Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Örömmel tudatom, hogy kiderült végre, hogy a gyermekeim fiúk. A 3D uh mutatta ki. Igaz csak az egyik bébi mutatta magát igazán, a másik csak az adatokból tűnik annak. A doki állítja, hogy ő is fiú. Nagyon örülünk neki!
Anyukák, ha van rá módotok menjetek el ilyenre, nagyon nagy élmény!

Ancsa

Kép
vancsa

Ancsa, gratula a fiúkhoz! És örülök, hogy idetaláltál a topikba!

Tulképpen lassan egész sokan vagyunk, csak olyan döcögősen járunk fel ide, vagy nem is tudom...

Nálunk most hogy múlt héten megjött végre a hó, újra benépesült az utca, kiderült, hogy mindenki itthon van, csak éppen a trutyi időben nem tudtak mit kezdeni a gyerkőcök és rövideket votl kint mindenki. Most meg megy egy hete a szánkózás, hóemberek mutatják, hol mekkora gyerek lakik. És Ancsi (21,5 hó) is nagyon szocializálódott, ma végre nem veszekedtek, hanem jól eljátszottak szomszéd Gergőkével (22hó).

Ildi

Ildi
pildi

Kedves Evaanya, én is voltam a doktornéninél. Tényleg nagyon kedves volt ő is és az asszisztens is.
KösziKép

Vinnio
vinnio

Sziasztok,
azt hiszem mi is felkeressük ezt a kedves doktornénit. Melyik rendelőben dolgozik?

Timi

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Elnézést a topiklakóktól az OFF-ért, csak Timit hajkurászom egy ideje, és hátha itt végre meglelem! Timi, írtam neked püt meg mélt, de félek, nem kaptad meg! Kérlek, röptess nekem egy mélt a kisklarus kukac freemail.hu-ra! Köszi!!!
klara

Sziasztok!

Július végén fogunk ebbe a kerületbe költözni, úgyhogy egy kicsit szeretnék informálódni.Kép
Van egy 4,5 hónapos Zsombor és egy 3,5 éves Bence fiam. Jelenleg a XV. kerületben lakunk de hamarosan Szigetcsép utcai lakosok leszünk.Kép Legalábbis remélem.Kép
Szeretném megkérdezni, hogy ti melyik ovit tartjátok ott jónak.Van egy ismerősöm akinek a Kucorgóba jár a lánya és tetszik neki nagyon.

Köszi előre is az infót!Kép

Kati
kfk

Kedves Kfk!

A szomszéd kislány is odajár, és szereti.
De időben érdeklődj, mert helyhiány van. Minket sem vettek fel, csak szeptembertől.
Mi is a Szigetcsép utában lakunk.
Tapasztalatból mondom, gumicsizmát szerezetek be.
Na jó ez csak vicc, de iszonyú sár van mindigKép
Pedig megigérték, hogy egyszer lesz majd aszfaltos utca.

Üdv.

Vinnio
vinnio

Szia!Kép

Köszi a választ! Már aggódva figyeltem a topicot, azt hittem nem is néz erre senki!Kép
Jövő héten kell befizetni a foglalót, akkor majd az oviba is elmegyünk érdeklődni. Köszi az infót.
Szeptembertől kezdi lurkód az ovit?
Talán gumicsizmára nem lesz szükség, mert mi teljesen az elején (végén???) épülő házba fogunk majd költözni. (Közvetlen a vízmű feletti terület.)

Üdv.

Kati
kfk

Vinnio, egyszer lesz is majd! Csak győzzétek kivárni! Kép (vagy inkább Kép )
Nagyon sok kilométernyi földút van a kerületben és a kerület képtelen erre elegendő pénzt találni. Sztem az elmúlt évek legnagyobb aszfaltozása az volt, amikor még előző kormány idején az orszgyűlési képviselő elérte, hogy direkte a parlament (kormány, tudomisén, de nem a főváros) adott pénzt direkte a kerületünknek, direkte aszfaltozni.
Az más kérdés, hogy milyen minőségben sikerált megcsinálni az akkori aszfaltokat, olvastam róla (pl indexen), hogy bőven volt gond körülötte.

Mi utcánk tán sose lesz aszfaltos, ősszel kaptunk egy kis friss zúzalékot rá, meg legyalulták, egész jó lett. (ilyen előtte kb 7-8 éve volt). Erre a tél betett neki, tele van újra gödrökkel. Ott is, ahol ősszel, javítás előtt még jó volt....

Viszont előnye, hogy a gödrös utcákban -többnyire- kevésbé száguldoznak az autók.

Gumicsizma meg még az aszfaltos utcáknál is elkél, mert latyak az ott is van így télvége tájt.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Kicsit elvesztünk, de közben megszületett a kisfiúnk február 8-án, Marcell lett és 3450 grammal és 53 cm-rel. Ma 5 hetes és 4,5 kg.

