Új privát üzeneted érkezett!

Rokica,
mi a gond a kertészkedéssel??
szmercsa
szmercsa

Szmercsa:

Semmi, ha alaposan kezet mosol utána, ugyanúgy mint a cicaalom üritése vagy a nyers hús vagdosása után. A toxoplasma ugyanis a nyers húsban és az állatok ürülékén keresztül tud fertőzni, és ugye ez csak akkor történik, ha az ember nem mos alaposan kezet nyers hús vagy állati ürülék (pl ami a földben van) fogdosása után.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kati!

Ezek szerint tök hasonló a felfogásunk.
Kertet én és is nagyon szeretnék, remélem idén sikerül. Most a lakásban és az erkélyen élem ki magam. Néha a férjem, kiakad, hogy tele van minden növénnyel, de egyébként ő is partner benne. Nálunk soha nem száraz a levegő téle sem, nem kell külön párásítanom. Neki a kedvence a Fikusz benjamin /gyönyörűen leírtam/ Van belőle 3 és lesz egy 4. is. Van egy példány amit Vácon találtunk satnya állapotban még 96-ban.Ki volt téve, hátha kell valakinek.Még a nyúl is megrágta egyszer, de túlélte és most növényeink egyik büszkesége.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

KrisztaKép,
A Fikuszt én is imádom. Anyósomtól kaptam egy picit még névnapomra, azt nevelgetem, remélem egyszer igazi bokor lesz belőle (ősz öregasszony koromra). De az én kedvencem a Hibiszkusz (bizti nem így kell írni!). Egy tök nagy fám van, amiből már hajtattam 2 kisebbet, igaz mindkettőt elajándékoztam, annyira megtetszett tesómnak meg egy barátnőmnek a nagy fa. Piros virága van, ami ugye csak pár napig marad meg, de akkor olyan csodaszép, mintha papírból hajtogattam volnaKépKép! Már ha tudnék hajtogatniKép!
Terveink között szerepel, hogy mi is elköltözünk 10 éven belül valami kertes házba, esetleg sorházba, de az idén csak egy nagyobb panelra futja, mert nem akarunk teljesen eladósodni, amíg én csak gyest kapok. Egy fizuból elég rizikós lenne ugye...
De majd egyszer lesz nekem is egy szép kis kertem, teli szines virágokkalKépKépKépKépKép!!! Na szép álmokat, magamnakKépKépKép!!!
Kati
Vendég

Rokica,
köszi, megnyugodtam. Kép Azt hittem valami komolyabb.
Amikor állapotos lettem, az egyik bartánőm azt mondta, hogy "ezt a terhesség dolgot túl misztifikálják", amit én nagyon a lelkemre vettem, sértőnek éreztem.
Még mindig nem értek vele egyet, mert szerintem ez egy fantasztikus, leírhatatlan ... csoda! KépKépKép
De azzal, hogy túlaggódják, azzal már annál inkább. Hiszen amikor én születtem még uh-t se csináltak, mi meg naponta rohannánk, hogy megnézzük a picurkánkat. Fontos, hogy minden mozdulatunkkal védjük, óvjuk, vigyázzunk rá Kép, de a folytonos paráztatások ... előbb utóbb attól lesz baj, szerintem. Pl. egy időben mindenki azzal riogatott, hogy mi van ha nem lesz tejem, de már miért ne lenne. Beteg nem vagyok.. viszont, ha ezen fogok majd aggódni, hogy és ha nem.. akkor jó esélyekkel indulok, hogy baj is lehet belőle.
szmercsa
szmercsa

Kati!

Ismer a hibiszkuszt, nekünk is van tavaly nyár óta és ez is pirosat virágzik. Gyönyörű növény csak azt sajnálom, hogy hamar vége a virágnak. Azt hallottam, hogy nyárra ki lehet tenni a szabadba, nem tudom, hogy mennyire fedi a valóságot.Majd csinálok képet- már rég igérem másról is- csak el kell jutnom, hogy feltegyem.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Szmercsa
magnézium tabletta, haskeményedsére kaptam.

Az én dokim sem híve a vitaminoknak, nem is tőle kaptam az Elevitet sem.Inkább a változatos táplálkozást részesíti előnyben.Már most felhívta a figyelmünket, hogy a gyereket se tömjük cukorral, csokival, stb.Azt mondja 6 éves korig nem is kellene kapnia.Igaza van. Meg lehet nézni a német, angol, amerikai gyerekeket, többsége súlyfelesleggel küzd.

Hú, virágok azok nekem is vannak dögivel.Most az a bajom, hogy eddig a földön tanyáztak.Valahova fel kell majd őket paterolni ha megjön a kőc.

