Új privát üzeneted érkezett!

Szóval a tali tábla (egyszer már felraktam, de aztán elszállt minden):
Kép

Lara

KépKép
lara77

Lara Kép
nálunk annyiban változott, hogy 14 és 21 a jó... 28 már nem, mert esküvőre megyünk.

pusz.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lara!
Tökéletesen x-eltél nálam egyenlőre mindig ráérek májusban majd meglátjuk! Kép

Elutazok, hogyhogy ezért hallgatni fogok a hétvégén. De mindenkinek továbbra is nagyon szorítok. És gondolok rátok!

Nóri!
Remélem minden rendben az apróságokkal aggaszt hogy nem írtál! Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Itt vagyok már, megint szarakodott ez az oldal, meg még elfutottam tanítani.

Elkezdtek osztódni, Egyeske kicsit lassúbb, 2 sejtes volt reggel, Ketteske már 4 sejtes. KépHolnap reggel telefon, és eldöntjük mikor legyen transzfer, lehet, ha bírják, akkor csak vasárnap, ez esetben én leszek a mostani zebraűzők közül az első, aki 4 naposakat kap vissza! Kép Jó lenne! Kép
s_norka

Norka, minden rendben lesz ! Kép
Puszillak és hétfőn remélem, hogy már kismamiként üdvözölhetlek KépKép

Lányok, mindenkinek kellemes hétvégét kívánok.
Pihenjetek sokat és élvezzétek a szép napsütéses időt Kép

mniki

Nóri,
úgy legyen Kép

Zsebi,
jó utat a hétvégére, érezzétek jól magatokat!

Pusz
Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok,

Megjöttünk. Jól vagyunk.
A tíz tüszőből sikerült egy foci csapatnyi petesejtet nyerni, szóval 11-en vannak!
Így valamelyikben ketten voltak.

Anya most fekszik, jól érzi magát egyébként, nem fáj semmije, csak pihi az a tutti!

A Kováts doktornő is nagyon boldog volt, komolyan örült velünk.
Holnap 10-kor kell telefonálni, hogy mi a helyzet a Farkas FC-vel!!! Reméljük lehet fagyi babánk is.

A tali táblában jól látszik, hogy mi csak a két utolsó májusi hétvégén tudunk elmenni, mert addig nem nagyon akarjuk utaztatni a babyket!

Puszi mindenkinek

Farkasok

Kép
farkasok

szisztok!
Olvastam, hogy van aki Aspirin Protect 100-at kapott és most babót vár.
Szerintetek lehet azt szedni anélkül, hogy a doki mondta volna? Iletve 5 nappal a beültetés után van értelme elkezdeni?
byby

Farkasok. gratula, ezt a dokinő mondta? mert én ilyet még nem hallottam. Inkább 11 tüsző volt az... Kép

Byby, nagyon beletrafáltál. Én most pont ezt fontolgatom, hogy szedek Baby Aspirint. Bármikor jó, elvileg a nyálkahártya vérdúsabb, vastagabb tőle. Veszteni nem vesztesz ezzel semmit. A győri Kaáliban írt erről valaki egy cikket, azt hiszem, Kőrösi doki.
s_norka

sziasztok
S-norka
már vett is nekem a férjecském,
Lányok
azt nem tudjátok véletlen, hogy a duphastontól lehet-e (bocsi) folyás?
byby

Sziasztok
Sajnos csak most tudtam jönni, mert a gépünk vírusokra éhezett és túlságosan jól lakott.

Zsebi
Eszembe sem jutott altatás nélkül a punkció, csak valahol olvastam, hogy megkérdezik mit szeretne a mamajelölt. Az átjárhatósági is elég gáz volt és ez gondolom sokkal jobban fájna.

Nóri
nagyon örülök, szorítok a piciknek.

Farkasok
Ezek aztán a jó hírek!!!!!!!!!!!
Farkasmama pihizzél, azután majd mesélj.

Sziasztok
Renóca
süni_renóca

Sziasztok lányok!
Nori,
Végignéztem a képeket, tényleg nagyon jól sikerült a buli, látszik hogy nagyon boldogok és felszabadultak voltatok !!! A kolleganőmnek is ott volt a polgári esküvője, de mi nem voltunk a borospincében. Az is ott van ? Nagyon tetszett a hely, a ruhád pedig jó szexi volt...gondolj bele, ha az előző sikerül már nem tudtad volna felvenni...na jó, gondolom azért nem bántad volna, de lehet hogy mégis igy kellett lennie KépKép
Egyeske tessék kicsit csipkedni magad, különben ketteske egyedül fog szomorkodni a pocibanKép

Farkas FC, hajrá !!!!!KépKépKép Nagyon szurkolok nektek a hétvégén, hogy szépen mind megtermékenyüljetek ++++++++++++++++

Byby,
Neked is megy a drukk, csak pihizz sokat és szedd az aspirint, ha ugy gondolod az segíthet.

Zsu,

El vagy tűnve, remélem minden rendben, csak a szerverhibák miatt nem tudtál jönni KépKépKép

Zsebi,
Jó hétvégét neked, bármerre is jársz! Hát tényleg beindul nálunk is a verkli, bár azért nem rögtön.
Két egész hétig sehova sem utazom, utána viszont majdnem kettőig nem leszek... ezzel nagyjabol vege is a majusnak.
Tényleg Lara, nekem a május 14 sajnos nem jó, 21 28 igen.

