Kata007!
Bocsánat, hogy ennyi gondot okoztam, csak a doki április 29, 30. napját mondta. Nem is a lista szempontjából, hanem azért fontos, mert ugye most akkor nem tudom mire készüljek. Nekem is korábbi jött ki a számolás szerint. Na mindegy, majd kiderül amikor itt az ideje.
Most olvastam a méhtartó szallagok megnyúlásáról, ami nem ugyanaz, mint a pocakkeményedés. Ez megnyugtatott, de azért ott is azt írták, ha rendszeres "Kérdezze meg kezelõorvosát!"
MagneB6-ot azért nem jó szedni az utolsó hónapban, mert ellazítja a méhizmokat is és ezért könnyebben kibújna a baba.
De a vádligörcsre tényleg jó a magnézium és a Kálcium csak nem szabad egyszerre bevenni, mert gátolják egymás felszívódását. Egyébként a vas felszívódását is rontja a magnézium.
Aki már így elõrébb jár, azoktól kérdezném, hogy nektek is kicsi lett a gyomrotok? Én szinte bukok, ha egyszerre nagyobb térfogatot eszek vagy iszok. Pl. Fél liter folyadék már elég hozzá. Nem túl jó érzés, fõleg akkor rossz ha mondjuk utána visszintesbe teszem magam.
Tegnap voltam elõször tornán és a többiek irígykedve mondták milyen kicsi a pocakom. Én ezen nagyon csodálkoztam, mert nekem éppen elég nagy és már így se kapok rendesen levegõt és acipõfelhúzás is elég nehezen megy
.
A vastartalmú kaják listája :
máj, vöröshúsok, minden belsõség
lencse, zöldpaprika, sóska, paraj, brokkoli, nem melegházi pradocsom, cékla, petrezselyemzöld, zabpehely, búzakorpa, búzacsíra, szójaliszt, száraz hüvelyesek, tojássárga, köles, aszalt õszibarack, friss élesztõ, aszalt füge, mogyoró, kakaó.
Egyébként van egy olyan feketeribizlis szörp, amit a patikákban lehet kapni és vashiányra való. Meg talán még a HUmet-R is jó.
Fontos a felszívódást segíti a C-vitamin!!!
Egy családi vicc: Honnan tudod, ha kiürült a fõ vasraktárad? - Negatív a banyateszted.
Mummy!
Köszi a ruhatippet, megfontolom. Addig még meglátom hány kg-jön fel, most megint kicsit belelendültem, pedig azt hittem, hogy a sok rohangálás, meg munka miatt kevésbé jönnek majd.
Közel egy idõben lehetünk. Te hol fogsz szülni?
Minden új kismamát külön is üdvözlök! ;-)
Bubu