Új privát üzeneted érkezett!

Kataa!

Mikor jössz? Ma kint ettem a MOM kertjében, és utána olvastam a da vinci kódot! Szuper feelingje volt!
Ja, a 2 gombóc eperfagyit nem vallom be. Kép
Szóval mikor kezdesz? Tényleg igaz, hogy el kell fogadni ha ajánlanak vmit.
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska
Majus 30-tol vagyok bent mar minden nap,ugyhogy kozos terasz fagyiban benne vagyok ezerrelKépKép
Aztan majd egyutt pocakosodunk megint,jam eg betarsul emg Gumicukor+RitKépKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Okés, várlak!Kép
Pocak növesztésben is benne vagyok bár már én el is kezdtem, ami a hájamat illetiKép
B.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Hali

Csak gyorsan, mert ,megyek gyomlalni...Kép

Fogam jol van, illetve a helye.KépKoszi az egyutterzest.
Tegnap kikaptak a varratot is.
Kepzeljetek a parom es a baratnom sutyiban vettek nekem mozijegyet es tegnap moziztam a baratnommel. Tokre meglepodtem, a film kis limonade volt, de evek ota nem voltam moziban es jo volt kiruccanni. Mindig ugy megyek el itthonrol, hogy ugyet intezek es nezem az orat, meg rohanok.Szoval apa egyedul volt este veluk, (egy HoS!!!!Kép) en meg szorakoztam.Kép

Fius mamak

Mivel es mikortol nyirtatok a kissrac hajat? Dannynek mar eleg nagy es jonnek a melegek, szeretnem megkurtitani egy kicsit. Csak be kene szerezni valamilyen eszkozt.Kép

Kataa

Gratula az allashoz!Kép

Halacska

Eperfagyi.Nyami.Kép

Tali

Lesz valamikor????Itt a joido, Margitsziget????

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Rit
A mi asztalunknak is 1 cm-es az üvege, és eszembe sem jutott, hogy eltörhet. És nem ráállt, hanem rátette az egyik lábát, tehát alig kapott terhelést az üveg, mégis leszakadt, és ráadásnak szilánkosra tört. Én persze vasaltam, Tomijó az asztal mellett feküdt a földön, úgyhogy eléggé pánikhangulatba kerültem. Ja és mikor nincs itthon apa, ilyenkor!!!!!!!!!!! Azóta a szőnyeget már tisztítóba kellett vinni, mert még 5. porszippantás után is találtam szilánkot.

Kataa
Gratulálok a melóhoz. Az én főnököm meg elfelejtett reagálni ápr. végéig (ahogy megigérte) hogy mi a fene lesz a munkámmal. Sunnyog! Már nem is reménykedek benne

Na megyek főzni, mert végre be tudtam rángatni Szilcsit az udvarról (31,5 fok van)

Szilcsike
szilcsike

Nyuszi
Dani 10 hónapos volt, amikor nekiestem a géppel. azóta azzal.

Én most faltam be fél kg epret. nyam-nyamKép imádom ezt az időszakot. ennél már csak a cseresznye meggy-málna a jobb, m ega jó kis őszibari. Dani is idén rákapott az eperre.

Kataa
Új mhelyed lesz? vagy uaz csak vissza?

Kataa, Halacska
Én pont most néztem a kínai holdnaptárat és ha októbertől akciózunk tesóügyben, akkor okt-nov-dec-re fiút ír. Danival is megnéztem és amikor fogant fiút írt. meg magam és a tesómat is, amikor fogantunk lányt ír. mondjuk a módszer 67-99%-os esélyt mond.
ja, és elkezdett imsét jönni a pregnancy weekly hírlevél, amiről 2 éve leíratkoztam... nem furcsa? mintha tudná, hogy mit tervezünk hamarosan.
viszotna Jónás naptár szerint pont októbertől jövő júniusig nem mutat sem fiút sem lányt, csak előtte és utána.

KépKép
KépKép
gumicukor

Szilcsi
Neked volt anno az a téves mail a mhelyrő, ugye?

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Látom tombol az ovi beiratás,háát én még mindí vacilálok. ma itthon vagyok szabin emiatt és 3 oviban is voltunk Emmával délelőtt. Az első a montessori módszerű volt, ahol a módszer szupi, továbbar si nagyon jónak tűnik az elvük, ráadásul van ksicsoporttól torna és néptánc lehetőség, később úszás és úgy néz ki októbertől lesz angol is. Viszont kinézetre nem ájultam el, ez Kőbánya régebbi részén van, mondjuk nem a legrosszabb részen, mert családi házak is vannak meg régi bérházak is, de azért volt egy két gyanús ház. Az ovi is egy régebbi földszintem épület, egybeépülve egy iskolával. Az udvar nem nagy, de barátságos, és az tetszett hogy minden csoport együtt használja, nincs szétosztva. Van egy füves fás rész és egy gumitáglás, egy rugós mérleghinta, pár hálós, fa mászóka, egy nagy hajó fából toronnyla és egy csúszda. De pl pancsoló nincs. Ez mondjuk még elmegy, de bent a folyosók elég szűkösek, 4 csoport van, a szobák elmennek, nagyok, de mint a régi épületeke általában csak kissebb abalakok vannak nem csupa ablak minta bölcsi. Mondjuk szupi galéria van mindben, azok újak, de pla padló kopott pvc. Ide felvennék, van hely, mert nem lakótelep nincs annyi gyerek.

Még két oviban voltunk, de az egyik (mondjuk emmának tetszett) az belül jobb volt mint a montessori, de az udvara még rosszabb volt, mert szét volt osztva, hoyg ki melyik részt használhatja és volt ahol alig volt valami, meg elég lepukkant játékok voltak, csak egy két új, de az csak annk jó aki épp oda kerül. A 3. az szupi kinézetű volt, azzal kívül belül minden ok volt, de a vezetőnő bár kedvesen de a tudtomra adta hogy nem sok esélyünk van, azt mondta rengetegen szoktak jelentkezni, ő mindnekit felír, de olyan jó ovik vannak a kerületben, miért nem megyünk a köruzeteseb és hogy hogy jutottunk egyáltalán ők eszünkbe. ja, meg azt is mondta hogy hagyjam még egy évet bölcsiben.

