Új privát üzeneted érkezett!

Davallia!

Miért vagy veszélyeztetett? Bocs, lusta vagyok visszaolvasni.
Fekvés tényleg rossz lehet, én mellhártyagyuszival sem bírtam, inkább begubóztam magam két takaróval a fotöjbe, és gép... Kép

Én általában kaja után érzem, vagy testhelyzetváltoztatáskor, azaz, amikor mondjuk lefekszem a hátamra kicsit.
Este aktív szokott lenni eléggé, próbáld meg a kezed a pocidra tenni, jobban érzed, hogy mi újság van.
Mondjuk én még azt is szoktam érezni, amikor megfordul, először egy kis feszítést, aztán egyre nagyobbat, és olyankor érzem is a kezemmel, hogy kinyomja a hasfalat a drága Kép
Jó érzés, de soxor nyomja a hólyagomat, vagy ilyesmi, olyankor simizem kicsit, meg mondom neki hogy jöjjön feljebb, és hallgat rám, ez nagyon tetszik Kép

Ja! Próbáld ki, hogy a kezed a hasadon félig ülő helyzetben, és énekelsz neki. Akármit. Biztos lehetsz benne, hogy reagálni fog a hangodra! Kép

Sisotris
17+4

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

A sós víz még viszonylag reálisan hangzik, hiszen fertőtlenít, na de a selyemsál...
Olvastam, és azt hittem hirtelen, hogy a mondat vége így fog hangzani:

...a másik végét pedig kössük a csillárra...

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!
Bocsi, de nem tudok most visszaolvasni.
Kérdeztem, hogy tud-e valaki szociális ügyben valamit? Segélyekkel kapcsolatban. Nem csak anyaságival. Hanem például anyukámat én ápolom, mert rokkantnyugdíjas és mozgássérült is. Sajna a táppénzem minimális és lassan már alig tudunk megélni.
A másik kérdésem az a TB-vel kapcsolatos. Mindenki szerint átvágnak a táppénzszámításnál. Tud valaki olcsó könyvelőt, aki utána tudna nézni? Vagy esetleg valaki ért hozzá? Elvileg kb 10-12 papírt kellene megnézni. Annyira el vagyok keseredve. Eddig nem akartam feldobni ezt a témát, mert szégyellem. Pedig normális körülmények között lakunk, mindenünk megvan. A lombik volt nagyon sok. Most tartunk 330-350ezer Ft-nál.Kép
Sajnos veszélyeztetett terhes vagyok, így nem tudok visszamenni dolgozni. De lehet, hogy megkockáztatom. Talán ha két hónapra is visszamennék jobb lenne. Mert most 25-40ezer Ft között kapok, de ha visszamennék, akkor 90-100e között kapnék. Nagyon sokat számít a 30.000Ft is. de lenne olyan hónap, amikor 60ezerrel többet keresnék mint most.
Jajj, nem tudom mit tegyek. Teljesen tanácstalan vagyok. Azt hiszem, hogy a szülés után nem tudok adni a dokinak pénzt. Egyszerűen nem tudom kigazdálkodni. A rezsink 75-85e között van. A párom nagyon keveset kap, mert a fizetésének 40%-át leterhelik gyerektartás végett. Õ, kb. 60.000Ft körül kap. A lombik miatt személyi kölcsönt is vettünk fel és azt is kell törlesztenem. Havonta a dokimnak is 5000Ft-ot kell adni vizitdíjként. Segélyt tök ciki kérni, de megtenném. Hiába, kénytelen leszek én is sorban állni. De nem tudom, hogy milyen lehetőségeim vannak, vagy hova is forduljak.
Tudom, nem ide tartozik ez a téma és nem is fogok erről többet beszélni.
Szóval teljesen el vagyok havazva. De tudjátok, NEM bántuk meg! Szeretjük a babánkat!
A másik csalódás pedig a Kaáli Intézet felé van.
Mert ők állnak partnerkapcsolatban egy alapítvánnyal, ami a gyógyszerköltségek tulnyomó részét visszatérítették volna ha a doki kitölti a papírt (azzal még nem is lenne gond), de áfás számlával kell rendelkezni a gyógyszerkről. Ezért van az, hogy a Kaáliban (a helyszínen)meg lehet vásárolni a gyógyszereket/injekciókat. Ott csak elveszik a recepteket. Szerintem utána kiváltják (mert tudja mindenki, hogy ők is a délinél váltják ki a recepteket), természetesen áfás számlát kérnek róla és lenyelik a pénzt. Biztos valahogyan meg tudják oldani. ez felháborít! Na mind1.
Nem akarok senkit sem zavarni ezzel.

Lehet, hogy most azt mondjátok, hogy akkor minek kellettt nekünk a gyerek. De eddig jó körülmények között éltünk. Nem voltak ilyen jellegű problémáink, csak a gyógyszerek miatt. De a gyereknek nem lesz hátránya ebből. Azért fogjuk tudni etetni és öltöztetni, meg tisztán tartani. Nem ezzel van a gond, hanem, hogy jól átvágják az embert. Sajnos mindenre oda kell figyelni. ezek után még egy tollról is áfás számlát fogok kérni. Kép
Na legyen szebb estétek!
Sorry, hogy ezzel zavartalak titeket.
Sziasztok!
Angelani
21+3

Kép
angelani

Angelani!

