Új privát üzeneted érkezett!

Eveka!

Hasfájás:

Tipikus hasfájós rohamnál csecsemőnk vígasztalhatatlanul sír, hasa feszült, lábát felhúzva görcsösen tekeredik. Ilyenkor csecsemőnk órákig vígasztalhatatlan. Többnyire a kora esti órákban jelentkezik, de előfordulhat napközben is. Gyakran jelentkezik szoptatás közben, amikor a görcs jelentkezésekor ráharap a mellbimbóra és szájában tartva "húzni" probálja azt. Általában 3 hónapos korban a tünetek megszűnnek.

Kezelése: Megnyugtató a ritmikus mozgás pl. ringatás, hason fekve a hát maszírozása. Próbáljuk a babát gyakrabban hasra tenni, esetleg alkarunkra fektetve enyhe nyomást gyakorolhatunk a hasára, ami segíti a béltartalom távozását. Lehet a hasát maszíroznunk, lábát a hasára húzva tornáztatnunk úgy, hogy közben levesszük a pelenkát, mert így a szelek és a széklet könnyebben távozhat. Kiprobálhatunk hasfájás elleni gyógyszertárban kapható cseppeket is. ( Sab simplex, Espumisan, Infacol, Grippe water)

Bár elvileg mind a 4 szerben ugyanaz a hatóanyag, azért szerintem meg lehet még próbálni. És szerintem sokat segít, ha szopi közben is többször büfizteted. Ugyanis a lenyelt levegő vagy büfi, vagy puki formájában távozik. És én el sem akartam hinni, hogy maga a puki kialakulása fáj a babáknak.

Egyébként erről az oldalról szedtem le, vannak más tippek is rajta:
http://www.gabimamiklub.hu/jotanacsok.php#tip33

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Gratula mindenkinek aki mar babazik, es kitartas a pocakosoknak...Eleg regen jelentkeztem, de kozben sok minden tortent, es keves idom volt hozzatok belatogatni...Persze azota a babanet sem mukodott mindig tokeletesen...Kép
Nalam a sok mindenbe sajna pocaklako erkezese nem fert beleKép. O ugy gondolja a mai napig is, hogy jobb a pocimban....A korhaz viszont maskeppen nezi a dolgokat, es ezert most szombat ejjel,( magyar ido szerint szombat delben) kivarazsoljak a hasambol....Akkor mar eleg kozel leszunk a 42. hethezKép.Szoval igazi anyak napi ajandekom leszKép.
Remelhetoleg minden siman megy majd, es akkor vasarnap este mar itthonrol bejelentkezhetunk, es en is leirhatom a szuletes parametereitKép.
Mindenkinek jo babazast, es pocakosok meg elvezzetek a nyugis napokatKép.
Gabi es a (meg mindig) pocaklako Nolan. (41+2)
gabii

Gabi,
Szoritunk nektek Kép

Angela
angéla

Brigó,

Tényleg nagyon édes a ruci Kép A szívzörej miatt egyenlőre szerintem se aggódj nagyon. (Könnyen beszélekKép én is kinőttem)

Eveka,

Biztos, hogy a túlevéstől zöld a kakija? Ezt az okos tanácsot én is kaptam, hogy vedd le a ciciről x idő múlva. Szélcsövet próbáltad?

Mecsek tea nekünk bejött, kicsit hígabb tőle de nem vizes. Ma megint voltunk dokinál és már a harmadik hete tartja a heti 400(!) grammos súlynövekedést. A doki nem mondott rá semmit de ahogy titeket olvaslak senkinél sem láttam ilyen mértékű gyarapodást. Szerintetek nem lehet káros?
3400al hoztam haza ma 4 hetes 4800gr.

Mukika,

Lehet, hogy hülyén hangzik meg mondták már én azt hallottam, hogy minden irányból kell szoptatni tehát hogy a mellbimbót mindenhonnan érje inger vedd a hónodalá, ereszkedj négykézlábra, alulról, felülről, oldalról stb... állítólag ahogy váltogatod a pozitúrákat mindig a mell másik-másik része ürül és nem reked meg a mellben. Na ezt jól megaszontam.
jammie

Gabii!
Szorítók, hogy minden rendben menjen a hétvégén. De miért éjszakára időzítették a nagy eseményt???

Jammie!
Kösz a biztatást!!!

Háááát, elnézve Laura és Áron gyarapodását, tényleg le vagyunk maradva Jázminnal Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Gabi!Itt is írom,hogy szorítok értetek!Jelentkezz majd ha tudsz!Kép

Gergőnél mi az Infacolt használtuk nagyon bevállt.Csak már azt nem tudom,hogy mennyi idős kortól adható,mert Szegény Zsófikám is sokat szenved.Nagyon mohón eszik,hiába büfiztetem közben akkor is fáj a pocija.Megköszönném,ha megnéznétek mikortól kaphatja.

Brigó!
A nagylányomnak is volt szívzöreje,elég sokáig,de kinőtte.Sportolt is közben versenyszerűen, és nem jelentett gondot.Szerintem a te babád is kinövi,de jobb ha megnézik te is megnyugszol.Mi félévente mentünk EKG-ra,igaz ez a sport miatt is kellet.

