Új privát üzeneted érkezett!

DavalliaKép,
tényleg szép a pocakod, de jól látom, hogy kint a bordád??? Olyan vékony vagy!!!!
Kati
Vendég

Sziasztok!
Húú, de jó sokan visszatértetekKép Nem győzöm visszaolvasni!

Jucc!
Tegnapelőtt volt a National G.-on egy film. Ott azt mondták, hogy az UH-nak nincs káros mellékhatása.
De természetesen nem megyek minden héten UH-ra. Pedig olyan jó lenne látniKép
A pigmentfoltokhoz sajna nem tudok hozzászólniKép
De bízzunk benne, hogy elmúlnak!

Kismama2004!
Próbálj meg minél többet pihenni!
Nem jó ha kialvatlan vagy. Bár a babó nem fogja hagyni, hogy túlhajszold magadKép
Köszi a tájékoztatást cukorvizsgálat ügyben. Nekem a védőnéni nem ad sehová beutalót. A dokim adja, de havonta egyszer úgyis megyekKép
A kilókról meg ne is beszélhünk!
Én már egy bálna vagyok. Lehet, hogy vízben fogok szülniKép

Penna!
Természetesen nagyon is érdekel, hogy mi van veletek! Tessék csak majd mesélniKép
A táblit nagyon köszönjük!

Uxi!
Szurkolunk a melóhelymiattKép
Hála, én jól bírom a meleget.

Nedinabp!
Gyönyörű a babódKép Nagy Gratula!

Prüntyi!
Neked is köszi a tájékoztatást!Kép

Mea!
Én örülnék, ha csak ennyit híztam volna. Sajna én már a 7kg-nál tartokKép
Nagyon megható, amit bemásoltál nekünk! Köszönjük!Kép

Falina!
Szerintem maradunk a babanetenKép

Megann4
A védőnő legfeljebb tanácsokat szokott adni. Bár mi szívhangot is hallgatunkKép

Davallia!
Igaza van Anyapoc-nak! Én is RH-Negatív vagyok. Nekem is lehet, hogy kell szuri, de nem biztos. A párom is RH-Negatív. Talán a kis kukis is az leszKép

Rokica!
Köszi! Akkor én már elértem a 7kg-ot. Max még 3kg-ot hízhatokKép
Hááát! Ez nehéz lesz. Annyira édességfüggő vagyok!

Na abbahagyom a regényírást!
Majd visszanézek.
Hazaért a papaKép
Sziasztok!
Angelani
21+1

Kép
angelani

csajok,
most beteszem, és lszi ami új infó van, írjátok ide (nemek, nevek) mert a másikat nincs kedvem végigböngészni, nem is figyeltem, azt hittem, dobhatom ki az egész táblát.
<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van 2005.08.10 25 hét + 6 nap
Zsófy Első baba 2005.08.17 Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 24 hét + 6 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 24 hét + 4 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 23 hét + 6 nap
Vrucsincá Első baba 2005.08.26 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 23 hét + 4 nap
Falina Első baba 2005.08.26 Noémi Jázmin? Schöpf-Mérei 26 év / Bp III. 23 hét + 4 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 23 hét + 3 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. 2005.08.30 Szent Imre 25év / Bp.XIII 23 hét + 3 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 22 hét + 5 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 22 hét + 4 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 22 hét + 1 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 Veszprémi 30év / Veszprém 21 hét + 6 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 21 hét + 5 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 21 hét + 5 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 21 hét + 3 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Szt. István 26év / Budapest 21 hét + 3 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 21 hét + 2 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Szent István 26 év / Veresegyháza 20 hét + 6 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 22 hét + 4 nap
Gviki Első baba 2005.09.15 Zsanett Szt. István 28 év / Bp XVII 20 hét + 4 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 2005.09.15 Szt. István 30 év 20 hét + 5 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Szent István 25év / Bp XIII. 20 hét + 1 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Csenge Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 20 hét + 4 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 19 hét + 3 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Szent István 40 év / XX.ker 19 hét + 3 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Péterffy 25év / Bp XIII. 19 hét + 2 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 MÁV 31év / Újpest 19 hét + 0 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 18 hét + 1 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 19 hét + 2 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 18 hét + 0 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Szt. Imre 25 év / Bp. III. 17 hét + 2 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Uzsoki 28 év / Újpest 17 hét + 1 nap
Hari Első baba 2005.10.12 Szt. István 29 év / Bp. XIX 17 hét + 3 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 16 hét + 5 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 Bp vagy Algír 25év / Algír és Bp 16 hét + 4 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 14 hét + 6 nap
Pronee Első baba 2005.11.28 Szt. Imre 24 év / Bp 10 hét + 0 nap
</pre>
üdv
penna (19+00)
penna

Mostmár tuti csajszi papírom van róla!
Ma voltunk genetikai UH-n minden OK. A meleget már most nehezn bírtam mi lesz később! Kép

Penna!
Köszi, hogy a nevet is beírtad ez már biztos.
gviki

Helló!

Megann,
tudat alatt biztos megéreztem, hogy a táblát nézegeted, ezért jelentkeztem.Kép Köszi a kenetről írtakat, én is valahogy így gondolom, most megerősítettél.Kép

Nekem a hízástól a narancsbőröm jött elő újra, pedig a szoptatástól olyan jól eltűnt, most meg utálok a tükörbe nézni combtájékon. De remélem, a következő szoptatási periódus is meghozza az eredményét.Kép

Megmutatom én is a pocakomat, mai a kép, szerintem eszméletlen nagy a korához képest.

Futok altatni a lányomat.

