Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

Gyors segítségre lenne szükségem! Tud-e valaki ajánlani homeopátiás bogyót tejszaporítás céljából, mert pár napja úgy veszem észre, hogy csökkent a tejemKép

Előre is köszi.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Még annyit, hogy néhány dologgal azért próbálkozok. Iszok gyógyteát, akkor a Milupa granulátumát (fele adagot), igyekszem minél sűrűbben cicire tenni a leányzót, meg másutt olvastam a 7-7-5-5-3-3 perces fejést, ezzel kísérletezek 2 napja.
Ezek ellenére szednék még vmit, biztos ami biztos.

Nagyon elszomorodnék, ha elapadnék, mert az én kis babucimnak most annyi a súlya, amennyivel szerintem születnie kellett volna (3300 g) és emiatt is szeretném minél tovább anyatejezni.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika!

Tejeserkentésre a következők a jók:
URTICA URENS 5CH
LAC CANINUM 9 CH
RICINUS COMMUNIS 5 CH.

Egyszerre csak egy fajtát vegyél, de bármelyiket is választod 2*5-öt kell belőle szopogatni.

Este megpróbálok írok e-mailt.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Mukika
Én homeos bogyót nem tudok, de arra vigyázz, hogy a nagy igyekezetben pihenésre is maradjon időd, mert az is nagyon fontos, meg hogy ne idegeskedj.
Egyébként tuti, hogy csökkent? Mert egy idő után nem feszítenek ám úgy a cicik állandóan!
zsana75

Connie!

Az éjszakai nyöszörgés és társai nálunk is rendszeresen vannak, vmikor akár több mint 1 órán keresztül is. Én meg tök éberen alszom olyankor, mert mindig azt hiszem, hogy na tutira most fog felkelni enni, közben meg még jó ideig szundizikKép

Az előzőhöz annyit, hogy sokat is iszom, tehát az sem lehet gond.

Képzeljétek, most éjjel már második alkalommal beriasztott a légzésfigyelő. Nem tudom mi van.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Itt egy cikk az oltásokról, ha valakit érdekel és még nem olvasta.

http://www.origo.hu/itthon/20050503itthon.html

Mondjuk sok konkrétumot nem írnak.
zsana75

SZiasztok!

Connie, az én picúrom is sikongat, nyöszörög álmában.

Muki, Te fejed cicizés után a melled? És miből vetted észre, hogy csökkent a tej?

LÁnyok, szerintetek ha van elég tej, akkor is érdemes szedni serkentőt, hogy ez így is maradjon, vagy az már túlzás?

És egy gyakorlati kérdés: aki tud fagyasztani, miben tárolja a tejet? Mi vettünk néhány aventes poharat, meg zacsit, de már elfogyott mind és kiba... drága, szóval valami mást ki kéne találni a napi kb. 400 ml tejemnek... a védőnéni javasolta, hogy tegyük jégkockatartóba, de ez nem valami jó , mert eltörik a tartó, ha felengedés nélkül megpróbáljuk kivenni belőle a kockákat.

Ja, és még egy kérdés. Szegény Balázska tiszta kiütés (a felsőteste). Nem az a fajta, aminek a közepe sárga (az is van rajta egy csomó), hanem foltokban sok pici piros tűszúrás-szerű. Ez lehet melegkiütés?

Timurr, anyira drukkolok neked, hogy kiugorjon végre ez a kisnyuszi! Szerintem meg vannak számlálva a napjaid, ne izgulj!

Kép
emma8

Móni!

Köszi szépenKép Tehát akkor bármelyiket választhatom. Mind egyformán jó, vagy vmelyiket különösképpen ajánlanád?

Zsana!
Sajnos tuti csökkent, mert a kicsim napi mennyisége nem nőtt olyan hirtelen, hogy esetleg azt kéne utolérni, és az tény, hogy eddig ha nem is sokat de napi 50-100 ml-t el tudtam tenni a fagyba. Most nemhogy nem tudom eltenni, de örülhetek, ha nem kell az eddig lefagyasztotthoz nyúlni. Amúgy igazad van, az éjszakai alváson kívül nemigen van időm pihenni, ráadásul anyósom végtelenül jó indulatú asszony, lányaként szeret mégis a puszta jelenléte idegesít, nem tehetek róla, de 3,5 év alatt nem tudtam ezen változtatni. Nos, ő minden második nap eddig itt volt 1 nap kb 5 óra hosszat, na most úgy döntöttem, hogy ennek vége, mert annyi ideg egy napra tutira nem használ a tejemnek.

Köszi lányok!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Panni!
A kórházban a szobatársamnak vérzett az egyik melle (nekem is volt Kristóffal ilyen, ő is véreset bukott) és véreset bukott a babája pont a csecsemőosztályon, ahol meglátta az amúgy túlbuzgó neonatológus és emiatt kimosták a gyomrát (átöblítették) brrr. Szóval azért óvatosan a vérrel, de a félelemmel is.
A Kismama újságban van szoptatási tanácsadós telefonszám. Van, amelyikhez el lehet menni, de olyan is amelyik kijön. Érdemes őket felhívni, telefonon is próbálnak segíteni!
Nagyon rendesek!
Jobbulást!
Dorka
dorka

Emma!