Ne minket sajnálj, engem pl. egyáltalán nem zavartál, sőt majdnem sírvafakadtam a sztoridon... Kép

Szerintem ez teljességgel lehetetlen, tényleg keress valakit, aki ért hozzá! Ismerősök, barátok, rokonok munkahelyén nincs olyan könyvelő, bérelszámoló, akivel jó viszonyban vannak?

Egyébként azt sem értem, hogy aki magánrendelésért elkéri a pénzt, az miért húzza le a betegeit még a kórházban is? Vagy csak az én dokim ilyen "egyedi" eset, hogy nem kér semmit a szülésért?

Fúúú, megyek, leiszom magam!

Sisotis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

ANgelani, az index.hu fórumon Gyás, gyed, gyes/egyebek alatt tudnál erről bővebb infót szerezni.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=40870116

Egy Szakbarbár nevű illető van ott, aki sokat segít, válaszol a kérdésekre, ha ráér.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Tök jó, a saját nevem nem tudom leírni..

Viszont!

Még egy mese, ez nem rémisztő, ellenben három kismalac... KépKépKép

http://www.wadkorte.atw.hu/The_Malacis%5B1%5D.mp3

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok,
csak vmi eszembe jutott Siso írásáról: ugye tudjátok, hogy hanyattfekvésből felülni hasizomból tilos? Főleg a 2. harmadtól. Oldalrafordulni, könyök, kinyom. Hasazni sem szabad, max egészen spéci gyakorlatokat, amiket a terhestornán mutatnak, könnyítve.

Angelani,
sajna csak 1 évet végeztem a könyvelősuliból, a saját és a család adóbevallása még csak-csak, de tb, meg ilyenek...Kép Nagyon sajnálom, azt is, hogy ilyen helyzetbe kerültetek, és azt is, hogy nem tudok segíteni.Kép

üdv
p 19+2
penna

AngelaniKép,
nehogy szégyenkezz emiatt a helyzet miatt. Részemről minden elismerésem a tiétek... nem is érzem igazságosnak, hogy nekünk már a második babánk jön (és mindkettő első próbálkozásra sikerült), miközben nem is terveztük egyiket sem konkrétan, csak úgy abbahagytam a fogamzásgátlót. Ti meg mennyit küzdötök, és tényleg horibilis kiadásokkal járhatott...
Sajnos konkrétan nem tudok segíteni, de szerintem tuti van más megoldás, mint visszamenni dolgozni veszélyeztetteten. Inkább próbáld meg ezt kikerülni, nehogy baja essen a várva várt babátoknak. És így látatlanban is biztos vagyok benne, hogy nagyon jó helyre érkezik hozzátok...
Ja és még annyi, hogy részemről nagyon szívesen meghallgatom bárki búját- baját (ahogy annyiszor meghallgattatok már engem isKép), úgyhogy ha kikivánkozik, szerintem ez a megfelelő fórumKép!!!
Kati
24+1
Vendég

Én tudom ááám, bibííí!! Kép
Ráadásul rosszul is esik már az eleje óta, úgyhogy nem is próbálkozom vele. Párom keze + én karizmom segít a kanapéról való feltápászkodásnál is!

Csak óvatosan!

Sis
17+4

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Megann!Kép

Babakocsit a babaszoba.hu-n vettünk 26.000-ért 2 funkciósat.

De van ott mindenféle és jó áronKép

Sok sikert!Kép

Mea
mea

EdinaKép,
azt terveztem, hogy a Praxisba mennék a XI. kerületbe. Nem, mintha nem lenne a város másik végén, de csupa jót hallottam róla. Igaz, időpontot konkrétan még nem kértem, mert nem tudom, hogy fogok ráérni, de állítólag elég pár nappal előbb telefonálni...
A terheléses cukorra legkésőbb keddig EL KELL MENNEM, mert eddig csak húztam halogattam, de kedden már apa is velem tud tartani. Muszáj, hogy valaki öntse belém a lelket, mert teljesen ki leszek bukva, az fixKépKépKép!!! magamtól valószinű a kórház mellé mennék, kell a támasz, aki betámogatKép...
Te mész 4D-re???? Vagy megelégszel a 60 %-os "bizonyossággal"???
Kati
Vendég

Sziasztok!

Lányok!
Nagyon köszönöm az együttérzéseket!
Igazán jól esik, hogy megértetek.
A szakbarbár nagyon kedvesen válaszolt a kérdésemre, de a papírok nélkül nem tudja megállapítani, hogy valóban ennyi jár-e. Persze így is segített valamelyest. Hát én is csatlakozom a kisebbséghez (nem fajgyűlöletből írom!!!!), de szerintem már a többséghez, mert egyre rosszabb az anyagi helyzete ennek az országnak.
Képzeljétek el!
Tegnap óta a babóca befele mozog.
Nem tudom másképpen leírni. Egyszerűen nem a hasfalnál érzem, hanem egész mélyen, mintha már a derekamnál mozogna. Fura érzés, de tuti, hogy Õ azKép
Ezt már nem lehet semmivel összekeverni. Mintha a beleimet taposná. Végülis nem hinném, hogy ez baj. az a jó ha érzem a mozgását. Ez nagyon megnyugtat.
Jajj!
Egy pozitívum!
Ma a 7-es buszon át akarták adni a helyet. Hihetetlen!
Utána a piros 20-asra akrtak elsőként felengedni.
Már jól látszik a bálna testemKép
Holnap csinálok fotót és felteszem. El fogtok ájulniKép
Na meg holnap visszaolvasok mindent. Már hulla vagyok a sok idegességtől is!

