Új privát üzeneted érkezett!

Dió, most nézem, hogy mi egymás alatt vagyunk a táblázatban. Akár egy idõben is szülhetünk, mert a védõnõm szerint ez a dátum orvosi számítás és 1-2 héttel elõbb is jöhet. Én hétfõn vettem fel elõsször kismamanadrágotKép annyira jó érzés! Mostmár nincs is kedvem belebujni abba az 1-2 megmaradt nacimba amik még úgy-ahogy rám jönnek.Kép Nem tudom te, hogy vagy vele de a hasam karácsony óta úgy nõ mint a bolondgomba. Szinte napról-napra látszik, a párom nem gyõz csodálkozni. Tegnap meg is jegyezte, hogy mostmár nem nagyon tudnám letagadni. Fõleg, mert olyan "hegyes" a hasam.KépKépKép

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Krisztinka!

Én is nagyon örülök neked itt a "friss"-ben. Mi sem ismerjük egymást, de régebben sokat olvasgattalak benneteket, sokat tanultam tõletek. Talán ez is segített, hogy elég hamar "összejött" a babánk.
Érezd jól magad, na aggódj túl sokat!
Ancsit is várjuk, neki is nagyon drukkoltam!

Kata!
Meglepõdve olvastam, hogy enned kellett az AFP elõtt. És neked ezt elõre megmondták? Én nem hallottam semmi ilyesmirõl, úgyhogy éhgyomora mentem, de lehet, hogy semmi szükség nem volt rá. Vajon van szerepe az eredményt illetõen?

üdv

any
any

any!
Nekem a védönö mondta. Pontosabban a lelkemre kötötte Kép Mellesleg ahol vették le a vért, amikor behívtak, azt kérdezték, hogy megvolt-e a zsemle és a tej, és mennyi idö telt el azóta.

Kata
Kata007

Kata!

És nem azért, mert cukorszintet is néztek? Ne haragudj, nem arról van szó, hogy nem hiszem, csak úgy bosszant, amikor nem tájékoztatnak valamirõl rendesen az orvosok, ami esetleg fontos lenne.
Köszi!
any
any

Sziasztok,

Köszi a táblázatot, elég jó helyen vagyok már !
Pláne, hogy az UH dokim szerint feb.26 míg a nõgyógyom szerint márc.03. Szerintetek melyik a mérvadó?

Üdv, Blinczi
blinczi

any!
Nem. Nem néztek cukrot. Csak AFP volt. És nem haragszom. Kép De tényleg csak ez volt. Itt (Miskolc) ez a szokás úgy látszik.

Kata
Kata007

SZiasztok Újak és Régiek!

gyorsan átfutottam mizujs Veletek!

Heni! Hogyhogy Neked ápr.25 a szülési dátumod a táblázatban?? Vagy nem jól láttam?
Napra egyidõsek vagyunk, nem? Kép

Mummy (28+4)
Mummy

Ilke!

Szerintem az AFP-hez nem kell éhgyomor (az egy fehérje, és szerintem nincs köze az evéshez...)
Viszont feltétlenül kérdezz rá, mert nekem egyben megcsinálták a terheléses vérvételt is (a cukor miatt?), amihez viszont éhgyomor kell, majd a vérvétel után 2 dl tej, 1 zsemle, és ujabb vérvétel másfél óra múlva. (Kata, neked csak egy vérvétel volt? Ez a zseméls dolog elég "cukros"-nak tünik, de ahhoz, én ugy tudtam, két vérvétel kell, mert tudniuk kell az alap vércukorszintet is. Bár hallottam olyat is, hogy valakinek reggel cukros vizet (valamit a dokijától kapot e célra) kellett innia (éhgyomorra, vérvétel nélkül), aztán ment csak vérvételre.)
Az AFP-hez szükséges vért már az elsö vérvételnél levették...
(Épp tegnap történt, ugyhogy még teljesen friss az infó...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

Nekem ugy mondta a vedonom, hogy ha csinalnak verkepet, akkor azt ehgyomorra kell, de AFP elott nyugodtan ehettem (viszont nem volt koltelezo).

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok Pocakosok!

Én is megerõsítem, hogy a zsemle és a tej a terheléses vércukor vizsgálathoz kell. Elõször leveszik a vért étgyomorra, majd megismérlik 1 óra múlva miután ezt megetted. Nekem elég kellemetlen volt amikor ugyanott megszúrtak a tûvel, úgyhogy szerintem érdemes kérni, hogy másodszor a másik vénát használják. Az AFP elõtt pedig nem volt szabad ennem.

Forgi! Valamelyikünknek nem stimmel a számolása. Biztos vagy benne, hogy csak márc. 24-re várod a babát?

Zsebi
Zsebi

Kedves Dió!

Azt még el sem tudod képzelni, hogy milyen, de milyen jó, mikor elõször vagy a jó öreg, régi faridban a szülés után! Az ágyban békésen szuszog a kisbaba, te meg újra bombázónak érzed magad. Nekem akkor muszáj volt pezsgõt bontanom a barátnõmmel!(persze csak egy pohárral ittam, mert még szopott a kicsi.)

Szia Blinczi,

Szerintem a nõgyogyo idõpontja a pontosabb! Az Uh autómatice mutatja a szülés várható idõpontját, míg a nõgyógyász az utolsó menstruáció és (ez a lényeg) tapintás alapján saccol. Az orvosod, ha már évek óta hozzá jársz, ismeri a méhed nagyságát alaphelyzetben, mert ez egyénenként nagyon különbözhet, és így ahhoz viszonyítva tudja megmondani, hogy hányadik hét.
Persze, ha új vagy nála, akkor marad az UH.

A barátnõm napra pontosan tudta a fogantatás dátumát (mert a férje külföldön él, és csak akkor volt itthon), de senki nem hitt neki. Ezt utálom a dokikban, hogy képzelik, hogy jobban ismerik valaki testét, mint õ maga? A kölcsönös bizalom alapfeltétel lenne..
Mia
mia

Beszti és Zsebi!