Renoca,
Remélem kicsit már megnyugodott a lelked, bár gondolom ma voltak az anyaknapi ünnepségek, valószínűleg ez nem segít.
De jövőre már minket is köszönteni fognak Kép

Mindenkinek szép hétvégét,

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71

Stella,

Megértem hogy türelmetlen vagy és örülök hogy megint tudsz bízni a sikerben, de biztos hogy nem akarod kicsit testileg lelkileg feltölteni magad mielőtt nekivágsz ??

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71

Köszi a bókokat, drukkokat.

Egyeske belehúzott, 8 sejtes, Ketteske már 9, asszem Kép Vagy az is lehet, hogy fordítva Kép
Ilyennek kell lenniük a 3.napon, 10 percet dumáltunk a biológussal, azt mondta eddig jó. Aztán körbe egyeztethetett ő is Krizsával, meg velünk is most, és nagyon úgy néz ki, ebből blaszto-próbálkozás lesz. Mindent vagy semmi alapon. Nagyon hazardírozás, de már döntöttünk.
Szóval ha picit lassulnak, vagy láthatólag már nem annyira szeretnek kint lenni, akkor holnap megyünk értük, de még az sem kizárt, hogy hétfőig húzzuk, az 5.napig. De mivel most másfajta táptalaj-kultúrába kerülnek, lehet, hogy rosszul viselik a megrázkódtatást, és nem élik túl. Kép
Lányok, úgy elgondolkoztam, mi az oka egyébként, hogy most nálam fel van ajánlva ez a lehetőség. Egyértelmű, hogy Krizsa forszírozza, csak kérdés, vajon, miért? Nekem ez nagylelkűségnek tűnik... á, már megint agyalok.

Stella-bella, nem akarnál előbb elmenni júniusban nyaralni??? Aztán bebabásodsz, és nem lesz rá mód. Nem gyors ez egy picit?
s_norka

Sziasztok,

Nekünk reggel 10-kor kellett volna telefonélni, de csak húztuk az időt, piac, tesco...aztán ők hívtak 12 előtt, hogy a 11-ből 5 már megindult.
Tehát 5 kis farkas már ott vonyít Snori babói mellett. Aztán utána vissza akartuk hívni őket, hogy volt e icsi, vagy a többivel mi van, lehet e még belőlük valami, de már nem voltak ott.
Holnap azért beszélünk velük, hogy mennyire haladtak.

Hétfőn negyed 1-re megyünk transzferre, lehet hogy Noriékkal együtt költözünk a Pociba.

Szép napot.

Ja Lara,

Nekünk a májusból csak a 21 maradt a talira, épp most hívtak egy eskövőre.
Természetesen akkor is ketten megyünk.

Puszkók

Farkasok

Nori,
Remélem a babóitok nyugodtan tudnak lenni a farkasordításban :-)))

Kép
farkasok

Fú, micsoda zsivaj lehet akkor most ott! Kép

Farkasmama és papa, eleinte az ICSI-sek szoktak beindulni, mert a spermucik a segítség miatt hamarabb bent vannak a petiben. Szerintem ez az 5 az lehet, mert elsőre kb. a felét-kevesebb felét szokták megszúrni. De aztán még holnapra lehetnek továbbiak, akkor aztán lesz hangverseny Kép
s_norka

szasztok,

Snori,
Csúcs volt a ruhád, apa jó hogy rád nem ugrott.Vicces gyerekek a tietek! Lehethogy csak elfilozofálták az időt.

Sünikém,Zsebi néni, Stella és Wish,Lara Snori, Alexy, Byby, Zsuska (remélem mindenki itt van)
Szóval a kiszolgálás kitűnő volt, az altatós orvos meg a nővérke is nagyon barátságos volt.12:20-kor már a megőrzőben pihentem, azt hittem hogy alszok egy jót, de a természet azt mondta keljek fel hát ébren vártam a kiültetést, aztán megbeszéltük hogy ki honnan jött, és ott milyen tájjellegű szavak vannak. Szóval a sunilás=ringispirezés, ezt Jászberényben mondják. Arra emlékszem ,hogy mikor felkeltettek megkérdeztem hány peti van és totál arra emlékszem , hogy 9, de mikor lekísértek mondták, hogy 11. Hát nem tudom, hogy most 11 tüszi volt, vagy lehet olyan hogy egyben 2 volt? Majd holnap megkérdezzük. Reggel már 8-kor ott lesz a biológus, szóval addig nem leszünk okosabbak.
Hál'Istennek nem fáj semmim, de igyekszem kímélni magam, na jó ma már főztem. Hétfőn annyian leszünk visszültetésre hogy csak győzzék.

Zsuska,
Lett fagyibaba? Bocs ha lemaradtam.

Köszi az izgulást. Holnap délben jelentkezem, hogy hány a Farkas Fc milyen csapattal állt fel.

