Új privát üzeneted érkezett!

Teszek még fel pár képet:

Egcsi és Berci:
Kép

Berci banánt eszik:
Kép

Apa megmutatta milyen zenét hallgat:
Kép

Házibulit szervezek, gyertek Ti is!Kép :
Kép

Kép

TimiKép

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

SziasztokKép

Gyors leszek, mert már mennem kéne a dolgomra és tegnap sem jutottam ide, ma meg már tuti nem fogok.

Timi
Tündér édesek a képek!!! Mind a két manócska gyönyörű!Kép

Macs
Akkorát röhögtem megint az írásodon! Jó tanulást, de azért gyere, nagyon hiányoznál!Kép

Rita
HaraspásKép Nagyon rá kell ilyenkor szólni, nekem azt mondták, de szerencsére Gergő még nem próbálkozott!
Jövő héten akkor megyünk, majd előtte küldök emilt, hogy melyik nap, ok?

Mese
HasmenésKép BüdiKép Gergő is néha olyanokat tud produkálni, hogy huhúúú!Kép
Remélem hamar rendbejön manócskád!

Most mennem kell, ja annyit még, hogy tegnap reggelre végre kibújt a 6. fogacskája Mókuskának, így ma éjjel jobban aludtunk.Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Mese, Levi jobban van? Gyors gyógyulást! Diéta segített? Bocsánat hogy megint okoskodok, nem tudom van-e allergiás a családban. A citrusféléket nem ajánlják egy éves kor alatt, kifejezetten erős allergének. Cebion csepp jobb még ebben a korban.

Timi, babák nagyon édesek! Neked is egy kis érdeklődő lánykád van. Ha ez vigasztal, a pakolási mánia nem tart sokáig, az én két nagyobbik fiam a könyveket pakolta le mindig. Majd kitalál magának valami másik "érdekes" elfoglaltságot.

Rita, éjszakátok hogy telt? 6 órai kelés az teljesen rendben van, nincs az annyira korán. Most hogy kora reggel is már süt a nap, az enyémek is hamarabb ébrednek, hiába van sötét a szobájukban. Hallják a madarak csicsergését.
Dávid engem is szokott harapdálni. Szerintem egyrészt szeretetből hozzádbújik, másrészt a fogai irritálják és Te vagy kéznél.
Jó Neked hogy Lili szót fogad.

Macs, megfázásod javult? Vizsgád hogy sikerült?
Nekem a legnagyobb fiam esett le az ágyról mikor 1,5 év körüli volt. Nem hagyta abba a sírást, rohantunk vele a Heim Pál kórházba, ahol addig nem foglalkoztak a gyerekkel amíg a papírmunkát a betegfelvételnél el nem intéztük. Hihetetlen volt és nagyon idegesek voltunk. Szerencsére Marcinak nem esett semmi baja. Pár kórházban van már kartonunk.
Nyugisabb időszak sohasem lesz. Mindig van valami aggódnivaló, féltenivaló. Az én hugom 37 éves de a szüleim még mindig halálra aggódják magukat miatta (van is miért).

Orsi, Gergőd hogy van? Nátha elmúlt már? Tényleg nagyon jó a saját kert, én már nagyon utáltam játszótérre járni. Bár egy gyerekkel még könnyebben megoldja az ember. Gratulálok a 6. foghoz! Dávidnak még mindig csak 4 van.

Képzeljétek, teljesen egyedül megy a kisfiam! Tegnap még csak pár lépést tett, de ma már totyog mint egy kis pingvin és vigyorog mint a tejbetök.

Vera, mi is keresünk kukacvirágot. Szólj ha találsz valahol!

Anikó, hogy vagy? Vége van a húzós napoknak?

Mindenkinek további kellemes hétvégét!

Sziasztok
Andrea
tandrea

Sziasztok! Kép

Igen,vége van a húzós napoknak,bár azért nem kell sajnálni,mert nem minden része volt kellemetlen.Csütörtökön pl.meglátogatott minket Zsuzsa Edinával.KépHihetetlen nagy Edina,és nagyon édes.Kép
Tegnap meg gyerekruhákat vásároltunk,telekre mentünk egy kicsit levegőzni,hazafelé pedig beugrottunk Lindáékhoz.Gergő egy óriás (pedig állítólag Bence sem kicsi,de hozzá képest....),és nagyon ügyes,már megy,ha fogják a kezét,mindenhol feláll.8 fogacskája van,és igen barátságos baba.KépLinda is nagyon csinos,mint mondja, saját fitnessedzője van.Kép Sajnos csak kevés időnk volt,de remélem hamarosan megint tudunk találkozni.Esetleg nincs kedve valakinek megszervezni egy nagy talit????Kép

Orsi:gratula a 2 új fogacskához,nekünk is kibújt az 5.Kép Milyen meglepő,nem??? Kép

Mese:jobbulást a manónak!

Macs:köszi a felajánlást autó ügyben,én Újpesten lakom,az elég nagy kitérő szerintem.Kép De aranyos vagy!!! Kép
Jobbulást Neked is!

Andrea:Gratula az elinduláshoz!!!!Ügyes kismanód vanKép
Deák oviba mi is jártunk 1 évig,de pánikszerűen menekültünk onnan.Mondjuk nekem az óvónénikkel volt gondom,biztos nem mind ilyen.(Sőt tudom,hogy nem mind)Azért tetszett meg először,mert jó dolognak tartottam,hogy Gergő lássa,hogy nem minden gyerek olyan ,mint Õ (mozgássérült és értelmi fogyatékos gyerekek is vannak ott),de legyen ez neki természetes.Viszont ha nem ezt látja a pedagógustól,akkor pont az ellenkező hatást válthatja ki.Nos ,az óvónéni a fülem hallatára hülyézte le ezeket a gyerekeket,és bizony sokszor viselkedett csúnyán velük.A vegyescsoport sem jött be nekem,mert hiába voltak egy légtérben a különböző korú gyerekek,általában külön foglakoztatták őket,csak a nagyok mentek kirándulni,sétálni,és mindig mondták a többieknek,hogy nektek ezt még nem szabad,Ti ezt még nem tudjátok...Így viszont egyáltalán nem vegyültek a különböző korosztályok,pedig valahol ez lenne a cél szerintem.Amikor Gergő megtudta,hogy kivettem onnan,könnyes szemmel mondta,hogy "köszönöm,hogy nem kell idejönnöm többet".A maga 4 évével!!!!

Most hirtelen nem jut eszembe más,tudjátok az agyam,mint a szita,de ezeket már régen meg akartam írni.

Nandáról tud valaki?????

Puszi a többieknek is:Anikó
vakili

Sziasztok!

Nemrég kezdtem alaposabban körülnézni itt a babaneten.
Kezdetben csak a Péterfys topikban garázdálkodtam, aztán 2004. 06. 18-tól nem igen volt cérnám böngészni.
mostanában lett újra jó elfoglaltság a netezés, így találtam ide. Kicsit megkésve, de mivel soha semmi nem fog változtatni azon, hogy Olivér is 2004 nyári baba, gondoltam bekuncsorgom magam hozzátok.
Nekünk csak egy babás ismerősünk van, aki pontosan 16 héttel fiatalabb. Persze ettől függetlenül elvannak, de ritkán találkoznak.
Kiváncsi lennék, hasonló korú babák hogy s mint vannak, mit tudnak már.
Olivér 3hónaposan fordult hasról hátra. Mindig is utált hason feküdni. 6hónaposan kúszni kezdett, és ha megfogta a kezünket fölhúzta magát ülésbe, de egyedül nem ment. Ráérős a szentem. 8 1/2 hónaposan, április 1-én jött nagyitól a telefon, hogy a csemete felült. Nem egészen egy hét múlva felállt. Azóta állállálláll...
Bútorok mentén sétál, és ha jól hallom épp a radiátoron dobol. Egy pillanat....

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Folytatom

Foga még egy szál se. Kb. két hete vannak éjszakai ébredések, de én már nem fogok semmit a fogára, mert már négy hónapos kora óta mindenki azt hiszi, a foga jön. Hát majd egyszer.
Egyébként nagyon nyílt, és vidám baba, a sírás pedig szerencsér egyáltalán nem jellemző rá. Mostanában kicsit gyakoribb a bútorokkal történő afférok miatt, azonban ezt meg kell szokni. Majd kinővi egyszer...
A szopozást szintén jó két hete hagyta abba. Már csak reggel és este volt a napi rutin része, de egyik napról a másikra nem kellett neki. Meglátta a cicit és már el is fordult. Bezzeg ha tányért lát!

Jelenleg nekifogtunk egy merényletnek csemeténkkel szemben! Megkezdtük a második babaprojektet!

Most már tényleg megyek!
Hosszú is lettem és begyűjtötte a távirányítót is ha jól hallom!

Sziasztok!

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Szia Ironram!
Üdv közöttünk!Kép Nagyon szép kisfiad van,gratula!
Tápszert azért adsz Neki?Vagy csak a tányéros kajákat?
Nagyon bátrak vagytok,máris babaproject?!Kép
Merrefelé laksz,ha megkérdezhetem? Én Újpesten.
Az én legkisebbem,Bence 9 hónapos,még nem ül fel egyedül,nem mászik,csak kúszik,de már próbál fellálni.KépHihetetlenül édes,a tesók szemefénye.Meg persze a miénk is.Ja,és 5 fogacskánk van.Kép

Most mennem kell,ma sajnos megint nem jutottam ide visszaolvasni,reagálni,és holnap megint nem sok esélyt látok rá,de a remény hal meg utoljára.Úgy látom,Nektek is volt jobb dolgotok! Kép

Sok puszi:Anikó
vakili

Sziasztok!

Anikó, ez elég durva amit az oviról írtál. Ráadásul egyik ismerősöm is pánikszerűen hagyta el az ovit hasonló okok miatt. Nem ez az ovi a favorit, ráadásul egy ismerős óvónénihez kértem magunkat, aki szimpatikusnak tűnt (a váltótársa viszont nem).

Ironram, üdv itt. Én is csak rövid ideje irogatok ide. Az én kisfiam - Dávid - június 10-én született. Rajta kívül van még egy 7 éves és egy 3,5 éves kisfiam. Szerintem is nagyon bátrak vagytok hogy máris bevállaltok egy újabb babát. Sok sikert a projekthez! Dávid hamar felült, a kúszást kihagyta, úgy mászott hogy a popsija az égnek meredt, kb. két hete tud rendesen mászni. Egyedül megy, kb.20 lépésnél tart most. Mi kb. 1,5 hete hagytuk abba a szopit, tápszert kap reggel és este. Te adsz neki valamit?