Kóbor
20+6

A poci:
Kép
kóbor

hello csajok,na én is megjöttem a 18.heti UH-ról,minden rendben volt,a párom is bejöhetett,teljesen oda volt,mert a gyerek megint mutogatta magát rendesen,még a nagy fütyijét isKép.közölte a doki,hogy szép méretes gyerek,a törzse egy 20hetesnek,a feje egy 19hetesnek felel meg,úgyhogy ne csodálkozzak,hogy ekkora a hasam,merthogy NAGYON-NAGY!!!kb.mint Kóboré!a védőnőtől kikaptam,én is 7kilót híztamKép,de a dokim szerint nem kell kétségbe esni,a védőnők dolga,hogy szigorúak legyenek.
egy BPD méretet tudok mondani:46.0mm
az AFPeredmény csak máj.19-re lesz meg.

most ennyi,majd jelentkezem,pusz
Nyúlné,18+1

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!
Szép-jó reggelt!
Tegnap mire megírtam kisregényem, addigra már megint volt mi olvasnomKép
Tök jó, hogy újra beindult a topikKép

Kóbor!
Nagyon szép a pocidKép
Csupa baba!Kép
Bár csak nekem lenne ilyen!

Gviki!
Gratula a csajszihozKép

Nyúlné!
Örülök, hogy ilyen jól fejlődik a pocaklakótokKép
Már én is 7kg-ot szedtem fel, de nekem a védőnéni nem mond rosszat. Lehet, hogy nem zavarná a 20kg semKép
Azt mondta, hogy nem szabad diétázni.
Pedig én most megint nekiállok!
Persze csak óvatosan. Sok zöldség, sali, sovány hús és sok folyadék (kevés só, ami lekösse).
Talán akkor nem hízom én, csak a baba.
Nagyon remélem! Nincs kedvem plusz 15kg-ot cipelni.

Lányok!
Megijedtünk a hirtelen melegtől?
Hát most meg olyan sz@r idő lettKép
Ma mennem kell anyukámhoz a kórházba, lehet még megázom. Már hajnal 5h-től takarítottam.
Végre kész a lakás (2nap alatt), így holnap megint szobaátrendezés, péntek pihenő. Tegnap olyan édesen rugdosott a babónk. A párom meg csak nevetett, hogy milyen kis hiperaktív a gyerekKép
A védőnéni csütörtökön elcsodálkozott, hogy már látszik a kis kukis mozgása kívülről is. A mellső falon tapadt meg és már két hete látszik ahogy mozog. Lassan csökkentem az Elevitet, mert nagy lesz a baba és hízom is tőle. A doki szerint ha többet kezdek hízni, akkor csak csökkentsük. Majd meglátom. Jövőhéttől majd csak kétnaponta szedem. 1 hónap múlva vérkép és kiderül minden.

Képzeljétek!
A kolleganőmet június 5-re írták ki. De már múlthét szerda óta bent van a kórházban, mert túl hosszú a baba. A kolleganőm kb. 150-155cm a babájuk meg 54cm! Nem nagy, hanem hosszú és nyomja a máját. Úgy néz ki, hogy vagy még pénteken vagy jövőhéten megcsászározzák. Egyébként jól vannak, minden rendben velük, csak a májértékek nem jók. Azt mondta neki a doki, hogy jobb lesz így, mert ha a máját továbbra is nyomja a kicsi és nem javulnak az értékek, akkor lehet, hogy egy ideig nem szoptathat, mert nem jól méregtelenít a máj. Ezért inkább előrehozták a dolgot. Persze a kolleganőm nem bánja, hogy előbb "szül".
Na jó már nem írok, csak egy kis érdekességnek írtam le.
Ez NEM para! Nem azért írtam, hogy rémísztgessek bárkit is!
Mindketten jól vannak! Nincs baj! Csak így jobb lesz nekik!Kép

További szép napot!
Remélem majd egy kicsit kisütKép
Sziasztok!
Angelani
21+2

Kép
angelani

Sziasztok!

Mennyi az a hízás, ami "gyorsnak" számít?

A 14. hétig egy dekát sem híztam, utána öt nap múlva mérlegre állva 80 dekét, aztán 1 nap alatt még 60 dekát (meg is maradt).
Nem gondolom, hogy 15 hetesen sok lenne másfél kiló,inkább örülök, hogy végre híztam valamit, de nem gyors ez egy kicsit?

Nem aggódok, csak kíváncsi vagyok.

Uxi
15+0

KépKépKépKépKép
uxi

Korábban írtatok valamilyen kismamatornás kazettáról/DVD-ről.

NEM a Rubint Rékás, hanem valami kórházi, vagy gyógytornászos kiadvány lehetett.
Meg tudnátok írni, mi az és pontosan hol lehet beszerezni?

Köszi szépen!

KépKépKépKépKép
uxi

Szia Csajok!

Látom megint szaporodunk szépen!Így már nehezebb követni a dolgokat.

Az uhán kiderült, hogy sok a magzatvizem.Ez sajna terhességi diabéteszt jelent.CSoki cukor és a többi édesség hanyagolva,nehogy a babának vagy nekem később baja legyen belőle.De majd többet akkor tudok mondani amikor meg lesz a cukorterhelés eredménye.
LÁNYOK!MOST MÁR CSAK ÉN IS AZT TUDOM SZAJKÓZNI AMIT A TÖBBIEK! VIGYÁZZATOK AZ ÉDESSÉGGEL!Főleg ha van cukros a családban!
Adatok:BPD:57.9
AD:60.8
Súly:589g
Magzatvíz:többKép
Hátsófali lepény
Jó szívhang
Mi nem akarjuk megtudni, hogy mi a neme.A dokibácsi majdnem elárulta magát.KépDe időben rászóltam.Így most azt hiszem rájöttünk mi lesz.Ja igen, kaptunk (vettünk)videofelvételt!!Azon is mintha megmutatná magát.Ja és mégvalamit:A mostani uh szerint nem szept 8-ra várható, hanem szept 2-re.És még azt is mondta a doktorbácsi, hogy milyen okos, mert már most lefele van a fejecskéje.Persze még visszafordulhatKép.
Hari
Ha elmennél az üzletbe mindenképpen írd meg a tapasztalatodat.