Beiratni egyébként nem si tudtam volna, mert a gyerekorvostól igazolást kell vinni beiratáshoz, és a körzetes oviból kikérőt kell kérni, ez a menet. Úgyhogy most tényleg nem tudom mit csináljak. Ha a montessori elvek lennének a másik ovi kinezetűben akkor nem vacilálnék. ja, és a montessoris még közlekedésr esem túl jó tőlünk, mert nincs közvetlen busz, mondjuk gyalog is kb 20 perc, de busszal át kell szálni és nem is jár sűrűn.

Kataa!

Gratulálok én is az álláshoz. Látod lehet Emma is marad bölcsisKép Rájöttem hogy az udvaruk egész jó itteni viszonylatban, végülis annyi dolog van ott is mintg ezekben az ovikba, igaz kissebba etrület de fele annyian is vannak.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Gumicukor
Igen, én kaptam KépKép Miért?

Szilcsike
szilcsike

Kataa
Most értem vissza a beíratásból. Nálunk azt mondták 50 férQhely van, mi most a 31.ek voltunk és ma még csak kedd van. Ennek ellenére azt mondta az óvodavezetQ, hogy szerinte beférünk.
Majd +látjuk, május 20tól lesz kifüggezstve az eredmény. Ha nem, akkor marad a bölcsiben, mert én másikba nem íratom be, mindegyiknél volt valami, ami miatt nem szeretném oda járatni.
Amúgy gondolom nem csak a foglalkozás számít, hanem az is, hogy napi hány órára vennétek igénybe + kértek e önkormányzati támogatást, ilyenek.
Míg irkált a néni, közben beszélgettünk. Jelenleg 6 csoport van és az udvar is úgy van kialakítva, hogy 6 csúszdás homokozó, hogy mindenkinek legyen. Most mesélte, hogy ebbQl 2 nem EU szabvány, és az önkormányzat nem ad támogatást az átépítésra, így valószínq bontás lesz. Hát egybQl mondtam, hogy sztem inkább beszélje meg az elsQ szülQin a szülQkkel, mi inkább azon lennénk, hogy átalakítjuk. kell egy + korlát - ami akár házilag is megoldható + alul beton helyett mondjuk fakéreg-réteg.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Gumicukor!
A kínait én is megnéztem és a szerint nekünk augusztusban kellene élesben, hogy fiú legyen a tesó. Mi arra gyúrnánk.Kép Több esélyt nem ad idén a naptár.
Jónást elküldenéd?
B.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Nekem meg mindkettQt valaki please!

rit

anemona7

Gumicukor

Jo, de mi az a gep?Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszika

hajnyíró, aminek lehet állítani a fejét, attól függően, hogy hány cm-es hajat szeretnél. Pancsinak is ilyennel nyírtuk annó.

Mi lett a gépetekkel? Mi volt a gond? referálni kell az uramnak!
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska

Koszi.
Gepugyben semmi,valtozas, egymas mellett fut az uj meg a regi vincsi, a regin lehet jatszani, az ujon nem. Az operacios rendszer mnindketton WinXP, az uj vincsi valami olyan hiper-szuper, meg valami olyan speci kapcsolata, hogy semmilyen jatekot nem szeret.Ne kerdezd miert.
Gumicukornak vegul nem irtunk, mert ugysem birnam elmagyarazni, mivel nem ertek hozza. Majd keresunk egy masik pc mokust.

NYuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Philips-ünk van.
tényleg, nem írtál mailt a gépről.

KépKép
KépKép
gumicukor

Halacska
Abban en is KépA multkor unokatesom baratnoje kerdezte hogy babat varok -eKépMert ebed utan jottek es utana nekem mindig pokhasam van vekonyka levenKépKépSzerencsere 1 ora utan visszamegy eredetibeKép

Nyuszika
Ferjed tenyleg figyelmes,en is kaptam mar igy jegyetKépJo is egy ilyen kiruccanas megha limonade is a filmKépBaratnokkel csak ilyet nezek en isKép
Hajvago gep a neve ,mi is azzal nyirjuk a hajat 10 hos kora ota.Aztan par havonta kiigazitja egy fodrasz apa muvetKép

Szilcsike
Hat akkor orangyal ott volt most nagyonKépSzerintem irj egy mailt neki hogy nyilatkozzon,csak eszebe jutKépAzert a vegkielegites sem fog rosszul jonni gondolomKép

Gumicukor
Ugyanaz lesz a munkakorom ugyanannal a fonoknel csak azota masik szobaba koltoztunk,szuper kilatassalKépA kinai szerint Alex lanyKépKépJonas naptart hol nezted??Az erdekel engem is,bar mi ismet fiura gyurunkKép
Hat igazad van a bolcsiben csak 11-n vannak ket nenire mig az oviban 21-n,es bar 2 ovono+1 dadus,de nem mindig vannak harman.En is hajlok a bolcsire,ami szerintem marad is ahogy a sok gyereket lattam,viszont jovore mar kotelesek lesznek felvenni mert majdnem 4 lesz.De ki tudja ,majd kiderul Kép
Nem gondoltam volna hogy ez ilyen fejtorest fog okozniKép

Anyukam megerkezett ugyhogy lepek a kondiba,ok meg addig az udvarraKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Fiúra???? Azt hittem hogy egyértelműen lányra ennyi fiú unokatesóvalKép

Kínai nekünk sem jött be ha jól emlékszem, nem nagyon hiszek benne.
Mondjuka barátnőmnek meg most született lánya, azután hogy hőmérőzött és pontosan peteéréskor készült a babóca, szóval ennyit a természetes módszerről isKép Mondjuk nem bánták, mert ők vallási okokból védekeznek így és nem a lány-fiú téma miatt tudta ilyen pontosan, csak meglepődtek azértKép

Közben én beszélgettem eemával, hogy hogy tetszett nekia délelőtt, meg én is gondolkodtam és maradok a bölcsi mellett egyenlőre. Mivel egyik ovi sem ragadott meg egyértelműen, így nem váltunk, majd jövőre, akkor már nem csak olyan oviba veszik fel ahol marad hely, hanem ő lesz előnyben az akkori évvesztesekkel szemben.

manó

KépKép
manó

Kataa
Mail már elment egy hete, válasz sehol, mondom hogy sunnyog.

