Sziasztok,
Ez borzasztó!!! Látjátok ezt? hajnalni 3:40..
Megőlrülök!!! Képtelen vagyok visszaaludni, a gyerek befészkelte magát a bal oldalamra (ki is nyomja a hasamat) és beszorult ettől valami levegő is, ott a bal oldalon kemény a hasam és itt szenvedek.. persze most hogy ülök már jön ki némi levegő, de hiába nyomkodtam a hasamat, édes gyermekem nem hajlandó mégcsak felébredni sem rá, nemhogy arrébb menni.. Ráadásul most éjjel volt egy olyan nagyon szar érzésem, hogy oldalra fordult harántba, ugyanis a jobb oldalamat rugdosta, viszont a bal oldalamon majdnem a bordnámnál nagyon élesen rugdosott/nyomkodott.. ilyen még sosem volt..
Johanna:
Sajnos nem nagyon van időm most ezt is szervezgetni.. Esetleg szívesen venném ha valaki más is tenne valamit az ügy érdekében, mert én hitelügyintézek, vizsgákra készülök és már nem bírom a fejemben tartani sajnos.
Mzx:
Szerintem kamillateát biztos lehet inni (én legalább is mernék): az egyetlen oylan természetes "gyógyszer", amit terhesen is lehet használni.. és gyomorbántalmakra tényleg kimondottan jó. Lehet, hogy mindjárt én is főzök magamnak egyet, mert ez a levegő ez borzasztó..
Nektek nem szokott ilyen lenni? Beszorul és nem jön ki és ettől görcsöl a pocak rendesen..
(közben a gyermek kiszállt a bal vesémből és mostmár merek levegőt venni..)
Lányok! Azt hiszem, elérkezett az ideje, hogy mától ülve aludjak!! Ez BORZASZTÓ.. szegény párom remélem legalább ő tud valamit aludni.. forgolódtam ott egy órát aztán inkább kijöttem, hogy legalább ő alhasson, ha már én nem birok.
Sterilizáló:
Én Chicco folyadékot vettem.. nekem Giggancs ajánlotta és ő is ezt használta/használja úgy tudom. 1150 Ft a Tescoban (legutóbb annyi volt) és 1 liter, ami azt jelenti, hogy kb. 1 kupak = 1 liter víz, szóval egy 20-30 liter folyadékot így nyer az ember belőle. Előnye, hogy nem kell főzőcskézni, csak fogni egy edényt és beledobálni a cuccokat. Lehet vele olyan dolgokat is sterilizálni, amit egyébként főzni nem lehet és ez elég meggyőző. Nem foglal helyet és ha már nem kell egyszerűen nem veszek többet.
Igaz a mikros sterilizáló hosszú távon lehet hogy olcsóbb, viszont arra is rájöttem (elég sokat foglalkoztatott ez a kérdés), hogy egyáltalán nem lehet vele mindent megfelelően sterilizálni, mert pöccre bele kell állítani a cumisüvegeket és egyebeket. Giggancs azt mondta nekem, hogy ő úgy használta a folyadékot, hogy egy nap egyszer csinált lötyit és azt használta egész nap. Szóval még egyszerű is, mert félreteszem valahol a konyhában és az ott elvan.. Elvileg 20-30 perc a sterilizálási idő, utána igény szerint le lehet öblíteni tiszta vízzel, de ez nem szükséges, a folyadék nem tartalmaz káros anyagokat..
Rokica:
A Brumi-Maciban, vagy ott ahol a kendőzős tanfolyás volt, lehet kapni rendes terhesbugyit, de ilyenért érdemes a Brendonba is kinézni. Igaz hogy nem olcsó, de ha mondjuk veszel 3 db-ot, azt azért tudod megfelelően váltogatni és ami nem utolsó: Terhesség után a szoptatós időszakra is kiváló, valamint menstruáció idejére, amikor az ember egyébként is legszívesebben bundabugyit venne
Én terhesbugyiból az eldobható változatot vettem (piros-kék-zöld-sárga pöttyös) 4 db-os csomag és annak ellenére hogy eldobható, eddig 4-szer mostam mindegyiket kb és semmi bajuk. Ilyen fincsis wattaszerü anyagból vannak, de nem tudom leirni pontosan milyen.. papir de mégsem, mert a sima 40 fokos mosást is kibirta. Én ezt a Brumiban vettem, de lehet mindenhol kapni, már láttam több helyen is. Ezt tudom javasolni, ha másra nem, a korházba kiváló (esetleg tényleg eldobhatóként használni). Gyakorlatilag olyan, mintha nem lenne rajtam semmit, de mégis van. Tök kényelmes, nem vág be sehol, és van mindenféle méretben.