Legyen szép estétek-Babás álmaitok!
Sziasztok!
Angelani
21+3

Kép
angelani

Ani!
Én is érzem hátrafelé, sőt, néha a gyomromban, és a méhszájamnál Kép Biztos lehetsz benne, hogy nem baj!

Jó éjszakát mindenkinek!

Sisotris
17+4

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Angelani!

Én is nagyon szomorúan olvastam hogy ilyen nehéz helyzetbe kerültetekKépKép
És nehogy azt hidd hogy bárki is bírálna, hogy "ilyen" körülmények között gyereket vállaltok!
Ez az ami mindenkinek járKép, akár jómódú, akár nem!!!

Én könyvelő vagyok, de azt tudni kell hogy a TB egy külön szakma, én sem konyítok hozzá!
Mivel csakis nagy társaságoknál dolgoztam eddig, kizárólag számvitellel foglalkoztam,így rám sem ragadt semmi ebből a támából!

Amit viszont javasolni tudok és nem TB-ügy.
NE SZÉGYELJ SORBA ÁLLNI SEGÉLYÉRT!
Minden Önkormányzat oszt valamilyen úton módon és jogcímen segélyeket, szerintem ha csak egyszer kapsz 10 ezer forintot, szerintem nektek az is segítség mégha nem nagy akkor is.
A tesóm pl rendszeres gyereknevelési segélyt kap, mivel egyedül neveli a 2 gyerekét anyám lakásában és nincs bejelentett munkahelye.
Szerintem próbálj meg érdeklődni az önkormányzatnál, szerezd be a formanyomtatványokat,(ezek a formanyomtatványok többnyire a jövedelmekre és a rezsiköltségekre is kitérnek) és ne feledd, NE SZÉGYELD, MERT OTT SOK OLYAN IS VAN, AKI IGAZÁBÓL RÁ SE SZORUL MÉGIS OTT VAN!!!! És ha most valamilyen oknál fogva nincs jogcím amire kaphatnál valami kis pénzt, mindenképpen kérdezz rá, hogy a baba születésekor esetleg milyen lehetőségeid vannak!Szerintem ha máskor nem, akkor biztosan kaphatsz valamit!
Sok sikert!

Sis!
Hát igen.....ez a gyógyszeripar!
Ezért van az, hogy amig régen recept nélkül szóba sem álltak az emberrel, most ha lemegyek a patikába, és olyan gyógyszert kérek ami receptköteles, akkor maximum int egy ejnye-bejnyét a patikárius aztán nyugodt szívvel beblokkolja és bepakolja a szatyorkádba a bogyókat...Nálunk legalábbis így működik itt a sarki patikában..
Ez a kapitalizmus!!!Kép

Légyeg a lényeg:LÁNYOK!MILUPA POCAKKRÉM DM-BEN A LEGOLCSÓBB EDDIG!!KépKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Nemesek!

Melyik sarok az???

Megyek morfiumért egyből! KépKépKépKép

(á dehogy)

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Megann, mire jó az a pocakkrém? Én sima testápolón kívül nem nagyon kencézem.

Tali ügyben én rugalmas vagyok, szóljatok ha van konkrét időpont!

Kép

Kép
prüntyi

Párocska kijavított, és igaza van...

Kokó-oldatot inkább!!! Attól mozog csak igazán a bébi!

(leállok, mert szegény halálra rémül)

KépKépKép

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Angelina!

Nekem a könyvelő cégnél intézik a TB-t megkérdezhetem, ha akarod.
Valamint januárban volt egy teljes TB ellenörzésem a cégnél/Tavaly ősszel volt egy bokaszalag szakadásom, munkaidőben, ezt vizsgálták, hogy tényleg így volt e/ és egy nagyon korrekt, segítőkész hölgy volt. Tudom a nevét és mhelyi számát, esetleg őt meg lehetne próbálni.

Lánykám kezéről nem került le a gipsz, még egy hétig marad. El is pityeregte magát.
Holnap vígaszként csinálok neki gyümi tortát, no meg névnapja is lesz.

Jóccakát

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Hali!

Felhívtam a dokit, és átestem első csalódásomon vele kapcsolatban (el is kenődtem rendesen), mivel minden vizsgálat nélkül mondta, hogy akkor ír fel kúpot. De hát honnan tudja, hogy mire?Kép Ráadásul roppantmód sietett letenni, kb. fél percig beszéltünk összesen. Na mindegy, elmentünk a receptért, használom a kúpot, és amikor két hét múlva megyek hozzá, kérek egy tenyésztést, meg elmondom a kételyeimet, kíváncsi vagyok, hogyan fog reagálni.Kép Viszont egy jó dolog történt, amikor várakoztunk, találkoztunk a férjem munkatársnőjével, aki szintén terhes, nem is tudtuk, hogy ugyanahhoz a dokihoz járunk.Kép

Angelani,
sajnálom, hogy ilyen rossz a helyzet, nem tudtok elmenni Szakbarbárhoz személyes tanácsadásra? Hátha tud mondani valami okosat. (Mondjuk nem tudom, mennyit kér érte...)

Most ennyi, rohanok aludni, mert újabban a lánykám fél kilenc helyett fél nyolckor ébreszt, és nagyon hiányzik az az egy óra.

Kóbor
21+1
kóbor

Angelani,
Szomorúan olvastam soraidat. Kép Nyugodtan menj el segélyt kérni, nem szégyen az! El tudtok menni Szakbarbárhoz?