Lányok
a segítségeteket szeretném kérni.Nálunk nincs olyan nagy választék a bababoltokból, így kocsi sincs igazán.Ha valaki mostanába menne ilyen helyre megnézné nekem a Symbaba Eurobaby elnevezésű babakocsit? Lécccci!Kép A legújabb kismamában a tesztelt kocsik között van. (54.oldal)Az érdekelne, hogy tényleg könnyű-e,vízszíntesre lehajtaható-e valójában és tényleg jó-e az újszülöttnek?Sajna nem írák le melyik boltban kapható.Az ár pedig igen jó.Azért érdekel a súly annyira mert a 3-ra kell felcipelnem.Nincs lift.KépElőre is köszönöm ha vlakinek eszébe jutok!!!!!!!!!

Szivi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Köszönöm a hiányolásokat, hát persze, hogy visszajövök én is, nekem ott jó, ahol ti vagytok!

Párocska ma ment először dolgozni, bár így is mindent csak távirányítással csinál, mert menni alig bír, úgy sajnálom szegényt, hogy a lila, fáslis bokájával 4 emeletet kell naponta megtennie gyalog.. Kép

Pocakok nagyon szépek, rakok fel én is, kilóknak mondjuk személy szerint kifejezetten örülnék, mert még mindig csak 52, bár most nőtt egy nagyot a kis drágám odabent, tegnap néztem először, hogy látszik a hasamon, amikor mozog Kép.
Szerintetek az normális, hogy sokat fáj az alhasam, de nem kemény a méhem egyáltalán? Lehet ez attól, hogy rosszul fekszik a baba? Néha úgy érzem, hogy teljesen ledugja a fejét a szeméremcsontomhoz, illetve a kezemmel is kitapintom. Máskor viszont teljesen kényelmes, és nagyon virgonc, ami kifejezetten megnyugtató érzés.

Kertet ééniséniséééniiiiss!!!! Nekünk csak pár év múlva lehetséges sajna, addig albérletesdi a liftnélküli negyediken. Szupi a lakás, azzal nincs bajom, csak délre néz mindkét szoba, így reggeltől estig besüt a nap, ami ugyan gyönyörű, csak nagyon meleg.

Na jövök még, most csobb kád, pusztok!

Sisotris
17+3

Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Bkrisztina!

Hibiszkuszt nyugodtan tedd ki, napot szereti, csak az a lényeg, hogy állandóan nedves legyen a földje!

Anyósom ezt úgy oldotta meg, hogy egy "számmal" nagyobb műanyag tálakba állította bele a cserepeket, és azokat minden reggel és este megtöltötte vízzel, így a növény annyit használt, amennyit kívánt.

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Kati!
Vizsgalatokkal kapcsolatban en is max. egyetertek. En is azt laom hogy sajnos a dokik hajlamosak a tulparaztatasra, ami biztos hogy nem tesz jot. Foleg hogy mi is megszulettunk valahogy.. Persze oruljunk neki, hogy fejlodott az orvostudomany es mindent lehet vizsgalni, de egy "rossz" AFP miatt a fraszt hozzak a kismamakra, kozben ez csak az esetek5-10 szazalekaban jelent tenyleg problemat.
En Algirban vagyok itt nincs AFP es a magyar dokim is azt mondta, hogy semmi gaz, amugy is csak nehany orszagban csinaljak a nagy tevedesi arany miatt. Szerinte ha junius elejen 4D-re megyek, es mondom hogy nem volt AFP tok alaposan megfogjak nezni = genetikai vizsgalat is egyben.
En is kutyas vagyok egyebkent, de en simogatom is a kutyamat, nem macska az!

Kép

Kép
ppanna

Sziasztok!
Ma érkeztünk meg Párizsból Kép)) : nagyon jól volt, idő is szép volt csak a repülés, ami nagyon rossz volt Kép
Látom, új kismamák is vannak Kép
Sajna nem tudlak visszaolvasni Titeket, de remélem, hogy mindenkivel minden rendben van.

Jár valaki kismama tornára? Hova?

Tudja valaki, hogy pontosan hol és mikor lesz a bőrze???

Tmarie 19+3
tmarie

Sis!

Köszönöm, ki fogom tenni az erkélyre.

Szilvi!
Gyerek és a virágok. Első lánykám 15 hónapos lehetett amikor tavasszal teleraktam szebbnél szebb virágokkal a kertet/akkor még kertesben laktunk az 1. férjemmel./ Drága gyerek az összes virágzó színes fejet leszedte. Nagyon jó dolog volt szerinte, mennyit dolgozhatott vele.
Na megyek,mert el kell indulnom.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Állatok:
Én ami szembe jön, azt megdögönyözöm, legyen kutya, macska, vadászgöri, ilyen-olyan bogárka, vagy akár maga a jeti! KépKépKépKép Nem bírom megállni, valahogy szorosabb kapcsolatban vagyok velük, mint a "fajtársaimmal", mondjuk így van ez pici gyerekkorom óta, amikor is mindig kihajtottak a zöldre, én meg elvoltam egész nap, annyi mindenki jött szembe, akit meg kellett csodálni, úgyhogy szerintem már átestem mindenféle szörnyedelmes betegségen.

