Új privát üzeneted érkezett!

Angéla!
Nagyon kedves vagy, köszönöm, hogy betettél bennünket a táblázatba!!!KépÁprilis 5-re voltam kiírva és a dél-pesti Jahn Ferenc kórházban szültem.

Lenne egy kérdésem mindenkihez! (Nekem az első babám Luca, úgyhogy tapasztalat ohne) Meddig kell ezt a fertőtlenítősdi meg belül vasalós macerát művelni? Köszönöm előre is a hozzászólásokat!

Marqueza

marq
Kép
Kép
marqueza

Jammie
Köszi.Kép

Emma
Köszi.KépIgen kis szívecske egy kővel.

Lehet kapni köldöktapaszt többfélét is,fürdetés idejére leragasztani,és akkor tuti nem lesz vizes.

Kész vagyok teljesen,megfőztem a 3 fogásos kajcsit,majd kerti munka.Ennek örömére elmegyünk egy jó nagy adag fagyiért.

Timurr
Vendég

Maequeza,

Én nem vasalok, nincs rá időm Kép

Angéla
angéla

Zsana,
irigyellek, hogy már elnézelôdik magában is! Ez mikortól van így? Kép Nálunk még max 5 percet tud magában ellenni ébren, utána elkezd sírni.

Brigó,
Peluscserénél mi is törlôkendôt használunk, szintén Pampers Sensitive-et, esténként pedig kamillateával törölgetjük át a popsiját fürdetés után. Mindig bekenjünk a bôrét, de még így is elkezdett kipirosodni. Kép Babaruhákat géppel mossuk, javarészt külön a miénktôl, kivéve, ha nagyon kicsi az adag, de mégis muszáj mosni. Olyankor viszont az "ô mosóporával" (Tomi) mossuk az egészet, nagyon kevés Sensitive öblítôvel. Fürdetés nálunk is naponta megy, pontosan azért, amiért másoknál is: ez jelzi az este kezdetét. Ráadásul mostanában már szereti is, a vízben egészen elcsendesedik, és szerelmetes tekintettel szemléli az apját, aki a fejét tartja. Kép

Képzeljétek, kb 24 órája nem adtunk Pannának cumit! Azóta kicsit gyakrabban szopizik, viszont kevesebbet, és picit többet is van kézben, de szerintem megéri!! Úgy örülök! Kép Egyébként én sem bírom sírni hagyni, meg azt is hallottam, hogy ha még a nyekergés fázisban felvesszük és megnyugtatjuk (akár peluscserével, szopizással vagy "csak" a közelségünkkel), akkor hamarabb fog leszokni a szívet tépô sirdogálásról, mert megtanulja, hogy elég "kicsit" jeleznie, és megkapja, amire szüksége van. Hát mi ennek szellemében próbálunk eljárni, remélem beválik!

Kata,
Nagyon egyetértek veled a sok egymásnak ellentmondó szakkönyv és szaktekintély ügyében! Néha vicces, mennyire más oldalról közelítik meg ugyanazt a kérdést. Csak hát egy kezdô anyukának muszáj valamibôl kiindulnia, aztán a másodiknál már biztos okosabb lesz...

Kérdés: ti kivárjátok/vártátok a 6 hetet, és csak utána mentetek a manókkal emberek közé? Csak mert nagyon mehetnékem lenne már fodrászhoz, és nem tudom (de nem is akarom) másra hagyni a bébit addig, pláne mivel biztos meg is éhezne közben.

Marqueza,
mi sem vasalunk, de még csak el sem pakoljuk pl a textilpelusokat a szárítóról, hamarabb kerülnek újra használatra... Kép Egyébként nálunk a gyerekdoki mondta elsô alkalommal, mikor kijött, hogy vasalni nem kell, de anyukának sokat pihenni igen, hogy legyen teje. Kép Nekem tetszett ez a hozzáállás... Kép

Próbáltam képet felrakni, de valamiért most nem megy. Na majd legközelebb...

Borbolya és a ma 3 hetes Panna

KépKép

Kép
borbolya

Na csináltam gyorsan egy albumot. Kép Akit érdekel:
http://www.madmac.hu/panna/

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát!!!
Ezek szerint mindenki a napi fürdetés híve. Hát, nem tudom. Mi egész jól elvagyunk egyelőre a kétnaponkénti fürcsivel, mert Jázi nem nagyon csípi, de lehet, hogy áttérünk akkor a napira.
Viszont a pelenkázásnál a vizes vattával való letörölgetést akkor elhagyom, és marad a popsitörlő, kivéve, ha mégis nagy a termés! Legalább ezzel is nyerek pár percet, mert amíg kimegyek meleg vízért, meg ezzel is letörölgetem...