Evaanya,
a dokinénit köszönjük, imádjuk, rendszeresen jön hozzánk, a gyerek sem fél tőle, neki sosem ordít ha vizsgálja, sőt őt még le sem pisilte, mint a kórházi orvosokat!

Szigetcsép utcai lakosok!
Én már tavaly leveleztem az út fenntartójával, a Laská 17 Kft-vel, akiknél tavaly csak egy gyalulást sikerült elérni a mi szakaszunkon, de az idén már januárban nyaggatam a képviselőt, hogy valamit lépjen, mert így járhatatlan az út.
Kaptam tőle is, az önkörmányzattól és a Lkaás 17 Kft-től is levelet, hogy nincs benne a 2006-ig terjedő időszakban az út aszfaltozása, a képviselő úr is csak próbálkozik majd a következő 4 éves ciklus tervezetébe berakatni. Viszont ha minden igaz az idén legyalulják és megszórják kaviccsal a Kft múlt heti levele alapján.

Gondolom mondanom sem kell, hogy a szülés reggelén tört el a második lengéscsillapítóm a kocsimban a kíváló gödrök miatt, pedig igencsak óvatosan vezetett a párom. Most talán már lesz időm és megpróbálom behajtani rajtuk a 2*25 ezer foritn szervízköltség egy részét!

Kfk,
ha esetleg sétálni akartok és megismerni a környéket, mindenképpen kell a gumicsizma!!!:-)) Mi si bakancsban sétáltatjuk a gyereket és minden séta után lehet, a kocsit is meg a cipőket is slagolni a dagonyától!!!

Vinnio,
most már lassan megjön a tavasz ,majd egyszer elsétálunk felétek is a pöttömmel!!!

Üdv
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Mi is megvagyunk. Hétvégén tartottuk Bálint 1 éves szülinapját. Örült nagyon a tortának. Úgy rávetette magát Kép
Mióta nem voltam itt, nagy dolog történt ismét az életünkben. Van egy pocaklakónk Kép Szeptember első hetében fog megszületni. Remélem, kislány leszKép

Kép

Sajnos a mi környékünk sem aszfaltos. Sokszor azért nem mentünk sétálni, mert bokáig süppedtem a sárba. Remélem, most, hogy jön a tavasz, talán már jobb lesz! Elvileg itt azért nem aszfaltoznak, mert még nincs csatorna, de erre várunk már nem is tudom mi óta.....

Edina

nedinabp

Edina!

Gratulálok és húúúúú de bátrak vagytok! Nekem a nagyobbik háromésnegyed éves, Bálint. A pici márc. 30-án lesz egy éves.
Én minden nap lefáradok rendesen. Bár a kis korkülönbségnek is lesznek előnyei. A Bálint ma azért nem nézhetett esti mesét, mert már megint durva volt az öccsével. Néha tényleg szinte életveszélyes. Ez talán nálatok kevésbé lesz így.
Persze én éreztem magam a legrosszabbul, mint mindig, mikor bünti van. Pedig ritkán fordul elő, és éneklés meg olvasott mese volt, mint mindig. Ez a gyereknevelés dolog annyira nehéz.

Tamesz!

nincs mit. Sajnos mostanában mi is voltunk nála kis influenzával. Bepakoltuk a sícuccot, mire elkészültünk, mindkét gyerek lázas lett. Jó sokat buktunk rajta. Pedig két éve sehol nem voltunk és úgy örültünk annak a négy napnak.

Éva
evaanya

Sziasztok!

Lányok ez komoly? Most néztünk a Szárazhegy utcában egy sorházat és azt mondták, hogy amint kész vannak az építkezések a környéken, lebetonozzák az utakat is. Akkor ez csak kamu?
Mi is most keresünk itt a környéken újépítésű házikót.

puszi
Magdi

Magdi
gallainémagdi

A mi utcánkat azért nem aszfaltozzák, mert úgy ált nem milliomosok lakják. Mert akkor aszfaltoznák, ha összeállna az utcaszakasz, és tudomisénhány százalék vállalná, hogy befizet x összeget. Ezesetben talán kipótolná az Önkormányzat.
Amikor előző kormány adott aszfaltozásra pénzt, akkor is szedett az önkormányzat is, mondván, nehogy már azon szerencsések, akik utcája állami pénzből lett aszfaltos, jobban járjanak, mint a többiek. És ott nem volt szavazgatás, boldog boldogtalan fizetni kényszerült. Ha jól tudom, 50 ezer ft-t (amiből valamennyit a kommunális adóból le lehetett írni). Namost ez azt jelenti, ennél többet kell fizetni, ha nincs állami aszfalt. A mi utcánkban (is) laknak többen is idősek. Nekik sose lesz erre elegednő pénzük.
Amúgy meg ez úgy ahogy van egy rémes dolog, az itt lakók pár éve kifizették a gázt, aztána csatornát, és ki kéne fizessék is az aszfaltot. Megértem, ha nem teszik.

