Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Itt is elég borús az idő. Kép Annyira elegem van már ebből a lehangoló időből. Napsütést akarok!!

Az én párom már teljesen kivann, hogy állandóan a gép elött ülök. KépKépKép
Vendég

sziasztok!

Flóra benáthásodottKép de más baja nincs.

Itt is rossz idó van most épp nem esik, de egész éjjel szakadt.

Hála Isten az én férjem nem szól, hogy gépezek, mert nem lenne ferKép Eddig ő ült mindig a gép elött.. Most már én is. Úgy örülök, hogy vagytok!!!!!

Évi

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!
Én csak most tudtam jönni!

Olyan jó volt a tegnap esti buli!!!! Kép
Akkorákat nyihogtam!!! Azok a Fejek!!! KépKépKépKépKép

Nálunk Apa azért ari volt, de attól tartok beváltja az ígéretét és szerez nekem valami nagy monstrumot ide, hogy elfoglalja az egész asztalt (most egy ügyes kis tatyis van.) Kép De azért érthető, mert tegnap is melózni akart még (olyan későn Kép )
Évi! Neked olyan jó! KépÉs mi is örülünk neked!!! Kép

Judit! Yoda is bejön! KépKépKépKépKépKépKépKépKép
zichy

Sziasztok!

Én is felébredtemKépDávid megint rosszul aludt az éjjel,ez már a 4. napja.

Az én férjem dolgozik,így én tudok jönni!Kép
(Persze,ha a kisfiacskám engedi)
Ém is nagyon örülök hogy vagytok!Kép

Nálunk is esik és nagyon bórus,remélem később majd azért ki fog alakulni!Kép
Flónak mennek a jobbulás tündérek!

(Azokat is nagyon sajnálom,mármint a tündérkéinket!Meg a lányos oldalunk is olyan szupi volt!)
Sziasztok,ha tudtok gyertek!
Zita!Te még nem voltál!Remélem minden ok.KépKép
ilgya1

Flóra Kép Orrszívóztok??

Anna is! Már tegnap este gyanús volt... De nálunk is csak 21 fok van. Kép
zichy

Bocsika,már látlak!Kép

Tényleg jó volt a buli tegnap este!Kép

Meddig maradtatok még?
ilgya1

Ildi! Szia!!! Kép
zichy

Én utánad kb 1 percre jöttem, de nagyon nehéz volt indulni. Kép
zichy

Szegény kis betegek.
Nálunk is baromi hideg van. Reggel Bianka keze olyan volt mint a jécsap. Remélem nem lesz semmi baja. Én pulóverbe és két zokniba vagyok itthon. Nagyon gáz.
Nálunk még nem merült fel a két gép lehetősége de ha ez így halad biztosan fog.
Vendég

Lenne egy kérdésem:
Milyen vitamint adjak a Flórának amiben van c-vitamin? Az sem baj ha többféle van egyben.

Tudom, hogy a citromban van, de azt csak reggel iszik teában. De ez is csak egy két korty.Szerintem ez nem elégKép

A többi citrus félét nem adom neki , mert a télen kiütéses lett a mandarintólKép

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Annának is mennek a tündérek!Ti orrszívoztatok?Kép
Donát ment már oviba?Kép
ilgya1

Tündérkéket gyűjtsétek holnapra nekünk! Anikó! Judit! Felétek napsütés legyen, hogy jól sikerüljön a programunk! Kép

Itt süt a nap, de nehezen indult...

Az idő viseli meg ennyire Dávidot?
Az új cuccokat kipróbáltátok?
zichy

Amit tuti megesznek a picik, az a Polyvitaplex Junior, nagyon finom szirup. Van C,D éd sok B vitamin benne.

Orrszívó Kép Anna utálja, de néha muszáj, mert nem tudja rendesen fújni...
zichy

Zita!

Igen orrszívózunkKép Anna, hogy van?