Marqueza!
Én nem tudom, hogy meddig kell művelni a vasalást, de a ruhákat átvasalom, viszont a pelenkáktól az isten mentsen meg!!! A fertőtlenítéssel mire gondoltál? Pl. a cumisüveg, kiskanál, stb. fertőtlenítésére?

Brigó

Kép

Kép
brigó

Borbolya!

Sajna nem tudtam megnézni a képeket!Azt írja, hogy a kiszolgáló nem található! Persze lehet, hogy csak én vagyok béna!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok !
Elég ritkán jöttem erre a topikra , de köszönöm , hogy benne hagytatok/beletettek a listába , mint láttam már a paraméterek is benne vannak .Kép ( Köszi Panka ! )
A finishelőknek könnyű , gyors , szép szülést !
A babásoknak meg továábi sok boldogságot a babákhoz !!!

Kép
Kép
greenolive

Borbolya,

Én nem vinném a helyedben a fodrászhoz a babát. Nagyon sok vegyszer van ott a levegőben.
4 hetes volt Valér amikor fodrászhoz mentem. Anyósom vigyázott addig rá. Fejtem le tejet, így nem volt gond Kép

Angéla
angéla

Greenolive,

Nem nagyon szoktam a táblából kivenni senkit Kép

Angéla
angéla

Brigó!

Igen, fertőtlenítés alatt azt értem, hogy cumisüveg, kiskanál stb. ezeket meddig kell fertőtleníteni?

Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Zsana,
Állítólag a gyógyszergyártók nem igazán vizsgálják be a gyógyszert kismamákon, csecsemőkön, és ezért biztos ami biztos alapon írják rá, hogy ne használják. Pl minden antibiotikumon rajta van, de kiderült, hogy azt szabad használni. A mi dokinénink is szólt, hogy a torokra való gyógyszeren rajta van, hogy csak 2 éves kor fölött, de nyugodtan használjam. Ő pedig a legvégső esetben ír gyógyszert, nagyon homeopátiás. Szóval bízz a dokiban, mást úgy sem tehetsz. Kép Fertőtleníteni csak kell, biztos tudja, miért nem jó az alkohol.

Marq,
Én sem vasalok. Folyékony Ariel nálam is, külön mosás géppel, öblítő nélkül. Most már egybe is mosok. Cumisüveg, stb fertőtlenítése: én sokáig kifőztem mindent, amíg el nem meséltem a védőnőnek, hogy majdnem leégett a lakás miatta. Ő mondta, hogy a kifőzés régen bírt nagy jelentőséggel, amikor nem folyt meleg és főleg tiszta víz a csapból és nem voltak jó mosogatószerek. Azóta normál háztartásban elég normálisan mosogatni. Ezt követem. De ha Panni beteg, akkor mindig mosószeres mosogatás után ki is főzöm a cuccokat, főleg a cumikat, kanalakat.

Borbolya,
Nekem könnyű volt Pannit másra hagynom, mert anyukám is velünk lakik, csak elszeparáltabban, és az éhséget a cumisüveg csillapítja. Kép De ma vittem először emberek közé (ortopédiát, uh-t és szemészt leszámítva) az IKEÁ-ba, Árkádba - hihetetlenül élvezte, nagyon nézegetett -, 7 hetes és 3 napos korában. Most is gyilkolt a tekintetem, ha valaki 2 m-nél közelebb akart hajolni hozzá. Kép Egyetértek Angélával, fodrászhoz én sem vinném jó ideig. Pici magánboltba, zöldségeshez, ahol épp nincsenek vásárlók, szerintem jobb kezdeni.
Nekem sem jön be az albumod: "A lap nem jeleníthető meg." Kép

Kata
panni2005

TÁDÁÁÁÁMMM!!! KépKépKép

PSAndi sms-e:
"23.18kor megszületett Levi, 3500g, 56cm, 34es fej. Gyors volt, de durva. Puszi mindenkinek, Andi"

ÉLJEEEEEN!!!!! KépKépKép
kangi

Sziasztok!

Bocsi,hogy rátok török,de a kislányom áprilisban született,pontosan 11 napja!Ő a harmadik babánk!!!Ha nem zavarok,szivesen beszélgetnék veletek,amikor csak tudok,bár még nem sok időm van.

Andinak itt is nagyon sok gartula!!!
Sziasztok!
Aranka
ari3

Kangi,
Köszönjük az infót Kép

Psandi,
Nagyon gratulálunk Kép Ha lesz időd írd le a történetet is Kép

Ari3,
Üdv nálunk, ha megírod az adataidat, akkor beteszlek a táblázatba.

Angéla
angéla

Szia Angéla!