Igen fejek minden szopi után. ÚÚÚ de irigyellek azért a sok tejcsiért!Kép

Nekünk is Aventes zacsi van, de tény, hogy nagyon drága és neked sok is kellene (hál Istennek) belőle. az egyik barátném bébiételes üveget ajánlott, a gyerekdokink, meg műanyag poharat, amit alufóliával javasolt lefedni. Hát nem tudom.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Ritkán jövök, mióta vacakolt a babanet. Most híreket hoztam Norkinitől:

"Ma 10.55-kor megszületett Panna Réka csajszi. Turbó szuper szülés volt. Már szopizott és kidőlt."

Nagy gartula neki! És gratulálok minden nemrég született babócához!

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Csajok, könyörgöm, heti 20 dekás hízás mellett lécci ne parázzatok már! Én úúúúúgy kibékülnék azzal, ha LucaZsófi ennyit gyarapodna... Õ csak 120-150 grammokat hízik hetente, ma megint felhívtam a doktornénit, hogy mit csináljak, még csak mindig ennyit hízik, pedig 550-600 grammokat eszik naponta. Azt mondta, hagyjam már abba az állandó aggódást, havi 40-50 deka hízás tök normális. Háááát...
Pocakos kitartás! Én 10!!! napot húztam rá és nem engedtem megindítani a szülést! Örülök, hogy ilyen határozott voltam, mert a babóca magától tudta, mikor kell kibújnia Kép, megúsztuk a beavatkozást. Fél hétkor látott először orvos,l 7. 10-re már a kezemben volt a baby, ilyen szülést kívánok mindenkinek!
Szopizásról: most 1 óráról sikerült 40 percre csökkenteni, már ez is haladás..
Képzeljétek, ma van a szülinapom, s kaptam egy négynapos babás wellness hétvégét Alsópáhokra, a Kolpingba (bababarát szálloda) ÚÚÚÚgy örülök! Én is felvetnék egy témát: mit gondoltok, lehet-e ilyen pici babával tengerparta utazni. Kedvesem szeretné, én azért kcsit tartok tőle. Gyakorlott anyukák, mit gondoltok?
köszönöm,
sziasztok,

Eszter
wester2004

Sziasztok!

Még egy kérdés: Picúr egyre gyakrabban tér át a napi ötszöri evésre. Megjegyzem, sokkal jobban is eszik, ilyenkor 120-130 graqmm az adagja, míg ha délután 3szor kajál, akkor 70-80 grammokat eszik: tehát az adag nagyjából ugyanaz, csak ha háromszor eszik, akkor az nyüglődős, 1 órás etetés, míg a kétszeri evéssel többet eszik, mert van mit. Attól viszont félek, hogy így kevesebb tejci termelődik, mert ugye azt mondják, tegyük minél többször mellre a babát. Megmondom őszintén, nekünk a ritkább evések jobban bejönnek. Szerintetek mit csináljak?
köszönöm, sziasztok,

Eszter
wester2004

AngélaKép
Remélem az én kicsim is csak azért lasabb,mert ki szeretne jönni.

EmmaKép
Köszi a drukkot.Tök jó,hogy ilyen sok tejcsid van. lehet kapni kis picike műanyag dobozokat valahol (tesco,100 ft-os),nem kerül annyiba utána meg jó bébiételnek.

EszterKép
Nem az a baj,hogy tovább van a pocakban.Eddig csak türelmetlen voltam,de a mai nap után nagyon félek,olyan rossz volt hogy alig volt hallható a szívhangja és lassú volt,tiszta ideg voltam.Az meg a másik,hogy mi nem bent a városba lakunk így a kórházba egyedül bemászkálni,nem egy túl jó dolog.A vizsgálat annyira fájt,hogy utána kómában keringtem a városba.Szóval,ha tudnám hogy minden rendben a babával felőlem még maradhatna,de most már tényleg nagyon féltem őt.
Neked is csináltak két naponta aminoszkópot vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?

Nagyon jó ajándékot kaptál!
Bár én nem vagyok gyakorlott anyuka,de én ilyen pici babával nem mennék tengerpartra.

Nagyon Boldog Szülinapot neked!
Kép

Timurr
Vendég

Panni2005,
Koszonom a biztato szavakat!

Timurr,
Szegenykem, nem csoda hogy ilyen fajdalmas vizsgalat utan faj mindened. Pihenj sokat! Kuldok neked egy kis oxitocint amit en tegnap kaptam 2 oran keresztul, de nekem semmit nem hasznalt ;-)
egyebkent en is azt hallottam hogy szules elott lelassulnak a babak. Nalam pont az ellenkezoje, nagyon aktiv es a szivverese is magas volt tegnap (halistennek mara normalis volt)

Nalam ma az nst eredmenyei jok voltak, vernyomasom magasan kezdett de lement, most itthon kell figyelnem a vernyomit es naponta jarni nst-re.

