Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi Zsófi. Most lebuktam mennyire figyelek.Kép

Otthon édes otthon!!!KépKépKép
Vendég

Én is kifekszem AnikótólKépKépKép
ilgya1

Ne már!!! Láng vörös lettem. De köszi.Kép

Olyan éhes voltam, hogy már meg is ebédeltem. Szerinetm uzsizni is kell majd ha ilyen korán rámjött.Kép

Már a két lityi teámat is megittam. Finom meleg volt. Olyan jól esett. Jobb mitha vasaltam volna. Jól átmelegített.KépKépKép
Vendég

ParadicsomlevesKép
Még mindig Judit kérdéseidre válaszolva,én is 6 hétig szinte alig mertem enni valamit,mert minden tiltott volt,de egy jó ideje nem foglalkozom vele.Szerencse Dávidnak se fáj a pocakja.Kép

Nyeregnek-is jó volt!!!!!Kép

Vagy direkt írtad így?
Dávid is nyereg reggel óta.Hajnalban még olyan szépen elvolt!

Zsó!
Köszi a jó híreket keco ügybenKép

Szegény Barnus!
Szuri-fájdalomcsökkentő tündéreket küldünk neki!
Úristen,már 3 hónapos,jó gyorsan telik az idő!Kép

Anikó!
Biuskád?

Zita!
Képezel?

Évi!
Flórázol?

Juj,megyek apa most hivott,hogy délben itthon van,ki kell sütnöm a húsikat!Kép
ilgya1

Kép

Tudom, hogy nem szabad de nem bírtam ki. Az én lánykám már így forgolódik. Már csak a lábát kéne átdobnia és akkor már hason is lenne. De sehogy sem tudom rávenni. Lehet, hogy beszélnem kéne a fejével? Kép
Vendég

Lányok!
Lehet egy hosszú kérdésem?

Egy két éves gyereknek már meg kell tudnia érteni, hogy ha azt kéred tőle, hogy ezt vagy azt ne csinálja. Illetve ha valamit mondasz neki akkor véletlen, hogy az ellenkezőjét csinálja vagy ez már szándékos??, Tegnap voltak itt a sógornőmék az ikrekkel és mint minden alkalommal most is csatatér lett a lakás utánuk. Amikor a gyerekek el kezdik ezt a pakolós korszakot akkor hiába beszélsz nekik? Vagy ha elmentek máshova (vendégségbe) akkor ott is mindent engedni kell tönkrevágni??
Példák: a szárazkenyeret szétdobálják (nyusziknak szoktam szárítani a radiátoron), a gáztűzhelyt kapcsolgatják bemásznak a sütőbe, tegnap a falnak úgy neki tolták a gurulós széket, hogy a sarkáról lepergett a festék, már jónéhány dísztárgyamat tönkrevágtak, a számítógépbe dugdosság a cd-t persze nem a megfelelő helyre. ja és össze vissza fogdossák Barnus játkékait, beveszik a szájukba, tegnap még a cumiját is bekapták. Belemásznak (cipőbe) a járókába, bébihordozóba. Nagyon szeretik Barnus, de hiába mondod neki, hogy csak a lábát simizze, akaratosan belnyúl a szájába, szeméhez. Ha nem hagyod el kezd visítani, sírni. Tudom, hogy még mindent nem értenek, de talán nem nekem kéne rájuk vigyázzni, mert az anyukájuk nem viszi túlzásba a rászólást. Miután elmennek úgy le vagyok fáradva. Mindent kiöntenek, ha kajával kínálom őket, picit esznek aztán széthordják a lakásba, felpakolják a polcokra, szétszórják a padlón.
Szóval segítsetek hogy van ez? Én vagyok túl szigorú???
gezso