Azért az új építésű környékek szerencsésebbek, ott azért fiatalok laknak, hamarabb rá tudják szánni a pénzt, mint az öregebb házas környéken.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Éva,
Bátraké a szerencse? Kép Gondolom, nem lesz egy sétagaloppKép Tegnap is úgy elfáradtam, este már mozdulni nem bírtam. Febuzdúlva, hogy jó idő van, rengeteget sétáltunk, Bálint nagyokat aludt a babakocsiban, én meg ugye toltam...Voltunk játszótéren is, hintáéztunk, de mivel olyan hinta van az új játszótéren, amit csak nagyok tudnak használni, ezért az ölemben ültettem.
Ti hoza jártok játszotérre?

Edina

nedinabp

Sziasztok!

Edina,
gratula a pocaklakóhoz, sok-sok energiát Neked!!!!

Magdi,
Minket is ezzel szédítettek az eladók, hogy ha az utca 90 %-át beépítik, akkor aszfaltoznak, ez még 2010-ig is kérdéses, hogy egyáltalán be kerül-e a tervekbe, bár én nem szeretném ha aszfalt lenne, mert akkor száguldoznának itt a pesti utat kikerülő autósok, de egy gyalulás és kavicsozás jó lenne.
Én beszéltem az önkormányzattal, az önkormányzati képviselővel, és az útfenntartó céggel is, akikkel most azért küzdök, egy éve, hogy gyalulják le és tegyen rá kőzúzalékot. Erre ezt írta az ügyvezetőjük:

"...A kerület földútjainak karbantartási munkáit folyamatosan végeztetjük az időjárás függvényében. 2004. évben előjegyzésbe vettük a Szigetcsép utca útjavítását, de sajnos már nem kerülhetett rá sor. A 2005. évben az út javítását továbbra is előjegyzésben tartjuk.
Anyagi fedezet és kivitelezői kapacitás együttléte esetén az útjavítást azonnal megrendeljük."

Na ezt kb a hajnukra kenhetjük, úgyhogy ez alapján ismét beszélek a képviselővel, hogy szíveskedejen a fedezet biztostását megoldani!!!
A Száraszhegy utcáról nem tudok semmit, de az ugye még felettünk van.

tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Edina!

Csak kocsival tudtunk járni, a Pesti úti fajátszótérre, meg az 525. térre, és a Zrínyi utcához közeli újra. Tavaly ősszel összedobtuk végre a pénzt a társasházban és vettünk a kertbe hintát, csúszdát, libikókát. Szerencsére sok gyerek van, mindenki adott amennyit tudott.
Két gyerekkel könnyebb lesz így.

Éva
evaanya

Sziasztok!
Ha érdekel valaki Bp. XVII. kerületi otthonomban gyermekfelügyeletet vállalok a hét minden napján reggel 8-tól késő estig. Nagyon szeretem a gyerekeket, tapasztalatom és gyakorlatom is van 3 gyermekes anyukaként. Egy éve foglalkozom gyermekfelügyelettel, nagyon élvezem és a szülők is elégedettek (referenciát adnak ha szükséges). A gyerekekre nem csak vigyázok, játszom, sétálok, festek, rajzolok velük, verset, mesét olvasok nekik. Igyekszem hasznossá és örömtelivé tenni az együtt töltött időt. Több gyerekre is szívesen vigyázok egyszerre, ha erre igény van. Alkalmi és hosszútávú ajánlatok is érdekelnek.
Ár: 300-400.-Ft/óra
Telefon: 06-30-346-8959
e-mail: csbeata@vipmail.hu
beácska

Éva-hol van a Zrínyi u.-hoz közel játszótér?
Köszi.
Kinga
pkinga

Kinga!

A Zrínyiről le kell kanyarodni a Szánthó Gézára, elmenni az iskoláig, onnan már látni. Nagyobbaknak való. Az én háromévesemnek igazi bátorságpróba volt. Nincs pl. bébihinta. Viszont kb. 6 évtől klassz, van kötélhíd, nehezen megmászható csúszda. Iskola után nagy a tömeg.

Éva
evaanya

Sziasztok,
bocsi az off-ért, egy nagyon kedves barátomnak aki a XVII. ker Olaszliszka u.-ban lakik, elveszett a kutyusa. Feltenném ide a mailt amit küldött és két képet, ha tudtok, segítsetek légyszíves.