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Helló!

Látom nem csak én vagyok botanikusKép
A hibiszkuszt én is imádomKép, volt is nekem, de nem maradt megKépKépKépbrühühü!
Nem tudom mit rontottam el, de azért még nem adom fel, szombaton veszek mégegyet, mert olyan kedvet kaptam megint őkelméhez!Mert tényleg olyan csodaszépKépKépRemélem, most nem bénázom el!

Kismama!
Hát hogy mikor költözünk, az jó kérdésKép, elvileg augusztusban(szept 11-re vagyok kiírva)Kép, úgyhogy nagy móka lesz az biztosKép
Minden esetre én egy hónap mulva összedobozolok mindent és dobozvárat építek a nappalibanKépKépKépKép

Nemesek!
Hát ez a doki kérdés nem egyszerű!
Látod, én is megjártam ezzel a toxoplazma históriávalKép, engem is jól megijesztettek, mégis azon a véleményen vagyok, hogy ami kiszűrhető azt szűrjék ki! Ezzel is csökkentem a kockázatot!
Nekem a 4D-s dokinő mondta, hogy sokszor ők szólnak a kismamának és javasolják a szűréseket, mert lehet látni a méhlepényen ha valami fertőzés éri a babót és általában beigazolódik a gyanujuk a kismama meg mit sem sejt!
Most meg pont van egy ismerősöm aki a szimpla mandulagyulladását nem kezeltette, és valami bibi van a babóvalKépKépKép, jelenleg kórházban fekszik 5-6 hónapos terhesenKép
Na de félre ne értsd, nem akarlak meggyőzni és persze nem akartalak megbántani(az orvosod hozzáállásával), csak én más véleményen vagyok!

Róki!
Én is nagyon sajnálom a cicódat és tégedKép Olyan szörnyű az elválásKép

Sis!
Csini vagy nagyonKép És milyen jól áll rajtad a fürdőruciKépKép

Megann 21+3

Kép

Kép
megann

Lányok,
most én is panaszkodok egy kicsit. Picurkám megint beköltözött a jobb oldalamra és úgy, de úgy nyomja a lengőbordámat, hogy az csak na!! Hú de tud ez fájni....... Kép Noszogassam odébb? Bizti, nagyon unja már, hogy itt ülök. Mondtam neki, hogy majd akkor lesz ő a főnök, ha majd előbújik a kis vackából Kép addig én diktálok!! KépKépKépKép
Én is kipanaszkodtam mára magamat, köszi, hogy meghallgattatok! és bocsi
Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!Kép

Köszönöm a sok hozzászólást de pipa vagyok nagyon a dokimra, nem csináltatott ellenanyag vizsgálatot, sem Hepatitist pedig kötelezőek és Toxot semKép

Úgy hogy SOS keresek új dokit.

Elegem van belőle!!!!

Kismama!Kép

a Symbaba olyan mint a BERGON és a SZENTMIHÁLYI ÚT 56. alatt kapható.( vagy 58. nem tudom de egymás mellett vana két márkabolt) és kb. 50000Ft.

Nekem is ilyesmim van de én vettem babaszobán és Ausztriából van.

Könnyűnek nem mondanám azért, csak lifttel könyyű felvinniKép

Ez inkább terepre jó szerintem.

Ha lakásban élnénk én kisebb bolygósítható kerekűt válaszatnék és könyebb darabot.

Azt hiszem a Megatoysban volt talán Chicco vagy Preg Prego ilyen.

De nézz meg többets szerintem.
Megaban sok fajta van, ha más nem érdemes megnézni melyik tetszene.

Ja és kérdezz rá a védőnődnél a csomagra szerintem.
Bár sok mindenről nem maradtál leKép

Mea
mea

Köszönöm szépen Mea!Igazán rendi vagy.Majd körülnézünk.Amit írtam pont azért tetszett mert a Kismama szerint könnyű aluvázas, laposra csukható.A biciklikből kiindulva gondoltam, hogy a bkocsiknál is az aluváz azt jelenti, hogy könnyebb mint a társai.
Mégegyszer köszi

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Nagyon jó, hogy felhoztátok ezt a babakocsi témát!

Nekem is olyan kell majd, ami nem haladja meg a súlyomat gyerekkel együtt KépKépKép, újszülöttkortól használható, illetve fel tudom küzdeni a negyedikre viszonylag könnyedén.