Zsófi, ez nagyon durva.
Szerintem ez nem így van. Igaz, hogy nagyon sokszor el kell nekik mondani mindent. Ez még nagyon sokáig így lesz. De meg lehet őket tanítani viselkedni. Főleg vendégségbe. Ahoz, hogy okosak legyenek nagyon sokat kell velük foglalkozni. De azt gondolom megéri. Nem csodálom, hogy teljesen lefáradtál. Szegényke. Én lehet, hogy nem sűrün hívnám meg őket megamhoz.
Vendég

Jöttem végre! Kép

Pechemre idehoztam a kajámat a géphez és teli szájjal kezdtem olvasni....gondolhatjátok, kiprüszköltem majdnem, párszor félrenyeltem, üres szájjal meg vihogtam folyamatosan. Kép Anna csak háromszor kérdezte, hogy mi olyan vicces ("Mi olya' viccem?") ! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Anikó "köpéseinek" feltétlen külön szoba kell!!!! (Én néha mellé pakolnám Juditot is ! )Kép

Én még a hétfői ünnepi húslevest ettem és az elsőnek készült diós sütiváltozatból. Most sül a meggyes, mivel alig bírom megállni, hogy holnapig ne egyek, és este anyum is jön, elhatároztam, hogy délután sütök még két adagot! Kép A fagyasztóban tavaly óta porosodik a meggy, de az utóbbi napokban vészesen apadni kezdett Kép

Madártej! Erősen elcsábultam arra is - de a sütikre spóroltam a tojást.... Kép

Zsófi! A macis képek! Szívem csücske! Ott vetted? Én egyszer sem találtam ilyen szépeket! Kép

A babafotók nagyon hiányoznak!Bius tündéri!!!! Lassan rá sem ismerek a kicsijeitekre! Kép
Ha végre hazaköltözünk és megkapjuk a tartalék kulcsokat is a másik lakáshoz, soha többet nem albérletezünk!!!

Mozgás-fejlődés: nemrég hallgattam egy logopédus előadását az oviban (csak persze pont kavarás volt, el is felejtettem írni)és beszélt arról, hogy nagyon fontos, hogy a gyerekeknek meglegyen a szabályos fejlődési stádiumuk, maguktól (!), ellenkező esetben komoly beszéddel kapcsolatos rendellenességek alakulhatnak ki, ami még később tanulási problémákhoz vezethet (ezek mellékhatásairól nem is beszélve!). Ildi példáján: ha a baba felnőtt behatásra (idő előtt!- az más, ha a pici "önszántából" érettebb, hamarabb átesik a szükséges folyamatokon) nekifogna a járni tanulásnak, és ez miatt teljesen kimaradna (vagy elmaradna!) a kúszás, négykézlábazás, az mindenképp rossz! Pont erről (is) volt szó, és ez szakember véleménye! Gondoltátok volna?

Judit! Apának bünti lesz!!!
Pedig Benci nyekergése gyönyörű lehet!!!Kép

Anikó! Megmentőm! NEm bírtam volna most újra leírni.... Köszi!
Megyek kiveszem a következő sütit!
zichy

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Zita!
Azt a szalvétát nem ott vettem, már nem tudom, hogy hol mert voltam egy pár kreatv boltba és a kolléganőmmel is cserélgettünk.
Mi most fogunk indulni szurira. MAjd délután jövök
gezso

Zsófi!

Szerintem a felháborodásod jogos. Mikor még nem voltak gyerekeim és másokéra vigyáztam, néha nekem is volt hasonló tapasztalatom. Én akkor elhatároztam, nálunk ilyen nem lesz. Ebben a korban tényleg pakolósak, de nem szabad rájuk hagyni.Én kicsi koruktól ragaszkodom a normális viselkedéshez, holmik, étel megbecsüléséhez, ellenkező esetben bünti van, bárhol, bármikor, ezt tudják. Szerinetm nem könnyű, nálunk pl. hátráltat, hogy van hely (nem akarom írni hol, tudjátok), ahol a gyerekeim falakat is rombolhatnának, a vendéglátó nem szól. De én és a férjem igen. És fordítva, ha nálunk vannak gyerekek, nyílván elnézőbb vagyok vendégekkel, de rongáláskor mindig szóltam, először a szülőnek, hogy fegyelmezze a gyerekét, ha nem volt ott, én intézkedtem szóban. Szerencsére gondunk nem volt ebből, nem romlott meg kapcsolat, hanem elfogedták, hogy ilyenek vagyunk.
Szerintem beszélj a sógornődékkel! A kicsik továbbra is ilyenek lesznek, ha a szüleik elnézőek velük. Kép
zichy