Többiek? Betegek meggyógyultak? Hétvége hogy telt?

Sziasztok
Andrea
tandrea

SziasztokKép

Egész nap nem jutottam ide, mert ezerrel pakoltunk, végre helyükön vannak az új bútorok a vendégszobában és ismét eltüntettünk jó pár dobozt.Kép Sajna még nem az összeset, de ami késik nem múlik!Kép

Andi
Gergő meggyógyult a náthából, de maradt egy kis fülhurut, holnap kell visszamennünk a gégészetre. Melegítettük Neki, meg kapott valami barna orrcseppet.
Kert: azért már van kicsit olyan érzésünk, hogy van, mert Karcsi ma lenyírta a gazt.Kép Legalább már ki lett próbálva a fűnyírónk.Kép

Anikó
Kár, hogy nem jutottam el, mikor Zsuzsáék voltak.
Olyan jó, hogy Lindával is találkoztál!!! Óriás GergőKép MÉg az én óriásbébimnél is nagyobb?Kép
OviKép Döbbenet és az is, amit Gergőd mondott! Még jó, hogy időben elhoztad!

Ironram
Szia!Kép Üdv közöttünk, gyere nyugodtan! Megnéztem a kisfiad a profilodban és nagyon édes kis szöszi!Kép
Az én Gergő Mókusom pont 2 hónappal fiatalabb a Te Manódtól. Már 5 hónapos kora óta imád ülni, de felülni magától csak 7 hónaposan sikerült Neki. Az első 2 fogacskája 5 hónaposan lett meg, aztán jó sokat várt és gyorsan növesztett még 4-et.Kép Most pénteken lett meg az utolsó.Kép Mászni igazán 2 hete kezdett, addig csak ide-oda tette a fenekét, meg négykézláb hintázott, ja és tolatott ezerrel. Persze mindig a sarokban kötött ki, és akkor meg kiabált, hogy valaki vegye ki onnan.Kép Amióta mászik hihetetlenül kinyílt Neki a világ, minden nagyon érdekli, mindent meg akar kaparintani, de élmény nézni, ahogy mindent felfedez!Kép

Most lemerültem, ennyire futotta.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

HEllo Mindenkinek!

Üdv Ironram!

Az én Lillám első gyerkőc, június 6-án született. Korababa, de ennek ellenére nagyon ügyi. Mászik (sokáig kúszott), bárhol képes felállni, és járja körül a bútorokat, kézenfogva "szaladni" is képes.Kép Nyolc foga van. Hét hónapos korában egyik napról a másikra nem akart többé szopizni nagy bánatomra. Tápszert eszik reggel és este, egyébként meg majdnem mindent megkóstol. Kunyerál állandóan, ha éhes, vagy ha valaki eszik, akkor közli, hogy "hammm", ha már nem kéri a kajáját, akkor azt mondja, hogy "nem".Kép

Mi a hétvégét anyukáméknál töltöttük, ennek velejárója, hogy Lilla hisztisebb a megszokottnál. Így kell majd egy nap, mire átáll az itthoni menetrendre, hogy "anya nem áll mindig a rendelkezésére".

Ti meddig adtok a manóknak tápszert? Milyet esznek? Lilla Beba HA AR-t eszik, de szeretnék váltani, de nem tudom, hogy jó ötlet e. A váltás okai, hogy már nem nagyon bukokat, ezért AR kiesik. NIncs allergiás a családban, és Lillával is megkóstoltattam már sokmindent (sajtot, túrót, persze nem töménytelen mennyiségben), és semmi baja (nem tudom, hogy attól a későbbiekben lehet e valami baja?), tehát a HA is kiesne, és arról nem is beszélve, hogy minden tápszerkészítésnél szűröm külön pohárba át és vissza, mert nem tudom szétrázni, és eszméletlen csomós lesz. Apának van erre ereje, csak ideje kevesebb...

Most készülünk szemészetre. (Lehet, hogy már írtam, nem emléxem Kép ) VAlaki volt már ilyen csepp manóval szemészeten? Mit csinálnak?

Asszem kicsit sokat kérdeztem! Vagy nem? Kép

Szia Mindenkinek!

Timi és Lillus, aki már az igazak álmát alussza Kép

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Szia Timi!
Mi voltunk szemészeten, mikor a kisfiam 3 hónapos sem volt. Neki átmosták a könnycsatornáját. Állítólag ezt nagyon gyakran csinálják, de elég borzasztó "átélni". Nem fáj nekik, mert egy meglévő csatornába vezetnek be egy injekcióstű-szerű valamit (csak nem hegyes) a belső szemzugban. Iszonyatosan ordítanak, és tiltakoznak kézzel-lábbal, de nem a fájdalom, hanem a lefogás miatt. Utána nekünk még vagy 3x elvégezték ezt a beavatkozást, és - bár az elsőnél magamon kívül bömböltem - a harmadik alkalommal már nagyon jól viseltem.
Nem tudom, ti miért mentek a szemészetre, de ha ilyet csinálnak, ne ijedj meg, inkább menj ki, és ha kész (1-2 percig tart) azonnal vedd fel, hamar meg fog nyugodni!

Csip
csipcsiripp

Köszi Csip!

Nekünk vizsgálatra kell menni. Háromhetesen voltunk először, utána hetente, majd kéthetente jártunk az inkubátor és lélegeztetés miatt. Itt Egerben asszem (nem tudom biztosan) nincs gyerekszemész, ezért kezdem már most az információ-gyüjtést. Kevesebb, mint egy hónapom van, és vinnem kell valahová.
Én bírom sírás terén a gyűrődést. Pici korában mikor vizsgálták, érzéstelenítőt is cseppentettek a szemébe, mert valami kütyüvel kifeszítették, hogy meg tudják nézni. Be lehetett volna menni, de azért arra nem vállalkoztam, kint vártam a váróban.

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Köszönöm a szíveslátást! KépKépKép
No meg a dícsérő szavakat!

Mi sashalmiak vagyunk és kertes házban lakunk.
Babaprojekt ügyben elvileg vártunk volna őszig, mivel allergiás vagyok arra a nyamvadt parlag gazra, de mivel szobafogság így is úgy is lesz majd a köv. szopi miatt, már ez is belefér. Ráadásul mivel mindenképp kis korkülönbséget szeretnék, és azért mert mi úgy döntünk, hogy lesz, az ugye még nem jelenti azt, hogy elsőre lesz is. (bár ahogy magamat ismerem, akár)

Szemészeten voltunk mi is annak idején!
Olivérnek rögtön, már a kórházban kamillázták és cseppentették a szemét, bár senki nem tudta mi baja van. Nem volt durva, de váladékozott, kicsit csipásabb volt a kelleténél. Mi arra is gondoltunk, hogy lehet, hogy azért van, mert szülés után kb egy perccel, és ez nem túlzás!- már nézelődött. Apukáját is jól megnézte, és végig amíg nálam volt azalatt a bő két óra alatt nézett ki a nagyvilágba csendesen. Még az első szopi közben is kukkolt. Persze lehet, hogy semmi köze hozzá, de én azt hittem ilyenkor inkább alszanak egyet a nagy ijedelemre.
Még egy ideig csepegtettünk otthon is, kipróbáltunk 1-2 szemcseppet, aztán kb egy hónapos korában átmosták a könnycsatornáját. Szerencsére kiküldtek (szinte bármit végignézek, csak a szeméhez ne nyúljanak senkinek!!!) de elmesélték mit fognak csinálni. Pontosan azt mondták nekem is, amitCsip leírt. Valóban hallani lehetett a folyosón is az üvöltést (a szívem szakadt), de mire bementem már csendben nézelődött a kocsiban, mintha misem történt volna. Bezzeg az én gyomorgörcsöm oldódott volna olyan könnyen!
Tényleg semmi katasztrófa nem volt, azóta a szemével sincs semmi gondunk!

Csmetém reggel és este kap Milumilt. Én először a 2-t adtam, de dkinéni felírta a HA-t, hogy inkább azt. Csakhogy azt nem lehetett a gyerekemmel megitatni! Igaza is van, mert olyan íze volt mint a romlott tejnek. Először azt hittem rossz a táoszer, vagy én csináltam valamit, de nem az ilyen. Végül keverve adtam neki, mert még cukrozva sem itta meg a HA-t.
És vizet sem hajlandó inni.Kép Csak teát.

Írtam, hogy van kert. Mikor használhatjük majd? Már nem időjárásra gondolok, hanem beletehetem vajon a fűbe?
Egyszer kipróbáltam, beültettem, és bőszen elkezdett fűtépőset játszani (Apának tetszett is volna, kevesebb füvet kéne nyírni!) de végül felvettem, mert nem tudom lehet-e, vagy sem.
Szerintetek?

Andrea!
Látom neked három babád van!
Szerinted hogyan tudnám szépen lassan meggyőzni, hogy jó az ha hárman vannak?
Nem zárkózik el teljesen (amióta van OlivérKép), de egyenlőre azt mondja, majd meglátjuk anyagilag hogy állunk.
Megértem Õt, nem is erőszakoskodom, mert én tudom magamról, hogy nem vagyok ezen a téren elég objektív, de hátha van valami jó kis érv, ami még nem jutott eszembe!

Na befejezem, mert csacsogok csak!

Szisztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

upsz! Az aláírás lemaradt!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

sziasztok!

Megvagyok még én is, csak a géphez nem jutok, mert Sajtkukacot egész nap felügyelni kell.

Eszter: üdv a topicban! Az én kicsi fiamat Marcellnek hívják, 2004. aug 3-án született. A héten múlt 9 hónapos. Mászik, illetve ha csúszós a felület akkor visszatér a biztonságos kúszáshoz, és vagy 2 hete feláll, és ennek örömére Õ is állandóan álldogál (nem vagyok biztos az l-ek számában). (Marcellről az ápr. 12-ei oldalon van pár kép.

Rita, Orsi: a képek nagyon aranyosak, egyre tündéribbek a Manóitok!
Lili nagyon helyes lett az új frizuval!

Rita: talit majd csak összehozzuk egyszer. Megint taknyosok vagyunk egy kicsit, pedig azt várom, hogy mikor adathatom be végre az agyhártyagyuszis oltást.

Most mék aludni, visszaolvastam, de olyan a lemaradásom, hogy nem tudok személy szerint írni.
Puszi Mindenkinek

Jerry
jerry

Sziasztok!

