Új privát üzeneted érkezett!

JohannaZsebiKép
Sajnos az anyagiak nálunk ennél még hatványozottabban jelentkeznek, ugyanis én vagyok a fő családfenntartó, szuper fizetéssel, számlára! Vagyis a Gyes-gyedem havi 20E, amig nem dolgozom.

Az anyagiak miatt az első gyerekkel 7 hónapig voltam otthon, a mostanival is sajnos csak 7 hónapig leszek otthon. Nem vagyok karrierista meg ilyenek, de választanunk kellett: vagy megélünk havi 150-200 E-ből (úgy, hogy TB-t és minden járulékot emelett fizetünk, ami havi bő 60E) vagy ennek a háromszorosából. A párom van otthon a gyerekkel, és igy esténként angol nyelvleckéket tud adni.

Tudom, sok kismama ezen megrökönyödik, de ha most nem szülök gyerekeket akkor soha, mert a helyzet mint tudjuk nem mindig a legideálisabb a gyereknevelésre!

Sokszor megkapom, hogy a gyereknek az anyja mellett a helye legalább 3 éves koráig, meg a lesajnálásokat is, hogy jajj te szegény. Nem azért irom, hogy bárki is sajnáljon, vagy ócsároljon, de amikor elkezdtünk "szaporodni" tudtam, hogy ez lesz, ezt vállaltam és ezt az áldozatot hoztam annak érdekében, hogy szülők lehessünk.

Nem mondom azt, hogy nem volt nehéz lelkileg feldolgozni a dolgot (főleg amikor vissza kellett jönnöm dolgozni), de látom, hogy családunk nem szenvedett csorbát azért mert anyuci visszament dolgozni és mert apjával van otthon és a mai napig teljes anyukának érzem magam munka mellett is.

CsMártiKép
köszi a dícséretet, mai napig gyakorlom az orr-tarkó technikát Christopheren, pedig már 2,5 éves Kép

Pusszancs mindenkinek,
MJ-Móni 28+0
mj__móni

JohannazsebiKép
Nem volt elég egyértemű amit irtál, de pl. én császár után nem kaptam antibiotikumot, 6-7 órával a császár után már felkeltem, 10 órával utána sétáltam, és 5 nappal a császár után már majdhogynem futottam. Hazaérve császár után 2 héttel pedig kádat suvickoltam.

nem mondom azt, hogy nem volt nehéz a császár utáni 2-3 nap, de összeszorított foggal ment a dolog mindenféle fájdalomcsillapító és egyebek nélkül.

Üdv,
MJ-Móni 28+0
mj__móni

Mj-Móni!
Én is Eszter orrát-tarkóját szoktam tapogatniKép! Bár olyan jó, h. már tudja mondani, ha baja vanKép! Épp tegnap mondta a Kikában: "Leizzad a ruhám!"
Én nem sajnállak le azért, amiért visszamentél/mész dolgozni, sőt! Ha nektek ez így jó és így vált be, akkor senkinek semmi köze hozzá! (Mivel foglalkozol?) Sok erőt hozzá!

Tündérke!
Arcüreg nyugvó ponton. 3 hét múlva kontroll. Majd meglátjuk, h. mi lesz! A műtétről eddig többen beszéltek le, mint rá.

Vki, aki a szex-ről kérdeztél (Nem találom a hozzászólást, bocs)Kép!
Én hüvelyi úton szültem Esztert. A 6. heti kontroll után mondta az orvosunk, h. "Mehet.", és mi kezdtünk próbálkozni. Nekünk nem ment elsőre, de egyre előrébb jutottunk, és egyszer uao. volt, mint korábban. Figyelmesség, türelem, nyugalom és menni fog! (A szoptatástól, éjszakázástól sokszor voltam fáradt, akkor általában nehezebben ment.)

Márti
csmarti

Kriszta és Ákos!

Kezd tényleg izgi lenni a dolog.
Ha a nyákdugó távozik, akkor már biztos a méhszáj is elkezdett kinyílni.

Nekem hétfőn még 2000-es volt a méhszáj, szerdán voltam NST-n, minden rendben.
Mi hétfőn megyünk uh-ra, lesz súlybecslés is, nagyon izgulok, majd beszámolok!

Jósló fájásocskák már nekem is voltak, de csak kb. minden másnap, és nem rendszeresek. Ami késik...

Puszi: Betti + Kistesó
36+5

Betti

Kép

Kép
betécske

Ha lenne most egy sírós figurám, biztos beszúrnám ide... KépKépKép
Felvetettem a főnökömnek, hogy akkor én május 9-ig jönnék dolgozni, mire teljesen kiakadt (nem volt bunkó!Kép), hogy nem ebben egyeztünk meg, és hogy ez így nem lesz jó, mert így csupán egy hetet töltök az új ember mellett. Persze ez így teljesen nem igaz, mert amikor bejelentettem neki, hogy bébit várok, azt mondtam, hogy megpróbálom kihúzni május végéig. Aztán a negyedik hónap táján jeleztem felé, hogy lehet, hogy április vége lesz belőle, vagy május közepe, de úgy látszik, ez az üzenet már nem ment át Kép

Szóval most abban egyeztünk meg, hogy három hét májusból, és ha az új ember agya jól fog, akkor mehetek május közepén.
Egyrészről örülök, hogy őszinte, és hogy ragaszkodik hozzám, másrészről viszont egy kicsit elkeserít, mert már úgy beleéltem magam, hogy csak két hetem van hátra. Kép

Mindenkinek jó hétvégét!
Gem
28+6
gemini

Sziasztok!
Már nagyon régen irtam, de szinte mindent visszaolvasok.

CsMárti!
Egy ismerősömnek volt ilyen cisztája. Ő kapott rá valamilyen gyógyszert is,de lehet, hogy csak azért, hogy ne alakuljon ki több. A dokid jobban ért hozzá.

Mj-Móni!
Az APA is pont ugyanolyan jó szülő, mint az anya! Ezek szerint a párodnak nem okoz gondot a pelenkázás, etetés, öltöztetés. Szerintem most sokan irigyelnek ezért.

Bannamari!
Gyönyörűek a babák. Fel a fejjel! Nemsokára otthon lesztek.

Hanee!
Állitólag a Sensitive mosószerekkel, öblitőkkel is érdemes vigyázni. Olvastam már valakitől a babaneten, hogy ilyen öblitőre lett allergiás a családból a kisbaba és az apukája egyszerre. Nem feltételezem, hogy nem igaz. Öblitésre ajánlják még az ecetet, az fertőtlenit is. Valamint a dupla öblitést.

Mircimama!
Jól vagy? Rég hallottunk felőled!

Bkriszta, Minyu!
Drukkolok nektek. Most már szép nagyok a babók, nem lehetnek koraszülöttek. Jönnek, amikor jönniük kell. Ez most már tényleg a célegyenes!Kép

Sygnum!
Szerintem a magzatvizcsorgás egyértelmű általában. Ha még nincs beékelődve a baba feje, akkor a nyomás miatt igen sok viz elfolyik. Ha már beékelődött, akkor csak a feje előtti burokrészből távozik a viz. Ezt valahol olvastam. Személyes tapasztalatot is elmesélem:
Egy kiadós séta után lefeküdtem újságot olvasni, majd egy kis belülről érzett - egyáltalán nem fájdalmas - pukkanás után elkezdett csordogálni a magzatviz. Először nagyobb mennyiség, majd később már inkább csak helyzetváltoztatáskor éreztem, hogy megint jön egy kicsi. Tena betétet használva jutottunk be Bp-re a kórházba kb. 1 óra kocsikázás után és nem volt semmi gondom, nem nedvesedett át a ruhám meg ilyenek.