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!
jajj! Mennyit írtatok!Kép
Szinte vissza sem tudom olvasniKép
Na, most meg a párom szól, hogy rendezzük inkább most át a szobát.Kép
Na majd este visszanézek.
Ez hihetetlen!
Remélem jól vagytok!
Sziasztok!
Angelani
21+2

Kép
angelani

Kismama!KépSisotris!Kép Többiek!Kép

Szerintem a Peg Prego kiskerekűi(bolygósítható) elég könnyűek.

Azt hiszem volt olyan Megaban ami hordozót is tartalmazott az árban+ babakocsi 3 funkciós+ pelenkázó tatyi és így volt kb. 100.000.
Tudom húzos de benne volt a hordozó is.

Én használtat vettem igaz alig használtákKép

A babaszoba.hu-n nézzétek meg az apróhirdetések között a babakocsiknál.
Tök jókat lehet kifogniKép

És a mostani Anyák lapjában vagy Baba magazinban(mindkettőben tök jó akciós kuponok vannak) van egy babakocsi-aki terepest akar- ABC nagyon jó és most 50.000FT 3 funkciós és az tuti jó , jobb mint enyém Kép és nagyon jó ár érte szerintem (70000-ről lett most leárazva)

De a babaszobán tuti olcsón lehet, csak használt.

Sok sikert a babkocsik kiválasztásához!Kép

Mea
mea

Nesztek, esti mese!

Gyerek ne legyen a közelben, ha hallgatjátok!!!!

http://ek.samurai.hu/TAJM/remalomfold.mp3

KépKépKépKépKépKépKép

Szép álmokat!

Sisotris

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Rokica, félreértettélKép.

Nem 15 hét alatt híztam azt a másfél kilót, hanem 5 nap alatt.

De mindegy, ma a kolléganőim azzal szekáltak, hogy sovány vagyok, meg rosszul nézek ki... Ezek vakok, én meg már izgultam, mikor szúrják ki a hasam, ami azért már látszik egy kicsit. A csúcs az volt, mikor a 188 centi magas 50 kilós kolléganőm is beszállt a cikizésbe.Kép

Úgy terveztem, hogy a héten megmondom, de a főnök beteg, csak a jövő héten lesz bent.

Képzeljétek, a férjem reggel azt olvasta, hogy most alakulnak ki a baba hallócsontocskái, így mire hazajöttem, 5 féle komolyzenei CD-t készített ki, hogy hallgassam, mert jó a babánakKép.

Köszi a tornakazetta tippet! Rubint Rékát semmiképpen nem akartam megvenni...

Uxi
15+0

KépKépKépKépKép
uxi

Lányok!

Az előbb elment a link?

Uxi,
jó bizony, enyém is szereti, de mi énekelni is szoktunk, mindenfélét, mindegy, csak az én hangom legyen KépKép

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok

Kismama,
ezt kell kapnod a védőnénitől, ebben van a kupon:
Kép

Lányok,
nem esküszöm meg rá, de asszem a fikusz mérgező, nem...? Most még nem aktuáluis, de amint a kölk gurul-kúszik-mászik likvidálni kell, mert ezek a manók mindent megrágcsálnak.Kép Vagy magasra tenni, bár úgy tudom ezek ált. nagyon nagyra nőnek, ált. földön laknak.

Mea,
én is a mávban szülök a Kisfalvinál, de az elsőt nem ott, így annyit tudok, amennyit utánaolvastam, meg benn voltam a barátnőmnél, a szobákat láttam.
http://www.nlc.hu/index.php?id=79
Ennek az oldalnak az alján elég sok szülészetről ott a leírás, jó hosszan, mávos is van.

Tudom, hogy nehéz, de először nézzetek köül a használtpiacon (pl babaszoba) a babakocsi miatt. Nagyon sok pár hónapot használt modellt árulnak, egyszerűen nem érdemes annyit kiadni rá, amennyibe az új kerül!
Ha én most vennék váz+hordozó+mózes+sportrészest vennék. (Van kocsira pattintható hordozós szettem, de csak a kocsi 7-10 kiló, a váz meg 3-4, tökre nem mindegy.Bár egyet még tud cipelni az ember, de ha már egy kétéves is jár a "szetthez"Kép akkor már sok.)

Holnapután végre-hátha kiderül, ki lakik a pocimban, úúúúgy várom már!!!KépKépKép

üdv
Penna 19+1
penna

Mi van?

Jönnek a trollok?