Nemesek!
Ezt nem kellett volna leírniKépMost hogy menjek így nyugodt szívvel Hévízre fürdeni?(pedig szereztem fürdőrucit is márKép)Persze nem ez az elsődleges cél.Most leszünk 1 éve házasok!KépKépKép

Edina
édes a babód! A páromnak is tetszett.Rögtön meg is kérdezte, hogy kiderítettem e már van e Vp-ben is.Hát még nem sajna.

Davallia
Te még nyugodtan hízhatsz.KépÁtadnék pár kilót ha akarod! Jó neked.Édes a pocid, bár a baba még simán letagadható.Érzed már őt?

Kóbor
Neked is szép a pocid!

Sziasztok
Szilvi
22+6

Kép
Kép
kismama2004

Hát nem semmi
majd 23 hetesen most jöttem ki a wc-ről mert megint hánytam.Kép
Már régóta éreztem, hogy éhes vagyok, két falat reggeli után meg ez lett!Félek hogy a cukros víz is ki akar majd jönni.Akkor azt meg kell majd ismételni.

Na nem terhellek tovább benneteket!

Kép
Kép
kismama2004

Uxi:

Ne aggódj! Én egy hét alatt 2 kg-t hiztam, na EZ számit gyorsnak... nem a 60 dkg 15 hét alatt. Mindjárt bokánrúglak legnagyobb szeretettel hogy ilyesmin mersz aggódni. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én ma csak kóválygok, már most érzem hogy ilyen beájulós nap lesz. Tegnap a munkahelyemen kibirhatatlan volt, üvegteteje van a háznak, nem működött a légkondi, olyan volt mint a melegházban. Természetesen rajtam nadrág meg félhosszú ujjú top. Mára átestem a ló túlsó oldalára, találtam EGY szoknyát ami ilyen sztreccs anyagból készült és rámegy a pocakomra, meg egy rövidujjú pólót és abban jöttem. Kint a szél hidegnek tűnt, de itt bent már megint kellemetlenül meleg van. Biztos ami ziher hoztam nadrágot is magammal, hátha később változik, vagy bekapcsolják a légkondit és akkor meg lefagy a fenekem.

Én nagyon úúúúúúútálom a meleget... főleg az ilyen párás undoritót. Pedig most nincs is meleg. Mégis amig a metrótól idáig begyalogoltam, úgy érzem szükségem lenne még egy zuhanyra.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szép jó reggelt mindenkinek!

Végre kicsit hűvösebb napra ébredtünkKép
Olyan jó lenne, ha kifognánk egy olyan nyarat mint a tavalyi voltKép
Tudom, nyaralás meg minden...de azért a nyaralás tart egy hétig, a pókhas-hordás meg 3 hónapig(nyár)...szerintem jobban járnánk egy hűvösebb nyárral!

Nemesek!
Nem semmi amit írtál tegnap!KépIlyen fertőzésről még nem is hallottamKép
Akkor hiába lesz wellness jövő hét végén, én valószínűleg csak a szaunát fogok használni!
Egyébként fürdőruha ügyben kaptam egy jó tippet, Budaőrsön az Outlet üzletekben azt hiszem a Calzedoniában vannak jók olcsónKép

Kilók!
Szinte el sem hiszem amit írtál, hogy lehet az, hogy szülés után annyi voltál mint előtteKépKép
Ne keseríts el minketKép

Ami meg az orvosodat illeti, hát ne haragudj, de azért ez mégiscsak tulzás.....Ha belegondolok, hogy mivel járhat egy észere nem vett terhességi diabétesz vagy egy nem kezelt toxoplazma fertőzés, hát kinyílik a bicska a zsebembeKépKépKépKép

Kóbor!
Mekkkkkkkkkkkkkkkkora pocid van!KépKépKépKép
Hát lassan megint felteszek a magaméról egyet, mert minél több képet tesztek fel, annál aggasztóbbnak látom a mini-hasméretemet!
Noha az elmúlt két hétben rengeteget nőtt, kb fele akkor a mint neked KóborKép

Mondjuk abból a szempontból talán lehet hogy jobb, hogy jobban bírom még magam fizikailag, szükség is lesz rá, mert költözésig hihetetlen mennyi mindent kell még csinálnunk az építkezésen.

Na puszi!
Megann 21+3

Kép

Kép
megann

Uxi
ha van terheskönyved akkor nézd meg nem foglalkozik-e vele, álltalában szoktak.

"A 4. hónaptól 20-40dkg szedhet fel magára a kismama"" Igen is hízni kell, és ellenőrizni, megvan-e a heti 20-40dkg."

Hozzá teszem nekem ez abszolút nem így történt, mert akkor nem tartanék most 9kg plusznál.

Rokica

Kitartás, lesz ez még sokkal rosszabb is. Én alapból szeretem a nyarat és a meleget, de most nagyon félek tőle.
Meddig fogsz még dolgozni?

Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi,

Hát eredetileg úgy terveztem, hogy az utolsó pillanatig, de már most annyira nincs kedvem hozzá, hogy az elképesztő. Aug 30-ra vagyok kiirva, de most arra gondolok, hogy kiveszem előtte amennyi szabim marad, 2-3 hetet... Az a baj, hogy én félig vagyok bejelentve, a másik felét a fizetésemnek számlára kapom, tehát nekem nem jó, ha nem vagyok itt, még akkor is, ha nem csinálok semmit...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Uxi!Kép

Terhességi Torna (Relaxáció és Légzéstecnika) a neve a kazinak és SOTE I-ajánlásával készült.
Bárhol kapható szerintem (CORA,AUCHAN,TESCO) én a Westendben vettema kismamaboltban a földszinten a Mekitől balra a mozgólépcső mellett, de ott drágább szerintem.