Puszi: Andi
andi18

Sziasztok!
Most fogogok vissza olvasni mert eddig a szájsebészeten ültem!
Jó sokat írtatok,de jó!
Nekem begenyesedet a húzás helye ugyhogy teletömték antibiotikumos gézzel amit hétfön cserélnek és kaptam gyógyszert is!

Jól porul jártam!

Megyek vissza olvasni,és utána reagálok!

Rita

rita77

RitaKép Neked is összejön mindenKép

Kép

Kép
tündérke26

Márti!
Nyugodj meg, pihenj, próbálj meg kikapcsolni! Akkor megjön a menszid is és a ciszta is fel fog szívódni! Nem lesz gond, csak gyógyítsd meg a lelked! Szorítok!

Bkriszta!
Nektek és Minyuéknak is szurkolok! Ti már a célegyenesben vagytok, már jöhetnek a babák! De jó Nektek!

Johanna!
Sztem sem kell rutinszerűen antibiotikum császár után. Csak ha vmi fertőzés vagy a gyanúja fennáll.

Gemini!
Hátha szerencséd lesz és mehetsz máj. közepén. De ha vmi gond van vagy nem bírod már a munkát, akkor szerintem ne foglalkozz azzal, mit akar a főnököd. Akkor menj el, mikor Te szükségét érzed!

Andi!
Sajnos van olyan, hogy magzatvíz szivárgás. Ilyenkor általában zárt méhszáj mellett valahol magasan egy icipicit megreped a burok és a víz cseppenként ürül. Sokszor nem is veszik észre a kismamák. A genetikai vizsgálatok után is emiatt kell feküdni, ez lehet egy szövődménye (logikusan, hiszen átszúrják a burkot).

Rita!
Jobbulást kívánok!!!
Nekem még soha életemben nem fájt a fogam, de nagyon szar lehet.

Magunkról: Szerencsére nem magzatvíz volt és nem is vizeletcsepegés. A méhszájamon van vmi Nabot-tüsző, ami állítólag terheseknél előfordul a hormonális változások miatt. Csakhogy ezt eddig nem mondta a dokim, hogy nekem ilyenem van (biztos ismer már és nem akarta, hogy emiatt idegeskedjek). Ez úgy néz ki, mint egy ribizli és ebből kipukkant egy "bogyó". Annak a tartalma jött ki. Úgyhogy nem hallucináltam, tényleg nem folyás volt. Sajnos a méhnyakam nekem is megrövidült (2 hete még 3000-es volt), már csak 2000-es. De ezzel már kihúzzuk, abból nem hiszem, hogy baj lenne.
Köszi a drukkokat Mindenkinek! Úgy látszik segített.

Éva+Leona
syg

Muszáj elújságolnom a nagy hírt,mert úgy de úgy örülökKépA lányom ma most először belepisilt a bilibe!!!Ez most óriási dolog,már hetek óta próbálkozunk,de hát amilyen sajtkukac,nem maradt meg eddig a bilin.Tegnap már vagy 3-4 percet csücsült rajta,ma meg tett is beleKépMég ő is úgy meglepődött,hogy hirtelen felugrott,én meg csak lestem.Na csak meg akartam osztani a sikerélményünket,nézzétek el nekem!

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke!
Gratulálok a kislányodnak! Dícsérd meg őt a nevemben is!

Éva
syg

Sziasztok!

Éva
Örülök, hogy nincs gond! Kép A méhszájad meg csak szépen nyugodtan rövidülgessen, már nincs olyan sok hátra! Kép Kép A hangsúly a lassú-n van! Kép

Rita
Jobbulást! Remélem az az antibiotikumos izé segít rajtad, és legalább fájni nem fog!

Andi18
Te szépen hozzászóltál mindenkihez, látszik hogy visszaolvasol. Kép DE MAGADRÓL NEM ÍRTÁL SEMMIT!!! Hát szabad ilyet??? Kép

Gemini
Sz@r helyzet! Reméljük az utódod egy kisebbfajta lángész lesz, és legalább május közepén leléphetsz! Hihetetlenek ezek a főnökök!

Szex-téma
Mi már nagyon régen voltunk együtt úgy igazán. Én nem kívánom (magát az aktus részét), a párom meg nem erőlteti. Kép Persze az egyéb örömszerzések azért működnek. Kép Szegény drágám a múltkor megkérdezte, hogy "És rád még meddig is kell várni?" Majd' megzabáltam! Kép

Drukk mindenkinek akinek szüksége van rá! Hamarosan csak drukkolásból fognak állni a napjaink! Kép Kép Kép (Nem a bajok, hanem a sorra érkező babák miatt!!! Kép)

Anyagiak
Minket is meg fog viselni. Kép Párom jól keres, de tele vagyunk fincsi hitelekkel, úgyhogy a gyed meg az egyebek nem elegek. Könyvelő vagyok, és itthon a Baba mellett van/lesz két cégem, akikkel talán pótolni tudjuk a kiesést.

Mj-Móni
Én sem ítéllek el! Különben is! Ki és milyen jogon mer ítélkezni egy másik ember felett?!?!
Ez nem azért van így, mert rossz anya vagy! Egyszerűen a szükség! És tudjuk: az nagy úr! Kép

Hanee
A babazene CD-n milyen zene van? Tényleg tökre nem tudom még csak elképzelni sem! Kép

Hápi
hapinyoka

Tünde Kép
hapinyoka

Sziasztok,

Valaki kérdezte.. de már nem birom visszaolvasni: A babazene cd-t audióban irtam ki (még van vagy 5 példány belőle), szóval a lejáccóban is működik.

És Hápi: A babazene cd-n babáknak való emberi fül számára kicsit idegesítő zene van Kép Kép De érdemes kipróbálni, azt a 200 Ft-ot megéri Kép

hanee
hanee

Egy ilyen szuper jellemzés meghozta a kedvem hozzá! Kép Kép Kép
A talira kaphatnék én is egyet?
Előre is köszönöm! Kép

Hápi
hapinyoka

Sziasztok!
Rókica!
Kitartás!Minden jót kívánok nektek!

Bkriszta!
További drukkok mennek mind a ketőtöknek!

Hanee!
Én is Biopon Sensitivet vettem nekem a védőnő ajánlotta!

Csmarti!
Remélem hamarosan rendbe jössz lelkileg-testileg,mi drukkolunk!

Vanda!
A táblát nagyon köszönjük!

Tündérke26!
Köszi!És grat.a bilihez!

Syg!Hapinyoka!
Köszönök mindent!
Ez a fogfájás nagyon rossz!

Rita

rita77

Tündérke!
Cuppantom azt az ügyes kislánytKép. Üzenem neki, h. minden nagylány így csináljaKép, sőt a még nagyobbak a vécébeKép!

Márti
csmarti

Gemini Kép
Ha úgy vesszük "félig" hagytam abba a munkát, mert szabival vegyesen hol itthon maradok, hol bemegyek. Még elég sok magánholmim is bennt van, rengeteg virágom (fogalmam sincs hová hozom haza). Engem is kihasználtak az utolsó percig, januárban szóltam, hogy febr. vége, max.március végéig maradok. Aztán március végén már láttam hogy nem tudok eljönni, viszont a vezér még emlékezett rá, aki "szólt" a kvetlen főnökömnek, a gazd.igazgatónak, hogy bizony én már csak a héten vagyok (ez volt három hete). Erre ő felhív idegesen telefonon, hogy nem esik neki jól, hogy mástól kell megtudnia, már nem leszek "csak a héten". Na akkor ott elszakadt bennem vmi. Egyrészt tudta ő is nagyon jól, csak lukas a memóriája, másrészt egy ilyen letolás után még szívességből azért ott maradtam három hétig. Az új munkaerőt én sem tudom hetek alatt betanítani, nem várhatják el hogy az én hat éves gyakrolatomat pikk-pakk átvegye. Sajnálom is egy kicsit a csajszit, de miatta már nem akarok tovább ott maradni Kép. Szóval mostmár vagyok is és nem is, pl. a jövőhéten szerda-csüt. bemegyek, de akkor célom, hogy szólok a főnökömnek, bizony "ma" vagyok utoljára ill. ha be is megyek, az már nem hivatalos. (Rögtön megtalálnak, ezer dolgot akasztanak rám mindig, és ennek sonincs vége! Ezér is leszek ilyen "kegyetlen".)