Kicsit eltűntünk, most csak röviden, majd holnap bővebben.

Maccs!
Irtam neked mailt, visszadobta, megint elküldtem (a kettő köszött azért eltelt egy kis idő, mert megint baja volt az emailemnek). Na persze már nem is aktuális, mert múlt hétről volt szó, feldobtam egy randit :-) csak leesni nem esett le.. De ami késik, nem múlik!

Levike: ez akkor ugye nem a 3 napos láz volt. Dokinénit megint hivtam, mert oké hogy jól volt az édibébi (ja, Maccs: tombibaba Levibaba= tomboló baba)de már az a fehérség gázos volt, hámlott le a szájáról, és a széjon belül meg szintén volt v.mi gáz. Be volt gyulladva! Szopi meg kinszenvedés volt, azt hittem, itt lesz a vége, de azért erőszakos is voltam, féltem, hisz akkor nem termelődik annyi, amennyi kell. Péntek este el is mentünk dokihoz, aki megállapitotta hogy Torokgyulladás! plusz ráment a szájára, ezért a fehérség, a szájon belüli gyulladás (én először azt hittem, szájpenész, persze sosem láttam még milyen is az). Láz azóta sincs, de ecsetelni kell napi 4szer (4szeres balhé) 4 ecsettel: 1nyelv, 1-1 a két oldalon a pofizacsi- na ezt nehéz, nem hagyja, 1 szájpadlás. Úgy sajnálom, úgy tiltakozik. Na meg Panadol a fájdalomra, gyulladásra. Ezért nem akart szopizni!!! Fájt neki! Ma este nem volt harc- először végre! Hasmenés még ma is volt pici, de már nem annyira vészes.

Citrus féléket én még nem merem, apának van allergiája (kinek nincs már manapság?) de Cebion cseppünk van, imádja, igy mindig adok neki, ha picit is elkezd taknyos lenni, vagy apa köhécselni. Szerintem is fincsi!

Jerry!
Épp irni akartam,hogy eltűntél ,elő tudlak- e csalogatni azzal, hogy tervezzük, mikor mehetnénk megint apával Prágába. Tudod, térképes habtapi :-) ha még van persze..

Eszter!
Én is Péterfys topikban voltam anno, rémlett is egyből az azonositód. Aug. 17- re voltam kiirva, de Levibaba úgy döntött, hamarabb látni akar, és juli.30. lett belőle. Jobb is, mert akkor a szülinapomat a kórházban ünnepelhettem volna. Bár igy meg Levike volt nagyon ilyedt a tüzijátéktól. Végig sirt, mig magamhoz nem öleltem, de akkor már nem számitott semmi- úgy már kerek lett a világ. A lényeg: üdv itt, gyermek ügyes!

na mégis hosszú lettem, pedig a manókat még meg sem dicsértem. Többieknek majd holnap.
most megyek

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok!

Timi!
Nem túl meleg a tápszerhez a víz? Nekem akkor csomósodott be kirázhatatlanra, ha melegebb volt a kelleténél. Most, hogy inkább langyos a víz, és a teljes mennyiség felével rázom össze a port, már sima a lötyi. Ha nem próbáltad még, akkor ez talán segít kihagyni a szűrést!

Szia Mese!
Töredelmesen bevallom iszonyat a névmemóriám, de biztosan igazad van! Péterfy jó hely, megyek még egyszer, vagy kétszer Kép?!

Jerry!
Szép legény!

Sziasztok!

Eszter
Szép

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Huha! Micsoda termes. Kép Alig gyoztem vegigolvasni. Kép
Lili mar alszik fel egy ota, igy ilyenkor a legjobb irni. Pocsek hideg ido van. Kép Es nagyon fuj a szel. Kép

Timi: Nagyon jok a kepek! Kép Mi megyunk a hazibulira. Kép Mi meg nem voltunk szemeszeten, szerencsere, igy nem tudok irni. Kép Egyebkent minden elismeresem a tied, hogy miken mentel keresztul Lillaval mikor meg pici volt.

Orsi: varlak benneteket. Kép Jo a delutan is. Kép De ezen a heten mar csak holnap es a szerda jo. Meg jovo hettol keddtol.

Andrea: Nalunk nem termeszetes a 6 orai keles. Kép Hiszen Lili nem szokott mar delelott aludni. Lili altalaban mindig 7.30 korul kel. Ma is 8-kor kelt. Kép De azert elofordul, hogy felkel koran, mint ahogy mi felnottek se alszunk egyforman minden nap. Az ejszaka megint nem olyan jo. A fogzas es a natha tovabbra is betesz Lilinek. Kép De majd ezen is tulleszunk egyszer. Kép Gratulalok a kisfiad jarasahoz. Ez nem semmi. Kép Mi meg messze vagyunk ettol. Kép

Ironram: Udvozollek koztunk. Nekem egy kislanyom van Lili, aki 10 es fel honapos. Junius 26-an szuletett. Igazi vidam, kiegyensulyozott es mosolygos hajasbaba. Kép Mar tud menni ha fogom a kezet, vagy ajtoba, azstalokba barmibe kapaszkodva o is megy magatol. Ulni mar regota tud, forogni egeszen koran kezdte o is. A 2 also foga 7.5 honapos koraban jott ki. A felso 4 10 honaposan, de kozuluk egy meg mindig nem torte at az inyet. Azzal szenvedunk napok ota. Szopizik meg reggel es este, trovabba igeny szerint ejszaka. Kép Nagyon jo evo. Szereti a mama fozelekeit. Kép Kepet biztosan lattal mar rola, annyit teszek fel. Kép Kisfiad nagyon edes a kepen. Kép Ami a fube valo ultetest illeti, Lilit mar tobbszor kiultettem a szomszed fuvere. Mert nalunk csak most novoget. Lili is imadja csipkedni es tanulmanyozni a fuvet. Kép Amire csak oda kell figyelni, hogy ne legyen kullancsos terulet, illetve irtva legyenek vagy ne idegen mezon vagy reten ultessetek ki. Szoval a keretetekbe csak batran kiteheteitek egy pokrocra, ha lemaszik, akkor csak nyugodtan. Nem lesz semmi baja.

Aniko: Ha Ujpesten laktok, nem laktok tolunk messze. Kép Nagytali szervezesebe benne vagyok, de van otletetek hol?? Jo lenne! Mikamakka legyen ujbol? Szivesen megszervezem!

Csip: hello, hello. Kép Vegre a babaneten is. Kép De elarulom mindenkinek, csippel nagyon jokat levelezek. Kép

Jerry: En is azt akartam irni, hogy jo lenne talalkozni mar. Regota tervezgetjuk. Kép Mi is taknyosak vagyunk egy kicsit, de mivel ez megfazasos, nem virusos, nem hatraltat semmiben. A kedve ugyanolyan jo Lilinek. Kép
En mar keszen vagyok menni hozzatok. Kép De te is johetsz barmikor. Kép

Mese: Orulok, hogy tul vagytok rajta. Nem semmi amiket leirtal. Sose hallottam meg ilyen feheredesrol. Kepzeld Lili ivott limonadet amiben citrom is van es nem lett tole semmi baja. Kép

Felkelt a lanyom. Itt jatszik mellettem. De most megyek es atoltoztetem, mert a delutani alvo pizsamajaban van. Kép Olyan zabalnivalo. Kép Mikor egy hosszu ebed utani alvasbol felkel, akkor ugy fogad engem, hogy all az agyban, a szajan fulig ero mosoly es mutat a fuggony fele, gondolom azt mondva: "Mama huzd mar el a fuggonyt, mert felkeltem!". Es mikor elhuzom, elkezd kacagni. Kép
Imadja a falra festett figuraimat. Mikor felultetem a pelenkazon, akkor elkezd mutogatni a figurakra egytol egyig es en elmondom neki mi az. Krokodil, kacsa, kutya, cica, madar, elefant, eger stb.. Es mindig mikor mutat egy figurara en megmondom mi az, kacag egy nagyot, majd mutat a kovetkezore. A kedvence a krokodil es a kutya. Kép Azokat keri a leggyakrabban. Kép
Most pedig az a maniaja, hogy szetszedi a ruhaimat es megprobalja felprobalni oket. Kép De amikor a bugyimat vagy a nadragomat akarja a fejere huzni, igazan nevetseges. Kép Hihetetlen Lili mennyit valtozott. Annyira kinyilt az idegenekkel szemben, hogy a legnagyobb idegennek is megereszt egy nagy mosolyt. Barki kezeben elvan, nem sir utanam. Es mindenkit elbuvol a nagy szemeivel es a mosolyaval. Kép Vasarlaskor ugy hivja fel magara a figyelmet, hogy elkezd hangosan sikongatni, kozben mosolyogva tapsol az embereknek. Mintha direkt csinalna. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Először is egy kérdés:Hol lehet beszereni a legolcsóbban olyan rácsot,amivel el tudnám zárni a konyhát és az erkélyt Bence elől? Várom az ötleteket!! Kép

Rita:de jó Neked,hogy ilyen jókedvűen ébred Lili.Bence majdnem mindig sírva.Kép Édes lehet,ahogy öltözködik.Hát nem hiába kislány.Kép
Nekem nagyon tetszett a Mikkamakka,csak legyünk elegen.Mert 20.000 Ft-ot azért legalább 8-10 felé el kéne osztani.Hálás lennék,ha megszerveznéd.KépRemélem a régiek közül is sokan eljönnének,mert nagyon hiányoznak.Kép Az újoncainkat meg nagyon szeretném már megismerni.Kép

Eszter:már én is leraktam Bencét a fűbe,csak arra figyelni kell,hogy ne egye meg.Meg ahogy Rita is írta,a kullancsokra.Kép
Én meg Mátyásföldön nőttem fel,a szüleim ma is ott vannak.Kép

Jerry:de jó,hogy jöttél!

Mese:szegény Levike.Kép Örülök,hogy jobban van,micsoda fájdalmai lehettek,ha még szopizni sem akart.Ügyes vagy,hogykitartottál.Kép

Orsi:emlegettünk ám Zsuzsával és Lindával is,és megbeszéltük,hogy lesz még közös tali is.Kép
Linda Gergője talán annyira nem óriás, mint Mókuska,de hasonló.KépHa megengedi,akkor majd teszek fel képet.

Andrea:nehéz ez az ovikérdés.Ráadásul hiába jó először,Katánál pl.minden évben volt változás.Az eredeti négyesből már csak az egyik óvó néni maradt.Ezt nem lehet előre kiszámítani.Kép
Miért akarod lecserélni a takinénit? Pont Tőled akartam elkérni a számát.