Amúgy még a Kállai Ildikó is jó szerintem, bár én mindkettőt eddig kb. 3-4x csináltam csak végigKép

A Rubint nekem olyan nem kismamis, nem tudom nekem annyira nem tetszett...

Hát alig bírtam ma felkelni, ez az idő csak alvásra buzdítottKép

Megyek lassan vdőnénihez 1/2 11-re kiváncsi vagyok mi lesz!

Majd mesélek!

Puszika mindenkinek!

Mea(21+3)

Mea
mea

Egy kép rólam, szép mi?Kép

Kép

Mea
mea

sziasztok,

szép kis pocakokat pakoltok ide fel KépKépKép NAGYON ARIK!!!
Én nem merem felrakni az enyémet, nehogy szörnyülködjetek a 26+2 láttán. Tényleg veterán vagyok. Kép

Pihizzetek sokat

Kép
szmercsa

Szmercsa!

Rakd csak fel, engem megnyugtatna! Kezdem úgy érezni, én vagyok itt az egyetlen bálna méretű kismama. Már elnézést a hasonlatért. Kép Nem kárörömből kivánom neked is a bálna méreteket, csak szolidaritásból. Azt mindjárt kiderül te is ilyen széllelbélelt vékonyka vagy, és akkor végleg elkeseredem... Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok!

Még a nyáritopikosoknál olvastam valami kismama csomagról amit ki lehet váltani.Ti tudtok erről vmit?Nekem a védőnő nem említett semmi ilyet.

Megann
Mikor költöztök?
Én tényleg most nagyon energikusnak érzem magam, úgy ahogy az a nagykönyvben meg van írva!Kép
A párom is olyan édes, mindig dícsér, hogy milyen ari kismama vagyok, milyen jól áll nekem.Davalliahoz hasonlóan én is kismama szépségversenyt nyertem. Sztem ez itt mindannyiónkról elmondhatóKépKépKép

Édesek az alvó cicusok!
Nálunk soha sem lesz macs, mert a párom olyan szinten allergiás rá, hogy 1 légtérben 10 percen belül prüszköl, pirosodik a szeme, folyik az orrmánya.Szval csupa ilyen kellemes dolog történik vele.

Rokica
mi van a cicusoddal? Ha jól emlékszem te panaszoltad el, hogy nincs meg.Remélem előkerült már!!!!
Hágy órát tartasz 1 nap? Nagyon elfáradsz?

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Rokica
kezet foghatunk! Én is bálna vagyokKépBár rám a párom a pingvin nevet akasztotta. Azt mondja már úgy megyek mint egy x hónapos kismama.
9kg!El tudod te ezt képzelni a te 5kilóddal szemben?Szép látvány vagyok.KépKépHa nem zavarna annyira akkor tudnék magamról néhány durva képet feltenni, ami a 7végén készült rólam.

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi,

De szerintem én überellek azzal, hogy én 77 kg-ról kezdtem az egészet... itt van egy kép rólam a 21. hétről, azóta van az a bizonyos plusz 2 kiló:

http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/Preggo003.jpg

Naszóval, ennyit kilókról...

Tanitani nem sokat tanitok, mert ugye azért fizetnek, hogy itt üljek a cégnél, és úgy mondjanak le a tanulóim ahogy akarnak. De feltétlenül fontos hogy itt kuksoljak erre a célra reggel nyolctól fél ötig. De nem baj, igy van időm forditani, a párommal kaptunk közösen forditó munkát a Budapest Business Journal-tól. A magántanulóimat meg rázom le ahogy csak birom. Még a terhességem elején azt hittem, be tudok vállalni munka után még egy pár magánórát, de pár próbálkozás után rájöttem hogy el voltam tévelyedve. Most is ugye az van, hogy kedd-csütörtök kismama tornára (kellene) járnom, minden második szerdán pszichoterapeuta továbbképzés este fél hétig, akkor az alternativ szerdákon járok be a szülésfelkészitőre az Istvánba, és mellé kéthetente magam is járok önismeretre pszichiáterhez, mert azt is kell. Szóval még igy is tele vannak a napjaim munka után általában, ehhez mikor még jöttek (volna) a magántanulók, akkor mindig besokalltam, hogy én nem birom tovább hogy nyolckor elmegyek otthonról, és jó esetben este nyolcra érek haza MINDEN NAP. Hétvégéken általában valami előre beszervezett családi program, úgyhogy még akkor se lehet pihenni. És akkor még szórakozás meg barátok azok sehol, teljesen úgy ézrem, hanyagolom a baráti társaságomat, ami nem egy jó ötlet.

Na most kinyafogtam magam. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Cicus sajnos valószinűleg elbújt meghalni. Már nagyon beteg volt, végül is én döntöttem úgy, nem kinzom tovább a kezelésekkel, mert már azoktól is rosszul volt... szombaton még előjött nekem mikor hivtam, szerintem búcsúzóul. Másnap hajnal óta, mikor kiengedtem újra a kertbe, nem láttuk. Anyukámnál van/volt, ő azóta körbejárta a szomszédokat meg cetliket dobott be mindenhova, ha valaki megtalálja, szóljon nekünk. De hát őszintén szólva a kis testét keressük már csak, hogy legyen mit eltemetni. Igy borzasztó nehéz, hogy nem tudjuk pontosan, hol is van, mi történt vele... Én hétfőn jól megsirattam őt, azóta helyrebillentem nagyjából, de igy is hiányzik, látom otthon a helyét ahol szeretett feküdni és mindig eszembe jut.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hát nem irigyellek!
Meddig jársz az Istvánba szülésfelkészítésre?Nálunk is volt egy ilyen tanfolyás, de csak kettőn bírtam részt venni.Remélem még szülésem előtt indítanak ilyent.
Tornára ma akartam menni, de tegnap itthon végig csináltam a hétről hétrében (azt hiszem te is ezt a könyvet olvasgatod)lévő gyakorlatokat és a combom KO lett.Alíg bírok menni.Ahogy látom te is ezt hanygolod, sztem jól teszed,hogy legalább ezt kihagyod néha.Azért kell nekünk ez a pihenés.