Csmarti Kép
Nem értettem először az időzített bombát, aztán rájöttem Kép. Ahogy így visszaemlékszem, bizony nagyon izgultunk, hogy jól döntöttünk-e a várakozással, mert itthon két doki is rögtön kés alá akart küldeni. Ilyenkor az a veszély, hogy megtekeredik a petevezetékestül a petefészek, és olyankor már maga a p-fészek is menthetetlen. Ezt nem riogatásnak szánom!! Nekünk is kereken megmondták. Aztán bpesti kedves dokim is megnézett, teljes nyugalommal vette tudomásul a csodaszámba menő nagyságú cisztámat. Megnézte van-e benne keringés spec.UH-val, és nyugtatott hogy várjunk még vele, nem is szültem még, stb. pár napot nyugodtan várhat a dolog. Egyrészt megnyugodtam, hogy nem kel még műteni, viszont izgultam is, hogy jól döntöttem-e. Annyira el voltunk keseredve, hogy este jól megszeretgetett a párom Kép ha érted mire gondolok, és állítom, hogy az 'örömtől' durrant ki a cisztám. Nem fájt egyáltalán, nem is éreztem, csak a wc-n vettem észre, hogy vérezgetek. Idegesen felhívtuk rögtön a dokit, ki megnyugtatott ismét, hogy jajj de jó ezek szerint ki is durrant, nagyszerű! Több napig véreztem, mint a mensi, ciklus szerint ugye kb. a közepe-végén jártam, szóval biztosan amiatt véreztem. Elküldött UH-ra, amivel igazolták, hogy már másnap a 7-ről 4cm-re zsugorodott a ciszta, folyadék volt a pfészkem körül stb. Még utána egyszer volt UH, akkor már minden teljesen rendbe lett, a petefészkem is a normális méretére vissza tudott zsugorodni. Azt hiszem nagyon nagy szerencsém volt, mindenesetre tudat alatt tudtam, hogy nem szabad megműttetni.. és utólag nagyon nagy volt a boldogság, hogy "egyszerűen" úsztam meg. (Akkora volt a ciszta, hogy ki tudtam tapintani hasamon keresztül, egyébként így is derült ki.) Neked sokkal kisebb a cisztád, hamarabb is vették észre, még az én esetemnél is sokkal pozitívabbak az esélyeid a kidurranásra, úgyhogy fel a fejjel, ne keseredj el, sőt!! KépKép Nagyon szurkolok!

Babaruha mosás és öblítés:
Amiket kaptam használt ruhácskákat a saját ruháinkkal együtt mosom folyamatosan, és nem is használok hozzá spéci mosószert. De vettem a múlt alkalommal Persil Sensitive gél mosószert, és tervezem, hogy a következő adagot már azzal mosom. Öblíteni is vmi Persil Sensitive mandulás öblítőt vettem, majd meglátjuk. Remélem babó nem lesz allergiás rá. Egyébként én úgy tudom, hogy ha előjön a babóallergia a ruhácskáira, legelőször az öblítőt kell elhagyni, helyette sima vízben kell többször kiöblíteni a ruhákat.

Bkriszta Kép
Köszi Minyuról a híreket!! Nem lesz itt gond egy szál se.

Magzatvíz csorgásra a betét, amit én találtam egy kismama újság hírdetésében:
Al-Sense Kit és gyógyszertárban kapható. Tartós kék elszíneződés jelzi, hogy magzatvíz csorog és nem vizelet csepeg.

Rita77 Kép
Ez a fog most jól kifogott rajtad Kép..

Tündérke Kép
Gratula a kislányodnak Kép!

Vanda
28+0

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok, nem igazán tudom követni ezt a pörgést, de hát valahogy csak elolvasgatok mindent...

MjMóni, tudom nem piszkálásból irtad a matrac-témát nekem(nem is vettem annakKép). Hidd el, szétnéztünk a kináltaban, de itt nem divat a kókuszmatrac,hogy finoman fogalmazzak, csak otthon van ez az örület,hogy csak-az-a-jó...
Itt max. a müanyag minta változik a matracokon, alpabból egyformák mind.
De azért elég jó minöségüek, és nagyon jól bevált nekünk, 20 hónapos kisfiam remekül durmol rajta, semmi baja,hogy nem kókusz a matrac...
Mi tettünk rá egy plusz szivacsréteget, erre egy szivacsvédöt, és ez igy nekünk bevált.
Még sosem ázott át a szivacs sem, az a védö tök jól szuperál.

Hanee,én nem tudom neked mennyi babaruhád van, de nekünk nincs túl sok a kezdö készletböl,mert felesleges lenne. Gyorsan kinött mindent Ádám, gondolom most sem kell 6 hónapig az 56-ost hordaniKép
Nekünk ez a ruha mennyiség már bevált, na azért néha veszek majd 1-1 újat is, de alapból nem vásárlok már semmit se.

Pipocska, olvasom,hogy amit a dokid fejének érzett az a popsija, hát nálunk is csak a kezével tapogatta ki a dokim,hogy lennt van a feje. REmélem ö nem akarja visszaadni a diplomáját, és jól érezte..2-3 hét múlva lesz UH,addig még azért izgulhatok egy kicsit...
Azt viszont nem értem,ha nem fordul be a babád(még befordulthat!!!), és igy is-úgy is császár lesz a vége,miért hozták elöre 3 héttel???Mert nagy a baba? CSászárnál nem "mindegy"? Bocs,ha hülyeséget kérdezek, csak elgondolkoztam egy kicsit.

Az öltöztetésröl én is a plusz egy réteget ajánlom, meg azt,hogy vegyétek figyelembe, a babák höháztartása még nem olyan tökéletes,mint a felnötteké...Nem kell túlöltöztetni, de azért legyen mindig rajta valami,ha másért nem, hogy le tudd venni, ha melege vanKép
Mondjuk nekem ebben is egy kicsit más a helyzetem,mert itt nálunk elég sürün van hüvösebb idö,hiába augusztus 1-jén született a kisfiam, bizony nem nagyon kellett rövidújjut adni rá...Pláne, amikor szeptember közepén leesett az elsö hó.
De ö alapból meleget szeretö kisbaba, a fürdövizét is melegebbre kellett csinálnunk, mert mindig sirt közben. Végül kiderült,hogy ez volt a baj, onnantól imádta a pancsit.

Elkezdte pocibabám a csuklást,olyan aranyos,ahogy lehet érezni kivülröl is. Ádám is ilyentájt kezdte el, nagyon egyformán müködnek a babáim...

Na,megyek, kicsit olvasgatok még vissza...

Barbi
33+0

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Pipocska!
Gratula a babádhoz! Ne ilyedj meg nem irok semmi rém történetet! Hát igen, az ilyen utolsó egy-két hónapban már nem lehet tudni mit hoz a holnap. Meg aztán megérzi az ember hogy elöbb jön a baba. Azért mostmár pihenj sokat, hogy amig csak lehet addig maradjon bent. Már csak azért is mert igy könnyebb.

Hanee!
Az öltözködéssel kapcsolatosan soha nem leszel biztos benne hogy jol öltözteted-e. Én még most is sokszor bizonytalan vagyok a Giginél.