Anikó!
Flórának is tegnap hideg volt a keze meg mindene.Még pulcsiban is. Pedig nálunk még a fűtés is mentKép

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Sziasztok lányok!Anikó,Évi!Kép

Nálunk is csak 19,5 fok van a lakásban,pizsiben nem is tudtam jönniKép

A csipkebogyó teát próbáltad?Évi abban is van sok c vitamin.Kép
ilgya1

Köszi a tündéreket!Kép
Igen, vittem, még 7 előtt. Anna játszott is egy kicsit a csoportjukban, aztán vásároltunk, hazaértünk, reggeliztünk, itt vagyok.

Mindjárt nekifogok a képeknek....
zichy

Zita:

Hol lehet kapni? Gyógyszertárban?

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

Ildi!

Még nem próbáltam.

köszönjük mi is a tündéreketKép

Évi

Kép

Kép
kicsi_evi
Budapest XVII. kerület

19,5?? Nálunk 21,1 és nagyon fázom. Igaz, süttetem magam a napon, meg majd vasalnom kéne, az befűt egy kicsit Kép.

A csipketea is finom, igaz!!! De darabosat Évi, ne filterest adjál!

Annát lefektettem, kicsit nyűgös is volt reggel.
zichy

Gondoljátok,hogy az idő viseli meg ennyire?
KatasztrófaKépKépKép
6 hetes kora óta nem alszik ilyen rosszul egyhuzamban. Félóránként-óránként fent van és nyügizik,csak a cicin hallgat el,akkor elalszik,majd félóra múlva kezdődik a műsor. Szegény apát sajnálom,mert neki dolgozni kell és ő se tudja már napok óta kipihenni magát!Kép
Nappal meg olyan,mintha kicserélték volna,semmi jele annak hogy nem aludta volna ki magát!Kép
Nevetgél,sikongat,beszélget,szóval egy kis tündérKép
A fogát is ecseteltem,de sehol egy fogacska sem,meg nem is látszik fehérnek az ínye.
Meddig fog ez tartani?Kép

Van valami ötletetek? Kép

Ma fogjuk kipróbálni az etetőszéket!Kép
ilgya1

Gyógyszertár.
zichy

Ildi!

Esetleg nem alszik nappal többet?? Hátha túlpiheni magát...

Vagy megijed valamitől este??? Nencs ötletem Kép

Etetőszék! Kép Mi finomat eszik majd benne először???
zichy

Kinyitottam az ablakot, olyan jó meleg levegő jön be! Kép
zichy

Sziasztok!

De jól beindult az élet itt.
Sok gyógypuszit küldök minden kisbetegnek.

Nagyon szupi volt a tegnap esti dumcsiparti. Kérdeztem a férjem, hogy mikor akar elmenni horgászni. Nevetett,mert máskor nem szoktam csak így küldeni. Tudta, hogy csak a gép miatt kérdemKép
Õ is programozni akart este én meg itt nagyokat kacarásztama gép előtt, de olyan jó voltKép

Tegnap délután csináltam madártejet, ma meg már fő a rántott levesem. Remélem meg hozzák a hatást, bár már tegnap csak este kapott Barnus plusz tejcsit és olyan jól belaudt. 4.15-kor ébredt.
Most is szundizik, annyira bírom ahogy hátracsapott kézzel alszik,mint egy kisangyal.
gezso

Judit!
Jó, hogy legalább ennyit is jöhetsz! Kép

Zsófi! Ennyi finomságtól muszáj termelődni! Kép
Horgászás KépKépKép

Anikó! Már csak te hiányzol!!!!!

Ebédötletet kérek szépen!!!!
zichy

Annyira jó, hogy mindenki itt van.Kép

Ildi!Dávid tudmár ülni? Bocsi ha hülyeséget kérdezek de az hiszem lemaradtam erről.

Judit! Apa mért nem ment dolgozni? Amúgy mivel foglalkozik?

Zita! A vasalás tényleg felmelegít. lehet, hogy én is nekifogok. Bius most kezd elaludni. Felőltözettem betakartam. Nem akarom, hogy megfaggyon. Pedig nem fázós fajta.

Évi! A kiviben is sok a c-vitamin. Meg a paprikában mondta Szentgyörgyi Albert.