Puszi Farkasok J

Kép
farkasok

Sziasztok!
Már-már csak nagyon ritkán írok ide, mert nagyon nehézKép
Igazából a babanet is hozzájárul, mert vagy nem is jön be, vagy írni nem lehet. Most például visszaolvasni nem tudok (nem először). Eléggé le is maradtam, hogy ki hol tart. Szurkolok mindenkinek. Velünk mostanában minden rendben. Néha vannak nehezebb napok, de egyébként jól vagyunk. Már jól érezhető a baba mozgása kívülről isKép
Először persze csak a papának "köszönt" ki. Én még csak belülről éreztem apró mocorgást, de amikor a párom rátette a hasamra a kezét, egyből összepacsiztak. Szóval a kisfiúnk apás leszKép
Tegnap előtt megvettük a babakocsit, tegnap meg a kiságyat. Pedig babonából nem is akartam venni semmit. De mivel a lombik nagyon nagy adósságba vert minket (amit nem bánunk!), ezért már előre kellett keresni minél olcsóbban. Természetesen használt dolgokat vettünk, de nagyon tiszta és jó állapotban vannak. amúgy is kimosom, kitakarítom a dolgokat. Viszont az első ruhácskáit kizárólag boltban vesszük meg.
Remélem nem bántok meg senkit sem! Nincs szándékomban! Már többször ki akartam lépni ebből a topikból, de sokan azt mondták, hogy nem kell azért elszaladnom, mert nekem sikerült. ezért is szerettem mindig ide járni, mert itt senki sem irígy a másik sikereireKép
Itt mindenki együtt tud érezni a másikkal (velem együtt).
Nagyon bízom bennetek, hogy mindenkinek sikerül.
Ti megérdemlitek! Nem vagytok önzők, rosszindulatúak és valóban jó anyukák-apukák lesztek!
Nagyon-Nagyon szorítok mindenkinek!
Leírnék nektek egy történetet, de szerintem idegesek lesztek.
Na mind1.
Kellemes hétvégét és pozitív gondolkodás mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok,

Lara,

Beszerelték a légkondit?
Jövő hétre melegebbet mondanak.

Farkaskoma

Kép
farkasok

Sziasztok
Végre meggyógyúlt a gépünk, párom kiűzte a vírusokat.

Farkasok
Nagyon örülök a jó híreknek. Olyan jó kedvem lett tőle. Most már én is várom a nyarat.Eddig féltem egy kicsit az egésztől, de most már látom jó kezekben leszünk.
Köszönöm az infókat az altatásról? Még egy kérdésem lenne. Hálóinget kell vinni? (Bocsi, ha buta kérdés.) Azért kérdezem, mert én gyűlölöm a hálóinget és nincs is nekem. Csak pizsiben tudok aludni. Be kell akkor szereznem nyárra egyet.
Farkasmama csak pihenj, főzöcskézz. Meddig leszel otthon a beültetés után?

Nóri
Szorítunk tovább a picúroknak.

Angelani
Nagyon örülünk neked. Gyere csak és mesélj mi van a pocaklakó legénykével. Hányadik héten vagy?

Sziasztok
Renóca
süni_renóca

Hali Mindenki!

Ahogy olvasom, akkor a május 21. lesz a nyerő. Elvileg én akkora szervezek a párocskámnak egy meglepi szülinapi bulit, de ha a 21-ére szavaztok, akkor megpróbálom inkább péntekre tenni azt a szülinapot. Jó a fontossági sorrend, mi? Kép

Renóca,
nem kell hálóinget vinned, mindent adnak. Választhatsz rózsaszín és kék közül. Én rózsaszínben voltam, mégis kispasi költözött a pocimba Kép

Farkaskáim,
nagyon örülök a jó híreknek. Ügyesek ezek a farkaskölykök, jövőre már tuti babás talit szervezünk és beszélgetni se fogunk tudni, mert mindenki a csemetéit próbálja összeszedni Kép Aztán jöhet a focimeccs is Kép

Nóri,
persze amit Farkasoknak írtam neked is szól, és MINDENKINEK!

Farkaskoma,
hát ez a klíma dolog elég érdekes, már felhívtak, de ki tudja mikor jönnek. De már nem vártunk rájuk tovább és Apa elment Andornak szekrényt venni, úgyhogy el is költöttük azt a pénzt. Majd jönnek fizu után. Remélem Kép

Angelani,
kaptatok már ágyat? A keres-kínál rovatba írtam neked két kiságyat is, ha még nem vettetek megpróbálhatjátok azokat is. Egyébként ez egy nagyon jó kis banda, elkezdtünk találkozgatni is egymással és egyáltalán nem éreztem magam rosszul a talin, mert babás vagyok. Nekünk nincs más dolgunk, mint szurkolni a többieknek, segíteni ahol tudunk és sajnos nem egyszer vígasztalni őket. De attól még hogy nekünk sikerült, nem lettünk rosszabbak, csak szerencsésebbek. De a többieknek is sikerül, sikerülnie kell.

Pusz-pusz mindenkinek
Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok, a két kis törpe már szedercsíra állapotban van Kép A beépített biológusunk javaslatára holnapig várunk, hátha elérik a blaszto állapotot Kép
Hát ha ez így lesz, akkor mondhatom, hogy kettőből kettő igen tökös gyerek volt!! Kép

A május 21.nekem is jó!!
s_norka

Farkasok! Fél szemem rajtatok! Mi a helyzet? Kép

Ezek szerint az enyéim jól bírják a farkaszsivajt! Tök vicces lenne majd őket bemutatni 3 évesen egymásnak őket, hogy pár naposan üveg-szomszédok voltak! Kép
s_norka

Sziasztok

Ma este lesz a National Geographic-on este 8-kor Élet az anyaméhben 1.,2. rész.

Renóca
süni_renóca

Sziasztok!

Süni_renóca!
Annyira jól esik nekem, hogy tényleg szívesen láttok!Kép
Holnap töltöm a 21. hetet.
Mostmár többet beszélgetek a babóval.
Ha nem jól fekszik, mondjuk nagyon nyom egy ideget és zsibbad a lábam, akkor azt megbeszéljükKép
Általában arrébb is mozdul. Olyan édes, szerintem megérti amit mondok neki. Bár volt 3 lusta napja, amikor nem is éreztem. Megmondom őszintén, hogy paráztam is egy kicsit. De utána akkorát rugott, hogy az még fájt isKép
Utána meg voltunk a védőnéninél és jó szívhangot hallgattunk. Ti hol tartotok? Sorry, de nem megy a visszaolvasás.
Már nagyon várok valami jó hírt!

