Sziasztok!
Panni, Emma
Örülök, hogy örültök nekem. Mint látjátok, csak most van időm írni, miközben dolgozok.
egyáltalán nem panaszkodásként írom, de egész nap a kis manóval vagyok, ha ébren van játszuk, jövünk-megyünk, ha alszik akkor pedig többnyire rajtam teszi. Neki is bekapcsolnak azok a bizonyos szenzorok, és nyugtalanabbul alszik, hamarabb felébred stb... de ezért akartam babát, és imádok vele lenni, minden mozdulatát imádom, még most se tudtam betelni a látványával.
Szerencsére az éjszakáink nyugodtak. Nálunk 1/2 10 körül van fürdetés, utána még egy kis szopcsi, mert a fürcsi előtti nem elég, sétálunk zénét hallgatunk és szépen elalszik. Már átalussza az éjszakát (kipp-kopp), tegmap előtt este 10-tól reggel 1/4 8-ig durmolt, kicsit kajált és még 10 óráig aludtunk. Tegnap reggel 6-ig aludt, akkor kért kaját és megint aludtunk 9-10-ig. Kíváncsi vagyok meddig tart ez a nyugis időszak, majd jönnek a fogacskák aztán lehet hogy vissza sírom majd ezeket a nyugis éjszakákat.
Megkaptuk a 2 hónapos oltást is, szerencsére semmi baja nem volt tőle, még csak be se pirosodott. Én is az osztrák oltó anyaggal akartam megszúratni 3 hónapos korában, de a doki néni azt mondta ez a 2 hónapos vizes oltás és a magyar is jó és az osztrákot majd júniustól lehet nálunk is kapni. Valószínűleg a 3 hónapos még a magyar lesz, de a 4 hónapost amit két combba kell szúrni + a Szabin cseppeket már egy szúrással megkapja. Ezért jó a külföldi, mert nem kell annyiszor szúrni.
Mi is voltunk csípő szűrésen. Először simán megnézték azt mondták minden rendben van, de a biztonság kedvéért mindenkit visszahívnak uh-ra is. Másnap megint mehettünk be a kórházba, akkor is azt mondták szép a csípője, és már nem kell mennünk. Viszont én kértem a doki nénitől hasi és koponya uh-ra is beutalót, ebből a VIII. kerületi Auróra utcai kórházban csak a hasit tudták megcsinálni, a koponyát nem. Pocival minden rendben, a doki néni szerint a koponyát meg nem kell piszkálni. Viszont én is dünnyögtem pár napig a vizsgákatok miatt. A Sote II-n azt mondták, hogy vissza vihetem hozzájuk a babát 6 hetes kontrollra, még a zárójelentésre is rá volt írva. Egy héttel előtte felhívtam őket, hogy bejelentkezzünk, erre szépen elhejtottak, hogy menjek oda, ahová kerületileg tartozom, mert ott már nincs ilyen kontroll. Mondom neki, hogy de hát a zárójelentésen... erre azt mondja az már régen volt, mikor szültem? hülye picsa, ha 6 hetes kontrollra akarom vinni, akkor biztos nem fél éve szültem...Na mindegy, az a lányeg, hogy rendben van minden a picurral.
Én nem tudom, hogy naponta mennyit eszik mert egyáltalán nem mérem. Egy héten egyszer mérem meg a súlyát, most 5650 gr volt, látszik rajta hogy szépen fejlődik.
Viszont a pellusokkal gonban vagyok. Pamperst használunk, de a nagy combok miatt a 3-6 kg-os már kicsi rá, viszont a 4-9 kg-os meg majdnem a hónajáig ér. Aki esetleg használta a Pamperst is és a Liberót is meg tudná nekem mondani, hogy jobb-e a Liberó. csak emiatt nem vennék meg egy egész csomaggal, de a Liberónál úgy láttam, hogy 8 kg-ig van, nem 9-ig, ezért gondolom, hogy talán kisebb lehet.
Pelenkáról jut eszembe: a Rossmannban vagy egy akció, hogy aki pelenkát vesz kap valami kis kupont és benevezheti a babáját vmoi babaszépségversenyre. Május 22-ig lehet bedobni a boltba a képet, minden egyes Rossmannba lesz egy bolti nyertes, és az összes nyertes közül választják ki az országos nyertest. Na nem biztos, hogy így éjfél körül jól magyaráztam el, de a lényeg, hogy ezekkel a csúcs szuper szépségekkel lehet indulni a bolti 1 helyezésért, aztán onnan már csak egy ugrás a hírnév!
Még valamit írok, aztán eldugulok.
Javaslom mondenkinek, hogy vegyétek meg a babáknak a Babazene című CD-t. A
www.babazene.hu oldalon bele lehet hallgatni. Én mindenféle előzetes nékül megvettem mindkét CD-t, az én manónak nagyon tetszik. Május 25-én jelenik meg a 3. része, már alig várjuk. Esténként beteszem és mindig bealszik rajta, nagyon jól megnyugtatja.
És végezetül egy kép rólunk:
Timur!
Hajrá!!!! vagyí már babázol??
Jó éjt!
Timka + Fanni (aki ma már 10 hetes!)