalszik. Már átalussza az éjszakát (kipp-kopp), tegmap előtt este 10-tól reggel 1/4 8-ig durmolt, kicsit kajált és még 10 óráig aludtunk. Tegnap reggel 6-ig aludt, akkor kért kaját és megint aludtunk 9-10-ig. Kíváncsi vagyok meddig tart ez a nyugis időszak, majd jönnek a fogacskák aztán lehet hogy vissza sírom majd ezeket a nyugis éjszakákat.
Megkaptuk a 2 hónapos oltást is, szerencsére semmi baja nem volt tőle, még csak be se pirosodott. Én is az osztrák oltó anyaggal akartam megszúratni 3 hónapos korában, de a doki néni azt mondta ez a 2 hónapos vizes oltás és a magyar is jó és az osztrákot majd júniustól lehet nálunk is kapni. Valószínűleg a 3 hónapos még a magyar lesz, de a 4 hónapost amit két combba kell szúrni + a Szabin cseppeket már egy szúrással megkapja. Ezért jó a külföldi, mert nem kell annyiszor szúrni.
Mi is voltunk csípő szűrésen. Először simán megnézték azt mondták minden rendben van, de a biztonság kedvéért mindenkit visszahívnak uh-ra is. Másnap megint mehettünk be a kórházba, akkor is azt mondták szép a csípője, és már nem kell mennünk. Viszont én kértem a doki nénitől hasi és koponya uh-ra is beutalót, ebből a VIII. kerületi Auróra utcai kórházban csak a hasit tudták megcsinálni, a koponyát nem. Pocival minden rendben, a doki néni szerint a koponyát meg nem kell piszkálni. Viszont én is dünnyögtem pár napig a vizsgákatok miatt. A Sote II-n azt mondták, hogy vissza vihetem hozzájuk a babát 6 hetes kontrollra, még a zárójelentésre is rá volt írva. Egy héttel előtte felhívtam őket, hogy bejelentkezzünk, erre szépen elhejtottak, hogy menjek oda, ahová kerületileg tartozom, mert ott már nincs ilyen kontroll. Mondom neki, hogy de hát a zárójelentésen... erre azt mondja az már régen volt, mikor szültem? hülye picsa, ha 6 hetes kontrollra akarom vinni, akkor biztos nem fél éve szültem...Na mindegy, az a lányeg, hogy rendben van minden a picurral.
Én nem tudom, hogy naponta mennyit eszik mert egyáltalán nem mérem. Egy héten egyszer mérem meg a súlyát, most 5650 gr volt, látszik rajta hogy szépen fejlődik.
Viszont a pellusokkal gonban vagyok. Pamperst használunk, de a nagy combok miatt a 3-6 kg-os már kicsi rá, viszont a 4-9 kg-os meg majdnem a hónajáig ér. Aki esetleg használta a Pamperst is és a Liberót is meg tudná nekem mondani, hogy jobb-e a Liberó. csak emiatt nem vennék meg egy egész csomaggal, de a Liberónál úgy láttam, hogy 8 kg-ig van, nem 9-ig, ezért gondolom, hogy talán kisebb lehet.
Pelenkáról jut eszembe: a Rossmannban vagy egy akció, hogy aki pelenkát vesz kap valami kis kupont és benevezheti a babáját vmoi babaszépségversenyre. Május 22-ig lehet bedobni a boltba a képet, minden egyes Rossmannba lesz egy bolti nyertes, és az összes nyertes közül választják ki az országos nyertest. Na nem biztos, hogy így éjfél körül jól magyaráztam el, de a lényeg, hogy ezekkel a csúcs szuper szépségekkel lehet indulni a bolti 1 helyezésért, aztán onnan már csak egy ugrás a hírnév!
Még valamit írok, aztán eldugulok.
Javaslom mondenkinek, hogy vegyétek meg a babáknak a Babazene című CD-t. A www.babazene.hu oldalon bele lehet hallgatni. Én mindenféle előzetes nékül megvettem mindkét CD-t, az én manónak nagyon tetszik. Május 25-én jelenik meg a 3. része, már alig várjuk. Esténként beteszem és mindig bealszik rajta, nagyon jól megnyugtatja.

És végezetül egy kép rólunk:

Kép

Timur!
Hajrá!!!! vagyí már babázol??

Jó éjt!
Timka + Fanni (aki ma már 10 hetes!)
timka

Timka!

