Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Éva, jól vagy? Mindjárt beállunk oda Elétek, hátha a mi autónk is megtisztul!Kép

Szia Bea, szorítunk Nektek! Vasárnap teliholdKép!

Lili, nem még nem szültem meg, hétfőn töltöm be a 37.hetet, akkor megyek ctg-re, egyébként jól vagyok, köszi!

Az előzőekhez meg annyit, hogy nyilván mindenki hall ezt-azt, lát is dolgokat, amikor testvérét, barátnőjét, ismerősét, stb. látogatja, kérdezi. Nem hiszem, hogy baj, ha leírjuk a véleményünket, és, hogy ki mit tapasztalt, ha nem is a saját bőrén, másén, és esetleg nem csak a legjobbakra készülünk fel! Azonkívül pedig, a jó híreket is megemlítjük, és várjuk, és örülünk is nekik. Nyilván egy csomó félelem is van mindannyiunkban, főként, aki először szülKép. Szerintem nagyon kár lenne nekünk vitatkozni!!! És én nem is akarok.

Orsi

Kép
seriff

Sajnálom ha úgy tünt, hogy ez vita.Nem .Én is csak a véleményemet mondtam el.

KépKép

KépKép
liolga

Liolga, a szabad kórházválasztás engem a szocializmus egypártrendszerére emlékeztet.

Kép
Kép
melissza

Liolga!

A kórház tudná biztosítani a feltételeket, ugyanis ez nem pénzkérdés!!! Ahhoz nem kell pénz, hogy szülés után ne vigyék el a gyerekemet és szoptathassam igény szerint. Sőt! A kórháznak nem kéne annyit tápszerre költenie.

Ha elhiszed, hogy nem tudsz mit csinálni, akkor nem is tudsz.

Az, hogy oda mész szülni, ahova akarsz, egy könnyen kimondott mondat, de sajnos nem igaz.

És igazad van, az a lényeg, hogy bemegyek, megszülöm a babámat (úgy, ahogy neki és nem úgy, ahogy a személyzetnek jó!) és boldog vagyok. De hogyan lehetek boldog, ha nem lehetek a gyerekemmel?! Lehet, hogy ordít 1 emelettel fentebb és nincs ott az anyja, aki megvígasztalná! Ez nekem igenis fájna!!! Ne gondold, hogy a csecsemősök sokat foglalkoznak velük.

Az 5 napi regenerálódásra meg nincs mindenkinek szüksége. Nem mindegy ki milyen vajúdást-szülést csinált végig. Sztem én pl. itthon sokkal jobban tudnék pihenni és segítségem is több lenne. A nővéremnek 3 órával a szülése után semmi baja nem volt, simán ellátta a gyerekét.

A "rooming-in" meg nem 18 évig tart, hanem amíg élek. Ezért szülök ugyanis gyereket.

Arról nem is beszélve, hogy az apa - aki valljuk be a gyereknek majdnem olyan fontos, mint az anya és az anyának is szüksége van a férjére - ki van zárva mindenből.

Tudom, hogy én radikális vagyok, de a gyerekemet meg fogom mindig védeni. Nem magam miatt akarom elérni, amit megcéloztam, hanem igenis miatta. Persze lehet azt mondani, hogy 30 éve is így születtek az emberek és mégis élnek. De az embernek lelke is van, nem csak teste, sosem lehet tudni, hogy milyen hatással lesznek ezek a dolgok később.

Hol vannak a pozitív szülésbeszámolók? Ők miért nem jelentkeznek?

Tényleg, Te írtad már milyen volt az első szülésed?

Még annyit hozzátennék, hogy nem vagyok teljesen kívülálló, ugyanis a kórházban dolgozok. Mindkét oldalról (páciens-kórház) látom a dolgokat. Nem lila szülőszobára vágyok elektromosan állítható szülőággyal. Akkor valóban másik kórházba mennék.

Éva+Leona

Kép
sygnum

Lili!
Panaszkodj nyugodtan, azért vagyunk itt, hogy meghallgassunk! Próbálj néha pihenni is! A költözködéssel vigyázz, nehogy megemeld magad! Te csak csomagolj!

Bea!
Telihold, melegfront, hátha elindul kifelé a kicsi lány! Szorítok, hogy minden jól menjen!

Éva

Kép
sygnum

Liolga!

Én nem akarlak ám bántani vagy megváltoztatni a véleményed! Nincs azzal semmi gond, ha vki elfogadja azt, ami van és nem vágyik másra. De azt is el kellene fogadni, hogy vannak, akiknek ez így nem jó és próbálnak vmit tenni. Tudom, hogy a kórházban azt fogják mondani, hogy hisztis meg hőzöngő meg követelőző vagyok (sőt még másokat is), de legalább mi hagyjuk békén egymást.

Sztem mindenki szeretne felkészülni arra, ami rá vár - amennyire lehet egy szülésre felkészülni. Nem hiszem, hogy bárki is szeretné, ha tüskék maradnának benne utána, hogy miért nem álltam ki a véleményem, igazam mellett, akkor máshogy történt volna. Ezért jó, ha tudjuk mi várHAT ránk. Sztem ez nem riogatás.

Én mindenkinek a történetét szívesen elolvasom, és nagyon örülnék neki, ha boldog szülésélményeket hallhatnék. Én már annak is örültem, mikor Orsi írta, hogy az ismerőse császár után rooming-inbe mehetett. 1 dologgal kevesebb ugyanis, amiért esetleg küzdenem kellett volna. Úgy látszik vki ezt már elérte előttünk. Köszönet neki! 1 éve erre még nem volt lehetőség.