A kép nem borzalmas, már láttam.Kép
Nekem a kezdő súllyom 53-54 volt, ehhez képest most vagyok 63kg.Nálunk tényleg énrám jött a legtöbb + sajna.Kép
Most hogy a baba miatt vissza kell fognom magam, remélem nem jönnek olyan gyorsan a kg-ok.Nyista édesség, cukor és efféle nyalánkságok.Kell keresnem valami diabetikus jégkrémet a nyárra, mert anélkül bizti nem bírom ki.

Hétvégenként mi is folyamatosan jövünk-megyünk, de most legalább bírom, és élvezem is.

na most én is kinyafogtam magam.

Kép
Kép
kismama2004

Rokica,
szerintem erős túlzásokba esel a bálnaméretet illetően. Nekem is csak a pocakom nagy, ahogy Neked is , ami a képen látszik is (na meg a cicik Kép), én 54,5-ről kezdtem, most 63 körül vagyok, de mások szerint nem látszik az a plusz sok kiló.
Éljenek a kismamák a kilókkal együtt, nehogy már így nézzünk ki Kép
Kép
szmercsa
szmercsa

Kismama!Kép

A terh. kiskönyved hátulján van egy kupon azzal lehet kiváltani azt a csomagot, ott vannak a boltok címei is.De ne várj nagy dolgot, tök gagyi az egész szerintem.
Volt benne 3 újság, aminek köze nem volt várandóssághoz és 3 termékminta + reklámújságokKép

Nekem ez volt benne.

Mea
mea

Sziasztok! Jó, jogy visszajöttetek ide! Én is olvasgattam a másik fórumot is, de nem volt kedvem/időm regisztrálni.

Köszönöm, hogy hiányoltatok. Mi nagyon jól érezzük magunkat, sokat sétálunk, tornázunk, jógázunk. Szerintem jó ez a mostani idő, szeretem ezt a se túl hideg, se túl meleg időt.

Istvánosok! Nem tudja valaki, hogy a mai szülésfelkészítőn melyik előadás lesz? És nyáron is lesznek ugyanúgy ezek az előadások? Köszi a választ!

Kismama! Nekünk május 1-én volt az egy éves házassági évfordulónk! Sok boldogságot nektek is!

Egyébként a várandós csomagot a harmadik trimeszteresek válthatják ki. Én a védőnőtől kaptam egy kiskönyvet, aminek az a címe, hogy Várandós mamák könyve. Ebben van egy kupon, amit meghatározott boltokban be lehet váltani. De én se tudom, hogy pontosan mi van benne. A kuponon látható képen mindenféle termékminta (pelenka, neogranormon, popsitörlő, babaolaj) meg néhány újság látható.

Hari! Ha voltál a gödöllői boltban, írd meg a tapasztalatokat, engem is érdekel. Bár én csak nyáron akartam bevásárolni, most anyagilag még nem lenne olyan jó.

A Rubint Réka féle kazettát, ha lehet, kerüljétek, mert beszéltem egy gyógytornásszal, aki azt mondta, hogy nem kismamáknak van kitalálva, szakmailag egyáltalán nem állják meg a helyüket a gyakorlatai!

Bodza 20+3

Kép

Kép

Kép
bodza

Mea
Te hol váltottad ki??
Számít, hogy mit tartalmaz a csomi, hogy hol váltja ki a kismami, szerinted??
Apropó! Te mikor váltottad ki?? Úgy emlékszem, hogy a 3/3-ban lehet.
szmercsa
szmercsa

Szilvi:

Mivel csak kéthetente jutok el az előadásokra, és hat van összesen, ezért nekem 12 hétig fog tartani végiglátogatni az összeset. A mai éppen a fájdalomcsillapitásról fog szólni. Remélem nem megint az a beszédhibás nő lesz, és akkor talán a párom is ért belőle valamit, mert a múlt héten forditani kellett neki mindent.

Diabetikus jégkrém:

Vegyél cukormentes joghurtot, a közepébe nyomjál bele egy fapálcikát, és tedd be a mélyhűtőbe hogy fagyjon meg. Van olyan jó mint a fagyi és közel nincs benne annyi kalória! Persze főleg a kisebb/kerek dobozosokkal kivitelezhető, mert a szögleteset nehéz berakni a szádba. Kép Pudinggal még nem próbáltam, de ha van cukormentes csokipuding, én biztos azt is megpróbálnám a mélyhűtőbe nyomni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bodza: Kép

Ma a fájdalomcsillapitás lesz. Én is csak kéthetente tudok elmenni rájuk, de állitólag állandóan kezdik újra őket, a másik hármat majd a következő ciklusban látogatom...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Csajok,
De jó hogy szinte mindenki visszatalált ide, és talán a babanet is működni fog.
Kicsit megynyugtat, hogy nem csak én híztam, hanem másokra is szólt már a védő néni... 54-ről 60-ra. Mondjuk nekem azt mondta: Milyen sokat hízott már...! Mást nem...
Erre a dokim azt mondta, hogy tök jól nézek ki és megkérdezte, hogy ugye a védő néni az több kiló mint én... Kép Hát igen, mondjuk nincs vele semmi bajom, nyugdíjba megy 3 hét múlva. Azt sajnálom hogy rövid időre vki ideiglenes jön, amíg nem dönt a helyi testület a pályázatokról. Remélem az a csaj nyeri végül a véglegest aki itt lakik (van 2 gyereke, velem egyidős), mert szimpinek tűnik.