A DM-es pelenka szélesebb és rövidebb. Nekem ugyan ez volt a problémám, csak a kisebb méretekkel. Szerintem próbáld ki hátha neked is bevállik. Azt nem tudom, hogy milyen kiszerelésben lehet kapni azt a méretet ami neked kell, de lehet, hogy kisebb mint a másik kettő. Egyébként ugyan olyan jó ez a pelenka mint a Pampers és a Libero. Én megvagyok vele elégedve.

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Tényleg nagyon szépek a babócák! Kép

Mazsom

Jó ez az elalvós fotósorozat. Kép Majd megmutatom Bendegúznak, hogy látod, így kell ezt csinálni. Kép

Eveka

Én is nagyon gyarkan fektetem hasra Bendit, jobban szeret úgy aludni, és van légzésfigyelő meg kókuszmatrac, úgyhogy szerintem emiatt nem lehet baj.

Franciska

Hatalmas gratula! Kép Kép

Nekem az elején nem volt gondom a kajára, mert anyósom főzött rám, de most már szoktam főzni, de olyan ételeket, amikkel keveset kell szöszmötölni. Kép

Pelenkaügyben, meg nekem a Liberoból meg a Pampersből ugyanott folyik ki a kaki, úgyhogy én most azon a véleményen vagyok, hogy mindegy milyen pelus, a kaki ha ki akar folyni, akkor ki fog folyni...

Oltás ügyben pedig pechünk van, mert befejezik Mo-on a gyártást és mostantól már csak a külfödi lesz, viszont a maradék készletet még elhasználják és szerintem nekünk még jut belőle. Én meg is mondom a dokinak, hogy nekem új kell, nem érdekel a készlet, bár szerintem nem rajta múlik. Gondolom ha külön fizetek érte biztos kapok újat, csak hát milyen szemétség, mert később már mindenki automatikusan a külföldit fogja kapni...

ruz
ruzicsky

sziasztok!
Járt már vki közületek a Bababörzén? Holnap lesz, mi készülünk, nem tudom mennyire érdemes, mire számítsak?
köszi, sziasztok,
Eszter
wester2004

Lányok!
Csúcs aranyosak a babócák!

Eveka!
Már két este is azt alkalmaztuk, hogy apa ugyebár az esti szopi után büfizteti, ekkor egy kicsit bekábul, majd bevonulnak a szobába, lefekszenek az ágyba úgy, hogy a mellkasára rakja. Addig alszanak így, amíg én fejek, fürdök stb. aztán én levarázsolom a kicsit róla és berakom az ágyába. Ebben meg az a baj(persze nagyon jó, hogy így nem kell sírnia), hogy a párom is bealszik, így megintcsak nem kell együtt lennünk, de majd kialakítjuk úgy, hogy jó legyen mindenkinek. Remélem tényleg most megtaláltuk a kulcsot és nem csak átmeneti a nyugiKép

Emma!
Nyugi, még egy darabig vérezni is fogsz, aztán szépen lassan csökken.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mazsom!
Gyönyörű a kislányod!!! Kitartást a vizsgákhoz.

Eveka!
Marcinak jobbulást!

Kata!
Oké-oké, csak azért írtam, mert most amúgy is nagyon balhés az érettségi! Persze, hogy nem feltételeztem ilyet a férjed iskolájáról Kép
Örülök, hogy tetszett valakinek a vicc. Nagyon félve küldtem el, mert azt gondoltam, hogy majd valami "perverz állatnak" tartotok. De ugye én is kapom a munkahelyről a sok ökörséget, és vannak köztük elég jók. De azért nem foglak titeket viccekkel elhalmozni Kép

Nagyon cuki a kislányod!!!

Cic!
Nagyon édes Gergő. Azért néha írj nekünk is.

Franciska!
Nagy gratula! Várjuk a képeket!!!

Csajok!
Szerintem Timurr tuti, hogy már babázik!! Biztos annnnyira, de annnnnyira boldog már!!!

Egyébként megkérdeztem a gyerekdokit, hogy nálunk (Eger) van e uh. vizsgálat 2 hónapos kor körül, de azt mondta, hogy sem hasi, sem koponya uh. nincs, csak akkor küldik el a babákat, ha valami indokolja. Ennek örülök, hogy szerinte Jázinál minden rendben, és így nem kell mennünk, de azért csak nyugodtabb lettem volna, ha elküld, és ott is kiderül, hogy minden ok. Mert azért lehet, hogy uh-on találtak volna valami gubancot, és most egyből gyógyítható lenne, nem mondjuk 5 év múlva, amikor már panaszokat is okoz. De ugye ne parázzak?

