Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Timur: nagyon boldog születésnapot kívánunk!
Kép

Babus, neked pedig boldog névnapot!

Tamesz
Mi itt vagyunk, de tényleg nagy ma a csend. ?anóm rajtam alszik, de már ébredezik.
Õ épp most tölti be a 2 hónapot! Akárhányszor visszagondolok a születésére könnyes lesz a szemem!

Emma, Gabii és a többi friss kisbabás anyukának gratulálunk, és sok boldogságot kívánunk!

Timka+Fanni
timka

Delfinke!
Szerintem jól döntöttél, hogy felhívtátok a csaj dokijátKép Nem lehetett könnyű, de legalább te megtetted amit lehetett.
A kicsi meg hátha kinövi az ekcémát.

Timka!
Fanni is mennyivel másabb mint voltKép Továbbra is nagyon szép!

Minden Móninak boldog névnapot!

Az én pindúrom éppen ma 4 hetes, nagyon telik az idő.(Sajna a cicim megint be van állvaKép)

Muki és Lizi

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Mi ma voltunk a kötelező 3 hhónapos szurin. Hát sajna ezt nem viseljük jól. Adélnak hőemelkedése van, és nagyon fáj a combikája (jó piros is).
Amikor fent van nagyon sír, szinte zokog. A cici sem nyugtatja meg. Egyszóval én ma igazoltan hiányzom közületek.

Delfinke!
Megértem, hogy felhívtad a dokit. Elismerésem a döntésedért. Gondolom a lelkednek most nem igazán jó, de gondolj szegény babára.
Ekcéma: Eleinte én is azt hittem, hogy Adélnak is az van. Szerencsére, csak a tejtől voltak a kiütései. Próbld meg a Sudocrem-mel kenegetni. Ekcémás tünetekre (a házipatika.hu-n olvastam, ill. a honlapjukon) nagyon jó.

Adél tegnap volt 3 hónapos. Ma voltunk mázsáláson is. A pici lányom 6,5 kg. A doktornéni szerint lassan fogyóznia kell.

Minden név- és szülinaposnak sok boldogságot!

Edit

Kép

Kép
ditke75

Delfinke!

Köszi! Kép Kép Tényleg ne haragudj, hogy kicsit keményebb szavakat használtam, de látod, legalább elértem velük a kívánt hatást! Kép Remélem, most már sokkal jobban oda fognak figyelni arra a kislányra, mert neki ARRA van szüksége, sokkal jobban, mint bármely más újszülöttnek!

Szia, Hello
hello

Sziasztok!

Én is Boldog Névnapot Kívánok a Mónikáknak! Kép

Timka

Nagyon édi ez a kép Fanniról és látom a háttérben ott a cicus is. Kép

Delfinke

Hát ez tényleg jó megoldás volt, hogy felhívtad a dokit, mert így a szakembereknek remélhetőleg sikerül meggyőzni őket, hogy rosszul bánnak a gyerekükkel és ők azt is tudják, hogy mikor indokolt valakit feljelenteni. Kép

Ekcéma nem jó, de reméljük kinövi. Kép

Tamesz

Bendegúz már 2 napja igen-igen nyűgös ő is folyton rajtam akar lógni és nem nagyon akar aludni sem.

ruz
ruzicsky

Timur, Boldog Szuletesnapot!
Minden Monikanak pedig Boldog Nevnapot!

Mi ma voltunk 40. hetes terhesek. A doki azt mondta ma reggel, hogy akar holnap, de lehet hogy csak egy het mulva el fog indulni a szules, az orvostudomany meg nem jott ra hogyan allapitsak meg pontosan - na ezzel sokat segitett... 1 oran at figyeltek a mehosszehuzodasokat es a szivverest is, mindent rendben talaltak. Ugyhogy nincs mas hatra mint turelmesen varni...

Ferjem belegondolt, hogy ha igy haladunk akkor anyosa elobb erkezik meg Brusszelbe mint a baba es ettol borsodzott a hata ;-))) Ugy megnevettetett, kozolte, hogy ha anyos elobb erkezik akkor majd kuld a baratoknak es kollegaknak - akik naponta kerdezik mikor jon mar a baba - egy szep kepeslapot, hogy " Varva vart anyos megerkezett, 75 kilos, 165 cm, nagyon edes, de kepet inkabb nem kuldunk" ;-)))))

Megyek szurcsolni egy kis malnalevel teat.
Speedy
speedy

Timka,Speedy
Köszönöm szépen!Kép
Nagyon édi a Fannis kép a bébiőrrel a háttérben.Kép

Ma voltam vizsgálaton,nst-én minden változatlan.Szombaton kell mennem megint és akkor néznek magzatvizet is,az nem fog nekem fájni?Volt valakinek?Ha nem lesz semmi probléma akkor két naponta kell mennem,hát azt nem igazán szeretném ,buszozgatni,fél délelöttöket várni,ma is úgy elfáradtam mint az állat,fáj mindenem.
De a férjecském ma igazán kitett magáért egy szavam nem lehet,nincs is.Kép

Speedy
Neked nem néznek magzatvizet?Én is iszom a málnalevél teát,remélem hasznunkra lesz.Kép

Delfinke
Ekcéma.Kép

Jól tetted Kép,hogy valamit tettél a babó érdekében,remélhetőleg anyuka agymosáson ment keresztül és megváltozik,én szeretném.

Timurr
Vendég

Delfinke!

Látom a téma már lezártnak tekinthető, csak a tapasztalataimat szeretném megírni.