Szóval nem értem ezt a vérvétel dolgot. Nektek is csak azt tudom mondani, hogy CSAK AFP volt. Kép Csak egyszer vettek vért, és CSAK az AFP-re. Kép Az eredmény is ezt bizonyítja. Bármilyen hihetetlen, nem néztek cukrot. Itt minden kismama így meg AFP-re. Elöre szólnak nekik, hogy 1 zsemle, 2 dl tej.
Én ma találkoztam a védönövel, és azt mondta, hogy a cukrot majd 26 hetesen nézik.

Kata
Kata007

Sziasztok!
Bocsi, az off topicért.

Dojika, írtam tegnap+tegnapelõtt. Megkaptad? Most jött vmi hibaüzenet, hogy nem talált vagy mi.
Ágci
Ágci

Mia!

Én is tudom pontosan a fogantatás dátumát, nekem az orvosommal nincs is baj, ö elfogadja, de a védönövel igen. Pedig a bizalom ott is kéne.

Blinczi!

A szülés várható idöpontjáról csak az elsö idöben ad pontos infót az Uh, késöbb a magzatméretek miatt akár 2 hét eltérés is lehet. Én a fiammal április 30-ra voltam kiirva, és emlékszem egy Uh-ra (a középsö trimeszter végén), amikora gép május 5-15 közötti idöpontokat adott a méretei alapján. A fiam végül május 10-én született, de a magzatviz alapján már egyértelmüen túl volt hordva, nem is kicsit.
Szóval szeritem az Uh csak közelitö értékeket ad, az igazi az orvos idöpontja.

Kata!

Nem tudom miért igy csinálják. De az ugye szerinted is ugy van, hogy az AFP-hez és a HBSAG-hez nem kéne az éhgyomor?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

A vizsgaidôszakom miatt kicsit elmaradtam tôletek, és most annyi új név van, hogy nem gyôzök csodálkozni. Pláne azon, hogy feljutottam a lista aljáról (repül az idô)! Gratulálok minden újnak, kismamának és anyukának egyaránt!

Az AFP-nél nekem reggel negyed 8-ra kellett mennem, és kérték az éhgyomrot. Szerintem sem szükséges, ha nem néznek vércukrot, de szót fogadtam.

Margaréta
margaréta (margar&

Sziasztok!
Mummy!
Igen, jól látod, hogy ápr. 25. Ezen én is csodálkoztam, a magyarázat: szerintem el van számolva. Nekem júl. 18 volt az utolsó mensim elsõ napja, s ez alapján ezt dobta ki a csodakorong. Most az utolsó vizsgálaton megemlítettem a dokimnak, hogy valami nem stimmel, mert amikor szept.11-én az elsõ uh-n voltunk már 9 hetes 3 napos terhességet mutatott, s a mensim alapján akkor még csak max. 5-6 hetes terhesnek kellett volna lennem. De a 24. heti uh-n is többet mutatott már pár nappal. Így abban maradtunk a dokimmal, hogy a febr.14-i uh-ra elviszek minden papírt, és jobban megnézzük a Kismanó méreteit és az alapján okosabbak leszünk, hogy hol is tartunk. Egyébként én ápr. elejére számítok, ne kérdezd miért. Én is és az öcsém is 3-4 héttel elõbb kibújtunk.
Haladsz az új lánnyal? A Kispapa még mindig nem tud a hétvégi meglepetés programról? Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a véleménye! Neked nem fájdogál a pocid?

Hm! Én már azt hittem, hogy szinte mindenünk megvan ami egy pici babának kellhet, erre ma megnéztem egy pár listát, és igencsak hiányzik még csomó dolog. Át is kacsingattam az "elsõ napok, hetek..." topicba egy kis tanácsért, mi az ami feltétlen fontos, mi az ami késõbb is beszerezhetõ.

Én eddig akárhányszor voltam vérvételen mindig éhgyomorra kellett mennem, s a vércukroson ehettem csak zsemlét tejjel, persze az elsõ lecsapolás után.

Heni 28+4
heni

Sziasztok!

Jó régen nem jártam erre,elõször is nagy gratula az új babákhoz!!!

A pocakom még mindig keményedik de sokat pihenek és iszom a magnéziumot és már a 32. héten járunk Mocorkával!

Zsebi!
A szülés idõpontját a korong alapján mondta a dokim,mivel az utolsó mensim június 17-én volt.
Lehet hogy a következõ UH alapján változik a dátum.

Tudnátok segíteni abban mikortól kell a TGYÁS-t igénybevenni?Én augusztustól vagyok táppénzen és ma azt mondta a cégemnél a könyvelõ hogy a szülés várható idõpontja elõtti 28-dik naptól a 168-dik napig jár,utána pedig a gyed.Bocs ha off a kérdés de nekem ezek a dolgok kínaiul vannak.

Mindenkinek jó pocakosodást

Forgi és Mocorka
Forgi

Blinczi!
A doki a méhszáj állapotából és egyéb jelekbõl azt jósolta, hogy 1 hét v. 10 napon belül szülünk és bejött neki, 5 nap múlva megszültem. Mentának is egy hetet jósolt ua. Kép

MENTA! Kép
Ez nagyon hasonlít az én sztorimra!!!
Csomag egyben? Útvonal megtervezve? Kíváncsian várom a fejleményeket! És ha bármiben segíthetek, tudod az emilem!
Pussz,
Zafi
zafi

Kata007!

Bocsánat, hogy ennyi gondot okoztam, csak a doki április 29, 30. napját mondta. Nem is a lista szempontjából, hanem azért fontos, mert ugye most akkor nem tudom mire készüljek. Nekem is korábbi jött ki a számolás szerint. Na mindegy, majd kiderül amikor itt az ideje.

Most olvastam a méhtartó szallagok megnyúlásáról, ami nem ugyanaz, mint a pocakkeményedés. Ez megnyugtatott, de azért ott is azt írták, ha rendszeres "Kérdezze meg kezelõorvosát!"

MagneB6-ot azért nem jó szedni az utolsó hónapban, mert ellazítja a méhizmokat is és ezért könnyebben kibújna a baba.

De a vádligörcsre tényleg jó a magnézium és a Kálcium csak nem szabad egyszerre bevenni, mert gátolják egymás felszívódását. Egyébként a vas felszívódását is rontja a magnézium.