Éva

Kép
sygnum

Szia Sygnum!
Ismét szivemből szóltál.! Nagyon sokmindenben egyetértek veled...... nem arról van itt szó , hogy van e pénze a kórháznak vagy nincs. Ettől FONTOSABB dolgokról "vitázunk" itt. És a vitázunk nem is jó szó. Én úgy gondolom, hogy aki a véleményét elmonja , még nem feltétlenül hisztizik. Az itt a baj , hogy a változáshoz SAJNOS NAGYON SOK IDŐ KELL. Mert nem mi döntünk arról ki is vezesse a kméti kórházat, és igenis a vezetőségen múlik minden. AKÁR TETSZIK AKÁR NEM.

3 évvel ezelőtt mikor a kisfiam született , azt gondoltam ennek így kell lennie. Mármint, nincs elég nővér, a szülés közben bárki belémnyúlhat, nem lehetek együtt a babámmal ,mert koraszülött.

Csakhogy azóta felnyitották a szemem!!!!!!!!!!!!

Nem tudom nézte e közülletek vki a szülőszoba című műsort. Hát én igen, és én akkor értettem meg sokmindent.

Pl: kérhetek fájdalomcsillapítást, ha akarok.
nem vagyok köteles azon az orvoson kívül megengedni senkinek, hogy megvizsgáljon aki felvesz a szülőszobára ill. a saját (ha van ilyen) orvosomnak.
Nem vagyok köteles elfogadni az oxitocint (! persze ha nincs komplikáció!)
JOGOM VAN AHHOZ , HOGY TUDASSÁK VELEM A JÓ ÉS A ROSSZ INFÓKAT IS A BABÁVAL KAPCSOLATOSAN!!!!!!
De ami számomra a legfontosabb , NEM VÁLSZTHATNAK EL A BABÁMTÓL , HA CSAK ÉN NEM IGÉNYLEM AZT.

Amikor Szili megszületett én rendesen büntetésnek éreztem azt , hogy nem én láthatom el a kicsimet. Mert igaz , hogy nem volt rövid a vajúdásom , de én aztán igazán egy hisztis csaj vagyok, és mégis ez volt életem leggyönyörűbb "szenvedése" . Egyetlen hang nélkül álltam a sarat, nem mondom ,hogy nem fájt, de én ettől sokkal rosszabbra számítottam.
Én a szülés után is nagyon jól éreztem magam.
Az első szopira, ŰLVE vártam a kisfiamat. Másnapra volt székletem, kúp nélkül. És másnap lekisértem a férjemet az autómatáig. Én aki egy vérvételtől is majd meghal. Én akartam a babámmal lenni, DE NEM ENGEDTTÉK.
meenta

Menta!
Ezekről a tüskékről beszéltem. Ha tudod előre, hogy ez lehet máshogy is, legalább megpróbálsz tiltakozni vagy éppen kérni. De így csak az marad meg, hogy milyen jó lett volna, ha nem így történik.
Természetesen néztem a Szülőszobát (egyébként aki nem látta a tv2 oldalán meg lehet nézni azt hiszem az összes részt). Volt, mikor azt mondtam, de jó neki, én is így szeretnék szülni, máskor meg azt mutattam meg a páromnak, hogy na ezt ne engedd, hogy megcsinálják velünk. Nagyon szükség volt arra a sorozatra. Kár, hogy már nincs. A kméti kórházba nem engedték be őket forgatni, nyilván nem véletlenül. Ezek szerint az illetékesek is tudják, hogy vmi nincsen rendben.
A szülés részét még meg lehet beszélni a dokival (azt meg senki nem köteles megengedni, hogy mindenki megvizsgálja, főleg, hogy megrepedt buroknál nagy a fertőzésveszély, így mégritkábban kellene vizsgálni, mert pont azzal viszik fel a fertőzést). Viszont a gyermekágyat már nincs kivel.

Én egyébként évek óta készülök a szülésre, rengeteget olvastam, láttam, hallottam, így alakult ki ez a véleményem és határozottságom. Ráadásul ez nem egy vizsga, amit meg lehet ismételni, ha nem jól sikerült, ez megismételhetetlen. Ezért tiltakozok kézzel-lábbal az ellen, amiről tudom, hogy nem jó.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

A Bea szombaton 19,13-kor megszült. Én a párja vagyok. Óriási volt az egész. Papás szülés volt. Leírom a történéseket.
szombat 9,20- NST
9,55 NST vége. Ügyeletes orvost megkerestük. Ő azt mondta, hogy már most nem ártana befeküdni. Cuccért haza, majd vissza.
11,30-14,40 vizsgálatok.
14,40 burokrepesztés, mert a szívhang nem volt jó.
kb. 15,35(40)-től kezdődtek az erős fájdalmak fokozatosan.
kb 19,00 tolófájások megindulása.
19,13 LILLA CSENGE kibújt 3950 grammal és 53 centivel.

Életem legnagyobb élménye volt a köldökzsinór átvágása. Soha nem bocsátottam volna meg magamnak, ha nem apás szülést választunk.

Ui.: Bea egészségügyi dolgozó volt debrecenben. Tanult szülészetet is. Minden fájdalomra fel volt készülve, de erre nem. BÜSZKE vagyok rá mert szinte szó nélkül elviselte az egészet.