"
ELVESZETT

2005. március 22-én a reggeli órákban elcsatangolt
Patti kutya. 15 hónapos, újfoundlandi szuka,
ivartalanítva lett. Hosszú fekete bundája van, a
mellkasán és a két hátsó lábán egy-egy fehér folttal,
nyakában egy barna bőr nyakörv található. Kifejezetten
barátságos és játékos, emberrel és állattal egyaránt.

Ha látta vagy jószívűen befogadta, kérjük, hívjon
minket a 259-1767-es telefonszámon. Magas jutalom a
megtalálónak!

Köszönjük!"

Kép
Kép
zsana75

Mifelénk meg kóborol egy kutya, fotóm nincs róla, olyan szép nagytestű, hasonlíta németjuhászra, de valahogy mégse az, barátságosan néz, követi az embert, letelepszik, ha megállsz. Tegnap hátsó szomszédunkkal sétált (ők kisgyerekkel sétáltak), aztán mikor találkoztunk, minket követett. Ma itt ült a ház előtt pár órácskát.
Egyébként hátsó szomszédék tegnap láttak valami nagytestű fekete kutyát is kóborolni, épp az Olaszliszka utcában tán. De az még tegnap volt, úgy értem 21-én.

Ildi

Ildi
pildi

Éva-köszönöm szépen, megkeressük!
ildi-de jó látni téged, jól vagytok?
Nem tarol le a tavaszi fáradtság kicsit-nagyot?...habár itt a szünet végre...
puszik nektek.
K
pkinga

Sziasztok!

Mi a Szárazhegy utcában lakunk, 2 kislánnyal. Véletlen tévedtem ide, mert az asztfalozásról keresek infókat. Minket nagyon bosszant ez a sár ceremónia. Lehet, hogy nem járkálnak így az autók gyorsan, de a gyalogosok sem.... Szörnyű, hogy váltócipővel kell közlekedni, mert hát néha tömegközlekedne is az ember. Olyan ciki sáros cipővel a munkába menni. Nyáron költözünk ki végleg, s hát minket is azzal ámítottak, hogy a közeljövőben aszfaltozni fognak, de mint visszaolvastam nemsok esély van rá. A másik a bevásárlás. Kész kirándulás. Még egy kisbolt is csak a Sáránd utcában... A Szigetcsép közepén mintha lenne egy, de akárhányszor arra jártam, mindig zárva van. Tudtok róla vlamit?? A környéken ti ezt hogyan intézitek???
Valamint óvoda, iskola? Melyik ovi a jobb? A Kucorgó téri, vagy a Rezgő utcai? Nem túl zajos a Kucorgó???
Sok sok kérdés, bocsi, de hátha ti már régebbi cipőt tapossátok:-) Valamint mikor van az ovodákban nyílt nap? Jó lenne megnézni belülről, ill. az ovó néninet...
Valamint picit bosszant, hogy a Pesti úton, ha suliról lesz szó, sehol egy zebra. A Kucorgótol kifelé, nem jár át senki a túloldalra???? Pedig a ott a suli... Még egy év az óvodában, aztán oda járunk, s kisérgetnem kell 10-12 évesen is, mert félek a sok autó, zebra vagy lámpa nélkül...
Pedig klassz környék. Tetszik a sok fiatal, sok a kisgyerek, meséljetek hogyan viselitek?
Bár a csatornázás után mondják, hogy lesz egy bevásárlóközpont Maglód felé. Szerintem nagyon elkéne.... Ez a szörnyű fogyasztó társadalom!!

A fenti kutyust, mintha ma délután láttam volna a mezőn. Feltűnt, mert szegényke nagyon behúzott farokkal szaladt, nem volt gazdija, és mégis gondozottnak tűnt. Nemtudom ez mennyire segít, mert azóta hét határon túl lehet...

Még valami! Játszótér! Mert kertes házak, ide vajon nem is terveznek? Pedig jó lenne, mert kisgyerekes anyukákkal tök jó lehet találkozni ilyen helyen. Ti ezt hogyan oldjátok meg?
Előre is köszönöm az infókat.

Györgyi
szgyorgyi

Györgyi,
Mi a zrinyi útra járunk a Virágos kisboltba, nagyon szeretjük, sok minden van, hosszú a nyitvatartása tőlünk babakocsival 20 perc séta.

Ovi, iskola ügyben nem tudok semmit, még nem aktuális nálunk.

A Zimony utcában van egy hentes az jó.

Játszótér is van lent az egyik utcában, de nem tudom mi az utca neve.