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Reagáljatok a mesére!
Különben rátok folyatom a szemgolyómat!
KépKépKép

Sisotris
17+3

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Na, erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy sokat írtok!Kép Szegény gyermekes anya, aki csak este tud jönni, már az olvasással egy órát eltölt.Kép De ez persze nem baj, csak nem mindig jut rá idő.Kép

Lányok,
nagyon köszi mindenkinek a pocidicséreteket, jól estek ám!Kép Közben megmértem magam, mivel a 7 kilós hízás egy héttel ezelőtti adat, és bizony már 9 kilónál járok. Pedig 15-nél többet semmiképpen sem szeretnék felszedni, a lányommal 14 volt rajtam, és közel egy év alatt ment le ebből 11 (a maradék három 2 nap alatt egy jó kis fosós-hányós vírus közreműködésével).

Szilvi,
a férjem Hévízi ismerőse azt javasolta neki jópár éve, hogy én inkább ne fürödjek, pedig akkor nem is voltam babás, az okát persze nem kérdezte meg a férjem (férfiak...), szóval csak óvatosan! (Bár ahogy belegondolok, ez a gyógyvízre vonatkozott, ott meg eleve nem is jó babásan, mert a meleg vízben gyorsan szaporodnak a bacik és a gombák.)

Megann,
ne aggódj a pocid miatt, az enyém elképesztően nagy az előző terhességemhez képest, a férjem szokott is ugratni.Kép Nekem akkor csak a 22-23. héten indult be, de akkor rekordgyorsasággal, hidd el, fog még a tiéd is nőni.Kép

Rokica,
jé, a BBJ-nek fordítasz, egy csomó barátom fordít(ott) nekik, meg ott dolgozik az egyikük.Kép Atyaég, neked aztán sűrű programod van, nem csodálom, hogy fáradt vagy! Sajnálom a cicádat!Kép

Mea,
ez a doki, brrrr! Mondjuk vérvételen én is csak egyen voltam eddig (leszámítva az AFP-t, de ott csak azt néztek, vérképet nem), azt hiszem, a következő alkalommal csináltat majd megint teljes vérképet a dokim (ha nem akar, majd én szólok nekiKép).

Kertes házba én is vágyom, szép virágokkal, zöldségessel...Kép Most marad az erkély még pár évig. Nálunk a lakásban a lányom miatt alig van növény, azok is a szekrény tetején szegények, mert különben leborítja, letépi, megrágcsálja (puszta érdeklődésből).
Sisotris,
szép poci!Kép Bocsi, a rémálmosat nem mertem megnyitni, mert én iszonyúan jó képzelőkével rendelkezem, és utána tényleg nem tudok aludni.Kép

Most futok, mert még ajándékot kell gyártanom, soha nem érek a végére...

Kóbor
21
kóbor

Kóbor, és a többi félős!

Nyugodtan, nem ijesztő, csak röhejes!
Sikoltozni max a röhögéstől fogtok, én ma már vagy tízszer meghallgattam Kép

Szóval csak hajrá!
http://ek.samurai.hu/TAJM/remalomfold.mp3

Sisotris

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Olyan jóóó!
Egész nap mocorgott a csöppem, apája is érzi már, sőt, látni, amikor megpróbálja kirúgni a ház oldalát KépKép

Pusztok
Sisotris
17+3

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis,

Nekem tegnap érezte először a párom a babát! Olyan jó hogy végre ő is érzi. Nekünk a 23. hétig kellett eljutni hogy ez megtörténjen. Igaz, én már szabad szemmel is láttam a hasamon a baba mocorgását, már nem tudta volna sokáig tagadni a párom hogy van ott valami. Kép Épp a szülésfelkészitőn ültünk, ahol természetesen ugyanaz a beszédhibás néni tartotta az előadást, ráadásul nem is arról amiről hittem (fájdalomcsillapitás) hanem a relaxációról meg a légzéstechnikáról. Nem mondom, érdekeseket mond, de hogy miért pont egy beszédhibás nénit kellett erre felkérni! No mindegy. A következő (Istvánosok figyelmébe) a csecsemőgondozás lesz, két hét múlva pedig a fájdalomcsillapitás.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na, megjött sajnos a viszketés is, hívom ma a dokit.Kép

Rokica,
neked adott már mobilszámot a doki ilyen viszonylag gyorsan kezelendő esetre (ha esetleg hétvégén következik be)? Vagy várja ki az ember a rendelési időt?Kép

Sis,
akkor majd meghallgatom!Kép

Mocorgás tök jó!Kép

Kóbor
kóbor

Sziasztok!!!
Én anno úgy szoktattam Trisztánt a virágokhoz, hogy csak 1-2-öt hagytam a földön, amit nem annyira sajnáltam, és persze nem volt mérgező. Mindegyik tönkre is ment, de szépen megtanulta rajta, hogy nem szabad bántani, így aztán pár hónap alatt már a földön volt valamennyi, mint régen. Ugyan egy párat megtépkedett, de elég gyorsan leszokott róla, így a magam részéről ezt a gyakorlatot fogom követni...