Kati,
De, megyünk még 4D-re, de majd csak 1-2hónap múlva, de mi is a Praxisba. Én a Bálinttal is ott volta, és jó volt, bár olyan érzésem volt, hogy futószallagon megyünk a vizsgálatra, és amikor vártak, akkor kevesebb idő jutott ránk, de ott legalább hozzáértő szakember végzi a vizsgálatot. A Babanet főoldalán tudod regisztráni magad, és akkor 1000Ft kedvezményt kapsz.

Felébredt Bálint,
Szép napot!

Edina
22+1

nedinabp

Angelani,

Jó ötletem nekem sincs, de szeretnék együttérezni veled. Nem könnyű a helyzetetek, le a kalappal előtted hogy a terhesség mellett még ennyi terhet elbirsz. Nincsen abban semmi szégyellnivaló, ha az ember anyagi nehézségbe kerül, mindenkivel bármikor megtörténhet, az élet eléggé labilis ehhez.

Nem tudom miért vagy veszélyeztetett terhes (és hogy mennyire veszélyeztetett), de szerintem is jól gondold meg, hogy ennyi küzdelem után érdemes-e kockáztatni hogy visszamész dolgozni. Persze ha a munkahelyeden megértőek, és nyugis a munka, és nem az a fajta veszélyeztetett vagy, akinek egész nap feküdni kell különben kipotyog a baba... tehát sok "ha" van ebben a mondatban, és alaposan át kell gondolni hogy mi lenne a jó.

A kérdésem az, hogy ha most kihúzzátok, akkor rendeződni fog-e a közeljövőben a helyzet... mert ez is tényező. Hogy fogjátok megoldani az anyagiakat a baba után?

Fel a fejjel, ne felejtsd, hogy valahogy mindig lesz. Én bizom benne, hogy sikerül megoldást találnotok.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kóbor Én a helyedben a dokis beszélgetés után elmentem volna az SZTK-s nőgyógyászatra és kértem volna kenetet, még mielőtt el kezdeném használni a kúpot! Én ezért hagytam ott annó a dokimat, aki akkor már kb 10 éve volt a nőgyógyászom, mert feltűnt, hogy minden hónapban ír fel kúpot, de sose tudni mire, és mondanom sem kell, hogy teljessen tönkrement a hüvelyflórám, 1 évembe telt helyrehozni! nEM SZABAD AZ ILYET RÁHAGYNI A DOKIKRA! pLÁNE NEM TERHESSEN!!!

dE MÉG MOST SEM KÉSÕ KENETET VETETNI!

Pr.22

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

A pocakkrém kimondottan a terheseknek van kitalálva, olyan anyagokkal, ami segíti meggátolni a strikák kialakulását, puhává, rugalmassá teszi a bőrt, felkészítve a hirtelen fokozott nyúlásra!Kb ennyi a lényeg!

(Saját véleményem: Hiszi a pisziKép, a strika is genetikai adottságKép mint a narancsbőr, vagy a fogazat, valakinek egyáltalán nem alakul ki terhességi csík. Azért a saját megnyugtatásomra használom, ezen már ne múljonKépKépKép
A védőnő is ajánlotta, mondtam neki hogy minden nap testápolózom a hasam, azt mondta az is nagyon jó, úgyhogy aki nem tud ilyen spéci kencét venni, az se keseredjen elKépKépszerintem pont azt a hatást éri el egy tápláló-hidratáló testápolóval, mint ezzel a spéci cuccal!A lényeg hogy kenjük valamivel, ha lehet, napjában többször isKép
Ja és van Wichy is kb 5000 ft-ba kerülKépKépKépKép
Sejtitek, itt áll hegyekben a fürdőpolcunkonKépKépKépKép
Azért majd a kozmetikusomat megkérdem, nem tud e valami tuti jó boszorkánykeveréket!KépKépKépKép

Megann 21+5

Kép

Kép
megann

Lányok, nektek is kellett az adókedvezményhez a párotok munkahelyének az igazolása is?

Mi úgy szertnénk, hogy a férjem kapja a kedvezményt, de ott van a papíron, hogy az én munkáltatómnak is alá kell írni, és ő is kap egy példányt.

Neki mi köze a férjem kedvezményéhez, ha én egyszer lemondtam róla?

Uxi
15+2

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi, passz! De szerintem azért kell, hogy két helyen ne igényeljétek egyszerre.

Kép

Kép
prüntyi

Uxi!
Nekem nem kellett! Csak igazolta a korházi védőnő, hogy betöltöttem a 90.ik napot és azt a papírt a férjem adta le a munkahelyén és már meg is kapta az elsőt Kép
De miért kell a Te munkáltatód pecsétje???

Tmarie 19+5
tmarie

Megann!
Akkor Te csak otthon fogsz tornázni?
Hát mi is most kiköltekeztünk Franciaországban, sajnos drágább lett, mint amire számitottunk (de hát az ő minimálbérükhez képest, ami 1100 euro) az árak is jócskán magasabbak, főleg a szolgáltatásokra.