Penna!
Kislányunk lesz, Réka... Kép
Beírnád??? Köszi.

Cirmike
19+5

Kép
[KépKép
cirmike77

Szmercsa!Kép

Én Vácon még az első harmadban, nekem odaadták már akkor, rendesek voltak.

Nem tudom, hogy más van e benne ha mshol váltod ki.
Nekem azt tudom hogy csak egy Családi Lap, egy Praktika és egy Otthon volt benne + 3 kis termékminta.
EnnyiKép

Legalább kismama újságok lettek volna, na mindegy.

Van aki a Mávban fog szülni itt?
Tudna esetleg infoval szolgálni nekem?

Mea
mea

Ja nem is írtam mi volt a védőnéninél, 57 kg-ot mért úgy örültem, mert én 58-atKép
Azt mondta, hogy jóKép
Ja és mondta hogy sürgősen kerítsek most már magamnak dokit, mert az enyém nem vállal és öreg és tök hülyeségeket csinál!!!!!!

Szedette velem a Neogramonot(húgytisztító) és közebn nem is kellett volna szednem állítólag.
Vasképzőt sem írt fel még, pedig alsó értéket súrolt már 1 hónapja a vérképemen.

Ti miket szedtek most?

ekem folsavat és magne B6-ot mondtza a dokim.
De ez is egy baromság, mert folsavat már nem kell, ugye???

Úgy hogy most keresek SOS dokit, ezért kérdeztem a MÁV-ról, mert az lenne közelebb mint a SOTE II nekünk.
Ha bárki tud írni róla, örülnék neki.

Ja és még Hepatitist sem nézetett a dokim sem ellenanyagot(vércsoport) vagy mit.
Mert azt tudom hogy A RH+ de állítólag kell ettől függetlenül az is.

Jó mi?
Fasza kis dokim volt eddig!!!!
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!

És szedtem azt a rohadt gyógyszert is a fehérje miatt a vizeletemben közben nem is volt rossz az érték annyira!!!!

Lányok!

Ugye nem lesz baba tőle a babámnak mert akkor megölöm dokit!!!! AZ TUTI!

Na most kidühöngtem magamat!
Bocsika

Mea (21+3)

Mea
mea

Ja és eddig csak egyetlen egy vérvételen voltam!!!!Ti?

Mea
mea

Mea KépKép
a 21.héten csak 57 kiló vagy?? Hát ezt meg hogy csináltad?? Hány kiló voltál előtte??
Nekem a kezdetektől Elevitet javasolt a doki, magzatvédőként. Amiről most a védőnőm leállított, mivel a vitaminok iszonyatos étvágyat csinálnak, hízlalnak. Most vasat szedek, rágótabletta, ami folsavval együtt van természetesen, nemrég csináltak vérképet, és nagyon jó lett a vasam. Állítólag a vége fele már nem nagyon szabad sok vitamint szedni, mert a babinak sem jó, túl nagyra nőhet?! ha jól tudom.
Én a JÁnosba járok, van még valaki aki oda jár?? Ezt már többször kérdeztem, de eddig még senki nem jelentkezett Kép
szmercsa
szmercsa

Én kettőn, az első csupán vércsoport meghatározás, ami ha Rh negatívos, akkor figyelték volna az apát és babát. A második alakalommal (16 hetes), nézték az afp-t és csinálták a terheléses cukrot.

Én is vasszegény vagyok, nekem MaltoferFol tablettát kell szednem rá 2*1-et.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Köszi Rokica!Tök jó ötletek!!!KépKépKép
Szerencsétek, hogy nektek folyamatosan vannak előadások.Én lehet, hogy lemaradtam a többiről.

Az én kiskönyvemnek az a címe, hogy:A várandós anyák gondozási könyve.Ennek a hátulján nincs kupon se és címek se.Tudom, hogy nincs túl sokminden benne, de ha minden kismamának jár, akkor gondoltam csak megkérdezlek benneteket mit tudtok róla.

Bodza
nektek is sok boldogságot.Megünnepeltétek?Úgye milyen gyorsan elment ez az 1 év?

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Helló Csajszik!

Elméletileg én is az őszbe tartozom, okt 30 a várható időpont, tegnap gondoltam is, hogy írok ide, de mindenki már á 2x-et nyomja, így az én 14+3-am elég karcsú....Kép

Nekem van 1 bnőm, tavaly márc 1-én szült, 75 kgról indult, és 109 volt szüléskor.....7 hónapos korától benn kellett feküdnie, mert 180 volt a vérnyomása....mondjuk Õ éjjel nappal zabált szó szerint, vacsorára benyomott 4 zsömlét és még éhesnek érezte magát.....másik, hogy 4850 g és 62 cm volt a babájuk(császáros), így valószínűleg semmiképp nem a 10-15 kgt hízó emberek közé sorolt volna be amúgy sem....azon nevettünk, hogy mikor rakták fel a műtősök az asztalra látható erőfeszítésükbe került megmozdítaniKép)
Amúgy jó fej csajszi, csak sajnálom, mert még mindig 92 kg......javasoltam neki a 90 napos diétát, már végigcsinálták a párjával, a fiú 10 kgt leadott, Õ semmit, kérdeztem ez hogy lehet, mondta h a párja sokat mozgott is mellette, mondtam neki, h akkor Õ miért nem, erre a válasz: még arra is lusta vagyok h kimenjek a gyerek után a udvarra......
Egy szó mint 100, szerintem biztos hajlam kérdése is ez a hízós dolog, de akarattal és odafigyeléssel biztosan valamelyest kordában lehet tartani és azt gondolom több mint 20 hetesen még a 9 kg sem sok, ha megdupplázod, akkor is csak 18 kg....persze nem értek hozzá, ezért csak a körülöttem lévő tapasztaltabb emberek történetei alapján vonok le következtetéseketKép)