Az ujjakat üdvözlöm köreinkben.

Rólunk!
Sajnos elég rég voltam itt és még nem mindent tudtam vissza olvasni. Nagyon zajlik az élet körülöttünk, mert egyre biztosabb, hogy még a nyáron költözünk és megy a lakás nézés. Aztán a Giginek lepke himlöje van ami miatt kinézték a bölcsiböl, pedig már nem fertőz! Szóval röviden ennyi!
Tud valaki valamit a himlökröl, hogy ránk mennyire veszélyes????

Ja!
Ma nagymama lettem, négy kisunokám született császárral. Két fiu és két lány!
Mielött hülyének tartanátok kiskutyákrol van szó!!!

Giggancs (31+5)
giggancs

Pipocs,
császár utáni hüvelyi vérzés:
kórházi szobatársamnak is ürült vér a császár után, mennyiséget nem beszéltük.

Hápi,
a babazenét hallod, ha rámész a bababnet főoldalára! ;) Hangszórókat bekapcsolni!
Több számba be lehet hallgatni ráadásul.
A weboldalukat is meg lehet nézni egy kattintással. Aztán pedig ne felejtsd el Hannee-n keresztül beszerezni! ;)

Gömbölyű,
jól esett, hogy hiányoltál! Én még mindig rengeteget fekszem, de épp ma derült ki a kontroll uh-n, h. már nem mélyen fekvő a méhlepény ill. h. zárt a méhszáj. Viszont keményedek, görcsölgetek néha. Szóval még inkább fekszem pár hetet, mellette fokozatosan terhelgetem magam (pár perces séták stb.) A fentiek miatt inkább lelkes olvasója vagyok a topiknak, de azért irogatok is ám!

Vízszerű folyás téma:
Nekem is van ilyen pár hete néha napján, pl. tegnap is.
Ilyen kicsi terhességnél, mint az enyém vajon mi lehet ez? Remélem nekem is csak vmi göbök pukkannak, ki mint valamelyikőtök írta...
Doki jó fej volt, azt mondta, ha ilyen van inkább azonnal menjek be, h. megnézhesse. De mégsem nézte meg ma sem. Term. nem is tájékoztatott, h. mi lehet ez. Amúgy sárgás folyásom is van (bocs), az rendben volt múltkor a kenet alapján.

Előtej:
Volt még vki itt, akinek már a 16-18 hét körültől volt? Nekem akkor elkezdődött és most a héten már azért zavart is, mert a blúzomat eléggé átnedvesítette. Ugye nem jelent bajt, ha nekem már ilyenek vannak? :/

Hanee,
megérkezett az apanázsom?

Üdv az újból felbukkanóknak! Örülök, h. nem felejtettetek el bennünket. Kép

Falina
22+1
falina

Sziasztok!

Giggancs:
Örülök, hogy te is felbukkantál és ég a pofám, hogy azóta sem hívtalak fel, mostmár a napokban ezt is pótolni fogok, ne haragudj!
Meg Vikót is Kép Valahogy a telefonálás terén most elmaradásaim vannak Kép

Falina:
Megérkezett az apanázsod Kép A postás igy kérdezi: "jött 300 Ft-ja: tud róla?" Hát mondom neki "mostmár igen" Kép De szerintem totál hülyének nézett, hogy valaki 300 Ft-ot küldött nekem postán Kép Kép Kép hehe

Az előtejre azt tudom mondani: NORMÁLIS. Ez úgy működik ugyanis, hogyha termelődik, akkor az néha ki is jöhet, ha sok termelődik kifolyik, vagy pl. nekem is van olyan néha (nekem csak pici van), hogy megnyomom a cicimet véletlenül, vagy ráfekszem álmomban és kinyomódik belőle. Ilyenkor természetesen újratermelődik. Szóval aggodalomra semmi ok, legfeljebb kérd ki a védőnénid tanácsát, hogy kell-e kezelned valamivel (gyulladás megelőzésére). Ja, egyébként nekem a 24. hét körül jelentkezett ez a dolog.

Barbi:
Nekem ahogy most nézem, rengeteg a babaruhám. Ha ikreim lennének azoknak is sok lenne. De mielőtt valaki azt hinné, hogy jómódomban összevásároltam: ezeknek a 90%-át kaptam Kép Én magam csak egy-két dolgot vettem, inkább olyanokat, amik megtetszettek (pl. rózsaszin kockás kisnadrág), vagy az áruk miatt otthagyhatatlanok voltak (pl. leértékelt Brendonos hálózsák 1990 helyett 990 Ft-ért). Viszont a jó hir az, hogy ebben rengeteg a 62-es, az inkább 62-esnek megfelelő 56-os, és a 74-es, sőt van benne olyan 74-es, amit még egy következő méretű babára is simán ráadok. Szóval elég vegyes és minden van benne. Kicsi méret kevés, azt néztem.. Tény, hogy vannak benne tényleg kisebb 56-os méretű rucik is (amiket lehet hogy soha nem fog hordani a majd cirka 4 kilóval megszülető lányom), de rengeteg olyan 56-os van, amit én simán átszámoznék 62-essé. Lehet hogy ennek az is az oka, hogy már két kislány hordta őket és sokat voltak mosva, nem tudom.. De pl. sok benne az olyan ruha, amire az van csak írva, hogy 0-3 monat. Unokatesómék ezeknek a nagy részét Németországban vásárolták, az ottani bababoltokban.. és ott úgylátszik más a számozás is Kép Minden esetre a ruhák állagán nem látszik, hogy használtak, biztos a jó minősége miatt is.

A szülés előrehozásáról:
Nekem is ugyanaz a dokim, mint Pipocskának.. nekem egy héttel hozta most előre, de hozzátette, hogy még nem ír be időpontot, majd meglátjuk 5 hét múlva, hogy mekkorát fejlődik a baba és hogy vagyok. Szerintem azért lehet, hogy igy előre hozogatja, mert ő nem csak azt látja az ultrahangon meg egyebeken, hogy az a baba nagy, hanem esetleg azt is, hogy fejlettebb is a koránál (mert ugye az orvos szemének ez is látszik), illetve a méhszáj és egyebek állapotából is tud következtetni a szülés várható idejére nagyságrendileg. Ahhoz túl jó orvosnak tartom, hogy szimplán csak a méret miatt előrehozzon egy szülést. Nem is érdeke, csak július 9-én utazik el feltehetőleg, előtte végig lesz. És ugye Pipocs májusban szül, én júli legelejére vagyok kiírva, de mivel csaszi, én túlhordani nem igen fogom. Ezt egyébként úgy szokták a legtöbb helyen, hogy a kiírt időpont előtt pár nappal / egy héttel befekszel a korházba, és ott eldöntik mikor műtenek (annak függvényében, hogy a babád hogy van, hogy mennyi műtét van az adott napokon, stb..) Velünk is igy lesz ez.. Remélem nem kell sok időt bent töltenem majd Kép Az lenne az ideális, ha bemennék és mondjuk másnap, vagy harmadnap már megműtenének Kép Akkor nem kéne sok időt ott lennem a korházban.
Pipocs! Te végül is alapítványi szobát kérsz? Én most nem vagyok benne biztos, hogy ha bemegyek egyből azt kérek, mert azért nem akarok fizetni, hogy a szülés előtt befekszem az alapítványiba. Inkább beszélgetek majd a kismamákkal és ha jófejek meg olyan a környezet, akkor maradok is köztük, én így gondoltam ki a dolgot Kép Aztán majd meglátjuk mit hoz a 'zélet Kép
Ajánlom Lilinek, hogy maradjon bent a 40. hétig, mert szeretnék még levizsgázni is (nehogy félreértsen valaki! Természetesen elsősorban azért maradjon bent, mert neki ez az érdeke, de nekem már a végén az sem mindegy, hogy a 38., vagy a 40. hétre érkezik-e, mert június 17-én még vizsgázom és júli 6-ra vagyok eredetileg kiírva: az új variáció szerint ez inkább júli 1..)