Mukika!
Nekem nagyon jót tett,ha szopizás előtt a bekeményedett részeket kicsit megmasszíroztam.Igaz,ha a babó ordít nem könnyű,de pl.szopizás közben is csináltam és így fellazult!

Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

Hát az én babám is elég sokat eszik. Eddig 300 gramm volt a heti átlag, az első hónapban de most még ennél is több lesz, mert van olyan, hogy egy nap alatt 100 grammot is hízik, de 50-et minimum. És még mindig nehezen kakil, én édeskömény teát adok neki, meg infacolt is, de csak keveset segítenek. Igaz mostanában azt vettem észre, hogy ha erőlködik nagyon és a szájába adom a cumisüveget a teával, akkor beindulnak a dolgok, nem tudom, hogy ez a teától van-e vagy a cumitól... És Bendegúz még mindig össze-vissza eszik, éjjel is sokszor kel fel, ilyenkor keveset eszik. Az első elalvás után 3 órát alszik, de utána kb. óránként vagy két óránként felébred és akkor nem tudok mit csinálni adok neki cicit, bár ilyenkor nem eszik sokat pár percnyi szopi után alszik vissza. Napközben ugyanez másfél, két óránként kér enni, ha alszik, akkor is felébred időnként és csak szopi után alszik vissza. Félek, hogy túl sokat eszik, de nem tudom, hogy lehetnek ezen változtatni.

ruz
ruzicsky

Sziasztok!
Eggyel többen lettünk.Kép
Április 21-én megszületett Roland. 3790g és 57cm.

A többit majd később. Felrakok egy képet is.
ZsuzsiKép
zsisske

Sziasztok!

El volt romolva az ADSL modemünk, na az az igazi katasztrófa! Ha nem megy a babanet, az egy dolog, de amikor az ember el van zárva a külvilágtól...KépKép
Még csak azt az oldalt olvastam vissza.

Mukika
Fogamzásgátlásra nekem a doki Pharmatex hüvelyszivacsot javasolt, ami azért tök jó, mert nem tartalmaz hormont.
Cicibedurranásra azt tudom mondani, amit Jammie is javasolt.

Edinának gratulálunk a babához!

Marqueza
Ti merre laktok lőrincen?

Hasfájás ügyben nem tudok tanácsot adni, mert igaz, hogy nálunk is van, de egyértelműen az én tejtermék fogyasztásomhoz köthető. Így nekem "csak" azt kell elhagyni, ami azért nem könnyű, mert olyan dolgokban is van tej, amiről nem is gondolná az ember.

A kajálás nálunk is össze-vissza van, vannak hosszabb szopimentes időszakok éjjel és nappal egyaránt, viszont van egyfolytábancicinlógós is.
Már több, mint három hete nem volt mérve a kölök, bár ma beugrottunk a védőnőhöz, de csak az oltás idejét beszéltük meg. Örült nekünk, így legalább nem kell jönnie. Kép
Ja, kakiláshoz nálunk a cici, vagy annak hiányában a saját ökle az, ami segít, tehát szerintem mindegy, csak valami legyen a szájukban.

Zsana + Vilmos 7+3
zsana75

Zsisske
Gratulálunk a hajasbabához!
zsana75

Zsisske!
Garutal a gyönyörű Babádhoz!

Az előbb írtam egy hosszút, de mielőtt elszállt volna elmentettem Hi-hi-hi. Most bemásolom:

Ruzicsky!
Nekem az a véleményem, hogy hasfájós babánál nem jön be az igény szerinti szoptatás. Bár Te szerencsés vagy, mert néhány perc után elalszik Bendegúz. Marci minden alkalommal kiszívta a cici teljes tartalmát, amikor próbálkoztam, így csak jobban fájt a hasa. Marci megszokta, hogy 3 óránként eszik. Néha kér két óra múlva enni. Így tudom, ha korábban sír, a hasát kell először megvizsgálnom. Nálunk ez bevált. Így kirándulni is tudunk és szabad levegőn nyugodtan tud aludni legalább két órát. Bár néha szeretném cicire tenni, hogy megnyugodjon, de Neki ez nem jó Kép.
Próbálj meg egyszer-kétszer Mecsek Baby teát adni neki, ha túl gyorsan kéri újra cicit. Ha éhes, ne próbálkozz, mert úgyis ráeszik, mint Marci.

Jammie!
Igen, biztos, hogy amiatt zöld, mert vírusfertőzésnek nyoma sincs. Marci boldog baba, ha nem fáj a hasa. Nem bágyadt, nem lázas, nem étvágytalan. Három orvos volt ugyanazon a véleményen (az egyikük gasztroenterológus), így megnyugodtam ebben. Egyik nap véletlenül kevesebbet evett, akkor újra sárgásbarna volt a kakija. Azt mondták, ez több hónapig is eltarthat. Azért mindig tüzetesen megvizsgálom, hogy nincs-e benne más elváltozás, de ugyanolyan állagra, szagra, mint az anyatejes kaki, csak zöld. Naponta 2-szer lázmérőzöm, ha látom, hogy nagyon szenved. Most már nem dilemmázok sokat azon, hogy megtegyem, mert Ő tényleg nagyon küzd és naponta 3-4-szer egyedül is sikerül neki. Tegnap vettem szélcsövet. Ki is akadtam. Egy szaros (bocsánat) kis gumicső, amit 15 éve gyártottak (made in West Germany), nem is eredeti csomagolásban 1107 Ft-ért! Szerintem felháborító, hogy mit legombolnak egy Piciről. Ja, és receptre volt felírva.