Nekem is koraszülött a picilányom, igaz nem "annyira". Õ 32.hétre született 1650g-mal. A kórházból 1980g-mal engedték haza. Én rettegtem, hogy mi lesz itthon. A lelkemre kötötték, hogy ha éjszaka nem ébredne fel enni, akkor keltsem fel, mert kiszáradhat. Lillám az első hónapokban éjszaka óránként kelt enni magától, és én boldog voltam, hogy eszik. Azóta már átalussza az éjszakát teljesen magától, viszont egész nap tömi a pociját. KépKép Ha valaki eszik, akkor odaáll mellé, és közli, hogy "Hammm". Kép 11 hónapos lesz, és ő a szemünk fénye, büszkeségünk. Azért nekünk szerencsénk volt, nem kellett csak 12 óráig lélegeztetni, ezért nem is károsodott...,de, ha nem így lenne, akkor sem csinálnám máshogy!

Jó babázást és babavárást Mindenkinek!

Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok Anyukák!

NE haragudjatok, hogy idepofátlankodom, de lenne néhány kérdésem. Én most kezdem a 35. hetemet, és elsősorban arra lennék kiváncsi hogy ki használt különböző Homeopátiás vagy más Bio szert. Használt-e?! Illetve milyen dózisban.

Másik kérdés a babápolással kapcsolatban: Melyik tíousú palust vegyem (leányzó lesz a törpe) illetve melyik popsitörlőt? Minden hasznos tanácsot szívesen veszek, és hélésan köszönök. Mindjárt itt a nagy nap, és én kezdek izgulni.

Köszi:

Wica
34+1
wica

Drága Lányok!
Hétfő óta itthon vagyunk, de csak most tudok írni - visszaolvasni még nem sikerült -, mert teljesen le vagyok amortizálódva.
A férjecském megírta röviden, hogy megérkezett a mi kisnyuszink, én pedig ígérem írok részletes beszámolót és újra bekapcsolódok hozzátok, amint lesz 1 percem (miközben írom ezt az üzenetet már el kellett mennem szoptatni, most meg pucolnom kéne fejni, mert enyhén szólva beindult a tejem).
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm, hogy drukkoltatok, gondoltatok ránk, nagyon jól esett. Ne haragudjatok, hogy nem tudtam válaszolni és előbb jönni, de megmondom nektek őszintén, hogy a szülés utáni időszak eléggé megvisel.
Sok puszi mindenkinek,
e

Kép
emma8

Szép jó estét mindenkinek!
Tegnap Hanna baba a hasáról a hátára fordult pelus nélkül a pelenkázón. szombaton lesz 11 hetes. ÉS átaludta az éjszakát reggel 5ig durmolt. Szép névnapi ajándékot adott nekem.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Bencém újra visszatért a 2 óránkénti szopizáshoz. Én kezdek kikattanni, mert egy-egy evés kábé 40 percig tart. Van valami ötletetek, hogyan lehetne ezt kezelni?

Köszi:
Ági
agi_h

Timurr
A magzatvizemet a doki az uh-n keresztul vizsgalja. Azt magyarazta tegnap, hogy nezi mennyi van benne abbol a feher masszabol ami a babat vedi most (nem tudom a magyar nevet), hogy van-e eleg magzatviz es milyen a mehlepeny allapota.
2-naponta pedig mennem kell szivhang vizsgalatra, illetve a mehosszehuzodasokat is nezik. Majd ird meg, hogy nalad mit vizsgaltak, kivancsi vagyok!

Tegnap csalodott voltam mert fajasokat ereztem este 8-tol 11-ig, felorankent es utanna teljesen elmult. Ma reggel pedig semmi sem tortenik.

Mindenkinek szep Napot Kivanok!
Speedy
speedy

Sziasztok!

Jó régóta nem írtam. Közben megszületett a mi babánk is, Ákos, április 22.-én, 3750 g-al és 56 cm-el. Itt: http://www.gportal.hu/portal/kocsisne/ vannak képek róla.

Ruzicsky,
Megnyugtattál a beírásoddal, mert kb. Ákosnak is ugyanez a napirendje: reggel 7-ig alszik, utána gyakrabban szopizik, aztán délután megint egy nagyobb alvás, majd 3-tól kb. 8-ig gyakori szopik, utána megint nagy alvások reggelig. Éjszaka csak egyszer ébred fel enni. Én se sok rendszert találtam eddig benne.
Nekem a gyerekorvos azt mondta, ne engedjem másfél óránként szopizni ilyenkor, mert az túl sűrű, húzzuk ki legalább a két órát, de nincs szivem nyúzni szegénykét, elég neki a hasfájás is. Főleg, hogy ha bealszik, akkor 4-5 órákat is végigalszik egyhuzamban, és csak 7-szer szopik naponta így is.

KépKép
connie

Sziasztok!

