Új privát üzeneted érkezett!

Zuzu,

Köszi a tippet, a Formest már én is becserkésztem magamnak és szerintem Ilke is õket emlegette...Tényleg nem olcsók, de vettem egy fekete nacit náluk, amibe még sokáig bele fog férni a pocakom, mert pamut a teteje. (18Eft)Csak ruhákból nem volt túl nagy a választék. Mindegy, azt mondták,hogy január végén megkapják a tavaszi kollekciót, lehet hogy megint elnézek. de sajna igaza van Ilkének, enyhén szólva drágák. Mindegy, majd meglátom, úgyis szeretnék még több babucit is...
Csütörtök ,péntekre én is eléggé leamortizálódok...Tegnap este 9-kor aludtam el...
Kata007,
Hogy is van ez a csodás második harmad? Jól lenne már kinõni ezt az álomkórosságot. Egyébként a tábláddal kapcsolatban egyetértek az elõttem szólókkal. Egész héten figyeltem volna a babaesõt és sehol semmi...Persze biztos elfoglalt anyukák már!Szerintem úgy kéne "levenni" õket, hogy egy külön helyen azért megmaradjanak egy darabig.

Nyuszi (13+5nap)
Nyuszi

Hát akkor mindenkinek!

Amint idöm engedi, a régen jelentkezetteket kiveszem. Mégpedig úgy, hogy rákeresek itt oldalt. Ha legalább két hónapja nem jelentkezett, akkor kiveszem.
Persze magamnak meghagyom, így bármikor újra be tudom írni az illetöt.
Aztán abba az "akikröl nem tudunk semmit táblázatba" berakom öket, amit idönként feldobok. Persze kérésre bármikor felrakom. Nekik nem számolom majd a heteiket, hiszen minek? A kiírás napja általában mindenkinél megvan, ha már úgysem tudunk róla semmit, az is elég.

Gyöngyöske!
Hatalmas gratula itt is, és üdv köztünk Kép Vártalak ám már nagyon. KépKépKép Elfogult vagyok? Kép Jó, tudom Kép, de hát olyan kevesen vagyunk erröl a környékröl.
A táblázatban benne vagy, ami egyre hosszabb Kép Hihi! A másik topicban pedig egyre rövidebb, és ez tök jó Kép

Zuzu!
Köszi!

Nyuszi!
Hogy is van ez a 2. harmad? Hát szerintem nem vagyok egyedül ezzel, de mióta beléptem ebbe az idöszakba, sokkal kellemesebb a közérzetem.
Mióta nem csak mocorog, hanem jókorákat rugdos is, azóta szinte nincs is semmi nyügöm. Igaz vezetni nagyon szeret! Kép Amikor beindítom az autót akkor mindig elkezd mocorogni. Nem hiszem, hogy ez rossz lenne neki, mert olyankor teljesen másképp mozdul meg. Pl. amikor hapcizok egyet. Hát az nagyon rosszul tud esni neki Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Nyuszi, Ilke!
Nem akarlak Benneteket elkeseríteni a csíkokkal kapcsolatban, de én már így a 29. héten mondhatom, sz..rt se érnek, ha hajlamos vagy rá.Mindent megtettem amit lehet, kentem drágával, olcsóval, minden nap jól beáztattam a pocim, és nagy piros csíkok éktelenkednek két oldalt a pocimon és iszonyúan viszket is. Tiszta depressziós voltam, de már nem érdekel. Továbbra is krémezem, csak sima Niveával, abban bízom, hogy kifehéredik majd szülés után. Különben a cicimen is vannak. És tzdtam is hogy lesznek.

Ruhaügy: én is a Brendonban vásároltam,szerintem abszolút reális áron dolgoznak. ( nacit 6000-ért vettem ) Voltam a Megítoysban is ott talán nagyobb a kínálat, az árak sem vészesek. ( vastag téli nacit 8000-ért vettem )Szóval tudom ajánlani mindenkinek!

Beszti, Ágci!
Köszi a pelussal kapcsolatos tanácsokat, akkor maradok a Pampersnél - többen mondták.

Ágci!
A Libero Newborn-t biztos fogom tudni használni, ha mondjuk egy 4 kg Kismanó csusszan is ki belõlem? ( Még nem tudom mekkora lesz ) Mondjuk a köldökcsont miatt tényleg jó ötelet, ha biztos jó lesz rá.

Mummy!
Ezer drukk szombatra!!!
A táppénz nálam is úgy mûködött,hogy amikor elõször lementem kiíratni magam, nyílvántartásba vettek - én is azt hittem, hogy kapok vmi papírt, mert addig a nagyfõnöknek nem akartam szólni, nehogy csá legyen a vége - és kéthetente kapom a papírt és adom le a munkahelyemen.

Jó hétvégét mindenkinek,
Heni 28+6
heni

Ruha ügyben lányok, én az általatok írt árat is sokkalom én vastag téli nacit 3500 Ft-ért vettem egy kismamarua készítõnél, a XVII. kerületben. Sajna most épp nem tudom a címet de tudakozó megmondja, Buriusz Zsuzsannát kell keresni. Ajánlom figyelmetekbe, ja és ha telefonon bejelentkeztek akkor akár még vasánap este is kimehettek.

Kata 007! Az én manóm is imád vezetni, ugye az elsõ harmadban, amig rosszul voltam nem vezettem, most meg muszáj, nehogy kiesek a gyakorlatból, amúgy is csak egy éve van jogsim. Vilikém szerintem azt hiszi, hogy neki is vezetni kell ilyenkor, nem hiába kisfiú, szinte úgy érzem, hogy nyúl a kormányért.

Csikokról én minden nap fehérre kenem a pocim meg a mellem niveával és még egy darab sincs! Bár igaz én még csak a 21. héten tartok.

Norci
Norci

Sziasztok!

Krémezés ügyben: én a Milupa terhességi krémet használom búzacsíraolajjal kombinálva,szinte beissza az ember bõre az olajos krémet.Simán összekeverem a tenyeremben a krémet az olajjal és belemasszírozom a bõrömbe.
Ruhaügyben:a Váci utcában is van egy kismamabolt elég korrekt árakkal,meg a Megatoys-ban is vettem nagyon szuper kord kertészgatyót.Ja És a Westendben is van egy jó bolt,azt hiszem Gólyá-nak hívják.

