Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Jó reggelt!

JAjj, lányok! Tegnap igazán fájt a hasamKép
Remélem ma ez elkerül.

A folyásomnak "Hála", semmi szaga, semmi egyéb csak irtózatosan zavart. A doki is csinált vizsgálatot és semmi fertőzés. A canetstent is csak megeőzésképpen ajánlotta. Most kliont kaptam, ha annyira zavarna. Állítólag az nem csak gombára van, hanem a hüvelyflórát is helyre rakja, enyhe antibiotikum hatású. De tegnap már intim mosakodóval tusoltam. Először letusoltam rendesen és csak utána mosakodtam alulról, hogy ami esetleg odafolyt tusfürdő, azt is semlegesítse az intim mosakodó gél. Remélem jól csináltamKép
A rémálmaim elmúltakKép Csak egyszer-kétszer volt. Viszont tegnap megint zsibbadttak a lábaim. Már erről beszéltem a dokinak és a védőnéninek. Igazuk volt, hogy tuti valami ideget nyomhat ilyenkor a baba, mert ha egy kicsit elmozdul, akkor megszünnek a problémák.
Most kiírtam magamKép
Megyek visszaolvasni. Látom elég sokmindenről lemaradtamKép

Sziasztok!
Angelani
22+3

Kép
angelani

Mellszívó téma: nekem Medela elektric van, meg voltam vele elégedve. Kicsit tényleg zúg, de legalább fáradtan már nem kell pumpálni.
Amúgy szülés után, hazafelé jövet a kórházból vettem. Sok variáció nem volt, megálltunk a Megatoysnál, bementem és megvettem amelyik szimpatikus volt.
http://www.medela.hu/mellszivok/minielct/frames.htm
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Szép jó reggelt mindenkinek!

Megann! Én is ordítanék a helyedben! Igazad van, ha nem főzöl! Kép
Bár nekem csak a szám nagy ilyenkor, mert Én is mindíg megfogadom, hogy most "jól megkapja", aztán 1 óra múlva elszáll a mérgem!

Csíkok: Nekem kb 13 éves korom óta van.Kép Pedig akkor még nem is voltam duci, csak nőttem. Mindenhol. A combomon, a fenekemen és a hasamon. Voltam vele dokinál még anno, de azt mondta ez van, ilyen a bőröm. Valakitől örököltem. Csak az a vicc, hogy anyukám 46 éves és egy fia csík nincs rajta sehol. Tudom hogy nem szép dolog, de bizony irigylem. Kép Ja, és most pár hónapja csini kis narancsbőr jelent meg a combomon. Elég negatívan éritett a dolog. Bőgtem is kicsit a párocskámnak. Na mindegy, ez van! Kép Most azt próbálom megtudni hogy a Vichy-nek a narancsbőr elleni krémét használhatom-e. Állítólag (még nem néztem utána) ők gyártanak olyan krémet is ami csíkokra van. Csak az a baj, hogy sajnos nem túl olcsó. Mondjuk ha valamit javít, akkor nem érdekel. Jön a nyár...Kép

A dokimat még mindíg nem értem el...
Ez egy vicc.

Szép napot mindenkinek!

Anide Kép

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok,

Megann,
olvastam a gondot. Kép Annyira sajnálom!
Nem tudom, hogy a párod hány éves, de nálunk is teljesen normális ez a hozzáállás (csak időnként). Igen sok a fiú barátom, és mindig megnyugtatnak, hogy egyszerűen vannak dolgok, amiket egy férfitől nem lehet elvárni. Egyrészt sokkal gyengébbek, mint mi nők, másrészt, ha biztonságban érzik magukat, még jobban elgyengülnek. Kép Ilyenek a mi pasiaink KépKép ez van... csak folyton idegesítik az embert..és mégis imádjuk őket Kép soha nem nőnek fel

Egyre viszont vigyázz, főzz továbbra is, persze ne a fiúknak, hanem Picurnak, meg persze magadnak. Ez most a legfontosabb. Ne járj gyorskajáldákba. Kép légyszi..

Kép

Nehogy félre érts, nem akarok belepofázni a dolgodba, de magunkra ismertem KépKép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Megann, tényleg sajnálomKép(
Én nem tudom, hogy mi rontjuk-e el a pasinkat a gondoskodással, vagy egyszerűen ilyenek? Néha nálunk is előfordul ilyesmi. Nem tudom, mi a módszer.... Én azt érzem, ha meg én nem teszek meg mindent, akkor milyen jogon várom el a segítséget? De lehet, hogy ez rossz gondolkodásmód. Amúgy szerintem sokszor a család nyomása is nagy, merthogy pl. az én anyukám is állandóan főzött, meg mindent megcsinál a mai napig, de az apu csak elvétve segített neki. Nyilván ez rám is hat. Nem beszélve a férjem 90 éves nagymamájáról, aki szerint szentségtörés, hogy vasárnap délelőtt a Margit-szigetre megyünk, és nem főzök. (Pedig volt otthon kaja.) Én azért jobban próbáltam erre nevelni a férjem. Nálunk legtöbbször az a probléma, hogy mikor hazaér, akkor leereszt, és segít, de olyan lassan, hogy én addig három dolgot megcsinálnék. De ha azt mondom, hogy hagyja, akkor meg ahhoz szokik hozzá. Nehéz ügy ez. Szerintem a tudatalattijukban ilyen szempontból mi vagyunk a mamájuk. Summa summarum: szerintem itt még mindig a társadalmi elvárások hatnak. Ha egy férfi nem segít, az senkit nem hat meg, merthogy az "nem az ő dolga." De ha egy nő nem törődik a háztartással, vagy nem annyit, amennyi mások szerint elég, akkor őt bezzeg megszólják. (Hozzá kell tennem: arról persze nem tudnak, hogy a 8 órás munkám mellett hetente mennyi plusz órát vállalok (magyart tanítok németeknek), meg hogy mellette fordítok, azaz hogy pénzt keresek, ugyanúgy mint a férjecském. Ez mintha nem számítana. És emellett nálunk mindig van főtt kaja.
Na nem kesergek tovább, és biztos ti is úgy vagytok, hogy az ember szívvel-lélekkel, meg szívesen, de akkor legalább becsülnék meg.