A szigetcsép közepén lévő bolt szerintem most nem üzemel, mert ahogy én láttam, leginkább a munkésok fél decis fogyasztására volt ráállva, és a kinálata kicsi volt, árai magasak, én kétszer voltam ott összesen.
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Mi is nyáron költözünk a Szigetcsép utcába. Nekünk a "Kucorgó"-t ajánlották ovi gyanánt. A keresztlányunk is oda jár.
Nyílt nap: Április 25. délelőtt
Beíratkozás: Május első hete.
A többi oviról nincs infóm.
Tegnap végigmentünk kocsival a Szigetcsép utcán. Hát......Kép Így szárazon olyan, mintha hullámvasúton mennél. Ha meg sár van, el sem merem képzelni mi van ott?

Kati
kfk

Kinga, köszi, jól vagyunk. Most jöttünk meg Kecskemétről, 3 napot voltunk, mert ikrek mentek Zrinyi matekverseny orzságos döntőre. Most meg nyakunkon a húsvét és még sehol se vagyok a tojásfestéssel. Bezzeg a fiús anyáknak ezt sem kell KépKépKép

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!!!

Én az ikres fórumon szoktam levelezni,csak hallottam vagytok ti is igy benéztem...
Mi is a szigetcsépben fogunk lakni a sáránd u-i részen...szerintem ősztől!
az egyik szomszédunk valamelyik nap elkeseritett olyan rémhirekkel hogy jön az aszfalt meg a busz...mondtam apának hogy én ezt nem nagyon tudom elképzelni ,de azért a bogár bekerült a fülembe...nemigazán örülnék a reggeli-esti csúcsforgalomnak ami a pesti utat tehermentesitené a buszrólnem is beszélve..de ahogy olvasom még a zúzott kő sem biztos nemhogy az aszfalt.
Jó hogy sok Szigetcsépes van itt....
Én 29 éves vagyok és ikreket várok,most a 32 hétben vagyok,ahogy irtam ősztől költözünk a szocpol miatt....
Még jövök hozzátok...Kristin
kristin75

Ildi-gratula a jófejű társaságnak-mi csak a megyei versenyig jutottunk-igaz hatodikban.
Tojást nekem is kellett volna festeni, de csak megfőztem a sonkalében, talán majd sikerül valami technikát rádolgozni, mielőtt bárki meglocsolna.
Nem fenyeget nagyon a veszély, mert ma este indulunk Erdélybe és egy hétig élvezzük a 1.5 méteres havat...
jó vakációt nektek is, lehet áprilisban +látogatlak, ha sikerül közös nevezőre jutni időpontilag...
pkinga

Sziasztok!
Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek. Újra jöhetnek a hétköznapok...
Az infókat nagyon köszönöm. Közben érdeklődtem az óvodákban telefonon is, és kiderült, ha szeretném, akkor sem lehetne a Rezgő u-i óvodába vinnem a lányokat, mert nem abba a körzetbe tartozunk. A Szárazhegy és azthiszem a Szigetcsép is a Piroska (Kucorgó téri) óvodának a körezte. És hát újabban 20-30 fővel nagyobb a túljelentkezés s csak a "saját" gyerekeit veszi fel elsősorban az ovi.
Mondjuk így eldőlni látszik a dolog, mert mindkét ovi azonos távolságra van. Az egyik 20, a másik 25 perc séta. Szerintem elég sok. Reggel este 40-40 perc oda-vissza. Szóval autóval fogunk cucukázni... A másik kételyem, hogy nekem elég forgalmasnak tűnik a Kucorgó. Zavar az a sok autó. Bár azt mondjákl emiatt könnyű a megközelítés, de a kereszteződés miatt,pedig sok az álló, pofékelő autó. Ráadásul Dóra, a nagyobbik leányzóm asztmás. Úgy örültem a környéknek, hgoy tisztább a levegő (XIII. ker-ből költözünk ki), s erre sokkal forgalmasabb lesz az ovi.
Szóval nem lehet minden tökéletes.
Kristin! a most épülő sorházak egyikét fogjátok vásárolni?

Szép napokat mindenkinek!
Györgyi
szgyorgyi

Sziasztok!
Györgyi!
Nem már épitkezünk 3 éve csak most jutottunk el odáig hogy nyár végén már be is költözhetünk...
De igen azon a környéken leszünk csak lejjebb pár házzal, apesti útról a reszelőn járunk fel a szigetcsépbe.Ti is itt laktok fent?
Én jártam gyerek koromba a piroskába,igaz akkor még nem volt ekkora forgalom,de nagyon jó ovodának számitott.Igaz nekem csak majd most születnek meg a babók de én majd őket ide akarom járatni...
Viszont hogy neked asztmás a kislányod tényleg nem olyan jó a forgalom bár talán van annyira tiszta a levegő hogy a kereszteződé általi benzingőz hamar elvegyül a levegőben és nem káros...mint egy belvárosban ahol eleve nem tiszta a levegő...

Szép napot mindenkinek!!!
Kristin
kristin75

Sziasztok!