Gumicukor
Miért kérdezted, hogy én kaptam-e eltévedt mailt?

Kínai módszer: nálunk akkor Tominak lánynak kéne lennie KépKép

Nyuszika
De jó Neked, én is elvágynék már valahová, de én férjemnek eszébe sem jut ilyesmi. Ahhoz túl önző, mert ugye akkor neki kéne egyedül lenni a gyerekekkkel. És olyan még nem volt. Egyre sem vigyáz egyedül, nemhogy kettőre.

Ti férjeitek is azt hiszi, hogy az itthonlét a gyerekkel az mennyire mennyei? Ugyanis nekem tegnap közölte, hogy mennyire jó dolgom van, mert itthon semmit nem kell csinálni, ő is elhetrázna itthon, miért mondom hogy fáradt vagyok. NÉha azért elcsodálkozom, hogy mennyire nem tudja, mivel ját ellátni egy háztartást, kertet és mellette a két gyereket.

Na megyek is, mert annyira nincs dolgom itthon KépKép

Szilcsike
szilcsike

Hali

Nekünk nem jött össze egyik ovi sem, most fellebbezünk. Ahogy ismerem a párom, még a bíróságig is elmegyKépKép jogász a drága.

Kataa
Gratula a melóhozKép

Nyuszika
moziért irigy. én még a dvd-ket sem tudtam megnézni, amiket kjarácsonyra kaptamKépKép

Szilcsike
Enyim férj nem. ő sejti, milyen lehet az élet itthon. próbál is időben hazaérni és sokat segít.

tegnap az érdi bnetesek, meg az utcabeli gyerkőcök voltak nálunk, kint a kertben voltunk, jól sikerült.

na megyek
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Na én is megnéztem. Kínai szerint Dodi stimmel és most van 3 hónapom, hogy megint lány legyen Kép csak sikerülne már!

A Lunar szerint viszont májusban a 29-32 napom lenne termékeny. szóval nekem nem stimmel Kép

rit

anemona7

Szilcsike!

Edzeni kell a férjetKépKép, aztán rájön. Pl. otthon lehet hagyni a gyerekekkel. Nem 5 percre, hanem mondjuk fél napra. Ha nem is gyakran, de néha én is el szoktam menni (pl.babás találkozóraKép) és épp csak annyi gyereket viszek, ami feltétlenül kell (pl. most Hannát, mert ugye ő még szinte csaak szopik, de amikor még csak ketten voltak, de Nátán már akkora volt, hogy már nem kellettem óránként, akkor őt is ráhagytam). És nem hagyok teljes rendet, meg főzött hamit, csak mondjuk alapanyagokat (persze nem bonyolult dolgot kell főznie).
Egy-egy ilyen félnap után biztos jobban fogja becsülni a jelenlétedet.
Az enyém egyébként tudja, hogy mivel jár itthon lenni, enélkül a napok nélkül is, de csak megerősíti, hogy ez nem olya nagy szórakozás, mint egyes fériak elképzelik. Egyébként a környezetünkben nagyon sokan vannak kisgyerek(ek)kel otthon, ugyhogy máshonnan is láthatja.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Ez akkor lenne jó módszer, ha nem rántaná át azonnal az anyjáékat. Legutóbb 15 percre mentem el itthonról orvoshoz, és képes volt ennyi időért áthívni őket. Ilyenkor persze anyós Tomijózik, após Szilcsizik, férjem meg vagy pihen vagy játszik.
2,5 év alatt még SOHA nem vigyázott egy gyerekre sem, nemhogy kettőre.
Karácsonyi vacsorára mikor mentem, a két gyerek mellé +3 embert hívott át, és pontosan 15x felhívott.

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike

Igaza van Besztinek maximalisan.Dumalni konnyu.
Akkor tenyleg edzeni kene a ferjedet...KépKépKép Meg amikor ilyen megjegyzeseket tesz, akkor emlitsd meg neki az ilyen nem bevallalos eseteket, hogy majd akkor kritizaljon, ha kiprobalta mar oket EGYEDUL mondjuk minimum 2 orara. Allj a sarkadra!!!KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Szilcsike
Az a baj sztem ha alapból ilyen akkor szinte lehetetlen átformálni. Biztos megtalálja a kibúvókat. Főleg ha bármikor hívhat segítséget! Az azért tényleg nem semmi, hogy áthívja a szülőket, hogy ő addig játszhasson.Kép
Megadjam a férjem mobilszámát? Esetleg hívja fel és kérdezze meg, hogy milyen gyesen lenni apukának! Kép

Nekünk van egy ismerősünk aki hihetetlen furfangos ha gyerekvigyázásról (sajátja és egyelőre csak 1 van) van szó. A férjemmel csak röhögünk rajta, hogy miket tud kitalálni. Leleményes azt meg kell hagyni! Kép
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Kataa
Én is azt hittem, hogy lányra készültök, hogy ennyi fiú van már nálatok Kép
A Jónás naptár itt van:
http://www.astro.com/cgi/genchart.cgi?&lang=&gm=a2 (fekete rombusz menszi eleje vége, sárga pötty ovuláció, piros termékeny napok)
1. Astrodienst special
2. Please select the type of chart you want. = Lunar Phases Fertility Calendar
3. Klikk szürke gombra
4. Adatok megadása