Falina: szorítok Neked!!! Tudom, hogy nem könnyű feküdni, főleg ha az ember nem érzi betegnek magát. Kép Nekem is kellett. Kitartás!

Angelani: én úgy szoktam fürdeni, hogy először az intim mosakodót használom, és csak aztán jöhet a tusfürdő a többi részekte, mert akkor a kezemen sem keveredik össze a kettő kémhatása. Nekem ezt hozta a tapasztalat, még ha ez kicsit túlzásnak is tűnik. Ha már előtte szappanos volt a kezem, akkor egész más volt.
lucretia

Szép jó reggelt, én még csak most keltemKépMegann, nagyon aranyos volt a kirohanásod!Kép Mintha magamat látnám. És ma mit főzől ezek után? Mert hogy fogsz, az tutiKép Nálunk tegnap volt balhé, illetve nem volt olyan nagy, mert már belefáradtam. A páromnak van egy édes barátja, akit én igazából ki nem állhatok. Nincs vele semmi bajom, csak helyből nem kedvelem. Na hát tegnap megint jött, bár én már annyiszor kértem, hogy ne jöjjenek este 8 után látogatók, mert engem zavarnak. De ő elileg csak fél órára jött, amiből az lett, hogy 1/2 9-től majdnem 11-ig itt volt. Majd a guta ütött meg. De végül is ez megy 8 éve, úgyhogy nem tudom min csodálkozom, mégis minden alkalommal ugyan úgy kiakadokKép

Falina: kitartást neked, a vásárlás miatt meg ne aggódj, nem fogsz lemaradni semmiről, addigra mi már olyan tájékozottak leszünk, hogy csak beírod mit szeretnél, mi meg mondjuk, hogy hol mennyi és milyen. Sokkal egyszerűbb lesz úgy hidd el. Csak bírd ki valahogy ezt a hülye fekvést. Örülök nagyon, hogy beindult a pocaklakód, biztos megérezte, hogy aggódsz.

Anide: én is írtam, hogy nekem is vannak csíkjaim a lábamon, nekem mondjuk a hízás-fogyás miatt korábbról, de most a narancsbőr jelentkezett nálam is. Én is gondolkoztam ezen a Vichy krémen, de nem merek kockáztatni, inkább megvárom amíg tuti lehet már használni. Ha olyan jó, mint ahogy reklámozzák, akkor pár hónap múlva is hatnia kellKép
Hari 18+5

Kép
Kép
hari

Sis! Most visszaolvastam, de nem találtam semmi olyan irományt, ami alibit biztosítana számodra a távollétre. Úgyhogy tessék jelentkezni, különben megkereslek!!KépRemélem csak jobb elfoglaltságot találtál mint a babanet és nincs semmi baj.

Hari 18+5

Kép
Kép
hari

Szmercsa küldjél még ilyen figurákat!!!!! Már külön kis mappát nyitottam nekik, de még van helyemKép

Kép
Kép
hari

Lucretia,
szívemből szóltál KépKép a fiúkkal kapcsolatosan.

Falina,
körömágy gyulladásról.
Ha akarod megkérdezem leendő anyósomat, ő pedikűr/gyógymasszőr/sok mindhez ért, hogy mi újság ilyen estben, mi történik a szervezetben.
Szerintem ne aggódj, ha valóban meggyógyult, mert én most voltam iszonyatosan beteg, torok/mandulagyulladás, és megkérdeztem a védőnőt is, hogy a Babi ebből mennyit érzékel. Aztat mondta volt, hogy esetleg kap egy kis ellenanyagot KépKép Õket nem érinti ilyen szempontból a mi betegségünk, (azért vannak kivételes esetek) nekünk rossz, hogy nem szedhetünk be akármilyen gyógyszert, és nagyon szenvedünk.
Tehát, ha akarod megkérdem KépKép ő bizti tudja.