Nagyon szépen köszönöm!
Tehát:
Szülés v.i:2005.04.16
Név:Zsófia
3450g/57 cm.
Testvérek:Alexandra 1991.05.23,Gergő 2003.05.20
hét:39+4
MÁV-kh.

Majd visszaolvasok,hogy kicsit jobban megismerjelek benneteket!

Aranka
ari3

Sziasztok

Ritkán tudok jönni nézzétek el nekem de olvasok szorgalmasan.

Borbolya
Fodrászhoz én se vittem le Grétit, mikor voltam 2 hete. De mi már 2 hetesn vittük magunkkal mindenhova. a corába bevásárolt, a féjem munkahelyén is voltunk. Én már Zsanit se féltettem, vittem őt is még korábban, mivel ő meg nyári baba volt a hidegtől se kellett féltenem.

Marq
Én egyszer vsalatam ki mindent pedánsan, mikor bepakoltam először a szekrénybe Grétinek, tehát a születése előtt. Azóta ha van időm kivasalom, ha nincs akkor úgy adom rá. sose mostam külön a ruháját, a miénkkel együtt mosom igaz Persil sensitiv mosóport használok és kevés sensitiv öblítőt. Eddig az anyatejes kiütéseken kívül nem volt baj a bőrével. Sterilizálni én csak a fejőt szoktam, mivel tejleadó vagyok. Néha a cumiját szoktam bevágni amelé ha eszembe jut. Viszont kanalat nem fertőtlenítem le neki, igaz ő csak a heti egy konakiont kapja abból a többi csak és kizárólag a ciciből.

Dorka
Az anyatjegyűjtő tényleg úgy csinálja ahog y ripotban volt. A mi esetünkben tőlem közvetlenül viszi az anyuka at ejcsit és őt tanították meg hogy kell sterilizálni (ő nem főzi úgy a tejet, csak megmelegíti, hgy jó legyen a babának) Így nekik is jó nekem is jó és az immunanyagok is megmaradnak a kisfiúnak.

Brigó
Mi se minden nap fürdetjük Grétit, nálunk úgy van hogy Zsanit muszáj (kisdisznó hozzá képest semmi ahogy este kinéz az egész napos sarazás, homokozás után) és ha Gréti nyugtalan nem akar aludni az esti szopi után akkor fürdés, de ha bealszik én fel nem keltem hogy megfürdessem. Tegnap este éjfélkor kelt fel nem is fürdött, akkor kapott egy tiszta pelust és reggel 9-ig aludtunk egy ébredéssel/evéssel valamikor hajnalban. Ja és pelenkázáskor is ha bekakált letörölgetem popsitörlővel, mi Johnsonst használunk a lányoknál (4-es csomagot) ha csak pisilt akkor csak leveszem a pisis pelust majd adom is rá gyorsan a szárazat. Egyre gyakoribb hogy napi 2 kaka van csak a többiben csak pisi.

Na felébredt a nagyobbik kezdődik a délutáni műszak....

Nadine és Gréti 7+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Andinak gratulálunk! Kép Kép Kép

Ari, jó, hogy itt vagy! Kép Esetleg szüléstörténet...? Persze, ha ráérsz!

Nadine,
Én soha nem keltem föl Pannit a fürdéshez, így 1-2 órát csúszunk. Viszont ha nem is éhes fürdés előtt, reflex-szerűen eszik utána addig, amíg a napi adagja meg nincs (általában 11-re végez), és így több mint 7 órát alszik egyben. De amikor már nagyon későnek tartottuk a fürdést és kihagytuk, nem evett, így 3 óránként bulizott és tápszeres lévén csak 1-1 órát aludt (a kajaidő hosszú, föl is ébred közben rendesen). Szóval nálunk abszolút kényelmi célokat is szolgál a pancsi. Máskor soha nem alszik ilyen hosszan, csak a fürdetéses kajálás után. Kép

Úgy tűnik, meggyógyultunk! Jajj, csak többet már ne legyen beteg! És közben "nagyok" is lettünk: egyre kevesebbet kell karban tartani (persze még így is rengeteget)! Szóval kitartás, lányok! Kép

Kata
panni2005

Úgy látszik, nincs szerencsém a weboldalakkal mostanság... De azt hiszem, hétfôtôl muködni fog a fotóalbum!

Hát, fodrászügyben akkor nem tudom, mit csináljak. Kép Napközben senkire sem tudom hagyni Pannát, nálunk minden nagyszülô dolgozik, tesó nincs, egyéb rokonok távol laknak, ide meg nemrég költöztünk, úgy hogy még a szomszédokat is alig ismerem. A másik problémám, hogy fejni azóta sem tudok. Nem tudom, én vagyok-e csak ennyire béna, de kb 1 óra alatt tudok lefejni 15 g-ot 2 mellbôl!! Abból meg sehogy sem jön össze még egy uzsira való sem. Kép

Nagy gratula Psandinak! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Gratula PsAndinak a babához!!!