Szilcsike
Azért mert nem emlékeztem jól, csak rémlett, hogy Te meséltél egy tévesen neked is megcímzett levélről, amiben a munkakörödről volt szó. Miért nem hívod fel a főnököd, akkor nem tudna sunnyogni!
Nálunk nem hiszi azt, szeretnek ketten lenni, kell is, mert akkor én nem tudnék elmenni tornázni, vásárolni stb. tök jól elvannak ketten, így azt is tudja, hogy milyen fárasztó is tud lenni. azt még nem próbálta, hogy még este odaáll főzni, meg házimunka. én be szoktam néha fogni, teregetés, ruhahajtogatás, porszívózás. nem tudok mindent egyedül, meg nem is akarom, hogy a fejemre nőjjön, mert akkor az lesz, hogy mindig én fogom csinálni. egyébként apukája is megcsinálja a házimunkát, csak ő magától, mondás nélkül. néha azért a párom is meglep egy-egy mosogatással, felmosással, de ritka, de én annak is nagyon örülök.
Vmit be kellene vetned, hogy a férjed aktívabb legyen, nem lehet így könnyű neked!!! nem szolgálták ki túlságosan mindig? már bocs, hogy ezt írom, csak az írásodból nekem úgy tűnik.

Judy
Én indokolják miért nem vettek fel? körzetis volt?
én nem is tudom, hogy fogjuk kivárni június elejét, addigra van döntés. olyan hosszú idő.

Kínai módszer 67-99%-osra mondja az esélyt. Valszeg akinek más lett az a 67 alattiban van Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Csak az a baj, hogy anyukája világ életében kiny..ta a s....t, még a mai napig is így van. Hozzászokott ahhoz, hogy nem kell csinálnia semmit, és én hiába mondom, csak veszekedés lesz a vége.
Max házimunka tőle annyi, hogy a zoknikat kiteregeti (magasan van, és székre kéne állnom, azt meg Szilcsi előtt inkább nem teszem), no meg egy évben egyszer krumplit pucol. 3 év alatt egyszer porszívózott, de közölte, hogy ez neki nagyon fárasztó, mert megfájdult a háta. (én naponta porszippantok) Leginkább a hétvégéket utálom, mert én felkelek a gyerekekhez 7-kor, főzök, takarítok stb. Õ meg nagy kegyesen felkel 2-3 között délután és kéri az ebédet. De arról szó sem lehet, hogy esetleg én pihenjek akármikor is, hisz neki ezer és egy dolga van, mikor éppen fent van.
Most elkezdtem írni neki egy mail-t, hogy mi az ami nekem nem tetszik, ugyanis nem akarom megvárni a kiborulást, és mostanra már nagyon elfáradtam. 3 éve nem aludtam 4 óránál többet egyhuzamban, és max alvásom naponta 5-6 óra.

Na nem kesergek tovább, megyek pihenni, vár a teregetés, főzés, vasalás KépKép

Szilcsike
szilcsike

Szilcsi!

Elég borzasztó, hogy meg sem csinálja, de nem is becsül érte.
Akkor azt kell megmutatni, hogy milyen az, ha te sem csinálod. Ha nincs ebéd, nincs tiszta zokin, nincs rend, elfogynak a dolgok otthonról. Magyarán te se csináld. Ne direktbe, de mondjuk menj el otthonról a gyerekekkel...
Nálunk egyébként nem is működne az, hogy semmit nem csinál, abba egyszerűen 3 ekkora gyerek mellett én szakadnék bele. Az ő érdeke is, hogy segítsen.
És még így is el van kényeztetve: a 4,5 év alatt, mióta itt lakunk, még nem pucolt WC-t, nem takarított tűzhelyet (azt se tudja, ez utóbbit hogy kell), stb... Ált. a könnyebb részét kapja.

Ja, mielőtt azt hiszi valaki, hogy én így terrorizálom a férjemKép: nem. Csak tapasztalat, hogy akkor nem látszik, hogy mit csinálok, ha megcsinálom, akkor látszik, ha nem csinálom meg (mert pl. nekem is dolgom van, emaitt nem tudok mosni egy hétig, vagy olyan programunk van, ami miatt én is reggel megyek el és este későn jövök).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

A WC úgy látszik sarkallatos pont. Épp tegnap jegyeztem meg, hogy mióta itt lakunk (kb. 5 éve) még nem pucolta ki egyszer sem.
De én tényleg csendben maradok és egy szavam se lehet.
Szilcsinek viszont van türelme és kitartása mert hogy én eddig nem bírtam volna az tutifix.
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Szilcsi

Hat rosszul hangzik, hogy a kornyezete is toleralja a lustasagat, meg ezek szerint az az ertekrend elfogadott naluk a szuloknel is, hogy asszony csinal mindent.Kép Igy tenyleg nehez alakitani rajta, atnevelni, meg szinte lehetetlen. Ha legalabb az o szulei tamogatnanak teged!
Nem mondom, hogy az en ferjem egy hazitunder, de sokat valtozott a 8 ev alatt, amiota egyutt vagyunk. Foleg miota a gyerekek vannak. Persze en konnyen beszelek, mert van takarito neni, de pl. ez is reszben az o lustasaga, mert mondtam en megcsinalom ,ha besegit, mire o, na azt mar nem!KépInkabb fizet.De a gyerekeknel sokat segit, mosogat (akarom mondani ki meg berakja a gepbe az edenyeketKép), ha kell bevasarol.
A hetvegeken eleinte engem is zavart, hogy o aludna sokaig, mondtam nekem mit gondol mikor van hetvege?KépMeg mivel Danny hasfajos volt sokat kellett cipelni, kelni hozza ejjel. Szoptatni persze nem tudott segiteni, de pl. bufiztetni igen. Es mikor latta rajtam, hogy hulla faradt vagyok azert van rossz kedvem, meg morci vagyok azert eszrevette hogy tobb mindent kene csinalnia. (Megjegyzem esti hazastarsi "kotelessegem"Kép rovasara is ment a
faradtsag gyakran)
Nehez tanacsot adni, ha mar ennyire el van rontva a helyzet a szulok altal, de azert szerintem is probalkozzal neha. Ne ugy hogy gyujtogetsz es egyszerre robbantod a bombat, szerintem legalabb is az nem jo modszer. Csak sajat idegeidet tiprod vele. De ne is hagyd magad teljesen leamortizalni. Jo kis 22-es csapdaja ez, mert ha meg leamortizalodik az ember, akkor meg jon a kritika, hogy nem torodsz magaddal, nem vagy eleg csinos, stb...

