Sziasztok!
Kösz a hiányolást
Sajnos nem apa foglalt le, hanem a tankönyvek egy gyönyörű és rendkívül unalmas mintapéldánya..
Apóca új szokásához híven mostanában a gyerek előtt elalszik!
Ahhoz képest, hogy majd csak máj.23-tól lenne jún. végéig vizsgaidőszakom már 06.04.-én van az utolsó vizsgám időpontja, addig mindent be kell nyalnom..
Minden félévben meglepődöm, hogy a vizsgaidőszaknak csak az első fele vizsgaidőszak, a második fele tulajdonképpen pótvizsgaidőszak!
Most már lassan megtanulhatnám, jövőre végzek, ha minden sikerül és az isten is úgy akarja! (Ámen)
Milyen kis aktívuszok a manókák!
Nálunk Lili most már az egyedül, kapaszkodás nélkül állást produkálja jó pár másodpercig!
Aztán jön a zutty és a seggrecsüccs!
Minden lerámol, és kúszik-mászik, mint egy kis sajtkukker !
Most már nem csak a szemmagasságban elérhető dolgokat hanem a számára látható de magasabban lévő dolgokért is nyúl és felkapaszkodik, sokszor a számítógép előtt ülve egyszer csak arra leszek figyelmes, hogy alulról egy kis kéz jelenik meg a billentyűpad szélén, és motoszkál, hogy ő is elérje..
Megfázásom kezd alakulni, de még mindig nagyon folyik az orrom és tüsszögök, állandóan felébresztem vele Lilit napközben
Mintha kezdene köhécselni ő is
Mondjuk ma egész nap autókáztunk, nekem is sok volt, hogy az autóban 5000 fok, aztán kiszálltunk szél, aztán autó, kiszállás, autó, légkondis bolt, autó - kb. 10x eljátszottuk
A fekete kisautóban mindig megizzadtunk, folyt rólunk a víz... Állandóan fel-le öltözötettem, szerintem azt gondolta, hogy "anya vazzeg, vedd már észre, hogy nem játékbaba vagyok, szórakozzál a Barbiddal, vagy azzal ami veled egyidős!"
Andi! Jó kívánságot köszi, remélem hamar elmúlik
Ragadozó madár..
El lehet őket riasztani "műragadozómadárral" - vagy valami olyasmivel aminek a sziluettje hasonló hozzájuk, de ez a kismadarakat is elijeszti, most azért legalább van mit ritkítania, és mégiscsak ez a természet rendje. Én sem rajongtam túlzottan annak idején, amikor a macskám nagy lelkesen hozta elém a szőlőnkben évekig vidáman fészkelő vörösbegyek egyik fiókáját, de neki ez a volt a "dolga".
Rita! Átaludt éjszakához gratula!
Manókám cici nélkül is megvolt, hála istennek, bár anyu azt mondta, hogy "kicsit sírdogált" ami az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy jó sokat üvöltött. /Nálunk ez örök vitatéma: "Anya, nem hallod, hogy sír a gyerek?" "Á, ez semmiség, Ti sokkal jobban üvöltöttetek annak idején.. !"/
És ahogy halottam kapott fűt, fát, vadvirágot, hogy ne éhezzen: tápszertt, pépet, üvegest, husileveset, gyümit, mindenből egy kicsit.. Azért hajnalban amikor hazalopóztunk felébredt, bármennyire is "profi besurranótolvaj" stílussal mentünk be, és szopizott egy nagyot, úgy nyeldekelt, hogy majdnem megfulladt, még a kissé nagyot halló anyám is felébredt rá a szomszéd szobában!
Frizi klassz lett, hiba a gyakorlat teszi a mestert!
Timi! Boldog névnapot utólag is!
Én is emlékszem még a történetre, bár akkoriban még csak olvasó üzemmódban voltam. Szépséges és nagyon ügyi nagylányod van. A korababáknál a korrigált életkort kell számolni a fejlődési elvárásoknál, mert nekik még x heteket kellett volna a pocakban fejlődni, ezt kint kellett behozniuk, ezért számol a neurológus 2-ős életkort.
Mese! Mi az a tombibaba? Láz
Ilyenkor tényleg figyelni kell a kiszáradásra, de azért vannak olyan betegség/beteg típusok, h láz esetén
nem éreznek szomjúságot. Ilyenkor nagyon jól jöhet, ha már bevezettétek a citrusféléket, mandarin, narancs, mert azok nem csak c vitmaninnal töltik fel, hanem bár nem folyadék jellegű, mégis nagyon erősen hidratálja a szervezetet. Esetleg pici grepe fruitot lehet belecsempészni.. Egy ilyen magas láz nagyon ijesztő lehet
Közös útban benne vagyok, nálunk szinte mindig van autó, a miénkkel is mehetünk, ahogy neked kénylemesebb
Igaz, még a millenárisig sem jutottunk el együtt...
Orsi! Mivel elsősorban a torkom fájt, a homeogene 9-et szedem, a torkom már tényleg alig fáj
Gergőkéd mostanában úgy látszik sok örömet szerez neked, meg is érdemled a sok fárasztó éjszaka után.
Mondtuk, hogy eljön ez a időszak is, csak akkor nehéz volt hinni benne!
Anikó!
Ezt neked is címeztem, most egy kicsit nehezebben és zűrösebben mennek a dolgok, de hidd el, hamarosan jön a nyugisabb időszak, és akkor majd te is sokkal rózsásabban látod a világot. Főleg, ha felfogadtok egy Rózsikát takarítónéninek!
- na jó, ez csak gyenge szóvicc volt!
Vera! Sztorin én is kiakadtam, azóta örülök, hogy nem lett még semmi nagyobb baj, mert nálunk már volt párszor repülősuli
Bocs, ha ezzel most rossz érzést keltettem bennetek, nem akartam pánikoltatni, csak nem árt tudni, amikor az ember vacillál, hogy kell-e orvos, akkor ártani nem árthat, mégha feleselegesen is tölti bent az éjszakát a kórházban. Nem is írtam le addig, amíg Orsi aggódott, hogy ne hozzam rá a frászt.
Örülhetsz, hogy jóltáplált a kislányod, ezek a dokkerek semmivel sem elégedettek: az egyik manó túl soványka, a másik túl dundi nekik, mért, a felnőttek egyformák??
Kukac virág: a másik neve porcsínrózsa! Amióta először írtatok róla, azóta jár az eszembe, hogy mi is a másik neve, amikor elkezdtem írni a hsz-t még nem tudtam, most ugrott be!
Kis pozsgás növény, tüske alakú pozsgás levelei vannak, vadrózsára hasonlító színes virágai, nyáron virágzik, és esténként bezárja a szirmait
A kedvenc virágom volt a nagyiék előtt tele volt az utca velük!
Kimászás: nagyon ügyi ez a nagylány!
Aki így kipattan az ágyból az tuti nem túlsúlyos!
Az egyik kollégámnak annyira kimászós volt a kislánya, hogy végül a pelenkaszárítóból ketrecet csináltak neki éjszakára a rácsos ágy tetejére!
Cukkoltam is szegényt, hogy a banánt azért ne a rácson át adja neki!
/Szerencsére érti a tréfát. Csak nem szereti!
/
Most el, majd még jelentkezem, bár lehet,hogy júniusig kicsit megcsappant "óraszámban"
Puszi:
Macs