Ari üdv a csapatban!

Brigó,
mi is naponta fürdetünk, nálunk kb 10 percet is lubickol a vízben Marcipán, mert nagoyn élvezi, és meg is nyugtatja, most fogok a bébiúzsás után járkálni, mert szerintem azt is nagyon élvezné.

Szerán megyünk Marcival kettesben Egerbe, kíváncsi vagyok hogy fogja viselni az utat egyedül, mert eddig valaki ücsörgött mellette a hosszú utazásokkor. Viszont kaptam egy jó kis tükröt, így látom, hogy mit alkot a hátsó ülésen háttal.

Borbolya,
én úgy tudtam fodrászhoz menni, hogy este 7-re mert nekünk sincs segítségünk, így megvártam, mire hazajött a párom hazaért, addigra megfürdettem megetettem a gyereket, így kibírta a következőig az apjával.

Nem tudom ki kérdezte, de mi 2 hetesen vihettük ki először Mazsolát, bár akkor még hó volt, és én 3.5 hetesen vittem meberek közé először, mert mennem kellett dolgozni egy kicsit. Persze akkor tombolt az influenza, de szerencsére megúsztuk, azóta pedig mindenhová mangukkal visszük.
Most éppen azon gondolkozunk, hogy a házassági évfordulónkon elmennénk vacsizni, de hogyan? Lehet, hogy lemegyünk Győrbe, és akkor anyósoméknál hagyjuk, mi pedig lelépünk, de csak az esti fürcsi kaja után tudom elképzelni.

Popsikenőcsből nekünk jó a dokinéni általt felírt is, de a kórházi csomagban volt a Sudocrem kenőcs, az nagyon profi, az uticsomagban és a nappaliban is azt használunk. Popsitörlőből a Pampers sensitive és a Nivea creames vált be nekünk.

Nem tudja valaki, hogy a pampers pelenkás pontokat hogyan kell gyűjteni? mikor mire lehet beváltani?

Nálunk a nézegetés van amikor egy fél órát is el tart, de van amikor 5 perc után reklamál a kisember, hogy egyedül nem jó neki a járókában.
Tegnap fűnyírás volt nálunk, olyan jót aludt a motor zúgására, alig ébredt fel 4 órával később.
Viszont a babkocsis séta közben egyre többet csak nézeget!

Szép estét, remélem holnap szép idő lesz, még ültetnem kell, kaptam kálát a szomszédból, meg a fűlevegezőtetőt végigkergetni , mert most kölcsönkptuk a másik szomszédból.
tamesz és marcell

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
Köszönöm szépen a fogadtatást,jól esett.
Most van egy kis időm,lévén a csemeték alszanak(meddig?)így gyorsan leírom a szülésem történetét.
13-án hajnali 4-kor ébredtem arra,hogy ezek a fájások már igaziak.Nem voltak mások mint a jóslók,de tudtam.Számolgattam,de nagyon rendszertelenek voltak.6-kor keltettem a lányomat,ő közölte,hogy nem megy suliba,ezen alkalomból ilyet ne is kérjek tőle,majd ő vigyáz az öcsire.Felkelt az akkor még legkisebb caládtag is,megreggeliztettem,majd 7 órakor mondtam apának harmadik gyerek lévén induljunk a kórházba.Ekkor kb 10 perces fájásaim voltak.1/2 8-ra értünk a MÁV-ba,ahol jött is a dokim,mert rendelt aznap.Megvizsgált,közölte itt már nem lesz beöntés,mert négy újjnyira nyitva a méhszáj.Burkot repesztett,majd sétálgattam kicsit,de ekkor hírtelen éreztem,hogy jön a baba.Az első tolófájást ismét állva élhettem át,mint két éve a fiamnál.Futás a szülőszobára,fel az ágyra ahol a negyedik tolófájásra 8 óra 14 perckor 57 cm-el és 3450g-al kibújt a pici lányom.Közben még egyet röhögtünk a dokival,mert jöttek az utasítások a szülésznőtől,hogy le a popsit,fel a fejet,mély levegő!Megkérdeztem,hogy ne szavaljak egy Ady verset is?Zsófi már ot ügyesen szopizott,amit azóta is nagyon szeret.A harmadik napon hazajöttünk.
Bocsi ha hosszú voltam!

Tamesz.
Ha regisztrálva vagy a Dono kft-nél akkor lehet bekűldeni a pontokat.Kűldenek egy katalógust a feltételekkel.Ha érdekel megnézem majd a telefonszámot,ahol utána kérdezhetsz.