Wica: málnalevéltea, málnalevéltea: nálam nagyon bejött, aztán caulophyllum homeós bogyó: ezt szedheted most is, aztán szülésnél, 5 perces fájásonként félóránként 5 golyócska. Arnica bogyó pedig a vérzés csökkenti, ezt a szülés napján kell elkezdeni, aztán szedni a gyermekágy alatt. A gátra búzacsíraolajba levendula, rózsa, aromacseppek és azt masszírozgatni, a szülés alatt a szülésznő, s ha mázlid van megúszod a gátmetszést. (Ezt én nem úsztam meg, igaz, csak picit vágtak, a többi viszont nagyon bejött: reggel fél hétkor látott orvos először: "Úristen, eltünt a méhszáj, nyomás fel a szülőszobára!" Hét óra tízkor megszületett s Kistündér, szóval villámszülés voltKép
Remélem tudtam segíteni!
Connie: gratula a babához!
Agi_h: ha megnyugtat, lehet ezt túlszátnyalni, mi közel egy órát szopizunk, igaz, 3 óránként. Tudom, nem jó próbáltam már levenni a ciciről de keserves sírás a válasz, pedig az utolsó 20 percben már nem eszik egy falatot sem... Az ötletek én is várom...

sziasztok,

Eszter+LucaZsófi 6hét 6 napKép
wester2004

Lányok!
Nekem is kérdésem lenne. Méghozzá az, hogy akiknek a babája végigalussza az éjszakát(mert nálunk is előfordul,hogy este 8-9-től reggel 4-5-ig alszik) az hogy oldja meg a cici dolgot? Pontosabban felkelnek-e fejni? Mert én ha véletlenül nem kelnék fel és kb 5-6 órán keresztül nem fejnék semmit, akkor azonnal bedurranással válaszol a cicim. Úgyhogy tök poén, amikor a Pindurtól alhatnék, akkor a cicim szól bele a durmolásba.

Köszi a válaszokat előre is!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Én is kérdeznék, mert a dokit nem érem el: ma zöld kakit produkált a Picúr, mennyire van okom félni? Nem lázas, nem sír, jókedvű, de én jól megijedtem..
köszi,
sziasztok,

Eszter
wester2004

Sziasztok!

Köszi a sok bíztatást az ekcémával kapcsolatban, én is remélem hogy majd kinövi(bár sok remény nincs rá) Kép!
Timi!
Szerintem a koraszülötteknek még nagyobb figyelemre és szeretetre van szükségük! Kép

Amúgy ma felhívott az ˝anyuka˝és olyan dolgokat mondott nekem, hogy a telefonom is belepirult! A telefont akkor csaptam le amikor közölte hogy neki legalább nem lesz olyan ronda dagadt fia mint az enyém! Szerintem a csaj teljesen be van kattanva! Kép

Wester!
A zöld széklet (én úgy tudom) attól van hogy túl sokat eszik; de lehet a tápszertől is(ha kap).
Az én Manócskám tápszeres lévén mindig zöldes szinűt produkál! Nekem mindig azt mondták hogy amíg a baba eszik és jókedvő addig minden oké! Kép

Ildi

delfinke

Delfinke
Ez a nő egy agybeteg,mást inkább nem mondok...

Connie
Gratulálok a nagy fiúhoz!Kép

Emma
Nagyon örülök,hogy itt vagy,majd ha tudsz azért számolj ám be mindenről!Kép

Mégegyszer,hátha
Szombaton kell mennem megint és akkor néznek magzatvizet is,az nem fog nekem fájni?Volt valakinek?

Speedy
Uh-án néztéknekem is,bár nem mondták hogy részletesen mit,azt tudom hogy már 4 hete 3-as fokozatot kaptam rá,tehát teljesen érett volt a lepény.Most ha mindenigaz valami vékony csövet fognak feldugni és azon keresztül nézi meg.Jó lenne tudni konkrétabban mire számíthatok,de nem reagált rá senki,pedig biztos nézték így valakinek.

Timurr
Vendég

Eszter!
Ne aggódj nagyon, főleg, ha aPicurod sokat eszik. Nálunk két hétig tartott a zöld kaki. Egy ideig felváltva volt zöls és aranybarana, majd egy idő után csak zöld volt, de összetételre és szagra ugyanolyan, mint a normál kaki. Ha ez van, nincs fertőzésre utaló jel és nem véres a kakija, akkor túlette magát a Gyerkőc. Én is borzasztóan megijedtem, de 3 doki is ugyanazt a diagnzist adta. Marci most már egy etetést kihagy és próbálom korábban leszedni a ciciről, így újra aranybarna a kakija. Állítólag baja nem lehet a túlevésből, ha csak anyatejet eszik, csak jobban kínozhatja a hasfájás, mivel a kaja egy részét nem tudja megemézteni és abból rengeteg gáz képződik. A félig emésztett kaja színe zöld. Marci nálunk ezt ráadásul nehezebben tudta megszülni is, gyakran kellett segíteni rajta. Most minden étkezés előtt kap Infacolt és 5-15 ml Mecsek Baby teát és minden rendben Vele. Remélem Nálatok is ez a probléma. Marci egyébként 130-180 g között evett és állítólag 120 g-nál többet nem tudnak megemészteni. Most többségében 140-160 g-ot eszik, egyszer-kétszer eszik naponta 170-190 g-ot. Így most naponta maximum egyszer van zöld kakija. Na, jó hosszúra sikeredtem, de remélem meg tudlak nyugtatni.

Kérdés: Ti napoztatjátok a Gyerkőcöket? Én Marci arcát ign, de nem kenem be semmivel, mert azt olvastam, hogy 1 éves kor alatt nem javasolt semmilyen napozószer használata, mert még túl érzékeny a babák bőre. Ti hogyan csináljátok ezt? Mit mond a gyerekorvosotok? Előre is köszi a válszokat!