KrisztaKép,
a hibiszkusz tényleg kiköltöztethető, de ha tűző napra teszed kifakulnak a levelei, és ugye akkor szép, ha sötétzöld. Tényleg sok-sok víz kell neki. Én tavalyelőtt nyáron a telekre kiültettem félárnyékba, és annyira megcombosodott, akkor nőtt marha nagyot...

Babakocsi:
úgy néz ki, mi is a 4.-re költözünk (lift nélkül), de én nem fogom felcipelni a kocsit, van lent babakocsi tároló...
Én egy Bergon kocsit vettem, újan is csak 37.000.- volt, nagy kerekes, így a telken is jól lehet majd közlekedni vele.

SisKép,
jó a mese, azt hiszem este nem ezzel altatom majd a gyerekeket...

Pusz mindenkinek
Kati
24+1
Vendég

Sziasztok!
Szép-jó reggelt!
Annyit írtatok, hogy ha most mindenre reagálnék, akkor egy két kötetes könyv lenne belőleKép

Rokica!
Ha jól értelmezem, akkor te is Istvános vagy. Igaz?
Hogyan lehet bejutni a szülésfelkészítőre?
Kell érte fizetni? Vagy hány hetes kortól lehet menni?
Mert engem is nagyon érdekelne.
KösziKép

Sis!
K...a jó az a meseKép Kép Kép
Te mindig találsz ilyeneket, meg képeket.
Áruld el, honnan szeded őket? Nagyon jók!

Nem akarok senkit sem megbántani, hogy nem reagálok név szerint.
Most megint sajna nincs időm mindent visszaolvasni, de majd bepótolom. Anyukám most jön haza a kórházból és mennem kell érte. Tegnap átrendeztük a szobát (már este 23:00-kor lógott a nyelvünk), ezért nem is olvastam a babanetet.
Ma meg van egy csomó házimunka, de a holnap és a szombat az a pihenésé! Remélem több idő jut mindenre. Ahhoz képest, hogy itthon vagyok betegácsiba, soha semmire nincs időm. Pedig nem tökölök, nem húzom az időt, hanem megcsinálom a dolgomat. Inkább reggel 5h-től takarítok. Ki érti ezt. De érdekes, amikor melóztam, akkor is ennyi munkám volt és mégis meg tudtam csinálni. Na mind1.
Legyetek jókKép
Puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
21+3

Kép
angelani

Kóbor:

Nem adott. Azt hiszem, az a rendszer, ha valami gáz van, bemész a kórházba és őt a kórháziak keritik elő. De a múltkor megadta valaki a szülészet telefonszámát, majd előkeritem, szerintem őket is lehet hivni, ha kérdésed van, hogy menj-e avagy sem. Csűrös Erzsike viszont megadta a telefonszámát, mobilt is, otthonit is, ugyan még nem volt indokom hivni, de ha gáz van, szerintem őt is nyugodtan lehet hivni. Vagy ha más szülésznőt fogadtál, akkor őt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani:

Bármikor mehetsz, nem kérdez ott senki semmit. Ingyen van. Hat előadásból áll, valahol a témák is megvannak, mindjárt megnézem...

1. Jelentkezés és bemutatkozás
2. A vajúdás és szülés történései
3. Filmvetités
4. Relaxáció és légzésgyakorlatok
5. Fájdalomcsillapitás
6. Babaápolás és szoptatás

De bármelyikre bemehetsz, én is csak minden másodikra tudok elmenni, a többit majd a következő ciklusban. Most volt a 4. előadás, de most megváltoztatták a sorrendet és az utolsó kettőt megcserélték. Tehát jövő szerdán lesz a babaápolás és két hét múlva a fájdalomcsillapitás mert most igy érnek rá az előadók.

Maga az előadás nem ugyanabban az épületben van ahol a labor meg a szülészet, hanem ha szembeállsz a szülészet épületével, akkor balkézre az az ivelt épület ami előtt kóla masina van. Fel kell menni az emeletre, az ebédlőben tartják.

Telt ház szokott lenni, érdemes pár perccel három előtt érkezni, mert különben nem biztos hogy találsz ülőhelyet. Sok apuka is ott szokott lenni. Hozzál innivalót is, mert fülledt levegőtlenség van.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
köszi a választ! Szerencsém van, hogy ma van éppen rendelés, azt most kivárom, aztán majd arra is rákérdezek, hogy máskor ilyen esetben mi a teendő. (Ez a kórházba be, és őt hívják azért fura számomra, mert mi van, ha nincs is bent a kórházban akkor, felhívják, és úgy gondolja, hogy ráér másnap találkozni, akkor feleslegesen mentem be a kórházba... Vagy bejön külön, mikor másnap amúgy is bent lett volna, és akkor is ráért volna a dolog...) Erzsikét még nem kértem fel, remélem, még nem késtem el, mert őt szeretném (eddig kétszer találkoztunk, de az alapján szimpatikus, ráadásul csak jókat olvastam rólaKép). Ha megtalálod viszont a szülészet telefonszámát, akkor azt elkérném, ki tudja, mikor lesz rá szükség (azért remélem, hogy csak szeptemberbenKép).