Sziasztok

Aranka
ari3

Bocsi hogy így ismeretlenül írok nektek.
Most lesz 3 hónapos a lánykám Adél. Eddig szorgalmasan "csak" olvasgattalak Benneteket. Nagyon sok boldogságot a babákhoz és kitartást és könnyű szülést a leendő babákhoz.

Pampers pontokban nagyon otthon vagyok, most adom fel őket.
A Pampers Midi és Maxi csomagolások vesznek rész.
A csomagolásokról az álló anyuka-baba képeket kell kivágni (gyűjteni) úgy, hogy a darabszám is látszódjon.

Nagycsomag (Midi 32/ Maxi 27) 1 pont
Óriáscsomag (Midi 68/ Maxi 56) 2 pont
Jumbó csomag (Midi 94/Maxi 80) 3 pont.

8,12,18 és 32 pontos ajándékok vannak.

Én csak címet tudok:
Dono Kft Pampers-Fisher Price Program
1463 Budapest Pf.:909

2005. június 30-ig lehet beküldeni.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Közben találtam telefonszámot is.

06/1 424-6620 Dono Kft.
Őket kell hívni pontgyűjtő füzetért.

Kép

Kép
ditke75

Edit,
köszi az infót, beszéltem velük, kértem, hogy küldjenek ponrgyűjtő füzetet, bár jelenleg csak a 3-as és 4-es méretű pelenkák játszanak, mi pedig most fogunk áttérni a 3-asra, tehát az 1-2-eseketet most hiába gyűjtöttem.

Ti már a 3-ast használjátok?
Köszi
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

sziasztok!

most van pici időm, de nálumnk egyelőre a karban tartás hoz csak megoldást a panaszkodásra. Én úgy vagyok ezzel, hogyha tudom, felveszem, játszom vele: mondok versikéket , énekelgetek, pelust cserélek közben megmasszírozom a talpát, hát azt nagyon élveziKép Hasfájós babák: mi tegnap szó szerint kimasszíroztuk a kait a babábólKép Nem túlzás 3 pelenkányit kakilt össze. A technika: óramutató járásával megegyező irányban masszírozni a pociját, aztán lábakat összezárni, s a térdeket a pocijára nyomi (olyanokat pukizott közben mint egy felnőttKép Rásandítottsam apára, hoigy ejnye no, de a szagok irányából kiderült hogy öthetes csöppségem produkált. Szóval játék, beszálgetés versek, ilyenkor csak rá koncentrálok, egy megy délelőtt, koradélután. A lakás szalad, max a vajat tettem vissza a hűtőbe. Na, ilyenkor jön a 2-es változat: kézben tartva, de nem maximálisan rá koncentrálva pakolgatok (kenguruba még nem merem tenni.. szerintetek mikortól lehet?), aztán jobb esetben este már itthon van a párom is, akkor Ő ringatja, rossz esetben bölcső, zenélő forgóka beindít,ilyenkor csinálom azokat a dolgokat, amit babával kézben nem lehet...Persze ilyenkor sirdogál, nekem meg megszakad a szivem, de hát mit csináljak... Nálunk apa sokszor csak a fürdetésre, este 8-ra esik haza.. Mi minden nap fürdetünk, utána szopi, ha mázlim van elég a cic, ha nem, akkor melegítés a lefejt tejcimből utána alvás, éjjel egyszer eszünk, de szerencsére még sose sírt éjjel,ezt nem is akaro9m elkiabálni... Vasalni pelust, badykat szoktam és vettünk feltőtlenítő folyadékot. ű Párom a bababnet kedvéért csinált kisfelbontású kéepeket, remélem ezt most már engedi feltölteni a rendszer.. szóval LucaZsófi, itt négyhetesen.
wester2004

Sziasztok!

Wester!Mennyi idős most a kicsi?Első babátok?
Nálunk is van minden nap fürcsi,ez levezeti a napot és meg is nyugtatja Zsófit.
Vasalni is mindent szoktam,bár én még a kétéves fiam ruháit is átsimítom.
A lakásról jobb ha nem is beszélek,de ez azt hiszem ahol kisbabák vannak elnézhető.
Lehet,hogy béna vagyok,de nem találtam képeket a kislányodról!
Tamesz!Komolyan csak a 3-as 4-es pelusok vesznek részt a játékban?Én már régen gyűjtöttem,de ezek szerint el se kezdjem.A fiam már +-ost hord a lányom még a Newbornt.Szomorú vagyok!

Valaki segítsen nekem!Hogyan tudok a szöveg közé smile-t berakni?Mert eddig ezt sem találtam!