Zsófi! Mennek a vígasz tündérek Barnusnak!!!!
zichy

Judit! csak ne szerénykedj!!! Kép

Én már nagyon burjánzok virágnyelven, néha kiakadok, hogy tuti nem értitek, mit írok...
zichy

Szalvéta: Most elkettyentem, reméltem, hogy holnap talán szerencsével járok... Kép Persze attól még összejöhet! Kép

Tegnap: most is fülig vigyorgok, ha eszembe jut! KépKépKépKépKépKépKépKép Judit! Szerintem te másra is begerjedtél! Kép Az volt a jó, mikor megtaláltátok a fejeket,eltűntetek Ildivel, én meg csak kérdezgettem, hogy honnan vettétek. Persze semmi válasz, csak rakosgattátok fölfelé őket, én meg kereshettem magamnak egyedül! Kép
zichy

Figyeltétek mennyit írtunk megint???
Ezzel a napi százas levélterméssel tuti listavezetők vagyunk, lehet, hogy a múltkor is tőlünk purcant ki a Bnet...
Talán a fedélnek is azért lőttek. A tulajnak takarítani kellett, mert meglátta a sok Byte-ot, és kivágta az egész hóbelebancot... Kép Kép Kép
zichy

Látom, elírogatok magamnak megint Kép

Megyek inkább renoválom a konyhát magam után.
zichy

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsi_evi 2010.06.21 18:04-kor.

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Csajok szét röhögöm az agyamat olyan jókat írtokKép Kép Kép

Tényleg a lakás lehet, hogy hétfőre ki lesz takarítva??

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

http://elefani.echt.hu/babako

Melyikőtök akart venni utazó ágyat?
Ezen az oldalon 12-ért van.

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Meg kis vászon szandik cipők, nem betétesek , de van hozzá talpbetét is.Szerintem nagyon ari kis cipellőkKép

most meg én beszélgetek magammalKép

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Ennyi jó fej csajt!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Én most csak olvasgatni tudok,de már a kisfiam is röhög,nem tudja szegény anyával mi történt!Kép

(Zita!Én téged is bepakolnálak a külön szobába)
(Évit is!)
Judit!Jó volt nosztalgiázni,nekem is hiányzik a csíkom,te honnan varázsoltad elő?Kép
ilgya1

Most meg én vagyok jól el magambanKép
ilgya1

Zita!
Mozgás-fejlődés;logopédus-előadásKép
Én is teljesen ezt az elvet vallom,de olyan nehéz megértetnem magamKép
Régebben nem figyeltek erre ennyire az tény,de több is volt a beszédzavaros gyerek , a gerincferdülésről nem is beszélve.(meg lehet,hogy a felnőttkori hátfájás is erre vezethető vissza!Kép)
Na jó lehet,hogy megint túl reagálomKép
Tegnap meg egésznap babapiskótával akarta etetniKép"Apádék már 3 hónapos koruk óta eszik a piskotát,te mégcsak meg se kostoltad,pedig lassan már 7 hónapos vagy!"Átbeszél a fejem fölött,olyan mintha a gyerekkel beszélne,neki mondaná. Ezt is annyira utálom!
Nekünk is fel kell kötni a gatyát,úgy el fogja rontani szegény gyereket,hogy nem fogjuk tudni helyre rakni!Kép