Eveka

Kép
eveka

Delfinke!
Szerintem nagyon jó, hogy hívtad a dokiját! Örülhet a hárpia, hogy nem a Gyiviseknek szóltál. Megérdemelte volna. Szegény Picur! Bárkinek meséltem, mindenkit kiborított a történet. Még a gyermekteleneket is.
Ekcéma miatt ne aggódj. Viszont ha nem muszáj, ne kend hosszan szteroidos krémmel. Rövid ideig nem árt, ha muszáj. Nekem is van ekcémám időnként, de jól karbantartható. Marcit én is folyton lesem, hogy nem jelentkeznek-e rajta a tünetek. Ha száraza bőre, szerintem kend be időnként a Naturland-os fürdetőkrémmel. Az jót tesz neki.

Eveka

Kép
eveka

SziasztokKép

Timurr
Nekem csak közvetlenül a szülés előtt néztek magzatvizet (a rossz CTG miatt), ez az amnioszkopia, egy kis fém kütyürével kukkantanak beléd, megnézik a magzatvíz színét, ha szép tiszta, akkor oké, ha viszont zöldes, akkor a babának már kicsit "rossz" ott bent.
Elvileg egyáltalán nem fáj, de nekem speciel szülés előtt már minden matatás kellemetlen és fájdalmas volt.

Köszönöm mindenkinek a névnapi jókívánságokatKép
És én is minden Móninak és Timinek utólag is boldog névnapot kívánokKép

Búzaszem
Az én Kristófom már elmúlt 3 hónapos, és még semmi jelét nem mutatja annak, hogy fordulni szeretne a hasáról a hátára. Ez baj????????

Picit rólunk:
Kristófom ma rekordot döntött, este fél 8-tól reggel 7-ig aludtKép, ez eddig a csúcs, ezidáig "csak" reggel 5-fél 6-ig sikerült elaludnia.
Utána hamizott és még majdnem 10-ig visszaaludtunk, sőt(!) utána megint evett, és fél 12 óta ismét alszikKép Álomkóros lett a drágámKép
Biztos a keddi 3 hós oltást heveri még mindig, szegénykét jól megviselte, 2 napig hőemelkedése volt és iszonyű nyűgike volt, de mára már láthatóan jobban vanKép

Muki
Ettől függetlenül viszont nem tudok neked segíteni, mert nekem épphogy kell egy éjszaka, hogy elegendő tejcsim termelődjön, így is, közel 12 óra alatt csak két cicibl gyűlik össze reggelre a 160-170gr tejcsi. Szóval nálam éjszakai túltermelődés-gondok sajnos nincsenek.

Wica
Én pelusban kizárólag a Pampers-re esküszömKép, (de mindenesetre a Liberóttól mentsen meg az ég, a 2-4kg-os még úgy-ahogy elment, de a 3-6kg-os szerintem semmire se jó, orrba-szájba folyik ki belőle minden)
Popsitörlőben nem vagyok ennyire válogatós, Nivea, Pampers, Johnsons szerintem mind nagyon jóKép

Mea
Igyekszem írni, még maKép

Babus

Kép
babus2005

Eszter,
Ákosnak is szokott időnként zöld kakija lenni, ő is sokat eszik. És sajnos elég sokat fáj a pocija is, bár most már talán kezd egyszerre kevesebbet enni ő is, 90 és 110 között, csak délután még nagyon gyakran szopizik, 1,5 óránként.

Mukika,
Én nem szoktam felkelni fejni, ha bedurran kicsit a soros cicim, akkor fel szoktam ébredni a gyerkőc előtt kb. egy fél órával, és lefejek egy kicsit, így nem fáj annyira, és legalább több hátsó tejet kap majd a baba. Egyébként ő is képes 5-6 órákat aludni éjszaka, de én nem bírok felkelni, ha nem muszáj.

Hajni és Ákos (1 hét + 6 nap)

KépKép
connie

Mukika,
Az lemaradt, hogy ha bedurran, akkor meleg borogatást szoktam tenni rá, és egy kicsit kimasszírozom a csomókat, a reggeli fejéssel együtt ez elég nekem.

KépKép
connie

Eveka,

A napozásról: nekem azt mondta a védőnő, hogy ha csak sétálni viszem is Bencét, kenjem be magas faktorú naptejjel. Elballagtam hát a gyógyszertárba, és vettem a Vichytől 30-as faktorú, elvileg direkt gyerekeknek való naptejet, aztán szívtam a fogamat, amikor a fizetésre került sor. De azzal biztatom magam, hogy nagyon sokáig elég lesz.

Ági
agi_h

Ági!
Köszi a választ. Marcinak nagyon érzékeny a bőre, így még nem mertem rákenni naptejet, viszont a napsütés jót tett a tejkiütéseinek.

Mukika!
Nekem is bedurrant éjszaka egyszer-kétszer a mellem. Nem fejtem ki. A reggeli szopizás közben masszíroztam és próbáltam kiszívatni Marcival. Ha nem sikerült, a következő szopizás előtt zuhanyoztam egyet és közben masszíroztam, aztán ugyanarra a mellre tettem vissza. Ha ekkor sem ment, akkor jööt a mellszívó. Úgy tettem a mellemre, hogy a szívófej masszírozó része a csomóhoz essen. Ez kicsit fájdalmas, de nekem bevált. Remélem Neked is segít! Én nem bírtam éjszaka felkelni fejni.

Kérdés: Van olyan két hónapos kor körüli baba, aki csak szopizik és 7-8 órát alszik már éjszaka? Marcikám max. 5 órát bír ki cici nélkül, ez a rekord is tegnap született, pedig ma 8 hetes a Nagyfiú Kép!