Forgi 31+5
Forgi

Sziasztok!
Magvolt az UH - és megvan a petezsák! 7,8 mm, 5 hetesre saccolják. A doki kissé megrémített, azt mondta, "életjelenségeket nem láttunk, de ez belefér, és legalább nõtt" (mármint a petezsák). Pánikolva rohantam az egyik kollégámhoz, aki nõgyógyász, kezébe nyomtam az UH leletet és megkérdeztem, hogy vajon mit és mikor kellene látni, mire õ megnyugtatott, hogy ilyenkor még semmi különöset... Azért izgulok egy kicsit, hétfõhöz egy hétre hívtak vissza kontrollra.
A mellem eddig nagyon fájt és feszült, most hirtelen abbahagyta... Volt valakinek hasonló tapasztalata? Ugye ez nem baj?
Hányingerem viszont lett rendesen, fõleg a jármûveken szeret elõjönni Kép))

Üdv mindenkinek: Zita
Para Zita

Ilke!
Igyál sokat és ne egyél sósakat! Én amikor már nagyon viszketett a pocakom a Johnson's babaolajjal próbálkoztam, nekem jó volt. Egyébként meg a Palmolive száraz börre való testápolóját használom. A Dudorokra meg vannak külön krémek.

Ruha ügyben:
Én a Kálvin téri Városkapuban vettem jó áron kantáros ruhát 8000 Ft, jó minõségû, kedvesek az eladók stb. De láttam jó dolgokat az Europarkban is az emeleten lévõ boltban.

Para Zita!
Majd még lesz ilyen és biztos folyamatosan fog nõni is Kép.

Már csak egy hét és én is szabad madár leszek és táppénzre megyek!
bubu

Sziasztok viszketõs pocakosok!
Ez a probléma nálunk csak mostanában merült fel,én mindig azzal kenem be a pocimat ami éppen a kezembe kerül....
(mivel manikürös vagyok,ez fõleg az Oriflame S&S kézkréme,jó babás illata van. Van testápolója is de az nincs mindig kéznél)
Nekem sincs még csíkom,de mondjuk nekem még nincs is nagy pocim sem.....
Talán majd ezután húz bele a kistücsök! :o)!
Szerintem az a lényeg,hogy be legyen kenve valamivel...
Ja! A párom még azt is javasolta,hogy ha nagyon viszketne,
szóljak a babucinak,hogy vakarja meg belülrõl!!! :o)

Sziasztok!
blano
blano

Sziasztok!

Pocak viszketosok!
En a Johnson's babakremet hasznalom, ugy hogy jo vastagon bekenem es varom amig beszivja. Fokent estenkent teszem ezt.

Heni!
Egyetertek, aki hajlamos a csikosodasra, az hiaba tesz barmit is, azt mondja a doki, hogy lesz neki, akinek meg ugy adatott az nem csikosodik. En sajna csikosodom Kép

Mummy!
Remelhetoleg sikerult a ferjed elcsalni az UH-ra. Majd ird meg hogy hogy reagalt, de ha elment, akkor megbuszkebb.

Jo hetveget mindenkinek!
Andi
Andysj

Sziasztok!

Tudna valaki mondani egy helyet, ahol lehet mandulaolajat kapni? DM, Rossmann már kilove. Hol tudok venni?

Koszi: falatka
falatka

Sziasztok!

Falatka!
Mandulaolajat bármelyik bioboltban kaphatsz,a DM-ben és a Rossmannban nem volt?

Forgi
Forgi

Zita!

Nem nagyon láthatnak még semmit. Én 7 hetesen voltam elöször dokinál, de az ottani géppel (gyengébb teljesitményü) még akkor sem tudott szivdobogást mutatni.
Pedig már látszott a nagyon pici baba is a petezsákban.
Mellfeszülésem is csak az elején volt, talán egy-másfél hétig.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!!

Hát itthon vagyunk a mi kis csöppségünkkel!! Kép
21-én született 13.20-kor 5000grmal és 59 cm-el.
Igaz Norcsi már leírta itt de annyira boldog vagyok hogy gondoltam pár sort én is írok.
Tegnap délután jöttünk haza, Viki lányom akkor ébredt és annyira aranyos volt, puszilgatni. Igaz még nem tudja hogy Ö a testvére még csak annyit eszlel hogy "baba"

Sziasztok
Hajni
0611viki

Szia Hajni!

Hatalmas gratula neked, akkor most már személyesen. KépKépKép
Le a kalappal elötted, hogy ekkora babát simán, gétvédelemmel a világra tudtál hozni. Gondolom nem volt leányálom.
Ugye majd mesélsz, ha a picúr engedi. KépKépKép
Remélem tejcsid van, s kívánom, hogy legyen is még egy jó ideig.

Pusssssszi nektek!

Kata
Kata007

Szia Falatka!

Én a Kaiser's-ben vettem mandulaolajat 50 ml-t 700 Ft-ért.

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Ágci,
Tuti jó lesz a Libero New Born, nekem +,85 volt a fiam, és négy nagy csomagot elhasználtunk. A PAmpers-rõl annyit, hogy Bendu allergiás arra a balzsamra, ami benne van, hogy "kímélje a baba bõrét", ezért mi nem tudtuk használni. A Libero szerintem azért biztosabb elõször, mert abban nincs semmi. Persze minden baba más..

Csík ügyben:
Nekem végig semmi nem volt a terhesség alatt, már azt hittem, megúszom, de szülés után szépen elõjöttek. Nagyon lehangoló volt. Aztán nyáron szépen kifehéredtek, és most már alig látszanank. Most, hogy megint nagy pocim van, legalább nem kell aggódnom, hogy lesz v. nem. Tudom, hogy maradnak a csíkok, de hát semmi nem olyan már, mint régen, ezt el kell fogadni, ha az ember lánya anya lesz...
A baba viszont gyönyörû és csíkmentes. Ez mindent megér.

Zita,
Amíg hányingered van, addig tuti van életjelenség is!! Nyugi!

Mia
mia

Hajni gratulálok a leánykádhoz!!! Jó egészséget és boldog pillanatokat kívánok!