Aranka
ari3

Hát ez nem sikerültKép Próbálok még kisebb képet feltölteni.. Ha vki nagyon kíváncsi, szívesen elküldök egy linket e-mailen, sajnos nem elég, ha csak bemásolom ide, el kell küldeni a levelet...
wester2004

Azta papám!

Hát hol vagytok eltűnve?

Lenne egy kérdésem azokhoz, akik már túl vannak a szülésen, habár azokhoz is akik még nem?
Ti milyen fogamzásgátló módszert választottatok, választotok?

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Szia!

Nekem az ovosom írt fel fogamzásgátlót. Ezt az egyet szoptatás alatt is lehet szedni. A neve Cerazette.

Ha jól látom elég sok hozzászólás megint eltűnt.
Ennyit a technikáról, és a babanetről. Sajna egyre vacakabbul működik.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!

Jól eltünt minden hozzászólás az utóbbi napokról.
Muki!

Nekem is az előző terhességem után Cerazette-t írt fel a doki,de én be sem szedtem.Viszont sokan írták,hogy csökkentette vagy meg is szüntette a tejcsit.Viszont másoknak nagyon jól bevállt.Szerintem ez alkatfüggő.Ami biztos,hogy én most majd spirált szeretnék,csak még nem tudom milyet.De majd konzultálok a dokival!
Sziasztok

Aranka
ari3

SziasztokKép

Kicsit el voltam tűnve, Kristófka egy "csöppet" lefoglalKép Ha pedig véletlenül volt időm írni, akkor meg a Babanet nem működött.

Gratula minden mostanában született babának és mamájánakKép

Muki
Én is Cerazette-t szedek, már 2 hónapja, és nekem egyáltalán nem csökkent tőle a tejcsimKép Már 2 hónapja stagnál ugyanazon a szinten ( kivéve persze ha lefáraszt a srácomKép)

Én nem is tudtam erről a Pampers pontgyűjtő akciórólKép, pedig mi is azt használunk az elejétől fogva. Hány csomagolást kidobtam márKép

Fürdetés nálunk is minden nap van, ez jelzi az estét. 6 óra körül pancsizás, utána hamizás 1-másfél órán keresztülKép, és utána 7-fél 8-tól alvásKép ReggeligKép

Mi amúgy jól vagyunk, bár Kristófka még mindig szenved a fogacskájávalKép, (most már tuti, hogy az a baja), pedig ez állítólag még 2 hónapig is eltart, mire ebből fogacska lesz, 1 fogacska, és hol van még a többi?
Hiába vannak neki rágókái, amikben folyadék van, és le lehet hűteni, de még kicsi ahhoz, hogy használni tudja.
Vettem neki egy Dentinox gél nevű hűsítő zselét, de arra meg az van írva, hogy 3-4 hónapos kor alatt nem használhtó, mi pont határeset vagyunk, de a dokit majd csak kedden tudom megkérdezni, addig inkább nem használom.
Ha valakinek vannak még ötletei, szívesen fogadomKép

Tegnap jól lefárasztottam a kissrácom, addig se a fogacskájával volt elfoglalvaKép, elbabakocsiztunk a város túlvégében lakó volt munkatársamhoz, ő is pocakos, 2 hónap múlva születik majd meg a kislánya. Kristófka letesztelte a jövendőbeli baba hintás ülőkéjét, nagyon bejött nekiKép, onnan gyönyörködött a mindenféle színekben pompázó babaszobájukbanKép
Hazaérve jól bekajált, és úgy kidőlt, hogy este fél 8-kor úgy kellett bele lelket verni, hogy ugyanmár fürödni kéne, de így is félálomban fürödtünkKép

Ma délután pedig családi városbamenést terveztünk, apucival együtt, de nem tudom mi lesz belőle, mert felénk nagyon fúj a szél, és félek, hogy ez Kristófka nem lenne túl jó.
De csak el kéne menni vásárolni, mert szombaton esküvőre vagyunk hivatalosak, és kéne nekem valami ruha, mert egyetlen régi elegáns rucimba se férek bele. Egyébként nagyon nem várom ezt az esküvőt, egyrészt alapból nem szeretek lagzikba járni, nem vagyok az a mulatós fajta, ráadásul alig ismerek majd ott valakit, másrészt mert Kristófkát itthon kell hagynunk, anyukám lesz majd vele itthon koradélutántól egészen hajnalig. Hogy bírok ki majd annyi időt Kismacim nélkül???? Igaz, néha nagyon lefáraszt, meg besokallok, és néha mondom is, hogy de jó lenne egy pár órácskát nem babázni, de amint elmegyünk valahová apucival kettesben, máris elkezd hiányozni az a rosszcsontKép, és már fél óra múlva hazatelefonálok anyukámnak, hogy ugye minden rendben van KristófkávalKép

Na megyek, Kristófkám felébredt, 15 percet sikerült csak aludniaKép, kezdődik a pityergésKép

Ha ez is elveszik, többet nem írok!