Brigó!
Köszi a tippeket! Az alkaron fektetés nagyon bejön neki, azt 2 hete csináljuk. Egy kicsit fárasztó, de így nem sír olyan sokat. Este kaja előtt Infacolt adunk neki, kaja után Espumisant.
Az Espumisant nem tudjátok hogyan kell adagolni? A használati útmutatón az van, hogy 25 csepp kaja után, csak az nem derül ki, hogy ez napi adag vagy etetésenként lehet neki ennyit adni. Mindkét véleményt hallottam már, így elég bizonytalan vagyok. Félek, hogy túladagolom. Ez felszívódik vagy ugyanúgy hat, mint az Infacol (ebben az esetben ugyanis nem lehetne túladagolni)?

Ari3!
Az Infacolt lehet adni a kezdetektől, mert nem szívódik fel, csak a belekben a kis buborékokat összerakja egy-egy naggyá és ez könnyebben távozik.

Jimbone!
Marci negyed óránál tovább nem bírja, ha kakis a pelenkája, így nem lehet attól, hogy sokat áll benne Kép.

Mukika!
Én is azt csinátltam, amit Ari3 + még meleg vízzel zuhanyoztam és közben masszíroztam.
A férjem ezeket másolta nekem össze gyulladt mellre:
"melegen kell tartani, gyakran kell szoptatni a gyulladt mellből, és sokat kell pihenni.
Van, aki elektromos melegítő párnát használ ehhez, más anyák kis méretű forró vizes palackot. A gyulladt rész gyengéd masszírozása is segít: a gyulladt folt mögött kell elkezdeni, és bő, tiszta vízzel áztatva el kell távolítani a mellbimbóról a rászáradt tejmaradványokat. Ennek legjobb módja, ha meleg fürdőben oldalra fekszik, vagy meleg zuhany alá áll, és áztatás közben gyengéden masszírozza a mellét. A masszírozást mind az öt ujjal, körkörös mozdulatokkal kell végezni, a csomó mögött kezdve és fokozatosan haladva a mellbimbó felé. Közvetlenül a meleg és masszás alkalmazása után szoptassa meg a babát vagy fejjen ki egy kis tejet, hogy kiduguljon az eltömődött tejcsatorna!
lazítsa meg a szoros ruhadarabokat, elsősorban a melltartót!
Sok esetben segít, ha a babát egy padlóra leterített takaróra vagy az ágy közepén egy nagy párnára fektetik, a mama pedig négykézláb a baba fölé áll, hogy a mellek lelógjanak. Ebben a testhelyzetben a baba fölé hajolva lehet szoptatni.
A fent ismertetett módszerek betartásával a panaszok a legtöbb esetben huszonnégy órán belül enyhülnek. Ha ez mégsem történne meg – a láz nem múlik el, vagy a tünetek súlyosbodnak –, orvoshoz kell fordulni, aki indokolt esetben antibiotikumot ír fel.
A mellgyulladás bizonyos válfajainál azonnal orvoshoz kell fordulni. Ha például mindkét mell begyullad, a mellbimbó tűnik fertőzöttnek, vér vagy genny van az anyatejben, vörös csíkok jelennek meg a gyulladt terület környékén, vagy a tünetek hirtelen és súlyosan jelentkeznek, ezek a jelek bakteriális mellfertőzésre utalnak, melyet azonnal meg kell mutatni az orvosnak.
gátlódik a tej ürülése mindkét mellből, ezért lecsökken a tejtermelés. A teendő ilyenkor az, hogy nagyon gyakran mellre kell tenni a kisbabát (éjjel, nappal, legalább kétóránként, először mindig a gyulladt mellre), mivel a gyakori szoptatás indítja be újra a tejtermelést. A gyógyszert végig kell szedni, az orvos utasítása szerint, akkor is, ha már nem érzi betegnek magát.
minden szoptatást a gyulladt mellel kezdjen a kismama, és csak utána tegye át a babát a másik mellre. Szoptatás közben - beolajozott ujjakkal - simítgassa a mellét a baba szája felé, ezzel is segítve a tej ürülését."
Nekem bejött! A szoros melltartót tényleg kerülni kell. Nekem csökkent tőle a tejem.

Na, most bepótoltam az eddigi lemaradást, mert Marci az erkélyen durmol boldogan!

Gabi!
Én is szorítok Nektek!

Boldog Anyák napját mindenkinek! Azt hiszem minden Babázó megkapta már a lehető legnagyobb ajándékot! Én néha legszívesebben bőgnék boldogságomban, amikor Marci mosolyog rám és látom, milyen jól érzi magát!