Ui2.: A szülőszobán mindenki nagyon, de nagyon rendes és segítőkész volt.

JÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Kedves Ifjú Apa! HURRRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!
Egyszerűen elképzelni is alig tudom, mennyire BOLDOGOK lehettek!
Gratulálunk, és a minden,de minden földi jót kívánunk Lilla Csengének és Nektek!KépKépKép
És köszi, h értesítettél minket, és jó hírt hoztál!

Orsi

Kép
seriff

Sziasztok!

Jaj, de jó hír! A mai nap már nem lehet rossz!
Gratulálok Lilla Csengéhez! Sok-sok örömöt és minden jót kívánok mindhármótoknak! Ja igen! És sok-sok tejcsit!

De jó kedvem lett ettől a hírtől! Tudják ezek a babák, hogy mikor kell jönniük. És olyan jó, hogy nem kellett császár. Az meg, hogy mindenki rendes volt, mégszebbé teszi az örömöt!

Orsi!
De korán keltél! Jól éreztétek Magatokat?

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!!!!
Gratulálok az ifjú szülőknek, és az édes kis jövevénynek!!!
Remélen nem csak a szülést, de a gyermekágyat is jól viseled majd.
Legyen nagyon boldog az életetek így kiteljesedve!
meenta

Sziasztok!
Már egy idő óta olvasom a hozzászólásokat a kecskeméti szülészettel kapcsolatban. Az én tapasztalataim már majdnem 4 évvel ezelőttiek, de ennyi idő távlatából is a hideg ráz, ha a kecskeméti kórházra gondolok. Én voltam bent a szülés előtt is egy héttel és utánna is négy napot maradtunk... tehát tapasztalatból beszélek.
A szülőszoba kivételével minden kritikán aluli. Én egyedül a szülőszobán éreztem magam biztonságban, mert ott viszonylagos tisztaság volt, a szülésznő és a tanuló kislány kedves volt és csak annyit és akkor zavart ha szóltam, éjszaka volt és csak a fogadott orvosom volt velem.
De utánna a gyermekágyas osztály már egy rémálom. Tömegnyomor, a látogatók (5-6 fő / kismama) órákat ücsörögnek a szobában, nővér vagy védőnő aki segitene a szopizásban elvétve sincs, a WC és a zuhanyzó állapota egyszerűen rémes. (Bulgáriában átutazóban láttam hasonlókat a benzinkutaknál). Az ott eltöltött 4-5 nap minden csak nem regenerálódás.
Csak ennyit szerettem volna.

Kati
ckatalin

Kati!

Köszi, hogy megosztottad velünk tapasztalataidat. Azt hiszem, mindannyian hasonló dolgokra számítunk, de így legalább nem fog meglepetés érni.
Nem terveztek másik babát? Vagy ezek után talán elmentél inkább máshová szülni?

Akiknek még van néhány hete!
Olvastátok a Bába válaszol c. könyvet? Én most kaptam kölcsön, nagyon tetszik, jó kis tanácsok vannak benne. Lehet, hogy meg is fogom venni, elvégre szeretnék még gyereket. Leendő apukáknak is sok tanácsot ad, hogy hogyan tudnak segíteni. Testileg-lelkileg egyaránt.

Éva+Leona

Kép
sygnum

Ne haragudjatok Lányok, a másik történetet nem írom le, a babaváróknak nincs erre szükségük!!!!!!!!!!!! Inkább egy darabig nem jövök erre most nagyon zaklatott vagyok Márk( a 4 éves kisfiú) miatt.
tundid

Jóreggelt!
Remélem ez az esős idő nem hangol le senkit teljesen.

Sygnum!
Írnál pár sort arról, hogy tulajdonképpen miről is szól a könyv amit ajánlottál?Köszi.Kép

Legyen mindenkinek szép napja!
meenta

Sziasztok!

Megjöttem a ctg-ről. Szerencsére Zsebi ébren volt, nem kellett rázogatni, mint a többiek babuciját! Ha nem is ért fülig a szája a vizsgálatot "vezénylőnek", azért kedves volt. KépMinden okés.
Én hülye, hogy nem tanultam még meg a dolgokat! Mivel 4 hete volt utoljára vizelet vizsg., az is kellett, de minek is lenne wcpapír az UH előtti Wc-ben? Ott állt 2 takarítónő, megzavartam hát a csevejüket, vajon tudnának-e adni, erre:"nekem olyan nincs". Egyszerűen nem értem, ahol betegek és egészséges terhesek is vannak, használják, azt miért nem lehet tisztántartani, európai módon karbantartani? Egy plázában miért lehet? Jó lecke volt, örökre megtanultam!

Éva, a lagzi jó volt, táncoltunk is, na nem annyit, mint máskor, de azért sokat, és hihetetlen asztaltársaságunk volt, úgyhogy rengeteget röhögtünk. Kicsit rosszul aludtam utána, de mára minden okés.

Kati, szia, üdv közöttünk! Írj még Magatokról!

Tundid, ha már belekezdtél, szerintem írd le!

Jó reggelt Meenta!

Mi most kaptunk egy vicces könyvet, a Szily ...Apáknak szóló könyvét, szórakoztató nagyon, Ő szokta írni a Kismamában is azokat a cikkeket! Ha mososlyogni akartok, mindenképp ajánlom!

Mino! Mi újság, végeztek a tetővel?

Melissza, Lili, Bepa, Liolga hogy vagytok?
Kobudo, merre jársz?