Aki már így elõrébb jár, azoktól kérdezném, hogy nektek is kicsi lett a gyomrotok? Én szinte bukok, ha egyszerre nagyobb térfogatot eszek vagy iszok. Pl. Fél liter folyadék már elég hozzá. Nem túl jó érzés, fõleg akkor rossz ha mondjuk utána visszintesbe teszem magam.

Tegnap voltam elõször tornán és a többiek irígykedve mondták milyen kicsi a pocakom. Én ezen nagyon csodálkoztam, mert nekem éppen elég nagy és már így se kapok rendesen levegõt és acipõfelhúzás is elég nehezen megy Kép.

A vastartalmú kaják listája :

máj, vöröshúsok, minden belsõség
lencse, zöldpaprika, sóska, paraj, brokkoli, nem melegházi pradocsom, cékla, petrezselyemzöld, zabpehely, búzakorpa, búzacsíra, szójaliszt, száraz hüvelyesek, tojássárga, köles, aszalt õszibarack, friss élesztõ, aszalt füge, mogyoró, kakaó.
Egyébként van egy olyan feketeribizlis szörp, amit a patikákban lehet kapni és vashiányra való. Meg talán még a HUmet-R is jó.
Fontos a felszívódást segíti a C-vitamin!!!

Egy családi vicc: Honnan tudod, ha kiürült a fõ vasraktárad? - Negatív a banyateszted.

Mummy!
Köszi a ruhatippet, megfontolom. Addig még meglátom hány kg-jön fel, most megint kicsit belelendültem, pedig azt hittem, hogy a sok rohangálás, meg munka miatt kevésbé jönnek majd.
Közel egy idõben lehetünk. Te hol fogsz szülni?

Minden új kismamát külön is üdvözlök! ;-)

Bubu
bubu

Sziasztok!

Menta!
Szoritok neked, hogy mielobb meg legyen a baba.

Nora! Kriszti!
Udv. nektek!

Dio!
Olyan aranyos amit a kismama-nacirol irtal! Az en ferjemnek is nagyon tetszett, amikor eloszor huztam fel, azota is mindig megcsodalja. Kép

Velunk semmi kulonos, a baba meg mindig farfekveses, de meg van ideje megfordulni.

Bubu!
Az en gyomrom is osszement azaz a kisasszony jol osszenyomta. Ezert tobbszor kisebb adagokat eszem, iszom. Igy eleg jol elvagyok.

Forgi!
De jo hallani rolad, mar hianyoltalak.

Na most mar ideje aludni menni.
Andi
Andysj

Forgi!

A TGYÁS összesen 24 hétig (168 nap) jár. A szülés várható idöpontja elöt 4 héttel (28 nappal) lehet megkezdeni. Ekkor természetesen a szülés után még 20 hétig (140 napig) jár.
Az, hogy a szülés esetleg elöbb történik, vagy késik, nem befolyásolja azt, hogy meddig jár.
Az orvos által kiirt szülési idöpont elött 28 nappal kell (lehet) megkezdeni és attól a naptól 168 napig jár. (Ha a szülés elöbb kezdödött a kiirtnál, akkor a szülés után több ideig, mint 140 nap, ha túlhordás volt, akkor kevesebb ideig, mint 140 nap.) A lényeg, hogy összesen 168 napig jár. A TGYÁS igénybevételét legkésöbb a szülés napjával meg kell kezdeni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Forgi, Beszti kimerítö tájékoztatásához annyit tennék hozzá, hogy neke a védönöm és a háziorvosom is azt "javasolta", hogy a szülés elött a 4 hétre ne vegyem ki, mert erre az idöre több pénz jár, mint a GYES-re/GYED-re.
Hanem! Amikortól nem akarok dolgozni, kiírnak táppénzre - egészen a szülés napjáig ott tartanak és a szülés napjától veszem igénbe a TGYÁS 24 hetét, és majd utána jön a GYED/GYES.

Viszont az én kérdésem!
Az éves szabiból menynit vehetek ki a szülés elött? valahol azt halottam hogy az egész évest... Tudja ezt valaki pontosan?

Mert terveim szerint március végén kivenném a szabim, utána jönne a táppénz, aztán a szülés, stb. ...

Köszönöm ha valaki megválaszolja ezt nekem!

Üdv: Dojika
Dojika

Elõször is minden "friss" kismamát nagyon üdvözlök!
Már nagyon nagyon várom, hogy megszüljek és itt legyen velem a kislányunk, de közben meg már a következõ terhességrõl is álmodozom! Bár tényleg nem csak csupa boldogság, de összeségében az egyik legcsodálatosabb dolog, úgyhogy legyetek nagyon-nagyon hálásak és büszkék is magatokra!

Egyébként azóta is minden nagyon csendes. Tegnap megint vérezgetem egy ici-picit, néha egy-két jóslófájás, annál több keményedés, de ennyi! Komolyan úgy érzem, hogy én nem is fogok mostanában szülni.
Zafi! Direkt megnéztem, hogy nálad, hogy volt, hány nap telt el meg ilyenek. Szóval csak türelemre inthetem magam.
Még egy valami: kedden megkaptam Lieseltõl a babazsákot meg a kendõt és a pelusokat. Ki is próbáltam mindet egy régi babámon, amit még kiskoromban kaptam és igencsak hasonlít egy újszülöttre! Tuti klassz!!! Remélem Helenával is ilyen jó lesz, sõt, sokkal-sokkal jobb! Nem reklámozni akarom, csak felhívni rá a figyelmeteket. A fõoldalon található róluk ismertetõ a Nandunál. Ha már élõben is kipróbáltam, mindenképpen megírom majd a tapasztalataimat!
Nos eldugulok! Megyek és megiszom a málnalevélteámat! Kép Ja és a mandulaolaj is nagyon jó! (Függetlenül attól, hogy mennyire lesz ténylegesen hatásos.) Tök jó a masszírozás vele! Fõleg, ha a párom csinálja! KépKépKép
Puszi!
Menta
menta

Szép jó reggelt!