Penna!
Fel tudnád tenni a táblázatba, hogy Mirabella lesz a lányunk Kép
tmarie

Megann,
kicsit megijesztettél. Kép
Sajna, nekem krónikus mandulagyulladásom van. Sok -sok éve már együtt élünk, megszoktuk egymást Kép
Tegnap voltam a nődokimnál, neki említettem, hogy fáj a mandulám, de mint látom ő abszolút de gyógyszerellenes, mivel minden leletem normális, a baba is rendben van, azt mondta szigorúan, hogy semmit ne szedjek be!! Ha pár nap múlva nem érzek javulást, akkor keressem fel az orvosomat (egyébként ismerik egymást) és esetleg felír vmi gargalizálót.
Lázam nincs!
Annak az ismerősödnek volt láza??
köszi
szmercsa
szmercsa

Prüntyi,
első elkeseredésemben nekem is rögtön a dokiváltás jutott az eszembe, de adok neki még egy esélyt, és legközelebb megbeszéljük a dolgot (majd készülök előre, mert én eléggé "nyuszi" vagyok, nem szeretek konfrontálódni, de ha muszáj, akkor muszáj). Az sztk-ba szerintem már tök fölösleges elmenni, mert tegnap este elkezdtem használni a kúpot, és ilyenkor már nem mutatna valódi eredményt a tenyésztés (volt már hasonló az előző terhességemnél, amikor kórházban voltam, az első doki csak úgy felírt kúpot, a második doki ezek után azért vett kenetet, de azt mondta, hogy már nem ér sokat). Ráadásul nálunk az sztk is fura hely (mondjuk sosem írt fel a doki tenyésztés nélkül gyógyszert), meg van szabva, hogy kihez kell járnod (házidoki alapján), és nem mehetsz máshoz, csak sürgős esetben (be is tartatják). Éljen a szabad orvosválasztás!Kép Nos, az a doki, akihez tartozom, amikor megtudta, hogy az Istvánban szeretnék szülni, rögtön úgy reagált, hogy akkor keressek ott egy dokit, és járjak hozzá, és utána úgy is viselkedett (kvázi elküldött).Kép Egyszer meg, amikor helyettesnél voltam, az olyan kúpot írt fel, amit egyáltalán nem lehet szoptatás alatt használni (több helyről megerősítették), pedig mondtam, hogy szoptatok. Szóval a fene egye meg az egész helyzetet, Magyarországon az a legjobb, ha nem beteg az ember... Egyébként szedek Acidophilus+Bifidus kapszulát, állítólag hosszú távon az a hüvelyflórára is hat, hát, remélem, tényleg van benne valami. De mindenképpen megbeszélem a dokival, hogy leközelebb nincsen kúp tenyésztés nélkül (most nem is tudtam vele beszélni, mert csak kiküldte a receptet). Ha ez neki nem nyilvánvaló, akkor mindenképpen elgondolkodom a váltáson.
Kóbor
21+2
kóbor

Sziasztok!

Csak ismételni tudom magamat.
Nagyon köszönöm a sok együttérzést.
az igazság az, hogy 2003-ban 9 hónapig részmunkaidős voltam. Januártól szeptember végéig. Októbertől már teljes munkaidőben dolgoztam. Tavaly 2004. augusztus 19-től vagyok betegállományban. A betegállomány kiszámításánál a munkahelyem csak a részmunkaidős időszak után számolja ki a pénzt. A többi hónapot nem veszik figyelembe. Viszont a baba megszületése után, már a 2004-es jövedelmem után fogom kapni a pénzt. Ez valamivel több lesz mint most. De a bib, hogy szeeptembertől decemberig már kevesebbet kaptam a táppénz miatt. Tehát megint nem lesz túl magas, de azért lényegesen több lesz szerintem. Az igazság az, hogy most az is betette a kaput, hogy a páromnak adóvisszatérítés ügyben 56.000Ft-ot kell visszafizetnie. Ez is egy kicsit gáz. Ezért keseredtem el oly hirtelen. Szóval a gyermek megszületése után már több lesz a jövedelmem, lemegy a párom törlesztése az apeh felé. Remélem lesz sok tejcsim és a baba jól fog lakniKép
Pelenkát, tisztálkodási szereket olcsóbban tudunk vásárolni (a volt férjem jóvoltából). Tehát nem ez jelenti a fő bajt. A gyerek nem fog megérezni semmit a rosszabb anyagi helyzetből.
Utána már csak jobb lesz. Lemegy a törlesztésem a bank felé (még 8 hónap).
Én csak a szülés utáni költségtől félek. A doki hülyét fog kapni, hogy nem tudunk adni neki 50.000Ft-ot. Mit tegyek? Legfeljebb nem megyek többé hozzá. Úgysem tud mit csinálni. Nem perelhet beKép
A védőnő is rosszul van ezektől a dolgoktól.
A doki erre esküdött fel. Örüljön neki, ha egyáltalán kap valamit.
Na mind1.
ezennel lezárom ezt a dolgot. Nem érdekel tovább.
ezen is túl leszünkKép

A veszélyeztetett terhességemre visszautalva:
17 éves korom óta PCO-s voltam.
Mindenféle hülye kezeléseket kaptam. Kórházról kórházra jártam. Végül 2001-ben félig kipakoltak, volt egy baloldali tuba plasztikám is. Mindkét petefészkem felét kivették, kivágtak mindenből. A fél méhemet és utána jobb oldalról húzták szét, hogy teljes legyen. A lombik miatt is automatikusan veszélyeztetett lettem, de nem ez volt a döntő. A múlthónapban is vérezgettem egy kicsit. Szerintem el is meséltem, hogy fél éjszaka nem aludtam. Utána is volt hasonló. A védőnéni is inkább fekvést javasol és sétákat. Ahhoz képest hetente 3X átrendezzük a szobát és egyedül vezetem a háztartást. Anyukám beteg, nem igazán tud sok mindent csinálni. A bátyám meg egy lusta here. Róla is írtam valamikor meg a hülye csajról aki ide jár. Tudom, mindenkinek meg van a maga keresztje. Én cipelem is. Jó nehézKép
De nem adom fel! Eddig is kitartottam valahogy.