Kép
seriff

Majd elfelejtettem Éva, félülő helyzetben volt a ctg, sőt inkább ülve!

O

Kép
seriff

Sziasztok!

Orsi, szerintem elmentünk egymás mellett. Én meg most jöttem Uh-ról. A biztonság kedvéért meg akarta nézetni a doki. Előtte lecsúsztam a lépcsőn, szerencsére se Picurt, se magamat nem ütöttem meg, éppen csak letérdeltem. Persze a lépcsőn nem volt csúszásgátló. Jó kis kórház ez. Képzeld, 2700g 35 hetesen. Hogy fog ő kiférni belőlem? Valahogy biztos, de nem mindegy, hogy. Magzatvíz megvan.
De jó, hogy nem kell feküdni a ctg-n. Nekem az uh is sok volt.
Gondolom a Kitolás c. könyvről írtál. Azt már rég meg akartam venni Robinak, sztem nagyon jól ír ez a fickó. És rátapint a lényegre.
Azon én is mindig kiakadok, hogy a bevásárlóközpontokban normálisabbak a WC-k, mint a kórházban. Mire jó akkor a minőségbiztosítási rendszer. Kifizetnek rá egy rakás pénzt, aztán büszkélkednek vele, de működni meg nem működik.

Menta!
Ezt a könyvet egy német bába írta, ott ők követik nyomon a várandósságot, vezetik, bocsánat, kísérik esetleg a szülést és ők gondozzák gyermekágy alatt a babát és az anyát. Végig leírja ezeknek a szakaszoknak a testi és lelki változásait és fito- és aromaterápiás és homeopátiás tanácsokat ad. Illetve sok "lelki tanácsot" is. Meg mindenfélét. Példákon keresztül jól szemléltet. És sok év megfigyelésén és tapasztalatán alapulna a tanácsai.
Ami még fontos, nagyon sok tanácsot ad az apának, hogy hogyan tud segíteni, vagy hogyan éli meg a férfi a nő változásait és hogyan tudja azt kezelni.
A szülésről szóló részt pl. el fogom olvastatni a férjemmel, én biztos nem tudnám őt úgy felkészíteni, mint ez a könyv.
DE! Az egész folyamatot természetesként kezeli, sokat ír az otthon- és az ambuláns szülésről, mert ő igazából azzal foglalkozik, De nagyon sok olyan dolog van, amit a kórházi szülésnél is lehet alkalmazni. Na meg nem csak a szülésről szól a könyv.
Na jó hosszan írtam róla. Egyébként én is kölcsönkaptam, de lehet, hogy meg fogom venni, mert nagyon tetszik.

Mino!
Kész a tető, nem áztok be?

Éva

Kép
sygnum

Igen, igen, akartam is kérdezni, hogy mi volt az UH-n, de már látom, leírtad! Pont Előtted mosták fel a lépcsőt? (Én az esküvő előtti este, estem le a lépcsőn a rendelőben, de csak bekékültem.) Tényleg jó nagy Leona! Bár ez csak saccolás, lehet, hogy épp hosszúcombú és vékonyka lesz! Te láttál engem?KépÉn nem,de lehet, h figyelmetlen vagyok, szólj rám nyugodtan!
Figyelj csak, a Refi uszijában nem a Dokid lánya tartja a babaúszást? A Terebessy név nem túl gyakori!
A minőségbiztosítási rendszer meg úgy sz..., ahogy van! Hogy lehet azt komolyan venni, ha mindig tudják előre, h mikor jön az ellenőrzés, és arra az egy napra gyúr mindenki,aznap mindenki síkideg, másnaptól meg minden megy a régiben?!Csütörtökön megyek újra.

Igen, a Kitolásról írtam, mi is kölcsönkaptuk, de csak sokára kell visszaadni, akarjátok Ti is? Nem egy hosszú könyv, gyorsan lehet Vele haladni!

O

Kép
seriff

Orsi, nem láttalak, csak az időből gondolom, hogy uakkor jártunk ott. Én 9-re mentem.
Nem mostak fel, sztem az én cipőm volt vizes. Ez egyébként az alagsorban történt, mikor mentem le a kolléganőimhez. Mindig otthagyom ilyenkor a cuccaimat, ott megyek el WC-re meg átveszem a papucsom.
Én is abban reménykedek, hogy hosszúcombú lesz. De a fejkörfogata is 33 cm. Pedig a Bpd-je meg nem is olyan nagy. Lehet, hogy mégis korábban fogant? Még az is lehet, hogy egyszerre szülünk. Akkor kibérelünk egy szobát.
Nem tudom, hogy a lánya lehet-e, majd megkérdezem. Elképzelhető. Azt tudom, hogy fia van. Nem Barbarának hívják?
Ha kölcsönadod, én biztos szívesen elolvasnám. De azért kérdezd meg a gazdáját, én nagyon utálom, ha a kölcsönadott könyvemet továbbadják. Könyvet nem adok ugyanis mindenkinek kölcsön. Nehogy gond legyen belőle.

Jövő héten mikor mész ctg-re? Én hétfőn 1-re.

Éva

Kép
sygnum

Itt vagyok, csak továbbra is elég kevés időm van netelni. Lakásvásárlásba kezdtünk, és ez bizony nem kevés vesződséggel, utánajárással... jár. Most szerzem be a szükséges papirokat, és pénteken tárgyalunk a bankkal (Budapest Bank). Nagyon szeretném, ha minden rendben menne.