Tudja valaki mi a jo modszer a vernyomas lent tartasara? Ugy tudom a sot kell kerulnom, de van esetleg valami mas is amit tehetnek erte?

Eszter,
Boldog szulinapot!

Speedy
speedy

Speedy!
Esetleg még a pihenés segíthet, de az az igazság, hogy ha a vérnyomi fent akar lenni, legalábbis nálam ez volt, akkor tök mindegy volt mit csináltam, még vérnyomáscsökkentő gyógyszer mellett is magas volt.
Úgy emlékszem Te említetted a csillaglátást, ugye? Nem rémísztgeni akarlak, de az a toxémia jele. De, ha rosszul emlékszem, akkor bocsi.
Az lenne a legjobb, ha mihamarabb megszületne a picikéd.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Emma,

Ha ilyen sok tejcid van nem gondolkoztál el még a leadáson? Nekem már betelt a fagyasztóm és a védőnő javaslatára léptem kapcsolatba az anyatejgyűjtővel. Hamar meglettek a papírok és ma már ki is hozták a felszerelést, bár így elsőre kicsit macerásnak tűník de állítólag hamar bele lehet tanulni.

Timurr,

Innen is megy a drukk ezerrel. Még nem felejtettem el milyen nehezek ezek az utolsó napok és tökre sajnálok mindenkit aki itt tart. Speedy ennek ellenére szerintem is jól döntöttél.

J
jammie

Milyen felszerelést hoznak ki az anyatejesek? Nekem csak cumisüvegeket amik sterilek abba kell gyűjtenem.Teszek fel Hannáról képeket itt 11hetes a kiscsaj.KépKépKép

Kép

KépKép
búzaszem

KépKép

Kép

KépKép
búzaszem

Eszter!
Boldog szülinapot kívánok!Kép

Muki!
A légzésfigyelő nálunk akkor riaszt, ha merülőben vannak az elemek.

Adri
Vendég

Wester,
Boldog szülinapot!

Kép

Angéla
angéla

Timurr, Speedy,

[color=#aa00aa] [size=-1]sok[/size] [size=-2]hátra Kép[/size]</font>

Kép

Angéla
angéla

Norkininek gratulálok Kép (a méretek lemaradtak Kép)

Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!
Panna méretei:2,95 és 52 cm.

Sok boldogságot nekik a babához!!!
ari3

Timurr,
mindent bele! Lassan ugyan, de biztosan fogsz babázni!!! Kép

Zsana,
a rendszerről szóló írásodban nagyon igazad van, jót szórakoztam rajta. Kép Mondjuk az tény, hogy jó lenne tudni, hogy pl. mennyi tejet melegítsek, vagy van-e időm megmosakodni reggel, illetve majd mikor mehetünk sétálni. De majdcsak egyszer... Legfeljebb majd akkor, ha már meg lehet a babucival beszélni. Kép Vagy tesója lesz. Kép

Mukika,
nekem is ezeket a homeókat ajánlották, amiket Mtücsök írt, elsősorban az Urtica Urens-t.
Doki nénink utálja a légzésfigyelőt. Állítólag a praxisában (35 év) 3 bölcsőhalál volt. Állítólag volt légzésfigyelő is, a szülő tette is, amit kellett, a baba mégis meghalt. Viszont valamelyik nap tele volt a Madarász utcai kórház téves riasztásos gyerekekkel. Úgy nekünk is van, egyszer riasztott is, Panni meg nyugodtan aludt és szuszogott. Persze jól betojtam.

Connie,
Panni is szokott álmában nyögni, kiabálni, sírni, mocorogni. Vagy alszik tovább, vagy hosszú (van, hogy háromnegyed óra) nyűglődés után fölébred enni. Cuppogásnál próbáltam etetni, néha sikerül is (ilyenkor alvva eszik), de legtöbbször csak fölébresztem vele és nem is éhes. Lehet, csak pukiznia kell, vagy még azt sem. Szóval mostanában inkább hagyom, majd fölébred.

Emma,
gratula a sok tejcsihez! Tényleg leadhatnál belőle. A mi tejtesónktól is megvettük a lefagyasztott adagját, mert most elutaztak 10 napra. Õ is pici műanyag dobozokban fagyasztotta le alufóliával legumizva. Semmi baja.

Dorka,
köszi! De én már nem vérzek. Csak nem tudtam, milyen bajt okozhat. Panni soha nem bukott véreset (4 hetes koráig másmilyet sem, most is csak nagy ritkán). Szoptatási tanácsadón túl vagyunk. Tejem picivel sem lett több, csak Panni éhezett miatta. Kép De tényleg nagyon rendesek.