Na,felébredt a Drágaságom,puszi MIndenkinek:

Anikó
vakili

Sziasztok!

Anikó, a férjem a KIKA-ban vett rácsot, ha hazaért megkérdezem hogy mennyibe került. Vacak kedvem van, ma kaptam meg az értesítést hogy Balázst nem vették fel a Dalos Oviba. Még két másik oviba jelentkeztünk, az egyik reménytelen a másik a Deák, amitól most egy kicsit visszariadtam. Van egy óvónő ismerősöm aki a Nyár u.-ban dolgozott, azt ő sem javasolta. Én olyan nagy bizalommal irattam be Marcit oviba, egy percig sem voltak aggályaim hogy ez jó lesz neki és akkora csalódás volt. Pedig anyukám óvónő volt - belőle indultam ki hogy ő milyen klasszul bánt a gyerekekkel és tényleg szerette is őket - és abba az oviba járt Marci ahol ő is dolgozott már mint nyugdíjas.
Takarítónő: hagy némi kivetnivalót a munkája, de ha gondolod megadom a telefonszámát és kipróbálhatod. A sógornőméknél is takarít, ódákat zengtek róla, de úgy látszik mire ideért, elromlott.

Orsi, mi volt a gégészeten? Új bútorokról teszel fel képet? Néztem a régebbi hsz-eket, nagyon ügyes férjed van!

Timi, én Humana HA 2-es tápszert adok Dávidnak, és szerintem és irtó büdös, de ő szereti. Kb. 15 hónapos koráig gondoltam a tápszert, de én BEBA 2+-t fogok adni. Úgy tudom az allergia nem rögtön jelentkezik, nálunk mind a 3 gyerek valamilyen formában allergiás. Én még semmilyen tejterméket nem adtam, sőt még banánt sem. Végül is a HA tápszer is módosított tehéntejből készült ugyanúgy mint a nem HA, és Lilla mindjárt egyéves lesz. Dokinéni mit mond?

Ironram, én is kiraktam már Dávidod a kertbe. Nagyon jól eljátszik ott, ha álmos beteszem a kocsiba és alszik. Így a nagyokat sem kell le-föl rángatni.
Nekünk a 3. gyerek "ajándék", nem terveztük. Elég bizonytalan voltam vele kapcsolatban, épp előtte írtuk alá ennek a háznak a megvásárlását, de a férjem nagyon örült neki és ez el is döntötte a dolgot. Roppant büszke hogy három fia van.
Nagyon jó hogy hárman vannak, szeretjük őket, foglalkozunk velük, de nagyon fárasztó ám. Nem tudom Anikó megerősíti vagy cáfolja, de 3 gyerek mellett egyszerűen nincs idő magamra/magunkra. Én ezt szoktam meg a legnehezebben. Akkor ott van hogy időnként kibillen a kis lelkiviláguk, pld. a legnagyobb most elsős, múlt héten vérre menő csatáink voltak. Az átlagosnál is jobban kellett figyelni rá, hogy hátha valamit rosszul csinálunk. Be is jött mert megnyugodott. De volt ilyen a középsővel is amikor Dávid megszületett, megszenvedtük a szobatisztaságot. És még sorolhatnám a példákat, gondolom a jövőben sem lesz ez másként. Szóval az a legjobb amikor még ilyen kicsik.

Macs, láttam az őszi babásoknál hogy sikerült a vizsgád. Gratulálok! Mi lesz a következő?

Mese, hogy van Levi? Nem is hallottam még ilyen lefolyású betegséget! Szegény kismanó, hogy fájhatott neki! Jobbulást!

Rita, nátha nem múlik Lilinél? Hihetetlen milyen vacak idő van! Vissza kellett kapcsolnunk a fűtést. Dávid ma 2,5 órát aludt délelőtt a kertben én meg majdnem megfagytam. Nagyon édes lehet a lányod, Dávid még nem csinál ilyeneket.

Hát én nem tudok rövid hsz-eket küldeni. Bocsánat.
Sziasztok
Andrea
tandrea

Sziasztok!

Szóval, ahogy Andrea már írta a ezen a vizsgán túl vagyok Kép Most két éjjel kialudtam maga, aztán ma kezdem a tanulást a következő 3 tantárggyal Kép Megfázás majdnem teljesen elmúlt, csak az idő lehetne már jobb egy kicsit.

Timi! Lilla nagyon szép a képeken. Milyen menő zajládája van már most a kishölgynek, nem csodálom, hogy a pajtikat bulizni hívja! Kép
Szemészet: Ha jól értem Egerből fel kell jönnötök Pestre szeészetre? Éljen a magyar egészségügy! Az ősziek közül többen jártak már a Tömő u.-i szemészeten, időpontot lehet kérni és így nagyon könnyen intézték a dolgot. Nagyon dícsérték az ott dolgozókat is, esetleg kérdezz rá abban a topikban, Kormi és ha jól emlékszem Dinó tudták a telefonszámot rendelési időt is!

Andrea: Köszi a drukkot vizsgaügyben!Kép
Bocs, de nem értek egyet veled: citursfélékkel kapcsolatban a mi dokinénink már 4 hós korától ajánlotta, hogy adjak a babának. Persze nem adtam, én is hallottam, hogy allergizál, ezért utána jártam, és állítólag 8 hós kortól lehet biztonságosan adni nekik az allergológus néni szerint is!Kép Lili imádja a mandarint és a narancsot is, és kiütései sincsenek Kép A Cebion cseppekről viszont rettenetes élményünk van, utálom, mint a bűnt: Lili kis súllyal, 37 hétre született, ráadásul be volt sárgulva kicsit majdnem egy hónapig, ezért a dokker néni azt mondta, hogy szedjük a cseppet folyamatosan. Na 4 hónapig volt is hasfájás és üvöltés dögivel, kakiprobláma, stb, majd abba hagytuk a cseppeket, és elmúlt, mintha sosem lett volna.
Amúgy is vigyázni kell vele, mert nagyon koncentrált, és legalább fél órával tejcsi előtt kell adni,/amit persze sehol nem tüntetnek fel/, mert megváltoztatja a fehérjék szerkezetét és ezért amíg ezt nem tudtam, Lili sokat bukott is tőle. Szinte hallani lehetett ahogy összerándul a gyomra tőle, éhgyomorra meg pláne. Kép Különben is úgy vagyok vele, hogy magamnak sem szoktam "műanyag" vitamint adni, mert minden évszakban van elég olyan gyümi (pláne most már) amivel lehet fedezni a szükségletet, épp elég műcuccost eszünk manapság. Persze nem vitatkozni akarok, ez csak az én magánvéleményem Kép
Ovihoz drukk megy. Remélem találtok azért valami klassz kis helyet! Kép

Anikó! Jó hogy jöttél, és hogy kicsit túl vagy a nehéz időszakon KépRita már írta, hogy közel laksz hozzá, én meg azt tudom mondani, hogy ha a régi kettesen megyek autóval az a legegyszerűbb út, és még Újpest is többé-kevésbé útba esik, szóval nincs apelláta! Kép Csak a vizsgaidőszak ami bekeverhet, fáradtan, álmosan még magunkat sem fuvarozom, más életéért meg no pláne nem vállalok felelősséget!Kép Azért biztos találunk egy olyan napot, amikor egy előtte éjjel egy kicsit lazsálok!Kép
Ajtókerítés: Lehet hogy érdemes lenne kinézned a börzére máj.14. Hungexpo. Talán ott használtan kapnál egész olcsón. A Kikást én néztem, nem emlékszem pontosan mennyi volt, de arra igen, hogy az ára miatt nem vettem meg. Kép

Ironram! Üdv itt, bocs, de én most nem irok részletesen magunkról, csak egy mondat: Lili aug. 20-as, örökmozgó gézengúz energiagombóc, első, de reméljük nem utolsó magzatom Kép

Mese! mail nem jött át, még egyszer írom a mail címem, mert másoktól megjöttek a levelek, tehát nálam gond nincs. Biztos ami biztos a párom címét is megadom, arra is próbálkozhatsz: orult@hotmail.com vagy csaba.temesvari@axelero.hu
Tényleg jó lenne már a randinkat összehozni KépAddig is Levi babának jobbulást kívánok, jól elkapta szegény a betegséget: biztos hideg kőre köpött vagy hideg szélben csókolozott, és az ágy lábára sem húzott zoknit!!! Kép)

Orsi! Kép Gergőkéd remélem jól van Kép Örülök, hogy mostanában nem vagy olyan nagyon kimerült Kép

Talisok: Ha jól értem játszóházba szeretnétek menni. Egy tipp: az ősziekkel az Állatkerti játszóházban voltunk, ott úgy működik, hogy ha csoport van akkor a 6 hó feletti gyermekek után kell csak óránként 700 Ft-ot fizetni, felnőtteknek nem. Jó hely volt, Lili nagyon élvezte a játékokat, és elég központi, könnyen közelíthető és jól parkolható helyről van szó Kép
Persze ha megjönne a jó idő, akkor egy kültéri tali sem lenne rossz.. (Margit sziget?-csak hogy ne kelljen sokat mennünk Kép)

Nem tudom Ti halljátok-e, de hívnak a könyveim! Ágyő!

Macs
maccs

SziasztokKép

Sajna tegnap sem jutottam ide, úgy látszik most én lettem ilyen "elfoglalt"Kép. Igazándiból talán jobb is, hogy tegnap nem jöttem, mert elég depis napom volt, én az időre fogom.Kép De hál istennek kialudtam, így remélem ma már jobb lesz.

Jerry
Jó, hogy jöttél! Nem baj az, ha ritkán, de legalább hallunk Rólad. Én sajnálom, hogy a régi nagy csapat így eltűnt, de ez van. Ez is egy jó kis társaság most, nem igaz?Kép

Mese
Szegény Levikéd! Nagyon ügyi vagy, hogy így kitartottál szopi ügyben! Remélem most már tényleg elmúlik a baj!
Citrusfélék: én sem merek Gergőnek adni, mi is elég allergiás család vagyunk.Kép Igaz van egy Gyümölcsdesszert nevű Hipp pempő, amiben van valamennyi narancslé, de ennyi, mást még nem kapott.