Van már valaki hasán halvány csíkocska?
Nekem nem igen van, pedig elég nagy a "belem"Kép
Én csak testápolóval szoktam kenni magam, már amikor viszket a bőröm a szárasságtól.
Hallottam mindenféle krémekről, amik eltünteik a terhescsíkokat. Nekem a combomon van inkább a hájtólKép
Még nem vagyok 60kg, de sokkal többnek látszom.
Most el kell mennünk, de visszajövök és teszek fel képet.
Jót fogtok nevetniKép
Puszi mindenkinek!
Angelani
21+4

Kép
angelani

Szia Angelani!
Remélem, hogy minden megoldódik, a lényeg az, hogy egészséges baba legyen és hogy a szülei szeressék!
Hiába vannak, akiknek sok pénzük van, de mit sem törődnek a gyerekkel. A gyereknek szeretetre van szüksége és azt biztos, hogy meg fogod adni Kép))
Minden más meg majd jönn.
tmarie

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy "betörök" közétek,de kérdezni szeretnék tőletek(mindannyiótoktól)valamit,ami most nagyon foglalkoztat!
tegnap voltam a védőnéninknél,aki nagyon aranyos és kedves,de szerintem egy kicsit túlaggódja a dolgokat.
Azt mondta nekem ugyanis,hogy semmi zöldséget és gyümölcsöt ne egyek meg,ami nem biopiacról,vagy olyan megbízható helyről származik,ahol tuti,hogy nem permetezték és nem használtak egyéb vegyszert sem!!!
Hááááát én nem tudom....Ti hogyan oldjátok/oldottátok meg ezt a dolgot/egyátalán mi a véleményetek erről????
Nyilván én is mind mindenki a legjobbat szeretném a babámnak,de ez azért egy kicsit túlzás nem?nem hiszem el hogy mindenkinek lenne lehetősége rá,hogy ilyen helyről vásároljon.....Kép
Légyszi írjátok meg a véleményeiteket!!!!!
Most még pillanatnyilag szedem az Elevitet,a dokim a 16.hétig javasolta,azt mondta utánna nem lesz már rá szükség....ezt én is így gondolom,hiszen úgy terveztem,hogy jól végigeszem majd a tavaszt+a nyarat,hiszen a babám csak november elején születik majd meg!Kép
Na de akkor normális,sima zöldségestől ne is vásároljak????!!!!
Szerintetek?????

Nagyon köszi:
annamami a télibőlKép
12+5
annamami

Annamari,

Szerintem nyugodtan egyél normális gyümölcs-zöldséget, csak mosd meg alaposan... tényleg jobb a bio, az tagadhatatlan (már olyan szempontból hogy nincs agyonpermetezve, meg eleve olyan földben termett, amiben előirásszerűen nem lehet vegyszer) de hát nem kifizethető.

Tehát szerintem inkább egyél rendes piaci gyümölcsöt, mint semmifélét, azzal a felkiáltással, hogy csak biot szabad... de ez magánvélemény...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani! Eszedbe ne jusson visszamenni dolgozni! tessék szépen pihenni, ha már ennyi áldozatot meghoztatok azért a kis babóért, hát most már ne tedd ki ilyen megpróbáltatásnak! Le a kalappal előtted egyébként, és (mindenkinek persze, de) nektek külön nagyon drukkolok, hogy szépen megszülessen a babátok.

Lányok! Én 590,-ért vettem pocakkrémet, 100 ml, Sanosan Schwangerschafts-creme a neve, német gyártmány, és a Babyfun-diszkontban vettem a Csalogány utcában (Moszkva tértől 2 percre).

Annamami! Persze, az lenne az ideális, hogy mindent biopiacról, meg szomszéd nénitől, aki most hozta be a földről, de ezt legtöbben nem tudjuk kivitelezni. Én mindent jól megmosok, ha van lehetőség, a Lehelen én is az őstermelőktől vásárolok, és megkérdezem, hogy mivel volt permetezve a zöldség vagy a gyümölcs. Szerintem még mindig jobb, hogy eszünk ilyesmit jól megmosva, mintha nagy félelmünkben lemondanánk a róla. Szóval szerintem próbáld meg könnyedén venni ezt is, ne parázzuk túl magunkat mindenen!

Bodza 20+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Kóbor,
Nem azt mondtam, hogy az első után váltsál dokit, hanem csak az a lényege, hogy kenet nélkül ne kezd el a kúpot! Kenetet most is tudsz SZTK ban csináltatni, és utána dönts! Én ráfáztam, hogy az első ilyen után még mindig kenetek nélkül kaptam kb 4-5 hónapon kerestül hüvelykúpot! Nem folyamatosan, hanem az első kezelés után megjött, majd pár napig jó volt majd egy hét múlva megint volt valami gubanc, viszketés, majd elmentem a dokihoz, írt egy másik kúpot...stb.

Pr. 22

Kép

Kép
prüntyi

RokicaKép BodzaKép

Köszi a gyors válaszokat,én is valahogy így gondolom....Képde azért a lelkem megnyugtatása végett gondoltam megkérdezek másokat is,mi a véleményük!Kép Igyekszem nem sokat parázni,de hát mikor először vár gyereket az ember lánya....KépKépKép...ez nem mindíg olyan könnyű....Kép
Mégegyszer köszönöm nektek!

annamamiKép
annamami

Annamami,
vélemény ugyanaz.
Biocucc elég drága, az nem bérből-fizetésből élő embereknek való sajnos.