Beszti!
A Hepatitishez nem tudom, hogy kell-e éhgyomor, de az AFP-hez szerintem sem. Söt a tegnapi téma után beszéltem egy ismerösömmel aki Pécsen lakik, és neki sem éhgyomorra kellet AFP-re mennie. Tudod nálunk pl. ki van írva a vérvételi labor ajtajára, hogy a kisgyermekeket és a kismamákat 9 után soron kívül fogadják. Hát e kettönél azt hiszem tényleg nem várhatják el, hogy éhezzenek amíg leveszik a vért. Nekem ezért furcsa amit a lányok írnak. Hogy pl. éhgyomor, ráadásul órákat várnak a sorukra, stb.

bubu!
Egyeltalán nem okoztál gondot. Kép Azért vagyunk, hogy megbeszéljünk ilyen dolgokat. És szerintem ez tök jó. Mert ugye ha összefutol az utcán egy másik kismamával, biztos, hogy nem ezen fogtok filózni, vagy pl. amiröl én beszélgettem zuzuval, hogy milyen az ágyunk éjszaka és, hogy alszunk Kép

Dió!
Amikor én elöször vettem fel kismamaruhát (egy kertész farmer volt), a párom azt mondta, hogy úgy nézek ki benne mint a kisvakond a mesében, és úgy megyek mint egy pingvin. Kép A pingvin azóta is rajtam maradt Kép Pedig akkor még alig látszott valami. Most meg már... Kép Tegnap átadták a helyet a buszon...

Dojika!
Nekem is azt tanácsolták, hogy a szülésig legyek táppénzen, és csak utána vegyem ki a 6 hónap szülésit. A szabit pedig tényleg ki lehet venni az egészet, de ez cégtöl függ. Nálunk mint fegyveres testület, sokminden másképpen van Kép

Menta Kép
Én már azt hittem, hogy... Kép
Azért tök jó veled izgulni Kép Nagyon szorítok nektek. Kép
A málnalevél teát mióta iszod? És meg egy kérdés (nem kinevetni!), a mandula olaj kenegetést a gátvédelem miatt csináljátok, ugye?

Kata
Kata007

Sziasztok!

Én is úgy tudom, hogy ki lehet venni az egész éves szabit szülés elõtt. Ami megmarad viszont az sem veszik el, hanem halmozódik a teljes GYed, Gyes alatt és amikor visszamész dolgozni egyben megkapod.

Forgi! Nekem jún. 10-én volt az utolsó mensim, úgyhogy egy hét eltérésünk azért biztos van.

Zsebi
Zsebi

Kata,
köszi a választ! Közben én is megkérdeztem egy ismeröst aki bérszámfejtéssel, meg ilyenekkel foglalkozik, Ö is azt mondta az egészet kivehetem.
Szóvel kezdek szabival, aztán táppénz, utána szülök, és jöhet a szülési szabi, meg a többi...
Ez azt jelenti hgy vasárnaphoz 2 hónapra befejezem a munkát Kép

Egyébként engem is mindig lepingvineznek és cukkolnak hogy miért nem megyek rendesen... Kép
Az államvizsga elött múlt héten a föigazgató helyettes a suliban viccesen rámszólt, hogy huzzam már be a hasam ha vizsgázni megyek Kép
Na nekem kevesebb a szerencsém a helyátadással...

Dojika
Dojika

Sziasztok!
Dojika, és most???
Ágci
Ágci

Kata!

Sajnos, ahol nekem csinálják, ott sincsenek tekintettel arra, hogy valaki kismama. Kedden szerencsém volt, mert a vizelet leadása után csak 10 percet kellett várnom a vérvételre (igaz, hogy mi elég messze lakunk a szakrendelötöl, igy ezzel együtt az ébredésem után 3 órával tudtam elöször enni). De volt olyan, az elsö vérvételkor, meg akkor kellett EKG-t is csináltatni, hogy de. 11 óráig nem tudtam semmit enni. Mert a vérvételhez éhgyomor kellett, ott is kellett 1 órát várni, hogy levegyék, aztán persze rohanás az EKG-ra, ami szintén elöbb 1 1/2 óra várakozást jelentett. (Állva!!! Ez nekem akkor még nem is volt baj, de olyan kismamának is állnia kellett, akin már igencsak látszott. Merthogy nem adták át a helyet!)
Tudom, hogy nagyon sokan, idösebbek is, várnak a vérvételre, de ettöl függetlenül nem értem, hogy miért nem lehet azt a pár kismamát elöreengedni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Igen, akkor jól emlékeztem, csak nem mertem leírni Kép, hogy Te írtad, hogy milyen sokat kellett várnod a vérvételre. Szóval ebböl a szempontból itt jobb a helyzet.
Persze az UH egy más tészta. Ott legutóbb 3 és fél órát vártam. Sajnos nem a dokimon múlott, mert itt most genetikus nézett, rá kellett várni. Hát mit ne mondjak, fárasztóbb volt ez a sok várakozás, mint bármi.

Kata
Kata007

Sziasztok!

Most már vége az iszonyú haskeményedéseknek, teljesen normalizálódott az állapotom. Mikor hazajöttem a kórházból, annyira vészes volt a helyzet, hogy ki se bírtam egyenesedni, ha felkeltem az ágyból, annyira feszült a pocim. De tényleg jót tett a MagneB6. Ráadásul most újra csak napi 3*1-et szedek a 3*2 helyett.
A múlt héten voltunk dokinál. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mi újság a pociban, s föleg, hogy valóban kislány-e a szemünk fénye. Eddig mindig szemérmesen takarta magát, 60%-os kislánynak volt csak saccolható. Hát a Kis Huncut most is hozta a formáját, mert gondolt egy nagyot, s farkefvésbe fordult, ráadsául úgy, hogy semmit se lehetett látni a lényegi részbõl. Kép Egyébként teljesen jól van, ott bohóckodott, csinálta a müsort nekünk, de kukkolni azt nem engedte magát. Kép
Most meg még izgulhatunk, hogy forduljon meg, erre még van 11 hete a Picurnak.
A vérképem kicsit alacsony, kaptam rá Maltofert, úgyhogy a vastartalmú ételek listája most nekem is bagyon jól jön. Köszöbet érte, Bubu!