Zsófi! Kerítés, hogy halad? A család, hogy viseli a dolgot?
Vendég

Az én kedvencem a sültkrumpli rántott párizsival vagy sajtal.
Vendég

Anikó! De jó, hogy jöttél!
Én is nagyon szeretem, csak soká tart megcsinálni...

Gyorsan felrakom a képeket!
zichy

Ez a kiöntőforma és néhány az alapanyagokból, amit szoktam használni.

KépKép
zichy

Sziasztok!

A kerítés kicsit lassan halad,mert tegnap nem volt segítség csak a férjem és apósom csinálta. Apósom délután meg ment anyósomhoz a kórházba. Ma van két emberke is aki segít. Ma zsaluznak ameddig az idő engedi. Bár ilyen időben a betonkeverőzt nem is szabad beindítani, hacsak nem hozzák be a garázsbaKép
Anyósomról nincsennek új hírek. Még különböző vizsgálatokat végeznek és azt modta a doki, hogy utána tud biztosat mondani, hogy mi a teendő. Apósom eléggé kedvtelen, pedig olyan jókedélyű szokott lenni. A párom egész jól van, vagy csak kívűlről ne látszik rajta, hogy mit érez belül?
Na megyek mert a levesem kifut...
gezso

Ezek a mostani adagból vannak.
KépKépKépKép
zichy

Ezek meg az "üzleti"dobozból avanzsált keretkiöntő felhasználásával.

Kép
zichy

Zita! A jobb alsó két bigyót nem tudom mi. De így már nem is látszik olyan nehéznek az ügy. még az is lehet, hogy kipróbálom Renivel valamikor. Õ nagyon szeret alkotni. Igaz sok türelme nincs egyhelyben ülni. Neki is van egy ilyen képe, amit kapott egy ismerőstől. De nekem az nem tetszett. Ezért nem is nagyon foglalkoztam vele. De a tieid nagyon jók. Így már engem is érdekel. Reninek van egy hatalmas szalvéta gyűjteménye. Lesz miből válogatnunk.
A rántott párizsi nem macera meg a sajt sem csak éppen már reggel be kell panírozni, hogy rátudjon száradni. A sült krumpli nálam pik-pak megy. Annyira imádom. Az az egyetlen, amit nem tudok elrontani.KépKépKép
Vendég

Találtam még sütis képeket, felrakom. Jól elszórakozgatok itt magamnak.... Kép

Anna énekel az ágyban Kép Ennyit a pihenésről. Kép

Ebből gyártok holnapra - a változatosság kedvéért Kép

Kép

Kép
zichy

Ejnye-bejnye,kicsit elmegyek és ennyit írtok?KépKépKép
Nem is tudom hirtelen hol is kezdjem?!Kép
Félkezű vagyok!Kép

Apa este rántott husit rendelt,ma ebédre,már rég nem volt címszóval.Mondtam neki,hogy holnap még csak szerda,azt hiszitek érdekelte?KépÉs paradicsom levest fogok csinálni,azt is nagyon szereti!(Ez is tejcsináló-rántás)Kép

Dávid az etetőszéket Csirkehús vegyes zöldségekkel fogja felavatni!Kép

Anikó kérdésedre válaszolva,igen ül már egyedül, de nem szoktam sokáig engedni neki,hadd erősödjön még a medencéje Kép
Kiszoktam támasztani párnákkal,és ölbe is ülő helyzetben van,de egyedül még csak keveset.(Amíg megetetem az éppen elég-kb.félóra)
Ezt elküldöm és jövök csak elaltatom.
ilgya1

Anikó!

Én is kilószám bírok enni, pedig az enyém nem is mindig sikerül jól. Ez a reggeli panírozás jól hangzik! Tuti kipróbálom!

A hosszú az a kenőfejes ragi, azzal lehet a szalvéta felső rétegét a gipszre ragasztani. A másik lakk, azzal száradás után, kívülről átkenem a szalvétát,ecsettel, teljesen ráaszalódik így a gipszre. Most ebből a fajtából mattot vettem, nagyon béna, vizes, a fotókon nem látszik, de ezzel nem lettek olyan "tökéletesek" a képek, és nehezebb is volt használni.Ami a képen van, az a fajta jó!!! Karllack és nem Mattlack!!!!
Remélem holnap eljutok én is a beszerzőhelyre és hozok normális deku lakkot!