Lehet nekem is aggódnom kéne, mert ezzel a 14+3-mal már 2 kgt magaménak mondhatok, elég sok édességet eszem, mert szeretem, de aggódnom nem kell szerintem.
Ha nem tudtok lemondani az édességről a hányás jó taktika, én alapból hányós vagyok, biztattak, h 12. hét stb, de semmi változás, szóval már vagy 5-6 hete ettem csokit, majd kb 1/2 óra múlva jött a rókavadászat, hát ne tudjátok meg milyen izvilág volt a számban, mikozben jött vissza az olvadt, gyomorsavval keveredett csoki....hát azóta a csokit nem kívánom, mefógfogadtam, addig nem eszem csokit, míg terhes vagyok.
Tegnap a frutti kacsintgatott rám a polcról, hát gyorsan magamhoz vettem, benyomtam fél csomaggal 1 levegővétellel, utána olyan hasfájás jött rám, meg hányinger kerülgetett, hogy asszem többet fruttit sem eszem.
A jégkrém kérdésében viszont képtelen vagyok kompromisszumokra, bár nem tömöm ész nélkül, de 1 nap 1 le szokott csúszni, már azért is, mert elég jól csillapitja a gyomorégést, puffadást meg fincsi isKép

Ami engem zavar, hogy a hasam és a seggem növekedése egyenes arányban van 1máshoz képest, ha ez így is marad a 9. hónap végére 2 szülőágy kell majd a fenekem miatt...Kép

Szerintetek ez így marad később is?
Mennyire hamar érdemes a gyerek neméről firtatni az uh-t végző embereket??

Ti már ha jól vettem ki nemannyira dolgoztok, ma én is komolyan fontolgatom, h otthon maradok, bár az se lenne jó, meg igy sem találom a helyem, Az a baj, h kukkerolják szigorúan a jelenlétinket és a napi 8,5 órának meg kell lennie, különben nyüsszögnek...(még a kismamáknál is...), meg azt se nézik jó szemmel ha a sarokra a közértbe kimész, nemhogy esetleg elruccanni 1-2 órára a városba nézelődni....hát szóval lazább mhelyen el tengnék-lengnék, de itt nem annyira birom ezt a német precizitást már...Kép
Most én is nyafogtam, csak hogy ne maradjak kiKép

Most befejezem, mert még dolgoznom is kéne valamit..Kép

Kép
hencsi

Szmercsa
én is az Elevittől híztam.Másfél hónap alatt az első trimszterben! felszedtem 4,5kg.Ha panaszkodtam akkor csak annyit mondtak, hogy nem szabad hízni, és ne egyek.Köszi a tanácsot, ha nem ettem hánytam, ez egyébként most is így van.KépPont ma panaszkodtam nektekKép Így én a 12.hét után rögtön le is álltam róla teljesen.

Én most csak a Magnesii Citricit szedem,vasat még nem mondták.

Sistori
mi van veled, nem jössz vissza közénk?

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Hencsi:

Hát ugyan német precizitásról szó nincs, de nekem is bent kell lennem 8tól 4.30ig, ha van dolgom ha nincs. Nem tudom milyen munkahelyeken engednek meg 1-2 órás lógást meg lófrálást a városban, én is olyat szeretnék! Mondjuk én munkaidőben vagyok kénytelen szüléselőkészitőre menni a kórházba, mert 3kor kezdődik du, de a főnököm erre rábólintott. De ez kéthetente egyszer van, és hat alkalom össsesen...

Amúgy én vszinű aug közepéig fogok dolgozni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szilvi,
igazán nem bánom, hogy szedtem az Elevitet, mert a a 23.héten csináltak teljes vérkép+vizelet... vizsgálatot, és sokkal jobbak lettek az eredményeim, mint januárba. Még a védőnőm is meglepődött, mivel állítólag mindenkinél romlanak az értékek, nem az hogy javulnának KépKép Akkor meg a fene egye meg azt a pár plusz kilót, vagy nem??
Mi az a Magnesii Citricit?? És miért kapod??
szmercsa
szmercsa

Mea,
A MÁV korházból Dr. Koós Hutás Piroskát tudom ajánlani(30/936-4362), sok jót olvastam róla, én csak azért nem mentem át hozzá, mert közben az Istvánban is találtam magamnak dokinőt aki szimpi volt! Egy telefont megér... Kép

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok Csajok!!!
Szépek a pocakok! MINDENKIÉKép!

Megann, SzilviKép,
a strandos sztori, mint írtam a Palatinus-on esett meg, és ugye az "ilyen" helyek nem a higiéniájukról híresek... bárki, bármilyen sebbel (akár nyílttal is) bemehet. Szerintem a Hévizi gyógy azért ennél igényesebb.
Csak azt akartam jelezni, hogy 1000x inkább a Balaton, mégha koszosnak tünik is, mint 1 ilyen strand!!! A Wellnes helyeken meg tuti odafigyelnek a tisztaságra, ahogy az uszodákban isKép!

