Zsisske!
Garutal a gyönyörű Babádhoz!
Az előbb írtam egy hosszút, de mielőtt elszállt volna elmentettem Hi-hi-hi. Most bemásolom:
Ruzicsky!
Nekem az a véleményem, hogy hasfájós babánál nem jön be az igény szerinti szoptatás. Bár Te szerencsés vagy, mert néhány perc után elalszik Bendegúz. Marci minden alkalommal kiszívta a cici teljes tartalmát, amikor próbálkoztam, így csak jobban fájt a hasa. Marci megszokta, hogy 3 óránként eszik. Néha kér két óra múlva enni. Így tudom, ha korábban sír, a hasát kell először megvizsgálnom. Nálunk ez bevált. Így kirándulni is tudunk és szabad levegőn nyugodtan tud aludni legalább két órát. Bár néha szeretném cicire tenni, hogy megnyugodjon, de Neki ez nem jó
.
Próbálj meg egyszer-kétszer Mecsek Baby teát adni neki, ha túl gyorsan kéri újra cicit. Ha éhes, ne próbálkozz, mert úgyis ráeszik, mint Marci.
Jammie!
Igen, biztos, hogy amiatt zöld, mert vírusfertőzésnek nyoma sincs. Marci boldog baba, ha nem fáj a hasa. Nem bágyadt, nem lázas, nem étvágytalan. Három orvos volt ugyanazon a véleményen (az egyikük gasztroenterológus), így megnyugodtam ebben. Egyik nap véletlenül kevesebbet evett, akkor újra sárgásbarna volt a kakija. Azt mondták, ez több hónapig is eltarthat. Azért mindig tüzetesen megvizsgálom, hogy nincs-e benne más elváltozás, de ugyanolyan állagra, szagra, mint az anyatejes kaki, csak zöld. Naponta 2-szer lázmérőzöm, ha látom, hogy nagyon szenved. Most már nem dilemmázok sokat azon, hogy megtegyem, mert Ő tényleg nagyon küzd és naponta 3-4-szer egyedül is sikerül neki. Tegnap vettem szélcsövet. Ki is akadtam. Egy szaros (bocsánat) kis gumicső, amit 15 éve gyártottak (made in West Germany), nem is eredeti csomagolásban 1107 Ft-ért! Szerintem felháborító, hogy mit legombolnak egy Piciről. Ja, és receptre volt felírva.
Brigó!
Köszi a tippeket! Az alkaron fektetés nagyon bejön neki, azt 2 hete csináljuk. Egy kicsit fárasztó, de így nem sír olyan sokat. Este kaja előtt Infacolt adunk neki, kaja után Espumisant.
Az Espumisant nem tudjátok hogyan kell adagolni? A használati útmutatón az van, hogy 25 csepp kaja után, csak az nem derül ki, hogy ez napi adag vagy etetésenként lehet neki ennyit adni. Mindkét véleményt hallottam már, így elég bizonytalan vagyok. Félek, hogy túladagolom. Ez felszívódik vagy ugyanúgy hat, mint az Infacol (ebben az esetben ugyanis nem lehetne túladagolni)?
Ari3!
Az Infacolt lehet adni a kezdetektől, mert nem szívódik fel, csak a belekben a kis buborékokat összerakja egy-egy naggyá és ez könnyebben távozik.
Jimbone!
Marci negyed óránál tovább nem bírja, ha kakis a pelenkája, így nem lehet attól, hogy sokat áll benne
.
Mukika!
Én is azt csinátltam, amit Ari3 + még meleg vízzel zuhanyoztam és közben masszíroztam.
A férjem ezeket másolta nekem össze gyulladt mellre:
"melegen kell tartani, gyakran kell szoptatni a gyulladt mellből, és sokat kell pihenni.
Van, aki elektromos melegítő párnát használ ehhez, más anyák kis méretű forró vizes palackot. A gyulladt rész gyengéd masszírozása is segít: a gyulladt folt mögött kell elkezdeni, és bő, tiszta vízzel áztatva el kell távolítani a mellbimbóról a rászáradt tejmaradványokat. Ennek legjobb módja, ha meleg fürdőben oldalra fekszik, vagy meleg zuhany alá áll, és áztatás közben gyengéden masszírozza a mellét. A masszírozást mind az öt ujjal, körkörös mozdulatokkal kell végezni, a csomó mögött kezdve és fokozatosan haladva a mellbimbó felé. Közvetlenül a meleg és masszás alkalmazása után szoptassa meg a babát vagy fejjen ki egy kis tejet, hogy kiduguljon az eltömődött tejcsatorna!
lazítsa meg a szoros ruhadarabokat, elsősorban a melltartót!
Sok esetben segít, ha a babát egy padlóra leterített takaróra vagy az ágy közepén egy nagy párnára fektetik, a mama pedig négykézláb a baba fölé áll, hogy a mellek lelógjanak. Ebben a testhelyzetben a baba fölé hajolva lehet szoptatni.
A fent ismertetett módszerek betartásával a panaszok a legtöbb esetben huszonnégy órán belül enyhülnek. Ha ez mégsem történne meg – a láz nem múlik el, vagy a tünetek súlyosbodnak –, orvoshoz kell fordulni, aki indokolt esetben antibiotikumot ír fel.
A mellgyulladás bizonyos válfajainál azonnal orvoshoz kell fordulni. Ha például mindkét mell begyullad, a mellbimbó tűnik fertőzöttnek, vér vagy genny van az anyatejben, vörös csíkok jelennek meg a gyulladt terület környékén, vagy a tünetek hirtelen és súlyosan jelentkeznek, ezek a jelek bakteriális mellfertőzésre utalnak, melyet azonnal meg kell mutatni az orvosnak.
gátlódik a tej ürülése mindkét mellből, ezért lecsökken a tejtermelés. A teendő ilyenkor az, hogy nagyon gyakran mellre kell tenni a kisbabát (éjjel, nappal, legalább kétóránként, először mindig a gyulladt mellre), mivel a gyakori szoptatás indítja be újra a tejtermelést. A gyógyszert végig kell szedni, az orvos utasítása szerint, akkor is, ha már nem érzi betegnek magát.
minden szoptatást a gyulladt mellel kezdjen a kismama, és csak utána tegye át a babát a másik mellre. Szoptatás közben - beolajozott ujjakkal - simítgassa a mellét a baba szája felé, ezzel is segítve a tej ürülését."
Nekem bejött! A szoros melltartót tényleg kerülni kell. Nekem csökkent tőle a tejem.
Na, most bepótoltam az eddigi lemaradást, mert Marci az erkélyen durmol boldogan!
Gabi!
Én is szorítok Nektek!
Boldog Anyák napját mindenkinek! Azt hiszem minden Babázó megkapta már a lehető legnagyobb ajándékot! Én néha legszívesebben bőgnék boldogságomban, amikor Marci mosolyog rám és látom, milyen jól érzi magát!
Üdv mindenkinek: Eveka és Marci, aki tegnap volt 7 hetes