Zsó ,téged maximálisan megértelek!Ráadásul te még rendmániás is vagyKép
Nekem a Zita módszere tetszik,de nem mindig hatásos,sajnos!Nekem a 3 éves (mostmár 4)unokaöcsém művel hasonló dolgokat,én is beszéltem a szüleivel,de nem sok sikerrel,először persze minden ok. volt,a következő alkalommal ugyanúgy folytatta,sőt ha rosszabb napja van,akkor aztán kész.............
elszabadul a pokol!Kép

Évi!
A te unokahúgod se semmiKép
Úgy látszik mindenkinél akad a családban egy-két csemete,akik fel forgatják maguk körül a világotKépKépKép

Anikó!
Biácska nagyon ügyes kislány!
Én is gyűjtöttem a szalvétákat Renikéhez hasonlóan,sőt még ma is ha meglátok valami szép darabot a gyűjteményemhez rakom!Kép
mostmár tényleg nekünk is kell kezdenünk valamit magunkkal,dekoup.ügybenKép

Judit!
Én már nem tudom meddig van a szigorKép
Amíg figyeltem rá minden bajunk volt mindkettőnknek,mikor nem érdekelt akkor szépen rendeződtek a dolgaink!Kép
Szóval................

Mi van a sétával? Kép
Mi is elmegyünk délután egy kört,olyan szépen kipucsított a napKép

Puszi!Kép
ilgya1

Sziasztok!

Megfigyeltem, már ha elmegyek, akkor mindenki ide csődül. Annyit írtatok alig bírom olvasni. Csodálkoztok, hogy a főbérlőnk felmondott? KépKépKép

Pakolós rendetlen család. Na ehhez nem tudok hozzá szólni. Nálunk nem nagyon vannak kicsik.
Az unokahúgomnak van egy négy és fél éves meg egy kicsi csecsemő. Az meg elég normális. Bár mindenki butának látja még én is. Vagyis nehezen reagál a környezetére. Szerintem lesz még vele baj a suliban. Az oviban pl csak őt nem tudta megvizsgálni a szemész orvos.Kép Nem értem, hogy lehet Reni még alig volt három, mikor úgy mutogatta a villákat mint a kisangyal. Meg is dicsértek. De az én lányom egy csoda.Kép

Most már nem csak a talit várom, hanem a kreatív bulit is. Amúgy én megszavazom, hogy Zitáéknál tartsuk.KépKépKép

Aranyköpéses oldal ez jó lesz. Nekem inkább a képeitek hiányoznak nagyon.

Mozgásfejlődés: semmit nem szabad erőltetni. Nem éri meg elkapkodni. Minden perc úgy csodálatos, ahogy van. És azért mert ....gyereke már ennyi idős korában ezt+ezt csinált. Arra azt kell mondani, hogy az enyém meg majd később fogja ugyanazt, viszont az én gyerekem meg szép.KépKépKépKép

Voltunk egy kicsit a levegőn, ahol süt a nap ott nagyon meleg van. Renit elpateroltam edzeni. Apa meg azt mondta, siet haza.
Vendég

Én kerestem utazó ágyat, köszi. Mondtam, hogy van tizenkettőért is.Kép
Az esernyőre csukható kocsik is jók és nem drágák.Kép
Ildi végül is ti mennyiért vettétek a kocsit meg a széket.
És milyen volt Dávidnak a székben ebédelni? KépTetszet neki?
Vendég

Látom, mindenki elment, úgyhogy jövök, írogatok magamnak! Kép KépKép

Évi!
Ezen a kicsi lányon kifeküdtem! Na, ezzel tényleg egy életre meg lehet nyomorítani egy embert! Kép

Már mindenkinek hazahúz a szíve, és a szánkat sem bírjuk tartani! Kép
A csíkjaink! Mindjárt sírok! Kép

Ráadásul két nap szabira megyek, mi lesz velem???
Férjem telefonált, hogy az állatok nem hozzák izgalomba, de azt nagyon várja, hogy egész nap velünk legyen! KépKépKépKépKépKépKép