Kép
szmercsa
27+3
szmercsa

Hari,
küldöm a figurákat Kép
Először a legfontosabb témakör a kaja KépKépKép

Kép Kép Kép

szemrcsa
szmercsa

Köszi!!Kép Láttad, hogy most mértem meg magam? Pedig még a függönyöket is behúztam, nehogy valaki meglássa mit mutat a mérleg. Csak sajnos a saját szememet nem csuktam beKép Na mindegy, gyorsan ettem is egy pár falatot, most már úgyis mindegyKép

Hari 18+5

Kép
Kép
hari

Hari,
csapó kettő!! Érzelmek:

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Majd még teszek fel Kép
szmercsa
szmercsa

Köszönöm, örök hálám üldözzön!Kép
Rögtön kapsz is egyet visszaKép

Kép
Kép
hari

Hari,
nem láttam KépKépKép
Én tegnap méretszkedtem meg, és.. hát.. hú.. szóval én is kezdek kicsit aggódni.. már 12 kiló + van rajtam 27+3-nál Kép Mindenki a családban is azt mondja, hogy nagyon csinos kismama vagyok (bocsi, a szerénységemért Kép) de azért én kezdek aggódni. Talán most, hogy jön a nyár, több zöldség + gyümi lesz.. pedig én nem állítanám, hogy minden nap habostortán élek. Sütit is csak hébe-hóba eszem. Lehet, hogy ez függ az alkattól is?? A combomon érzem igazán hogy kicsit több van, meg persze a pocakom az már.. húúúúú KépKép
A párom azt mondja nagyon kívánatos vagyok Kép
De azért most már jobban odafigyelek. Végülis 6 hét alatt 4 kilót híztam Kép
Mennyi lenne normális? max 13-14 kiló plusz összesen?? Jesszus!!!!!!

Kép

Javasolnám, hogy beszéljünk másról! Kép
szmercsa
szmercsa

Ok. EgyetértekKép Én szívem szerint nem foglalkoznék vele, de valahogy mégis mindig megmérem magamKép Bár a dokim azt mondta semmi baj nincs még velem. Meg különben is, majd lemegy. Vagy nemKép Eszem is egy kis nutellát gyorsan, mielőtt meggondolom magamKép

Milyen idő van kint? Innen bentről jónak néz ki, de igazából nincs kedvem kidugni az orrom, mert valahogy mégis azt gondolom, hogy hideg lehet.
Hari

Kép
Kép
hari

Szmercsa

Ok, beszéljünk másrólKép De ha jól érzed magad és csinos vagy, akkor nem gáz szerintem!!!

Lucretia
21
lucretia

Lucretia,
őszintén szólva, engem nem most aggasztanak a kilók, de mikor kijön a kisPicurkám, akkor mi lesz??

Szórítsatok nekem Lányok.
Képzeljétek, tudtátok, hogy a 8. hónaptól már nem szabad vizsgázni jogsiból Kép?? 2×2 órám van még hátra és mehetnék vizsgázni, de még szükségem lenne ám pár óra vezetésre, tuti, ami bizti Kép

Kép

Tegnap voltam, már az oktatónak kellett segíteni kiszállni a kocsiból, mert a pocakommal nem igazán ment már ... Kép

Kép

Hari,
lemaradt egy kajás Kép

Kép

szmercsa
szmercsa

Lucretia,
ha nem vagyok indiszkrét, Te hány kilónál tartasz így 21 táján?? KépKép
szmercsa
szmercsa

Hova lett Mindenki??
Nem szép csak így eltűnni!!

Kép

Mindig itt hagytok

Kép

Megyek egy kis kilót gyűjteni akkor. Kép Mit tudok tenni? De én ilyenkor már olyan éhes vagyok, muszáj ennem.

szmercsa
szmercsa

Ahhoz képest, hogy hozzászólásokon keresztül mondjátok, hogy legyen vége a kilók témának, még sincs. :-)))))
Én még csak 1,5-2 kilónál tartok, pedig eszem. Alapból, ha nem figyelek oda, elég könnyen fel tudok szedni egy pár kilót és nem vagyok vékony sem. 66 kg-ról kezdtem úgy, hogy télen 5 kilót leadtam Norbis diétával.
Most eszem mindent, amit kivánok, de a pocaklakó hasznosítja. Benivel is így volt. Összesen 9 kiló jött fel, mikor kijöttünk a kórházból 2 kg volt rajtam és a szoptatásnál az is lement. Aztán a 2 és fél év gyed+gyes alatt, amíg otthon voltam, szépen feljött vagy 4-5 a sok nassolástól. :-((((
Erre most nagyon fogok vigyázni. De addig még van egy évem, azt kihasználom és eszem, mert imádok enni. :-)))

Szmercsa, ezek a szmájlik nagyon jók!!!!!!!!!!!

Benianyu
18+5

benianyu

Szmercsa, szorítunk, reméljük nem fogsz ki egy hülye vizsgabiztost. A tehetségedben nem kételkedek, csak az ilyen hülye vizsgabiztosokban.
Hari 18+5

Kép
Kép
hari

Szmercsa
Rajtam öt kiló plusz van eddig. (Így 68 vagyok.) Tök jó, mert tavaly 5 kilót leadtam, amit sikerült is egy évig tartani, aztán közbejött a baby, de biztató, hogy 5 hónapos terhesen tartok ott, ahol előtte "teher" nélkülKép Csak azt nem tudom, hogy hogy lehetett az, hogy először a védőnő 5 kilóval többet mért, mint amennyi voltam, és most is 3 kilóval többel vagyok nála regisztrálva. na de nem csoda, anno még téli cipőben, meg téli ruhában, jó, hogy nem mondta, hogy még a kabátot is nyugodtan hagyjam magamonKép Azt is mondta -ez némileg biztató- hogy az öt kilóból kb. 2 a gyerek, pluszz megnövekedett mellek, és ez igazából csak 3. Egyébként az a mérleg pont ugyanolyan, mint amivel a nagymamáméknál falun a levágandó disznókat szokták mérni...Kép
Egyébként most kicsit visszafogtam magam, mert azt hiszem az utóbbi két hétben két kiló jött fel, és ez már mégsem lehet tendencia! Amúgy állati székrekedésem is volt (bocs a témáért így ebédidőbenKépbiztos az is még hozzá jött. Ja és az Elevitet is már csak minden második nap szedem, hátha javít valamit a dolgon. Amúgy marad a reménykedés, hogy nem lesznek falás-rohamaim, mert akkor elég gyenge lábakon áll az akaratom....Egyébként nagyon fura itt a munkahelyen, mert csupa nagyon vékony kolléganőim voltak eddig terhesek, és persze, hogy hozzájuk képest az én pociméretem extrém nagynak tűnik, pedig nem is az szerintem. De ha meg az is, kit érdekel?? Fő, hogy egészséges legyen a babuci.