Lara77!
Igen, sikerült vennünk ágyat és még babakocsit is.
Örülök, hogy nem csak virtuálisan tartjátok a kapcsolatot.
Talán egyszer ha majd engem is meghívnak, elmegyek egy ilyen taliraKép
Legyen szép napotok!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok,

Kisfarkasok továbbra is jól vannak!
Lassan 2 naposak lesznek, azt mondta a biológus, hogy 2-4 sejtesek, ahogy ennek ilyenkor lenni kell.
A tegnapi nap óta annyi változott, hogy már 6, azaz hat nagyon szép embriónk van - a biológus fogalmazott így.
S kiderült nem volt icsi, egy sem, tehát mind természetes szaporulat, már ezt amennyire természetesnek lehet venni :-)))

Este természetesen National Geographic.
Tervezem a felvételt is, hátha valaki lemarad róla, avagy nincs ilyen csatornája.

Ja voltunk a majálison, millió ember, lufi, körhinta, vatta-cukor, sör virsli, és nagyon sok türelmetlen szülő.

Puszik, Farkasok

Kép
farkasok

Snori,

Akkor holnap lesz transzfer vagy nem lesz?
Ha igen mikor?
Mi negyed 1-re megyünk!
Bár a farkasordításból úgy is rájönnétek.
Még jó hogy nincs telihold!

Farkasok

Kép
farkasok

Farkasok,

hát sajnos a törpijeimet kénytelen leszek már 10-kor kimenteni a farkaszsivajból, mert tönkremegy a hallásuk. Meg már igen-igen öregek lesznek: kb.száz sejtesek. Ennél idősebb embriót nem is nagyon lehet visszaültetni (max 6 naposat, de a Kaáliban ez nem gyakorlat), mert a 7 napos blaszto bébi állítólag már feltapad az üveg falára! Kép

Hogy hogy nem icsi-ztek? Ez furcsa, tudtommal elsőre azért szoktak egy párat. Na mindegy, örüljetek neki, hogy nektek nincsen erre szükség! Kép
s_norka

Sziasztok,

Még punkció előtt egy héttel kérdeztük, mennyi ICSI lesz?
Kováts doktornő azt mondta, ilyen spermaképpel nem valószínű, hogy lesz,persze paráztam is, hogy meglegyen mindenük a fejükben. Na és hogy osztódjanak.

Snori,
Ha sokat fog sírni a gyerekek 9 hónap múlva, azt a kisfarkasoktól tanulták.
Azért ez tényleg érdekes, hogyha egyszer találkoznak, kiderül, hogy hasonló időben születtek, kiderül lombik, Kaáli...te meg otthon nevetsz, hogy csak nem a kisfarkassal találkoztál :-))

Farkaskoma

Kép
farkasok

Szasztok,
Most keltem fel, sikerült elaludnom, de hívott a pisilés így felkeltem.

Snori,
Mondtam Krisztiánnak reggel, hogy a Kis-Snorik már 100-as méreteket öltenek, de aztán átgondultuk, hogy az már olyan nagy, de most megerősítetted, hogy mégis csak jól gondoltam. Ennek sikerülnie kell, mert annyira jól érzik magukat idekint, hogy már alig várják, hogy bent rendetlenkedjenek. Tessék pihenni, miután hazamentél. Feltétlen találkozniuk kell nekik, mert hogy már most biztos jól összehaverkodtak.

Annyira bízom bennük, és annyira jók az előjelek, csak nekünk kell még odatennünk magunkat. Anyukám jön a hétvégén, már most kiterveltem, hogy szegényke mit főzzön, de azt mondta, az unokákért bármit, csak egyek, hadd nőjjenek.

Munkára fel minden beültetésre várónak, pocakosnak!!

Lehethogy túlaludtam magamat, sikerült rendesen feltöltődnöm.

Innen üzenem minden még megnem -születettnek, hogy itt jó, és tessék megérkezni.

Puszillak Benneteket Farkasok J

Kép
farkasok

Farkasok!
Ez igen ez az optimizmus kell ide. Csak így tovább! Hajrá!!!!

Nóri!
Ezek aztán az igazán belevaló gyerekek. Élni akarnak nem vitás. Te pedig még hogy kritizáltad az elején látod soha nem lehet tudni miből lesz a cserebogár! Kép

Kriszta!
Hova utazol két hétre? Azért érdekes lehet így uton lenni. Kép Hamar elmegy ez a május meglátod és itt a te időd!

Lara! Woodi! Angelini! Orsi!
Boldog első anyáknapját!

Kívánom mindanyian megtapasztaljuk ezt az érzést jövőre!

Képzeljétek velem milyen csodálatos dolgo történt ma a testvéremék felkértek keresztszülőnek úgyhogy megkaptam az első anyáknapi virágomat a keresztlányomtól. Hihetetlenül boldog nap. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Anna!
Te mikor kezdesz? Neked is itt az idő nemsokára nem?

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Byby! Nóri!
Milyen mennyiségben szeded ezt az aspirin protect 100-at? Honnan hallotatok róla?