Ha jól megmossuk a dolgokat, és idénynek megfelelőt választunk, tehát nem a most kapható magyar epret, ami tuti nem lehet még szabadföldi, hanem helyette inkább a spanyol importot, akkor szerintem semmi baj nem lehet belőle.

Én, hála égnek legalább annyit meg tudok tenni, hogy a közeli piacon veszem a zöldséget-gyümölcsöt, nem pedig közértből, vagy útszéli zöldségesnél.

De semmi para, ésszel, és nyugodtan Kép

Pusztok

Sisotris
17+5

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés:

Remélem mindenkivel minden Ok!
Mi növünk-növögetünk! A táblázathoz kiegészítés: Fiú, neve Benjámin Ádám Kép
Találkozót én is szeretnék, ha lesz szóljatok, bár nem tudom hova Kép Mármint szólniKép A telcsiszámom 06-20/464-0061, ha valki felírja magának akkor ezen el tudtok érni!
Ha legközelebb tudok, akkor teszek fel képet is!
Ne felejtsetek el Kép

Pocakpacni 23+6

Pussz: Pocak
pocakpacni

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés:

Remélem mindenkivel minden Ok!
Mi növünk-növögetünk! A táblázathoz kiegészítés: Fiú, neve Benjámin Ádám Kép
Találkozót én is szeretnék, ha lesz szóljatok, bár nem tudom hova Kép Mármint szólniKép A telcsiszámom 06-20/464-0061, ha valki felírja magának akkor ezen el tudtok érni!
Ha legközelebb tudok, akkor teszek fel képet is!
Ne felejtsetek el Kép

Pocakpacni 23+6

Pussz: Pocak
pocakpacni

Lányok,

Jó ötlet lenne megosztani egymással az olcsó bababoltok cimeit. Nem Brendonra meg MegaToysra gondolok, azt szerintem már mindenki tudja hol van.

De pl van valami Budaőrsi babadiszkont, ahol ugyan még nem voltam, de kiváncsi lennék a benyomásokra, ha volt már ott valaki. Akkor Bodza most irt a Babyfun diszkontról a Moszkánál. Az milyen volt Bodza? Árban meg kinálatban? Mi mindent lehet ott kapni?

Én "találtam" egy használtruha üzletet a Lehel téri piachoz közel, ahol babakocsikat is tartanak (már amennyit bevisznek hozzájuk, tehát változó és általában csak 2-3 darab). Elég jó minőségű cuccokat lehet kifogni olcsón.

Van még tapasztalat?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani:

Nézd meg ezt a linket, itt lehet Szakbarbárnak kérdéseket feltenni. Azt irja, bonyolult ügyekben személyes tanácsadást is vállal:

http://csaladinet.hu/index.php?module=profs&action=viewprofil&id=1760

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Szmercsa! A múlt héten voltam mandulagyulladással orvosnál. Mivel Õ antibiotikum ellenes, én meg Penicilin érzékeny vagyok, ezért nem írt fel semmi olyat, hanem egy receptnélkül kapható inhaláló sprayt ajánlott, ami gyulladáscsökkentő hatású, és terhesek ill. szoptató anyukák is használhatják. Bioparox a neve.

Angelani! Ne szégyelj segélyt kérni, mert nem az a szégyen. Én is megtettem. Bár nem sokat értem el vele. Semmi féle jövedelmem nincs, diplomásként egy éve munkanélküli vagyok és már nem jár a munkanélküli segély régóta. Próbáltam segélyt kérni, de nem kaptam azzal az indoklással, hogy a nevemen van egy fél lakás az ország másik végében, amiben az édesapám lakik, és nekem gyakorlatilag semmi hasznom nincs belőle. Hát ennyit a szociális hálóról... Remélem ha te megpróbálod, több szerencsével jársz.

Tegnap voltunk kint Gödöllőn abban az üzletben, amit Hari mondott a minap. Sajnos már ki van fosztva babakocsiügyileg. Akinek babahordozó/autósülésre van szüksége, az még jól jár, ha elmegy, mert csak 13 ezer forintba kerül a Hauck.

Ildi 24+0

Kép
vrucsincá

Ildi,
tehát Te sem szedsz semmi ártót, csak az a kis inhalálás? Mi árt jobban a Babónak, ha szedek valamit, vagy ha nem? Õ vajon mennyit vesz le abból, ha én beteg vagyok?? Kép
MI az ami már őt is érinti??? Olyan buta vagyok, semmit nem tudok erről KépKép Azt hittem ezt az utolsó 3 hónapot már megúszom, ha már a telet kibírtam, de nem Kép
szmercsa
26+4
szmercsa

Tmarie!

Igen valószínűleg csak itthon fogok tornázni!
Meg majd nyáron elmegyek az Istvánba arra a szülésfelkészítőre szerdánként!

Szerinted ez nagy gáz??Mármint hogy nem fogok járni sehova tornára???
Lányok, szerintetek is gázKép???

Bodza!
Lekőröztél pocakkrém ügybenKépKépKépNa nem baj, annál jobb...hátha valaki arra járKépKépKép

Lányok!
Megfőztem!Kép
A petrezselymes ujkrumplitKépKépKép
Olyan fini lettKépHát nem valami diétás kaja, de nem tudtam ellenállni továbbKépHorror ára van még, de megreckíroztam másfél kilócskátKépKép

Annamami!
Hát jó is lenne, ha az csak úgy lenne hogy mindenből a biot!Kép
Én is fogadkoztam, hogy tuti azt fogok enni, miután megtudtam hogy terhes lettem, de egyrészt tök kevés a biopiac, másrészt megfizethetlen, harmadrészt én szeretem a frisset!
Így nem veszek hatalmas mennyiségeket, így viszont lehet hogy pont hét közepén fogy el a pari, vagy az ubi, és akkor irány a közeli zöldséges!