Rita
Akkor a holnap délután jó lenne? Nem gond, hogy most szólok? Remélem olvasod ma és meg tudjuk beszélni! Már nagyon mennék!Kép

Anikó
Akkor mégis csak az én Mókuskám a legóriásibb?Kép Nem vagyok meglepve.Kép
Közös tali: nagyon jó lenne!!!Kép
Rács: nekünk is kéne valami, mert Gergő mindenhová jön utánunk és volt már, hogy kimentem a teraszra teregetni, bezártam az ajtót Õ meg odaült és nem tudtam visszajönni.Kép Be kellett nyúlnom, arrébbtolni és úgy sikerült visszajönnöm.Kép

Andi
Szerencsére 5 perc alatt végeztünk és teljesen rendbejött Gergő füle!
Bútorok: próbálok majd csinálni fotót. Majd Gergőt is odateszem és akkor egyszerre Róla is lesz kép.Kép

Macs
Grtaula a vizsgádhoz! Becsüllek ezért a sok tanulásért gyerek mellett, én tuti nem bírnám!
Gergő jól van, nagy kópé!Kép
Kimerültség: szerencsére amióta kijött a 6. fogycskája, azóta megint jobbak az éjszakák. KÉpzeld, most alig ébredt fel! Valamikor 1 körül szopizott és aztán csak 5-kor kért cicit és aludt majdnem fél 7-ig! Ez nálunk szuper!Kép

Most mennem kell, de remélem ma még idejutok.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Helló! Kép

Macs:grat. a vizsgához,ügyi vagy! Kép
Az Állatkerti játszó tényleg szuper,nekem csak a parkolással vannak gondjaim.Főleg hétvégén elég gázos.Kép A Mikkamakka azért volt jó,mert kibéreltük egy pár órára,és így csak mi voltunk.De nyitott vagyok bármire,csak találkozhassunk!!! Kép
Akkor egyszer összehozhatjuk a furikázást,ha Neked nem gond,csak nem szeretek másoknak kellemetlenséget okozni.Szólj majd egy lazsálós éjszaka után!Kép
Börzét már alig várom,október óta készülök.Akkor is kimentem,de fél óra múlva jött a telefon,hogy a kicsinyem nem fogadja el a cumisüvegből a frissen lefejt tejet.Kép Addig semmi ilyen gond nem volt,viszont azóta sem fogad el üvegből semmit.Te is jössz?

Andrea:Mi nagyon szeretjük ám az ilyen hosszú hozzászólásokat,úgyhogy nehogy változtass!!! KépMelyik Nyár utcai ovit mondod? Mi a 14-be járunk.Tudok róla jót is,rosszat is.Kata egyik óvónénije egy tündér,és van még egy-kettő az oviban,de valami miatt sok a változás.Minden évben cserélődnek hol az óvónénik,hol a dadusok,nehezen jönnek ki egymással,állandóan vándorolnak.Jó esetben óvódán belül,de sokan el is mennek.Szerintem ekkora gyerekeknek nagy szükségük van az állandóságra.Kata viszonylag könnyen viselte,Gergő viszont nagyon rosszul.Volt,hogy minden nap másik csoportban aludtak,mindig más vigyázott Rájuk.Szegény annyira kiborult,hogy naponta 15-ször volt hasmenése.Kép Próbáltam beszélni a vezetőnővel,aki erre azt mondta,hogy anyuka sokat dolgozik,és azért,egyébként is túl érzékeny a fiam.Ezzel el volt intézve.Úgy ballagtak el,hogy a saját óvónénijük el sem jött.Van még cifrább sztorim is,de nem fárasztalak.
Takinéni egyébként mennyiért dolgozik? Mi volt a dolga?
Egyébként megerősítelek,3 gyerek mellett nem nagyon van idő magunkra,de szerintem csak amíg ilyen picurka is van.Amíg szopik,addig hozzám van kötve,de utána azért,ha van segítség (anyu nagyon szívesen vállalja Õket),akkor lehet programot csinálni kettesben.Mondjuk mi még soha nem hagytuk ott Õket éjszakára,még a nagyokat sem,de egy mozi,egy vacsi,egy séta-fika azért jól tud esni néha.Én azt viselem egy kicsit nehezen,hogy még egy hajmosást is előre be kell tervezni,hogy legyen aki vigyáz Bencére közben.Nálunk időnként még ez is gond.De szerintem nemsokára könnyebb lesz.Arra meg valahogy nem is vágyunk,hogy nélkülük elutazzunk több napra.Egy-egy buli,esküvő egyelőre elég.
Nálunk Kata viseli nehezebben az új helyzetet,nagyon oda kell rá figyelni,mióta megvan az öcsike.Nagyon féltékeny,és elég sok fura dolgot produkál,amit picinem nem csinált.Kép

Eszter: én sokáig nem akartam 3 gyereket,időnként cukkoltuk egymást,hogy mi lenne,ha...,aztán mindig legalább az egyikünk azt mondta,hogy inkább ne.Aztán egyszer régi felvételeket néztünk együtt a gyerekekről videón,és egymásra néztünk,és azt mondtuk,hogy most szeretnénk.Azonnal terhes lettem,de sajnos az a baba nem maradt meg.Kép Sokáig semmi,aztán az első osztályos kisfiam írt a Jézuskának egy levelet,hogy szeretne egy babát anya hasába,és 2003.dec.23-án megvolt az első képünk Bencéről.Kép
Szóval szerintem nem érdemes erőltetni,várd meg,amíg mind a ketten akarjátok.

Most megyek,Orsi,Mese,Jerry,Rita,Nanda,Vera és ha kifelejtettem valakit,akkor neki is sok puszi:Anikó
vakili

Orsi!
Egyszerre írtunk.Kép
Depi husssss!!!!Gyönyörűen süt a nap.
Én a WC-t nem merem becsukni,ha egyedül vagyunk,mert félek,hogy nem tudok kijönni,ha az ajtó elé mászik.

Puszi:Anikó
vakili

Sziasztok!

Vegre szep idonk van. Kép Nagyon rossz ejszakank volt. Kép Lili nagyon sokat sirt, meg kupot is kellett adnom, de akkor is. Allandoan a kezevel piszkalta a fogat, meg almaban is. Kép

Andrea: Natha meg nem mult el, de lathatoan kevesebb a trutyi mar benne. Ugyhogy gyogyulunk. Kép Barcsak a foga kijonne mar. Kép
David is mindent idoben fog csinalni. Kép Vannak itt babak, akik fiatalabbak Lilinel es jo nagy lepeselonyben vannak. Minden baba mas. Kép

Macs, Aniko: Nagyon jol hangzik a Macs altal ajanlott Allatkerti jatszohaz. Fel is hivom oket es megkerdezem. Az ara is sokkal szimpatikusabb.

Orsi: gyere batran holnap. Varlak szeretettel. megvan meg a terkep amit kuldtem neked? Azt azert ird meg kb. hanykor tudsz jonni. Kép

TALI! Eloszor is felmernem ki jonne es milyen nap felelne meg neki. Amelyik jo azt irjatok meg!
1. Hetkoznapi nap delelott
2. Hetkoznapi nap delutan
3. Hetvege, szombat delelott
4. Hetvege, szombat delutan

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Aki tobbet szteretne tudni az Allatkerti jatszohazrol:
http://www.jatekmester.hu/jatszohaz_allatkert.php

Kép
Kép
trita

Ha az Allatkerti jatszohazba megyunk, akkor hetvege kilove, ahogy Aniko irta, mert tenyleg parkolni nem lehet olyankor.
Masik szavazas:
1. Mikamakka vagy
2. Allatkerti jatszohaz?

Rita

Kép
Kép
trita

Aki maganba szerertne irni:
rjeney@cora-h.hu

Rita

Kép
Kép
trita

Szia Rita!
Éjszakátok. Kép
Nekem biztos,hogy csak a hétvége jó,és talán inkább a délelőtt.De lehet,hogy jó lesz majd a délután is,ez attól függ,hogy mikor lesz.
Hahó,régi csapat,szeretném,ha Ti is jelentkeznétek! Kép

Orsi:tegnap elküldtem a képeket,megkaptad?

Anikó
vakili

Anikó

Megkaptam őket, de csak az előbb tudtam megnézni, mert semmit nem tudok csinálni, állandóan Gergőre kell figyelni, mert mindent megkaparint.Kép
Szuperek lettek a képek!!! Nagyon köszönjük őket!Kép Majd rakj fel egy párat, ha gondolod.
Amiről beszéltünk, hogy majd mennénk megint, az a héten nem biztos, hogy összejön. Csütörtökön szerettem volna, de még nem tudom. Esetleg ha tudnánk menni, akkor Nektek jó lenne? Majd írd meg!

Rita
Térkép megvan.Kép Pontosan meg tudom mondani, hogy mikor indulunk, de hogy mikor érkezünk?Kép Gergő délben kajál, aztán én is megebédelek és 1-fél 2 között elindulunk, szerintem fél 2-2 között érünk oda hozzátok. Az jó?

Gergő most szunyál, kicsit én is pihizek.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi: Tokeletes az idopont. Lili szerintem meg aludni fog, mikor megerkeztek, de ha felkel, akkor megyunk setalni es addig is tudunk beszelgetni meg Gergozni. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Lányok!

Most derült ki, hogy hétvégén elutazunk, így nem tudok menni a börzére.Kép Viszont van egy Kismama előfizetéses jegyem és ha valakinek kell, akkor nagyon szívesen odaadom!

Elsősorban Ritára vagyok kíváncsi, mert ugye Vele találkozunk is, de ha Vera Téged érdekelne és Ritának nem kell, akkor beugorhatok vele, mikor Gödön leszünk.

Ha bárki mást érdekel, akkor megbeszélhetünk egy talit Pesten, csütörtök reggel bent leszünk.

PusziKép

Orsi

avocado

Szia Orsi!

Nagyon koszonom a jegy felajanlasat, de sajnos en se tudok menni, mert szinten elutazunk 4 napra az anyosomekhoz. Kép De ha atjon Vera, es ha kell neki, odaadhatod neki. Hozd el magaddal.

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Rita
Ok!Kép
Akkor holnap délután ott leszünk!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok,hatalmas elmaradásom van visszaolvasás ügyileg,nem is kezdtem most beleKép
Sajnos nincsenek túl jó napjaink,Mayával komoly gondok vannakKépLelkileg teljesen kivan,kezelhetetlen,verekszik az oviban,bántja a Maxit,és megint velem alszikKépAmit abból a szempontból nem bánok,hogy legalább nem félóránként kelt,hanem óránként.KépÉs a Maxit sem mindig kelti felKépIszonyú lelkifurdalásom van,nem tudom hol rontottam el,már sok tanácsot kipróbáltam,nem jött be.Kép

Hétfőn megint elutazunk,Horvátországba,remélem kicsit javul a helyzet.Kép
Viszont Maxi tegnap megtette az első lépést egyedül,aztán megingott kicsit és lecsücsült,de nagyon tetszett neki,mert próbálkozott még.Még csüccs lett a vége,de haladunkKép

Puszi mindenkinek,még mindig nincs gépem,apa kölcsönadta a laptopját.