Holnap megyek UHra, 18 hetesre, a kórházba. Ha ott végeztem, remélem tudok nektek jó híreket írni. Szerintetek hányra menjek oda, hogy ne kelljen sokat várni? Szeretnék minél előbb végezni!

Kép
Kép
melissza

Melissza!
Nem írígyellek, a lakáskeresés, kölcsönfelvétel nem túl szórakoztató.
UH-hoz nem tudok sok tanácsot adni, de nem hiszem, hogy gyorsan tudsz végezni. Pénteken is és ma is csak 1 Uh működött. Ma reggel rengetegen voltak, pénteken du 2-kor is ott ültek még vagy 15-en. Talán 11-11.30 körül mennék, addigra már lemegy a reggeli roham, a délutáni meg még nem kezdődik. Viszont dél körül szoktak ebédelni menni. Szóval nem tudom.

Tundid!
Sztem is , ha már felcsigáztál, jobb ha tudjuk, miről van szó, mint azon gondolkozni, hogy vajon mi történhetett.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Bocsi, hogy így ismeretlenül írok nektek, de olvasgattam a hozzászólásokat.
Én is Kméten szerettem volna szülni, de sajnos annyi rosszat hallottam róla, hogy inkább Baját választottam. Nem a szülészettel van probléma, hanem a csecsemősökkel. Áldatlan állapotok uralkodnak ott. ( Kméten a Nyíri úti kórházban dolgoztam, így tudom)
Baján szültem és csak jót mondhatok el az egészről. Igaz terhességi toxémia miatt császár lett a vége és 3 napig az intenzíven voltam, ahova a babát naponta kb 5-10 percre hozták oda, de az ottani csecsemősök előtt le a kalappal. Nagyon segítőkészek voltak. Mellrehelyezésnél, fejésnél és a baba tisztába tevését is megmutatták. Nem utolsó szempont ez sem, főleg akinek az első babája.

Minden babavárónak boldog pocakos időszakot.
A babázóknak sok boldogságot és sok-sok tejecskét.
Edit Kalocsáról

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!
Úgy látom, eltűntek a keddi irományok, tegnap meg nem működött ez az izé! Remélem, mostmár végetér ez a balszerencsés sorozat!Kép

Éva! Mi újság van? Jól vagytok? Leona sokat ficánkol? Bocs, ha nem is igazán Titeket keresett az az ácsot hajkurászó nő tegnap!
Ma újra voltam ctg-n, de ma Zsebike aludt, így Őt is megrázták. Aztán UH-n is jártam, most 2760 g a becsült súlya, a fejkörfogata 322mm. Már nagyon várom, h kibújjon, de semmiképp se holnap, mert többek között az én dokim is megy Tihanyba, egy kongresszusra! Hétfőn megyek újra, de reggel, így asszem nem találkozunkKép. HA nem volt a héten a vizeletvizsgálatod, vigyél Magaddal reggel!Kép

Melissza, azért emlékszünk, h kedden írtad, minden okés volt az UH-n, úgyhogy gratulálunk, további jó növekedést! De a hitelügyintézés miatt nehogy felidegesítsd Magad!Kép

Mino? Tető? Sikerült össze(vissza)szerelned az internetet?

Kati, Menta, Lili, Liolga?

Kobudo, azért remélem nem tört le, h Hévízen nemm csobbanhattál! Gyanús is volt előtte, h az mintha tiltott víz lenne, kismamáknak! De a pihenés, főleg így kettesben(3Kép) biztosan jót tett!

jelentkezzetek!
O (37+3)

Kép
seriff

Sziasztok!

Megvagyunk!

A tető hétfőn este 7-re lett kész, a netesek az entennát nemrég lőtték be, viszont a gépem tája végleg megadja magát... Kép Kép

Most kb. 8x-ra bootolt be a gép...
Mennem kell, mert Apukával megyünk a Polgármesteri Hiv.-ba..
Ha nem jelentkeznék még ma, vagy holnap, akkor nem ésn voltam!!! A táp az oka mindennek!!! Szombatra kapom az alkatrészt!
Legkésőbbb akkor jelentkezem!
A hidegfront, és a zaj nagyon megviselt bennünket, megint híjszálon függ a kórház...
De remélem átvészeljük..

Magyon hiányoztatok! Kép Kép Kép Kép
Pusszancs mindenkinek!!
Nomi

KépKép
mino

Sziasztok!

Idegesítő ez a Babanet!

Edit!
Köszi a jókívánságokat!
Elgondolkodtató, de én már maradok, bár azt mondják sosem késő váltani.

Orsi!
Milyen nőről van szó?
Jaj nekem! Hogy növesztettem én ekkora gyereket?! Leo most hétfőn, 35 hetesen volt 2700g és 333mm a fejkörfogata is. Hogy a francba fog kijönni belőlem?
A vizeletet ki kéri? Én magamnak szoktam itthon nézni, miután védőnőhöz nemigen járok.

Mino!
Pihenj, pihenj, pihenj! Légyszi' ne kelljen kórházba menned! Vigyázz Magadra!

Éva+Leona

Kép
sygnum

Roz!
Hogy vagytok? Szopival mi van?

Orsi!
Kértetek az Önkorm-tól új házasságlevelet? 30 napnál nem régebbi kell az anyakönyvezéshez.