Heni,
csatlakozom Miához, nyugi, jó lesz a Libero. Most különben akciós a Tescoban, és a Pampers Newborn is. Annak kimondottan jó ára van!

Zita,
én ugyanígy voltam, engem is visszahívtak kontrollra, akkor már hallhattam a szívhangját is! 5 hetes még nagyon pici. Készülj, énnekem nedves lett a szemem...

Ágci

Kép
Ágci

Falatka!
A békásmegyeri DM-ben van, tehát lehet, hogy csak a hozzátok közeliben nincs, esetleg nézd meg egy másik DM-ben is! Egyébként én a Ferenc körút 31. szám alatt levõ kis bioboltban vettem 50ml-t 700 Ft-ért.

Lányok nekem már annyira szülhetnékem van, kezdek türelmetlenné válni Kép Kép Kép
Menta
menta

Menta!

Te még mindig itt? KépKépKép

A táblázattal kapcsolatban: hát én elkezdtem nézegetni, hogy az ismeretlen nevek mikor jelentkeztek utóljára, de nem igazán jártam sikerrel. Egy azonosítóhoz több ember is tartozik néhol. Kép Beleolvasgattam, és teljesen különbözö emberek írták, egyforma azonosítóval. Így azt javaslom, hogy aki esetleg biztosan tudja valakiröl, hogy régen jelentkezett, az szóljon nekem. Köszi!

Akkor mai friss táblálat.

<pre>
1. Erika 14.c. 41 hét 3 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
2. Zsú 40 hét Budaörs 28 év 1.b.
3. Ildikó 3.c. 40 hét 4 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
4. Moncsi 1.c. 40 hét 4 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
5. Catnet 6.c. 40 hét 1 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
6. Kustyi 39 hét 6 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
7. TKriszta 1.c. 38 hét Budapest jan. 28. 2.b.
8. Klári 1.c. 38 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
9. Zsuzs 1.c. 39 hét 0 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
10. Tmóni 0.c. 37 hét 6 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
11. Menta 1.c. 38 hét 4 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
12. Juca2 39 hét 0 n Veszprém 29 év febr. 5. 1.b.
13. SJMóni 3.c. 36 hét Budapest febr. 14. 1.b.
14. Beatrix 72.c. 36 hét 6 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
15. Tünde 37 hét 3 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
16. Erika2 12.c. kb.37 hét Százhalombatta 27 év
17. Blinczi 3.c 35 hét 1 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
18. Zsebi 1.c. 32 hét 6 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
19. Zuzu 1.c. 32 hét 2 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
20. Forgi 1.c. 32 hét 6 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
21. Andysj 4.c. 32 hét 0 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
22. Kele 0.c. 31 hét 2 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
23. Kristi 4.c. 31 hét 0 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
24. Krita 6.c. 29 hét 3 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
25. Vuckó 6.c. 29 hét 3 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
26. Mummy 29 hét 1 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
27. szanti 2.c. 28 hét 6 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
28. Száva 4.c. 28 hét Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
29. Katka2 2.c. 28 hét 4 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
30. bubu 1.c. 27 hét 5 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
31. Heni 1.c. 29 hét 1 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
32. Mia 26 hét Budapest 08.máj 2.b.
33. Csilla1 1.c. 24 hét 3 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
34. Dojika 1.c. 23 hét 3 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
35. margaréta 6.c. 23 hét 1 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
36. Vicamama 1.c. 23 hét 0 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
37. Zsunya 6.c. 22 hét Budapest 25 év 1.b.
38. Bori 22 hét 32 év máj. 30. 3.b.
39. Norci 5.c. 22 hét 0 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
40. Kata007 4.c. 21 hét 6 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
41. Marcsi 5.c. 20 hét 6 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
42. blano 20 hét 1 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
43. Any 2.c. 20 hét 0 n Debrecen 34 év 2.b.
44. Pucúr 4.c. 19 hét 4 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
45. Beszti 13.c. 17 hét 1 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
46. Dió 1.c. 16 hét 3 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
47. Ilke 5.c. 16 hét 0 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
48. Nyuszi 1.c. 13 hét 6 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
49. Nóra 2.c. 9 hét 4 n Miskolc aug. 29. 1.b.
50. iddi 8 hét 5 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
51. lomis 1.c. 8 hét 4 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
52. Nyusza 3.c. 6 hét 5 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
53. Gyöngyöske 3.c 6 hét 4 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
54. Kriszti 17.c 5 hét 6 n Galgamácsa 29 év 3.b.
</pre>

Kata
Kata007

Sziasztok!

Norci Kép - de jó hogy már neked is mocorog a kicsi Kép
Úgy hogy érdemes volt azt a nehéz idöszakot átvészelni?

Nekem nagyon sokat mocorog, föleg evés elött és után, meg ha sokat ülök, ja és este lefekvéskor. És féltékeny ám a drága ! Ha eg ypicit is összebújunk a párommal máris rugdos keményen Kép De h elkezdjük simogatni apocit, azonnal abbahagyja Kép

Mummy - mi volt az UH-n ? Párod elment végül?

Ágci - te minket irigyelsz, mi téged Kép ez valahogy így is van rendjén, nem ? Kép

Sziasztok!
Dojika 23h+4n.
Dojika

Jó reggelt lányok,
Hajni: nagyon gratulálok a babádhoz! Mi lehet az oka, hogy ilyen szép nagy baba lett?

Lányok,
tudnátok segíteni? A hányingerem már kezd elviselhetetlen lenni. Reggel-este is jelentkezik és alig tudok enni. Normális ez, vagy valami baj van velem? Mit lehet tenni, hogy ezt csökkentsem? Elég nehéz így dolgozni...

Jajj, köszi elõre is, most megyek vissza a b.diba.

Viki
Nyusza

Jo reggeltKép

Zita
Nem vagy egyedul ne izgulj,ha ez vigasztal!?
Ma nalam 1/2 4-kor kezdodott es alt este 9-ig is tart,1.5 hete egyetlen falat etel sem esett jol.
Nekem a sosak jottek be de leginkabb a haztartasi keksz.Jo a ropi es a sos kifli jeghideg tejjel de az mar csak napkozben reggel csak keksz.B6 vitamin segithet de napi 3 szemnel tobbet nem szabad szedni!!
Ma nalam megvolt az elso hanyas is eddig csak forgolodott a gyomrom.