Most találtam a fórumot, és nagyon örülök neki, hogy van egy külön, XVII. kerületieknek szóló!

Kisfiam, Ádám most lesz 2 és fél éves, és ovis infókra lenne szükségem, mert idén le kellene adnunk a jelentkezéseket.

Van valakinek tapasztalata a Bóbita, Hófehérke és Összefogás ovikat illetően?
A bemutatkozó oldalakat megtaláltam, de valami közelebbire gondolok, ha valamelyikőtök csemetéje esetleg jár, vagy járt a fenti ovikba, milyen tapasztalatokat szereztetek? (óvónénik, környezet, fejlődés, felvétel, stb..)

Köszi előre is!
Anycsi
anycsi

Bóbita: (Heltai tér) 3 gyerkőcömmel, összesen 5 évet töltöttünk el ott. A negyediket is oda szeretném majd vinni. 3 éve ballagtunk el, azóta nem vagyok képben, csak tudom, hogy két akkori óvónő is elment azóta szülésire.
Nagyon jó szellemű ovi, szimpatikus óvónénikkel. Sok a kreativ ténykedés, vannak lehetőségek különfoglalkozásokra. Viszik őket ide-oda, vannak szervezett programok. Jó helyen van, forgalom nem zavarja (bár ha gyalog vagy, akkor bkv nem tökéletes errefelé), csendes. Az egyetlen negativumként emlegett dolga az, hogy vannak anyagi elvárások (voltak), amit a programokra, eszközökre és az ovi fejlesztésére fordítanak (lényegében szülői pénzekből épültek galériák a csoportszobákba, kerültek fa játékok az udvarra stb) Mondjuk azért nem kell eszementül nagy összegekre gondolni (akkoriban havi 500 Ft volt, és ebből fedezték a szervezett programok jórészét is) Fejlődés? Erre nem tudom mit mondjak, gyerkőceimmel nem volt gond, szépen fejlődtek, de nem tudom, hogy ebből mennyi múlott az ovin. Felvétel? Mi nem voltunk körzetesek, amikor első került oda, szerencsére még befértünk, tesókat meg utána már engedték. De 120%-os feltöltéssel megy az ovi (25 fős csoportszobákhoz 30-31 gyerek), szóval pl tesóval gyesen levőket nem bizti, hogy fel tudnak venni.

ILdi

Ildi
pildi

Kedves Anyukák!

Örömmel jelenhetem be, hogy BABARUHABÖRZE lesz MÁJUS 11-én szerdán 9-13 óráig a Rákoskerti Műv. Klubban.

Cím: 1171 Bp. Rákoskert sgt. 66.
Tel.: 257-4498
e-mail: info@kertiklub.hu

Szeretettel várunk minden eladót, vevőt, csere-berélőt, nézelődőt - egyszóval MINDENKIT!
Zitamama

Sziasztok!

Hát, ovi-ügyben kaptunk egy kis kóstolót:
Betértünk az Összefogás óvodába, a Borsó utcába a napokban. Azt hiszem, hogy az ottani vezető óvonőnél még egy állatkerti gondozó is emberségesebb. A kedves óvónéninek lerítt az arcáról, hogy a francba elkíván mindenkit, aki őt zaklatni meri az óvodával kapcsolatos kérdésekről, de ezen kívül hangot is adott a nemtetszésének, ami intelligensnek nem igazán volt mondható.
A vendég gyerekekre, akik ott voltak a szüleikkel, rászólt, hogy ne nyúljanak semmihez és jöjjenek ki a szobából. És mindez, kapaszkodjatok meg, "nyílt napon" volt, amit ők "szerveztek"!

Azért is kellett elmennünk másodszorra, mert ugyan a hirdetményükben benne van, hogy bármikor lehet menni, de ennek ellenére elhajtottak minket a vezető utasítására pár héttel ezelőtt, aki ki se dugta az orrát a szobájából.

Ezek után, még ha körzetes is lenne a gyerekem, sem iratnám be ebbe az óvodába, ahol ilyen mentalitású és intelligenciájú vezető van!
A kerület szégyene lehetne ennek az óvodának a vezetője. Teljesen ledöbbentem!

Megyünk tovább! Nem adjuk fel...

Anycsi
anycsi

Anycsi!

Ezeket az ovikat sajna nem ismerem, mi az Aprófalvába járunk, azzal nagyon meg vagyunk elégedve. Óvónénik kedvesek, szeretik a gyerekeket, rengeteget foglalkoznak velük, minden hónapban van vendégművész, saját konyhájuk van, ahol nagyon jól főznek. Jól megközelíthető, de mégsem a Pesti úton van. Mi érdekel még?