Éva

Kép
sygnum

Éva, köszi, ezt a házasságlevéldolgot nem tudtam, azt hittem elég a ház.anyakönyvi kivonatot vinni, de akkor majd beszerezzük ezt is!
Egy vörös nőci volt itt tegnap, h a mi házunk tavaly épült-e, mert Ő egy teraszt akar csináltatni azzal az áccsal. Mondtam, nem ez a ház 3 éve épült. Akkor talán a sarki lesz, mondta Ő, az ács telefonszáma csak úgy van meg Neki, hogy ÁcsLAjos, de azon a számon nem éri el, viszont Ti meg nem laktok itt, esetleg a Ti számotokat tudjuk-e, és akkor adta meg a férjem a Te férjedét, ami lehet, h szintén nem jó már. Na, ezt a nőt szabadítottuk Rátok. Nem biztos, hogy érted, én se értettem. Bocsesz!
A Ctg-s nőci kérdezte a vizeletvizsgálatot, nem tudom, h elég-e ha bemondod, h volt az elmúlt egy hétben, vagy meg is kell mutatni, mármint a leletet. A vittet viszont elfogadta ma is egy csajszitól, úgyhogy sztem vigyél, és abból baj nem lehet!
Ne izgulj már a méretek miatt, lehet, h most nem fog olyan gyorsan, vagy sokat nőni, és egyébként meg nem verseny ez Kép! Akkora, amekkorának lennie kell! Ki fog férni, nyugi!KépKépKép Nem marad bent!

Mino!
Relax, relax! Szorítunk Nektek!

O

Kép
seriff

Helló!

Orsi!
Én is véletlenül hallottam a ház.levélről. Felhívtam az Anyakönyvi Hivatalt és tényleg kell egy másolat, mivel ami van már "régi". Egyébként nem kell illeték sem hozzá (még szép, ha egyszer ők kérik) és kedden egész nap és csüt-ön du lehet menni hozzájuk.
Majd megkérdezem Robit, hívta-e vki, eddig még nem mondta. Otthon leszel ma? Ha jönnek ma a burkolók, akkor lehet, hogy kimegyek Robival.
Nem izgulok én annyira a méretek miatt, úgyis akkora lesz, amekkora akar, nem tudom befolyásolni. Csak egy kisebb babát könnyebb megszülni, kevesebb a komplikáció.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Remélem, mindenki jól van! És mindenkinek jó kedve van, végre úgy néz ki, itt az igazi meleg idő!KépKépKép

Éva, itthon vagyok, persze, gyere csak!

O

Kép
seriff

Sziasztok! Tényleg elszállt a keddi levelezés (pedig kivételesen sokat írtam), de még olvastam a válaszaitokat, köszönöm. Szerdán vettem én is észre, hogy az egész nem működik. Egyészen megijedtem. Kép

A házassági anyakönyvi kivonathoz csak annyit, hogy tényleg 30 napnál nem régebbit, azaz frisset kérnek. A jog szerint viszont annak a nevére kell anyakönyvezni a babát, aki a számított fogantatáskor hivatalosan az anya férje. Vagy ha a férj hozzájárul, akkor kaphatja az anya vezetéknevét, illetve mindkettőjükét. Ezt egy régi Kismamában olvastam.

Kép
Kép
melissza

Szia Melissza!

Jól vagy? Legyőzted a bankokat?Kép
Köszi az infót, akkor asszem be kell fáradnunk ezért a papírért, de ugye egyikünk elég hozzá? Nem kell mindkettőnknek menni?

O

Kép
seriff

Most megpróbálok még valamit. Közérdekű. A Születéskalauz 2-ből küldött nekem valaki két oldalt...
"Érdekes hogy hiába 2. kiadású ez a könyv, nem készítettek új felmérést. Bár ahogy végigolvastam anno a könyvet, sok kórház elzárkózott ettől! Anyukák szívesen kitöltötték az űrlapot, de a fő-dokik azok nem... Jellemző."

Sajnos túl nagy kép, nem megy el. Ha akarjátok, emailben elküldöm. Egyébként úgy tudom, most jelent meg új adatokkal, új címen: Hol jó szülni?

Kép
Kép
melissza

A bankba ma délután megyünk, remélem minden papírt sikerült rendesen összeszedni. Le szeretnénk ellenőriztetni az igazolásokat, kérvényeket, hitelképességet... letisztázni mindent, hogy jövő héten a szerződéssel együtt csak be kelljen adni.

Kép
Kép
melissza

Orsi!
Csak fél 7-kor jönnek a burkolók.
Sztem elég egyikőtöknek is bemenni. Azt mondta a fickó, nem is kell vinni semmit, csak a házasságkötés dátuma kell.

Melissza!
Én is úgy tudom, hogy most jelent meg a Születéskalauz 3. De ha nincs benne semmi új, akkor nem érdemes megvenni. Na meg az is sokat elárul, hogy a fődoki nem nyilatkozik.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!!
Most nézem nem csak az én keddi sztorim szállt elKép na azért nem örülök, mert nem tudni miket írtataok

Szerdán vltam Bérczi Ildinél és alig akarta a baba megmutatni a kis micsodáját. Ildi asszondta valszínű KISFIÚ!!!
Annyira aranyos volt kis butus teljesen össze volt gömbölyödve.310g :tök picike

Mi van a babákkal? mindenkinél minden rendben?