Olyan kis aktív amúgy, megfigyeltem, hogy mostanában egyre okosabb is: ha apája böködi a hasamat, válaszol neki szinte mindig, ha mással nem egy "hagyjál békén" átfordulással.. de ma reggel beszélgettek is egymással, apa odatette a kezét a pocimra és belemormogott mély dörmögő hangon, Lili pedig visszabugyogott neki Kép Kép Őrjítően édesek Kép Apa odatette a fejét a pocakomra, Lili arrébbment.. odabújtam apához, rugdosta a hátát.. csupa jó játékot talál magának Kép Kép
Amugy azt tudja valaki, hogy a bugyogós hangot mikor adják ki? Mit csinálnak olyankor? Isznak? vagy neadjisten tényleg beszélgetnek? Kép

hanee (29+3) (30+3)
hanee

ja a babazene cd-kről:
Elviszem a maradékot a talira, és el lehet őket vinni. Esetleg azért jelezzétek nekem mailben, hogy ki az aki még kér, hogyha több kell, ki tudjak még írni.
A mailcimem a régi: hanee kukac nemetdog pont hu
hanee

Visszatérve ránk, tegnap estére visszaállt a béke. Párom jobb hangulatban volt, megbeszéltük a dolgot, és természetesen ugyanazok a régi félelmei jöttek elő: hogy ott fogom hagyni, hogy ő nem elég jó nekem, hogy nem vagyok mellette boldog. Én meg természetesen végigbőgtem az egészet a terhességi hormonmérgezésemmel, és nagyon nagyon szégyelltem magam, mert tényleg az utóbbi időben morcos voltam, türelmetlen. Még ő próbált engem vigasztalni a racionális érvvel, hogy hát jól tudom én is, hogy nincs köze a realitásnak az ő gondolataihoz, hogy én is nagyon jól tudom, neki időről időre előjönnek és kész.

De most elhatároztam, hogy jobban fogok figyelni rá, mert tényleg olyan sok mindent megtesz értem, nem érdemli meg az én morci hangulataimat, még akkor se ha én éppen terhes vagyok... Egész egyszerűen el kell fogadnom, hogy neki kevesebb toleranciája van az ilyesmire mint egy egészséges embernek, és előbb utóbb az én rossz hangulatom nála úgy csapódik le, hogy annak ő az oka...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hanee:

Tök jó, erről a bugyorgásról még sose hallottam!!! Én úgy tudtam, a méhben nem nagyon adnak ki magukból hangot, hanem hogy az első hang az a felsirás. De mondjuk ha ásitanak, pisilnek, sirnak, mosolyognak ott bent, akkor miért ne gőgicsélnének?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hellobello csajszibébik,

Hát a babazene valóban eléggé bizarr igy felnött fejjel... de én már nagyon megszoktam és bébicském is imádja. És nagyon remélem hogy kinti életében még inkább meg fog rá nyugodni.

Tündérke: gratula a bilizéshez..:-)) az élet apró örömei...

ÉVa: örülök, hogy kiderült a rejtélyes dolog...

Mártikám: nyugodj meg minden rendben lesz, csak jöjjön már meg. Miért volt morci kis "dokink"? bár soxor az sajnos.

Rita: ténlyeg megpróbálhatod a szekfüszeget nekem az nagyon be szokott jönni.

Minél inkább közeledek a cél felé annál hihetetlenebb a dolog, hogy én egy kisbébit el fogok tudni látni. Egyszerűen el sem tudom képzelni a dolgot, pedig nagyon várjuk a kis Sündidit....

Gemini: végül se nem irtál se nem hívtál, hogy is van ez??? :-)) na jó csak viccelek...

Lehet, hogy ma összeszereljük a kiságyat, hurrá hurrá... meg bejelentkeztünk sok D-s uh-ra megint a Győrffyhez. Másfél hét múlvára, de már várom, hogy milyen lehet a kismanó.

Nekem a folyás végig kísérte a terhességemet, de bármelyik orvosnak mondtam azt mondta hogy normális, hiszen a terhesség alatt a hormonok, meg aztán a gombákra is fogékonyabb az ember. Bármilyen kezelést kaptam, az csak rosszabb lett, úgyhogy mondta a dokim, hogy ne erőltessem.

Szép 7végét mindenkinek

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Lehet bután hangzik mit kell csinálni a szekfüszegel?

Köszönöm!
Rita

rita77

Rokica:
Örülök, hogy helyre állt a családi béke! És ez pedig igazán szuper, hogy párod felismeri azt, hogy nála ez csak irracionális félelem. Ez egy jó jel arra, hogy tudja kezelni önmaga félelmeit elég jól!! Hurrá! Kép Kitartás, néha én is hisztizek párommal, néha hülyeségek miatt, és néha apróság miatt úgy kiakadok, hogy utána engem kell vigasztalni (pedig eredetileg én szóltam rosszul hozzá).. persze az utóbbi időben próbálok nem ilyen lenni, ami igy-ugy sikerül is, de a hülye félelmeimet nagyjából sikerült már megbeszélnünk és túlléptem rajtuk. Lehet, hogy nálatok is célravezető lehet az a része, ha te sirod ki neki az irracionális félelmeidet. Egyrészt ebből látni fogja ő is, hogy ilyen neked is van és valamilyen szinten megnyugtatja magát, hogy tényleg nem miatta vannak a kiakadások, másrészt pedig megnyugszol, mert megbeszélitek Kép Ugy látom neked is egy szuperpasi a párod, megértem, hogy kitartassz mellette a betegsége mellett is! Kép
Egyébként lányok jó ezt látni, hogy itt a legtöbbünknek szuperpasi a párja Kép Kép De az enyém a legszuperebb! Amíg édesdeden visszaaludtam reggel nyolctól eddig, elmosogatott és wc-t pucolt a drága Kép Meg is dicsértem érte Kép Kép

Zsebi:
A folyásnál csak az a lényeg, hogy a doki mondja azt, hogy normális. Az enyémre azt mondta nem jó, de most másodszorra használtam a tablettát tegnap és már el is múlt teljesen! Szóval biztos nem volt tényleg normális.. a doki azt mondta szedjem végig a 6 db tablettát, úgyhogy végigszedem, gondolom ez is olyan, hogy hamar használ, de azért végig kell szedni, különben visszajön.. Szóval a folyás is alkati, többen vagytok akiknek nyálkás folyásra is azt mondja a doki hogy normális: nekem sosem volt nyálkás mégsem jó Kép Kép Bár az igazság az, hogy én ki tudok békülni azzal, ha nincs folyásom! Elég cinkes, hogy bárhova megyek tisztasági betét van a bugyimban amióta terhes vagyok Kép Kép

hanee
hanee

Sziasztok!

Csak annyi, hogy Drukk, Drukk, mindenkinek!

Puszi: krimo

Kép
krimo

Krimo!
Remélem jól vagy!
Megnéztem a mostani munkáid gyönyörű!

Rita 29+3

rita77

Hanee!

Jol van majd hisz ha tudsz!
Hétfön lesz valami elöadás. Nem?

Folyásom különben nekem is van, de terhességen kivül is. Csak abban van változás a gyogyszerek hatására, hogy kevesebb vagy több. Most igazábol az sokkal jobban zavar, hogy mint ha vizelet csepegésem is lenne, legalább is onnan jön ahol pisilek. Álltalában pisilés után miután felállok a wc-röl(bocsi). Láttam valahol a homeos füzetben hogy van erre is valami, de mire rászántam magam addigra nem találom. Tud valaki valamit??