Puszi
Lucretia
21
lucretia

Lányok,
köszi a kedves szavakat, olyan jól esnek mindig!

Szmercsa,
megköszönném, ha megkérdeznéd alkalomadtán anyósodat a gennyes körömágygyusziról! Köszi előre is!

Megann,
látom téged sem került el a terhességi érzékenység. Nálam is kiborult már a bili 1-2x, pedig a terhességem előtt fel sem tűntek ezek a dolgok. Én pl. 3 hete haza akartam költözni, aztán 2 hete meg hirtelen felindulásból összeházasodtunk, mert kaptunk időpontot. ;)

Na, húzok ebédelni.

Falina
24+6
falina

Szmercsa!

Visszatértem!Ismét hatalmasak a gólyóbisokKép
Én is mentem ám őket titokbanKépKépKép

Jelentem a kedvem már kicsit megjavult!

Hari!
A kénköves mennykő hulljon rám, ha bármit is főzök maKépKépKép
Különösen azért mert megyek anyukámhoz, aki főzött nekem habartsalátát!Ugye írtam már nektek hogy az milyen fini!KépKép
Egyébként most tényleg megfogadtam, hogy nem fogok főzniKép

Én elhiszem hogy a férfiak más beállítottságúak mint mi nők, nem is várok el szerintem irracionálisat, hogy vegye meg a főznivalót, vagy főzze meg, de könyörgöm, ATTÓL HOGY EGY FÉRFI ELJÁR DOLGOZNI, VAGY VÉGZI A MUNKÁJÁT, AZ ÉLETNEK MÉG NINCS VÉGE!AZ ÉLET NEM CSAK EBBÕL ÁLL!!!!!!
Ja és teszek az elvárásokra, aki beszól, az nem áll meg előttem az tutiKép, de ha valakinek a családból nem tetszik valami, átengedem szívesen a konyhámat neki, jöhet főzniKép

Úgyhogy most szépen elballagok a Brendonba babakocsit nézni!

Szmercsa!
Én nem eszem gyorskajáldákban, hanem általában a főzelékfalóban kötök kiKép
Imádom a főziket és tényleg finomakKép

Egyébként köszönöm mindenki együttérzését!!
Olyan jó hogy vagytok nekemKép
(Ja vettem a kínaiaktól egy fürdőrucit 3000-ért!)
Nem terhes, de szerintem nem is kell, úgy se húzom föl a hasamra a bugyit, hadd lássa mindenki a pocakomatKépKépKép)

Megann 22+4

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Az érzékenységet illetően: nálam a fő jel az, hogy nagyon könnyen eltörik a mécses. De semmi sirógörcs, csak elkezdenek folyni a könnyeim minden átmenet nélkül. Na ez nagyon vicces tud lenni. Pl. egy hónapja tehetségkutató-versenyre vittük az unokatesómat, és aztán egy kicsit összecívódtunk a párommal, semmi komoly, mire rögtön túláradtak a könnyzacskóim, és persze mindenki minket nézett, amitől a helyzet csak rosszabb lett. A következő eset a Szabó Ervin Könyvtár büféjében volt, azután, hogy közölte a doki, hogy elküld magzatvíz-vizsgálatra. Viszont amúgy ideges kevesebbszer vagyok, mint korábban, csak néha a bömbölés. Kép

Pusz nektek
Lucretia
21
lucretia

Sziasztok! Kép
Hogy csináljátok ezeket a figurákat??? Kép

Tmarie 20+4
tmarie

Megann,

ez tök jó szlogen, hogy átengeded a konyhát, ha beleszólnak. Ha legközelebb felhúz a férjem nagymamája, majd bevetem. De az a vicces, hogy nekem nem mondja ám ezeket, csak a férjemnek. Õ meg persze nem mondja el nekem, hogy ne legyek ideges, de aztán mindig kiderül.KépJó, mi??? MIÉRT NINCS NEKEM ANYÓSOM???Ugyanis meghalt,mielőtt a páromat megismertem, és állítólag nagyon jó fej volt. Õ is utált főzni (pontosabban az arra szánandó időt sajnálta), úgyhogy biztos jól kijöttünk volnaKép Szövetkezhettünk volna a világ ellen. Na de akinek meg van, az meg azért panaszkodik. Sehogy sem jó ez.