Próbáljátok meg!! Nekem olyan sikerélmény volt, és Donáttal is dekupáltunk már. Kép
zichy

Panírozás: Sem elég olaj, sem zsemlemorzsa nincs itthon. Kép Lusta vagyok leszaladni az üzletbe Kép

Megyek egy kicsit, munkálkodok. Anna is teljesen feléledt Kép
Írjatok sokat! Kép
zichy

Elaludt,egy kicsit jövök,aztán mennem kell,mert úgy jártam mint Anikó tegnap,még nem sok mindent csináltam és a táblázatom kilométeres hosszú mára.Kép

Zita!
A képek változatlanul nagyon jók!Kép
Mennyi idő alatt csinálsz meg egyet? Vagy sorozatba gyártod?

Anna énekKép

SütikékKépKépKép(Kár,hogy a recepteink is odalettek!)Ha ráérsz a kali receptet átküldöd nekem privát?Gondolom elvan mentve valahol a gépeden?!KépNem baj?
ilgya1

Zita!

Nagyon szépek a képek. Amit a kolléganőm csinál azok is ilyesmik, de ő egyszerűbb keretet használ és ne lakkoza le a végén. De szerintem nagyon jól muta, hogy olyan szép fényes.
És ezek a sütik. Hammmm . Most kanalazom a madártejet itt agép előtt de azért egy pár palacsinta is lecsúsznaKép
gezso

Ezeket a Barnus szobájába csináltam. Ezek sima papír keretek amit üzletbe vettem.
(A képek kicsit sötétek, de már haldoklik a gépben az elem és nincsa vaku)KépKép
gezso

Szia Zsó!
Ezek is nagyon jók!Kép

Te is milyen kis kreatív vagy!Kép
Barnus is alszik?

MadártejKépImádom!
Mikor terhes voltam mindig azt kértem anyukámtól.Sőt mikor megszültem akkor is kaptam a kórházba,olyan finom. Lehet hogy én is fogok csinálni és kész.Kép
ilgya1

Ezeket még az elején mentettem de ami odaátt volt a receptesbe az sokkal jobban szerkesztett volt. Tényleg kár, hogy elvesztek.KépKépKép

Finom sütike

Hozzávalók: 3 tojás, 25dkg liszt, 25 dkg cukor, 1 csésze tej (kb 2dl), fél csésze olaj, 1 cs. sütőpor.
Elkészítés: A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, tejet, sűtőport és az olajat. Óvatosan belekeverjük a keményre vert tojásfehérjét.
Ez az alap, és hogy mivel ízesítjük arra nagyon sok variáció van.
Alma: apró kockákra kell vágni, citromlével meglocsolni és egy kis fahéjjal, azután a tepsibe szétszórni a tésztán.
Ugyan ez az eljárás más gyümölccsel is pl. meggyel is isteni.
Én ma pl mákkal csináltam. A darált mákot bele kell keverni a tojás fehérje előtt a tészába. Én reszeltem bele egy kis narancshéjjat is. Még nem próbáltam, de szerintem darált dióval is jó lehet.

Végül 175 fokon kb 40 percig sütjük. Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt, mint a piskótánál!!!
0,5 kg finomliszt ( ebből 5-10 dkg-t teljes kiörlésűvel szoktam helyettesíteni, ilyenkor egy picit több folyadékot felvesz a tészta)
2,5 dkg élesztő
10 dkg porcukor
1 cs vaníliáscukor (elhagyható)
1 ek olaj
1 cs. só
1 tojássárga
1 kis doboz tejföl (elhagyható)
2-3 dl tej (amennyit felvesz, hogy lágy, ruganyos legyen a tészta)
Ez a normál adag.

A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Az élesztőt kevés, kicsit cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. Ha kész, a maradék hozzávalóval a lisztes tálba öntjük és az egészet összedolgozzuk, bedagasztjuk, majd pihentetjük, míg megkel.