Wester,
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT! - tegnapra, de ma is tarts egyet! Kép
Panni a héten már csak 8 dkg-ot hízott, ha mérhető ez egyáltalán. Ráadásul két kakimentes nap után mértem. Hát ezért már tényleg kezdek ideges lenni. Evés meg semmi. 5 és fél kg-mal már 10 napja csak 500 g/nap! Kép Amikor előtte 2 hétig 700-at nyomatott!
Tejcsi: azzal együtt, hogy nekem szinte nincs is, mégis akkor van több, ha ritkábban teszem mellre. Szóval van ilyen. Pl pénteken szinte egész nap szopott, este 15 g-ot fejtem, míg tegnap alig szopott és este 40 g-ot préseltem ki. Este ugyanis enni akar, nem szopogatni. Kép

Speedy,
vérnyomit nekem a tarkóra tett hideg vizes borogatás csökkentette.

Búzaszem,
nagyon szép a manód! Kép

Pannához sok boldogságot! (Most jönne valami mozgó izé, de még mindig nem tudom, hogy kell ilyeneket csinálni.)

1 kérdés:
Ti hogy vágtok lábkörmöt a babának? A kezéről le tudom vágni alvás közben, de a lába tiszta horror. Ha alszik is begörbíti az ujjait, de alvás közben külön nehéz, hogy le kell vetkőztetnem félig, mert lábas rugiban van még. Ha fönt van, max a nagylábujjáig jutok, pedig most már ideje lenne vágni. Már nem kopik neki. Olyan lendülettel és erővel rúg! Kép

Jól elb...tuk a napot! Apuci hiába lett volna ma szabad, ki kell ürítenünk a telekre a garázst (téli gumik, bicajok, szerszámok). Eddig ugyanis rokonoknál álltunk, de eladták. Pedig úúúgy vártam, hogy végre együtt lehessünk! Ha itthon van, akkor is tanul, dogát javít, pedig szinte soha nincs itthon. Kép És még csak a szemére sem hányhatom.

Bocs, hogy mindig hosszú vagyok, de naponta 1-2 alkalommal tudok jönni, akkor mindent megpróbálok bepótolni. Kép
panni2005

Angéla,Jammie,Panni2005KépKépKép
Köszi a drukkot!

SpeedyKép
Egybe még?Jó neked,hogy nem zaklatnak fémcsövekkel nekem holnap lesz a következő felkutatás és valószínű sokkot fogok kapni amikor majd behívnak annyira félek.Ma reggeli nst-ém jó volt,de délután is csinálnak egyet.Téged nem szeretnének befektetni?Én szerintem ma csak azért úsztam meg,mert nem találkoztam a dokimmal,de vagy ma vagy holnap biztos felajánlja a kórház vendégszeretetét,már tegnap is mondta hogy szeretné,ha befeküdnék.
Maja baba véig aludta az nst-ét ami az én kis duracell nyuszimtól elég meglepő,de hiába piszkálták,böködték arrébb ment azt szunyált tovább.

Búzaszem
Nagyon édes Hanna!Kép

Gratulálok Norkininek!Kép

Timurr
Vendég

Timurr,
piszkálásra se mocorgás és a doki matatása szerintem már a vég! Kép
panni2005

Panni!
Mit is tanít a férjed? Nálunk ugyanez van csak kibővítve egy határidős munkával és az együttessel, ahol zenél és sokat utaznak, éjjel lépnek fel. Kép

Ismeri valaki közületek dr. Berend Katalint? Nekünk ő pótnagyiként a gyerekorvosunk! Nagyon szeretem!
Kútvölgyiben rendel.
Talán aki ott szült, ismerheti Kép

Babjag!
Majd megírom a HIET-s élményeimet, de azért én nem vagyok ilyen optimista. Sok minden jobb volt, mint 4 éve vagy két éve, de nonszensz dolgok is adódtak. Persze örülök, hogy nektek minden stimmelt. Bár írtad, hogy nem volt sima a szülés. Miért is? Ki az orvosod? Ki volt a szülésznő?

Dorka
dorka

Wester2004,

A tengerparti kiruccanással kapcsolatban: Az unokatesóm Olaszországban szül, és ott kifejezetten ajánlják a csecsemőknek, hogy menjenek tengerpartra, mert az állítólag csökkenti a későbbi asztmás megbetegedés lehetőségét és az allergiákat. Nem tudom ez mennyiben igaz.

Mindenesetre, Õk a pár hetes gyerekkel már utaznak a tengerhez, persze nekik közelebb van.

Sokan azt mondják, hogy bármilyen utazás a babától függ, pl. mennyire bírja az új környezetet.

Mi augusztusban tervezunk egy tengerparti nyaralást, mikor Andor kb 2,5 hónapos lesz
Üdv, BJ
babjag

Zsuba

nekünk pont tegnap mondta a doki, hogy testkilogrammonként 150 ml a napi adag. De szerintem ne idegeljük magunkat ezzel.Kép

Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Wester

ha nem egy kifejezetten hasfájós baba (tehát nem kell számítanod a napi rendszeres több órás üvöltésre) akkor miért ne mennétek. Olaszországban, Velence környékén, pl. Bibionéban jó pár kifejezetten, gyerekes-babás hotel van. Biztos van máshol is, én erről hallottam.