Lucretia
21
lucretia

Tmarie! Szmercsa szolgáltatja ezeket a profi figurákat! Ha visszanézel akkor van egy csomó és Te is le tudod menteni őket magadnak. Gondolom nem neheztel érte Szmercsa. Meg különben sem tud mit tenni már az ilyen fanatikusok ellen, mint mi.Kép
Hari 18+5

Kép
Kép
hari

Ti amúgy mit gondoltok a légzésfigyelőről, meg a babaőrzőről? Szerintetek felesleges? Én azért ragaszkodom csak hozzá, mert mindehol azt írják, hogy a passzív dohányzás is vezethet bölcsőhalálhoz, és nekem ugye a párom dohányzik. Nem tudom ugyan egyenlőre, hogy mit tennék, ha jelezne a készülék, de ha jól tudom van erre tanfolyam is. A babaőrzőre meg azért gondoltam, mert nálunk ugye lesz, hogy a tetőtérben lesz a baba én meg lent, vagy ő kint az udvaron én meg bent és szeretnék mindent hallani akkor is, ha nem vagyok épp mellette. De lehet, hogy túlzásba viszem az aggódalmat? Csak én már látom, hogy kint mennyi veszélynek lesz kitéve az udvaronKép Darazsak, méhek, szúnyogok, macskák (nem az enyém, hanem a szomszédé, mert az enyémek szelídek) meg minden féle ilyenek. Na nem paráztatom magam, de érdekelne a véleményetek, hogy van-e értelme ezeknek a biztonsági berendezéseknek.
Hari

Kép
Kép
hari

Hari!
Akkor ezek szerint a pofikat csatolt képként lehet feltenni?
Én azt gondoltam, hogy itt van olyan szolgáltatást, hogy ezekből lehet választani Kép
tmarie

Nem, én legalább is úgy csináltam, hogy rákattintottam jobb gombbal, elmentettem más néven és ha be akarom tenni, akkor mellékletként feltöltöm. Persze lehet, hogy van más módszer is, de én örültem hogy így sikerültKép
Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Penna
Köszönöm szépen! Nagyon sok infóval lettem gazdagabb.Szuper!

Pillanatnyilag most ennyi, mert rohanok!

Szilvi
24

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok Lányok!

Mi is éppen indulóban vagyunk ebédelni, de pár sort még írok előtte.

A pasik szerintem is szörnyűek, pedig régen azt hittem, az én férjem külömb mindenkinél... Mi is jókat veszekszünk mostanában, aztán a végén mindig kinevet, mert általában elbőgöm magam. Rájön, hogy csak érzékenyebb vagyok a szokásosnál, pár napig jobban figyel rám, aztán kezdődik előről az egész. Mondjuk én sokmindenben nem számíthatok rá itthon, sajna rengeteget dolgozik, és egyáltalán nem olyan beállítottságú, hogy itthon segítsen nekem munka után Kép

Tegnap voltam a dokimnál, én is kaptam Kliont, bár ő még nem látott folyást, én érzem, hogy nem OK minden, jobb, ha kúrálom magam, ha durvábbra fordul. Kicsit fölhúztam magam rajta egyébként, mert közel egy hónapja voltam AFP-vérvételen, és tuti, hogy megjött már a kórházba az eredmény, de nem volt képes rá, hogy elhozza nekem, sőt nem is emlékszik rá, hogy milyen.Persze állítja, hogy biztos látta, és OK, mert ha nem lenne az, akkor hívott volna. De akkor is szeretném tudni, mi van. Biztos nincs baj, mert a szonográfus látta volna hétfőn, nem is izgulok, de jogom van tudni a saját eredményemet. Néha olyan felületesnek érzem a dokit...

Mellszívó: eleinte én kézzel fejtem mindenféle segédeszköz nélkül, és nagyon jó volt. Aztán a fejembe vettem, hogy biztos nincs elég tejem, és elektromos géppel sokat tudnék fejni, és serkenteni a tejtermelést, ezért beszereztem egy Pesztonkát. 8000 Ft körül van, gyógyszertárban is kapható, és nagyon szerettem. Kényelmesebb, mint kézzel fejni, de azért néha így is elfáradt a kezem, mert masszírozni is kell a cicit, hogy jobban jöjjön a tej. Egyébként szerintem a kezdeti "biztonság kedvéért fejés"-től eltekintve nincs rá szükség, kivéve az extrém eseteket. / a gyerek csak üvegből hajlandó enni, ciciből nem./

Cumi: Én is úgy terveztem, hogy nem lesz cumi, de 2 hetesen nem bírtuk tovább, és betömtük Balázs száját. Nem is volt rossz. De elég hamar áttért az ujjára, később felváltva használta őket, és kb. 8-9 hónaposan teljesen leszokott mindkettőről. Az ujjszopás egyébként sokkal szimpibb nekem, és hozzáértők szerint is jobb. Az ujja mindig kéznél van, nem kell rohangálni visszatenni a szájába, ha kiesett, mert megtalálja. És legkésőbb akkor, amikor elkezd mászni, és szüksége lesz mindkét kezére, le fog róla szokni. Ezzel szemben a cumi ott lóghat a szájában, tud tőle mindent csinálni, csak beszélni nem. És valóban bezavarhat a szopiba. Nagyobb gyerekek akkor cumiznak, szopizzák az ujjukat, ha valami trauma érte őket. / korán elvették tőlük a cicit, kevés szeretet kapnak.../
Amit biztosan máshogy szeretnék csinálni a kistesóval, mint Balázzsal: nem lesz cumisüveg! Gyönyörűen iszik pohárból, de sokkal jobban szereti a cumizást, nem hajlandó lemondani róla. És annyira ciki egy majdnem 3 évessel cumisüveggel mászkálni... Egyszerűen nem tudtam elképzelni annak idején, fél évesen, hogy amikor sétálunk, és bömbölni kezd, hogyan itassan meg. Addig elbújtam valahova, és megszoptattam, de akkor már tél volt, nem volt ez egyszerű. Pohárral nem tudtam elképzelni. Majd megoldjuk valahogy, de cumi nélkül.