Mummy! Örömmel olvastam, hogy már a Te napjaid is meg vannak számlálva a munkahelyen! Kép Rád fér már igazán egy kis pihenés. Mondtad már a párodnak a hétvégi akciót? Kép

Krisztinka!
KépKépKép Üdv közöttünk! Annyira örülök Neked! Bizony végigkísértem a sorsodat a másik topicban, ha nem is írogattam már oda. Boldog babavárást Neked! Kép

Ilke!
Én is azon a véleményen vagyok, hogy az a legjobb, ha a baba anyatejen kívül semmi mást nem kap az elsõ napokban. Sajnos tényleg divat a teáztatás a kórházakban. Én mindenképpen szeretnék olyan elhelyezést kérni szülés után, ahol a baba mindig velem lenne, mégha nagyon fárasztó is. (nálunk ez szerencsére lehetséges) Mindenki próbál lebeszélni erröl, azzal érvelve, hogy az a fontos, hogy én pihenjek minnél többet. Anyukám, anyósom, kollégák, szóval mindenki. De nem fogok engednia 48-ból. Már elöre látom, hogy majd ha a Pici eléri a 3 hónapos kort, kézzel lábbal fogják kínálgatni minden földi jóval, merthogy "kívánja a gyerek". Ráadásul a családunk imádja a halat, az pedig az egyik fö allergén. Szóval kemény csata lesz, az biztos.

Rita
Krita

Sziasztok!

Bár már elég régen járok a netre olvasgatni, írogatni, ide csak most néztem be elõször. És már nem is vagyok olyan friss kismama a magam 22 hetével.
Kata!
Felvennél a táblázatba engem is? Tehát 22 hetes, 32 éves szigetközi vagyok. A harmadik babánkat várjuk május 30.-ra.
Ilda!
Nem tudom segít e rajtad a dolog, de a nõvérem is hasonló cipõben járt, csak õ a negyediken lakik lift nélkül. Õ úgy oldotta meg, hogy a lakásban volt neki egy sport kocsija, amiben a baba az erkélyen aludt (vagy késõbb a járókájában jól becsomagolva) és lent a bicikli-, vagy milyen tárolóban volt a mélykocsijuk. Azért ez is macerás, mert a babát, takarókat stb. kézben kellett levinni. A mélykocsi egyébként jó sokáig használható, általában ezek a magasabb felépítésûek (ami a városi benzingõzben elõny), jobban véd a napsütéstõl a nyáron stb. Azért nem feltétlenül szükséges, van akinek sose volt. Lehet kapni olyan pille könnyû traktorkerekû babakocsit, ami kivehetõ textil mózeskosárral mélykocsivá alakítható. A gond csak az, hogy a baba feje feléd van és a védõtõl nemigen látsz rá. Hát ennyi. Remélem segít!
Sziasztok:Bori
Bori

Dió, hagy kérdezem meg, hogy te melyik kórházban fogsz szülni? Nagyjából megegyeznek a paramétereink. Én a Nyírõben, ha esetleg tudsz/tudtok róla bármi infót tapasztalatot szívesen fogadom. A másik fórumot már olvastam, de sajna ott nincs semmi mozgás. Ezért ha nem haragszotok akkor itt is felvetném a kérdésemet. Jó hír: tegnapig úgy tudtam, hogy ebben a kórházban nem lehet 24 órás együttlétet kérni a babával, de beszéltem a nõvérkémmel (õ két babát szült már ott, az én dokimnál) és azt mondta, hogy amikor õ bent volt akkor volt néhány anyuka akik éjszakára is megkapták a babákat. Szóval felcsillant a reménysugárKép, jövõ héten csütin megyen AFP-re (megkérdeztem a dokim azt mondta, hogy nem kell éhgyomorra menni) akkor kifaggatom a dokimat. Nagyon drukkolok, hogy pozitív választ adjon.
Rita, néha a családdal a legnehezebb, én már most is érzem néha. De ez ellen nem lehet sok mindent tenni, csak jó erõsen kitartani a saját véleményünk mellett.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Nekem mar ketszer volt AFP-m de mindketszer este fele vettek le tehat nem is volt elvarhato,hogy ehgyomorra menjek.

Krita
rad emlexem,regen irogattal oda isKép
Olyan erdekes,azt gondoltam,hogy senki sem fog tudni rolam semmit erre mind olvasgattok minketKép

3.babasok!Kata!!

Nalad picik a gyerekek?Mert az enyemek mar tok nagyok,9 es 12 evesek.
Szovalcsak azt szeretnem megtudni,hogy nem aggodsz-e jobban ezzel a babaval??
Mert en rettegek.Amikor oket vartam annyira nyugodt voltam,tudtam,hogy nem lehet baj.De most!Ha 1 oraig nem erzem magam rosszul mar felek,hogy talan nem el!
Legszivesebben mindennnap megnezetnem UH-valKép
Biztosan azert van mert oket nagyon fiatalon szultem es akkor meg csupa optimizmus az ember.
Te nem vagy aggodalmasabb?Vagy csak en vagyok ennyire gyagya??

puszi es vigyazzatok a torpikekreKép

Krisztinka
kriszti

Krita!

Az egyetlen biztos szülészeti hely ateáztatás szempontjából a bababarát kórház, mert ott a WHO szabályok szerint nem szabad pótlást adniuk.
Nagyon egyetértek veled, hogy szeretnéd magadnál tartani a babát. Én nem gondolnám, hogy többet tudnál nélküle pihenni (ö ugyis szinte mindig aludni fog). Viszont (ha magamból indulok ki) állandóan azon gondolkodnál, hogy mi lehet most vele. És egyáltalán nem lenne pihenés a pihenés.
A kórházban az egyetlen igazán fárasztó dolog a látogatók!
Ugyan mindenki szeretné megnézni a babát, mégis azt ajánlanám mindenkinek, ha jót akar önmagának, akkor igenis szabjon a látogatásnak határt. Ne minden nap legyen látogató, és az se jó, ha egy nap érkeznek (külön-külön idöpontban).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Krita!
Szívemböl szóltál! Kép Bár sajnos nem mindenhol engedik meg, hogy éjjel-nappal a mamával legyen a baba.
Én a kisebbik lányommal együtt voltam. OK, tudom könnyü volt, hiszen már volt egy. Igen, de ö akkor már 8 éves volt. Szóval azért mégis ujdonság volt nekem is a picurka. A szobában 4-en voltunk, ebböl két anyukának volt az elsö baba. Az elsö napon, mi a két "tapasztalt" anyuka sokat segítettünk nekik, mert ugye, még megfogni is féltek a picit. Viszont nagyon klassz családias légkör volt a szobában. Nem beszélve arról, hogy ha az anyukával van a baba, akkor mire hazamegy, bármilyen fáradt is, jobban boldogul egyedül.
Most sem lesz másképp, mert a lányom már a 7. évet tölti majd. Hiába lesz ott a két nagymama felváltva, mert ezt ök már megbeszélték Kép , nekik épp elég lesz a fözés, mosás, ha már annyira itt akarnak lenni. Persze tudom nekik már ez is nagy boldogság. Emlékszem anyukám olyan boldogan büfiztette az unokát, hogy öröm volt nézni. Anyósomról nem is beszélek, hiszen a fiacskája elsö gyermeke lesz.