Panni2005

Az evésel kapcsolatban ua. a bajom, mint neked: egy-két hetesen Luca 80 miliket evett, két hete meg már 100 v. többet, most meg van olyan, pl. tegnap, hogy reggel evett utána pedig csak este, az egész napi adagja 300 ml volt az elméleti 600 helyett. Megbolondulok ettől, egy merő aggódás voltam/vagyok, pedig a doki azt mondja, tök egészséges. Abban bízom, hogy csak a csillagok álltak rosszul...
M.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!
Timurr, Speddy: szerintem nagyban függ a Ti határozottságotoktól is, hogy befektetnek-e vagy sem. Én 10 nappal hordtam túl, szóval van tapasztalatom...Kétszer hazakönyörögtem magam, azzal, hogy mondtam, jövök ha kell minden nap nst-re, aztán harmadszor már hiába voltam aszertív, visszazavartak a kórházi csomagomért... Egyébként ilyenkor nektek is mérlegelni kell, hogy mi a jobb, az utazgatás naponta, vagy a kórház...
Nyaralásra beadtam a derekam egy gyenge pillanatomba, remélem nem bánom meg...
wester2004

A párom is kitalálta, hogy menjünk le Adriára 2-3 hét múlva. A gyereknek hogyan kell az útlevelet intézni?

Angéla
angéla

Sziasztok!
Köszi a válaszokat, ezek szerint normális ez a nyöszörgés. Érdekes módon, ha velem alszik a nagyágyban kevesebbet nyöszörög, mint a mózesben. Ma hajnalban fél négykor arra ébredtem, hogy álmában a hálóingemen keresztül szopizott (volna).Kép))
Két napja folyton cicin lógna - mikor nem alszik -, nagyon nyűgös, és jóval többet eszik, mint eddig. Ez már a fejlődési ugrás lenne? Ma 2 hetes és négy napos.

Ti szoktatok a babával aludni? Én be szoktam venni az ágyba, ha nyűgös. Erre eddig 3x volt szükség: miután hazajöttünk, mikor fájt a pocija mert tejet ettem, meg tegnap. Amúgy jól megvan a mózesben is az ágy mellett.

Wester,
A tengerpart inkább a hosszú utazás miatt megfontolandó szerintem, ha hordozóban van, akkor 1-2 óránként meg kell állni és tornáztatni a babát, mert nem tesz jót neki a hosszú idő abban a testhelyzetben. Meg a szállás szinvonala sem mindegy, de gondolom bababarát szállásnál ez nem gond. Mi csak Debrecenig ill. Hajdúszoboszlóig megyünk idén nyaralni.

KépKép
connie

Wester,
A Szoptatós füzetben azt írja, hogy minimum 12 deka hízás egy héten az már jó.

Zsana,
Jó ez a napirendes ötlet.Kép Minket is nyaggat a védőnő meg a gyerekorvos, hogy összevissza szopiztatom, de nem értem, miért, mert pocija nem fáj, jól eszik, és szépen hízik, minden oké vele.

KépKép
connie

Búzaszem,

Üvegeket, maszkokat, fertőtlenitőt, krémet és mellszívót (medela) is hoztak.
jammie

Sziasztok!

Timurr, Speedy, kitartást nektek! Timuur, remélem megúszod a kórházat. Nekem egy éjjelt bent kellett töltenem szülés előtt, mert magazatvíz szivárgást gyanítottak, hát mondhatom, marha szar volt (már bocs). REggel haza is menekültem saját felelősségre...

Tej leadásán elgondolkodtam, csak attól félek, hogy leadom a tejet, aztán egyszer ha véletlenül elapad, nem marad a fridzsóban elég tartalék. Meg ez a leadás eléggé macera. Lehet, hogy megpróbálok a védőnéni segítségével valakinek a leadó állomást megkerülve adni tejet. Szerintetek ez működhet?

Ma volt nálunk a doktornéni és írt beutalót UH-ra. Nektek volt ilyen? Azt mondta, hogy van olyan kórház, ahol megcsinálják szülés után, sajnos a klinikán ezt nem tették meg, úgyhogy mehetünk mi megcsináltatni.

Muki, nekünk az első héten háromszor riasztott a figyelő (angelcare). Ez elég gáz! Az első kettő egy éjszaka volt, tögtön felkeltem és megcirógattam a picit és hallottam, hogy vesz levegőt. A harmadiknál pont épp a picit nézegettem és tök hangosan vette a levegőt és úgy riasztott be a gép. Nem tudom, mi baja lehet a figyelőnek. Tuti jól van behelyezve! A dokinéni azt mondta, hogy biztos nincs a gyereknek semmi baja, meg hogy ő csak egyfél figyelőt engedne forgalmazni és az nem ez a típus Kép

Ja, és azt is mondta a dokinéni, hogy törlőkendő helyett törölgessem inkább melegvizes vattával, mert az olcsóbb és egészségesebb is.

Puszi,
E

Kép
emma8

SZiasztok!
Gratula az újabb babócákhoz!!!