Lányok!
Találtunk kéglit a Strázsahegyen, szeptember végén adják át és a Szárazheggyel ellentétben itt betonozott út is van, mégis nyugis, tehát továbbra is maradunk a kerületben. Kép

puszi
Magdi
gallainémagdi

sziasztok!

Most találtam ezt az oldalt, nagyon örülök hogy itt vagytok!
Az én kislányom Réka 2 és fél éves, ősszel megy oviba. Tudtok valamit a Napsugár vagy az Aprófalva oviról? Az Aprófalváról már hallottam jókat.
Mi tavaly júliusban költöztünk ide, nagyon szeretünk itt lakni. Szerintetek ekkora gyerekhez már nem jön ki a védőnő? Nem a körzeti dokihoz járunk, de úgy tudom védőnőt nem lehet választani.
Lakik valaki közületek a Gyökér utca környékén?

Sziasztok
Dóri
jeszdori

Sziasztok !!

Na, hát hogy, hogy nem mégiscsak idekeveredtem. Jó régen írtam már ide, érdekes, akkor csak úgy, mint régi keresztúri lakos. Mert a szüleim laknak az Akácvirág utcában.
Aztán, a sors úgy hozza úgy néz ki, hogy kis családommal keresztúriak leszünk mi is.
Az Újlak utcában néztünk ki egy első emeleti 1+3 félszobás lakást. Június-júliusban költözünk, ha minden jól megy.
Magunkról: Kata vagyok, 29 éves, férjem Csabi 30. 9 éve vagyunk együtt, 5 éve vagyunk házasok. Petink 3,5 éves fantasztikus kiskrapek, haláli dumával (kép a profilban). Annus 1 éves múlt, ő nagyon édes (mások előtt) de őszintén és elfogulatlanul egy kis hisztigépKépegíenlőre hullajtom miatta a hajam rendesen.
Amiért első körben írtam, természetesen az oviválasztás égető kérdése:
Két ovit tudok ott az Újlak utca közelében (de léééci segítsetek, ha tudtok még): A Mákvirág óvodát és a Csillagszem ovit.
Mindkettőben voltunk a héten. Az a gond, hogy túl jó az ovink, ahonnan jöttünk, és egy kicsit magasra teszem a lécet. A Mákvirág ovival az volt a gondom, hogy "kupi" volt, és nem láttam hogy rendszeresség lenne a gyerekek életében. A fő dolog ami szinte szó szerint szemet szúrt, hogy az ehgyik csoportban teljesen gyerek által elérhető magasságban volt egy fa késtartó benne vagy 8-10 éles (nem kenő, vagy gyurmázó) késsel....
A másik ovi nagyon szimpi volt (a csillagszem). csak peti nyafogott, hogy ez az ovi egészsen másmilyen mint az Ő régi ovija. Valóban az elosztása elrendezése egész más...nem rosszabb, csak Petinek új.
Mert ahová most jár, azt az ovit imádja, rögtön a múlt évben a nyitott napon beleszeretett. Most meg húzózkodik. Ezért néznék meg vele másik ovikat, ha vanaak egyáltalán ott a környéken. De ha nincs több akkor a csillagszem ovi lezs a nyerő.
Gyerekorvost tudtok ajánlani ott? Úgy tudom, gyermekorvosi ügyelet is van a kerületben, nem kell a Heim Pálba menni, ugye?

Na menek, Annus felébredt.

Köszi a segítséget előre is!!!

Kata
maszat

Ügyeletet erősen degradálták pár éve. Ha jól vagyok képben, akkor hétköznap 18-20-ig (pontosabban pénteken 14-20-ig) és szombat, vasárnap, ünnepnap 8-12 -ig van kint ügyelet (az Egészségház utcában), a többi időben sajnos már nincs. Pedig nagyon jó volt, nekünk életmentő jelleggel is volt egyszer szükségünk rá.
Na közben megkerestem:

Egészségház u. 40. (ambuláns ellátás) 256-2699, 256-3576
Hétfő-Csütörtök 18-20,
Péntek 14-20,
Szombat, Vasárnap, ünnepnap:8-12.

Heim Pál, VIII. Üllői út 86. 210-0720
Ambuláns ellátás szombat, vasárnap, munkaszüneti napokon 8-20 óráig

Kijáró ügyelet telefon: 264-33-14
minden éjjel 20-08 óráig, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnap nappal is 08-20 óráig
(Ellátó Heim Pál Gyermekkórház)
Helye: X. Liget u. 6-10.

(ezek 2001. július 1-től kerültek érvénybe, gőzöm nincs, ha azóta változott, szerencsére nekünk azóta nem kellett)

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Dóri!
Mi őszig még itt lakunk a Ferihegyi út-Pesti út kereszteződésénél a postával szembeni egyik 10 emeletesben. Mint írtam, az Aprófalvába jár a fiam és ha elköltözünk a Strázsahegyre, valószínűleg akkor is ide fogunk járni, mert nagyon meg vagyunk elégedve vele.
Védőnő már Zsuzsihoz sem jár ki(2 éves lesz), néha meglátogatjuk egészséges rendelésem méricskére.

puszi
Magdi
gallainémagdi

Sziasztok!