Üdv mindenkinek: Eveka és Marci, aki tegnap volt 7 hetes

Kép
eveka

Néhány kép Marciról:

Fürdés után:
Kép

Felébredtem:
Kép

7 hetes Nagyfiú:
Kép

Most az erkélyen:
Kép

Kép
eveka

Eveka,Zsuzsi
Nagyon szépek a babáitok!Kép

Timurr
Vendég

Sziaszok!

Gratulálok minden babához nagyon szépek!
Egy pár szó rólunk:Kamilla eddig nagyon jó kis csajszi volt de most változott a helyzet.
Tejem kb.100 ml 3-3,5 óránként ami nem mindig elég.Van póttejcsi amit már ivott is üvegből de egy hete nem fogadja el az üveget sem(a cumit eddig sem fogadta el).Képzeljétek inkább nem eszik 6 órán keresztül de az üvegből akkor sem kell neki.Már tiszta ideg vagyok,hogy éhezik ha pl elmegyek fodrászhoz vagy vhova.Egyik nap banki ügyeket kellett intéznem és anyukám vigyázott rá.5 órát nem evett,megvárta amíg haza jön a cici.Mit csináljak szerintetek?A kiskanál sem jött beKép
Szóval szoptatom én de hát kéne még pótolni is valahogy de hogy?
8 hetesen 4900 gr,2990nel jöttünk ki a kórházból.Ez jó?
Tök hülyének érzem magam,hiába második baba de Dini teljesen más volt.
na megyek,puszi és kitartás mindenkinek.
nyetus76

Nyetus
Ez a hízás szerintem tök jó, és valószínűleg ha éhes lenne, akkor elfogadná továbbra is. Lehet, hogy ő beéri kevesebbel is, mint az "előírt" mennyiség. Kép
zsana75

Eveka,

Én 1645ft-ért vettem szélcsövet ez a gáz Kép

Jimbone,

Jó tudni, hogy nem egyedi az esetem.

Nyetus,

ink{http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_elsohathonap4#3}

ezt találtam arról, hogy lehet odaadni a lefejt tejet. Hátha....
jammie

Timurr!
Köszi! Én úgyis szerelmes vagyok Marciba Kép !

Nyetus!
Nagyon gyors ütemben hízik a Kiscsaj! Mi 3440 g-mal hoztuk haza Marcit és 7 hetesen 4890 g. Ő így túl gyorsan hízik, ráadásul Fiú. (heti átlag 25 dkg. A normális tartomány:15-20 dkg/ hét) Szóval jól hasznosít a Lányod Kép!

Jammie!
Ezt nem hiszem el. Szemetek. Képesek a Picúrokon ennyit keresni! Te hogyan fertőtleníted?

Eveka

Kép
eveka

Nyetus!

3340 g-mal hozuk haza, nem 3440 g-mal.

Eveka

Kép
eveka

Zsisske,
Gratulálunk a babókához Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!

Háát, talán másokat megnyugatat, ha leírom, hogy a mi babónk hogyan gyarapszik, én azért jól megijedtem olvasva Titeket. Szerencsére a dokinénink normálisnak találja a gyarapodást, pedig nálunk volt olyan hét, amikor a szükséges minimális 150 gramot sem hízta meg a Picúr. Hiába fittnessprogramon van, már most vigyáz az alakjára... LucaZsófi 3880 grammal született, 3710 volt amikor hazahoztunk, 1 hónaposan 4060, most pedig hat hetesen 4300 gramm. Én féltem, hogy majd tápszer akar felírni a dokinéni, de ő elégedett volt, azt mondja, a nagy babák előfordul, hogy lustábbak. És különben is, Ő 50 centivel született most pedig már 56 centi, kinőtte az 56-os rugikat. Most már picit jobban eszik, úgy 520-560 graqmmot naponta, de a "könyv szerint" 640 grammot kellene ennie. A férjem mindig rám szól, ha elkezdek parázni a súlya miatt, hogy nem vágósertést hízlalunk, álljak már le... Egyébként Éjszaka mi is csak cicizni kelünk fel, alszik a Kisdrága. Gondolom, ha éhes lenne, sírna, és eddig ettől megkímélt minket...
Arra nincs vmi ötletetek, hogyan lehetne gyorsdítani a szopizást? Mi átlag 1 óráig eszünk, legtöbbször két ciciből. Közben néha szundikál: simogatás, csikizés, akkor folytatja. Sokszor csinál olyat is, hogy kiköpi a cicit, én lemérem, ő közben iszonyatosan keresi még az édes nedü forrását, úgyhogy visszateszem, újabb 10-15 perce, és semmit nem eszik. Pedig van még tejci, hisz kaja után fejni szoktam.. Szerintek mit csinálok rosszul? A férjem szerint csak cumizik, de hát ha Ő ezt szereti...
Nagyon édesek a babák, sajnálom, hogy én nem vagyok képes felpakolni képet a Kistündérről..
sziasztok,

Eszter, LucaZsófi, aki ma 6 hetes
wester2004

Nyetus!
3340 g-mal hoztuk haza, nem 3440 g-mal Kép.