Emma,
az Uh-ot nekünk sem csinálták meg a kórházban, kb 6 hetes 2 hónapos korban utalnak be, és megnézik a koponyát és a belső szerveket, ez rutin szűrés, gyorsan emgy, nem fáj, Marci még vigyorgott is a dokinőnek!

Angéla,
útlevelet mi pénteken intéztük a kerületi okmányirodában, nagyon rendesek voltak, soron kívül kezeltek minket a törpicsek miatt, "sztárfotót" csináltak róla az ölemben ülve, egyetlen baromság van, hogy most nem okmánybélyeg van, hanem ha kész a fotó és aláírtátok a papírokat akkor mehetsz a postára befizetni az 1500 forintos csekket, majd vissza leadni. NAGYON FONTOS, mind a két szülőnek ott kell lennie és hozzájárulnia az útlevélhez, aláírásával az ügyintéző előtt, na nekünk ez volt a legnehezebb, hgoy mikor tud kicsit később menni a párom dolgozni, hogy együtt tudjunk menni. Kell születési anyakönyvi kivonat a gyerkőcről, meg a lakcímkártyája, a Ti személyitek és lakcímkártyátok. Elvileg 1-2 héten belül meg is érkezik.

Na csomagolok tovább, megyünk megint Egerbe Marcival, mert a nagymamám nincs túl jól és megyünk kicsit feldobni, addig sem gondol a fájdalmaira, és ha társasága van, akkor még eszik is, meg viszünk neki Aloe Veras cuccokat, hátha kicsit javítana az immunrendszerén.
Használt már valaki ilyeneket? Ha igen, írjatok nekem tapasztalatokat! Köszi!

Esőmentes szép napot mindenkinek!
Timurr, Speddy kitartás! Én már nagyon drukkolok, hogy babázhassatok Ti is!
Én annyira élvezem az anyaságot, hogy már a kistesón is gondolkoztunk, hogy egy jó év múlva neki lehetne állni!
tamesz+marcell (13+1)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Emma!A légzésfigyelő pl.azért is riaszthat tévesen mert merül az elem!Nekünk is ez volt, néha szívinfarktust kaptunk; utána kicseréltük az elemet és azóta nem szólalt meg!Szerintem egy próbát megér!
Tamesz!
Mi nem csak használjuk az Aloe Verás cuccokat hanem foglalkozunk is vele!Nekünk nagyon bejött; nekem a térdemet hozta rendbe.Már 3x műtötték porcleválással, nagyon gyenge volt a porc!Én két éve szedem és azóta nem is érzem a térdem! Kép

Képzeljétek, a csaj akiről írtam hogy nem foglalkozik a gyerekkel; hírek vannak róla!Semmi változás nem volt a viselkedésében!A védőnő hivatalos útra terelte az ügyet; ki fognak menni hozzájuk és az sem elképzelhetetlen hogy elveszik a picit! Kép
Párommal azon gondolkodunk, hogy akár örökbe is fogadhatnánk; de erre szerintem nem sok esély van! Kép

Na sziasztok:
Ildi

delfinke

Köszönöm szépen Hannáról a gratulációkat szerintem is tündéri. Nekem meg az a bajom hogy sokat eszik és gyorsan hizik. Minden nap 40gmal lesz több már 6600g. Napi adagja 1000g. Most is itt ül az ölemben húzom az időt hogy még ne egyen. Persze ha sir akkor megyek és megetetem. Ritka ha 200g alatt eszik. Most lesz 3 hónapos.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok! Már régóta olvasgatlak titeket szimpi csapat vagytok ezért is gondoltam csatlakozom hozzátok ha nem gond KépZuglóban lakunk a férjemmel, a 39.héten járunk , a kisfiam Boldizsár nagyon jól elvan a pocakomban nem siet kifelé. Kicsit nehezek már a nappalok és az éjszakák de reméélem hamarosan megérkezik a kis várva jövevény. Kistarcsán fogok szülni a Flór Ferenc kórházban. Elméletileg május 19-én de ez ugye manócskától függ. Pár kép már van "rólunk" az albumunkban. Mindenkinek szép napot!
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=4899

Kép
juszti75

Helló!

Zsana

Nekem is nagyon tetszett az írásod a rendszerről! Kép Kép

Connie
Nekem is szokott néha nyöszörögni a babó, de általában ébredés előtt csinálja egy darabig, aztán előbb-utóbb felébred ilyenkor.
Én gyakran veszem az ágyba magam mellé a babát. Én eleve a gyerekszobában alszom és éjjel ha felébred szopizni, akkor általában már nem teszem vissza az ágyába, hanem velem alszik. Ez így kényelmesebb, mert Bendi még nehezen emészt, pocakfájós és nehezen alszik el, és így nem kell állandóan felugrálnom, kivenni a kiságyból, ringatni és visszatenni, ha mégsem aludt el, akkor újból ugyanez. Éjjel félálomban ezt nem vállalom, hanem szopi után elaltatom a hasamon és óvatosan letornázom oda magam mellé, ez kevesebb mozgatással jár, így biztosabb, hogy úgy marad, de ha mégsem akkor is közel van, könnyebb újból ölbe venni. Meg szerintem jobban is alszik, ha érzi, hogy mellettem van. Kép Egy hátránya van, hogy ilyenkor nincs légzésfigyelő.
Amúgy nekünk egyszer sem riasztott még, viszont mikor kiveszem az ágyból Bendit, mindig elfelejtem kikapcsolni...aztán elkezd nekem vadul csipogni én meg rohanhatok vissza a kiságyhoz, hogy kikapcsoljam...