Nanda
nanda

Szia Nanda!

Nagyon sajnálom Mayát,és persze Téged is.Kép Ne okold Magad,biztos,hogy nem rontottál el semmit.Pszichológusnál voltatok mostanában?Mert írtad,hogy esetleg elviszed megint.Tanácsom sajnos nincs,mert én is mindent úgy csinálnék,mint Te,ahogy olvasom.Ez az együttalvás talán segít majd egy kicsit.
Utazás.KépÜgyes Maxikád van.Kép
Te meggyógyultál teljesen?

Képzeljétek,nálunk is gáz van.Ma elkapott a tanítónéni,hogy Gergő most már minden nap rosszul van,hányingere van,hány az iskolában.Kép Sajnos tanácstalan vagyok,mert biztos,hogy pszichés a dolog,de a tanárnéni szerint sem érdemes vele pszichológushoz menni.Ugyanis csak az a baja,hogy maximalista magával szemben,ha valamiben nem Õ a legjobb,teljesen kiborul.A kötélmászás az egyetlen,ami nem megy Neki,de már hetek óta nem is kellett.Először azt hittem,hogy attól fél ennyire,de most már nem tudom.Pedig soha nem piszkáltuk emiatt,sőt rengeteget dícsérjük,és Õ a legjobb tanuló az osztályban,úgyhogy van sikerélménye.Láttam a tanárnénin,hogy úgy segítene,azt mondta,hogy majd próbál utánaolvasni,és leülünk beszélgetni.Remélem megoldódik.

Puszi:Anikó
vakili

Sziasztok LÁnyok!

Kicsit lemaradtam az olvasással, írással. Lilla nem nagyon alszik itthon, tegnap is fél kilenctől, délután fél ötig sétáltunk. A derekam már teljesen kivan a sétáltatástól, mert a kisasszony járni akar. De kitaláltam, hogy tolja a babakocsit a lábtartójánál fogva. Imádja.Kép

Tápszer mindenkinek, aki reagált:

azóta beszéltem dokinénivel. MOndta, hogy válthatok, de a HA maradjon még Lilla 1,5 éves koráig. Az AR-t már elhagyjuk, mert mondtam, hogy nem bukik már. Erre a csajszi ma már kétszer bukott.Kép
Szerintem is eszméletlen büdös, rosszízű a tápszer. De Lillának a mindene a reggeli és a vacsi.Kép

Szemészet Macsnak (és mindenki másnak):

Itt Egerben tényleg nincs gyerekszemészet. Ezt is megkérdeztem dokinénitől. Azt mondta, hogy szoktak gyerekeket vizsgálni. De mivel Lilla korababa, meg még csak egy éves (gondolom itt a gyerekvizsgálat alatt6-7...ével gyerekeket értenek...), meg ROP II-je volt, ezért szerinte is lehet, hogy jobb lenne máshová vinni. Ezért vagy MIskolc, vagy Pest. Miskolc azért jobb, mert közelebb van, és én MIskolc melletti vagyok egyébként. Amúgy Pestre hordtuk Lillust a II. Szemészeti klinikára a Mária utcába. 19-én kell menni neurológiára a Tűzoltó utcába. Gondoltam arra is, hogy akkorra kérünk szemészetre is időpontot, mondjuk a Tömő utcába. CSak egy a bibi, hogy akkor még nem tölti az egy évet, bár nem gondolnám, hogy baj lenne... Zavaros voltam???Kép

Próbálok gyorsan írni, mert LIllus alszik, az eső esik, szóval sétálni még nem mentünk. Akkor nem tudok nyugodtan netezni, ha Lilla itt ólálkodik körülöttem, mert ide akar jönni a géphez Õ is.Kép

Lányok!

Mi előzi meg azt, amikor a gyerek megteszi egyedül az első lépéseket? HIpp-hopp jár? Nagyon kíváncsi lennék, milyen jelekből lehet látni, hogy megérett a dologra?

MÉg olvasok, és utána írok!

Pussz: Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Szia Orsi!

Irtam e-mail-t!
Varlak is!

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Orsi!
csak gyorsan írok,mi is utazunk,sajna nem megyek a börzére de köszi Kép
vera

KépKép
viranka

SziasztokKép

Gyors leszek, mert sajna baromira fáj a hátam, fogalmam sincs miért, de vezetés közben is folyamatosan fájt.Kép

Voltunk ma Ritáéknál és szuper jól éreztük magunkat! Lilike tündéri és gyönyörű! Akkora kék szemei vannak, hogy az csak na!Kép Hál istennek be volt indulva Mókuskámra, szóval nem hiszem hogy gondok lennének a későbbi kapcsolatukat illetően.Kép De tényleg, nagyon cukik volta együtt, igaz a fiam eleinte elég visszafogott volt, de aztán később már feloldódott és még "fogócskáztak" is.Kép
Ritáék háza nagyon szép, gyönyörű lett a kert és szuper volt a Tiramisu is, szóval tényleg nagyon jól éreztük magunkat! Sétáltunk is egy jót és közben felelevenedtek a szülés emlékei, jó volt nagyon!Kép

Rita
Köszönjük szépen a mai délutánt, tényleg nagyon klassz volt! A párod pedig nagyon szimpatikus volt! Jó lenne megismételni, nagy szeretettel várunk Titeket itt nálunk!

Anikó
Ez Rátok is vonatkozik ám!!!Kép Ha valamelyik hétvégén van kedvetek egy délutánt itt tölteni nálunk gyertek bátran!Kép
Gergő gondjait nagyon sajnálom!Kép Remélem a tanítónénivel közösen sikerül majd találni valami megoldást, mert nem lenne jó, ha így maradna!

Nanda
Annyira sajnálom, hogy Mayával gondok vannak!Kép Horvátország szerintem is jó ötlet, hátha kizökkenti a lelki bajából és talán ha hazajöttök rendeződnek a dolgok. Nagyon szurkolok Neked, mert el tudom képzelni, hogy ez mennyi görcsöt okozhat Nálad! De tényleg próbáld meg nem magadat okolni! Apukám egy ismerősénél a teljesen ok, tündéri kisfiú a testvére születése után teljesen elutasító lett a szüleivel kapcsolatban. Pedig nagyon odafigyeltek rá, hogy nem kapjon kevesebb odafigyelést és mégis ez lett. Nem tudom mi lett azután, majd megkérdezem TÕle, hogy rendeződött-e a helyzet, de Apu szerint ott sem a szülők voltak a hibásak, nagyon sok szeretetet adtak a gyereknek és mégis ez lett. Azért az idő csak rendezi a lelkivilágukat ezeknek a gyerkőcöknek. Én nagyon szorítok Nektek!

Vera
Sajnálom, hogy Te sem tudod felhasználni a jegyet.Kép Mindenesetre otthagytam Ritánál, ha valakinek kell, vagy tud olyat, aki hasznát venné, az Ritánál megtalálja.
Ja, és jó utat Nektek!Kép

Most már tényleg nagyon fáj a hülye hátam.Kép Lehet, hogy kis sózsák Mókuskámtól lenne?Kép

Macs, Timi
Puszi!Kép

Ja, még annyit, hogy Gergő tegnap éjjel tök jól aludt, először csak 2-kor kelt, aztán aludt 6-ig és miután kapott cicit még visszaaludt 7-ig! Tök kipihentem magam!!!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Csak egy par kep erejeig jottem ide.
Orsi: Nagyon orultem, hogy jottel, nagyon jol ereztem magam veled. No, ne ertsetek felre. Kép Mondtam is a ferjemnek, hogy milyen jo fej es szimpatikus csajszi vagy. Kép Nem beszelve a tunderi Gergorol. Gyonyoru mosolya van. Kép

Nanda: Mitol lehet ez a valtozas?? ha jol emlekszem, Maya-val most jobbra fordultak a dolgok.. Jobban vagytok mar?

Holnap meg irok. Megyek mar aludni. Es a kepek:

Lili allandoan simogatni probalja Gergot. Kép Bejott neki a fiatalur:
Kép
A ket huncut:
Kép
Orsinak, Lili szemei. Kép
Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Maccs!
Gratula a vizsgádhoz. Mail jó cimre ment, de lehet hogy az enyém a ludas, mert más is jelzett, hogy nem tud nekem irni. Kezdem megútálni a mailemet. Bezzeg a jó régi munkahelyi.. sose volt ilyen gondom.

Tali jó ötlet, én is küzdök egy barátnőmmel, hogya végre eljussunk az állatkertibe, ő ismeri, és áll. nagyon jó. Mikkamakka mondjuk nem tudom hol van. De a parkolás tényleg gáz ott, még hétközben is. Nekem csak a hétközbenek jók, ezen belül rugalmasak vagyunk, de inkább a déli alvás után bármikor. De majd ahogy jobb másoknak is. Hétvégéink be vannak táblázva juni. 11- én van az utcsó program, addig minden napra van v.mi. Mint a régi szép időkben, de ez már sok nekem is. Apával alig van időnk kicsit itthon lenni, vagy csak együtt lenni itthon. :-(
Eladtuk a kecót a fejünk felől, ugyhogy mehetünk hamarosan a hid alá :-) Jöhet a hülye időpont egyeztetés, ház nézés, görcsölés, apa sokat dolgozik, hű, egy kicsit beijedtem..

Megint nem eszik a gyermek főzeléket, már mindent próbáltam. azt hittem, a betegség vette csak el a kedvét, majd megjön az étvágy,de sehol semmi. Durcásan szájzárat produkál. Amig nincs szopi.
Mikor lesz ennek már vége?!

Nanda! Jó volt hallani felőletek, Maya :-(
A pihi jót tesz neki is meglásd.
Nyaralni mentek, vagy férjednek van ott dolga? Én is várom már, hogy menjünk a nyáron, a kedvenc teám ott kapható, és már alig van. Almás fahéjas, helyi márka. Nyamm- nyamm.. kóstold meg, ha tudod.