Kóbor
kóbor

Sziasztok!

Látom, mindenki jól ráugrott már a babakocsi témáraKép, én szokás szerint megint késésben vagyok ezügyben, még igazából nem is nagyon nézegettem.

Ami nekem tetszik az a háromkerekű, ahhoz viszont egyáltalán nem jár babahordozó!Kép
Úgyhogy nem tudom még milyen lesz.
Vagy szerintetek bele lehet tenni a babahordozót is, annélkül hogy kipottyanna a gyerkőc belőle???

Penna!
Akkor most olyan kocsid van amihez jár hordozó, vagy olyat szeretnél amihez van az is?
Nem értem amit írtálKép, boccs!Úgy látszik máris szellemi satnyulás következett be nálamKép
Pár hónap múlva már csak gügyögni fogokKépKépKép
Esetleg van konkrét márka is amit tudsz ajánlani???

Sis!
Hát ez a meseKépKépKépKép tiszta kiborító!!!!KépKépKépKép
Szegény gyerekekKépKépKép

Azért most jól megijesztgettetek!
Én Ausztriában fogok wellnesselni, de lehet hogy a vizet tényleg kihagyomKép, nem hiányzik semmi nyavalyaKép.
Végülis kigondoltam, hogy veszek majd könyvet, és azt fogom olvasgatniKép
Voltunk mi is babanézőben és ott az anyuka ajánlotta, hogy minél többet olvassak pl a szoptatásról, mert nagyon jótékonyan hat az ember pszihéjére. Neki is voltak problémái de nem adta fel és végülis 6 hét után beállt a tejtermelése és azóta is szoptat, most 6 hós a kiskölökKépKépKép

Úgyhogy majd veszek egy csomó ilyen "okos" könyvetKépKépSőt, lehet hogy már ma benézek a Libribe!
Meg játékboltba tesóm gyerekeinek szülinapi ajándékot venniKépKépKép, meg bababoltba nézelődniKépKép
Te jó ég..........megint vihetem az összes hitelkártyámatKépKépKép

Na szép napot kislányokKépKép
Legyetek jók!

Megann 21+4

Kép

Kép
megann

Nekem senki nem is válaszol??? Kép
tmarie

Tmarie!

Jaj, ne butáskodj márKépKépKép
Örülünk, hgoy megint itt vagy, mondjuk dobhatnál fel egy két párizsi képkockát, csak hogy irigykedhessünk egy kicsitKépKépKépKépKép

A börze ha jól tudom máj 14-én lesz a stadionnál, valaki tud pontosabbat???

De szerintem tuti benne lesz a májusi kismama ujságban is!Mondjuk én nem tudok menni, de mindegyKép

Kép

Kép
megann

TmarieKépKépKép!!!
Üdv újra itthon!!!
Én sajna nem járok kismama tornára, nem enged a nagyfiam ilyen önálló programokatKép...
Kati
24+1
Vendég

Tmarie:

Én az Újpesti szülőotthonba járok, már mikor eljutok odáig. Ez 5000 forint 10 alkalomra, 1 órás, gyakoroljuk benne a légzéstechnikákat meg a relaxációt is. Ha ott szülsz, akkor ingyen van. De szerintem igy is baromi olcsó. És nekem pár utcasarok.

Börzék:

http://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php

Ez a Babanet börzefigyelője, nagyon hasznos, felsorol egy csomó börzét Budapesten is meg vidéken is, nemcsak a "nagy" borzét. De az is benne van.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Na gyorsan visszanéztem egy pillanatra!

Rokica!
Köszönöm a választKép
A jövő hét nekem nem jó, de az azutáni talán.
Addigra pont vége lesz az egésznekKép

Tmarie!
Majd én válaszolokKép
Mire is?
Sajna én nem járhatok kismama tornára. ez ügyben nem tudok segíteniKép
De érdekel viszont, hogy milyen volt PárizsKép
Komolyan! Én is el szeretnék egyszer jutni oda!
Húú, a börzéről olvastam, de így most hirtelen nem jut eszembe. A bigyóba! De most is lesz 6-án valahol, valami ingyenes belépéssel.
Majd megpróbálok utána nézni.