Beszti

En nem hinnem hogy az hogy raveszed a ferjedet segitsen ebben-abban terrorizalas lenne.KépEn is altalaban a konnyebb hazimunkat szoktam neki adni, vagy vigye setalni a gyereket, vagy szorakoztassa oket. Most hogy mar Danny is 11 honapos (eppen maKép) ez nem olyan nehez dolog.

nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Akkor azt már el sem mesélem, hogy mire jöttem haza mindkét szülésem után. Szilcsinél még csak hagyján, mert ugye a kórházban voltam 4 napot, de most Tomijónál extra volt. 10 órás kórházi bentlét, meg előtte két éjszakát már vajúdtam itthon, tehát nulla alvás stb., és ami itthon várt....................

Házastársi kötelezettség KépKép Õ alszik hétvégén 2-3-ig, aztán éjfélkor mikor kidőlnék, akkor meg reklamál, hogy miért is vagyok én fáradt..........
A nem törődöm magammal már most is megy, de pl. 3 éve nem tudtam elmenni fodrászhoz, mert beigéri ugyan, de valahogy soha nincs rá pénz, vagy idő, a kozmetikust meg már fel sem ismerem, nevére már nem is emléxem.

Különben próbáltam amit Beszti javasolt, nem csináltam semmit itthon, illetve csak a gyereket láttam el, és megvárt vele. Õ nem állt neki....

Egyébként az anyjáéknál is mindig iszonyat kupi van, ott én már pl. wc-re nem is megyek, inkább meghalok, de NEM.

Bocsi mindenkitől, hogy ennyit panaszkodom, de már nagyon a végét járja a türelmem és erőm, beszélni róla meg senkivel nem tudok, csak Veletek.

Gumicukor
Felhívni nem tudom, Angliában van, és nem kezeli a telefonját.

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike!Kép Kép Én is csak azt tudom mondani, hogy drasztikusan rá kell hagyni a gyerekeket. Az anyósok szörnyen el tudják rontani a fiukat, az én férjem 34 éves koráig a szüleivel lakott. Az első időben, amikor összeköltöztünk volt sok vita, hogy miért nem nyalom ki a seggét. De mára megneveltemKép Kép Az én férjem mindig mondja, hogy ő inkább dolgozik, mintsem a gyerekeket nevelje. Õ bevállalja őket akár 1 egész napra is, így tudja, hogy mivel jár a gyereknevelés+ a háztartás.

Csináltam albumot a babákról, akit érdekel nézze meg:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5533

Pusza:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Mano
Hat pont azért fiúra meg egy kislanyt megenne ez az 5 fiuKépKépAmugy mindegy de mióta Alex megvan fiú parti lettemKépKépMeg nagyon tobb gyerek nem is lesz a csaladban,hacsak a novérem nem csabul el egy kislanyra,de garancia ugye nincs ra hogy az is leszKépSzerintem nalunk is marad a bolcsi,sot ott ugy veszik hogy hagyom meg ,mert minden gyerek marada csoportjában,júniusban átkerülnek nagyosabb szobába,kivancsi vagyokKépMa a blcsoben ket ovinkba jelentkezo anyukaval beszeltem es oket mar kmegkereste az ovi csaladlatogatasra,bar mar majdnem 4 evesek,tehat rajta vannak a listan,amig meg minket nem,pedig meg le sem zárult a beiratási hetKép

Szilcsike
Aha tehat mar rakerdeztel a fonokreKépHat akkor csak varni tudsz...
Ferj ugyben nekem eleg jo tapasztalatom vanKép.Nagyon sokat segit,ha kell porszivoz,felmos,ablakot pucol mosogat geppel kezzel egyarantKépSot neha ha otthon van foz isKépAltalaban nem zargatom semmivel,igyekszam mindent megcsinalni het koyben,de ha hetvegere marad valami akkor magatol segit es nem kell kontyorogni nekiKépHetvegen is ugyanugy felkel velunk,nem alszik tovább,minel tobb idot akar tolteni Alexxal.Este o furdeti.Ha nekem esti programom van akkor elintezi az esti szeanszot is egyedul.Pici koraban meg ejel is felkelt bufiztetni,tisztaba tenni,aztan par honap utan amikor amr gyorsabban ment nekem is akkor nem de nem is igenyeltem had aludjon.Nagyon megbecsuli hogy ottohn voltam vele es mivel latta hogy minden rendben van es ebed is kerekedett sosem firtatta hogy mit csinaltam egesz nap amitol faradt lehetek.Bar o volt koleszos ,tehat elatta magat sosem vart masra ,talan ezert is ilyen,aminek en orultem,mert abszolut kooperativ partner mindenbenKépSot volt mar egyedul is eggesz nap gyerekkel most hogy Alex beteg volt ,meg amikor en voltam vele es nap vegere jol lefaradt es ertette mirol beszelek.Remelem sikerul vele jo megoldast talalni es hogy ne hivja mindig a szuleit,probalja meg egyedul,vagulis o is szuloKépDrukkolok ezerrelKép
Bar most hogy tobbet fogok dolgozni,megegyeztunk hogy fozni nem fogk, a tobbit meg megcsinalom Marikas napon.Ha egesz nap otthon sem vagyunk nem amortizalodik ugy a lakasKép
Hat ezek szerint nem joha meghagyod a munkat mert teged varm eg vele.Egy alapos beszelgetes azert nem art ,es hogy vallaljon tobbet ,mert nekerd is kella szabadido,ne csak Te alakitsd at az eleted a gyerekek miatt.Enyem szivesen vigyaz ra fodrasz/kozmetika idejere mert szereti ha nem nezek ki rosszul.Nkeem is fontos hogy ne erezzem magam slamposnak,meghat jo si az ha szerelmesene nez ram az uram es altom hogym eg ugyanugy tetszem neki mint 5 eveKépKép