Judit! Mikor írtad a Webhelyet, először csak lestem! Azt hittem valami új titkosírást vezettél be! Aztán rájöttem mit írtál, de nekem az ilyen IQ tesztek elég megerőltetőek. KépKépKép

Ildi! Csak azt mondom, ne hagyd magad! Dávidért ti feleltek, ti gondozzátok,a ti gyereketek, egyedül is el tudjátok dönteni mi a jó neki! ( Kacsint.)Kép

Jó lesz otthon, nyugodtan beszélhetünk bármiről! Kép
zichy

Évi!
Flóra hogy van? Nem lázasodott be? C vitamint sikerült beszerezni?

Judit! A palit még hétvégén fényképeztem, ez az, amit a férjem készített. De szívesen küldtem volna neked! Kép

Most 4 adag tornyosul Zsófi sütijéből! Az az előző kép! Kép
Írjatok nekem újabbakat, hogy ne csak ezt gyártsam!!!!

Anikó! Ahol süt a nap, nálunk is meleg van!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Szerintem a köpő szobát sztornózzuk, folyamatosan abba kellene írogatnunk! Kép
zichy

Akkor mentem!!!!
zichy

........mégse jött senki? Kép
zichy

Sziasztok!

Újra itt vagyok.
Egy fontos kérdés. Hogyna kell a kúput felhelyezni a babáknak. Végi ott kell tartni míg elolvad,mert Barnus az első pillanatban kinyomta.
Túl vagyunka szurin. Nagyon jól viselte, de a dokinéni mondta, hogy adjak neki lázcsillapító kúput a biztonság kedvéért.
Mióta haza értünk sírdogál. Azt hiszem most megnézem a hőmérsékletét. Szerintetek hányszor fogm még ma megmérni??,...Kép Kép Diszta dilis tudok lenni.
gezso

Ez teljesen normálisKép

Kúp: tedd be neki, hogy teljesen eltűnjön, engedd le a lábacskáját, hogy ne tudja kinyomni. Ha közben eltereled a figyelmét lehet, hogy jobban bent marad (bár ez ösztönös reflex).
zichy

Eljött az idő, hogy semmissé tegyem a babáimról a digiket. Egy-egy gombnyomás volt a két hely és elég vacak érzés. Legközelebb meggondolom hol alkalmazok ilyesmit, ezek otthonra való dolgok. (Kacsint.) Kép
zichy

Sziasztok!

Aranyos, hogy Zita azt írja feszítsem le a lábát Judit meg, hogy emeljem magasraKép Tudjátok mit kipróbálom mind a kettőtKép
Olyan jókat nevettem ezen meg azon is ahogy Judit megfogalmazta: "kössed le a figyelmét" vagy csak véletlenül írtad így? Mindenestre nagyon aranyosak vagytok.
Végre elaludt Barnus.
Lányok este ki ér rá pizsi partizni??? Mert ma elment a férjem horgászni. Enyém a pálya!!!
Úgy ráértek ti is?????
gezso

Bocsi lányok, valószínűleg én bénáztam. Egy csomót gondolkoztam azon, hogy le vagy fel kell emelni - régen voltak picik a gyerkőim Kép

Mindjárt jövök.....
zichy

Ha egy kicsit leülök újságot olvasni mindjárt elkeztek írkálni. Hogy csináljátok ezt. Kép Tuti van egy beépített kamera a házban. Paranoiás leszek hamarosan vagy rám tör az üldözési mánia? Kép
Úgy érzem kerültök engem.Kép

Ha minden igaz a férjem ma este árajánlatot csinál tehát elképzelhető, hogy megengedi a gépezést.Kép

Ma felvettem neki, hogy kéne egy laptop. Kép Amit mindenhova magával vihet. Kép És szerzek neki egy spéci bútortervező pogramot. Kép És akkor nagyon májer válalkozó lesz belőle. Kép Tetszet neki. Kép Csak azt nem tudom honnan vakarjak le ennyi pénzt a cuccra.Kép Meg a progihoz is kéne egy kis segítség. Kép De legalább lesz saját gépem. Kép Persze tetszett neki az ötlet.Kép
Állmodik a nyomor hapsikáim. Kép
Vendég

Én picit össze szorítom a popóját, hogy nehogy kicsusszon. És lefelé a lábakat. KépKépKépKép Persze duma az kell. Kép
Vendég

Party?