Eveka

Kép
eveka

Hát ez 2X sikerült... Bocs

Kép
eveka

Eszter!
Szerintem ne aggódj. Amíg éjszaka hagy aludni Benneteket, addig megérdemli, hogy reggel szopizzon...
álunk Marci sokszor azért aludt el, mert nem áramlott rendesen a tejcsi. Én ilyenkor a végén előrehajolva szoptattam, vagy szinte fejtem a szájába, Ma már nincs ilyen problémánk a kis Zabagéppel Kép! Most is 25 perc alatt szopott a gyengébbik cicimből 160 g-ot. Egy kicsit nem figyelek és máris túleszi magát. Persze 1 órán belül kezdődik majd az oltári nagy hasfájás Kép...

Lehet, hogy LucaZsófi jól lakik, csak biztonságban érzi magát a melleden Nappal Marcinak is hagyom ezt.

Eveka

Kép
eveka

Köszi,csajok.Kicsit megnyugidtam.Lehet tényleg minden cseppet jól hasznosít mert a hasa nem fáj és a kakival sincs gond.
Azért mindig van min izgulniKép
nyetus76

Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat! Nálam a legrosszabb, hogy már mindent próbáltam és egyszerűen nem szokott a helyzeten változtatni semmi, na most leírom, hogy szoktam segíteni magamon. Kérem ne nevessen senki! A párom addig szívja a cicimet, míg megindul a tej kifelé és innentől már a fejőgéppel is megy a dolog. A baba biztosan nem tudná kiszopni, mert a legkedvesebb uramnak is majd behorpad a homloka. Hát ez van! de tegnap este nagyon be voltam rezelve, mert még ő sem bírta kiszívni. Éjszaka, amikor már beton kemény volt és 1000-rel fájt, mégegyszer megpróbáltuk és akkor sikerült.

Gratula az új babákhoz!

Nagyon aranyosak a kicsik!

Ari!
Mi is a kezdetektől használjuk az Infacolt, minden evés előtt.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Gratulálok a megszületett babákhoz! Mostanában sokat vacakol a babanet. A múltkor is irtam egy csomót és nem lehetett elküldeni.
Hanna már 10hetes és 6180g és 60cm. Volt már olyan hogy 270got szopizott. Nem hasfájós a felesleg inkább visszajön neki. Napi adagja 900és 1000ml között van és éjjel csak 2kor kell fel. 5ször eszik naponta csak sokat. A legkevesebb 120g de inkább 180 felett van az adagja. Én is félek hogy dagi lesz, de remélem ha elkezd majd mászni már kevesebbet fog hizni. Járunk babamasszázsra és júniustól úszni is megyünk. Jár valaki babaúszásra? Milyen tapasztalatotok van?
Kép

Kép

KépKép
búzaszem

Mukika
Én gondoltam, hogy ez a megoldás nálatok Kép, remélem nem haragszol, ha két dolgot megjegyzek ezzel kapcsolatban.
Az egyik, a szájpenész kialakulásának veszélye. Persze, ha nem egymás után szopiznak, és közben lemosod a cicit, akkor kisebb a veszély. Tudom, sokan bekapják a baba cumiját is (pl. tisztítás címszóval), de az egyáltalán nem egészséges.
A másik dolog - amin bevallom meglepődtem - hogy " majd behorpad a homloka". Tényleg szívással próbálkoztok, vagy csak képletesen írtad? Mert a babák sem úgy szopiznak, hogy szívják, figyeld csak meg.
zsana75

Sziasztok!

Kezdek én is besokallni a babanettôl. Megértem a télieket... Egyre kevésbé van kedvem írni.

Eveka, Jimbone, hasonló a helyzetünk a tiétekhez. Pannababa egy zabagép. Kép Tegnap mértük meg, és 480 g-ot gyarapodott 1 hét alatt!!! Hajlok affelé, hogy tényleg nem jó neki sem az igény szerinti szoptatás, mert sokszor szerintem akkor is enni kér, amikor nem is éhes. Ilyenkor szív ki tejet ugyan, de le nem nyeli, és ha felvesszük utána, egyszeruen kifolyik a szájából. Olyan kis mohó!!! Egyébként is sok tejet bukik vissza, pedig sokat büfiztetjük. Lehet, hogy napirendet kéne kialakítanunk nála? Vagy kipróbálnunk a teát abban az esetben, ha szopizás után nem sokkal megint enni kér? Szerintetek?

Az új babákhoz gratula!!! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,

Én próbáltam 2 szopi között teáztatni de pár korty után rájön a cselre és kiköpi. Én is tanácstalan vagyok.

Mukika,

Nekem is volt hasonló problémám a kórházba még meg nem indult a tej, nagyon fájt. Most nem mondok újat de én nagyon sűrűn masszíroztam (összeszorított foggal) nekem is volt egy kis segítség Kép és igaza van Zsanának szopás és szopás között is van különbség. Hajolj teljesen rá és van valami záróizom a mellben amit ha megtalálsz és megnyomsz megindul a tej.

Eszter,

AZ egy órás szopizást iszonyú hosszúnak találom, hogy bírja a mellbimbód? Milyen sűrűn nyel a pici?
jammie

Aranka!
Kösz a biztatást, holnap már többet tudok az ekg után. Nagggyon-naggggyon remélem a legjobbakat!!!

