Sziasztok!
Játszóházat én is úgy oldottam meg, hogy a Felvonulás téren parkoltam ahol ingyenes és annyi hely van, hogy hétvégén is simán lehet találni.
5 perces sétával a Ligetben ott voltam az állatkertnél, még jól is esett!
De Vera már megelőzött a javaslattal!
Tali ügyben rugalmas vagyok, a hétköznap azért jó, mert a hétvégéken alig várjuk, hogy végre együtt legyen a család, de ha hétvégén van, akkor meg max. apus is el tud minket kísérni.
Takinéni ügyben van egy ismerősöm, aki ezt csinálja főállásban is, és vállal "fusiban" is, a Póluscenternél lakik, fiatal és aranyos nagyon, ha gondoljátok elkérem a telcsiszámát, és esetleg érdeklödhettek nála...
Nanda! Utazáshoz minden jót! Szerintem Mayát eléggé megviselték a családban történt változások, de erről biztos, hogy nem te tehetsz. Ne legyen lelkifurkád, mert biztos minden szituációban úgy döntöttél, ahogy akkor éppen azt a megfelelőnek gondoltad, tehát HELYESEN. Másrészt pedig a gyerekeknek rendkívül érzékeny receptorai vannak az önvádoló szülőkre, és "rájátszanak" /bár nem ez a legmegfelelőbb szó/ erre. Az viszont fontos, hogy a jövőben hogyan tudod kezelni majd Maya problémáit. Ajánlom neked Eric Fromm: Emberi játszmák könyvét, nem túl hosszú, gyerkőcök mellett is kiolvasható és abban sok érdekesség van az ilyen "csatákról", szerephelyzetekről. + még lejjebb írtam Anikónak egy jó kis monológot, hogy miért kell nagyon komolyan venni az ilyen jeleket.
Timi! Nem is volt olyan zavaros!
Nem hiszem hogy napra pontosan kell az egy évet betöltenie, biztos nem lesz gond, de ha van telefonszámod, inkább kérdezd meg őket!
Azért reméljük, hogy mindent rendben találnak majd!
Orsi!
Milyen klassz, hogy jobbak az éjszakáitok!
Erre meg tessék, most a hátad fáj, meg szédülsz! Gyógyulj meg hamar!! Kíváncsian várom, mitől lehet! Ritás randi jó lehetett!
Klasszak a képek!
Mese! Webalapú e-mailt nem próbáltál még meg csinálni? Azok kicsit macerásabbak, de azért működnek .
Hellyel, közzel
Kecó eladáshoz gratula, merre felé terveztek tovább lépni!? azért disznófülü vagy ám tudod, mert le lépsz, mielőtt randizhattunk volna, szépen kibekkoltad, hogy ráfogod a mailre, aztán már költöztök, stb..
De kiszúrok veled, mert még a végén mi fogunk előbb elköltözni Biára, ha minden igaz, bár sajnos csak egy újabb albérletbe!
"Fiút-lányt szeretnénk"-hez a kedvenc tanmesém a kollégám, akinek született egy fia, aztán szerettek volna egy lányt is, próbálkoztak, de fiú lett a második is. Nem baj, majd a harmadik lány lesz felkiáltással nekilódultak a témának, de ismét egy hímtaggal bővebb lett a gyermek. A negyediknél még mindig reménykedtek, de mikor az ikerfiúk megszülettek, feladták a küzdelmet a lányért!
Így lett Kareszunknak 5 fia.
Tandrea!
Allergia kijöhet olyan dolgoktól is, vagy olyan dolgok együttes hatásától is, amire nem is gondolnánk, a külső okok és az egyéni adottságok, gének kölcsönhatása is nagyon befolyásolják: pl. lehet hogy ő érzékenyebb volt a levegő szennyezettségre is, vagy a víztartalomra, stb.
. Nekem pl. fluor túlérzékenységem van, (ez nem teljes allergia még, csak pl. ha 1x mosok fluoros fogkrémmel fogat, minden ok, ha 1 hétig, akkor teljesen kiütéses lesz az arcom) , 24 éves koromban egyszer előjött.
Azért örülök, hogy ezen nem veszünk össze!
Vera!
Jó nyüzsis napjaid volt, ezt még olvasni is elég volt!
Látszik az írásodból is, hogy nagyon fel vagy pörögve!