Na mentem!
Sziasztok!
Judit
jucc

Lyányok!

Tündériek vagytok! Olyan sokat írtatok nekem, hogy ezért már érdemes volt felkelni ma..

Kép
Drágák vagytok!! Kép

Hari,
légzésfigyelőről még nem alakult ki konkrét elképzelésem, de amit hallottam az öregektől: Teljesen felesleges, mert a babának életrevalónak kell lennie, ha egészséges, és minden rendben, akkor semmi baj nem érheti. A régi anyukák szerint, csak pénzkidobás. Én még nem tudom, hogy mit gondoljak erről
Kép
Lehet, hogy lelketlennek tűnök, de valahol igazuk van. Állítólag a babák iszonyatos mit ki nem bírnak. Nagyon erősek ám.

Érzékenység? Borzasztó!!!!!!!!!
Már kifosztottam az összes boltot zsepiügyileg
Kép
Pedig soha nem voltam egy síros fajta. Időnként a párom már csak odajön megölel, és nevet rajtam (nem kinevet, csak mosolyog nagyokat) tök ciki
szmercsa
szmercsa

SziasztokKépKépKép!

FalinaKép,
konkrétan arra gondolok, hogy a babáknak ilyenkor már van megszokott napirendjük (persze nem óramű pontossággal). Ha meg tudjátok figyelni mindig azonos napszakban mozgolódnak. Ez később még jobban érezhető. Nekem reggel (inkább hajnalban) 5-től fent van, aztán napközben koradélután mindig érzem (most is rugdos rendesen), és aztán este, amikor lefeküdnék aludni 10-11 felé újra rákezd. Ez már hetek óta így megy, és végig meg is lehet majd figyelni. Sőt, az utolsó pár hétben irogatni is kell majd, talán a kiskönyvbeKép...

HariKép,
a légzésfigyelő nem tudom mennyire hasznos, az tény, hogy gyakran beriaszt feleslegesen. Olyanról még soha nem hallottam, hogy riasztott volna és valóban leállt a baba légzése, így cselekedni kellettKép, valaki hallott már ilyenről??? Mindenesetre célszerű elsajátítani a teendőket, ha mégis valami gond van.
Azt mondják egyébként, hogy amelyik baba hason alszik, az nagyobb kockázatnak van kitéve. Ezt jó már előre átgondolni...
Én mindenesetre a hason altatás híve vagyokKép!!! Sok előnye van annak (több, mint amennyi hátránya, szerintem), és ugyanúgy veszélyes a háton alvás, hiszen, ha felbukik időközben valamit a baba, akkor az zárhatja el a légutakat.

Ami tuti, hogy én a nagyfiam szaturáció mérőjét fogom a lábacskájára tűzni kezdetben(bár, nem túl nehéz lerúgni, remélem egy pár hetes babának még gondot okoz, utána meg úgyis megszokja), de az sokkal több mindenre figyelmeztet. Igaz egy szobában fogunk aludni kezdetben, de mégis biztosabb, és nyugodtabban tud pihenni az ember...
Kati
25+1
Vendég

Az én párom sajna nem nevet ha sírok, őt egyenesen idegesíti. Szerencsére eddig csak 1-2 nap volt, de akkor mindenen elsírtam magam. Most nincs ilyen bajom, talán megkeményítettem magam, mert láttam, hogy őt idegesíti és csak veszekedés volt belőle, amitől persze annál jobban sírtamKép
Úgyhogy mostanába nem sírok, inkább elvonulok és kezemet a pocakomra tapasztva "befordulok".Persze lehet, hogy ez sem a legjobb megoldás, de így legalább nincs sírás-rívásKép Amúgy persze tudom, hogy ez is csak azért zavarja a páromat, mert nem tudja mi a baj,és tehetetlennek érzi magát. Lehet, hogy butaság, de én az anyósomat hibáztatom benne, mert szerintem tőle kérdezgette, hogy ő milyen volt terhesen, ő meg nem volt se érzékeny, se hasfájós, se semmilyen. Tehát csak velem lehet a baj. Na mindegy.
Hari 18+5

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Megann! Megértem a bosszúságod, bár nálunk az a furcsa helyzet áll elő, hogy férjem rendezettebb, mint én, szóval hál'Istennek rengeteget segít a háztartásban.

Annamami! Megjött a jegy! Örök hálám érte! Senki más nem jön a börzére? Én már olyan kíváncsi vagyok, bár semmi konkrét elképzelésem, hogy mit akarok venni.

Vettem Avent Isis kézi mellszívót használtan 6000 Ft-ért, azt hiszem még nem írtam. Szerintem megérte, remélem szükség is lesz rá.

Kilók: most faltam föl fél kiló epret. Egyébként eddig kb. 2 kg jött fel rám, elégedett vagyok vele. Pedig imádom az édességeket, úgyhogy lehet, hogy majd még bepótolom.

Viszont most megfáztam egy kicsit, tüsszögök 2 napja. Más tünetem nincs, de nem akarok jobban beteg lenni.