Babus + a tegnap 3 hónapos Kristóf

Kép
babus2005

Mukika,

Spirált rakattam fel, főleg a tejcsi miatt nem merek kockáztatni és hízni sem szertenék Kép

Angéla
angéla

Sziasztok:

Angéla: Megszületett a "pici" lányunk
2005.Április 21 én
9 óra 32 perckor
3700g és 50 cm-vel

Kép

Kép
edinka

Sziasztok

Gratula Edinkának!Kép

Brühühü!Kép
Eltűntek a babás és macskás képek!

Timurr
Vendég

Edina
Már megírtamKép

Babus

Kép
babus2005

Timur!

Csak Neked!
Kép

Szép napot!
Timka
timka

Gratulálok Edinka,
A történeted várjuk, ha időd és a Babanet Kép engedi

Angéla
angéla

Timka
Kösszi!Kép

Timurr
Vendég

Lányok!

Köszi a válaszokat:-)

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Csajok!

Még néhány kérdés:
Akik használtak Mecsek baby teát, azok nem vettek észre rossz mellékhatását. Képzeljétek, én pár napja adom Lizinek és a mai hőmérőzéskor szembesültünk azzal, hogy a kakija totál vizes, és gyanítom, hogy a teában levő kamilla hajthatta meg. Úgyhogy most nagyon rossz a lelkiismeretem, mert ez azt jelenti, hogy kb 3 napja egy csomó vizet is kikakil, csoda, hogy nem szárad ki. A dokinéninknek nem szóltam, mostantól nem adom neki, remélem visszaáll a dolog a régibe. Eddig ugye azért nem vettem észre, hogy ez így van, mert csak a pelusban láttam viszont a kikit, az pedig a vizet már elnyelte addigra és csak a "sűreje"maradt fenn.

A másik kérdésem, hogy nekem állandóan bedurrannak a cicijeim. Pontosabban, hol az egyiknek egy része, hol a másiknak egy része. Most pl. a balnak a teteje kőkemény. Egyszerűen onnan ilyenkor már nem jön ki a tej. Az eltávolítás módját nem árulom elKép De a lényeg, hogy nem tudom miért van ez, hiszen minden szoptatás után a szopott cicit lefejem, nem hagyom benne, hogy aztán az okozna elzáródást. Mit csinálhatok vajon rosszul?

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika!
Mi használunk Mecsek teát, de én nem tapasztaltam ilyet, amit írtál. Azt már igen, hogy hígabb volt néha a széklet a kelleténél, de, hogy "vizes" lett volna, azt nem. Mi mondjuk csak azért adjuk Jázinak, mert tápszert kap, és ettől egész keményet kakil, így valamivel "hígítani" kell. Amikor túl laza a széklet, akkor kevesebb teát adunk, és probléma megoldva.
Mivel nem szoptatok, a második kérdésre nem tudok válaszolni.

Ma voltunk gyerekdokinál, és el vagyok kenődve. Egyrészt a doki szerint nem hízunk kellő mértékben (3.850-nel született Jázmin, aztán lement 3.750-ra, és egy hónaposan mértem 4.210-t. Szerintem ez nem olyan rossz...), másrészt 2/6-s szívzörejt fedezett fel, így szombaton mennünk kell ekg-ra. Most nagyon be vagyok tojva, hogy mi van, ha nem az a szívzörej, ami el szokott múlni!!! Kép

Nem akarom, hogy ezzel a "csirkecuccos" kiscsajjal bármi probléma legyen!!!

Kép

(egyébként sárga színben jobban nézett ki a ruha, de mivel már volt egy csomó sárga ruci, ezért döntöttem emellett)

Brigó

Kép

Kép
brigó

Wester,
napirend nálunk is hasonló. Kenguru csak akkor, ha már biztosan tartja magát (hátát, fejét - szinte már ül), de ha csodagyerek és ez hamar megy neki, akkor is csak 3 hónapos kortól. Szóval ez nekünk még min 1 hónap. Kép Röhögtem a vaj visszatevésén a hűtőbe, mert napközben énis csak ennyit csináltam ma, épp most. Kép De mi átalusszuk az éjszakát és úgy tűnik, kb 7-kor kelünk. Kép Csak el ne kiabáljam!!! Ez kb 9 órányi alvás egyhuzamban. Szóval nekem könnyű, mert később feküdve és korábban kelve legalább van egy kis időm a lakásra. Kép Az más kérdés, hogy ilyenkor leginkább mosakszom és eszem, mert ezekre máskor nincs időm - főleg az evés gáz. És este min 1 órát fejek, mert a drágám most már ha épp csöpög a cicim, akkor sem szopik, de napközben nem hagy fejni sem. Kép Már cicinként örülök, ha 15 g megvan. Kép

Na, ennyit a netezés közbeni fejésről... Fölébredt a főnök, megyek.
panni2005

Brigó
Nagyon jóez a kis ruci JázinKép és drukkolok hogy minden rendben legyen!