Hajni
Nagy gratula nektekKépIrhatnal valahol bovebben a gatvedelemrol,ha lesz egy kis idod

pusssz Krisztinka
kriszti

Bubu,
Köszi a biztatást!

Ágci,
Nagy megkönnyebbüléssel olvastam, amit írtál, és már alig várom a szemnedvesedést...

A legrosszabb az, hogy napközben hulla fáradt vagyok, éjszaka viszont felébredek, és mire visszaaludnék, már lehet is felkelni Kép

Most már egy életem, egy halálom, feliratkoznék én is a listára:
Zita 2.c 5.hét Budapest 1.b

Köszi!
Zita
ParaZita

Sziasztok,

Hetvegen minden energiamat es batorsagomat osszeszedve elmentem uszodaba. Mar vagy 4 honapja tervezem, de mindig voltak 'kifogasaim'. Szoval elmentem es mindenkit csak biztatni tudok. Belementem a vizbe es hirtelen konnyu lettem es ugyan ugy tudtam mozogni, mint a tobbiek, sot atmentem a 'gyors' palyara, mert a tobbin tul lassan usztak. Es ott hasitottam. Tudjatok ez nagyon jo erzes a 7. honapban... Kép
Egyebkent en voltam az egyetlen kismama (lagalabbis lathato pocakkal) es nagyon megneztek a pasik es elismerest lattam a szemukben, hogy lam ez a kismama meg nagy pocakkal is... Szoval jol esett, mert el kell ismernem, hogy mar nem igen forogtak utanam a pasik az elmult 4 honapban... Kép Most meg buszken kihuztuk magunkat a Pocaklakoval es ugy 'vonultunk'. Kép Kép Mindenkinek csak javasolni tudom, aki szereti a vizet, hogy menjetek el. Tenyleg jo erzes egy kicsit 'konnyunek' lenni...

Nyusza,
A rosszulletek mar csak ilyenek. Szedhetsz B6-tot vagy MagneB6-tot, de csodat ne varj toluk. Azert egy kicsit segitenek. Az agyad melle tegyel haztartasi kekszet es mielott felkelsz ragcsaljal el belole egyet-kettot. Ha nagyon nem vagy jol, akkor szertintem ne dolgozzal egy kicsit. A rosszulletek mindenkinal masok. Van aki meg sem erzi, hogy terhes, de ha nem vagy jol, akkor maradj otthon.

Mummy,
Milyen volt az UH? Meselj!

Katka2 (28+4)

Katka
katka2

Kata, Heni!! Köszi a táppénzes felvilágosítást! Kezdem kapizsgálni a lényeget!

Kata!! Ha nem felejted el, légyszi írd be nekem a táblázatba, hogy 1. ciklus! Olyan rossz ott az a "luk" nálam és nálunk aztán nagyon is elsõ volt az a ciklus, sõõt!

Andi! Miért jó ez az elemlámpázás?? Csak próbaképpen, vagy van valami célja?

Ilke! Nálam a Bübchen körömvirágos babaolaja jött be és én is esténként kenegetem a pocit (van, hogy elõszõr Nivea testápolval és utána még az olajjal is). A védõnõ és a doki is megkérdezte már, hogy mivel kenem, mert milyen szép maradt a pocakom. Szerintem fõleg az szép, ami BENNE VAN!! Kép Szóval, nagyon ajánlom és ne sajnáld magadra az idõt- én is 1 napot kihagyok és máris viszket és szárazabb is a bõröm.

Zuzu, Heni, Andi, Dojika és MIndenki, aki olyan aranyosan "izgult" Velünk!! Kép

Párom a 3D UH elõtt félórával közölte, hogy kint megvár. Én meg nem akartam felidegesíteni magam, mert féltem, hogy akkor nem fog mozogni a babci. Leküldtem egy tejeskávét + colát (ezeket szinte egyáltalán nem iszom a terhességem óta) és próbáltam a Babóra koncentrálni.

Amikor viszont behívtak minket, a kispapa bõszen jött utánam és helyet is foglalt (!!) bent. AZ egészrõl annyit, hogy Õ sokkal jobban élvezte, mint én! Kép Kért képet és CD-t is - vagyis bent volt végig és büszkén szemlélte a kisfiunkat - aki SZÉP, és CSODÁLATOS és OKOS kis magas homloka van és MINDENT csinált:
az elején csuklott, aztán szopta az úját, aztán ásított egy nagyot - utána meg végig nézelõdött szinte szembõl !! A fütyijét is megmutatta premier pláne-ban, szóval nagyon de nagyon ügyeske volt.

Az egész (az "orvos??" számára) úgy tünhetett, hogy engem a kispapa cipelt el, mert ÉN viszont nagyon távolságtartó voltam magamhoz képest.
Akkor most jön a negatív vélemémyem is, és elnézést, ha valaki nagyon nem ért egyet: Szerintem aki ott van, az valószínüleg nem orvos, - ha pedig nem az, akkor ne okoskodjon. Az egész nekem olyan vérbeli magyar "LEvevés"-nek tünt, mert ugye a 8ezer-ben elvileg benne van egy fekete-fehér kép is (amit most nem tudtak csinálni, mondván, hogy nem jó a gépben vmi) - kértünk tehát egy szines képet + CD-t, amin a képek láthatóak (5db), DE az igért videó csak kazettán van meg és nem a CD-n. A fájlokat nem lehet kinyitni (video), pedig nálunk aztán MINDEN megvan (fotófeldolgozás stb) a munkánkból adódóan.

Én hiányoltam a komolyságot és azt, hogy itt nem az a lényeg szerintem, hogy "Jaaaj ott az arca", hanem maga az élmény és hogy egészséges stb.. Ráadásul az én babcim már 40cm felé van betöltött 29. hetesen, erre azt mondja már, hogy a gép szerint betöltött 31. hetes lehetek és "már biztos van legalább 30cm.." (hülyeséget is beszél, meg amúgy sem egy rúd szalámiról van szó Kép)
Volt még 1-2 dolog, ami miatt az egész nem igazán tetsztett és én NEM mennék el még1x - de annak örülök, hogy nem hagytam ki, mert késõbb esetleg megbántam volna, amikor már nem vagyok kismama.