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Az Aspirin terhességi rátát növelő hatásáról

Az Aspirin hatóanyagát képező acetilszalicilsavat 1897-ben szintetizálták. A gyógyszer a „napi” rutin terápiában, mint gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és lázcsökkentő szer alkalmazott. Az acetilszalicilsavnak a prosztaglandinok (a szervezet szinte valamennyi életfontos működésében szerepet játszó anyag) szintézisében játszott szerepének felfedezése után, a 70-es évek elején felismerték a véralvadásra gyakorolt hatását is. Így nem véletlen, hogy ettől a pillanattól kezdve előszeretettel alkalmazták (és alkalmazzák ma is) a szív- és keringési rendszer megbetegedéseinek kezelésében is.

A szülészeti hasznosíthatóságát régóta ismerjük: növeli az újszülött súlyát azokban az esetekben, amikor a magzat elmaradt fejlődése (un. méhen belüli retardáció) a lepény csökkent keringése következtében jön létre. Tudott dolog az is, hogy használata kimutathatóan csökkenti az ismétlődő vetélések gyakoriságát is.

Egy közelmúltban megjelent tanulmányban arról adnak hírt, hogy kis dózisú Aspirint a lombikbébi program során alkalmazták és azt találták, hogy közel kétszeresére növekedtek a teherbeesés esélyei az acetilszalicilsavval is kezelt csoportban. A fejfájás elleni gyógyszer azonnal komoly „főtörést” is okozott: vajon véletlen-e a hatás, milyen lépéseken keresztül képes segíteni a gyógyszer az embriók beágyazódásai arányát, hogyan képes csökkenteni a korai veszteséget?

Miután a keringésben betöltött jótékony szerepe közismert volt, erről az oldaláról volt kézenfekvő a kérdést megközelíteni. A petefészek gyógyszeres kezelése, a petefészek stimuláció számos tüsző (follikulus) érését segíti elő, ami a petefészken belül csak új erek létrejöttével valósulhat meg, magának a petefészek keringésének is jelentős mértékben fokozódni kell a többszörös tüszőérés optimális létrejöttéhez. Ezzel párhuzamosan a méhnyálkahártya is fejlődésnek indul, vastagszik, és alkalmassá válik a megtermékenyített petesejt, a préembrió befogadására. A kutatók megvizsgáltak az említett szervek vérellátását és megállapították, hogy az Aspirinnel kezelt csoportban fokozódott a méh, a méhnyálkahártya és a petefészek keringése. Mindez lehetővé tette, hogy a kezelések hatására több tüsző érjen meg, így szignifikásan több petesejtet szívhassanak le a follikulusok ultrahangvezérelt punkciója során. Az már logikusan következik az előbbiekből, hogy így több préembrió fejlődését lehetett megindítani, a visszaültetés előtt nagyobb volt a választási lehetőség, a létszámfeletti embriók mélyhűtve tárolásával és későbbi ciklusokban történő felhasználásával pedig az un. kumulatív terhességi rátát lehetett tovább javítani. Áramlásvizsgálatokkal azt is meg lehetett mérni, hogy a méhnyálkahártya alatt futó piciny artériák és vénák keringése is fokozódott, ami a megtermékenyített petesejtek beágyazódásának egyértelműen elősegíti.

A keringés fokozásán kívül számos, egyéb jótékony hatást is tulajdonítnak az Aspirinnek. A bevezetőben említett prosztaglandinok szintézisének gátlásán keresztül csökkenti a méhösszehúzódások számát, így az embrió-visszaültetések utáni kilökődések valószínűségét is csökkenti. Miután a prosztaglandinok a lokális gyulladásos reakció mediálásában is komoly szereppel bírnak, ennek meggátlása a beágyazódási rátát szignifikánsan növelheti.

Nem lenne okos dolog azonban azt hinnünk, hogy a válogatás nélküli Aspirin terápia minden meddő házaspár gyermekhez jutását megoldja, itt a panácea. Számos tanulmánynak kell még elkészülni, hogy a hatás minden részletét tisztázni lehessen. Azt mindenestre megállapíthatjuk, hogy autoimmun megbetegedésekkel szövődött meddőségekben, ismétlődő vetélésekkel terhelt gyermektelenségek esetén, illetve azon pároknál, ahol családi anamnézisként trombózissal szövődött megbetegedések fordulnak elő, a megfelelő ideig és dózisban alkalmazott acetilszalicilsav terápia jótékony hatású lehet a meddőség elleni kezelésben, a terhesség létrejöttében.

Dr. Kőrösi Tamás szülész-nőgyógyász főorvos (Kaáli Intézet, Győr)
s_norka

Én úgy hallottam, hogy elegendő a Baby Aspirin napi 1 szem, nem kell több.
s_norka

Zsebi Kép
Köszi Kép

Csajok... remélem, nem érzitek tolakodásnak, ha leírok egy mai történetet... mert iszonyúan meghatódtam az egyik fiamon.
Máté éjjel nagyon nyügi volt, alig aludtam miatta, 7kor felkeltek, akkor levittem őket Anyunak (nagyiztunk a hétvégén), és mondtam, hogy 8kor etesse meg őket tejpéppel, és a 11es szopira már felkelek, de addig aludnék egy picit... így is tett.majd 11kor mikor lementem, Levi azonnal bújt hozzám (pedig nem bújós), és csüngött a nyakamon.
Aztán belegondoltam, hogy most ettek először nélkülem, mert eddig mindig szopi után kaptak kanalast.
Komolyan meghatott a kismaszat, ahogy bújt, és nevetett a kezemben.