Boldog névnapot kívánok én is miden Mónikának és Timinek!!! Bocsánat, hogy kicsit megkésve Kép.

Itt egy kép róla, ami a szokásos reggeli mosolymaraton során készült Kép :

Kép

...és még egy alvós kép:
Kép

Eveka és a ma 8 hetes Marci

Kép
eveka

Wica!
Nekünk annyira bevált a Pampers pelenka, hogy nem is próbáltunk mást Kép. Popsitörlőben nekem a Pampers szimpatikusabb, mint a Johnson's, mert vastagabb és puhább, ráadásul ez utóbbi gyártó fürdetője szerintem eléggé szárít. Marci nem is bírta, de fürdetés után én is észrevettem, hogy szárazabb lett tőle a kezem. Más pospitörlőt nem próbáltam.

Eveka

Kép
eveka

Helló!

Eveka

Az én Bendegúzom 6 hetes és 2-3 óránál többet eddig nem bírt ki cici nélkül.

Viszont a mellem szerintem nagyon bírja a dolgokat, mert ha nagyon tele van, akkor elég egy kicsit megnyomkodni és már ömlik is belőle a tej, sokszor kifolyik a felesleg amúgy is.

Wica
Nekem is a Pampers pelenka és popsitörlő vált be. A Johnson's törlőkendő nekem túl vegyszeres vagy hogy is mondjam, a pampersnek már tapintásra is lágyabb a nedvessége, na nem tudom értitek-e mire gondolok.

ruz
ruzicsky

Ági!

Nekem is azt mondta a gyerekorvos, hogy krémezzem be ha rásüt a nap sétálás közben. Én is a Vichy 30-as-t akartam venni, megtudnád mondani, hogy mennyibe kerül - legalább felkészülök -. Szerinted nagyon durva, ha a 60-ast veszem meg neki?

Köszi Tücsök

Szerintem a Pampers popsitörlővel az a baj, hogy nem elég nedves. Nekem eddig a Nivea és a Johnson's volt a legnedevesebb, de a kettő közül valamelyiket nem birja a bébikém. Most kisérletezem ki, hogy melyiket.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Wester, Evenka, Ruzicsky!

Köszönöm a tanácsokat, ezek szerint a Pampers magasan győzött Kép
wica

Eveka

mikor terhes voltam, bőrgyógyászhoz kellett mennem. látva a pocimat, azt mondta, az első két évben, ha lehet, egyáltalán ne érje közvetlen napfény a babát, mert ebben az életkorban hatványozottan káros a napsugárzás, és ha vmi kóros idősebb korban előjön, abban nagy szerepe lehet az ilyen korai napoztatásoknak. ha sokáig nappal szemben kell tolnod a babakocsit, boríts rá egy textilpelust. Remélem nem ijeszetettem meg senkit.

Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Bocs, hogy sokáig nem jelentkeztem, de teljesen lefoglalt a főnöknőm, meg a netünk is szórakozott.

Névnaposoknak és a szülinaposnak utólagosan sok boldogságot!!!!!!! Éljen!!!!

Új babákhoz nagy gratula és sok boldogságot!!! Kép

Túl vagyunk a 2 hónapos oltáson. Nekünk a doki néni a dupla oltásokat 2 részletben adja be, 2 hét különbséggel. Ezt valahogy én is normálisabbnak tartom. A DiPerTe magában is iszonyat, minek fokozni? A végén még valamelyik hatóanyagtól beteg lesz, úgy legyengül. Szóval szegény doki néni ettől kezdve gyűlölt személlyé válik, pedig eddig a leánykám imádta: végig HANGOSAN röhögött rá, dumált neki mindig.

Edinka,
ha a kamilla, stb nem használ, akkor próbáld meg a csöpögtetés előtt (ha esetleg addig jutnátok) megnyomni a könnycsatornát és csak utána csöpögtetni. Nekünk bevált, megszűnt a gond és megúsztuk a könnycsatorna átszúrását! Kép Szóval amit csinálni kell (fájdalmas Kép ) Az orra oldalán a szeme táján tapintsd ki a csontot, majd mutató ujjaddal a körmöddel befelé NAGY erővel nyomd meg az orrot. Ha jól csinálod, nem csak a gyerek üvöltését éred el vele Kép , hanem egy csomó trutyi is kijön a szeméből. Ezt kamillás vagy simán forralt vizes gézzel töröld le. Ezután a csöpp. Napi 4-5 alkalommal. A nyomás hatására kijön a baci, és nem csak a trutyi tetejét csöpögteted, hanem az egész csatornát fertőtleníted. Ráadásul a nyomásra esetleg kilyukad az a hártya, ami az egész gubancot okozza. (Úgy tűnik, nálunk ez történt! Kép ) De remélem, idáig nem juttok!

Wester,
zöld kaki lehet túl evéstől, kevés evéstől, tápszertől, rég kakilástól, szóval szinte mindentől, ne aggódj!

Wica,
nekem a Libero pelenka is nagyon bevált (a 3-6 kg-os is), de a Pampers is. Popsitörlőben tényleg nagy a választási lehetőség, van vékonyabb, vastagabb, krémesebb, vizesebb. Én össze-vissza mindenfélét használok (sokat kaptunk), egyikkel sincs komolyabb gondom. Egyedül a Gabi, aminek a dobozától a falra mászom, mert nem tudom utántölteni sehogy sem.