Giggancs (31+6)
giggancs

Sziasztok!

Szegfűszeg: éppen most olvastam, hogy a szegfűszeg, fahéj, gyömbér kontrakciókat válthat ki az arra hajlamosaknál. Bánjatok velük óvatosan! A majoranna-olaj (búzacsírában oldva) viszont megszüntetheti (hasmasszázsként alkalmazva) őket.

Rokica!
Örülök, hogy gyorsan rendeződtek a dolgok! Reméljük így is marad!!

Éva+Leona (34+5)

Kép
sygnum

Sziasztok,

Giggancs:
Lesz hétfőn előadás: 17:30-kor (szokásos).
A védőnő szerepe, szociális juttatások a terhességgel, szüléssel kapcsolatban... ez van nekem felírva.
Én már csak azért el akarok menni (maga az előadás kevésbé érdekel), mert 1. meg kéne kérdeznem, hogy az apaságit hogy fogadják el (1 hós, 3 hós?), illetve meg szeretném végre nézni a szülészetet is (hogy legalább tudjam hova fekszem be 1 hétre Kép)
Szóval.. ha gondolod, talizhatunk valahol előtte.
Mondjuk a McDo előtt akár, vagy ilyesmi.. háromnegyed öt és öt között (odajön Ákos is addigra).

Kimostam mégegy adag ruhát.. most jövök rá, hogy valóban: irtózatosan sok babaruhánk van.. Kép
Viszont szomorúan vettem észre, hogy az egyik kissapka (vadi új) kötője szétfoszlott, de nem akárhogy: rátekeredett a mosógépben húsz másik ruhára Kép Most mondjátok, hogy lehet ilyen szart gyártani?? Majd varrok rá valamit.. de akkor is bosszantó..

hanee
hanee

Hanee!
Én az ilyen kötős dolgokat mosózsákban mosom. Meg a bugyijaimat is, mert azokkal mindig úgy jártam, mint te a sapival.

Éva

Kép
sygnum

Sygnum:
Az nem egy rossz ötlet, de amúgy én jobban szeretem a nem tönkremenős dolgokat.. Kép azért bosszantó, mert hogy lehet egy babaruhát úgy gyártani, hogy szétmenjen a mosástól, amikor pont az az a ruha, amit az ember kénytelen kimosni sokszor meg áztatgatni meg ilyesmi.. szóval álmomban sem gondolnám, hogy egy babaruhát külön mosózsákban mossak, mert különben tönkremegy Kép
No mindegy, tanultam belőle, legközelebb beleteszem őket egy ágyneműhuzatba mielőtt mosom..
Köszi a tippet Kép

hanee
hanee

Hanee!Én a lányom keresztelőjére vett édes kis zabálnivaló selyem hímzett csini cipőjével jártam így két éve,baromi ideges lettem.Aztán varrtam rá másik megkötőt,de az már valahogy nem volt olyan jóKép

Kép

Kép
tündérke26

Amúgy én kérdeztem a babazene cd-formátumot.
Jut szembe!Hova tervezitek a köv. talit?

Kép

Kép
tündérke26

Hanee!

Ha anyos pajti vagy a hugom elválalja a Gigit akkor én is mennék. A kötö miatt ne izgulj, én is igy jártam avval amit eggyütt vettünk. Akkor majd még megbeszéljük valahol!

Jó éjszakát mindenkinek!

Giggancs (31+6)
giggancs

Sziasztok,

Én is úgy tudom, hogy a szegfűszeggel vigyázni kell, de kis mennyiségben, márpedig 1-2 csepp a fülpiszkára és aztán a fogak ecsetelni, abból nem lehet baj.... De Éva köszi a figyelmeztetést.

Tegnap végre összeraktuk az ágyat, kapott ágyneműt, szép süniset, hiszen egy Sündidi mi mást kapna..:-))

Meg egy kis szekrénykét is, úgyhogy most már alakul a helyecskéje. Egyenlőre a hálóban lesz. De nem túl közel hozzánk.

Hanee: nem szervezel egy jó kis légzésfigyelős tanfolyam látogatást. Biztosan lennénk egy páran vevők reá....Köszi előre is.

Ti vesztek sterilizátort, érdemes beruházni rá?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Kamillateát lehet inni terhesen? Gondoltam, ha nem szedem ezta gyomorgyógyszert, legalább egy kis gyulladáscsökkentő-nyugtató hatású fél éiter kamillatea/nap jól jöhet.

Falina! Nekem sűrűbb és több volt a folyásom a szokásosnál, erről derült ki, hogy streptococcus-fetőzést kaptam.

Mzx-Móni (30+0)

Kép

Kép
mzx

Mzx-Móni,
hm, nekem is több, ami alapból sárga, de néha erősebb átlátszó. Ez utóbbi zavar. Az ősziben írtak egy rémsztorit erről, persze dokim épp most ment külföldi konferenciára.
Köszi az infót!
F. (22+2
falina

Nagy a pangás... remélem mindenki kint élvezi a jó időt.

Lányok...

Elérkezett az az idő, amikor muszáj terhesbugyi után néznem... a mostaniak már nem kényelmesek, főleg ha ülök. Megnéztem a Corában, az ő választékuk arra enged itélni, hogy minden kismama csakis és kizárólag tangát hajlandó hordani. Nem borzasztó? Egy hatalmasra méretezett hasrész, plusz egy fogselyem után méretezett fenékrész. Ez szerintük szexi?! Vagy kényelmes?! Mondjuk én világéletemben utáltam a tangát.

Most kidohogtam magam. Megyek vissza a konyhába főzni (ilyet ritkán fogtok tőlem hallani). De mosogatni már a párom fog! Hurrá... bruschetta piritóst csinálok balzsamecetes paradicsom feltéttel, juhsajtos salátát, tonhalas paradicsomszószos egybesült tésztát, és lesz banánkenyér. Vendégek jönnek!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Johanna,
én fogok benni sterilizátort, Avent mikrosat, mert abban van két cumisüveg ajándékba :-). Azért fogom megvenni, mert az Isis mellszívót is lehet benne sterilizálni. Azt hiszem nem lenne kedvem naponta többször kifőzni, csipesszel kiszedegetni, stb., miközben ezzel megvan pár perc alatt, és legalább tuti nem égeted meg magad.

Falina, nekem is ilyen korán jött már az előtej, örülj neki, hogy van.

Mzx-Móni (30+0)

Kép

Kép
mzx

Szép estét mindenkinek!

Képzeljétek Apa készített végre fényképet rólam/rólunk, úgyhogy feltettem a profilomba!
Nos, 28+2 hetesen így nézünk ki! Kép

Én is akarok terhesbugyit, de annak ellenére, hogy a terhesség előtt csak azt hordtam, most nem vagyok hajlandó tangát venni, és nem is tudom, hol szerezhetnék be normálisat! Rókica nem vagy egyedül!!! Kép

Jó éjt Lányok!

Hápi
hapinyoka

Sziasztok,

Ez borzasztó!!! Látjátok ezt? hajnalni 3:40..
Megőlrülök!!! Képtelen vagyok visszaaludni, a gyerek befészkelte magát a bal oldalamra (ki is nyomja a hasamat) és beszorult ettől valami levegő is, ott a bal oldalon kemény a hasam és itt szenvedek.. persze most hogy ülök már jön ki némi levegő, de hiába nyomkodtam a hasamat, édes gyermekem nem hajlandó mégcsak felébredni sem rá, nemhogy arrébb menni.. Ráadásul most éjjel volt egy olyan nagyon szar érzésem, hogy oldalra fordult harántba, ugyanis a jobb oldalamat rugdosta, viszont a bal oldalamon majdnem a bordnámnál nagyon élesen rugdosott/nyomkodott.. ilyen még sosem volt..