Drukkolok mindenkinek, hogy Ti is átélhessétek a csodát!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok

Angelani

Ti pocakos mamák tartjátok bennünk a lelket, hogy nekünk is sikerülni fog. Szuper érzés lehet a védőnéninél hallani a kicsi szívecskéjét. Mozogjon csak az a baba, gyakoroljon hogy kell majd apával fogócskázni. Melyik kórházban fogsz szülni? Mi nyáron kezdjük az 1.lombikot (6 inszem a Szabolcs utcában nem sikerült).

Farkasok, Nóri
Láttátok a filmet? Ma már nektek is lesz pocaklakó! Hurrá!!!

Orsi
Néha nehéz lehet ikrekkel, de látom megéri.
Én is ikreket szeretnék, amióta az eszemet tudom.
Lehet, hogy a jó Isten csak így lombikkal tud ebben nekünk segíteni.

Szép napot mindenkinek. Megyek a gyerkőcökhöz az óviba. Sziasztok
Renóca
süni_renóca

NóriKép FarkasokKép
Nagyon drukkolok nektek és örülök, hogy ilyen szépen elindultak a babók!!!

KrisztaKép NóriKép
Az az igazság, hogy nem tudok többet várni és a nyaralásra sem tudok gondolni.
Annyira vágyom a babókra, hogy semmi más nem tud érdekelni.
Most csak ez van a szemem előtt és ennél tovább nem látok. ez lehet, hogy jó, lehet, hogy nem, de én már csak ilyen vagyok!
Azt, hogy mikor kezdhetünk úgyis a dolkim fogja eldönteni!
Nem akarok én elsietni semmit, de tétlenül várni sem tudok!
Majd meglátjuk mi lesz!

A hangulatom remek volt tegnap délutánig!
Akkor megtudtam, hogy a nővérem (aki évek óta sz..ik a fejemre és egyik esküvőjére sem hívott meg!!!!, sőt mástól tudtam meg pár hete, hogy ismét férjhez ment) gyereket vár. A 4.-et!!
Ezzel nem is lenne semmi gond, de a meglévő hárommal sem úgy törődik, ahogy az elvárható lenne.
És az a legrosszabb az egészben, hogy szinte megéreztem.
Én meg olyan hülye kis lelkizős vagyok, hogy újra és újra felhívom és próbálom vele "rendezni" a kapcsolatunkat, de ő mindig eltaszít.
Iszonyatos lelki kínokat élet át, de azt is tudom, hogy ezen nem tudok változtatni.
Nekem sem szabadna ezeket a szívemre venni, ahogy ő teszi, de nem vagyunk egyformák.
Én olyan vagyok mindt egy jojo. Ellöknek, de újra és újra visszamegyek, hátha... De most már tudom, hogy annyiszor kapok pofont az élettől, ahányszor felállok.
Én hiába teszek meg mindent, a környezetem nem segít, sőt...
Néha úgy szeretnél eltűnni, más lenni, nem én lenni, nem lenni!
De akkor sem adom fel. Most még csak próbálok felállni. De sikerülni fog! Újra talpra állok és kitárt karokkal és mosolyogva rohanok előre... egy újabb pofonért!
Bocsi, de ez kikívánkozott!

Porondon lévő lombikolók! Teljes szívemből szurkolok nektek! Az nem lehet, hogy nekünk ne sikerüljön! Egyszer minden rögös útnak muszáj kisimulnia!!!
Pusza
Stella

Kép
stella9

Sziasztok!

süni_renóca!
Elvileg az Istvánban fogok szülni.
Miért nem mész át a Kaáliba? Vagy annyira jó a szabolcs? Vagy van másik meddőségi intézet is. Szerintem mindenhol ugyanolyan "drága". Azért írtam így, mert természetesen minden pénzt megér!Kép
De a kicsi édes fiúnk még éjjel 1h-kor is ficánkolt és alig tudtam elaludni. Napközben elringatom, amikor lefekszem felébred a csendre és nyugalomraKép
Tegnap nagyon sokat pakoltunk. Átrendeztük a fél lakást. Nem mondom mindenem fájKép

Ja!
A tegnapi filmet felvettem, ma megnézem.Kép
Lányok!
Én is hallottam az aspirin jó hatásáról!
Be is szedtem egy párat a lombik előtt és fájdalomcsillapításra utána is.
Lehet, hogy ez is közrejátszott, hogy megmaradt?
Én nem vagyok szakértő, de elolvastam és be mertem szedni.

Zsebi!
Nagyon kösziKép

Lányok!
Midnednkinek megy a drukk ezerrel!
Már tök izgulok!
Tessék sokatpihenni és csak a jóra gondolni!
Nem számítanak a görcsök! Nekem is voltak és még néha most is vannak! Gondoljátok, azért fáj, mert tágulnak a méhszalagok! Hely kell a kicsiknekKép
Puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Nóri, Farkasok Kép
Húha, micsoda bulit csaptak a gyerkőceitek KépKép
Látod Nóri, az utolsókból lesznek az elsők, nem lehetett ez másként.

Farkasok, ICSI nélkül ilyen szép arányt produkálni..., le a kalappal előttetek !

Stella drága, nagyon szomorú amit írsz a tesóddal való kapcsolatról. Nekem 2 tesóm van és bár egyikkel sem vagyunk együtt sülve-főve, számíthatunk egymásra amikor kell. Ez nagyon fontos szerintem. Gyerekkorodban is ilyen volt már a nővéred ?