Judy
Remelem a fellebezes sikeres leszKép
Latom kery buliban nagyon otthon vagyKép

Beszti
Meg johogy segit a ferjed,3 gyerekkel ez szukseges is.a mai vilag meg nem arrol szol hogy mindent a nonek kell csinalniKép

Halacska
Hat igen a Te ferjed a bizonyitek hogy egy pasi is el tud latni egy gyereket,haztartastKépWc-re meg nem vetemedett O sem,de nem is varom el toleKép

Gumicukor
Lasd Manonak irtakat a lanyrolKépKoszi a naptart,megnezem majdKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Szilcsike
Erdekes mert ahogy lattam a ferjedet,nekem ugy tunt sokat segit neked.Mar hogy el is hozta nekem a pulcsit anno,meg a Miki bulin is SzilcsizettKépKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Szilcsi
Hát nem irigyellek! De a kapcsolat elején ez nem derült ki, milyen here a férjed? Hát én nem id tudom mit csinálnék ilyen lenne.... 2-3 kor kel ki? ez komoly? hát tudod ezek után mikor kapna kaját, majd ha megcisnálja magának!
Hú Beszti szívemből szóltál! Szilcsi 1 hétig csináld ezt, persze a gyerekekre ez ne hasson ki, őket tedd rendbe.
Egyedüli gyerek a párod? Hát én anyósnak is beolvasnék, lehet!

WC nálunk is dettó. Szerintem sem takarította még a párom... de majd az új lakásban. már mondtam neki, hogy ott bizony WC deszkát vissza kell hajtani, meg a kádat is ki kell zuhanyozni magunk után... én szeretek tiszta kádba belelépni, nem más után még takarítgatni. Dani pl. ezeket már lazán tudja. visszahajtja a klotyótető meg a zuhanyzás után is szól, hogy öblítsük ki.

Nyuszi
Az én párom is ezt mondta, hogy az új lakásban majd mosogat, mosgatógéppel.
de tényleg, azért én sem panaszkodhatom, csak ezek az apróságok vannak a WC és fürdő körül.
Mi a hétvégét felváltva oldjuk meg, egyik nap ő alszik, másik nap meg én.
Õ is kelt éjjel Danihoz, nem aludt külön vagy ilyesmi. nem is kellett mondani, teljesen természetesnek vette.

a párom is végülis a szüleiel lakik, de valahogy amikor én odaköltöztem sosem akartam,hogy ki legyünk szolgálva. mindent uúgy csináltam, mintha nem lenne körülöttünk senki. sokan furcsálják is, hogy külön főzünk, meg külön hűtő, bevásárlás, mosás. nekem ez így természetes. nem szeretném, ha az én saramat más takarítaná és pont nem azt, hogy egy pillanatban hozzámvágják, hogy nem csinálok semmit. így a saját lakásban is sokkal könnyebb lesz, mert házimunkailag nem fog semmi változni. ső a főzés könnyebb lesz, hogy nem leszek elszeparálva a konyhába, hanem mindenki ott van körülöttem.

Mléna
Szépek nagyon a babáid!!!! Jól láttam, pudingos torta volt? Úgy megkívántam, pedig egy nagy adag mákos guba után vagyok... Kép

Kataa
Vagy a kislány az 5 fiút!!!
Én azért is szeretnék kislányt, mert olyan cuki rucik vannak, mindig nézem, milyen édik. világért sem hagynám ki egy kiscsaj öltöztetését.
Én is várom már a szeptembert, onnantól nem kell főznöm, Dani oviban kajál, mi meg itt a melóhelyen, kiváltom az ebédjegyeimet is, eddig mást kértem helyette.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Szilcsike

Hat ez eleg rosszul hangzik...
De azon, hogy tobbet vallaljon azt hiszem csak Te tudnal valtoztatni, o magatol nem igen fog. Meg hogy jusson penz a Te szepulesedre is.
Azt komolyan irtad, hogy minden nap porszivozol, vagy en ertettem felre? Biztos hogy szukseges?
Es amugy joban vagy az anyosekkal? Mert a vegso megoldas ha mar a parod nem hajlando es nem akarsz kipurcanni, hogy ok segitsenek.Kép

Kataa

A mult hetvegen voltunk lagziban es persze feloltoztem csinosba, meg kicsi smink is felugrott az arcomra... hat a parom olyan lelkes volt, hogy meg...Kép(persze neki borzasztoan tetszik, hogy ilyen gebe vagyokKép)
De az en lelkemnek is nagyon jolesett, hogy megneztek masok is, meg vegre nem farmerben meg poloban vagyok, mint idehaza.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

szerintetek ovielbírálásnál nem lesz hátrány, hogy a mi leendő lakásunkba nem tudnak kimenni az óvónők terepszemlére? most ez jár az eszemben...

KépKép
KépKép
gumicukor

Magdi

Utolag is Boldog szulinapot Marknak!

Belegondolok, hogy az en fiam is egyeves lesz 1 honap mulva!Kép
Megneztem az albumot, nagyon edesek!Legjobban az Osszetaposom a tortat tetszett...Kép

Mark sokkal idosebbnek nez ki a koranal.Vagtatok mar a hajat?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa! Nem bírom megállni, hogy le ne írjam: Csak az érdekesség kedvéért:

Mikor először terhes lettem mindenképpen fiút akartam. Azt hittem, hogy én fiús anyuka vagyokKép. Megszületett Nóri. Ezek után azt mondtam, hogy akár 3 kislányt is bevállalnék, nem kell nekem kisfiú. Én lányos anyuka vagyokKép A második terhességemnél lányra készültem, az UH megmutatta, hogy bizony fiam lesz. Bevallom nagyon féltem attól, hogy nem fogom tudni úgy szeretni, mint Nórit. Aztán megszületett Márk, és én beleszerettem az első pillanatban.Kép Kép Most már tudom, hogy nincs olyan, hogy lányos anya, fiús anya...anya van és kész. Tök mindegy milyen nemű a baba, egyformán imádnivalóak.
Nekem csak fiú unokatesóim vannak, tök jó volt velük felnőni, igazi vagány kiscsaj voltam.