Johanna:
Sajnos nem nagyon van időm most ezt is szervezgetni.. Esetleg szívesen venném ha valaki más is tenne valamit az ügy érdekében, mert én hitelügyintézek, vizsgákra készülök és már nem bírom a fejemben tartani sajnos.

Mzx:
Szerintem kamillateát biztos lehet inni (én legalább is mernék): az egyetlen oylan természetes "gyógyszer", amit terhesen is lehet használni.. és gyomorbántalmakra tényleg kimondottan jó. Lehet, hogy mindjárt én is főzök magamnak egyet, mert ez a levegő ez borzasztó..

Nektek nem szokott ilyen lenni? Beszorul és nem jön ki és ettől görcsöl a pocak rendesen..

(közben a gyermek kiszállt a bal vesémből és mostmár merek levegőt venni..)

Lányok! Azt hiszem, elérkezett az ideje, hogy mától ülve aludjak!! Ez BORZASZTÓ.. szegény párom remélem legalább ő tud valamit aludni.. forgolódtam ott egy órát aztán inkább kijöttem, hogy legalább ő alhasson, ha már én nem birok.

Sterilizáló:
Én Chicco folyadékot vettem.. nekem Giggancs ajánlotta és ő is ezt használta/használja úgy tudom. 1150 Ft a Tescoban (legutóbb annyi volt) és 1 liter, ami azt jelenti, hogy kb. 1 kupak = 1 liter víz, szóval egy 20-30 liter folyadékot így nyer az ember belőle. Előnye, hogy nem kell főzőcskézni, csak fogni egy edényt és beledobálni a cuccokat. Lehet vele olyan dolgokat is sterilizálni, amit egyébként főzni nem lehet és ez elég meggyőző. Nem foglal helyet és ha már nem kell egyszerűen nem veszek többet.
Igaz a mikros sterilizáló hosszú távon lehet hogy olcsóbb, viszont arra is rájöttem (elég sokat foglalkoztatott ez a kérdés), hogy egyáltalán nem lehet vele mindent megfelelően sterilizálni, mert pöccre bele kell állítani a cumisüvegeket és egyebeket. Giggancs azt mondta nekem, hogy ő úgy használta a folyadékot, hogy egy nap egyszer csinált lötyit és azt használta egész nap. Szóval még egyszerű is, mert félreteszem valahol a konyhában és az ott elvan.. Elvileg 20-30 perc a sterilizálási idő, utána igény szerint le lehet öblíteni tiszta vízzel, de ez nem szükséges, a folyadék nem tartalmaz káros anyagokat..

Rokica:
A Brumi-Maciban, vagy ott ahol a kendőzős tanfolyás volt, lehet kapni rendes terhesbugyit, de ilyenért érdemes a Brendonba is kinézni. Igaz hogy nem olcsó, de ha mondjuk veszel 3 db-ot, azt azért tudod megfelelően váltogatni és ami nem utolsó: Terhesség után a szoptatós időszakra is kiváló, valamint menstruáció idejére, amikor az ember egyébként is legszívesebben bundabugyit venne Kép Kép Én terhesbugyiból az eldobható változatot vettem (piros-kék-zöld-sárga pöttyös) 4 db-os csomag és annak ellenére hogy eldobható, eddig 4-szer mostam mindegyiket kb és semmi bajuk. Ilyen fincsis wattaszerü anyagból vannak, de nem tudom leirni pontosan milyen.. papir de mégsem, mert a sima 40 fokos mosást is kibirta. Én ezt a Brumiban vettem, de lehet mindenhol kapni, már láttam több helyen is. Ezt tudom javasolni, ha másra nem, a korházba kiváló (esetleg tényleg eldobhatóként használni). Gyakorlatilag olyan, mintha nem lenne rajtam semmit, de mégis van. Tök kényelmes, nem vág be sehol, és van mindenféle méretben.

Hapinyoka:
Te könyvelő vagy, megkérdezem tőled (de ha más is tudja a választ ne maradjon csöndben Kép)!
Ha én most táppénzen vagyok, és még van 3 nap szabadságom a cégnél (amit esetleg ki szeretnék venni, mert nem akarok visszamenni oda dolgozni GYED után), megtehetem, hogy azt mondom, hogy szakitsák félbe a táppénzemet és adják ki a 3 nap szabit? És utána visszamegyek táppénzre?
A másik kérdés, hogy jogilag ilyenkor a táppénzem ideje félbeszakad? - tehát amikor újból elmegyek, újrakezdődik, vagy folytatódik? (Ez azért lenne lényeges kérdés, mert a hitelnél nem mindegy mennyi időt voltam táppénzen egyhuzamban).. nomeg esetleg azt a szabit is kivenném ha lehet, mert az nekem 9000 Ft ingyéé'.. szóval számít Kép

Egyébként lányok én egyszer próbáltam tangát felvenni, amióta nagy a hasam.. hááááááááááááát... utána inkább elpakoltam az összeset Kép Kép
Persze párom annak reményében, hogy majd a terhesség után szépen lefogyok, már vett is nekem ajándékba egy szép tangát.. vagyis inkább fél-tagna.. szuper kis bugyi, csak épp most nem menne rám Kép De legalább ha néha a kezembe veszem, tudok álmodozni, hogy "hát igen, majd egyszer igy kéne kinézni" Kép

Képzeljétek, voltunk (mostmár tegnap) anyóséknál és hazafeléjövet bementünk a Tescoba vásárolni egy-két dolgot. A felvágottaspulthoz érve ott állt egy kisebb tömeg, de igazából nem volt eldönthető, hogy ők most sorban állnak-e, vagy sem.. hát beálltam előre és amikor rámnézett a pultos hölgy, elkezdtem mondani neki, hogy mit kérek. Ekkor a mellettem álló nő beszólt nekem, hogy "elnézést de itt vártam".. én persze rögtön mondtam neki, hogy "jajj elnézést, nem láttam"..
És képzeljétek, ekkor történt életem egyik eddigi legvicccesebb eseménye: A pultos hölgy beszólt a nőnek!!! "Elnézést, de talán előbb kiszolgálom a kismamát.. nem látja mekkora pocakja van? Tudom hogy itt vár, de szegénynek ne kelljen már itt várnia" Én meglepődöttségemben csak egy köszönömöt tudtam kinyögni a pultosnak, a nőre rá sem néztem, de párom mondta (aki mögöttem állt a talicskával), hogy a nő teljesen elvörösödött ott mellettem Kép
A vicc az egészben az, hogy én tényleg nem akartam előretolakodni, csak olyan hülye helyen álltak, amiről nem lehetett eldönteni, hogy most sorban állnak, vagy nem Kép Kép Kép
Egyébként hasonlóan kedvesek velem a postán is: Multkor amikor mentem kigyózó sor állt a csekkbefizetésnél, én mégis 2 perc alatt sorrakerültem, ugyanis rendre mindenki előreengedett.. egyetlen néni elindította a lavinát, utána persze az előttem állóknak már nem volt pofájuk nem előreengedni, főleg mivel férfiak voltak és a néninél mind fiatalabbak.. Kép Kép
Az ilyenek annyira jól tudnak ám esni lányok! Remélem nem csak velem történik ilyen, hanem veletek is néha. Olyan jó érzés, amikor nem csak emberszámba vesznek, de tekintettel is vannak rám, és bár tényleg nem várom el hogy ilyen megtörténjen, mert nem halok bele egy kis sorbanállásba, de azért nagyon jól esik az emberektől ez a gesztus.