Nos egyenlõre ennyi, most rohannom kell!!

Pusza

Mummy és a csodálatos kisfia!
(29+2)
Mummy

Ja! Amit elfelejtettem: 9800 FT-OT gomboltak le rólunk!!

Mummy
Mummy

Hello Viki,

Én a szuper sokat hányó kismamák közé tartozom, és tartoztam az elsõ terhességnél is. A doki már be akart fektetni a kórházba, de meggyõztem, hogy nem kell nekem infúzió, mert inni tudok, csak enni nem. Végülis megegyeztünk, hogy oda kell figyelni, de semmi egyéb.
Az elsõ négy hónapban (addig tartott a hányinger) 5-5kg-ot fogytam, ami nem baj, mert késõbb úgyis visszajött, és így a "végeredmény" nem lett olyan vészes, szóval mindent le tudtam adni szülés után! Most is azt mondja a doki, hogy csak a baba nõ, én az eredetihez képest fogytam. Legalább jól állnak a szûk kismamaruhák is.
Nem ''nõi magazin' érveket akarok felsororlni, csak vigasztalni, hogy vannak elõnyei is a dolognak. A tesóm mindig azzal bíztatott, hogy biztosan van oka a hányásnak is, pl. erõsödik tõle a rekeszizom, ami a szülésnél kif. elõny, amíg hányás van, addig biztosan lehet tudni, hogy fejlõdik a baba, és jól van. Én ilyesmikre gondoltam közben, és nagyon sokat segített ez a pozitív hozzáállás. Az is biztató volt, hogy ez nem tart örökké, mert egyik napról a másikra elmúlik. És tényleg, egy nap arra ébredtem, hogy volt, nincs. Aztán három hónap sétagalopp...
Ha meg nagyon nem bírod a dolgot, akkor tudom ajánlani a homeopátiát. Van erre egy szer, ami tuti nem árt a babának, és több ismerõsömnek segített!

Addig is egyél sok gyümölcsöt, és igyál sokat! És kitartás, már nincs sok hátra!
Mia
mia

Mummy Kép
sajnálom hogy rosszul sült el a dolog, hol voltál?
Egyébként nem orvosok csinálják, hanem szonográfusok (valahogy így mondták)...
De a lényeg hogy a fiatok édes volt és megmutatott mindent Kép

Dojika
Dojika

Dojika!
Szerintem is ez a lényeg és nem bánkódom azért!! A Praxis-ban voltunk különben - és tudom, hogy nem orvos, de olyan volt kicsit, minta kitettem volna a babcit egy szenzációhajhászásnak és sajnáltam azt a rengeteg pénzt a párommal együtt..

Az viszont tény, hogy a kép nagy becsben nálunk van és tudom, hogy a család is szivesen megnézi majd a videót Kép

Jól vagytok???

Mummy
Mummy

Sziasztok!

Mummy! Már majdnem kértem idõpontot a 3D-s UH-ra de most megint elment egy kicsit a kedvem. Biztos akinél voltatok annak nem olyan különleges a látvány, mint amikor a saját fiadról van szó, de azért hülyeséget nem kell mondania. Végül is még jó, hogy nem vesztetek össze.

Ilke! Nekem a Vichy terhességi csikok elleni kréme jött be. Nem túl zsíros, de mégis tök jól nyúlik tõle a bõröd. Kenheted a melledre, fenekedre is, és megelõzésre vagy utána kezelésre is jó. Elég drága (5000 Ft körül van), de nagyon kevés kell belõle úgyhogy legalább 3 hónapig elég.

Zsebi (33)
Zsebi

Sziasztok,

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de en neha azert nagyon felek attol, hogy lesz egy kisbabam es honnan fogom tudni, hogy most eppen mit csinaljak vele... Persze lehet, hogy csak en vagyok ilyen gyava kukac es osztonosen tudnom kellene, hogy mit kell csinalni, de azt sem tudom, hogy kell megfogni egy ujszulottet. Jo, kiolvastam 3 konyvet, de nem erzem magamban azt, hogy tudnom...
Ti, hogy vagytok ezzel?
Esetleg van valamilyen tanfolyam ahol ezt meg lehet tanulni? Nekem mar edesanyam nem el es nem tudok Tole kerdezni, ami elegge nehezze teszi a dolgokat...

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok!

Mummy!
Ok, beírtam.
Én örülök, hogy végül a párod mégis bement. Az, hogy hülyeséget beszéltek nektek, ne izgasson. Te tudod, hogy mi a lényeg, és végülis láttad a picurt. Azért van a szokásos "kötelezö" UH. Oda nem a látvány miatt megyünk. Tudom, hogy mégis bosszant, de tedd magad túl rajta. Kép

Zita!
Akkor most bemásolom a szokásos szöveget, hogy mi kell nekem a táblázatba, mert az kevés amit megadtál.

Megyek végig egy soron, jó?
-nicknév
-hányadik ciklusra sikerült a baba (Na ezzel sokan bajban vannak. Nekem 3-szor jött meg, pedig nem akartam. A negyedik ciklusban már nem, tehát nekem 4.c.)
-hány hetes
-és hány napos vagy
-hol laksz
-hány éves vagy
-szülés várható idöpontja
-hányadik babád lesz ez