Timurr
Vendég

Timurr!

Kösz! Én pedig szurkolok, hogy babócád már a hétvégén kibújjon!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Timurr!

Már, ha nem korai! De szerintem, ha egy héttel hamarabb jön, az belefér!!

Kép

Kép
brigó

Hú,Brigó olyan jó lenne!Kép
Vendég

Mukika!
Én is adom Lucának a Mecsek teát, mert tápszeres és muszáj lenne higítani egy kicsit a székletét. Én sem tapasztaltam azt, amit te. Luca sajnos a mecsek teával együtt is elég keményeket kakil.

Brigó!
nagyon aranyos Jázmin, ne aggódj, én úgy tudom, hogy a babáknál elég gyakori a szívzörej, biztosan nálatok is csak erről van szó és el fog múlni, ha kicsit nagyobb lesz.

üdv. Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Mukika!
Én csütörtökön megyek a 6 hetes kontrollra, és a dokim egy szurit fog adni, amig 3 hónapig gátolja a fogamzást.

Dalmi
dalmi

Sziasztok!

Mi is haználunk Mecsek teát. Nekünk nem sokat segítKép. Marci még mindig "zabál" (sajnos nem lehet szebben kifejezni). Ma 7 hetes és minden nap legalább egyszer 170-180 g-ot szopizik fél óra alatt. Még szerencse, hogy a cicijeim extra termelésbe fogtak Kép. Néha azért kevesebb és úgy rzem semmi nincs, de akkor nem egyből eszik ennyit, hanem kettőből 120-140 g-ot. Már a kakija is zöld, annyira túleszi magát, de mit csináljak? Kaptam okos tanácsokat, hogy vegyem le a ciciről 120 g után és adjak neki teát... Köszi. Biztos elfogadja a teát, amikor dől a tej...
Így mi rengeteget küzdünk hasfájással Kép. Ezért is nincs túl sok időm erre látogatni. Mindegy. A tápszert szerintem meg sem tudná emészteni, így igyekeznem kell a tejtermeléssel. 730-930 g-ot eszik meg egy nap. Mi még nem alszunk éjszaka, mert egyetlen etetést sem hagyna ki a világ minden kincséért sem a kis Haspók Kép. Bár szerintem ez még mindig a jobbik eset.
Cerazette-t én is elkezdtem szedni. Egy napig tapasztaltam tejcsökkenést (nem hiszem, hogy ettől volt) és erős alhasi görcsöt (mint egy vakbélgyulladás) de elmúlt. Most minden oké. Remélem Marcinak nem árt meg!
Ti mit csináltok a hasfájással? Espumisan, Infacol nem jött be. Tudtok valamilyen homeós bogyót vagy cseppet? Este héttől most már mindig kézben van éjfélig, mert úgy szenved. Így enyhülnek a görcsök, de nagyon hozzá fog szokni a ringatáshoz. Most még oké, de 10 kilósan? Már így is 4890 g (3340 g-mal hoztuk haza és Ő csak szopizik).
A héten már ruhaméretet váltottunk!

Jó éjt Nektek és gratula az ÚjbabásoknakKép!!!

Eveka

Kép
eveka

Marqueza!

Kösz neked is a biztatást.
Reménykedem, hogy tényleg nem lesz semmi baj, de ahogy a mondás tartja, jobb félni, mint megijedni.

"Székletlazítással" kapcsolatban szerintem próbálj csak kamilla teát adni Lucának, vagy ha maradsz a mecseknél a szélhajtó hatása miatt, akkor itasd gyakrabban. Általában mi minden kaja előtt adunk Jázminnak 15-20 nyeletet, és így tökéleteset produkál a pelusba. Persze néha változik az állaga, ettől függően kap kevesebb vagy több teát.
Húúúú, a múltkor nem adtunk neki vagy 3 alkalommal teát, és szegénykém olyat keményet kakilt, hogy picit véres is volt a kaki, biztos felsértette neki a bélfalát!! Kép De szerencsére azóta nem volt ilyen.

Ja, és tudjátok vasárnap anyák napja. Én kitaláltam, hogy hívatok elő fényképet Jázminról, veszek képkeretet és abba beletéve ezt adjuk ajándéknak anyunak, anyósnak, és a dédiknek. Remélem örülni fognak neki!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?