Én szoktam tölteni mazsolával (előtte áztatni kell), és/vagy cukrozott kakaóporral vagy a gyerekeim ajándékba kapott csokifiguráival (mikulás, nyúl, tojás ,minden ami kakaós tejfigura, de a rendes csoki is jó).

Ha megkelt a tészta,lisztezett deszkán kinyújtom, a tetejét megszórom jó sok összedarabolt csokival, mazsival és felhengergetem. Sütőpapíros, vagy olajozott, lisztezett tepsibe teszem és még 10-15 percet pihentetem (nem szabad, hogy nagyon megnőjön). Sütés előtt egy felvert tojással megkenem a tetejét és 180-200 fokos sütőben készre sütöm (kb. 20 perc, de az én sütőm kicsit béna, így ezt nem tudom pontosan megmondani).

Fonni is lehet, a dupla adagot érdemesebb. Ilyenkor a megkelt, téglalapra nyújtott tésztát három egyforma csíkra vágom, a csíkokat egyenként töltöm, felhengergetem, a széleit bevizezem, hogy jól leragadjon, nehogy kifollyon a csoki. A három hengert egymás mellé rakom, a tetejüket összeragasztom, majd a hengereket egymásbafonom, ha kész, az alját megint vizezéssel ragasztom. Utána ugyanúgy tepsi, pihi, tojás és sütés.

Nálunk nagyon bevált, finom és nem tart egy hétig, mert már most alig van a tegnapiból.

A tésztából (feleannyi cukorral) aranygaluskát és buktát is lehet készíteni, vagy mindenfélével megtölteni. Ki mit hoz ki belőle?
Vendég

Zsó! Jó képek.Kép Te miből csináltad a keretet?

Én nem szeretm a madár tejet.Kép
Vendég

De ügyes vagy Anikó!

Legalább valaki menteget! Csak így tovább!
Köszi!Kép
ilgya1

Évi! Mikor lesz kész az új kéró?
Zsó! A régi kecoról mi a hír?
Annyira hiányzik.KépKépKép
Vendég

Judit! Ha rám halgatsz nem ülteted fel. Én is max egy fénykép eréig támsztottam oda a kanapé széléhez. Úgy olyan édes, jobban látszik a pofikája. Fel ül majd ha elég erős hozzá. Várd csak ki. Türelem mami.KépKépKép
Vendég

Jó is, hogy mentettem mer én pénteken az aranygaluskát ki akarom próbálni.Kép
Remélem nem lesz széntabletta abból is.KépKépKép
Vendég

Anikó!

A keretek papírból vannak. Boltba vetem. Bocsi, de ezt leírtam a kép felé isKép Kép

Nálunk szerencsére felszakadozott a felhő és a napocsak ki-ki süt.
Mi ma délután megyünk a 3 hónapos oltásra. Már annyira izgulokKép
gezso

Csajok!!!!!

JÓ hír!!!!!!!!!!
Most beszéltem telefonon a szolgáltatóval.
Azt ígérte, hogy legkésőbb hétfőre visszaállítják a dolgot.
És akkor mehetünk hazaKép Kép
gezso

Szia Judit!

Magától még nem ül fel.Amúgy is egy lustább fajta,mint tudjátok. Az orvostól kérdeztem mikor kb. 4 hó-s volt,hogy ülhet-e,mert anyósomék már akkor is állandóan ültették,már rosszul voltam és azért kérdeztem rá,hátha egyértelműen megmondja nekik is,hogy nem szabad erőltetni.
Persze az orvos azt mondta,ülhet egy kicsit végül is nem egésznap ül.Nagyon csalódott voltam,hogy nem nekem lett igazamKép
Mostanába meg álltatják,hát ettől még rosszabbul vagyokKép
A sogórnőmre már rászóltam,hogy hagyja már abba ,mert 6 hónapos korban még nem állhat egyedül-teljesen elengedte csak az egyik kezét fogta.(Későn vettem észre,mikor mentem be hozzájuk a szobába akkor láttam.-majdnem elájultam)
Mindjárt jövök,csak megjött a sogornőm!
ilgya1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?