Magdi!
Olvastam amit az Aprófalváról írtál, köszi. A héten voltunk bent nyílt napon, nekem is nagyon tetszett az ovi, a Rékának is,szimpatikusak voltak az óvónők is. Úgyhogy ennél maradunk mi is.Biztos tényleg jó,ha ti is ragaszkodtok hozzá.
A Te fiad melyik csoportba jár?

Üdv
Dóri
jeszdori

Szia Dóri!

Miki hivatalosan a 9-es,másik nevén Cica csoportba jár.

puszi
Magdi
gallainémagdi

Sziasztok!
örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt. Jó tudni, hogy ilyen sok kismama van a környéken. Dorka vagyok, a kislányom Szonja négy és fél hónapos.A Sarlósfecske utcában lakunk. Tegnap regisztráltam magam, most kiváncsi vagyok, hogy sikerül-e a társalgás. Dorka
chopin

Sziasztok!
Üdv minden újnak, vagy újra idekerültnek!
Talán itt a jó idő, és azért gyengül itt a forgalom? :-)
Ovival kapcsolatban: a jövő héten van a beiratkozás. Megnéztük a nyílt napon a Piroska Óvodát. Szimpatikus volt, elég tágas, remélem a lányok is hamar megszokják majd.Nagyon érdekes volt a felosztás, kb 10 szülő-gyerek párosból 6-7 páros volt, aki kiköltöző, már ovis a gyerkőc, ovit vált. Ezek szerint ennyire nagy a kiköltözés a nyáron? Vagy csak én kerültem ilyen csoport közé... De ez jó, ha itt a sok fiatal....
Az oviról mondták emlegették még, hogy tervben van a lebontása és egy új építése. Állítólag friss tervek... bár az ereményt mi biztos nem fogjuk élvezni...talán egy kisteső, és hacsak tervek füstbe nem mennek...
Györgyi
szgyorgyi

Sziasztok!

Dorka!
Üdv itt. Kép

Györgyi!
Mi is oda tartoznánk szeptembertől a Piroskába, de úgy hallottam, hogy oda csak dolgozók gyerekeit veszik fel én meg itthon vagyok Zsuzsival, meg amúgy is nagyon elégedettek vagyunk az Aprófalvával, azt a 3 km-t meg kibírjuk majd.Kép

Eléggé megritkultak a hozzászólások, de hát örülhetünk, ha megy a babanet. Kép

puszi
Magdi
gallainémagdi

Sziasztok! Az ovi témához kezdő kismama lévén nem tudok hozzászólni, nálunk két és fél év múlva lesz aktuális. ( Szonja 5 hónapos)De érdekelne,hogy van-e időtök a gyerek mellett mással is foglalkozni, illetve hogy hogyan csináljátok. Tervezem, hogy jelentkezek másoddiplomás képzésre, de bizonytalan vagyok, hogy lesz-e időm tanulni. Ha valakinek van tapasztalata szívesen olvasnám. Dorka
chopin

Sziasztok!

Dorka,
Üdv ittKép
Én most épp szüneteltetem a tanulást. Nem igazán tudom beosztani az időmet. Ehhez még az is hozzájárul, hogy amíg Bálint nem született meg, még háztartást sem vezettem...Szóval nekem most elég sok dolog volt az elmúlt 14 hónapban amivel ismerkednem kellett, most meg már növöget a kistesó a pocimban....

Kép

Edina

nedinabp

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre.

Ildi!
Hogy vagytok? Gyerkőcök gyűrik az iskolát? Kicsit mikor viszed oviba?

Chopin!
A főiskolát is két gyerek mellett végeztem el, most a harmadik gyerkőccel vagyok itthon és újra tanulok. Egy hónapban csak 2 napot kell bejárni, így meg tudom oldani, hogy vigyázzon rájuk valaki, tanulni pedig éjszaka fogok, ugyanúgy, mint főiskolás koromban. Nem könnyű, de ha nagyon szeretnéd vagy a szükség rávisz, hogy tanulj, akkor megoldható. Az igazsághoz persze hozzátartozik,hogy számíthatok a családomra(férjem, testvérem, szüleim), ők valamelyest megkönnyítik a dolgomat.
johitimi

Maszat!

Mi az Egészségház utcai rendelőbe járunk Móra Imolához. Nagyon szeretjük, nagyon kedves a gyerekekhez és ért a homeopátiához, ami nekem sokat számít, mert sok homeos szert szedünk.
johitimi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?