<font color="0000ff">Sziasztok!
Maminti! A testmozgásról eddig mindenhol azt olvastam, hogy nem árt a babának, főleg akkor nem, ha előtte már űzted azt a sportot. Csak az aerobic oktatót érdemes tájékoztatni róla, hogy babát vársz. A hasizomgyakorlatokat viszont csak a 3-4. hónapig szabad csinálni állítólag. Tegnap voltam orvosnál, ő leginkább az úszást ajánlotta, mondta, hogy nem kell félni, nem fogok összeszedni semmilyen fertőzést csak azért, mert babát várok, és hangsúlyozta, hogy nyugodtan fáradjak csak el! (Ajánlotta még a szobabiciklizést, mert az izületeket nem terheli, de mégis megmozgat és a sok sétát.) Máshonnan is azt hallottam, hogy segíti a szülést, ha sportolunk előtte.
A málnalevél teáról én azt olvastam, hogy a méh izomzatát edzi meg, ezzel könnyítve a szülést. Itt van egy várandós tea keverék, ami főként málnalevelet tartalmaz, de a vetélésre hajlamosaknak nem ajánlják az első három hónapban (de nem írják, melyik összetevője miatt). Szóval egy kismama csináljon mindent úgy, ahogy addig tette - feltéve, ha jólesik. Nem kell félni tőle, szerintem a baba csak akkor megy el, ha valami nagyon nem stimmel vele.
<font size="-2">VÁRANDÓS ANYÁK TEÁJA
A várandósság elso harmadában napi 1 csésze, a második harmadban 2 csésze, a harmadik harmadban 3-6 csésze tea fogyasztása javasolt. Vetélésre hajlamosak az elso harmadban ne fogyasszák, mert a málnalevél összetevore náluk ilyenkor túlérzékenység léphet fel. A málnalevél "az" igazi osi kismama-gyógynövény, a méh izomtónusának javításával hozzájárul a könnyebb, hatékonyabb szülés elosegítéséhez, a csalán a szervezet vasháztartását hivatott karban tartani, a csipkebogyó C-vitaminban gazdag, a zsúrló karbantartja a vízháztartást és csökkenti az ödémát (bokadagadás), a többi összetevo pedig kellemes ízével, "kisimító" hatásával a reggeli hányingert enyhítheti ill. általános jó közérzetet biztosít.
Összetétele: 5 rész málnalevél (Rubus idaeus), 2 rész borsmenta (Mentha piperita), 3 rész csalán (Urtica), 1-1 rész csipkebogyó (Rosa canina), ánizskapor ill. édeskömény (Foeniculum vulgare ill. Foeniculum dulce), citromfu (Melissa officinalis) és mezei zsúrló (Equisetum).</font>
Lányok! Tegnap voltam az új dokimnál. Nagyon szimpi volt, vagy 40 percet bent voltam, jó sokat beszélt, aminek én felettébb tudok örülni, mert egy jó nagy információhalmazzal lát el!
Mondtam neki, hogy Duphastont szedtem, mert barnáztam, erre elmagyarázta, hogy ő miért nem szokott ilyen hormongyógyszereket adni: A kismamák 70%-a vérezget az első harmadban, ez a méhlepény kialakulása miatt van, ha közel alakul ki a méhszájhoz, akkor pirosasabb a vérzés, ha távolabb a méhszájtól, akkor barnásabb. Ez teljesen normálisnak tekinthető. Csak a vérrögös vérzés nem jó és a málnalekvár-szerű vérzés. Mondta, hogy viszont most már nem állít le a gyógyszerreől, de miután tájékoztattam, hogy már múlt héten elfogyott, azt mondta, hogy vissza viszont nem állunk vele...
(Ez is gondot okozhatott volna, jófej az előző orvos, hogy nem mondta, nem?) Beszélt a szülésről is sokmindent, a vitaminokról (ő nem ajánlja, ha amúgy rendesen táplálkozok), beszélt a sportolásról (fentebb írtam)... meg sokminden szóba került. Aztán megvizsgált, tapintással azt állapította meg, hogy minden rendben van, kb. női ökölnyi nagyságú a méhem, zárt a méhszájam, mindent rendben talált. Utána pedig jó sok beutalót kaptam: menjek el családorvoshoz, EKG-ra, vizelet és vérvizsgálatra, védőnőhöz, ultrahangra, aztán egy hónap múlva menjek vissza, vigyem el a férjemet is, hadd is merje meg, főleg, ha ott lesz szülésnél.
Szóval minden nagyon szép, minden nagyon jó, szimpi volt!
Jövő hét szerdra vagyok bejelentkezve 11 hetes UH-ra, videókazira veszik, 4D lesz.
Proone
10+2</font>