Hapinyoka:
Te könyvelő vagy, megkérdezem tőled (de ha más is tudja a választ ne maradjon csöndben
)!
Ha én most táppénzen vagyok, és még van 3 nap szabadságom a cégnél (amit esetleg ki szeretnék venni, mert nem akarok visszamenni oda dolgozni GYED után), megtehetem, hogy azt mondom, hogy szakitsák félbe a táppénzemet és adják ki a 3 nap szabit? És utána visszamegyek táppénzre?
A másik kérdés, hogy jogilag ilyenkor a táppénzem ideje félbeszakad? - tehát amikor újból elmegyek, újrakezdődik, vagy folytatódik? (Ez azért lenne lényeges kérdés, mert a hitelnél nem mindegy mennyi időt voltam táppénzen egyhuzamban).. nomeg esetleg azt a szabit is kivenném ha lehet, mert az nekem 9000 Ft ingyéé'.. szóval számít
Egyébként lányok én egyszer próbáltam tangát felvenni, amióta nagy a hasam.. hááááááááááááát... utána inkább elpakoltam az összeset
Persze párom annak reményében, hogy majd a terhesség után szépen lefogyok, már vett is nekem ajándékba egy szép tangát.. vagyis inkább fél-tagna.. szuper kis bugyi, csak épp most nem menne rám
De legalább ha néha a kezembe veszem, tudok álmodozni, hogy "hát igen, majd egyszer igy kéne kinézni"
Képzeljétek, voltunk (mostmár tegnap) anyóséknál és hazafeléjövet bementünk a Tescoba vásárolni egy-két dolgot. A felvágottaspulthoz érve ott állt egy kisebb tömeg, de igazából nem volt eldönthető, hogy ők most sorban állnak-e, vagy sem.. hát beálltam előre és amikor rámnézett a pultos hölgy, elkezdtem mondani neki, hogy mit kérek. Ekkor a mellettem álló nő beszólt nekem, hogy "elnézést de itt vártam".. én persze rögtön mondtam neki, hogy "jajj elnézést, nem láttam"..
És képzeljétek, ekkor történt életem egyik eddigi legvicccesebb eseménye: A pultos hölgy beszólt a nőnek!!! "Elnézést, de talán előbb kiszolgálom a kismamát.. nem látja mekkora pocakja van? Tudom hogy itt vár, de szegénynek ne kelljen már itt várnia" Én meglepődöttségemben csak egy köszönömöt tudtam kinyögni a pultosnak, a nőre rá sem néztem, de párom mondta (aki mögöttem állt a talicskával), hogy a nő teljesen elvörösödött ott mellettem
A vicc az egészben az, hogy én tényleg nem akartam előretolakodni, csak olyan hülye helyen álltak, amiről nem lehetett eldönteni, hogy most sorban állnak, vagy nem
Egyébként hasonlóan kedvesek velem a postán is: Multkor amikor mentem kigyózó sor állt a csekkbefizetésnél, én mégis 2 perc alatt sorrakerültem, ugyanis rendre mindenki előreengedett.. egyetlen néni elindította a lavinát, utána persze az előttem állóknak már nem volt pofájuk nem előreengedni, főleg mivel férfiak voltak és a néninél mind fiatalabbak..
Az ilyenek annyira jól tudnak ám esni lányok! Remélem nem csak velem történik ilyen, hanem veletek is néha. Olyan jó érzés, amikor nem csak emberszámba vesznek, de tekintettel is vannak rám, és bár tényleg nem várom el hogy ilyen megtörténjen, mert nem halok bele egy kis sorbanállásba, de azért nagyon jól esik az emberektől ez a gesztus.
Most.. mivel nem tudok mit csinálni, ülök még itt egy darabig és valamivel megpróbálom elfoglalni magamat
Ha esetleg van valami hasonlóan hajnali bagoly az irjon hogy legyen mit olvasni
hanee (29+5) (30+5)