Naná, hogy megyek!!! Kép
Judit! Feltétlenül írd meg miért???
A férjemmel mi is nagyon csábulunk a mozira, ha nagyon felizgatsz, mindenképp megyünk! Kép
zichy

Lányok! Kamera nálam is van...
Ha kaját hozok a géphez, tuti Anikó írt, és nem tudok nyugadtan enniKép
Most is csüngött ki a tészta fele a számon, nyűszítettem, mint egy kutyus, folyt a könny a szememből.....csak mert Anikó levelét olvastam. Kép
Férjem látott volna, talán soha többet nem jöhetnék. Kép
Le kell szoknom a gép előtti hamiról, mert Anikó leveleiről nem tudok lemondani KépKépKépKépKépKépKépKép
zichy

Tiszta hétköznapi életem dolgai ilyen izgalmask lennének?
Mi olyan vicces a popó szorítás?
Vendég

Hiányoztam?Kép
ilgya1

Én mogyorót eszek a gép előtt.
Mondanom se kell majdnem megfulladtam.

Egyszer láttam egy gyereket aki annyira nevetett, hogy az orrán jött vissza a spagetti tészta.KépKépKépKépKép
Vendég

Jó a tálalás! KépKépKépKépKépKépKépKépKép
zichy

Igen!!!!!!!!! Mesélj.KépKépKép
Vendég

Most vacsorázol? A többiek mit csinálnak?
Vendég

Anikó! Azt hogy csinálta?????? (Nem mintha én is próbálni akarnék!)

Ildi! Hát persze!KépKépKépKépKépKépKépKép Fiúk?
zichy

A popószorításról az jutott eszembe,hogy mi is szenvedtünk az első alkalommal,akármit csináltam nem tudtuk felnyomni a kupot.
Felhívtam az orvost,hogy addjon valami más lázcsillapítót,mert nem tudom benne tartani a kupót,rögtön kijön belőle.(Még anyósomat is lekakilta!Kép)(Jaj de nagy a szám,jól van na.Majd otthon elmesélemKép)
Szóval az a lényeg,hogy fektesd hasra és úgy próbáld betenni neki,persze a figyelemelterelés itt is kell.Kép

Mi jó nagyot sétáltunk,nagyon szupi volt!Kép

Anikó!
Otthon elmesélem mennyi volt a cuccos,oké?Kép
Még egyelőre röhögök,mint fakutya.KépKépKépKép

Szóljatok a pizsipartit illetően!
ilgya1

Szerintem a szokott időben menjünk. Hümm?
zichy

Nem tudom, hogy csinálta szerintem spontán.
Vendég

Ti is hiányoztatok!Kép
Visszafele már kocsival jöttünk,apa eljött értünk,csak hogy minél hamarabb veletek lehessekKépKépKép

Dávid baba alszik,jól lefáradt,majd éjjelre úgyis ki kell pihennie magát!Kép

Apa kint van az udvaron,holnap itthon lesz,úgyhogy nem leszek ideragasztva a géphez.Kép
De ahogy "elfordul",jövök!!!!!Kép
ilgya1

Kb fél kilenkor tudok menni. Még ma sem tudom átálítani a betüket. Nincsenek szinek.KépKépKép
Vendég

Én is gyűjtöm a mesélnivalót otthonra, de a felét úgyis elfelejtem. Kép

Még így is mennyit karattyolunk, hogy igazából nem is mondunk semmit! KépKépKépKép
zichy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?