Ezt én sem értem, hogy ha már az ember ott van 4 napig a kórházban, akkor miért nem csinálják meg ezeket a vizsgálatokat, miért nekem kell még ezután is szaladgálni??? Kép

Delfinke

Nem semmi ez az ismerősöd! Amikor először írtál a dologról azt gondoltam, biztosan csak túlaggódod a dolgot, csak nem lehet valaki ennyire szívtelen bunkó dög (mármint az ismerősöd), hogy veszélyezteti a saját gyerekét, biztos csak fel akart vágni előtted, hogy ő milyen ügyesen rendre tudja szoktatni a gyereket, csak egy kicsit túlzásba vitte... De ezek szerint tévedtem...Kép biztos nehéz lehet megbírkózni azzal, hogy beteg kisbabája van az embernek, de ez akkor is hihetetlen...Kép

ruz
6+5
ruzicsky

Sziasztok!
Juszti! Üdv itt nálunk! Megnéztem az albumotokat, nagyon tündéri a Csöppség, szép a szobája, persze anya-apa is rendben vanKépKitartás, iszogasd a málnalevélteát , indjárt itt lesz a babócaKép

Nekünk is Angelcare légzésfigyelőnk van, s be is riasztott az elején, szerintem akkor amikor nagyon mélyen aludt a Picúr. Párom állított vmit az érzékenységén, azóta rendben üzemel. Hát remélem nem lesz vele gáz.
Jó hogy mondjátok az útlevelet, lassan kell intézni azt is, jajj de utálom az adminisztrációt.
Kistücsök itt durmol a hordozóba, most már én is elo tudom képzelni, hogy legyen kistesója(i), az első hónapban ezt egyszerűen nem tudtam elképzelni, s félistennek tartottam a többgyerekes anyukákat, s egyszerűen nem tudtam elklépzelni, hogy csinálják... Szerintem tényleg van vmi abban, hogy fiatalon azért jobb szűlni, mert ösztönösebb az ember... bár én lehet hogy 25 évesen is így paráztam volna...
wester2004

Sziasztok!

A befekvést egyenlőre megúszom,így naponta két nst két naponta amnio,de inkább memászkálok.Ha a héten nem indul el a szülés valószínű jövő héten megindítják,de én abban bízom,hogya héten végre megszületik az én kisbabám is.Alig mozog sokat alszik a kis husi. ma nem fájt annyira az amnio,próbáltam kikapcsolni az agyamat.

Szerintem Speedy már babázik.

Juszti
Örülök,hogy itt vagy,még egy pocakos.Kép

Delfinke
Hát ez már tényleg durva helyzet lehet,ha így állnak a dolgok,hihetetlen,hogy milyen hülye emberek vannak.

Tamesz
Tök jó lehet neked,hogy így érzel(testvérke).Vigyázz magatokra amikor kirándultok.Kép

Timurr
Vendég

Köszi WEszter ! Iszogatom, napi 3-4 csészével remélem lesz hatása Kép egyenlőre teljesen zárt a méhszájam jóslófájásaim sincsenek és a BPD-nk 98 mm. Szóval parám az van, de próbálok teljesen arra koncentrálni hogy minden rendben lesz a szülésnél. Nagyon szeretnék természetes úton szülni. Mi még nem vettünk légzésfigyelőt eleinte egy mózesben fog Boldi mellettünk aludni.Később azonban mindenképp szeretnék. Szerintetek kb mennyi idő mulva érdemes külön altatni a babót a saját szobájában?

Kép
juszti75

Sziaztok!

Ezer meg egy eve nem irtam nektek.
De most jelentkezem hogy 2005. majus 6-an 20:48-kor megszuletett Laura 2900 gr es 52 cm. Tegnap haza is johettunk minden rendben velunk.
A tobbi babahoz nagyon gratulalok mindenkinek.
neszi

Timurr : Kép hát pocakom az van. nem kicsi Kép Én is örülök hogy itt lehetek. Köszi a kedves fogadtatást mindenkinek.Mivel a terhességem elején vesekövem volt, az 5.hónaptól nem dolgozom, jártam kismama -úszásra ( nagyon jó volt) most hagytam abba múlt héten -- meg gyógytornára de azért kicsit megviselt a sok egyedüllét. Ezért is jó egy kicsit hogy "bejöttem" hozzátok. Van kihez "szólni " Kép

Kép
juszti75

Dorka,
a férjem matek-fizika tanár a világ végén (hozzánk képest), a világ ellenkező felén pedig esti fősulin mérnök informatikusnak tanul. De sok társadalmi munkát is végez (rendszeresen hetente kétszer). Tegnap azért lóghatott, mert matek érettségire matek tanár nem mehet be. (Bár mindegy volt, úgyis tudták a feladatokat előre.)