Ha megadod ezeket, már be is írtalak. Kép

Katka2!
Nem hiszem, hogy tanfolyamra van szükséged Kép
A sogornöm amikor az elsö babát várta, nekem is azt mondta, hogy ne vegyem majd zaklatásnak, ha állandóan csörög a mobilom. És hidd el, nem csörgött olyan sokat. Valahogy jön ez magától. Sajnálom, hogy anyukád már nem él, de biztosan van valaki az ismeretségi körödben, akinek már van gyermeke és nem vesz zaklatásnak egy-egy hívást. Szerintem ilyesmin ne rágódj. Majd meglátod, hogy még az elsö pelenkázás is jönni fog ösztönszerüen. Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Már vagy három napja nem jártam itt, és annyira eleven ez a topic, hogy nem gyõzöm olvasni az új üzeneteket.
A 3D-s ultrahangról nem csak Mummynak van negatív véleménye. Máshol is olvastam, hallottam, hogy az illetõk, akik csinálják, nem orvosok, vagy legalábbis nem igazi hozzáértõk (tisztelet a kivételnek, mert ilyen is biztos van). Aki azt várja, hogy látni fogja házimozin a babát, (és esetleg fõleg a pofijára, nemére kíváncsi), az nem fog csalódni. De egy UH-s orvos is leírta, hogy sajnos arra nem használják, hogy a baba egészséges voltát alaposabban megszemléljék. Nekem határozottan az a benyomásom, hogy ez nem vizsgálat, hanem látványosság (és nem utolsó sorban üzlet). Így megközelítve nem érheti csalódás az embert. Az alapos vizsgálatokat neg bízzuk a jól képzett UH-s orvosokra.
Nyusza!
Van egy kis topic az Ötletek, tippek-ben, rosszullét a terhesség elején címmel. Van benne egy-két ötlet, olvasd el, hátha segít. A gyömbéres tea nekem egészen jól bevált. Nem tudom vígasztal e, én vidékrõl járok be busszal, viszem a 2,5 éves fiamat, és a 16. hétig hálát adtam minden nap kétszer Istennek, hogy ma sem kellett a buszon elõrántanom a bekészített reklámszatyrot... El fog múlni. De ha megteheted a 12., 16. hétig maradj otthon. Ha nem feltétlenül muszáj, ne kínlódj. Úgyis fáradékonyabb ilyenkor az ember lánya, és hányingeresen elég nehéz dolgozni.
Szia:Bori
Bori

Mummy,
a lényeg, hogy pocaklakód jól van! Kitaláltátok már a nevét?
Gabó nagyon jól van, most éppen szundizik az erkélyen!Kép

Zsebi,
nekem nyáron a Kútvölgyiben egy doktornõ csinálta a 3D-s uh-t. dr. Bábinszki Ágotának hívják. Nemcsak a látványra ment, megnéztük egészségügyileg is, megmutatta innen-onnan. Ha gondolod szívesen leírom, mit érdemes kérdezni, ha kuka az orvos. Különben nagyon érdekes, kár kihagyni, ha van rá lehetõségetek, szvsz.

Katka2,
hidd el, nagyon sokan vagyunk így, és szerintem, ahogy közeledik a szülés idõpontja egyre jobban bepánikol az ember. Várja-várja, de tart is tõle... Aztán ott van a kis csöppség, hazaviszitek, és minden megoldódik elõbb vagy utóbb. Olvasgasd a többi topicot, nagyon sok hasznos tanácsot írtak már az anyukák, mindenre tudnak vmi jó tanácsot!KépKép A legfontosabb, hogy érezze szeretitek (egymást is), nyugodt légkör veszi körül, aztán a többi sokszor meg jön magától.
Ágci

Kép
Ágci

Szép hetet Lányok,

Remélem a tietek jobban kezdõdött,mint az enyém. (Akit nem érdekel egy pechszéria, most inkáb ugorjon.) Tegnap este egy olyan helyen töltöttem csupán 15 percet, ahol többen szivaroztak, ebbõl óriási fejfájásom kerekedett,reggel 5-kor már úgy voltam vele, hogy kevésbé ártok KisZuznak, ha beveszek egy gyógyszert, mintha tovább szenvedek. Ettõl persze bealudtam, férjecském riasztotta a munkahelyem, hogy késõbb megyek. Miután sikerült elaludnom olyan rémálmaim lettek, hogy 8.40-kor saját grabancomnál fogva kiráncigáltam magam az ágyból, persze a szemem alig bírtam nyitvatartani. Elkészültem, hogy indulok munkába, amikor is konstatáltam, hogy a lakáskulcsom tegnap a kocsiban hagytam, ergo lakásfogságban vagyok. Majd próbáltam riasztani a szerelmem, hogy mentsen meg, amikor eszembe jutott, hogy neki meg szombaton ellopták a mobilját, stabilon meg elérhetetlen. Végül Édesapám szabadított ki a lakásból. Most halálosan álmos vagyok, de már lenyugodtam.
Remélem senki nem tudja a hétfõ reggelemet "überelni". Nektek nincsenek rémálmaitok??? Én kezdek aggódni, hogy mil lehet az én lelkemben, mert elég gyakoriak a horrorisztikus, véres, gyilkos, üldöztetéses álmaim, pedig direkt ilyen filmre be sem megyünk, ilyen témájú könyvet nem is olvasok. Féltem a kisbabámat, neki is biztos sokkoló, amikor egész éjjel menekülök, és mindig nagy pocakkal...

Na sebaj, mos ebédszünetben kiszaggatok, épp most hívott a párocskám, hogy 15 fok van, hajrá lányok irodákból, lakásokból kifelé a napocskára, sétáljatok egy akkorát, amekkorát idõtök engedi.

Még jövök, ha magamhoz tértem.

Zuzu (32+3)
Zuzu

Katka2!

Ne aggódj! Én se láttam addíg kisbabát közelrõl, míg az enyém meg nem született. És nem tudtam tanfolyamra járni se. Ne félj! A kórházi néhány nap alatt klasszul össze lehet szokni, csak lehetõleg legyél együtt a babáddal. Az elsõ pelenkázás? Kivert a víz és 4! nadrágpelenka ment rá. Az elsõ fürdetés? A pici bõgött, nekem meg az orrom hegyén folyott a víz, de ÉN csináltam. Ne is engedd át soha másnak! Az anyukám nekem se volt mellettem. Igaz anyósom ott volt és támogatott, de nem vett ki semmit a kezembõl. Ha van tapasztalt babás ismerõsöd, vagy ha jó a védõnõd, az sokat segít.
Szia:Bori
Bori

Ágci!

Én is a Praxisba készültem, de a Mummy beszámolója, meg már elõtte is 1-2 elvette a kedvemet tõle. Nem tudnád megadni a Kútvölgyi telefonszámát, ahol be lehet jelentkezni? Ott mindig az a doktornõ csinálja? Nekem is inkább az lenne a fontos, hogy egészséges-e, mint a mozizás.
köszi
any
any

Kele, Krisztinka Kép , Norci, Kata Kép!
Köszönöm a gratulációkat, igazából még fel sem tudom fogni, hogy bõvül a kis családunk. Kép Idén karácsonykor már négyen leszünk Kép.