Zsisske!
Gratulálok a nagyfiúhoz!!!

Eveka!
Babanet rendelőben találtam:

Kérdés:
Babánk tegnap volt 5 hetes és kb. 3 hete elég komoly hasfájással küszködünk. A doktornő Espumisan Emulsiót javasolt. Az adagolását a dobozon lévő tájékoztatóra bízta. A kérdés: a pici 3 óránként eszik. Ebben az esetben minden szoptatás után 25 cseppet kell adnunk? Vagy elosztva minden szoptatás után 3 cseppet, vagy napi 1* 25 cseppet?!
Válasz:
A gyógyszerhez mellékelt használati utasítás ajánlata: csecsemőkorban 25 csepp. Ez az adagolási utasítás tovább olvasva a szülőknek bizony nem egyértelmű, gondot okoz. Főleg a csak anyatejet fogyasztó babák esetében, akik egyebet ne isznak, cumisüveget nem használnak. A szülő a napi adagot nem szívesen adja be egyszerre. Ez ugyan lehetséges, de tapasztalataink alapján nem célszerű. Általában azt ajánljuk, hogy a napi adagot a babának legalább 4 részre osztva adják be. De meg lehet próbálni úgy is elosztani a teljes adagot, hogy a pici minden szoptatás előtt, vagy után kapjon kb 4 cseppet. Figyeljék meg hogy hatékonyabb és aszerint osszák el a napi adagot.
Dr. Gömöri Ágnes

Marci nagyon aranyos a képeken. Egyébként az nem baj, ha nap éri az arcát? Mert azt hallottam, hogy ilyenkor még annyira érzékeny a bőrük, hogy közvetlen napfényen ne legyenek.

Eszter!
Bár te ennek aligha örülsz, de engem sikerült megnyugtatnod, hogy ezek szerint nem csak Jázmin gyarapszik lassabb ütemben.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Nagyon köszönöm az Infacollal kapcsolatos tanácsot.
Gyönyörűek a babák!Kép
A hízással kapcsolatban annyit,hogy a fiam is képes volt rengeteget hízni havonta,az első 6 hónapban.Most 2 éves lesz és 10 kg.Kép
Ez egy kicsit aggaszt,mert nagyon rossz evő is lett.De remélem az csak átmeneti.
Ez most a kedvenc képem,rajta a két legkisebbemKép

Sziasztok

ArankaKép
ari3

Sziasztok.
Most indulok a korhazba.Ha hazajutok jelentkezem.
Koszonom a drukkokat, es gyonyoruek a babakKép))).
Gabi
gabii

Sziasztok! Emma férje vagyok.
Balázs fiúnk 28-án, este hétkor született meg.
3,8 kg és 56 cm lett a kis törpe :-)
Minden rendben ment, mindketten nagyon jól vannak. Egyedül még a szoptatás nem sikeredett, mert igencsak lustácska, és még a tej se indult el igazán. De biztos az is hamarosan menni fog.

Sziasztok
Kép

Kép
emma8

Sziasztok!
Bocsánat, hogy belekotyogok a topikba, de lenne egy-két kérdésem.
Én még csak a 20. hét végét taposom (holnapután tölöm a 21-et).
De érdekelne, hogy ki milyen mellszívót tanácsolna. Hallottam kézi és elektromosról is. Sajnos nem nagyon ismerem őket. Valaki azt mondta, hogy az elektromos nagyon erősen szív és fájdalmat is okozhat. Láttam olyant, hogy nekem kellene szívni egy másik csövön keresztül. Hát, az nem igazán jön be. De állítólag kéziből is van olyan, mint a régi vérnyomásmérő, olyan pumpás vagy milyen. Nézzétek el nekem, hogy nem értek hozzá. Minden véleményt, tanácsot meghallgatok. Annyi sok gyönyörű baba van ittKép
Már én is úgy szeretném a karjaimban tartaniKép
Nagyon sokat vártunk rá. A második lombikra sikerült és nagyon Boldogok vagyunk. Már megvettük a babakocsit és a kiságyat is.
Na jó, nem untatok senkit a hülye történeteimmel.
A másik kérdésem pedig azoknak szól, akik az Istvánban szültek.
Milyen a szülőszoba? Rendesek-e a nővérek, a csecsemősök? Segítenek-e? Meg, hogy ha minden rendben van, tényleg 3-4 nap után hazajöhetünk?
Remélem, hogy nem zavarnak a kérdéseim senkit.
Sajnálom ha feltartottam volna valakit.
A segítségeteket előre is köszönöm!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

EmmaKép
Nagy-nagy gratula nektek. Szép nagy baba lett Balázs. Szopiba biztos belejöttök, kitartás.KépKép

Angelani,
nekem Avent Isis mellszívóm van és bejött nagyon.

Timurr,
ti még egyben?Kép

Gabii,
drukkok mennek, aztán majd várjuk a jó híreket.

Már alig vagyunk egy páran pocisok a táblázatban.Kép

Panka 39+0

panka

Sziasztok!

Angelani!
Nekem is Avent-em volt a fiamnál.Most nincs,mert mindketten szopiznak,így sem időm sem energiám fejni.De az Avent tényleg szupi.