Lányok!
Tud valaki valamit szociális segélyekkel kapcsolatban? Vagy van ismerősötök?
Sziasztok!
Angelani
21+3

Kép
angelani

Jaj, teljesen fel vagyok aljzva, képzeljétek, a nyári babás topikban megindult az első szülés!!! Illetve volt már nálunk egy koraszülött anyuka ikrekkel, de ez az első igazi jó időben beindult szülés!!! Kép Aki még érdeklődik a nyári babások iránt, átmentek a Családinet-re, a cim http://csaladinet.hu/forum/viewtopic.php?t=208

Olyan izgi!!! Pár hete mikor találkozó volt, akkor még egybe volt, de már akkor látszott az arcán, hogy megindult az a bizonyos lazulási folyamat, és nemsokára szülni fog.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Penna
Köszi a kiskönyv tippet, és a kocsi tippet.Ez nagyon nehéz kérdés!KépLehet, hogy körülnézünk rendes boltban, tapi, emelgetés, praktikus oldalak vizsgálása aztán amikor már tudom a márkát elnevezést stb róla akkor már tudom mit kell keresnem használtan.Az igazság az, hogy kapnánk egy jót, használhatót, praktikusat, csak nagyon nehéz.Kép
Nekm is van olyna virágom amit el kell ajándékoznom ha jön a kőc.

Sis
sztem tök gyenge volt ez a "mese".Eröltetett.

Kóbor
nem melegvizesben akarok fürdeni, és nem is fürdésről lenne szó.Meg szeretném mozgatni a végtagjaimat.Nem tudom, hogy hidegvizes van-e HÉvizen, de gondolom igen, ha meg nincs akkor legfeljebb nem úszom.De köszi a tanácsot.
El vagyok maradva. Milyen viszketésről beszélgettek?

Tmarie
meg sem találtam a kérdésedet.KépBocsi.Feltennéd mégegyszer?Lehet a többiek is jobban reagálnának.

Megann
még én sem néztem körül, csak a Kismamában most babkocsiteszt van, és ott találtam egy olyat ami esetleg érdekelt volna.

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Megann!

Köszi! Kép Kép
Holnap majd felteszek egy-két képet Kép
Te jársz kismama tornára? vagy jógázni???
Mert nekem az orvos most megengedte, hogy járjak, de ahhoz pecsét is kell, ugye???
tmarie

Köszi szépen Lányok! Kép Kép Kép Aranyosak vagytok! Kép
De jó, hogy a nyári topikban már szültek, mi még csak kb. félidőnél járunk, de nemsokára ránk is sor kerül Kép
Valaki még vezeti a naplót? (azt ahol mindenki rajta van) van ott olyan, hogy ki kit: fiút vagy lányt vár???

Rokica!
És mikor kezdődik a torna? Mivel Te is még dolgozol, gondolom, neked is csak a du-esti órák a jók?

Én az Árpád híd mellett lakok. Nem tudom, hogy lenne-e közelebb is.

Sokan kazettáról ill. DVD-ről tornáznak???
tmarie

Tmarie,

Akkor neked biztos van közelebb, t9bbek között a Váci úti Brendonban, de az elég drága. A Szülőotthon Újpest Központon túl van, a Görgey utcában.

A torna 5.50-kor kezdődik, kedden és csütörtökön.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tmarie
látom már kaptál válaszokat, és így már nekem is rémlik a kérdésed.Kismamatornára szeretnék járni csak eddig a haskeményedés miatt nem lehetett.A jövő7től majd elkezdem.Vidéki vagyok így bőrzék nem igen érintenek, csak annyit tudok róla amit a Kismamában írni szoktak.
Párizsról ha van tényleg tehetnél fel képeket.Biztos jó volt nagyon.De azért hiányoztunk egy kicsit, ugy?

Rokica
tényleg olyna izgis, és olyan jó nekik!Bár én a terhességem eme részét most nagyon élvezem.
Már alig várom hogy mi is a gát lazításáról és hasonló szüléssel kapcsolatos dolgokról beszélgessünk itt.KépGondolom ez neked még nagyobb élmény mint nekünk, mert te oda is tartozol!Jó, hogy megírtad ezt nekünk.

Kép
Kép
kismama2004

Már nem tudom, ki írta, de tegnap voltam a Flóriánnál a kismama- boltban. Vettem egy felsőt (1590.-), tök jó!!! Még tuti visszanézek, mert voltak nadrágok, szoknyák, blúzok, csak a gyerekkel nem lehetett nyugiban nézelődni...
Köszönöm mégegyszerKépKépKép!
Kati
24+1
Vendég

Mea
Ha jól emlékszem ti vagytok a Zsófival rokonok.
Mi van vele? Régen írt már.Nyugtass meg, hogy minden rendben van vele.
Ja, ha keverlek valakivel akkor bocsi mindkettőtöktől.
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?