Kata
Kata007

Haliho Krisztinka! Kép

Hidd el, nem ez számit.
Én a fiamt nem olyan nagyon fiatalon (25 évesen) szültem, de teljesen nyugodt voltam, semmi kétely. Kép
Most meg...Kép
Pedig hát nem sokkal vagyok idösebb se.
Azt hiszem, inkább a sok várakozás, rossz tapasztalatok olvasása teszi.
A fiamnál eszembe se jutott holmi progeszteron meg ilyesmi (nem is tudtam, hogy létezik...).
Talán most már jobb a helyzet, mert idönként érzem a rugdosását. KépKép
De eddig a doki szerintem nem tudta, hogy mi bajom van, mert minden alkalommal (volt ugy, hogy kéthetente pl. 10. 12. 14. héten is) megnézettem UH-n is. Látnom kellett, hogy igen ott van Kép, mocorog Kép, ver a szive Kép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,
Segítsetek, kérlek, Menta,
a málnalevél teából mennyit kell, lehet inni egy nap? Mekkora mennyiségbõl kell egy adagot fõzni? És hogy kell adagolni? Én egy ilyen 4dkg-s adagot vettem a gyógyszertárba, az kb. mennyi idõre elég?

A mandulaolajról még nem is hallottam az mire jó?

Most már lassan én is minden órás vagyok, úgyhogy érdekel minden kis praktika.

Köszönöm
blinczi
blinczi

Mia!
Ez aranyos volt! Igen, biztos örülni fogok majd a régi ruháimnak a szülés után, most is mindegyiket megsimogatom, amikor elpakolom õket jövõ ilyenkorra. De a kismamanadrág most még olyan újdonság, hogy ha felveszem máris jókedvem lesz, és egész nap fülig ér a szám. Így: clipart{happy}

Ilke!
Sajnos nem tudok segíteni, mert én az Istvánban fogok szülni, ott dolgozik a dokim. A Nyírõt nem ismerem, de azért majd megpróbálok kérdezõsködni.

Dió (és persze Almamag)
Dió

Elöre is elnézést az off-ért, és mert hosszú leszek. Akit nem érdekel lépjen tovább.

Szóval mivel egyre többen érdeklödnek burkoltan, és mert sokaknak talán feltünt, hogy csak a kisebbik lányomról beszélek mindig, most már úgy érzem el kell mondanom valamit. Miért van csak a kisebbik lányom velem?
A volt férjem nem dolgozott, tehát a nagyobbikat ö vitte, hozta az oviból, ö tanult vele, amíg én dolgoztam (Sajnos a pénz miatt néha talán túl sokat). Kívülállók szerint hozzánött a gyerek. Amikor a válásra került a sor (két kibékülés után), akkor a gyerek azt választotta, hogy inkább megpróbálja az apjával, hogy ö se legyen egyedül, hiszen velem természetesen jött a kicsi. Azt mondta a férjem, hogy ha harcolok a gyerekért, akkor ö évekig húzza majd a válópert. Az ügyvéd azt tanácsolta, hogy inkább egyezzem bele, mert akkor azonnal elválasztanak, aztán utána kérhetem a gyerek nálam való elhelyezését a gyámhatóságtól, de akkor legalább a volt férjemhez nem lesz már semmi közöm. Akkor meghallgatják a gyereket is, és ha tényleg csak az apja befolyásolta, akkor nyert ügyünk van. Elváltunk, a gyerekek akkor jönnek mennek, amikor akarjuk, szóval kultúrált emberek módjára tartjuk a kapcsolatot a volt férjemmel. A nagyobbik lányom azóta nem panaszkodik, jól megvan az apjával. Azóta ö is megnösült újra, és náluk is jön a baba.
Most sokan kérdezhetnék, hogy miért nem harcoltam a válás után a gyerekért... Egyszerü: egy nagyon közeli ismerösöm is utánunk vált el. A két gyerek az anyánál maradt. A nagyobbik imádta az apját, vele akart élni, de az anya nem engedte. Hát én nagyon sokat beszélgettem azzal a kislánnyal, aki mellesleg az én nagylányommal volt egyidös. Lelkibeteg lett a gyerek, mert nem élhetett az apjával. Nagyon sokszor elszökött az apjához, akinek sajnos mindig vissza kellett vinnie. A gyerek megutálta az anyját, és a végén mégis az lett a vége, hogy most az apja neveli. Azóta egy boldog, kiegyensúlyoztt nagylány. Hát én ezt nem akartam végigcsinálni. A lányom már elég nagy ahhoz, hogy szóljon, ha mégis hozzánk akar jönni.
Szóval ezért beszélek én mindig csak a kicsiröl. Köszi, annak aki végigolvasta.

Kriszti!
Hidd el nem aggódunk jobban mint az elözö kettönél, csak talán már érettebbek vagyunk és jobban feltünik. Nekem 15 és 7 lesz a két lány. A nagyobbiknál 21 voltam amikor szültem. Ö olyan természetesen jött. Férjhez mentem, jöjjön az utód. A kicsi besikerült (talán azért imádom annyira Kép ), egy válás közepén. Igaz kibékültünk miatta, de ahogy mondják kutyából nem lesz szalonna..., a többit már ugye tudod.
Szóval ez a picurka most más. Öt most minden porcikám AKARTA! Én is félek, hogy milyen lesz újra egy picibaba a családban. Sokszor a férjem csak nevet amikor azon aggódom, hogy egész délután nem mocorgott a picur. Ö olyan nyugodtan kezeli a dolgot, hogy ne izguljak már, hiszen pihenni is kell annak a gyereknek, nem szambázhat állandóan.
Látod nem csak Te vagy ilyen gyagya KépKép

Kata
Kata007

Bori!
Üdv köztünk! Kép
Szóval én felveszlek a táblázatba, de kellen még egy pár adat. Bemásolom most a szokásos szöveget, hogy mi kell nekem:

Megyek végig egy soron, jó?
-nicknév
-hányadik ciklusra sikerült a baba (Na ezzel sokan bajban vannak. Nekem 3-szor jött meg, pedig nem akartam. A negyedik ciklusban már nem, tehát nekem 4.c.)
-hány hetes
-és hány napos vagy
-hol laksz
-hány éves vagy
-szülés várható idöpontja
-hányadik babád lesz ez

Ha megkapom az adatokat, már be is írtalak.