Brigó

Kép

Kép
brigó

hali!

Én is sokat agyalok, tuttti hogy Timurrnak megvan a kisbabája!

Már én is beléptem a 40.hétbe , nekem is drukkoljatok majd Kép
J.

Kép
juszti75

Naná, hogy drukkolunk!!!! Én már most is szorítok, hogy a héten meglegyen a babád. Így oké???

Brigó

Kép

Kép
brigó

Kép és köszi !!!!Szuper lenne egy pünkösdi baba. Bár az én Boldizsárom nagyon jól "elvan" még a kis magzatvizében Kép Pedig már nagyon szeretném megölelgetni őt...De igyekszem türelemmel lenni .

Kép
juszti75

Tegnap el kellett rohannom, nem tudtam befejezni. Alvás témában a lényeg, hogy Ákos is legonkább ölben szeret elaludni, de általában 10-15 perc múlva le lehet tenni. Csak az éjszakai szopi után megy egyből a mózesbe vissza, olyankor szopi végére már alszik is.
A La Leche honlapján, www.lll.hu vannak alvással kapcsolatos cikkek is, ha valakit érdekel.

Emma,
Én is vérzek még, 3 héttel szülés után. Sőt, egyszer, mikor a tornát elkezdtem, még egy jó nagy alvadt vérdarab is kijött (bocs a naturális részletekért), jól meg is ijedtem, de nem volt több.

Kérdezted a szopit: két napja szoptatok mindkét mellből, mert egy már nem elég a gyerkőcnek. olyankor azt, amelyikkel kezdte a szopit, még szoktam fejni 10 percig, de egyelőre nem nagy eredménnyel. De a bal mellemben kevesebb a tej, azt mindenképpen "nyúznom" kell kicsit plusszba.

Uh-ra mi pont a 2 hónapos szülinapjára kaptunk időpontot, nekünk a Bethesdába kell menni. Állítólag azért kell ennyit várni, mert kevés a gyerek ultrahangos a városban. Tegnapelőtt voltunk bent a kórházban megnézetni a köldökét, mert még váladékozott, tök rendik voltak, a pici babákat előre vették, nem is kellett várnunk semmit szinte. A köldökét meg csak jól ki kellett volna tisztítani fültisztítóval belül is, miután leesett a csonk. Persze a védőnő meg a gyerekorvos ezt nem mondta, be kellett menni ezért a sebészetre.Kép

KépKép
connie

LÁnyok ! Mi a tapasztalat kisruhák ügyében? Én inkább 62-es cuccokat vettem Manónak, de azért van pár 56-os ( nem sok) érdemes beruházni még egy pár kis méretűbe (olyan 3600-3800-ra becsülik Boldizsárt) vagy jók lesznek a 62-esek?

Előre is köszi a tanácsokat.

J.

Kép
juszti75

Ja, csípővizsgálatra meg az Ortopédiai klinikára kell mennünk, oda már jövő kedden mehetünk, hogy minél hamarabb meg tudják nézni.

Na, én megyek aludni egyet, amíg a manó is alszik.

KépKép
connie

Juszti,
Ákos most kb. 4 kg és még 56-os cuccokat visel. 5-5 bodyt meg rugit vettünk neki (mármint 56-ost), annyi elég is. Majd 62-esekből lesz neki több cucca. 62-es bodykat most is visel már, de a rugik még nagyok rá.

KépKép
connie

Köszi, Connie. Akkor én se veszek ennél többet. Kb ennyi nekünk is a készlet 56-ból. Jó pihenést! Kép
J.

Kép
juszti75

Pfranciska,

Nagyon gratulálok Kép Képeket tudsz feltenni?

Angéla
angéla

Mazsom,
Nagyon édes Lili Kép

Angéla
angéla

Babjag,

Te mikorra voltá eredetileg kiírva?

Angéla
angéla

voltál Kép
angéla

Dee,

Nagyon eltüntél. Csak nem az ikrek foglalnak le? Kép
Ha lesz egy kis időd, írhatnál magatokról, esetleg képet is tehetnél fel.

Angéla
angéla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?