Ami a babát illeti, megértem, hogy most nem tudsz másra gondolni. Szerintem is jót tenne egy kis pihi, de ha úgy érzed, hogy azzal még nagyobb feszültség lenne benned, akkor ne várj !
Mikor mentek vissza a dokihoz ?

Angelani : nagyon jó, hogy írsz és mesélsz nekünk rólatok, hidd el, sokat jelent az nekünk, hogy látjuk magunk előtt a követendő példát. Kép

Zsebi, a keresztszülőség nagyon nemes feladat, van egy 12 éves keresztfiúnk, akivel rengeteget voltunk együtt. Persze mostanában egyre ritkábban, hiszen a kiskamasznak már más igényei vannak... de amikor előveszem a babakori képeit, vagy az óvodai ballagásról a fényképet, hát sok emlék eszembe jut. Az első anyáknapi ünnepségén úgy sírtam, mint a záporeső Kép
Most, hogy ilyen nehezen lesz saját babónk, még inkább megérint, hogy tulajdonképpen már mami vagyok, keresztmami... Kép

Lara, nekem a 21. valószínűleg nem jó, de akkor majd a következő talin ott leszek Kép

mniki

Farkasok! Nóri!
Nagyon gondolok rátok és küldöm a babatapasztó energiát. Ilyen gyönyörű napon csak jó dolgok történnek. Hajrá előre az ikrekért! Kép

Byby! Zsu!
Nektek is küldöm az energiát, már a felén túl vagytok most jön a második olomlábakon vánaszorgó hét, de higyetek nekem megéri!!!! Annyira izgulok értetek is!!!!!!!

Nóri!
Köszönöm a sok sok infot az aspirinről. Biztos vagyok be fogom szedni már csak azt nem tudom hogy egészen az első szuritol a 2. hét végéig napi egy? Szerinted?

Niki!
Igen én is így gondolom hogy annyira csodás keresztszülőnek lenni. Már egy hete is elvihettük ketten sétálni és olyan jó érzés volt. Ránk merik bízni a babájukat az életük legnagyobb kincsét. Csodálatos.

Stella!
Nagyon nehéz lehet elviselni a testvéred negatív dolgait. Azt mondom ne idegeskedj olyan dolgokon amin nem tusz változtatni. Próbáld kizárni és ha már ennyire visszatarthatalanul hajt a következőre menjél nagyon nagyon fogok Neked szorítani!!!!!!! Kép

Orsi!
Egyáltalán nem bántasz meg minket (gondolom mondhatom többes számban) ha mesélsz a srácokról. Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Sziasztok!

Zsebi,
köszi a köszöntést, Andor is küldött egy sms-t (persze még Apája segítségével) Kép
Jövőre már mindenkit köszönteni fog(nak) a sajátja(i) Kép

Orsi,
nagyon édi lehetett Kép

Mi is néztük a filmet, hihetlen, hogy mennyi minden történik odabenn ezalatt a 9. hónap alatt.

Farkasok,
merre voltatok majálison? Mi délután Clark Ádám téren voltunk perecet enni, nyam-nyam Kép Ott faszerkezetes körhinta volt és a gyerekeket nagy kosarakba pakolták. Este mutatták is a híradóban valamelyik adón. Nekem nagyon tetszett, olyan édin csücsültek benne és kapaszkodtak a kosár fülébe.

Stella,
én imádom az öcsémet, tűzbe mennék érte. Ugyanakkor a párom 3 éve nem találkozott és nem beszélt az öccsével. Annyiszor megbántotta, kihasználta és utána magasról letojta, hogy egyszer és mindenkorra lezárta magában az egészet. Nagyon nehéz neki, mert az egész családja ilyen. Apukájával sem találkozott másfél éve, most félrerakta minden fájdalmat és feladta az elveit, felhívta, hogy babát várunk és szeretne vele találkozni, hogy személyesen is elmondhassuk. Erre apukája inkább elfelejtett eljönni a megbeszélt találkozókra (pénteken is és szombaton is). Szóval tudom, látom, hogy nem könnyű. De próbálj meg felülemelkedni rajta és csak saját magatokra koncentrálni!

Pusz:
Lara

Tali tábla
Kép

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok,

Lassan indulunk a farkascsordához, köszi a drukkot, de még természetesen számítunk rátok.

Snori, épp ott vagytok, remélem minden ok, és mondtad a farkasoknak, hogy hamarosan jönnek a szüleik.

Farkasok

Kép
farkasok

Sziasztok lányok!

Ma reggel fölhívott a munkahelyem hogy meg ne lássanak odabent a suliban a héten! Mert én holnap már mentem volna dolgozni! Lebeszélték az egész heti helyettesítést és megtiltották hogy bemenjek! Annyira jól esett hogy elbőgtem magam a telefonba!KépKell ennél jobb munkahely?Kép

Zsebi!

Neked a progiszurinak bejöttek a mellékhatásai? Mert én ha mosolygok, ha rosszabb kedvem van elkezdek bőgni! Még a jóbarátokon is bőgök amikor vicesebb jelenet van benne! Hányingerem van de nagyon! És álomkórban szenvedek! Nem tudok Franciául csak olaszul, és hát amennyire ki tudtam bogarászni a szuri papírját, pont ilyen mellékhatásai vannak! Nálad ez mennyire jött be? A méhem meg nyilamlik mint az állat! Neked voltak ilyen tünteteid? Direkt nem olvastam el a mellékhatásokat nehogy bebeszéljek magamnak valamit előre! Erre tessék!
Csak kíváncsi vagyok!