A börzét lehet én is kihagyom, este kerti sütögetésre megyünk, együtt a kettő már sok. Meg végül is nem kell semmi. Csak szivesen kimentem volna.
Jut eszembe, ajtórács, Kikában kicsit drágább, de az Ikeában van 9990- ért, ezt én is megnéztem, bükk, fehér, meg nem tudom milyen szinekben. Szerintem ez jó ár. De a mostani Kismamában hátul az apróhirdetések között is rémlik, hogy volt, aki árulta.

Orsi!
Hátfájás :-( nekem is volt egy időben, és bizony a kismanó miatt.

Timi
Jó hely Eger, de hát az egészségügyi ellátottság elég gáz, hogy nincs egy jó szemészet, vagy épp gyermekkórház, ahol lenne. A Mária utcát dicsérik, bár nincs tapasztalatom, de akkor biztos nem rossz.

Anikó!
Osztályelső :-) valamiben rontani is kell, hisz úgy tökéletes egy gyermek.. :-) Remélem hamar rájöttök, mi az oka.

3. baba: akkor van esélyem? A párom 2 gyermeket akar, sőt, ez anno úgy indult, hogy 2 lányt. Namost szültem neki egy csodaszép kisfiút :-) akit imád, és nem is érti, miért is akart lányt. Igen ám, de énmeg begerjedtem közben a kislányra (amúgy, ha már kettő, akkor 1 lány, 1 fiú) de mi van, ha a második is fiú lesz?! A párom azt mondja, nem szeretne 3 gyermekes apa lenni, sőt, mi van ha a harmadik is fiú..
na mindegy, ez még odébb van.

Rita!
Már nagyon érdekel, mit műveltek ott a kertészek, lehetne egy képet? Ja, és a szavazatom: 2, 2.

pusza,

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

SziasztokKép

Rita
Köszi a képeket, nagyon édesek lettek! És köszi Lili szemét is!Kép

Mese
Lakáseladáshoz gratula!!!Kép Ez most egy izgi időszak lesz az életetekben!Kép

Sajna a hátam már kevésbé izgat, mert tegnap este óta szédülök és fogalmam sincs miért.Kép Éjjel az ágyban is szédültem és mikor Gergőt fel kellett vennem, mert nem akart aludni, akkor muszáj volt Karcsinak szólnom, mert féltem, hogy elesek a gyerekkel.KépKépKép Remélem csak vérnyomás, vagy vérszegénység, mert bevallom őszintén éjszaka kicsit bepánikoltam, hogy nehogy az agyammal legyen valami.Kép Most is szédülök, abba is kell hagynom az írást, mert attól rosszabb.Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Aniko: Biztos psziches dolog az a problema Gergovel? Nagyon sajnalom, nem lehet konnyu most. Van valami fejlemeny?

Timi: Lilla nagyon szepen fejlodik. Kép Nem tudom sajnos mi elozi meg, hogy lepni fog. De azt tudom, hogy ahhoz segitseg nelkul meg kell tudnia allni. Es ha az megvan, johet a lepes. Kép

Orsi: megyek amikor mondod, hogy jo neked. Kép Jovo heten is jo nekem. Kép De en csak delelott tudok menni.

Mese: A kerteszek komplett kertfelujjitast csinaltak. A kertet jobb ha eloben latod es nem kepeken. Kép Tuldajdonkeppen akkor igazan hatasos, ha lattatok volna a felujjitas elott. Kép Majd ha mar le lesz vagva az ujonnan elvetett fu, akkor csinalok kepet. Most meg novofeleben van es meg be is kell bokrosodnia. De szerintem mar jovo het vegen le lehet vagni.
Mi a parommal annyira meg vagyunk elegedve a Lilivel, hogy nagyon orulnenk ha a masik is kislany lenne. legalabbis a parom azt szeretne. En azert egy kicsit jobban orulnek egy kisfiunak. De vegul is mindegy. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Orsi: elfelejtettem. Remelem nem miattunk vagy rosszul. Kép Jobban vagy mar?

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Rita
Hogy kérdezhetsz ilyet!!!KépNagyon jól éreztük magunkat, egyáltalán semmi köze hozzátok! Én is arra gyanakszom, amire a dokinéni, hogy vérszegény lehetek. Holnap délelőtt elmegyek vérvételre és vizeletre, aztán meglátjuk. A vérnyomásom 100/66 volt, de máskor is ilyen alacsony és nem szoktam rosszul lenni. Ez most elég gáz, mert úgy jön, hogy meglep, nem is számítok rá és már szédülök. Szerencsére nem ájulás, de kicsit tartok tőle, nehogy odáig fajuljon.Kép Mindenesetre most semmi kedvem a holnapi utazáshoz, de ez van, Karcsi nagyon menni akar én meg nem mondom, hogy ne.

Most mennem kell, remélem ma még idejutok.Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Anikó
Férjem nem emlékszik hogy mennyiért vette a rácsot a KIKA-ban, de kb. 20.000 Ft lehet. Fémből, fehérre van festve és kifeszíthető.
Sajnálom ami Gergővel történik. Tanítónéni kiderített már valamit? Volt már hasonló jel hogy nincs minden rendben vele vagy ez volt az első.
Nekünk is problémánk van a Marcival, én szeretném pszichológushoz vinni, de a férjem nagyon ellenzi.
Ismerősöm a Nyár u. 14.-ben volt óvónő, Csák Anikónak hívják. Én is tudnék érdekes dolgokat mesélni, ezért vagyok most olyan bizonytalan az ovival kapcsolatban.
Takarítónő: én 5000 Ft-ot fizetek, csak takarítás (porszívózás, felmosás, portörlés, fürdőszoba, WC, lépcső). Kb. 3,5 órát van itt. Sógornőmnek vasal is, én nem igényeltem. Ablakot is pucol, de azt külön felszámolja. Szüleimnél ő "szokott" ablakot pucolni (még csak 2x). Egyébként ő is újpesti.

Timi
Szép nagy sétátak tesztek. Legalább lánykád egész nap levegőn van. Első lépés: egyedül, kapaszkodás nélkül, már feláll a gyerek, onnantól próbálgatja ez első lépést (ahogy Rita írta).
Lehet hogy nekünk is marad a HA tápszer, meg kell kérdeznem a bőrgyógyászt. El is mentünk ma de rengetegen voltak, el is jöttünk. Nem baj, legalább a cipővásárlást elintéztem Dávidnak.
Tegnap volt itt a védőnő és el volt ájulva hogy Dávid 11 hónaposan jár. És közben tapsol.

Orsi, Rita
Jók a képek, szokás szerint aranyosak a gyerekek.

Orsi,
HátadKépEz tényleg nagyon tud fájni. SzédülésKépEz nagyon rosszul hangzik! Vigyázz magadra és teljen jól a hétvégéd! 3 napra mentek?

Rita
Nagyon szép lehet a kertetek.

Vera
Jó utazást!

Mese
Levi meggyógyult már? Gratulálok a lakáseladáshoz? Újat vesztek vagy építkeztek? Mi egy éve lakunk a jelenlegi házunkban és nagyon szeretjük. Bár lehet hogy a hugomék hülyesége miatt el kell hogy adjuk.
Jól látom, kerti sütögetés?? Irigy vagyok, én nagyon szeretem, de 3 gyerek mellett nem merjük bevállalni. Párod miért nem szeretne 3 gyerekes apa lenni? Férjem imádja mikor ő sétáltatja a 3 gyerekek és nagyon megbámulják.

Macs, nem baj ha nem értünk egyet. A legnagyobb fiam 4,5 évesen lett allergiás. Persze nem tudom, mint ahogy az orvosok sem tudják hogy mitől. Korán adott citrus vagy banán vagy a tápszer vagy tejpép? Vagy örökölte?? Szóval fogalmunk sincs, de én inkább nem adok még neki egy hónapig, utána meg annyit ehet amennyit akar. Cebiont még én sem adtam ilyen kisbabának, nem tudtam hogy ilyen hatása van.KépSzerencsére nem voltak betegek a gyerekek szeptember óta.

Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét. Mi nem megyünk sehová csak hozzánk jönnek.

Sziasztok
Andrea
tandrea

Sziasztok!
Jó sokat kellett már megint olvasni Kép
Nemrég jöttünk haza Pestről MÍra be is kómált a sok sétától élménytől.De én sem vagyok teljesen szászas mert mintha kilométer hiányban szenvedtem volna Nyugatitól Városligetig majd vissza sétáltunk KépFura volt a pesti lakásban lenni MÍrával utóljára még pocaklakóként volt ott hosszú ideig Kép
Hapsizott,barátnőm fia nagyon tetszett nekiKépNevettem is jókat mert Bence most kezdett el kúszni és nekem ez nagyon tetszett KépMíra nem csinált ilyet Kép
Maajd a következő Kép
Múlt héten szombaton voltunk Pápán uncsitesóm ballagásán.Mivel refibe járt volt istentisztelet is melyen a lányom végig dumált,sikitozott,kacagott KépTalán akkor volt csendben mikor a nagybátyám beszélt KépFantasztikusan éreztük magunkat.Szoptattam kávézóban,benzinkúton élveztem KépA kávézóban jót röhögtünk miután szopizott a csajszi,pincérnő megkérdezte unokanővéremet övé-e a baba Kép De előtte meg ott csodáltak minket a távolból.Viszont mikor hazaértünk,fürdés után megint kimászott az ágyából,visszaraktam aztán meg az ágy másik sarkából szedtem ki.
Szombaton meg megyünk Szegedre KépAlig várom márKép
Rita!
Nekünk jövő hét csütörtöktől jó akkor bármikor jöhettek Kép
Azok a szemek Kép Kép Kép Kép
Megtaláltuk a kukacvirág képeket már csak le kell kicsinyíteni Kép
Ez mindenkire vonatkozikKép
Amúgy nekem teljesen mindegy hogy hol lesz a tali és mikor,tudok alkalmazkodni.Ha az Állatkeert lesz a végső akkor a parkolást akár a Felvonulás téren is meg lehetne oldani,mert a lakásunk ott van a közelben és az állatkert is max 1/2 óra séta onnan.
Mese!
Levi baba hogy van?Cvitamin ampullát nem írta a dokitok?Nálunk nagyon bevált Kép
LAkás eladásához gratulálok Kép
Hol kell hirdetni hatékonyan hogy jelentkezzenek rá és "gyorsan" el is keljen?
Timi!
Mi pont CSuvassal(most neme tudom mi a neve) szemben laktunk.Aronda Lila sulira meg ráláttunk Kép
Nagyon ügyes Lillád,nem is látszik rajta hogy korababa volt Kép
Orsi!
hátad hogy van?
Hova utaztok,ha nem vagyok nagyon kíváncsi?
Nagyon édesek a gyerekek a képeken Kép Kép
Nanda !
Jó utat kívánok nektekKépVigyázz nagyon magadra.
Nincs segítséged?
Megyek kicsit zombulni aztán Robi elé a vonathoz...Mostanában kínozzák a Szentkirályi utcábanKép
Pusszantok mindenkit Kép
vera

KépKép
viranka

SziasztokKép

Andi
Remélem holnap kiderül, hogy mi bajom! Sajna azóta is megvan a szédülés, hol jobb, hol rosszabb, de utazunk, mert Karcsi nagymamája nincs túl jól, és lehet, hogy utoljára látjuk. Azt meg nem venném a lelkemre, hogy miattam nem megyünk és esetleg meghal szegényke.Kép Szombat reggel megyünk és hétfőn du. jövünk.
Korán adott tejpép: én már adok Gergőnek, az ugye már nem korai? Kb. 2,5-3 hete kezdtük, és nagyon szereti.Kép Ekcéma nem durrant be tőle, így gondolom nincs gond, hogy adom.
Ha nem vagyok indiszkrét mit csináltak a Hugodék? Azért az elég gáz lenne, ha e miatt el kéne adnotok a házat!