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok!!
Most nézem nem csak az én keddi sztorim szállt elKép na azért nem örülök, mert nem tudni miket írtataok

Szerdán vltam Bérczi Ildinél és alig akarta a baba megmutatni a kis micsodáját. Ildi asszondta valszínű KISFIÚ!!!
Annyira aranyos volt kis butus teljesen össze volt gömbölyödve.310g :tök picike

Mi van a babákkal? mindenkinél minden rendben?

KépKép
KépKép
bepa77

Éva,
gyere nyugodtan, ha meg véletlen mégsem jössz, odaadom a könyvet Robinak!
Most megyek, mert még fel kell mosnom. Olyan lassan takarítok mostanában, hogy hihetetlen. Kép

Többiek, hol vagytok?

O

Kép
seriff

Sziasztok,
szomorú voltam én is, amikor észleltem, hogy elszállt a beszámolóm, de ezek szerint olvastátok páran.

Seriff,
a fürdésre én sem számítottam, de olyan jól esett volna egy kis taplmasszázs, vagy valami hasonló kényeztetés. Így aztán maradt a talpmasszázs (máshol), és egy kis (tényleg pici) szoli.
Egyébként én is nehezen bírom a takarítást, de csak szépen lassan, amennyire megy.

Bepa77, akkor Te most milyen idős kismama is vagy? Olyan gyorsan nőnek, hogy csak na...

Melissa,
kitartás az ügyintézéshez, most már biztos, hogy másik orvost keresel?

Kellemes, napsütéses hétvégét kívánunk mindenkinek így anyák napjára:

Kobudo 28+5

Kép

Kép
kobudo

Bepa, ez a 18 hetes UH volt, ugye? Örülünk, hogy még egy fiúval gyarapszik a banda! Minden egyéb is okés igaz? Mostmár igazán ne izgulj, csakd növeszd a KisKópét szorgalmasan! És igen, akikről tudunk, ott mindenkinél minden okés!
Takarítás és ebéd után, úgy eldőltem, mint egy zsákKép!

O

Kép
seriff

Hello Mindenki !!

A lányok már hazajöttek a kórházból. Most éppen a másik szobában szunyókálnak.

Bea (Bejjja) asszony azt mondta, hogy nem volt gond a csecsemősökkel, de volt 2-3 pokróc természetű nőci köztük. Összességében jó volt a benyomása. Egy gondja volt. Már nagyon haza akart jönni kedden-szerdán, mert hiányzott neki a Papa KépKépKép

Én azt olvastam (kórházban a folyosón volt kiragasztva), hogy 300 napnál nem régebbi házassági kivonat kell.

KépKép
KépKép
sbea

Látom a takarítással nem vagyok egyedül. Én már régóta több részletben csinálom, de kedves férjem sokszor megcsinálja helyettem, már kérni sem kell. Nekem csak a fürdő marad, de még ott is segít. Nem aranyos?

Bepa!
Jó, hogy kisfiú, kellenek hódolók a kislányainknak! Az én Picim sem akarta eleinte megmutatni micsodája van. Aztán pont a névnapján beadta a derekát.

Meglátogattuk a doktor néninket. Olyan aranyos és kedves. Remélem Leo szeretni fogja. Már most adott egy csomó tanácsot, meg recepteket is.

Éva+Leona

Kép
sygnum

Sbea!
Remélem jól vagytok Mindhárman! Sok-sok pihi mindenkinek! Ne is foglalkozzatok most mással, csak a babával és egymással!
Sztem is sok az az 5 nap, amit a kórházban kell maradni, 3 is elég lenne. Én is úgy gondolom, hogy ilyenkor nagyon hiányzik a férj az anyának. De túl vagytok rajta, ráadásul a csecsemősök is normálisak voltak, úgyhogy minden szuper!
Szopizás megy? Van elég tejcsi?
Vigyázzatok Magatokra!

Éva

Kép
sygnum

Sygnum !
Köszönjük, Mindhárman jól vagyunk. Szopizás már elég jól megy. Mindkét oldalt elfogadja már. Tejcsi is van.

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok, mindenki kint élvezi a Napsütést?Kép

Sbea, milyen hirtelen történik minden, alig egy hete írtál először, most meg már otthon is vagytok! Végre igazából Hárman!KépKép
Pihenjetek, élvezzetek minden együtt töltött pillanatot!

O 37+6

Kép
seriff

Sziasztok Lányok!

A gépem meghalt, az alkatrészes fiú lebetegedett, most várom postán a tápot... De nem bírtam tovább, mert a pesti dokimnak el kellett küldenem az eredményeimet, hát nekiestem, és szétszedtem ezt a vacak PC-t...
Átmenetileg sikerült életet lehelnem belé..

Már totál kimaradok mindenből! Ezt nem hiszem el..

Szal a szerda, vagy a kedd elszállt??
A házassági kivonattal mi a helyzet??
A védőnőm még a héten, vagy a jövőhéten kijön hozzám...
Szerdán meglesz a 29 hetes Uh!!! Visszük a kazit a Bérczihez, a 19 hetes Uh után felvesszük ezt is!
Mostmár remélem vastagabb lesz ez a Fiúcska! Kép
Már 6 hete nem láttam Bikficet, és a havi UH-s ellenőrzéshez képest, már nagyon türelmetlen vagyok.. Főleg, hogy rosszak voltakaz eredményeim majd 2 héten keresztül. Úgy tűnik, most beálltak a cukraim, csak a lábaim vizesednek iszonyúan... Vagyis néha már papucsot is tudok húzni.. Kép De "szerncsére" nem toxémia áll a háttérben..