Kata és a 9 hét + 1 napos Panna
panni2005

Babus!
Nem kell izgulni, hogy nem fordult még meg Kristófka, elvileg 5 hónapos koráig minden baba megfordul és az sem késő még. Hanna utált hason lenni szerintem ezért küzdötte magát vissza a hátára. Most ha elfárad már ügyesen visszafordul, de csak csupaszon, mert a pelussal még nehéz neki.
Hanna is 2 napja reggel 5ig alszik este 9től
Nekem van Aventes mellkagylóm amibe gyűlik éjjel a tej igy nem lesz minden tejes. Reggelre tele szokott lenni.
Szerintem a husisabb babáknak jobb a Libero mert az szélesebb mint a PAmpers. Legalábbis nálunk bevált és egyáltalán nem folyik ki. Ha meg nagyon hig a kaki mindegy milyen pelus van rajta.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Én a Johnson's termékekről eddig csak rosszat hallottam, állítólag nagyon allergizálnak. Mi Babylove-ot használunk. Semmi különbséget nem észleltem ez és a Libero között, csak annyit, hogy a BL olcsóbb.

Köszi a bedurranásos tanácsokat. Én sajna rá kell jönnöm, hogy nagyon egyedi eset lehetek,mert ezeket a praktikákat én is alkalmazom mégis mindig visszatér a dolog. Most is pl már 3. napja van csomóm(bár már javult kopp-kopp), maszírozhatom én feszt nemigen használ neki.Pedig elvileg jól csinálom. Lizi meg még csomó nélkül sem hajlandó rendesen üríteni a cicimet, nemhogy ha még nehezebben jönne egy-egy ilyen bedurranáskorKép Ja még annyi, hogy nekem annyira szokott fájni, hogy én pont aludni nem birok tőle.

Egyébként Lizinek is általában zöldes a kakija, lett is küldve a biztonság kedvéért tenyésztésre, szerencsére negatív, úgyhogy nálunk is a túlevésre van fogva.

Eveka!
Marci nagyon édes, én is annyira nagyon várom, hogy a mi kislánykánk is így vigyorogjonKép

Jajj, képzeljétek, éjszaka beriasztott a légzésfigyelő. Kiugrottam az ágyból 1000-rel, de ahogy megsimolásztam a kicsit vette a levegőt, úgyhogy nem tudtam megítélni, hogy téves volt-e a riasztás vagy valós.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Tücsök!

Úgy emlékszem, valahol 3500 és 4000 Ft között volt az ára a 30-asnak. Hogy a 60-ast érdemes-e megvenni? A 30-asnak jó az illata (állítólag azért, hogy a gyerekek is örömmel kenjék magukra), a 60-as viszont még a legérzékenyebb bőrű gyerekeknek is jó, mert illatanyagmentes. (Épp most olvastam a hirdetésüket a Kismamában, azért vagyok ilyen okosKép) Szóval ha a legjobbat akarod, szerintem nem durva a 60-as sem.

Ági
agi_h

Babus
Köszi.Kép

Mindenkinek köszi a névnapi és szülinapi köszöntéseket én mid kettőt magamra vettem.Kép

Én vettem avonos 30-as gyerek napkrémet,majd kipróbálom a csuklóján,remélem nem üti ki,ha mégis jó lesz nekem.1200 ft akciósan,nem biztos hogy a drágább jobb.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Gabi, Zsuba gratula a lurkókhoz! Kép

Connie neked is gratula a nagy fiúhoz! Látom otthon már mindenki 'kisimultabb' mint a kórházban Kép nekünk is jót tett a hazajövetel Kép(Ott feküdtünk mellettetek Kép )

Azt szeretném kérdezni, hogy aki fejni szokott az hogy csinálja? mármint, hogy szopi után plusz 5 perc, amiből a baba evett? (nekem ezt javasolta a védőnő, hogy szaporodjon a tej) vagy mind a kettőtt, mindig? A másik, hogy ilyenkor tök kevés tej jön nekem. Ezzel mit lehet csinálni? ilyen min adagokba kell lefagyasztani, vagy az aznapi adagokat össze lehet azért önteni?
Szóval nálatok hogy működik?

köszi
Zsuzsi+Roland (2hét+1nap)
zsisske

Ági!

Köszi az infot. Lehet, hogy kipróbálom a 60-ast, mert nekünk nagyon fehér a babánk bőre - remélem nem az apukájáét örökölte, mert akkor állandóan le fog égni szegényke -. Viszont nem akarom túlzásba sem vinni, azért gondoltam, hogy lehet, hogy elég lesz a 30-as.

Gratulálok az új babásoknak.

Zsuzsi!
Én etetés után fejek, de nem mindig és addig amíg jön belöle. Én nem azt nézem, hogy most 5 vagy 10 perce. Én általában 100-at fagyasztok le egyszerre, ha összejön, mert kb. annyit meg is eszik egyszerre. Ha nem jön össze egy nap 100 akkor azt oda adom neki cumisüvegből.

Sziasztok Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!
Ma voltunk megint szivhang es egyeb vizsgalaton, a baba meg mindig nagyon jol erzi magat a pocakban. Rakerdeztem az amnioszkopiara, de azt mondtak, hogy itt Belgiumban nem hasznaljak addig amig "zart" vagyok. 48 orankent kell mennem a korhazba, hacsak vmit eszlelek vagy a varvavart fajasok bekovetkeznek.

