Bocs, hogy sokáig nem jelentkeztem, de teljesen lefoglalt a főnöknőm, meg a netünk is szórakozott.
Névnaposoknak és a szülinaposnak utólagosan sok boldogságot!!!!!!! Éljen!!!!
Új babákhoz nagy gratula és sok boldogságot!!!
Túl vagyunk a 2 hónapos oltáson. Nekünk a doki néni a dupla oltásokat 2 részletben adja be, 2 hét különbséggel. Ezt valahogy én is normálisabbnak tartom. A DiPerTe magában is iszonyat, minek fokozni? A végén még valamelyik hatóanyagtól beteg lesz, úgy legyengül. Szóval szegény doki néni ettől kezdve gyűlölt személlyé válik, pedig eddig a leánykám imádta: végig HANGOSAN röhögött rá, dumált neki mindig.
Edinka,
ha a kamilla, stb nem használ, akkor próbáld meg a csöpögtetés előtt (ha esetleg addig jutnátok) megnyomni a könnycsatornát és csak utána csöpögtetni. Nekünk bevált, megszűnt a gond és megúsztuk a könnycsatorna átszúrását!
Szóval amit csinálni kell (fájdalmas
) Az orra oldalán a szeme táján tapintsd ki a csontot, majd mutató ujjaddal a körmöddel befelé NAGY erővel nyomd meg az orrot. Ha jól csinálod, nem csak a gyerek üvöltését éred el vele
, hanem egy csomó trutyi is kijön a szeméből. Ezt kamillás vagy simán forralt vizes gézzel töröld le. Ezután a csöpp. Napi 4-5 alkalommal. A nyomás hatására kijön a baci, és nem csak a trutyi tetejét csöpögteted, hanem az egész csatornát fertőtleníted. Ráadásul a nyomásra esetleg kilyukad az a hártya, ami az egész gubancot okozza. (Úgy tűnik, nálunk ez történt!
) De remélem, idáig nem juttok!
Wester,
zöld kaki lehet túl evéstől, kevés evéstől, tápszertől, rég kakilástól, szóval szinte mindentől, ne aggódj!
Wica,
nekem a Libero pelenka is nagyon bevált (a 3-6 kg-os is), de a Pampers is. Popsitörlőben tényleg nagy a választási lehetőség, van vékonyabb, vastagabb, krémesebb, vizesebb. Én össze-vissza mindenfélét használok (sokat kaptunk), egyikkel sincs komolyabb gondom. Egyedül a Gabi, aminek a dobozától a falra mászom, mert nem tudom utántölteni sehogy sem.
Kata és a 9 hét + 1 napos Panna