Küldj ide is egy kis zizegést, mert a vizsgák miatt én most eléggé le vagyok ülve
Mírának utólag boldog névnapot, azt hiszem a héten volt Míra nap!
Anikó! Téged a végére hagytalak, bocsi, de hosszú lesz. Furikázás: azt hiszem majd jun. első hetének elejére tervezzük, ha Ritának is jó, mert most tényleg nagyon besokaltam, de ha nem vagyok így leterhelve tanulás ügyileg nagyon szívesen viszlek. Ezzel nem okozol nekem semmilyen kellemetlenséget, hiszen én ajánlottam fel, tényleg nagyon szívesen venném, ha csatlakoznátok hozzánk!
Gergőd: 1x is el kell mondanom, hogy én tulajdonképpen most 2 okból járok a fősulira: a. ) legyen végre egy nyamvadt diplomám, b.) mert bármilyen diploma megszerzése után 2 éves másodiplomás képzéssel meg lehet csinálni a pszichológia szakot és ez a végcél. Ez nagyon érdekel engem. Ezt csak azért mondtam el, hogy kicsit foglalkoztam már ilyen dolgokkal, és nem csak ÚGY mondom. Azt is hozzáteszem, hogy nem is akarlak riogatni sem.
Szóval: Ha valakinek a pszichoszomatikus problémái fizikailag is megjelennek az igenis KOMOLY dolog. Azt jelenti, hogy lelkileg súlyosan elfojt, szorong, stb. és ezt oldani kell!! Szerintem ne várd meg amíg a manó teljesen kiborul és "TÉNYLEG" komollyá válik a helyzet /egyre több korai tinédzser kori depressziós és szuicid beteget regisztrálnak/. Ilyen fiatal gyerkőc ne legyen szorongásos, legyen boldog gyermekkora, ezért inkább vidd el szakértőhöz, szerény véleményem szerint. A maximalizmus sokszor nem magában egy tulajdonság, hanem valaminek az okozat: pl.: "mindent frankón akarok csinálni, mert akkor szeretnek jobban". Ez megint intő jel. Szerintem, ha háziorvosi beutalót ad, akkor ingyenes az ilyen kezelés, tehát anyagilag sem kell aggódnod miatta.
Az a baj, hogy Magyarországon "gáz" "dilidokihoz" járni, nem is csoda, ha ilyen rosszul állunk mentálhigiénés világlistákon (depi, öngyilkosság, függőségi betegségek, stb.). MINÉL hamarabb szakemberhez fordul az ember, annál gyorsabban, egyszerűbben (sokszor csupán néhány beszélgetéssel) kezelhető a probléma. Nyugaton és Amerikában ez már "rutinként" működik, 10 évvel ezelőtt voltam Németországban bébisintér, és az 5 gyerkőc közül a középsőt a testvérféltékenysége miatt hetente egyszer hordtuk szakemberhez, teljesen természetes módon, mintha fogorvoshoz jártunk volna.
Bocs, hogy ilyen hosszan okoskodom, de személyes tapasztalataim vannak abban, hogy hová fajulhat, ha nem kezelik időben a mentális problémákat... /Édesapám 10 évig volt rendszeres látogatója a elmeosztálynak és a végén öngyilkos lett. Az első jeleknél az volt a reakció: menj haza pihend ki magad.. / Remélem azért a frászt nem hoztam rád, csak azt szeretném, ha nem a magyar hagyományokat követnéd rutinból, nem lenne a probléma "elbagatelizálva". Gondolom hallod a hírekben, hogy hány kisgyerek /10-11-13éves/ lesz akár bizonyítvány osztás környékén öngyilkos, holott nem verték volna össze őket a 4 miatt sem, és a szülők meg értetlenül állnak a tények előtt, nem volt azzal a gyerekkel semmi KOMOLY gond. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Gergőd szuicid hajlamokat mutat, hanem hogy ODA KELL FIGYELNI nagyon az ő kis érzékeny lelkivilágára!!! Na, most magadban elküldhetsz melegebb éghajlatra, hogy ilyen borzalmas dolgokat írtam, de próbáltam rámutatni, hová fajulhat a dolog, ha nem lép az ember időben. Még egyszer bocs, hogy hosszú és kiborító voltam, a többiektől is. Ígérem ez volt az utolsó ilyen propaganda beszédem a gyermekpszichológia mellett!
Puszi mindenkinek!
Jó éjt:
Macs