Most.. mivel nem tudok mit csinálni, ülök még itt egy darabig és valamivel megpróbálom elfoglalni magamat Kép Ha esetleg van valami hasonlóan hajnali bagoly az irjon hogy legyen mit olvasni Kép Kép

hanee (29+5) (30+5)
hanee

HaneeKép
El tudom képzelni, mit élsz át, én is kb. 2 hete minden éjjel felkelek 2-3 órára, ez idő alatt nyűglődök, birkózok a kismamapárnámmal, aztán végkimerültségemben visszaalszok. A mai éjszaka kivétel volt, tök jól aludtam, forogni is csak 4x kellett.

Bugyi: én sem bírom a tangát, viszont a pocakfogós terhesbugyit sem. Úgy érzem, hogy nem kapok benne levegőt. A kórházba pedig neccbugyit fogok bevinni.

Sterilizálóból a folyadék tűnik a legegyszerűbbnek, úgyhogy azt fogok beszerezni.

Henci
henci

Hanee, én még mindig tangázom.. Van néhány olyan apró darab, ami a pocakom alatt végződik, így még jók rám. A hasközépen végződő bugyiktól bekeményedik a hasam.

Három napja naponta többször el kezd fájni lent, úgy egy órán keresztül is eltart néha. Enyhe nyilallgatás, de közben nem keményedik a hasam. Mi lehet???? Megint előjött a koraszülés-parám. Kép Most is fáj!

Tegnap pedig délutántól óránként egyszer, szinte menetrendszerűen bekeményedtem, egész hajnalig tartott. Remélem csak a fronttól!

Mzx-Móni (30+1)

Kép

Kép
mzx

Mzx-Móni,
én ehhez még nem értek és mivel a lányok sem reagáltak még, hívd inkább a dokit/védőnőt. Az a legtutibb!
Falina
22+3
falina

Haliho LAnyok!

Hétvégén nagy babanetezés volt nálam, március 31.-étől olvastam vissza mindent azóta nem néztelek benneteket és már nagyon hiányzott. Hozzá kell tenni, hogy több mint egy hónapja az első hétvége, amikor nem 7-kor kellek (különböző programok miatt) hanem addig aludhattam ameddig akartam (egésszen 9-ig bírtam).

Három hét alatt nagyon beindultak a babócák! Mindenkinek drukkolok és vigyázatok magatokra akár nyílik a méhszáj, akár ciszta, vagy egyéb baci rendetlenkedik.

Még szerencse, hogy voltam a talin: köszönet Mircimamának a helyszínért, Johannának a taxizásért a többieknek a sok jó tanácsért, fincsi kajákért és hogy végre van már nekem is 3 db babaruhám.

A következő találkozóra is szeretnék menni, de lehet, hogy a pünkösd tényleg nem túl szerencsés időpont. A BNV nem zavar a múltkori találkozó előtt is a BNV-n jártam a Construma kiállításon.

Minden felújító, építkező, hitelt igénylő sorstársnak kitartást és erős idegeket kívánok! Mi (az építő brigád)a lakás felét befejeztük, de a másik felére sajnos kb. csak egy hónap múlva kerülhet sor, addig marad a mészpor, a zsúfoltság, a nem találok semmit állapot. A rendetlenség már nem zavar, de a szervezkedés kimerítő, illetve mindenre figyelni kell, hogy nehogy kimaradjon, már olyan szakszavak és eljárásokat tudok, hogy csak na...

Mindig meglepődöm, hogy mennyien vagyunk akik nem házasodtunk össze a baba jövetele előtt. Ez nem nagyon szokás az én köreimben (lásd vidék + baráti társaság). Én szép nagy esküvőt és lagzit szeretnék, a párom még az esküvőre se hívna senkit. Így nálunk nem téma az esküvő, 8 éve együtt vagyunk papír nélkül is. Így fura volt a hétvégén miután ecseteltem neki a különböző sztoriaitokat az apasági nyilatkozat megszerzéséről, bejelentette, hogy mégiscsak össze kellene házasodni. Ez már majdnem leány(anya)kérés!

Már én is úgy készülődnék a baba érkezésére (vasalás, bútorok rendezgetése, kórházi csomag stb.) mint ti, nagyon izgalmas olvasni, de sajnos még nincs időm. A vasaló azt sem tudom hol van (mondjuk nincs is mit vasalni a 3 db. bébiruhán kívül), se ágy, se kocsi, se bútor. Na mindegy, szépen elmentegetem a tanácsitokat és majd, ha itt az idő gyorsan megcsinálok mindent.

Rókica
Örülök, hogy a pároddal meg tudtátok beszélni a dolgot. Arra gondoltam, hogy szívesen segítek esetleg olyan szupervízort (ezt a "szakmát" tanulom most, lásd segítő tanácsadó) találni, aki azelőtt pszichológus volt és kettőtökkel leülne beszélni a terhességről. Szerintem fontos, hogy együtt külső segítséggel is feldolgozzátok, hogy mit jelent a kapcsolatotokban a párod "betegsége" és ez a különösen szép, nehéz terhességi időszak. Írok többet privátba, vagy beszéljünk telefonon ha gondolod.

Rólunk
Mi jól vagyunk, pont gondolkodtam így a 29. hét körül, hogy azt sem tudom mi a haskeményedés. Lehet, hogy már volt olyanom, de nem vettem észre. Még a vércukor terhelésem is (ami miatt azért picit aggódtam) is tökéletes a vérképemmel együtt. Van egy megérzésem, hogy 40. hét után fogok szülni, sikerül leállamvizsgáznom (a várható szülési időpont előtt két héttel lesz, rendben megírom májusban a szakdolgozatom, ja és ameddig lehet dolgozom. Túl vagyok egy sikeres túravezetésen fel a Kékestetőre (700 szint fel és annyi le), párom sokat segített a nehezebb részeknél tartotta a hátam, így csak a lábbal kellett felfele kaptatnom, nagyon mókás volt. Felmerült bennem, hogy vagy hanyag vagyok és nem figyelek elégé magamra és a babámra, vagy tényleg jól vagyok és a babó nem akar zavarni, míg rendben nem jönnek a dolgok. Ezen a héten megyek 4D-s UH-ra és végre elszántam magam bejelentkeztem jövő hétre egy dokihoz, ugyanis még fogadott dokim sincs.

Hirtelen ennyit, próbálok bekapcsolódni ettől kicsit sűrűbben.

Jó hetet, sok pihenést nektek, üdv:
MMónika
29?

mmónika

Sziasztok,

Hanee: oksa, akkor próbálok majd valahogy másképp szervezkedni... Megpróbálom megérdeklődni, hogy mikor van és hogy kell-e egyáltalán előre jelentkezni. Persze más is aktívkodhat. (nem Rád gondoltam)...:-)

Köszi a sterilizátoros hozzászólásokat, ez a folyadék nekem is tetszik, mert, tényleg praktikus, nyitok egy vödröt, beledobálom és akkor ott ázhatnak egész nap. Ez jó... Tescoban tehát van? merre keressem? babaosztály vagy tisztitószer? Köszi előre is.....

Én még mellszívót sem vettem, még reménykedem egy használtban, bár még senki sem válaszolt. Melyiket érdemes venni szerintetek?

Bugyi: hát igen, tényleg nem nagoyn lehet mit felvenni....én a folyás miatt egyébként is "faszlankasztó" bugyikat hordok, szegény párom nagoyn nem örül, de reménykedik, hogy egyszer vége....(bocs a kifejezésért)

Kezdek aggódni.... én olyan jól és kényelmesen alszom, sehol nem nyom, sehol nem fáj, bárhogy tudok feküdn. szóval már kezdem azt hinni, hogy Sündi kiveszett belőlem. :-))) Persze csak egyedül tudok aludni, de igy nagyon jól....

Nyilalgatás nekem is van... de nem vészes, remélem semmi komoly. Ez a hülye idő szerintem nem tesz jót senkinek....

Mindenkinek szép napot...

johannazsebi

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?