Gratulálok Emmának és a picinek.Sok tejcsit nekik!

Gabii!Ezt már ugyis csak ha hazajössz akkor olvasod,de nagyon drukkolunk!!!

Panka!
Neked sincs már sok hátra a pocaklakót hordozó életedből!Kép

Sziasztok

Aranka
ari3

Emma,
Nagyon gratulálok Kép

Angéla
angéla

Angelani,

Az Avent ISIS nagyon jó, nem fáj és könnyen kezelhető Kép
Ők forgalamzzák, de DM-ben is kapható:
<a href="http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/isis125.htm" target=_top> pro-mama</a>

Angéla
angéla

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom Kép 2005.01.28 Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Ditke Kép 2005.02.03 Adél ??? ??? ??? ???
6. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
7. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
8. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
9. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
10. Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
11. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
12. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
13. Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
14. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
15. Panni2005 Kép 2005.03.02 Panna 3580g 56cm 40+6 - Péterfy Sándor Kh.
16. Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
17. Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
18. Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
19. Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
20. Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
21. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
22. Fannimama Kép 2005.03.09 Fanni ??? 41+1 - Schöfp Mérei
23. Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
24. Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
25. Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
26. Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
27. Jck Kép 2005.03.11 Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
28. Monci Kép 2005.03.11 Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
29. Gézenguz Kép 2005.03.15 Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
30. Wester Kép 2005.03.18 Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
31. Hadri Kép 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
32. Pszi Kép 2005.03.20 Nándor 3600G 55cm 38+3 Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
33. Csibe26 Kép 2005.03.21 Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
34. Dalmi Kép 2005.03.21 Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
35. Zsu Kép 2005.03.24 Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
36. Ruzicsky Kép 2005.03.25 Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
37. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] Kép 2005.03.26 Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
38. Jammie Kép 2005.03.31 Laura Noémi 3590g 55cm 41+6 - Péterfy Sándor Kh.
39. Nebula Kép 2005.03.31 Flóra Anna 2750g 53cm 39+3 - Szt. István Kh.
40. Borbolya Kép 2005.04.02 Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
41. Marqueza Kép 2005.04.02 Luca 3500g 51cm 39+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
42. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
43. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
44. Menjuss Kép 2005.04.04 Dóra Johanna 3270g 52cm 41+1 - Péterfy Sándor Kh.
45. Mukika Kép 2005.04.06 Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
46. Mónika Kép 2005.04.07 Hajnalka 3270g 46cm 39+2 Ádám Pécsi Megyei Szülészet
47. Greenolive Kép 2005.04.16 Áron 3320g 54cm 40+4 - Szt. Imre Kh.
48. Aranka Kép 2005.04.16 JZsófia 3450g 57cm 39+4 Alexandra 1991.05.23,Gergő 2003.05.20 MÁV Kh.
49. Panny Kép 2005.04.18 Kristóf 3550g 53cm 39+0 Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
50. Edinka Kép 2005.04.21 Viktória 3700g 50cm 39+3 - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
51. Zsisske Kép 2005.04.21 Roland 3790g 57cm 39+3 - István Kh.
52. Psandi Kép 2005.04.23 Levente 3500g 56cm 40+2 Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
53. Franyo Kép 2005.04.26 Dániel Vilmos 3250g 52cm 39+6 Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
54. Emma Kép 2005.04.29 Balázs 3800g 56cm 39+4 - SOTE II.
55. Zsuba31 41+3 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
56. Gabii 41+2 2005.04.21 Nolan - - - Gold Coast Australia
57. Vaktyuk 41+0 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
58. Connie 40+6 2005.04.24 Gergő Ákos - - - István Kh.
59. Neszi 39+6 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
60. Pfranciska 39+6 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
61. Asszony 39+5 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
62. Nagia 39+3 2005.05.04 Bence Dániel - - - Veszprém
63. Panka 39+0 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
64. Timurr 38+6 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
65. Ildibaba 38+3 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
66. Szilvi (Patri) 37+6 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
67. <a href="http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=betécske-users"> Betécske 37+6 2005.05.15 Bianka / Bálint - - Bulcsú 2001.12.25. Megyei Kh. Eger
68. Norkini 37+3 2005.05.18 Panna - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
69. Akiren 37+2 2005.05.19 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
70. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=csücsök-users]Csücsök[/url] 37+0 2005.05.21 Árpi - - - SOTE II.
</a></pre>
angéla

Sziasztok!
Most jöttem vissza a kórházból, meglátogattam a kis családomat.
Nagyon jól vannak, de még a szoptatás nem igazán megy továbbra sem, mert nagyon lusta ez a picúr.

És mégegyszer köszönjük a drukkolást és a gratulációkat. Nagyon megérdemlik ők mind a ketten, mert nem hétköznapi volt, amit végigcsináltak. Még most is könnybe lábad a szemem, ha csak rágondolok.

Ha minden jól megy, és nem sárgul be, akkor már hétfőn haza is jöhetnek, és akkor majd kaptok részletesebb beszámolót is.

Sziasztok

a boldog papa

ja, és még egy-két fotó:

Kép

Kép

Kép
emma8

Sziasztok!
Nagyon nagy gratula Emmának KépBalázsnyuszihoz,nagyon aranyos!Remélem minél elöbb megy a szopi és várom a sztoryt is!