Farkasoknak és Snoriknak megy a drukk!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Zsu!
Nekem semmilyen mellékhatása nem volt talán egy kicsit érzékenyebb voltam a kelleténél, de ez is csak akkkor ütközött ki amikor elkezdtem barnázni, gondolom ez is hozzátett. Kép
Biztos minden a legnagyobb rendben van. Te is duphastont szedsz hozzá napi 3X2-t? Nekem még ezt kellett. Annyira izgulok érted!!!!!
Ennél jobb munkahely nem kell. Tök rendesek! Kép
Nóri!
Már ott lapulnak a pocidban, vigyázz rájuk. Kép Kép

Farkasok!
A tiétek még csak ki van készítve, de mindjárt itt a 1/2 1-óra!

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

Köszi Zsebi a gyors választ!

Mondjuk én a suprefactra is hyperérzékenyen reagáltam! Elég fincsi szervezetem van! A cicijeim egy nappal beültetés előtt elkezdtek feszülni!Kép Ezekre a tünetekre érdemes alapozni!KépKépKép
Én Utrogestan-t kapok mert a t5avalyi Duphastonnál elviselhetetlen gyomorégésem volt!Kép Szóval csak ennyire vagyok érzékeny. KépKép
Most átsétálok a gyógyszertárba egy kis baby aspirinért!Kép Kép Hamár így szóba hoztátok!Kép
Én szedtem beültetés előtt az aspirint mert nagyon beteg voltam és Krizsa bácsi megdícsérte a mnyh-t hogy nagyon szép szerkezetű!Kép Biztos az aspirin!Kép

Pá!

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Zsu!
Akkor jó aspirin evést! Nagyon izgulok ám érted! Jó is az idő egy kis sétához és mint tudjuk az is csak jót tesz a babóknak!!!!
Hányat kaptatok vissza?

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

ZsuKép
Annyira izgulok értetek!!!
Jófejek a melohelyeden!
Pihenj sokat! Reménykedünk a zebrában és a problémamentes folytatásban!!!
Kép
Stella

Kép
stella9

Sziasztok! Kép

szedem ám az Aspirint... és ahhoz képest, hogy leszíváskor gyengusz 6 mm volt az endo (mi nem volt gyenge szerdán? Kép), most már 8,5 mm. Van benne valami, higgyétek el (pénteken kezdtem).
Zsebi, szerintem fél szem stimu alatt leszívásig, utána mehet 1 egész szem a tesztig vagy tovább. Mert igazából a nyálkahártya vérellátását fokozza, és lazítja is.
Az az igazság, hogy nekem a Magne B6 nem jó, mert nem bírja a gyomrom. Viszont a Duphastontól hányingerem van (Krizsa leszokott az Utrozásról). Ezért maradt az a megoldás, hogy hányinger ellen B6 vitamin, és a lazításra aspirin. Plusz Choragonokat kapok most, csak mivel sok (üresKép )tüszőm volt, nagyon észnél kell lenni és figyelni.

No, hát megkuksiztuk a törpéket, rendesen alulbecsültem a méreteket, mert ezek már több száz sejtesek voltak! Azt mondták, a 3 napos embriók 30-40%-a jut el ebbe a fázisba, úgyhogy a két törpi nagyon ügyes. Krizsa figyelmeztetett, engem az örök maximalistát Kép, hogy ugye tudom, hogy a világon sehol se nagyon tesznek vissza 2 blasztonál többet... úgyhogy eddig minden jól alakult.

Farkasok Kép Már az öltözőben hallottam a farkasmocorgásokat!
Bocs, hogy nem tudtam odamenni, de nekem most ET után 1 órát is pokolian görcsölt a méhem, mert leszívás után 5 nappal már sokkal zártabb a méhszáj, és annyira nem esett jól a katéter. De utána folyamatosan gondoltam rátok!
s_norka

Sziasztok Kép

Nóri Kép
Ügyes kis babóid vannak Kép Tegnap gondoltam is rájuk, amikor a NG-on mutatták a blasztocitát. Egyébként jókat vigyorogtam rajta amikor mondták, hogy hol találkozik a petesejt és a spermium, meg hogyan vándorol. A mi embrióinknak erről az időről egész más "emlékei" lehetnek.

Zsu Kép
Nagyon jó fejek a munkahelyeden Kép Phengessél csak és sétálgass ebben a szép időben, ha jól vagy.

Lara Kép, Angelani Kép, Orsi Kép
Meséljetek csak nyugodtan, ti vagytok a pozitív példa Kép

Farkasok, nagyon izgulok értetek KépKépKép

Zsebi Kép
Nagyon rendes keresztlányod van Kép
Nekem van egy keresztlányom és egy keresztfiam. De teljesen más a viszony keresztszülö minőségben. A keresztlányomékkal kevesebbet találkozunk (unokatesóm kislánya) és ott nincs is nagyon hangoztatva ez a dolog. A keresztfiamékkal gyakrabban (barátnőm kisfia) és neki első perctől kezdve úgy mondogatja a bartátnőm, hogy én vagyok a Keresztanyu Kép

Orsi Kép
Gaim-nak hívják a mindenttudóKépbeszélgetőprogramot. Innen lehet letölteni:
http://gaim.sourceforge.net/downloads.php
"Gaim is a GTK2-based instant messenger application. It supports multiple protocols via modules, including AIM, ICQ, Yahoo!, MSN, Jabber, IRC, Napster, Gadu-Gadu and Zephyr. It has many common features found in other clients, as well as many unique feature"

wish

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?