Lányok!
UH ügyben volna egy kérdésem. Jan 25-én voltam UH-n, ahol is 5 (+/- 1 hét) -re állapították meg a terhességet. A petezsák 8 mm-es. Viszont az utolsó menstruációm kezdõnapja dec. 13. volt, így már 6 hetesnek kellett volna lennie. Jelent ez valamit? A következõ UH febr. 8-án lesz.
Amikor a lányommal voltam terhes, akkor a kezdeti Uh-k között szintén volt egy hét eltérés (mínuszban), akkor a dokim azt, mondta, hogy ez utalhat végtaghiányra vagy agyhiányra és e miatt az elején szinte 2 hetente jártam UH-ra. Gondolhatjátok, mit éreztem! Mint a terhességem végén diderült ez az eltérérés jelezte, hogy valószínû késõbb fogant, így késõbb is fog születni. Ez be is következett, hisz 15 nappal túlhordtam a lányom.
Szóval az érdekelne, van/volt-e valakinek ilyen tapasztalata?

Bgabi Kép Kép Kép!
Köszönöm az emilt, nagyon jólesett. A válasszal a férjem megelõzött.Kép Olyan aranyos! Azt mondta, hogy az elsõ gyerek nagy boldogság, de a második dupla öröm!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Köszi mindenkinek az együttérzést!
Zsebi! A hapi nagyon lelkes volt - csak valahogy úgy tünt, mintha nem gyerekrõl beszélnénk.

Bori!! Totál igazad van!

Ágci! Sajnos nég mindig nincs neve - de már nagyon gondolkodunk! Kép

Zuzu! Ilyen korban (Kép) a dokim szerint már nyugodtan bevehetsz fejfájáscsillapítót - eddig én sem nagyon mertem, de állítólag a babcinak rosszabb, ha fáj neked (bármi is).
A rémálmok ilyenkor már gyakoriak és ez is velejárója a harmadik harmadnak! Tudnék mesélni...

Katka! Tudni fogod, hogy mit csinálj 100%%-ig.

Kata! Köszi!!

Mummy (29+2)
Mummy

Gyöngyöske!

Az elsõ UH nekem is egy héttel kevesebbet mutatott, mint amit én számoltam. 5 hetes helyett 4 hetest. Én is megijedtem, de a doki azt mondta nem foglalkozzak vele, semmi jelentõsége egyenlõre. A késõbbi UH-k már megfelelõ méretûek voltak. Itt 1-2 mm sokat számít, viszont még a mérési pontatlanságba is belefér.
Reméljük semmi gond!
szia

any
any

Gyöngyöske!

Nem én, hanem egy okos barátnõm fejtette ki azon véleményét, miszerint ugye az UH nem síkban dolgozik (mert, hát a baba nem két dimenziós legyen bármilyen fiatalka is), de a kép, meg a rajta végzett mérések azok bizony közel ezt feltételezik. Így aztán mérési hiba mindíg lehet. Így történhet meg, hogy olykor a baba "összemegy", két mérés között. Meg ugye nem mindenki azonos képzettségû, vagy tehetségû, mert az UH azért mûvészet is. Aztán egyes orvosok (rendszerint gyermeket soha hordani nem képes okos férfiak) szeretnek rémisztõ dolgokaz mondani, talán fel sem fogva mekkora traumát okoznak a nekik csak "darab" kismamának. Ha növekszik a baba, meg vele együtt a lakása, akkor aggodalomra semmi ok.
Szia: Bori
Bori

Sziasztok Lányok,

én most néztem be ide elõször, holott már a 34.hetemet taposom és sajnálom, hogy csak most jutottam el idáig. Annyi szuper tanácsot olvasok, hogy nem gyõzök csodálkozni. Valaki írta a málna-levél(?) teát, tágulást segít. Igaz ez? Írjatok nekem errõl légyszi bõvebben. Valaki még írta a farfekvés-problémát, hát én is ebben a cipõben járok és nagyon izgulok, hogy mi lesz, ha nem fordul be Dorka-babám. Egy esetleges császár után mennyivel nehezebb a második terhesség?

puszi és gratula minden kismamának

Judit+Dorka-baba
Judorka

Gyongyoske

A magyarazat szerintem kezenfekvo.1 hettel kesett az ovid igy kesobb fogant a baba.
Nekem ilyen gondom nincs mert az en picurom mensimentesen fogant igy ebbol nem tudunk szamolni.Penteken fog idopontot mondani a dokibacsinkKép

Krisztinka
kriszti

Szia Gyöngyöske,
Nekem dec. 15-én volt az utolsó menstruációm (fogjunk össze mi, december közepiek Kép ), és nekem is 5 hetest mondtak, holott én is többnek gondoltam... Szerintem nem kell izgulni!!!

Kriszti,
Hányni még nem hánytam, de nekem is a sós meg a tej jön be. Legjobb reggel a pirítós. Az édességet egyáltalán nem kívánom, pedig "azelõtt" ez nem volt gond...Kép Érdekes, hogy a kávétól egyáltalán nem undorodom, a kólát pedig kifejezetten kívánom... Kitartás!

Kata,
Kösz a segítséget! Elõszörre csak úgy sietve hanyigáltam be az adataimat...
-nicknév ParaZita
-hányadik ciklusra sikerült a baba 2.c.
-hány hetes 5 hét
-és hány napos vagy 3 nap (?)
-hol laksz Budapest
-hány éves vagy 30
-szülés várható idöpontja 2002. szeptember 23.
-hányadik babád lesz ez 1.

Mindenkinek minden jót:
Zita
ParaZita

Sziasztok!

