Hali!
Tegap szabin voltunk apával, beírattuk Danit az ovikba.
Olyan kis lelkes volt, végig mondogatta a kocsiban, hogy megyünk oviba, beírnak nagy füzetbe, utána meg csúszdázok stb.stb.
vittük a maciját is. beértünk és egyből bekukucskált a csoportajtón, egy óvónéninek meg annyira tetszett Dani, hogy egyből kijött hozzá. be is hívta, Dani meg elkezdte mondani, hogy cipővel nem lehet bemenni a szobába, inkább vegyük le a cipőjét. de aztán mondták neki, hogy most nem kell levenni, és bement. egyből a kisvonathoz ment, tologatta, aztán gyurmázott, mintha ott sem lennénk. megnézett mindent. és ami megint furcsa volt, hogy bement, elkezdett egyedül játszani, és a kiscsoportosok szép lassan mellé szállingóztak és követték
aztán bementünk az irodába. megmondta a nevét, aztán apa ölében felkiáltott: "Pisilni kell, gyorsan menjünk WC-re", mire a vezetőóvónő megszólalt: "Na, akkor a gyerek szobatiszta" meg kapott pillangót, amit az ujjára lehet húzni és reptetni. kipróbálta az összes csapot, kézmosót, minden oviban
aztán megnéztük a lakásunkat is, szépen haladnak.
elmentünk a nem körzetes, de szintén közeli oviba, egy csomót kellett várni, nem tudom, miért húztak egy-egy beíratkozást. amíg én sorbaálltam, Dani apával játszott kint az udvaron. a 2. helyen kb. 40 percet vártunk. sok idióta szülő meg nem engedte ki a gyerekté, pedig ott is mindkét szülő ott volt. nem értem, miért kell terrorozálni egy kiskölyköt, 30-40 percen át, csak mert nehogy ne kerüljenek sorra, pedig mindenki megkérdezte ki után jön. helyette meg szegány gyerek azt hallgatja, hogy ne állj fel, ne menj ki, itt maradj.... sajnáltam szegény gyereket.
A 3. ovi meg a mhely melletti volt. itt is első volt minden csap kipróbálása, aztán itány az udvar, be a nagy gyerekek közé. homokozott velük, az egyik ki akarta csavarni a kezéből a lapátot, Dani nem hagyta, vmit mondott neki, gondolom kiosztotta, a nagy zsivajban nem hallottuk.
Délután meg bringáztunk hármasban.
Értesítés június elején lesz, elég sokára, remélem győzzük kivárni.
szombaton voltunk avasúttörténeti parkban, mozdonyoztunk, meg mindent, amit lehetett kipróbált Dani. azóta a tárcsájával játszik otthon.
a majálisi őrületet kihagytuk, inkább lementünk a Római partra, dobáltunk kavicsokat a Dunába, kacsákat etettünk, meg hajókat néztünk. nem volt szinte senki, nagyon nyugi volt.
Conti
Hát én már ezeket is próbáltam. De pl. chipset nem is eszek már régóta. Kaja után mindig van vmi édességféle, és tessék 0 eredménye van.
Kataa
Most olvaslak, lehet ott voltatok a vasútparkban?
Nyuszi
Az ilyen orvosokra szokta mondani a fogorvos barátnőm, hogy el kellene törni a kezét. Röntgent azért csinált? vagy anélkül esett neki!!! még jó, hogy nem kaptál csonthártya gyulladást...
egyébként a Kútvölgyiben is van jó szájsebészet, igaz nektek messze van, de lehet megéri.
Egyébként jobbulást!!!
nekem 3 íny alatti keresztbeállt bölcsességfogam van, ami kiszedésre vár. de jelenleg semmi gondom velük, lehet el sem indulnak. de azt tuti, hogy a barátnőm fogja kiszedni.
Kataa
Alex kis szivecske
Elképzeltem, milyen igyekezettel doglozhattak vele a kis törpik
A villamoson nem az emberek a koszosak, hanem a maga a villamos. persze akad 1-2 homeless
én egyből kézmosással indítok, ha BKV-val érkezetm valahová.
Judy
Nekem meg jól aláhúzták a mhely rovatban a Siemens-t. nem tudom, mit várnak?
Picus
A beíratkozáskor én is hallottam hogy beszélnek a gyerekek, van aki meg sem szólal, vagy aki annyira beszédhibásan beszél, hogy nem érteni mit mond. azt gondoltam, hogy Dani későn kezdett el beszélni, de ahhoz képest teljesen tisztán érthetően beszél. De ne aggódj, biztosan javulni fog, ha meg nem akkor úgyis lesz logopédus minden oviban. néha azok a gyerekek csndesebbek, ahol a szülők nagyon dominák és a gyerek visszahúzódóbb természetű. nem tudom, nálatok, hogy vannak ezek a viszonyok.
Magánovik
Oda egyébként bármikor be lehet íratni a gyereket? gondolom oda nincs túljelentkezés. Csak egy lehetőségnek tartanám fent, de egyébként teljesen jó a körzeti. mégsem mindegy, mennyit fizetünk.
Fizetés
Hát én már az adóm 1%-át elküldtem a Kútvölgyi szülészetnek. ez volt a 4. év, hogy ők kapják. meg valami egészségvédő sporttevékenység alapítványnak a másik 1%-ot.
És ha csak jövőre utalom nekik, ha mondjuk nem veszik fel, akkor megemlíthetem nem? de ez meg olyan gáz!!!! nekem sincs hozzá pofám. így utólag meg pláne!
és vajon a döntés mi alapján megy? mondjuk van 30 hely, de a körzetből jelentkeztek 2x annyian, akkor ki lesz az a 30, akit elutasítanak? mert ugye nem beíratási sorrendet vesznek alapul. vagy dönt, hogy ki és hol dolgozik, ki van otthon másik gyerekkel, stb?
ja, meg azzal kezdték, hogy jönnek terepszemlét tartani, hol lakunk. aztán mondtuk, hogy még náyron költözünk. remélem ez ne lesz baj, de teljesen normálisan felírta a leendő címünket. ez minek kell? mármint, aki kacsalábon forgó palotában lakik, annak a gyereke ne járjon oviba? mondjuk amiénk nem fog forogni, és kacsalába sem lesz. mondtuk poénosan, hogy az építkezést meg lehet nézni
Kevés a gyerek
Pont ez beszéltük teganp a játszón az anyukákkal. mindig sírak, hogy kevés a ygerek, amikor meg szülünk, tele vana kórház, alig van szabad vajúdó meg szabad ágy, amikor orvoshoz visszük a gyereket, tele van agyerekkel, amikor bölcsire ovira kerül a sor, akkor meg nem veszi fel, mert hogy nincs hely és sok a gyerek. a sulinál is uez...
Rit
Dani is szépen sül le, főleg az arcán, meg olyan parasztemberesen, a kezefeje és a nyaka, ami a pólóból lógott ki
Mléna
Boldog szülinapot Márknak!!!
Szilcsi
Körte
Anyádnapja
Én orgonát kaptam Danitól, jól hozzám vágta, hogy Boldog anyukát!
g