Kata
Kata007

Sziasztok Kismamák,
szeretnék bemutatkozni. Vikinek hívnak és a keddi vizsgálat alapján most 6 hetes terhes vagyok.
Ugy éreztem, hogy már pofátlanság a növekvõ számú kérdéseimet a "ma megint megjött" topicban feltenni, ezért átgaloppolnék ide. Ott egyébként Viki26 néven szerepelek, de mivel a Chat-en is a Nyusza nevet használom,így itt is így jelentkeztem be.
Krisztához hasonlóan még az elsõ hetek kétségei foglalkoztatnak. Mivel nekünk ez az elsõ babánk lesz, így akármi történik velem, nem tudom, hogy az normáli-e vagy sem. Van olyan nap, hogy szinte meg sem érzem, hogy babát várok, van viszont olyan (pl. ma), hogy valami furcsát érzek a pocakomban. Nem fájdalom, inkább mintha húzódnának, tágulnának belül a dolgok? Ez nálatok is így mûködött?
Örülök, hogy itt lehetek köztetek, mert bár (szerencsére) nem kellett túl sokat várnunk a babára, de már tiszta szívünkbõl vártuk Õt!
Pusz mindenkinek
Nyusza

Dió, köszi elõre is!
A kismamanaci nekem is egyre gyakrabban lesz elõvéve, mert a nacit amit két hete vettem már bevág. Persze nagyon örülök is ám ennek, néha ha hazamegyek nincs kedvem levenni, legszívesebben otthon is ebbe lennék.Kép
Szeretném megkérdezni, hogy nektek ha szokott fájni a pocakotok akkor azt hogyan teszi? Mármint úgy értem, hogy közvetlen a hasfal alatt. Nem biztos, hogy jól érthetõen írom le, de azért megpróbálom, mert eddig a pocimmal soha nem volt semmi bajom, remélem ez nem jelent semmi komolyat. Szóval reggel jobb oldalt elkezdett fájni a hasam és órákig nem hagyta abba, csak meggörnyedve, lassan tudtam menni is. Szokott ilyen lenni nektek? Most már valamivel jobb azért.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kata,
elolvastam a történeted, nem lehetett könnyü Neked így dönteni.
De azthiszem ez mutatja meg az "igazi" anyai érzést, hogy az ö érdekét nézted és nem a saját vágyadat.
Azthiszem csak gratulálhatunk neked ezért.

Én is nagyon tudok aggódni, ha órákig nem mozdul a Manó, de aztán utána be is szokta pótolni Kép
A kórházban én aszt szeretném ha mindig velem lenne, meg kell szokjam a "kötelességem". otthon nem adhatom oda a csecsemösöknek, hogy bocs, én most aludni akarok... nem?

Dojika
Dojika

Nyusza, üdv itt közöttünk, emlékszem, hogy 6 hetesen nekem milyen vegyes érzéseim voltak. Persze mi is vártuk már nagyon a babát, de én nagyon sokáig nem hittem el, hogy sikerült. Szinte a második UH-on amikor megláttam a kezeit lábait akkor esett le.Kép Az nagyon jó ha elolvasol minnél több könyvet, hogy mik lehetnek, mire lehet számítani...az sokat segít, hogy ne stresszelj be minden apróságnál. A furi érzések a pocidban teljesen természetesek, mert már most kezdenek kicsit nyúladozni a belsõ izmok. Azt is olvastam, és több mindenkitõl hallottam is, hogy van olyan akiknél szinte olyan fájások vannak mint mielõtt megjön, de még ez is belefér.
Nagyon boldog terhességet kívánok neked!
Pusz
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Nyusza!
Üdv köztünk! Kép
Már vártalak ám... KépKépKép
Ha megadod az adatokat, téged is beraklak abba a - Kriszti után szabadon Kép - hön áhított táblázatba.

Dojika!
Köszi, aranyos vagy. Tudod azért volt muszáj leírnom ezeket, mert tapasztalatból tudom, hogy aki nem ismeri a részleteket, az másképp fogja fel. Annak én egy szívtelen anya vagyok, akinek a lánya inkább az apját választotta, és aki átengedte az egyik gyermekét az apjának.

Kata
Kata007

Sziasztok!

IX. KERÜLETI KISMAMÁK, FIGYELEM!!!

Most tudtam meg:
2002. jan. 1-jével a Ferencvárosi Önkormányzat a gyermekjóléti és szociális ellátásokról szóló 23/2002. (IX.26.) sz. rendeletét adta ki, melynek 11. § (6) bekezdésében arról szól, hogy 20.000,- Ft támogatást nyújt az önkormányzat a 2002. jan. 1. után született újszülötteknek. További feltétel, hogy az anyának vagy az apának min. 5 éve IX. kerületi lakosnak kell lennie. A támogatást a Bakáts téren kell kérelmezni a Szociális Osztályon.
Még vmi: Ez NEM az egyszeri anyasági segély, ez azon felül jár, kizárólag a ferencvárosiaknak.

Cupp,
Beja
Beja

Kata!