Hari! A légzésfigyelő engem is érdekelne, fogalmam sincs, hogy érdemes-e venni. Mondjuk, ha szeret majd hason aludni a baba, nem fogom megakadályozni, én világ életemben imádtam így aludni, most rosszul is vagyok kb. 2 hete, hogy nem tehetem. Valamelyik nap próbálkoztam vele, és elzsibbadt a hasam. Elég fura érzés volt. Na szóval, én sem tudom, mennyire aggodalmaskodás vagy valódi fenyegető veszély a bölcsőhalál.

Prüntyi, Sis hova tűntetek?

Bodza 22+0 Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Férj téma:
Nálunk is hasonló a helyzet a férjemmel. Veszekedés után pár napig figyelmes, aztán minden kezdődik előröl. Szinte semmit nem segít otthon és szerinte ez így rendben is van. Mert ő sokat dolgozik. És? Utána vége a napnak? Õ idősebb nálam 15 évvel és ő is nagyon késői gyerek, az apukája simán a nagypapám lehetett volna. Teljesen más életfelfogása volt, amit a férjem teljesen át is vett tőle. Önző, szeret magával foglalkozni és utána velünk. Inkább kimegy futni az erdőbe, mint hogy eljönne a játszóra vagy esetleg levinné Benit. Persze vannak jó tulajdonságai is és ha elfogadtam, akkor így kelljen, ahogy van.
Pedig én is dolgozom, elvileg 8, gyakorlatilag kb. 7 órában. Reggel viszem Benit az oviba, délután rohanok érte, aztán vásárlás, utána játszó. Este vacsorakészítés, fürdetés. Estére mosott sz@r vagyok, főleg így az 5. hónapban. Na, vége a panaszkodásnak....

Légzésfigyelő, babaőrző
Ez két külön dolog. A légzésfigyelő két részből áll, egy lap, amit az ágyba kell tenni, a matrac alá és egy kis készülék, amit az ágy szélére lehet szerelni. Nekünk volt, mikor Beni kicsit volt, kölcsön kaptuk. Sajnos volt egy két téves riasztás, amitől nagyon megijedtünk, még az alvásambulanciára is elementünk vele. Szerencsére minden lelet negatív volt. Kiderült, hogy már nagyobb volt Beni és egyszerűen legurult alvás közben a figyelőlap területéről.
Ennek ellenére, azt hiszem, most is fogo, használni, épp ma láttam egy weboldalt, ahonnan lehet kölcsönözni, havi díjért.
http://www.babasulypont.hu/legzesfigyelo/index1.html
A babaőrző nagyon hasznos dolog, ha valaki nagy lakásban, esetleg több szintes házban lakik. Megnyugtató hallani a baba szuszogását, főzés közben stb.

Jó hosszú lettem, bocsánat.

Benianyu
18+5

benianyu

Nemesek, Bodza:
Én is a hasonaltatás híve vagyok, annak ellenére, hogy a mostani tendencia ezt ellenzi. Én is hason szeretek aludni, ami mostanában nem kivitelezhető, de még fél év és újra.

Benianyu

benianyu

JuccKép,
cumival kapcsolatban én sem arra gondoltam, hogy akkor kell elhagyni, amikor a gyerek akarja. Nálunk Trisztán 1 évesen már nem kapta meg napközben, csak éjszakára, és alig volt több másfélnél, amikor azt is megszüntettem. Nagyon egyszerű szerintem: csak 1 db cuminak kell lennie (+1 tartalék, ami éppen olyan mint a másik, hogy ne is tudja megkülönböztetni, csak azért, ha mégis elveszne az az egy). Ezt pedig egyre kevesebbszer odaadni... és mire megtanul beszélni már nem is emlékszik rá. Azt én is rohadtul utálom, ha a cumi alól próbál egy gyerek "kibeszélni", és mégsem veszik ki a szájából... de az ujjszopás akkor sem szimpi.. Mi van, ha eldeformálódik a felső fogsora, vagyis ínye?

SzmercsaKép,
én egyet értek veled, szerintem nem lelketlenségKép... gyakran én is arra gondolok, hogy olyan igazságtalan az élet. A kis roma gyerekek mezítláb szaladgálnak egész télen, mégsem asztmás egyik sem, és valószínű a legtöbbnek az anyja végigdohányozta a terhességét... Ne értsetek félre, nem vagyok rasszista, vagy ilyesmi, inkább írigy, amiért csak én szenvedek a hiperérzékeny gyerekemmel. (Ma is valaki ráköhögött az oviban, tuti holnapra fulladni fogKépKépKépKép).
Kati
25+1
Vendég

Hari,

ne szomorkodj! Sajnos, a fiúk mindig anyásabbak, mint a lányok (most annyira nem bánom, hogy fiam lesz Kép)Szóval, nekem is rengeteg időbe/energiába/ munkába került, hogy a párom
1. ne az anyjához hasonlítson mindent, amit teszek
2. hogy ne hívja fel folyton bármiért, hogy megerősítse, hogy én jól gondolom a dolgot
szó, mi szó elég nehéz ügy. Megkértem őt, hogy bízzon meg bennem, hogy bizonyos dolgokat én is eltudok dönteni már, és ha segítségre lenne szükségem majd hívom a Mamáját KépKép Szerintem egy kicsit elszégyelte magát... de működött.. KépKépKép
Ugye, most is ez a névadás dolog. Húúúú...
Kép
Anyósom naponta hívott valami hajmeresztő névötlettel. Mondtam neki: az én szüleim nem szólhatnak bele, az ő szülei sem szólhatnak bele, így okés a dolog. És így is lett Kép
Hidd el, hogy egy nő sokkal taktikusabb, okosabban átlát dolgokat, tudom hogy csúnyán hangzik, de valahogy ki kell taktikázni... sok türelem.. sok gondolkodás.. és szépen leszokik a mami szoknyájáról KépKép
Ahogy mondani szoktam volt: NO PARA