Jöttem egy kicsit panaszkodni. Kép
A 16. heti vérvételen kiderült, hogy Rh- vagyok és valószínüleg a baba Rh+, mivel a férjem is az. Akkor még nem nagyon ismertem a problémát, aggódtam is eleget, de megnyugtattatok, hogy ez már manapság nem probléma, ezt már tudják kezelni. A szülés után be fognak adni egy Anti-D injekciót és kész.
Nem is foglalkoztam többet a problémával.
A múltkor, mikor kórházban voltam (bevéreztem), egyböl közöltem már a sürgüsségin, hogy Rh- vagyok, s ezt rá is írták a papírra. Nem is történt semmi, egészen a hazamenetel elötti napon. Akkor éppen látogatóm volt, s a többiek mondták, hogy a föorvos már háromszor keresett, merthogy nekem azonnal injekciót kell kapnom. Megkérdeztem, hogy milyen injekcióról van szó, s mondták, hogy ez az Anti-D, amit azért kell megkapnom, mert ha nem kapom meg, akkor soha nem lehet többé élö gyerekem. Merthogy vérzéssel jöttem be, s ilyenkor kell adni, nemcsak szülés után, nehogy ellenanyag termelödjön a baba ellen.
Meg is kaptam az injekciót, s hozzá egy kártyát, amin az állt, hogy ezt 72 órán belül kell megkapni a vérzést vagy pedig a szülést követöen. Na ekkor kicsit elkomorodtam, mert akkor már 6 nap telt el! Másnap megcsinálták a 28. heti vérvételt, hogy figyeljék az ellenanyagszintet. Most pénteken lett meg az eredmény.
Sajnos megjelent az ellenanyag a szervezetemben, ami most azon van, hogy a babám vérsejtseit elpusztítsa! Kép Kép
A védönö mondta, hogy meg kell ismételni, mert ha magasabb a megengedettnél, akkor lépni kell. Meg se kérdeztem, hogy milyen következménye lehet ennek, mert már potyogott is a könnyem. Kép Annyira félek, hogy valami baj lesz. Ha elvesztem ezt a babát, akkor nem élem túl, az biztos!
Nem tudom azt se, hogy történt-e orvosi mulasztás, mert azt az injekciót jóval késöbb kaptam meg, mint kellett volna.
Bocsi, hogy kipanaszkodtam magam. Kicsit jobb lett.

Rita
Krita

Kedves Krita!

Ilyenkor nehéz okosat, biztatót mondani, de fel a fejjel, kitartás és ne add fel a reményt!

Norci
Norci

Lányok ismét a piszkos anyagiak. Van köztetek pénzügyes, Kriszti mintha te az volnál, nem?
Már megint lenne egy kérdésem, hogy kb. mennyit vonnak TGYÁS-ból, meg a GYED-bõl? Pl. V.ki megkapja a plafont (bruttó 83ezer forint), akkor gyed alatt mennyi annaka nettója?
Ha v.ki aki gyeden van és olvassa a topicot és ennyit kap, vagy v.honnan tudja a választ a kérdésre az világosítson fel engem!
Elõre is köszi.

Norci
Norci

Mummy!

Nagyon érdekes, amit a 3D-s UH-ról írtál. Mi is szombaton voltunk (talán láttuk is egymást), és nekem is hasonló tapasztalataim vannak. Bár én annak idején megcsináltattam a kromoszóma-vizsgálatot, és elvileg nincs gond, de örültem volna, ha részletes vizsgálatot kapok. Voltaképpen SEMMI MÁS nem hangzott el, csak hogy ez az arca, ez a lába, ez a talpa. Arra sem volt semmi reakció, hogy a baba 2064gr-os, pedig akkor még a 31. hét végén voltunk. Megkérdeztem, hogy mekkora a hossza, erre azt a választ kaptam, hogy úgy 25-30cm. erre a férjem megkérdezte: - Ez a CRL-je? Válasz: - Nem, ez a teljes hossza!!! Kicsit furcsának találtam, de nem szóltam semmit. Szóval én is csalódottan jöttem ki. A férjem, aki különben annak idején nem volt túl lelkes az egésztõl, és csak üzletet látott benne, borzasztóan lelkes volt.
Szerintem fogjuk úgy fel, hogy vannak szép képeink a babáinkról, akik gyönyörûek és egészségesek, és ez a lényeg.

Bocs, hogy hosszú voltam.

Saci (31h+0n)
loramama

Sziasztok!
Csak azért írok, mert a táblázatból Klári babája a múlt héten megszületett, kislány. Kép Pontosabbat sajna nem tudok.
Névtelen

Sziasztok!

Mummy!
Tok jo, hogy igy reagalt az apuci a 3D-s UH-ra, tudom, ugy erzitek, ez kidobott penz, de szerintem a latvany nagyon is megeri. En irigykedem ratok, itt nalunk a kornyeken sehol sem csinalnak 3D-s UH-t, "simat" is ketszer, esetleg haromszor egy terhesseg alatt. Ha ezen felul akarsz, elmehetsz es csinaltathatsz, de annak eleg jol elkerik az arat.
Az elemlampa a baba megforditasara jo. Mi azert probalkozunk, mert a 32. heten meg mindig farfekveses a picur.

Judorka!
En is irtam mar a farfekvesrol. En meg csak a 32. heten tartok, de a picur meg mindig farfekveses. Tobb modszerrel is probalkozom, a baba megforditasan. Nem tudom, hogy hallottal-e mar roluk:
- a 31. hettol az elemlampas modszer, mivel ekkor mar a magzat kepes megkulonboztetni a vilagosat a sotettol. Tehat egy jo erosen vilagito elemlampat erdemes min. 10 percig naponta a has also reszehez rakni, s a baba elkezd a feny fele mozogni. Nem tudom mennyire hasznos, de a mi babank olyankor nagyon beindul es jobban hullamzik a hasam mint a Balaton :-)
- a masik modszer, a fenekedet 50 cm magasabbra tenni, mint a fejed, a foldre lefekszel es felpocolod a feneked jo sok parnaval.
Olvastam meg egy csomo dolgot, de en meg csak ezeket probaltam ki, mivel elegge faj mostanaban a derekam, ezert csak az elemlampaval probalkozunk.

Udv. az ujaknak!

Krita!
Szoritok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Az en anyukam is Rh negativos. Megkerdeztem, neki rogton adtak injekciot szuleskor, a hugomnal kicsit beverzett a 30. het korul, es a korhazban rogton kapott akkor is injekciot. De ez mar regen tortent. Pontosabbat sajna nem tudok. De a legjobbakat kivanom!

Andi
Andysj

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?