Megann 21+5

Kép

Kép
megann

Szmercsa!

Ne haragudj, én nem akartalak megijeszteniKép
Sajnos nem tudom, hogy volt e láza az ismerősnek, mert elég távoli!
Én csak óvatosságra akartalak inteni, hogy inkább kérdezz meg több orvost, mint egyet se...

Lányok!Kép
Egyébként én tiszta para vagyok már megintKép
Van ez a CMV vírus, (a Kismama e havi számában) írnak róla!Kísértetiesen hasonlít a ToxoplazmáraKép

Nálam ezt se szűrték! Nálatok???
Ebbe csak az a bosszantó, hogy az egy dolog hogy nem szűrik automatikusan, hanem még beszélni sem beszélnek róla!

Nekem pl a fizetős 4D-s uh-n mondta a hölgy először ezt a betegséget!

Szerintetek menjek egy ilyen vizsgálatra is? Vagy inkább hagyjam mert ugyanugy járok mint azzal az átkozott Toxo-val.
Ráadásul a 22. héten már nemigen tudnak ugyse mit csinálni, és erre még gyogyszer sincsKép, vagy legalábbis nem írnak rólaKép

Esetleg az is szóba jöhet, hogy jól nyakonvágtok, hogy fejezzem már abba a folytonos nyomozgatást, meg aggódástKépKépKép
Help!!!!!!KépKépKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Bababoltilag én is egyet értekKép
Nem azért mondom, mert most rosszul állunk, hanem már ezelőtt is így gondoltam. Attól mert még valami többezer forintba kerül (a drága bababoltokban), az még nem biztos, hogy annyira jó is. A másik, hogy a picik úgy nőnek mint a bolodndgomba (szerencsére)Kép és nem hinném, hogy sokszor rá tudnánk adni azt a drága rucit. Egyébként az első ruhácskáit azért "normális" boltban vesszük meg. De a többit már lehet, hogy használtan vagy olcsóbb helyeken. Példának ott vannak a nagyobb bevásárlóközpontok is. Van náluk rugdalózó akár már 500Ft-ért is. Nem egy ismerősöm ilyen helyeken vásárolt és az elmondásuk szerint a többségük nem ment szét a harmadik mosás után sem. Mert sokan azzal érvelnek, hogy azt az ember egyszer kimossa és már utána használhatatlan. Ez marhaság! Nálunk a házban lakik egy lány, akinek már a második gyermeke viseli a régi 300Ft-os, kínai boltban vásárolt ruhát. Volt olyan kising, amit 2200Ft-ért vett és két mosás után egyszerűen szétbomlott. Pont fél órája beszélgettem vele.
Jajj!
Mondtam már, hogy már megvettük a babakocsit és a kiságyat? Nagyon jókat kaptunkKép
A babakocsi 8000Ft volt. Használt, de nagyon jó állapotban van. Tök örülünkKép
A kiságy meg fantasztikus! pelenkázós, ágyneműtartós és polcos is. az 7000Ft volt.
Később ifjúsági ággyá alakítható. Szóval elég szuper cuccai lesznek/vannakKép
Csináltam foókat a bálna testemről.
Nem tudom, hogy fel merjem-e tenni.
Remélem senki sem eszik éppenKép Kép Kép
Utána visszaolvasok rendesen, mert láttam itt hasznos infókat krémekkel is kapcsolatban isKép
Jöjjenek a képek!
Felkészültetek???Kép
Vigyázat!
Angelani
21+4

Kép
angelani

Íme!
Kép

Kép
angelani

A másik! Kép

Kép

Kép
angelani

Mint egy vizilóKép
De már nem érdekel.
Majd lefogyok a szülés után.
2003-ban is március és szeptember között fogytam le 20kg-ot!!
65-67kg voltam és 45-46kg-ra fogytam le.
Be is utaltak kórházba, hogy mi lehet a bajom, de nem találtak semmit. Tehát én biztos vagyok benne, hogy le tudok fogyni.
Megpróbálok visszaolvasni.
Sziasztok!
Angelani
21+4

Kép
angelani

Angelani,
hűűű mekkora pocakod van Kép ez már döfi, 21 hetesen, GRATULA! KépKépKép
Megann,
javaslatodra beszéltem a belgyógyászommal is. Azt mondta igyak nagyon sokat, szedjem a C vitamint, és esetleg gargalizáljak, DE semmit ne szedjek be!!! És nyugodjak meg, nem lesz semmi gond. KépKép
És figyeljek arra, hogy a nózimból ne jöjjenek ronda dolgok, ugye érted mire gondolok Kép és bocsi a kifejezésért. Nyugodtabb lettem, köszi szépen KépKépKépKép
Képzeljétek, nekem ezen a héten teljesen megváltozott a pocakom alakja Kép feljebb jött az egész berendezés, és ezáltal nincs is akkora nyomás, nagyon kényelmesen érzem magam KépKép (csak a nátha ne lenne Kép)jobban is alszom, és iszonyatos erővel rendezkedik a kimanóm KépKép Nagyon érdekes Kép
szmercsa
26+4
szmercsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?