OFF:
Nem hiszem, hogy bárki is elitélne azért, mert nem harcoltál érte.
Én gyerekként átéltem sok mindent (hasonlót), és nem hiányzott!Kép
A szüleim elváltak, de nem szép csendben, hanem ahogy "kell". Veszekedés, gyerekeket uszitsuk a másik szülö ellen. Apám akkor már mással élt. Mi 3-an voltunk testvérek (most már van egy féltestvérem is), öcsémet meg engem anyámnak itéltek, a bátyámat apámnak. (Imádtam öt, nagyon haragudtam a biróságra, hogy miért választanak el...) A végén sok minden után ugy alakult, hogy apámhoz kerültünk mindannyian, anyámat évekig nem láttam. A helyzet csak mostanra javult meg teljesen (11 év kellett hozzá): apám egy ideje egyedül él a bátyámmal egy lakásban, én férjhez mentem, az öcsém a barátnöjével lakik, anyám pedig más városba költözött, az élettársával él ott. Most már mindenkivel jó a kapcsolatunk.
Nagyon jól döntöttél, hogy hasonlókat nem kellett a lányaidnak átélni.Kép Egy gyereknek ez nagyon nehéz lelki teher, aminek én sem tenném ki soha a gyerekeimet, bármennyire is szeretem (söt éppen ezért) öket.

Beszti
Beszti

Szió RITA!

De örülök, hogy jobban vagy! Kép
Küldtem Neked mail-t és visszajött - írjál majd, hátha sikerül reply-ezni. Már nagyon várom a pihit - éjszaka néha izzadok és érzem, hogy nagyon rosszat tesz, ha stresszelek, de már tényleg nincs sok hátra.

HENI Kép!! Köszi kérdésed - délutánkonként megy a nagy magyarázás részemrõl, de szerencsére jó fej az új lány és szerintem hamar át fog tudni venni mindent és remélem nem háborgat már senki nagyon februártól-

A Pocak néha fájdogál estére, nehéz megfordulni, felkelni - a KisManó viszont szabályosan kidugja a kis lábát, kezét, fenekét és ez a világon a legjobb érzés. Kispapa teljesen odavan a boldogságtól és alig hiszi el, hogy ilyen van (olyab édi meglepõdött arcokat vág, amikor belesimul a kezébe a babci Kép

Én is április elejére számítok vmi miatt (néha az UH is azt írja ki) Após-papi (nem vagyunk házasok a drágámmal) is megállapította, hogy minden fiú hétfõn született a családjukban, ezért "kötelezõ" Kép ápr.8-án születnie az kis fütyisnek..
Kíváncsi vagyok melyikünk babcizik hamarabb Kép!!
Nálatok hogyan fekszik most??

Képzeljétek az én kisfiam befordult fejjel lefelé (remélem így is marad)..nagyon meglepõdtem, hogy ilyen korán, de örülök neki!

HENI ÉS RITA!
Még mindig nem mondtam meg, hogy be vagyunk jelentve 3D-re szombatra. Mert tegnap szóba került, és mondtam megint, hogy "ÉN BIZTOS, hOGY MEGYEK" (azt nem mondtam mikor) Mire rögtön lereagálta, hogy: NEM, mert drága és semmi szükség rá, ne nyaggassam állandóan szegény gyereket, most voltunk UH-n..) ERre berágtam és elment a kedvem attól, hogy megmondjam, de még idõben meg fogja tudni. Én alig várom!! Kép

Bubu! A Jánosban lesz a szülés. Neked???? Csak EDA-t nem hiszem, hogy fog adni a dokim..Kép

Kati!
Nagyon jól tetted szerintem, ahogy tetted és és csak felnézni tudok Rád, -ez a tipikus "annyira önzetlenül szeretlek, hogy elengedlek"-eset. Így fûzhetted legszorosabbra a késõbbi kapcsolatotokat is, de ehhez gondolom egy normális ex-férjre is szükség volt. És sok-sok lelki erõre.
A jelenlegi szitu-ra meg csak azt szeretném mondani, hogy nálunk is anyósom egyszem fiának egyszem gyermekét hordozom. Gondolhatod!!

Vigyázzatok Magatokra!!

Mummy (28+5)
Mummy

Ilke,

Nekem is fajt mar jobb oldalon fokent, ha megterheltem magam. En szoltam a dokimnak aki megtapogatta a pocakomat mielott azt mondta, hogy nincs semmi baj, csak meg a mehtarto szalagok nem rogzultek (vagy valami ilyesmi). De nekem nem tartott orakig csak fajdogalt es azert tudtam menni, bar akkor jobban fajt.

Rita,

Szerintem teljesen igazad van, hogy a babaddal akarsz lenni. En is ugy gondolom, hogy biztos nagyon faradt leszek szules utan, de ugy gondolom, hogy az egesz szulesben a baba dolga a legnehezebb es o a legfaradtabb es bekerul egy idegen vilagaba es az anyukaja nincs sehol, hat az biztos nem konnyu neki. Es ha melletted van, akkor rendszeresen mellre lehet tenni, meg ha nincs is tej, ez azert segiti a beindulast. Beszelgettem errol az orvosommal es o azt mondta, hogy a babanak az anyja mellett kell lennie (persze csak ha minden rendben van) es nem kell a babanak potlas, mert a szervezete tele van magzatvizzel es pont eleg az elotej (ami viszont nagyon fontos) es mire ehes lesz, addigra belovel a tej is.

Nyusza,
Gratulalok a babahoz. A 'hasfajas', amit erzel a mehed tagulasa. Ez igy fog menni szepen fokozatosan egy par napig tagul a mehed, hogy legyen a babanak helye, aztan meg a baba no, mert van neki helye. Abbol amit irtal, teljesen ugyan azt erzed, amit en erezem 6-10 het kozott... Kép

Kata007,
En ugy erzem, hogy nagyon jol csinalod(tad) a dolgaidat, hiszen azt nezted, hogy a lanyod mit szeretne es nem hagytad ot hosszu bizonytalan targyalasok kozott hanykolodni. Szerintem a valas nagyon nehez dolog es sokan megfeletkeznek arrol, hogy azt is nezni kell, hogy a gyereknek mi a legjobb. Nagyon nehez dontes lehetett, de en nagyon sokra becsullek erte.

Katka2

Katka
katka2

Kedves Ilke, Kata,

Köszönöm a biztató szavakat. A pozitiv teszttel én is rohantam az orvoshoz, de a múlt héten még nem látott semmi biztosat az UH-n. Holnap reggel megyek megint, drukkoljatok!
Furcsállottam eddig, hogy nincs hányingerem, de ez a probléma tegnap óta megoldódni látszik Kép Kép

Üdv:
Zita
ParaZita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?