Nyuszi! Még nem vágtuk Márk haját, ő ilyen kis kopaszKép Nagyon vékony szálú haja van, ráadásul szőke, így nagyon kevésnek tűnikKép

Puszi:
magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Gumicukor
A közoktatási tv-re hivatkoznak, hogy a jelentkezők száma meghaladja a felvehető gyerekszámot. Ez a körzeti ovi, de az egész városban ez van, kb minden 2. gyereket vesznek fel. Meg ahogy olvasom itt, az egész bp-i agglomerációra ez jellemző. Voltunk az önkormányzatnál is, próbálkozunk.
Egyébként mi is erre a tv-re hivatkozva fellebbezünk, mely szerint 3 éves kortól a gyereknek JÁR az óvódai ellátás.

Szilcsike
Tényleg naponta porszívózol? Döbb-döbb. akkor én igencsak hanyaganya vagyokKépKép
Párod elég gázKép emyémet is elkapatta anyós, 33 évig otthon lakott, mindent kezébe adott, reggel gatya-vasalt-ing, zokni, stb.. Apósom viszont befogta rendesen a ház körül, a földeken, állatok körül. Úgyhogy nem lusta, azóta is korán kelő típus.
Nálunk munkamegosztás van, a 160 nm-es lakás takarítása, mosás, vasalás az enyém, a kert, bevásárlás az övé. Főzni mind2-en szoktunk, de csak hétvégén. A gyerekeket közösen látjuk el, ha ő is itthon van, együtt fürdetünk, stb..szívesen elviszi a nagyot, vagy itthon marad a kicsivel, ha én viszem Gergőt vhová. meg a kettőre is vigyáz pl fodrászkodás alatt.
én így szoktattam úgyhogy tanácsot adni nem tudok sajna.

Magdi
Szépek a gyerkőcökKép megadtátok a szülinap módjátKép
Hát, pedig én sem tudom elképzelni magam lányos anyukának. azért biztos hazahoznámKépKépmeg elboldogulnék veleKép

Kataa
Igen, jó volt a kerti buli, a nagyok homokoztak, hintáztak, motoroztak, traktoroztak, a kicsik meg a pléden hemperegtek. anyucik meg pletyóztakKép

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nyuszi
tényleg minden nap porszippantok. Ez egy családi ház, földszintes, ráadásnak ha belépsz a lakásba rögtön a közlekedőben vagy, ergo nincs előszoba. Tehát minden kosz a cipőről a közlekedőbe jut, amit aztán széthordunk rendesen. Én pedig nem szeretem, ha a gyerek fetreng a földön és aztán poros-koszos a keze. Fel is mosok minden nap pont ezért. De már rutinos vagyok, mert ez a kettő megvan 10 perc alatt.
Anyós megígérte mikor 9 hónapos terhes voltam Tomijóval, hogy vakolás után megpucolja nekem az ablakokat, na azóta jön. Úgyhogy én pucoltam meg terhesen. Akkor most mire várjak?

Gumicukor
A kapcsoltunk elején én még dolgoztam, és egy kétszobás lakásban laktunk. Minden pénteken együtt takarítottuk ki a kecót. Mióta itt lakunk én nem dolgozom, ő meg nem takarít.
De ma borítom a bilit KépKép
A 3 év alatt egyszer alhattam én sokáig (10-kor ébresztett) de a gyerekeken még pizsi volt, és ő után aludt délután 4-ig.

Kataa
Persze, ha elmegyünk én Tomizom, ő meg Szilcsizik. Nincs is ezzel semmi probléma, csak itthon változik át önzővé.

Egyébként nem vagyok slampos, meg elhanyagolt, csak azért a lelkemnek, no meg az arcomnak-hajamnak jól esne már egy kis kezelés. Pl. a hajamat magam festem, de soha nem ért még váll alattig, mostmeg már a fenekemig.

Szilcsikének megint levágtam a haját, úgy nő neki, hogy csuda. Most kis aranyoska lett, végre nem lóg a szájába. Tomijó viszont is kopaszka, na jó van némi hajacskája, de nem a nővérére ütött Kép

Gumicukor
szerintem nem hátrány (megkérdeztem anyut, ő oviban dolgozik), hogy nem tudnak kimenni. Majd kimennek, ha beköltöztetek.

Szilcsike
szilcsike

Gumicukor

Nekünk azt mondták az ovinénik, hogy nem lakás terepszemlére mennek hanem azért látogatnak oda, hogy a gyerekkel barátkozzanak. Ne az oviban találkozzanak előszőr. Ajándékot is hoznak majd.
Vagy?Kép

Szilcsike
Olvasom, hogy miket írunk férj ügyben. Talán tényleg szerencsésebbek vagyunk több szempontból de persze senki nem tökéletes. Mindenkinek vannak hibái. ha így nevelték akkor piszok nehéz másképp viselkednie főleg 30 akárhány évesen változni. Ne dühből beszélj vele sztem. Tuti, hogy benne is sok jó van!Kép
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Szilcsi!
Persze, mindenképpen higgadtan beszéljetek erről a témáról, hiszen szereted őt. nem kell neki menni, még akkor sem, ha az esne a legjobban most.
kezdetben apránként kapcsolódhatna be a házimunkába. remélem sikerül! szorítok nektek!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor,
Láttalak benneteket múltkor a játszótéren, bringával voltatok. A nagyival is találkoztunk - most, hogy jobb az idő, és én is könnyebben mozgok, gyakrabban megyünk ki a Ligetbe. Dani nagyon aranyos és ügyes!

Szilcsi,
Igen, nagyon fontos, hogy ne torkolljon a dolog veszekedésbe, meg mindent-egymás-fejéhez-vagdosásba. Nehéz dolog ez. Az én tesóm is hasonló alak, mint a férjed, de újabban sokat fejlődött, úgyhogy van remény... (Neki is két kis gyereke van.)