Vera
Hátam kicsit jobb, de az előbb kezdtünk el gondolkozni Karcsival, hogy nem-e attól van a szédülés?
Nyíregyházára megyünk, ott élnek Karcsi szülei és a Hugicámék is.Kép Mind a ketten szabolcsi pasiba zúgtunk bele.Kép

Most csak ennyit bírtam, elég gáz ez a szédülés.Kép
Remélem holnap még be tudok jelentkezni búcsúzóul, aztán majd csak hétfőn leszek.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Játszóházat én is úgy oldottam meg, hogy a Felvonulás téren parkoltam ahol ingyenes és annyi hely van, hogy hétvégén is simán lehet találni. Kép5 perces sétával a Ligetben ott voltam az állatkertnél, még jól is esett! Kép De Vera már megelőzött a javaslattal! Kép Tali ügyben rugalmas vagyok, a hétköznap azért jó, mert a hétvégéken alig várjuk, hogy végre együtt legyen a család, de ha hétvégén van, akkor meg max. apus is el tud minket kísérni. Kép

Takinéni ügyben van egy ismerősöm, aki ezt csinálja főállásban is, és vállal "fusiban" is, a Póluscenternél lakik, fiatal és aranyos nagyon, ha gondoljátok elkérem a telcsiszámát, és esetleg érdeklödhettek nála...

Nanda! Utazáshoz minden jót! Szerintem Mayát eléggé megviselték a családban történt változások, de erről biztos, hogy nem te tehetsz. Ne legyen lelkifurkád, mert biztos minden szituációban úgy döntöttél, ahogy akkor éppen azt a megfelelőnek gondoltad, tehát HELYESEN. Másrészt pedig a gyerekeknek rendkívül érzékeny receptorai vannak az önvádoló szülőkre, és "rájátszanak" /bár nem ez a legmegfelelőbb szó/ erre. Az viszont fontos, hogy a jövőben hogyan tudod kezelni majd Maya problémáit. Ajánlom neked Eric Fromm: Emberi játszmák könyvét, nem túl hosszú, gyerkőcök mellett is kiolvasható és abban sok érdekesség van az ilyen "csatákról", szerephelyzetekről. + még lejjebb írtam Anikónak egy jó kis monológot, hogy miért kell nagyon komolyan venni az ilyen jeleket.

Timi! Nem is volt olyan zavaros! Kép Nem hiszem hogy napra pontosan kell az egy évet betöltenie, biztos nem lesz gond, de ha van telefonszámod, inkább kérdezd meg őket! Kép Azért reméljük, hogy mindent rendben találnak majd! Kép

Orsi! Kép Milyen klassz, hogy jobbak az éjszakáitok! Kép Erre meg tessék, most a hátad fáj, meg szédülsz! Gyógyulj meg hamar!! Kíváncsian várom, mitől lehet! Ritás randi jó lehetett! Kép Klasszak a képek!

Mese! Webalapú e-mailt nem próbáltál még meg csinálni? Azok kicsit macerásabbak, de azért működnek .Kép Hellyel, közzel Kép Kecó eladáshoz gratula, merre felé terveztek tovább lépni!? azért disznófülü vagy ám tudod, mert le lépsz, mielőtt randizhattunk volna, szépen kibekkoltad, hogy ráfogod a mailre, aztán már költöztök, stb.. Kép De kiszúrok veled, mert még a végén mi fogunk előbb elköltözni Biára, ha minden igaz, bár sajnos csak egy újabb albérletbe! Kép "Fiút-lányt szeretnénk"-hez a kedvenc tanmesém a kollégám, akinek született egy fia, aztán szerettek volna egy lányt is, próbálkoztak, de fiú lett a második is. Nem baj, majd a harmadik lány lesz felkiáltással nekilódultak a témának, de ismét egy hímtaggal bővebb lett a gyermek. A negyediknél még mindig reménykedtek, de mikor az ikerfiúk megszülettek, feladták a küzdelmet a lányért! Kép Így lett Kareszunknak 5 fia. Kép

Tandrea! Kép Allergia kijöhet olyan dolgoktól is, vagy olyan dolgok együttes hatásától is, amire nem is gondolnánk, a külső okok és az egyéni adottságok, gének kölcsönhatása is nagyon befolyásolják: pl. lehet hogy ő érzékenyebb volt a levegő szennyezettségre is, vagy a víztartalomra, stb. Kép. Nekem pl. fluor túlérzékenységem van, (ez nem teljes allergia még, csak pl. ha 1x mosok fluoros fogkrémmel fogat, minden ok, ha 1 hétig, akkor teljesen kiütéses lesz az arcom) , 24 éves koromban egyszer előjött. Kép Azért örülök, hogy ezen nem veszünk össze! Kép

Vera! Kép Jó nyüzsis napjaid volt, ezt még olvasni is elég volt! Kép Látszik az írásodból is, hogy nagyon fel vagy pörögve! Kép Küldj ide is egy kis zizegést, mert a vizsgák miatt én most eléggé le vagyok ülve Kép Mírának utólag boldog névnapot, azt hiszem a héten volt Míra nap! Kép

Anikó! Téged a végére hagytalak, bocsi, de hosszú lesz. Furikázás: azt hiszem majd jun. első hetének elejére tervezzük, ha Ritának is jó, mert most tényleg nagyon besokaltam, de ha nem vagyok így leterhelve tanulás ügyileg nagyon szívesen viszlek. Ezzel nem okozol nekem semmilyen kellemetlenséget, hiszen én ajánlottam fel, tényleg nagyon szívesen venném, ha csatlakoznátok hozzánk! Kép
Gergőd: 1x is el kell mondanom, hogy én tulajdonképpen most 2 okból járok a fősulira: a. ) legyen végre egy nyamvadt diplomám, b.) mert bármilyen diploma megszerzése után 2 éves másodiplomás képzéssel meg lehet csinálni a pszichológia szakot és ez a végcél. Ez nagyon érdekel engem. Ezt csak azért mondtam el, hogy kicsit foglalkoztam már ilyen dolgokkal, és nem csak ÚGY mondom. Azt is hozzáteszem, hogy nem is akarlak riogatni sem.
Szóval: Ha valakinek a pszichoszomatikus problémái fizikailag is megjelennek az igenis KOMOLY dolog. Azt jelenti, hogy lelkileg súlyosan elfojt, szorong, stb. és ezt oldani kell!! Szerintem ne várd meg amíg a manó teljesen kiborul és "TÉNYLEG" komollyá válik a helyzet /egyre több korai tinédzser kori depressziós és szuicid beteget regisztrálnak/. Ilyen fiatal gyerkőc ne legyen szorongásos, legyen boldog gyermekkora, ezért inkább vidd el szakértőhöz, szerény véleményem szerint. A maximalizmus sokszor nem magában egy tulajdonság, hanem valaminek az okozat: pl.: "mindent frankón akarok csinálni, mert akkor szeretnek jobban". Ez megint intő jel. Szerintem, ha háziorvosi beutalót ad, akkor ingyenes az ilyen kezelés, tehát anyagilag sem kell aggódnod miatta.
Az a baj, hogy Magyarországon "gáz" "dilidokihoz" járni, nem is csoda, ha ilyen rosszul állunk mentálhigiénés világlistákon (depi, öngyilkosság, függőségi betegségek, stb.). MINÉL hamarabb szakemberhez fordul az ember, annál gyorsabban, egyszerűbben (sokszor csupán néhány beszélgetéssel) kezelhető a probléma. Nyugaton és Amerikában ez már "rutinként" működik, 10 évvel ezelőtt voltam Németországban bébisintér, és az 5 gyerkőc közül a középsőt a testvérféltékenysége miatt hetente egyszer hordtuk szakemberhez, teljesen természetes módon, mintha fogorvoshoz jártunk volna.
Bocs, hogy ilyen hosszan okoskodom, de személyes tapasztalataim vannak abban, hogy hová fajulhat, ha nem kezelik időben a mentális problémákat... /Édesapám 10 évig volt rendszeres látogatója a elmeosztálynak és a végén öngyilkos lett. Az első jeleknél az volt a reakció: menj haza pihend ki magad.. / Remélem azért a frászt nem hoztam rád, csak azt szeretném, ha nem a magyar hagyományokat követnéd rutinból, nem lenne a probléma "elbagatelizálva". Gondolom hallod a hírekben, hogy hány kisgyerek /10-11-13éves/ lesz akár bizonyítvány osztás környékén öngyilkos, holott nem verték volna össze őket a 4 miatt sem, és a szülők meg értetlenül állnak a tények előtt, nem volt azzal a gyerekkel semmi KOMOLY gond. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Gergőd szuicid hajlamokat mutat, hanem hogy ODA KELL FIGYELNI nagyon az ő kis érzékeny lelkivilágára!!! Na, most magadban elküldhetsz melegebb éghajlatra, hogy ilyen borzalmas dolgokat írtam, de próbáltam rámutatni, hová fajulhat a dolog, ha nem lép az ember időben. Még egyszer bocs, hogy hosszú és kiborító voltam, a többiektől is. Ígérem ez volt az utolsó ilyen propaganda beszédem a gyermekpszichológia mellett! Kép

Puszi mindenkinek!
Jó éjt:
Macs
maccs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?