Kép
szmercsa
szmercsa

SzmercsaKép,
és döntöttetek már névügyileg???
Vendég

Benianyu, ha kölcsönzöd, akkor mennyi időre érdemes? A legtöbb helyen azt olvastam, hogy az első 2 hónap a rizikós. Te mit mondasz?
Hari

Kép
Kép
hari

Nemesek,

nagyon sajnálom a kis törpédet Kép
Állítólag az ember még kiskorában szedi össze a védettséget. Tehát, minél több "kellemetlenséggel" találkozik pici korában, annál nagyobb lesz a védettsége. Ezért nem szabad a gyerkőcöket mindentől óvni, védeni, mert vele szúrsz ki hosszú távon. Pl. nekem azt mondták - ugye jön majd a tél, aggódó anyuka jól befűt, hogy pici babája nehogy megfázzon.. ez a legrosszabb amit lehet vele tenni. Akár minusz fokok közepette is ki kell rakni aludni a levegőre (persze nem az egy hetes babát!!) hadd erősdjön az immunrendszere! Én tudom, hogy ez nehéz lesz, de megpróbálom majd én is így csinálni, legyen nekem szép erős fiú Kép
Kicsit hosszú lett bocsi. Kép

Kép

és szerintem ez sem lelketlenség, hanem neki is jót teszek ezzel. Engem mindentől óvtak, 4keresztes, a legdurvább allergiám van, megérte??
szmercsa
szmercsa

Juj, Szmercsa! Ettől a figurától most aztán alaposan rám jött a viszketésKép Õszintén neked hány ilyen van kb.? Csak hogy mire készülhetünkKép Remélem még jó sok!

Kép
Kép
hari

Amúgy a túlzott féltéssel kapcsolatban egyetértek, én is szeretném majd hogy erős legyen az immunrendszere, nem vagyok egy túl féltős fajta, csak úgy néz ki.Kép
Hari

Kép
Kép
hari

Hari Kép
ne izgulj!! akad még bőven KépKépKép

Kép

ez nagyon profi, nem? Kép
szmercsa
szmercsa

Hari,
Azt hiszem 3 vagy 4 hónapra fogom kölcsönözni a légzésfigyelőt, aztán majd meglátom, hogy kell-e majd még.

Cumi,
én sem vagyok híve, szerencsére Beninek nem kellett. Cumisüveget sem használtunk, rögtön csőrös pohárra szoktattuk rá. Ebbe az is belejátszik, hogy azon nagyon ritka alkalmak egyikén, mikor az Anyu etette volna meg, lefejt anyatejjel, nem volt hajlandó a cumisüvegből meginni, így kiskanállal kapta a 100 ml-t.

Betegség,
Ez ellen nem sokat lehet előre tenni. Mondják, hogy az anyatejes babák nehezebben lesznek betegek, ez biztos igaz. Nem kell mindentől óvni, de ha az óvódát elkezdi, vagy előbb közösségbe kerül, elkerülhetetlen, hogy benyeljen bármit.
Beni október és február között minden hónapban egy hetet beteg volt. Annyi a fejlődés, hogy az immunrendszere már könnyebben feldolgozza a betegséget, már nem tart olyan sokáig, 1-2 nap alatt jobban van.

Benianyu

benianyu

Jaja, ez nagyon jó, bár nekem mindegyik nagyon tetszik. Ki gondolta volna, hogy ilyenek fognak még izgatni? Tesség csak küldeni őket! Mindegyiket elnevezem ám, úgyhogy jó helyre kerülnek, foglalkozva van velükKép
Hari

Kép
Kép
hari

SzmercsaKép,
pontosan erre gondolok én is. Sajna, nálunk úgy volt, hogy amikor Trisztán pici volt anyóséknál laktunk. Õ pedig mindig túlöltöztette. Hiába próbáltam (valahol érzi az ember, hogy mi a helyes) elmondani, hogy mit szeretnék, ő meg adta, hogy persze-persze, úgy lesz minden, ahogy én mondom. De ha már elfordultam, húzta rá a második rugdalozótKépKépKép. Váltig állítom, hogy neki köszönhető az, ahol tartunk. Még ma is, ha kimegy a kertbe játszani a gyerek, rohan utána egy mellénnyel. Persze, hogy ő fázik az árnyékban, de a gyerek szaladgál ide-oda, jól kimelegszik. Annyiszor mondtam már neki, hogy ha ő fázik, vegyen fel Õ valamitKépKépKép.
Szerencsére a második babánkat már teljesen a kezdet kezdetétől külön fogjuk nevelni, így az lesz tényleg, amit ÉN akarok!!! De az tuti, ha náluk leszünk, akkor plusz 1 réteg ruhát rátukmál.

Ja és persze mindig mondja, hogy látom-látom, asztmás lett a gyerek, mert nem öltöztettem fel annak idején... röhej, de már nem állok le vele veszekedni. Majd a másodiknál úgyis újra kezdi, csak akkor szépen fogjuk magunkat és hazamegyünk, aztán leshet.
Egyébként végtelenül jószándékú, csak hát közel 2 generációval idősebb nálam, így nehezebb vele megtalálni a hangotKép!
Kati
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?