Juti,
Nem semmi 160 nm-t takarítgatni. Nekem a 95 is sok...

Kataa,
Bent vagy holnap?

Zita
parazita

Szilcsi

Nem kukacoskodas akart lenni, csak elamultam. Amugy mi is foldszintes kerteshazban lakunk, megsem mosok fel, vagy porszippantok minden nap.Nalunk is egy kis par nm-es eloterbol nyilik a nappali.Annak altalaban zarva tartjuk az ajtajat. Nem mondom hogy nem porszivozok vagy mosok fel neha a heti takaritasok kozt a bejarati ajtok kornyeken (ketto van egy elol, egy a hatso teraszra) de hogy ezt minden nap!Es ezerrel maszik a fiam mindenhova negykezlab a foldon, meg vesz mindent a szajaba...Kép De ugy vagyok vele, hogy kell egy kis piszok az immunrendszerenek... lehet hogy mindez durvan hangzik, es eleinte engem is zavart,de ugy dontottem nem aggodom magam halalra a tisztasag miatt. Meg igyekszunk belepeskor levenni cipot, papucsot es zokniban kozlekedni a tovabb. Szoval vigyazunk inkabb a tisztasagra, lehet,hogy csak lusta vagyok takaritani. Tegnap hogy 30 fok volt, felmostam a hatso nagy teraszt es a fiam ott tepert negykezlab. Meg a kertben a fuben,foldon,jardan. Persze nem hagyom mindenhol, csak ahol nem veszelyes, meg nem teszi teljesen tonkre a nadragjat. Nem birom olben cipelni a majdnem 10 kilojat es nem is akarom, hadd fedezze fel a vilagot.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Jó kis témaKép

Nálunk nincs vita a háztartásból, mindketten őrült lusták vagyunk. Amikor anyukám nyáron nem volt itthon akkor egy héten 1x végigporszívóztam, felmostam, letörölgettem a lakást, aztán ennyi, eközben a férjem lefoglalta Emmát.
Főzni szokott a férjem, mást nem nagyon csinál. Viszont hétvégén nálunk nincs alvás, amikro kel Emma kelünk mindannyian, el nem tudnám viselni ha ő durmolna én mge szórakoztathatnám a csajtKép De komolyan, én attól bizti dührohamot kapnék, ugyanio smint már említettem hisztis vagyokKép

De Emma meg is oldja, mert ugye a szobája a miénkből nyílik, így reggel ha ébred nyílik az ajtó és már az ágyunkban is van, közli hogy tápit kérek, azt mondjuk én csinálom meg, mert a férjem lassabban kel fel, aztán megissza és már indul is nála az élet, ugrál rjatunk, meg húzkodja le a takarót, szóval nincs alvás. Ez 1/2 8-kor van általában. Viszont ha véletlen éjjel kelni kell akkor a férjem szokott hozzá.
Nekem nincs jó tűrőképességem ilyen dolgokban, gyorsan bevágom a durcát ha igazságtalannak érzem a dolgokat, mert ugye én kelek reggel 6-kor, én altatom este, így én fekszem későn, szóval minimum az éjjel az nekem jár hogy aludjak.

manó

KépKép
manó

Manó
akkor én is őrült lusta vagyok, mert én mindig így szoktamKépKép bár a nagy házban jobban eloszlik a koszKépKép a kis garzont tényleg naponta kellett porszívozni.
de nem érdekel, most minek csússzon seggen a porszem, mikor öt perc múlva a három pasi úgyis tönkreszi? teljesn inproduktív itt takarítani, így én is egy héten egyszer szoktam, a többi napon szintentartokKépKép
Ja, és egyetértek Nyuszikával is az immunerősítés tekintetébenKépKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy!

nekem szent meggyőződésem hogy Emma zeért bírja ilyen jól a bölcsit. Kicsi korától nem suvickolom egyfolytában, kutya után sem mosunk kezet 8mármint a saját után) és nem estem soha kétségbe ha pl megnyalta a metró kocsit vagy ha leesjtett valamit a földre és onna ette meg. Kép csak néha aki látta esett kétségbeKép

Manó

KépKép
manó

Mi lusták tartsunk össze Kép.
A kelés nálunk úgy néz ki, hogy az alhat tovább, aki fáradtabb (meg akit Solymi nem rángat ki az ágyból).
Apa nagyon rendes, például szeret porszívózni. Néha mosogatni is hajlandó, de azt inkább én szoktam, meg biztonság kedvéért főzni is Kép

Voltunk beiratni Solymeszt az oviba. A nőci azt mondta, tutira felveszik, azon se akadtak fenn, hogy szemlátomást itthon vagyok egy kisbabával. Júniusban lesz az első szülői értekezlet. istenem, életem első szülői értekezlete, ahol szülői minőségben vagyok jelen... Hüpp!

Zita
parazita

Mano, Judy

Azert Eminel meg en is parazosabb voltam, de masodik gyereknel mar ugye tapasztaltabb az anyuka.Kép Emlekszem ot meg hetekig forralt lehutott vizben furdettuk... mondjuk a szoptatos-fejos cuccok higieneje az mas, de mikor mar maszos nagy babarol van szo, hadd szokja.
Nem mondom hogy lusta vagyok, artani nem artanek vele, ha naponta takaritanek ,(ha a sok vegyszert nem nezzuk) csak feleslegesnek tartom. Foleg ha azt nezem, hogy kint mikor jo ido van meg ezerrel maszik a fuben es nem bamulhatom folyton, hogy most mit vesz a szajaba.KépBar meg mindig inkabb a lenyirt fuvet, vagy ilyesmit egyen meg, mint egy jatekdarabot.
Kutya- mar nem egyszer kepennyalta a gyereket, az meg rohog rajta, meg folyton meg akarja fogni a kutya nyelvet...KépPersze azert nem engedem tul kozel, dehat a kutya neha megeloz es ugy de ugy szeret minket.KépKépKépBezzeg Emike meg mindig fel kicsit tole.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?