Az egyik ismerosunk nagyon ra akar beszelni a textil pelus hasznalatara. o szinte mar hobbi szinten uzi, van vagy 5-fele markaju, szinuje. Ma megmutogatta oket, Angliabol/Skociabol rendelgeti. Van egy fajta ami engem a fredi-beni oskorszaki szakikra emlekeztet ;-))) ugy latszik mar a pelusokra is ratort a divataramlat, eszmeletlen... itt van rola egy kep:
http://www.totsbots.com/ShowProduct.asp?pg=1&cartID=&productCat=CAT101

Szep napot mindenkinek!
Speedy
40+2
speedy

Zsisske!
Én az első hónapban minden sszopi után egy órát fejtem akkor is ha nem jött belőle semmi. A stimulálás hozza meg az eredményt. Nálam bejött most 11 hetes Hanna 1litert eszik egy nap és mellette még 6decit leadok az anyatejgyűjtőbe.
Az első héten napi 1dlt a 2. héten 2dlt sikerült lefagyasztanom. Szóval ha nem jön akkor is fejd mert ennek hatására megindulhat akár 10perc múlva is. És fejés közben is termelődik Én mindig mindkét cicimet fejem és soha nincs olyan hogy nem elég Hannának mert kifejtem. Volt olyan is hogy mire a fejésig eljutottam majdnem megint enni kellett volna kb fél órát pihent a cicim és jött az etetés. ÉS 150mlt evett két ciciből a gyerek.

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Képzeljétek, kiderült, hogy nem is hasfájós a babánk, csak mikor éberebb, reggel 8-tól 11-ig, meg délután fél 3-tól fürdetésig, akkor sokszor kell cicre tenni, akár óránként is. Ilyenkor kétszer egymás után szoktam ugyanabból a mellből szoptatni, hogy ne egyen azért túl sokat. De nagyon jól szabályozza ő saját magát.Kép Azóta semmi sírás, kiabálás nincs, és a kakija gyönyörű aranysárga.

Zsisske,
Köszi a gratulációt.Kép Ti voltatok az ablak alatti ágyon? Vannak képeitek valahol? Nekem még egy fél napig zúgott a fejem a kórház után, de nagyon jó volt végre itthon, a nyugiban.

Én egyelőre nem fejek, van annyi tej, amennyi kell Ákosnak. De nem szoptatok váltott mellből, hanem egyszerre egyet ürít ki általában.

Hajni + Ákos (2 hét)

KépKép
connie

Szia Connie!

Ne haragudj, hogy ismeretlenül beleszólok, de én úgy tudom, h. a tejci eleje vizesebb, a vége zsírosabb a ciciben. Így ha a logikám nem sántít, ha rövid időn belül uarra a cicire teszed, akkor laktatóbbat kap. Tehát akkor nem lehet, hogy eddig nem volt elég, amit szopizott? Bocsi, nem olvastam vissza, lehet, hogy tárgytalan az amúgy is csacsi kérdésem.

Sok tejcit, vidám nappalokat, nyugodt éjszakákar kívánok:
Adri
Vendég

Ismét én!

Connie, bocsi - visszaolvastam...KépKépKép

Lányok!
Az én Marcim 2 és fél éves. 16 hónapos koráig szopizott, és másfél éves koráig egyszer sem aludta végig az éjszakát.
Natim hétfőn lesz egy hónapos. Tudtok vmi. tanácsot adni, hogyan vehetném rá majd az éjszaka átalvására. És mikortól van itt az ideje?

Köszönöm, jó hétvégét kívánok:
Adri
Vendég

Adri,

Szerintem nem lehet csak úgy rávenni a babát, arra amit nem akar KépKépKép Persze próbálkozni lehet KépKép

Speedy,

Nagyon vicces a pelus Kép Én azért nem szeretnék naphosszat mosni Kép

Angéla
angéla

Angi,

olyasmiket hallottam, h. éjszaka csak kevés fénynél szoptatni, éjjel nem gügyörészni hozzá, sőt van olyan ismerősöm, aki éjjel nam cseré pelust...
Még a 2 és fél évest is nehéz rávenni dolgokra - pedig ért mindent, és a dackorszakos "dili" sem egész nap van rajta!
Köszi, várom a további ötleteket!
Üdv:
Adri
Vendég

Jó reggelt lányok!

Mégegyszer mindenkinek köszönjük a gratulációkat és a ránkgondolást!

Timurr, neked kitartást, már nagyon a végén vagy!

Timka, a cicusod óriási fej. Nagyon jó ez a kép (is) róla.

Babus, a Te kis Kristófodnak milyen jó szerkói vannak. Nem fázik a halászgatyóban a kis lába? Én mindig attól félek, hogy fázik miniBalázs, de tudom, hogy majdnem minden anyuka elköveti azt a hibát, hogy ezt hiszi, és ezért túlöltözteti a picit.

Mamik, lenne egy pár kérdésem, ha tudtok lécci segítsetek.
Szopi: én igény szerint szoptatok, ami nálunk azt jelenti, hogy kb. 3 óránként eszik Balázs, ez kb. napi 7 evés - ez ugye nem kevés? Általában 70-80 grammokat szopik egy ciciből, amiből utána még kifejek kb. 100 ml-t.