Marq.,
nekünk is 150 g/testkilogrammot mondott a doki. Azt olvastam, minimum 120 g/testkg. Na, Panni ezt akkor sem ette meg, amikor 40 dkg-okat hízott egy héten. Akkoriban ez még nem is izgatott. De a mostani 8 dkg riasztó. De mindegy, ha többeteknek nem eszik mostanában kortól és nemtől függetlenül, akkor tényleg fogjuk a csillagokra!

Connie,
csak 1* volt, hogy Pancsát az ágyunkban altattam el (még "pici" korában), de utána akkor is visszacsempésztem az ágyába. Apucival együtt alszunk és nem is túl nagy az ágy, félünk, összenyomjuk. De ő sem akar nálunk aludni.

Nyaralás: Pannival még a telekre menés is meggondolandó. Olyan kis konzervatív! Csak és kizárólag kajálás közben vagy egy adott szobában, illetve babakocsizás közben (ha jól ráz) hajlandó elaludni. Bármilyen álmos és akar is aludni, nem megy neki. Pedig próbálkozunk.

Emma,
tejleadás működik az anyatejgyűjtőn kívül is. Mi is úgy csináljuk (két helyről is kapunk). Ha írsz a jmkg@freemail.hu -ra, megírom az elérhetőséget. Te döntöd el, mennyi tejet adsz, mikor vigyék el. Így tartalékba magadnak is megtarthatsz. Azt is lehet, hogy fagyasztod egy ideig és azt viszik el időközönként. Rád van bízva, hogy neked hogy a legkényelmesebb.
Uh-ra mi is kaptunk beutalót, 6 hetesen kellett menni. Csak a csípőjét nézték és Panna nagyon élvezte.

Tamesz,
Aloe Verás cuccok tényleg jók. Én egy általam "pofaspricc"-nek nevezettet használok leginkább, amikor mindenki beteg. Most, amikor az influenzák és egyéb vírusok közepén terhesen tanítottam, járműveztem, nagyon jó volt. 1* lettem beteg (egész télen mindig mindent el szoktam kapni)és csak pár napig tartott az a nyavaja, ami másoknak másfél hónapig. Egy fogorvos asszisztens ismerősömnek nagyon vérzékeny az ínye, ő aloés fogkrémet használ. Amikor használja, elmúlik neki, de ha áttér más fogkrémre, újra visszajön.

Ildi,
szörnyű a dolog szegény babával! Azért a családtól való elvétel nem olyan egyszerű (ezt nevelőszülőként mondom). Ha mindkét szülő nem mond le a gyerekről, akkor nem lesz örökbefogadható, max nevelőszülőkhöz adható. Ahhoz viszont, hogy az legyél, hosszú az út (az örökbefogadáshoz hosszabb, hacsak nem nyílt). És ha nincs megfelelő kapcsolatod (nekem sajnos nincs, már rég nevelném a patronált kislányom), akkor nem is választhatsz magadnak így előre nevelendő gyereket. Ez lakóhelytől, a te gyereked és a nevelendő korától, stb is függ. Néha ezek a dolgok ellehetetlenítik a helyzetet és nem adnak lehetőséget a normális családba kerüléséhez a szerencsétlen sorsú gyerekeknek, még akkor sem, ha a gyerek majdnem nagykorú és ő is ezt akarja. Kép Kép Kép
panni2005

Timurr

Nem tudom, neked megvan-e a Bába válaszol című könyv. Abban is benne van az a "koktél" ami beindíthatja a szülést. Én is ezt vetettem be, amikor másnap már be kellett volna feküdni a kórházba, nekem bejött. Igazából egy jó kis hasmenést csinált ez a lötty és ettől beindultak a fájások és nemsokára a magzatvíz is elfolyt. Én sem akartam nagyon siettetni szegény babát, de amikor már a kórházba kellett volna feküdni... meg ez állítólag csak akkor indítja el a szülést, ha már egyébként is kész a baba megszületni. Ha már nem bírod cérnával kipróbálhatod. Kép

1 dl gyümölcslevet (sárgabarack a legjobb, de narancs vagy grapefruit is jó) kell összekeverni 0,5 dl ricinusolajjal és 0,5 dl pálinkával. Kép

3-6 óra múlva beindul tőle a szülés. Nekem beindult. Kép

ruz
ruzicsky

Juszti,
üdv a csapatban! Kép
Tudod, nekem ez a dilim: írtad, Zuglóban laktok. Messze van a Városliget a majdani fiad ott tologatásához? Kép Mert már Timkával mi oda készülünk (pár hete) a VII. ker.-ből. Kép Ha ilyen hülye időjárások lesznek, lehet, hogy megvárunk! Kép

Ruz,
a légzésfigyelőt mi is mindig bekapcsolva hagyjuk. Kép
Ha tudtam volna a koktélról!!! Lehet, hogy megúsztam volna császárt??? Kép
panni2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?