PankaKép
Egybe hát,de már nagyon szeretném,de nem is mondogatom,az én nyuszilányom jól el van bent.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Már régen jelentkeztem. Gratulálok minden új babásnak! Jó egészséget kívánok mindenkinek!

És most önző módon rólunk: Alexa 5 hetes volt csütörtökön, nagyon aranyos, jó kislány, és bélmanci. Imád szopizni, egyszerre kb. 150-180 grammokat eszik. Van úgy, hogy estére már nem elég a tejcsi (pl. ma), így pótoljuk, de a cumisüveget is, és a tartalmát is utálja. Hiába, lelkes szopizó, cuminak is engem használ.Kép
Heti átlag 250-300 grammokat hízik, szerintem most már közelítjük az 5 kilót, majd holnap megmérem.Kép3660 grammal hoztuk haza.
Egyre többet nézelődik, mosolyog. Igazi imádnivaló kiscsaj. Kép

Puszi
Zsu és Alexa
tothzsuzsi

Jó reggelt!!!!

Segítségeteket szeretném kérni, tőletek
tapasztalt anyukáktól!!!!!

Vikinek tegnap óta sárga váladék (csipa)
folyik a bal szeméből, annyira hogy néha még ki sem tudja nyitni a szemecskéjétKép
Tudtok benne segíteni hogy mit tegyek rá???

Védőnőm a kamillás borogatást ajánlotta de,már azzal sem igazán merem kenegetni mert már piros nekiKép

Igaz nem lesz semmi baja a szemecskéjének???

Na még csak alig mult 1 hetes de én már annyira meg vagyok ijedveKép Kép

Adjatok tanácsot, vagy ha valakinek a babájának volt ilyen akkor ő mit csinált?????

Boldog anyáknapjátKép

Edina és Viktória
1hét+3 nap

Kép

Kép
edinka

Edina!
Csöppentsél bele neki anyatejet! Ha nem javul szerintem mutasd meg a dokinak, mert lehet, hogy ez gennyes váladék.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Most látom csak, hogy mi is bekerültünk a táblázatba. Jaj , de jó!!!!!
Adataink: születésekor 50 cm és 3360 gramm, egyke, és Baja Városi Kórházban született.

Emmának nagy-nagy gratula. Gyönyörű a baba. Az én kislányom ropikezű volt (mások szerint nem volt annyira vékonyka) nekem annak tűnt.

Adélnak is váladékozik a szeme. Sajna születése óta. Próbáltunk már mindent, anyatej, kamilla, antibiotikunos cseppek. (kb 5 féle) semmivel sem javult. Azt a válasz kaptuk, hogy ha 3 hónapos koráig nem javul, akkor át kell mosni a könnycsatornákat. El vannak záródva és a könny nem tud az orr felé távozni, így felhalmozódik és a bacik, k... jól érzik magukat benne. Ezért olyan csipagyáros.Május 3-n lesz 3 hónapos és sajna semmit sem javult, így jövő héten újra megyünk szemészetre. Ja és persze megint oltás.

Szerintem azért próbáld lemosni kamillával. Rosszat nem teszel. Pici vattapamacsot kamillába megfürdetsz és óvatosan letörlöd a trutyit. Adél nagyon útálja ezt a tortúrát.

Minden anyukának boldog anyáknapját.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Ja és a 39+2 héten született. Ezt az előbb elfelejtettem.

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!
Csak par napja talaltam ra a babanetre es azota szinte a szgephez vagyok lancolva, olvasom a tavaszi babak topicot. Pedig mar 39+4 vagyunk, elso kisbabank. Kulfoldon elunk, nem sok magyar ismerosunk van plane varandosok ugyhogy felfrissito volt magyar kismamakat/anyukakat olvasni. Nagyon kedves ezen a forumon mindenki, a megszuletett babak gyonyoruek! Nem is tudjatok mennyit segitettek mar most, sok kerdesemre kaptam valaszt Titeket olvasva.
Mi most szamlaljuk a napokat (pedig megfogadtam hogy nem fogom), iszzuk a malnateat ;-)...
Speedy
speedy

Üdv itt Speedy!
Akkor neked sincs már sok visszaKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Minden édesányának, nagymamának és leendő anyának boldog anyáknapját kívánunk!!!

Kép

Aranka,
hát remélem isKép

Emma,
nagyon édes BalázsKép

Timurr,
nálunk sincs semmi jele annak, hogy ki akarna bújni pocakbogyó. Mondtam is tegnap anyukámnak, hogy mivel mindenki olyan biztos benne, hogy hamarabb jön, emiatt tuti, hogy túl fogom hordani. Pedig azt nagyon nem szeretném.

Edinka,
én is az anyatejet ajánlom, nálunk mindig bejött. Kamillával vigyázz, allergiát válthat ki, attól is lehet piros a szeme.

Speedy,
üdv ittKép hát már neked sincs sok hátra. Felétek hány napot kell bentmaradni szülés után?

További szép napot mindenkinek, Panka (39+1)

panka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?