Tegnaptól nem kőkemény a mellem, a rendszeres fejés gondolom megtette a hatását, viszont úgy érzem, mintha picit kevesebb lenne a tejem, pedig elvileg a fejéstől gyarapodnia kéne. Ez mitől lehet? Tegnap rajtam is egy viszonylag szoros melltartó volt, lehet, hogy ez volt a baj?
És a mellben lévő csomókat Ti egyértelműen ki tudjátok tapintani? Merthogy a mellben eleve vannak mirigyek, amik kicsit csomó-szerűek.
Nagyon félek a mellgyulladástól, ezért egyfolytában nézegetem, nem találok-e valamit...Éjjel arra ébredtem, hogy vacogok a takaró alatt - ilyen volt valakinek?

Szemecske: éjjel minikének is becsipásodott a szeme, reggel kitörölgettem langyos deszti vízzel, de olvastam, hogy az anyatej csöppentést ajánlottátok. Ezt hogy kell csinálni? Vennem kell valamilyen csepegtetőt? Patikait?

Bocsánat a sok kérdésért, de egyelőre nagyon lüke maminak érzem magam, és nagyon jól jönnének a tanácsok a gyakorló anyukáktól!

És egy kép a kisnyusziról.

Köszi,
e

Kép

Kép
emma8

Napsütéses Jóreggelt!

Nem semmi termést produkáltatok az utóbbi két napban, alig győzőm elolvasni!

Connie, gratula a babócához!!!

Eveka,
a mi Marcellünk 6 hetes korában úgy döntött, hogy kihagyja az 1 óra körüli szopizást és azóta este 8-9-től alszik reggel 5-ig, de tovább egy perccel sem bírja!!! Zöld kaka nálunk is szokott lenni, állítólag a tápszertől, de azt mondták nem kell vele foglalkozni.
Az én kicsi fiam, nem eszik olyan sokat, max 140-150-eket, pedig holnap lesz 3 hónapos, viszont ő még naponta 6-szor eszik, ugyansi akkor szigorúan betartja a 3 órákat! A heti 20 deka növekedése viszont megvan, így nem aggódok miatta.

Búzaszem,
nekünk hasról hátra nem óhajt fordulni Marci, csak hátról hasra, és pont 11 hetesen adta elő ő is először. Hason csak aludni szeret, napközben utál úgy lenni, hiába teszek elé játékokat, csak nyűgizik! Mit tegyek, hogy megszeresse???

Babus,
én nagyon félek az oltástól, Marcell hétfőn fogja megkapni, de én már most bele vagyok betegedve, hogy mennyire fogja majd megviselni!!!

Timurr kitartás, remélem végre Te is a kezedben tarthatod a nyuszikádat!

Na mennem kell, mert hiányolnak a fiúk, és indul a hétvégi menetrend!
tamesz+marcell

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Emma!
Én sem vagyok az a full tapasztalt, de próbálok segíteni.

Hallod, akkor jó sok tejcid van,ez tök jóKépSzerintem Balázs evészete teljesen jó.

Nekem ha van csomóm, akkor totál egyértelműen kitapintható.

A szemcseppentőt gyógyszertárban keresd, tudod, az a régifajta gumis végű, üveg cseppentő teljesen megfelel.

A hidegrázásra annyit, hogy nem tudom miért volt nálam is hasonló jelenség,de vagy 3 hétig úgy levizesedtem éjszakánként mintha legalábbis esőben álldogáltam volna, aztán ha kikeltem az ágyból, akkor majd megfagytam. Szerintem nálad is elmúlik majdKép

Kisnyuszitok nagyon édiKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Adél 4 hetes kora óta végigalussza az éjszakákat. Nem tudom miért van, de nagyon jó ez így. előtte is csak 1x ébredt fel, kb. 2 óra körül.
Este általában 8-kor alszik el és 1/2 6-ig alszik. Utána szopika. És vissza alszik 7-8-ig. 9-1/2 10 körül újabb szopi, és alvás délig(!!!!) Megint szopika , játék (baby tornáztató) beszélgetés, séta (ha jó az idő) köszben alvás. 3-4 óra körül újabb szopika. Estig (füretésig) játék , beszélgetés, móka, ének, kacagás (esetleg szundi 1 óra) , 7-1/2 8 körül pancsi, utána szopika és alvás. Nálunk ilyen egy átlag nap.
Én pluszban nem fejek. Mivel Adél nem szereti a cumit, így a cumisüveget sem. Próbáltam vizet és teát adni neki, de nem ismeri a cumisüveget így szívni sem tudja.

Adél kb 3 nappal ezelőtt a hasáról a hátára fordult önállóan. Ma pedig reggel ismét produkált. Szintén önállóan a hátáról oldalra fordult. Nem korai ez még 3 hónaposan szerintetek?

Zöld kaki nálunk is volt amikor bezabált a drágám.

A szemecskéjét maszírozom szorgalmasan és kamillával törlöm, majd szemcsepp. Úgy néz ki ez a maszírozás beválik. De nem akarom elkiabálni.

Nagyon édesek a babók!
Mindenkinek sok tejecskét.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Emma,
A tejbelövellés után nekem csak kb. egy hétig feszült a mellem, utána sokkal puhább lett, de tej vana bőven azóta is. Állítólag ez így normális.
Hidegrázásom nekem is volt pár napig, sőt én esténként elég rendesen szédültem is a tejbelövellés után, de kb. egy hét után elmúlt. Azóta nem zokogok órákat a férjem vállán, mert az is volt.Kép

2_gyerek,
Semmi gond. Persze, hogy az volt a gond, hogy nem evett eleget, félreértelmeztük szegénynek a sírását. Ráadásul a gyerekorvos meg a védőnő azt is tanácsolta, hogy ritkábban etessem.Kép

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?