Sziasztok Lányok!
Mi is éppen indulóban vagyunk ebédelni, de pár sort még írok előtte.
A pasik szerintem is szörnyűek, pedig régen azt hittem, az én férjem külömb mindenkinél... Mi is jókat veszekszünk mostanában, aztán a végén mindig kinevet, mert általában elbőgöm magam. Rájön, hogy csak érzékenyebb vagyok a szokásosnál, pár napig jobban figyel rám, aztán kezdődik előről az egész. Mondjuk én sokmindenben nem számíthatok rá itthon, sajna rengeteget dolgozik, és egyáltalán nem olyan beállítottságú, hogy itthon segítsen nekem munka után
Tegnap voltam a dokimnál, én is kaptam Kliont, bár ő még nem látott folyást, én érzem, hogy nem OK minden, jobb, ha kúrálom magam, ha durvábbra fordul. Kicsit fölhúztam magam rajta egyébként, mert közel egy hónapja voltam AFP-vérvételen, és tuti, hogy megjött már a kórházba az eredmény, de nem volt képes rá, hogy elhozza nekem, sőt nem is emlékszik rá, hogy milyen.Persze állítja, hogy biztos látta, és OK, mert ha nem lenne az, akkor hívott volna. De akkor is szeretném tudni, mi van. Biztos nincs baj, mert a szonográfus látta volna hétfőn, nem is izgulok, de jogom van tudni a saját eredményemet. Néha olyan felületesnek érzem a dokit...
Mellszívó: eleinte én kézzel fejtem mindenféle segédeszköz nélkül, és nagyon jó volt. Aztán a fejembe vettem, hogy biztos nincs elég tejem, és elektromos géppel sokat tudnék fejni, és serkenteni a tejtermelést, ezért beszereztem egy Pesztonkát. 8000 Ft körül van, gyógyszertárban is kapható, és nagyon szerettem. Kényelmesebb, mint kézzel fejni, de azért néha így is elfáradt a kezem, mert masszírozni is kell a cicit, hogy jobban jöjjön a tej. Egyébként szerintem a kezdeti "biztonság kedvéért fejés"-től eltekintve nincs rá szükség, kivéve az extrém eseteket. / a gyerek csak üvegből hajlandó enni, ciciből nem./
Cumi: Én is úgy terveztem, hogy nem lesz cumi, de 2 hetesen nem bírtuk tovább, és betömtük Balázs száját. Nem is volt rossz. De elég hamar áttért az ujjára, később felváltva használta őket, és kb. 8-9 hónaposan teljesen leszokott mindkettőről. Az ujjszopás egyébként sokkal szimpibb nekem, és hozzáértők szerint is jobb. Az ujja mindig kéznél van, nem kell rohangálni visszatenni a szájába, ha kiesett, mert megtalálja. És legkésőbb akkor, amikor elkezd mászni, és szüksége lesz mindkét kezére, le fog róla szokni. Ezzel szemben a cumi ott lóghat a szájában, tud tőle mindent csinálni, csak beszélni nem. És valóban bezavarhat a szopiba. Nagyobb gyerekek akkor cumiznak, szopizzák az ujjukat, ha valami trauma érte őket. / korán elvették tőlük a cicit, kevés szeretet kapnak.../
Amit biztosan máshogy szeretnék csinálni a kistesóval, mint Balázzsal: nem lesz cumisüveg! Gyönyörűen iszik pohárból, de sokkal jobban szereti a cumizást, nem hajlandó lemondani róla. És annyira ciki egy majdnem 3 évessel cumisüveggel mászkálni... Egyszerűen nem tudtam elképzelni annak idején, fél évesen, hogy amikor sétálunk, és bömbölni kezd, hogyan itassan meg. Addig elbújtam valahova, és megszoptattam, de akkor már tél volt, nem volt ez egyszerű. Pohárral nem tudtam elképzelni. Majd megoldjuk valahogy, de cumi nélkül.
Na mentem!
Sziasztok!
Judit