MegannKép,
én nem tartom felelőtlennek a dokimat, sőt szerintem a legnagyszerűbb orvos. Azzal, hogy nem tesz ki felesleges idegeskedésnek sokkal jobban megkímél, mintha mindenfajta vizsgálatot elvégeztetne, amin csak izgulnék. Tini korom óta ismer, így pontosan tudja, hogy milyen veszélynek vagyok kitéve. Fiatalként, ráadásul második babával még annyi vizsgálatot sem csináltat, mint először. Én is csak 2x voltam vérvételen, most megyek 3.-szor, és a terhelésessel együtt egy teljes vérképet csináltat, tudja, hogy ájulós vagyok, így csak a legszükségesebb esetben szúrat meg - ezért külön áldom a nevét. Ha meg már úgyis bennem a tű, akkor mindegy.
A tesztreggelisre meg azt mondta, hogy azért nincs értelme, mert úgyis meg kell csinálni a terhelésest, az mutatja ki, ha baj van. A másik csak ellenőrzés szintjén működik.
A toxoval kapcsolatban meg - bár nem leszek túl népszerű ezen a topicon, és talán egyedül vagyok vele, de - nem szeretem a macskákatKép. Hála az égnek nincs is sehol a környezetemben, de ha lenne, akkor sem simogatnám meg, az tuti. Én kutya párti vagyok 100%-osan!!! Igaz anyámék kutyáját sem simogatom terhesen, más állattal meg nem kerülök kapcsolatba, így nem hinném, hogy veszély fenyegetne.
Kati
24+00
Vendég

Ja, én már több vérvételen voltam, de az is annak köszönhető, hogy én eröltettem (a kötelezőn kívülieket). A kötelezőkre (vérkép, májfunkció, ellenanyag, AFP, hepatitis B, vércsoport, vérbaj) elküldött rendessen! No ez persze nem ennyi vérvételt jelent, mármint csapolás darabszámra ennyi, de alkalomra 2-3 alk.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Rokica!
Sajnálom a cicust. Az ösztöneiben volt benne, hogy elbújdosson és úgy őrizd meg emlékezetedben, amikor még cicának számított.

Pocik aranyosak.

Nekem már a 6 héten nézetett a doki ellenanyagot a vérben.Akkor is ok volt minden, de a mostani , vérképre azt mondta, hogy kiváló. Remélem, hogy így is marad, mert én mindig sok zöldséget és gyümit ettem és hál istennek a családot is sikerült így nevelni. Én kenyeret se nagyon veszek boltban, hanem itthon csinálom tönkölylisztből, rozsból meg a többiből. Nálunk barnarízs, köles, hajdina is van az étlapon, mert rengeteg nyomelem, vitamin és ásványianyag van benne.
Lehet, hogy hülyének néztek, de még egy dologra nagyon vágyom, egy házi kismalomra,amivel itthon lehet őrölni és pelyhesíteni.
Én 4 kg híztam a 21. hétig. Ivivel anno 10,5 kg volt a hízás. Remélem, hogy most sem fogom túlszárnyalni.
Ha lehet egy tanácsom a magnéziumnál van 2 féle is, de a Béres típusú sokkal jobb. A bnőm. mondta /védőnő/de nem mindenki mondja a kismamáknak.
Mea!

Nem lesz semmi gond, nyugodj meg!

Kriszta
20+5

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Ja igen, a másik, amit szintén tapasztalatból írhatok, hogy az első terhességemnél végig szedtem a hülye vitaminokat, aminek eredményeképpen a szervezetem annyira hozzászokott, hogy a szoptatás során nem győztem pótolni. Ez nem igazán a helyes út, a szervezetnek a megfelelő táplálkozással elegendő vitaminhoz kell jutnia, különben jönnek a hiánybetegségek...
És hiába szedtem össze minden marhaságot, hogy egészséges legyen a babám, a fiam így is beteg lett, és idekint már nem védi az Elevit. Inkább arra készülök lelkiekben, hogy szoptassam min. 1 évig, de inkább tovább. Persze mondhatni, hogy jobb eséllyel indul, aki bent mindent megkap, de én abban hiszek, és az a tapasztalatom, hogy inkább férjen ki a gyerek rendesen (ne legyen 3500 gr-nál nagyobb), mert akkor jönnek a komplikációk, amik ellen nem tudsz mit tenni!!!
Majd ha idekint van, akkor jól felhízlalom a szupi tejcsimmelKépKépKépKép! Ez a tervem...
Kati
24+0
Vendég

Kati:

Valóban nem vagy toxo veszélyben, de csak akkor ha mindemellé nem kertészkedsz, és a nyers hússal is csinján bánsz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

KrisztaKép!
Én teljesen egyetértek veled, már ami a táplálkozást illeti... Bár én magam házilag nem készítek kenyeret, de igyekszem minőséget vásárolni. Mind gyümiből, zöldségből, mind kenyérféléből. Általában az ilyesmiket bio-boltban veszem. És én is úgy szoktatom a családot már régóta, hogy mindig legyen gyümölcs, zöldség a napi étrendben. Sok halat, és májat is eszünk, így én nem érzem szükségét, hogy külön vitaminokat szedjek. Majd a jövőheti vérvételen kiderül, hogy igazam van-e...?

És azt is érdemes szem előtt tartani, hogy általában minden vitaminból többet igényel a szervezet a terhesség alatt, de a szoptatás idején még ennél is többet... Akkor majd mihez kezd az, aki már most mindenféle előírt vitamint beszed??? Mert ugye, akkor már arra is figyelni kell, hogy a gyereknek legyen rendes és főleg rendszeres széklete, stb...
Vendég

RokicaKép,
hidd el, szivesen lennék veszélyben, már ami a kertet illeti, de sajna a 6.-on lakunk, így nem igazán van módom ilyesmire. Pedig de szeretnémKépKépKép!!!
Kati
24+0 - olyan jó ezt leírni!!!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?