Szerdán bevásárolunk Bikinek. Legalábbis amit tudunk.

SBeáék
Ezek szerint minden rendben van Veletek! Túl vagytok az első, kórházas héten... Fantasztikus!
Szeretnék már én is ebben a cipőben járni, mint Ti!
Olyan mint a mesében... "És boldogsan éltek..."
Kép Kép Kép Kép Kép

(Kicsit parázós időszakaim vannak most..., de a Kiscsim miatt próbálom visszafogni magam, hogy ne ézezze..)Kép
Morbid lenne, ha pont a "végjátékba" csúszna hiba.. Kép

Hogy telt a hétvégétek?
Mi takarítottunk, kialakítottuk Bikficke helyét. Én a lépcsőn már olyan szuszogósra váltottam...Azt mondja mindenki, hogy nem túl nagy a pocakom, pedig most aztán napról-napra nő..
Na most kiderül az UH-n, hogy mennyit sikerült kb gyarapodnunk!

Bepa
Ne aggódj a Csipetke méretei miatt, mi végig az alsó határhoz nagyon közel álltunk a szigorú diéta miatt, de azt mondta minden dokim, hogy ha az arányok megfelelőek, és a 22-26. hét után nem korosan kicsi magzatról van szó, akkor kár aggódni, mert lazán még megnőhet!
A kis súly miatt már én sem aggódok..

Puszi Mindenkinek!

Ha nem jelentkeznék, akkor még nem jött meg az alkatrész, és végleg feladta a gépem..

Orsi
Ösztönzőleg hat rám, amikor az üzid alján szugerálom a számokat... Kép Kép Kép
(Még 8 hét, és ott vagyok én is..)

KépKép
mino

Sziasztok!

Mino, no para!KépKépKép Várjuk, h mit lát az UH! Különben meg, ha pici, pici, majd megnő idekint! Igazán sajnálom, h ennyire vizesedsz, én ezt a kicsit is alig tudom elviselni, pedig csak reggel nem hajlanak az ujjaim, meg macskatalpon járok, de a papucsok teljesen okék! Jó vásárlást! Itt fogtok vagy Bp-en? Meglátod olyan gyorsan eltelik az a pár hét, h észre sem veszed, és csak érzed majd, h nem akarod, h vége legyen, hiába tudod, h mennyire jó lesz utána is, és hiába várod már annyira, h megpuszikáld a tappancsait. Én legalábbis úgy érzem, h kár, h lassan a végére érünk, de közben várom is, h lássam végre.

Mai ctg-n is okés volt minden, állítólag voltak jósló fájások is, én nem éreztem őket.....Kép

Melissza, bankban minden okés volt?

Lili, Liolga, Kobudo, Bepa?

O (38)

Kép
seriff

Sziasztok,

velünk okés minden, a hétvégén céges majálison voltunk, a gyereket alig láttam, annyi látnivaló volt. No meg szombaton Bp-en voltunk Halász Judit-koncerten. Hát, először azt hittem, hogy a várandóssággal együttjáró érzékenység miatt volt, hogy elpityeredtem, de aztán mesélték a többiek, hogy ők is... Olyan jó volt, hogy azokat a dalokat énekelték a gyerekeink, amiken mi is felnőttünk... Ti szeretitek a dalait?

Mino,
a pocakméret tényleg nem sokat számít, engem két hete a 8. hónapba sorolt be egy eladó hölgy, meglepődött, amikor mondtam, hogy még 3 hónap van hátra. Sőt még a nőgyógyász is megjegyezte, hogy jó nagy pocim lett, de ha ikrek lennének, azt már észrevették volna.
Kamilla a 38. héten született 2690 grammal, nem bántam, hogy nem volt 5 kilós, két hetesen már 3100 grammra hízott. (Akkor kellett volna születnie.) Szóval igaza van Orsinak, majd megnő idekint. Egyébként Nekem is diétáznom kellett, csak a vérnyomásom miatt. De a toxémiát én is elkerültem.

Vasárnap füvesítettünk, illetve a férjem füvesített, mi csak néztük. Remélem szép lesz az eredmény.

Lili, Sygnum, Liolga! Jól vagytok?
Pihizzetek amennyit csak tudtok, kitartás!

Kobudo 29+0

Kép

Kép
kobudo

Éva, mi volt a CTG-n?
Minden okés?

Jaj, ma annyira viccesek voltak az emberek. Reggel CTG után meglátogattam a kolléganőimet. Az egyik azt mondja:" Hú, már mennyire lent van a hasad, nincs már sok hátra!", mondtam, nekem kezdettől ott volt. Aztán egy másik közölte, hogy hú, mindjárt vége, tökre megváltozott az arcom. Aztán a harmadik azt mondja, semmi más nem látszik, csak a hasam, az arcomon semmi változás. Most akkor kinek lehet hinni?

Én szerettem Halász Judit dalait, mostanában azért ritkán hallgattamKép, gyakorlatilag minden lemeze megvan Anyáéknál, vhogy majd át kell venni kazira, vagy cd-re.

Kobudo biztosan szép lesz a füvetek, csak locsoljátok most az elején is jó sokat! A miénket sajnos gyomlálni is kellene, hogy a szép zöld színét tényleg a fű adja, és ne az a sok lóhere ami szintén benne van. De annyira nem csippantom azt, hogy csak na!

Pihizünk, mert hamarosan már nem akkor dőlünk el, amikor jólesikKépKépKép

O

Kép
seriff

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?